Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: STIRI SOCIALE (I) Mar 27 Apr 2010, 16:58
Cand e vorba de copilul meu, ai dreptate, mor cu el de gat, indiferent ce probleme are. Dar cand adopt un copil, am pretentia sa adopt unul sanatos, ca nu sunt Maica Tereza sa ma sacrific! Daca eu sunt de buna credinta si cineva imi ascunde adevarul despre copil si ma trezesc cu un handicapat pe viata, ti se pare normal sa duc o cruce care nu e a mea?
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
Subiect: Re: STIRI SOCIALE (I) Mar 27 Apr 2010, 19:17
dolion a scris:
Daniela Crudu, asistenta matinalilor Razvan si Dani, vrea sa fie "la moda" si si-a mai facut doua tatuaje. Pe langa fluturasul pe care-l are in zona inghinala, frumoasa bruneta si-a facut facut un tatuaje pe gat, umar si brat. Si ca sa fie crezuta, aceasta le-a prezentat, astazi, in emisiunea "Razvan si Dani". "Mi-am facut tauaje noi pentru ca se poarta si este la moda. Un tatuaj exprima salbaticia, spiritul liber, strigatul junglei. Tatuajul de Ferentari inseamna respect, delimitare de teritoriu si intoarcerea la tribal", a spus Daniela, mandra de "operele de arta" care-i infrumuseteaza corpul. Cum era de asteptat, Daniela nu a scapat de ironiile colegilor de platou, iar bucatarul Vladut i-a desenat "harta RATB-ului" cu un marker.
Sursa: Libertatea - (Redactia Libertatea)
Doamne, da-i minte daca se mai poate, acestei fiinte ciudate!
Pe Discovery sau pe aproape, este emisiunea Miami Ink. Acolo vezi si mai trasniti. A avut de unde sa se inspire...
Subiect: Re: STIRI SOCIALE (I) Mier 28 Apr 2010, 17:58
Moartea singurului elefant din gradina zoologica din Kiev ar fi putut fi provocata de otrava, un procuror din capitala Ucrainei anuntand deschiderea unei investigatii privind imprejurarile care au condus la decesul animalului, informeaza AFP, citand Interfax. "In urma solicitarii directorului de la gradina zoologica, procurorul de la Kiev a inceput investigatiile privind circumstantele care au dus la moartea elefantului", potrivit Parchetului, citat de Interfax.
Boy, elefantul asiatic in varsta de 40 de ani, a murit luni dimineata sub ochii vizitatorilor. "Dintr-o data animalul a cazut si doua minute mai tarziu a murit", a declarat luni administratorul gradinii zoologice, subliniind faptul ca otravirea nu este exclusa.
Marti seara, cotidianul "Kievskie Vedomosti" informa, citand un medic veterinar, ca autopsia a confirmat otravirea animalului.
"Boy a fost otravit, nu exista nicio indoiala. Ce otrava a fost folosita ? Va pot spune in cateva zile", a declarat Oleg Melnik, seful Facultatii veterinare.
La randul sau, directorul gradinii zoologice, Svitlana Berzina, citat de ziar, a aratat: "Conform rezultatelor preliminare ale autopsiei, s-a stabilit ca sangele (...) nu era coagulat, ceea ce poate fi semn al prezentei unei otravi".
Sursa: Mediafax
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
dolion
Subiect: Re: STIRI SOCIALE (I) Mier 28 Apr 2010, 18:00
Jucatorii la Loto 6/49 au motive de bucurie pentru ca Loteria Romana a anuntat ca incepand cu tragerea din aceasta duminica, 2 mai, vor fi castigatoare si biletele cu trei numere ghicite corect.
Castigul la cea de-a patra categorie introdusa de Loteria Romana este fix, in valoare de 4,5 lei.
Cu trei numere castigatoare, jucatorii la Loto 6/49 pot opta pentru ridicarea castigului in bani sau pentru a-si incerca inca o data norocul cu o noua varianta de joc.
dolion
Subiect: Re: STIRI SOCIALE (I) Mier 28 Apr 2010, 18:02
Pana acum, patru aparatori s-au chinuit sa intre in gratiile politistului a carui sotie, celebra Elodia, a disparut in urma cu patru ani
In mai putin de patru ani, Cristian Cioaca a ajuns sa schimbe trei avocati. La ultimul termen, zilele trecute, politistul a venit insotit de un stagiar, dupa ce aparatoarea sa a spus ca e ocupata cu alte cazuri.
In toamna anului 2006, Cioaca a fost chemat la primele audieri in cazul disparitiei sotiei lui, Elodia Ghinescu. Atunci el l-a avut ca aparator din oficiu pe Ovidiu Vaduva care insa a abandonat cazul dupa cateva zile.
Dupa ce, in ianuarie 2009, avocatul Florentin Sorescu l-a parasit pe Cioaca fara prea multe comentarii, politistul s-a reorientat catre Maria Vasii. Minunea a tinut aproape un an, timp in care, conform unor surse, relatia dintre noua aparatoare si Cioaca ar fi fost nu doar profesionala.
L-au parasit fara comentarii
Zilele trecute, la ultimul termen in dosarul in care e acuzat ca a spart e-mailul sotiei sale disparute, Elodia Ghinescu, politistul s-a prezentat cu “aparatorul numarul 4”. Radu Florian este stagiar la biroul de avocatura al Mariei Vasii si se pare ca il va reprezenta in continuare pe Cioaca. Pana atunci insa, pentru ca nu a anuntat ca va lipsi, avocata a fost amendata cu suma de 2.000 de lei.
Sursa: Libertatea - (Liviu Cioineag)
dolion
Subiect: Re: STIRI SOCIALE (I) Mier 28 Apr 2010, 18:12
Prefectul Capitalei, Mihai Atanasoaei, le-a pus gand rau maidanezilor. Vrea sa-i eutanasieze pe cei care stau mai mult de sapte zile in adaposturile publice si pe care nu-i adopta nimeni.
Aceeasi soarta o vor avea si patrupedele bolnave si agresive. Cine va stabili daca un caine e a- gresiv sau nu? Potrivit proiectului initiat de prefectul Mihai Atanasoaei, aceasta sarcina va reveni medicilor veterinari care vor fi trimisi pe teren de catre primarii de sector. Deocamdata propunerile au ajuns pe masa deputatilor. Daca vor fi votate sau nu, ramane de vazut. Pana atunci, va prezentam alte cateva noutati din proiectul legislativ al prefectului Capitalei:
- Toti cainii din oras, comunitari sau de rasa, cu proprietar vor fi microcipati.
- Iubitorii de animale care vor hrani maidanezii pe strada vor fi penalizati cu sume cuprinse intre 2.000 si 5.000 de lei. Aceleasi amenzi vor plati si cei care adopta un comunitar pe care apoi il abandoneaza.
- Cei care vor sa adopte un caine din adaposturile primariei trebuie sa indeplineasca mai multe conditii: sa dovedeasca faptul ca au resurse financiare pentru cresterea patrupedului, sa aiba un spatiu unde sa-l creasca, sa-l inregistreze in registrul de evidenta a cainilor cu stapan ce va fi creat la nivelul fiecarui sector si sa aduca acordul in scris al asociatiei de proprietari daca vor sa creasca mai mult de 2 caini. In plus, trebuie sa plateasca o taxa de adoptie de maximum 50 de lei pentru serviciile (deparatizare, sterilizare etc) de care a beneficiat patrupedul la adapost.
Eutanasierea, mai ieftina decat intretinerea
Potrivit prefectului, in Capitala sunt circa 40.000 de maidanezi, iar eutanasierea acestora e mai ieftina decat intretinerea lor. Pentru un caine tinut in adaposturi se cheltuie lunar 300 de lei, iar asta inseamna ca pentru toti se dau peste 34 de milioane de euro pe an. Eutanasierea cainilor care exista in Capitala ar costa circa 105.000 de euro.
“Suntem impotriva exterminarii maidanezilor si a proiectului propus de prefect. Este o barbarie”. Sterilizarea e singura solutie care trebuie aplicata in Romania”, ne-a zis Ruxandra Stoica, reprezentant al Fundatiei Vier Pfoten.
Sursa: Libertatea - (Delia Chilianu)
dolion
Subiect: Re: STIRI SOCIALE (I) Mier 28 Apr 2010, 18:21
Eventualele modificari ale modului de calcul al taxei auto vor fi anuntate pana la finele lunii iunie si ar putea intra in vigoare in 2011.
Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, spune ca toate modificarile vor avea la baza principiul „poluatorul plateste”, noteaza Mediafax.
Noua varianta a taxei auto va fi stabilita de un grup de lucru interministerial, in parteneriat cu mediul de afaceri. Astfel, taxa ar putea fi inlocuita cu un impozit, calculat in functie de gradul de poluare.
Introdusa in aprilie 2008, taxa auto este calculata in functie de datele tehnice ale fiecarei masini in parte, pe baza capacitatii cilindrice si emisiilor de dioxid de carbon.
Pentru a reduce gradul de poluare, Guvernul a lansat si programul Rabla. Atat prim-ministrul Emil Boc, cat si Laszlo Borbely spun ca, prin intermediul acestuia, productia interna de autoturisme este stimulata.
Totusi, datele Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile arata ca doar una din patru inmatriculari reprezinta inscriere de masini noi. Mai mult decat atat, 56% din vehiculele aduse din afara tarii sunt mai vechi de zece ani, a declarat la seminarul Mediafax Talks about Auto Industry, Brent Valmar, vicepresedinte Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile.
Sursa: Evenimentul Zilei
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
Subiect: Re: STIRI SOCIALE (I) Mier 28 Apr 2010, 19:26
dolion a scris:
Pana acum, patru aparatori s-au chinuit sa intre in gratiile politistului a carui sotie, celebra Elodia, a disparut in urma cu patru ani
Pe cateaua de la statia unde lucrez o cheama Elodia. S-a nascut in perioada cand disparuse Elodia.
Subiect: Re: STIRI SOCIALE (I) Dum 02 Mai 2010, 06:01
Sapte autoturisme ale unor turisti romani aflati in statiunile Albena si Nisipurile de Aur au fost furate, in noaptea de vineri spre sambata, din fata a doua hoteluri, a declarat primarul localitatii Clejani din judetul Giurgiu, Florin Nidelea, care este unul dintre pagubiti.
Primarul localitatii Clejani a declarat, sambata, pentru MEDIAFAX, ca vineri seara s-a cazat, impreuna cu familia, la Hotel "Melia Grand Hermitage" din statiunea Nisipurile de Aur, unde a ajuns cu masina sa, un BMW X5.
El a spus ca sambata dimineata, cand a coborat in parcarea din fata hotelului, a constatat lipsa masinii, dar si a altui autoturism, un BMW X 6, apartinand tot unui turist roman care venise impreuna cu el.
"Este indamisibil ce s-a intamplat si nu imi vine sa cred. Am crezut ca sunt conditii pentru un turism la standarde europene, dar vad ca nu e asa. Noi am platit cand am plecat din Bucuresti, in voucherele care cuprindeau masa si cazarea, inclusiv pretul parcarii", a spus primarul.
El sustine ca avea in masina si pasapoartele, actele autoturismului si documentele de identitate ale sale si ale altor sase persoane din familie care il insotesc.
"Aseara am lasat masina in parcare la ora 01.00. Ginerele meu a vazut ca masina era la locul ei, dar azi dimineata masina mea si a celuilalt roman a disparut. Am fost la receptia hotelului si mi s-a spus ca sistemul video de supraveghere a parcarii nu a functionat noaptea trecuta. Nu imi vine sa cred asa ceva, atat timp cat masinile furate sunt la mai putin de sase metri in fata unei camere de supraveghere", a mai declarat primarul.
Potrivit acestuia, alte cinci masini ale unor turisti romani cazati in statiunea Albena au disparut, vineri noaptea, din fata unui hotel.
El a spus ca in toate cazurile de furt a fost anuntata Politia bulgara, dar si autoriati diplomatice romane.
"Am anuntat Politia. Este la fata locului la acest moment, a venit si Jandarmeria deoarece multi dintre turistii romani aflati in hotel au coborat si ei in parcare revoltati de ceea ce s-a intamplat. Au fost momente de altercatie intre noi si jandarmi. Am filmat un jandarm bulgar care a agresat un roman", a adaugat primarul. Sursa: Mediafax
dolion
Subiect: Re: STIRI SOCIALE (I) Dum 02 Mai 2010, 06:07
Patima pentru droguri l-a transformat pe bucuresteanul Cristian Alexandru Tudorache (36 de ani), student in anul V la Politehnica, intr-un spargator de case foarte ingenios.
Inainte de a da lovitura, Tudorache suna la interfon, convingea victimele - numai batrani - sa urce in lift si sa coboare in fata blocului pentru a primi, chipurile, un colet valoros. Apoi, bloca ascensorul si isi oferea serviciile de “salvator” celor captivi intre etaje. Siret, Tudorache reusea sa obtina cheile de la casele batranilor pe care, apoi, le jefuia cat oamenii asteptau in lift ajutorul sau. Judiciaristii Sectiei 6 l-au prins ieri pe spargatorul care a recunoscut ca, in trei luni, a furat bani, argintarie, bijuterii sau laptopuri, toate in valoare de cateva zeci de mii de lei, din cel putin sapte case.
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
Subiect: Re: STIRI SOCIALE (I) Mar 04 Mai 2010, 12:57
Citat :
Buna ziua,
Va invitam vineri, 7 mai, ora 16:00 la o discutie despre evolutia sistemului de ‘invatamant acasa’ in Statele Unite. Concurenta pe piata educatiei a scolilor informale si a firmelor mari si mici a imbunatatit calitatea educatiei si i-a crescut accesibilitatea. De asemenea, daca initial homeschooling-ul prezenta trasaturi religioase si ideologice pronuntate, presiunea concurentei a estompat aceste trasaturi. Greg Rehmke descrie modul in care fortele pietei, daca sunt lasate libere, reusesc sa schimbe fata sistemului de invatamant.
Prezinta: Greg Rehmke, Foundation for Economic Education
Invitat special: Mihail Neamtu
Locatia: Sediul ISP, Alecu Russo 13-19, langa Piata Gemeni.
Un eveniment organizat de Centrul de Analiza si Dezvoltare Institutionala (CADI) si Societatea pentru Libertate Individuala (SoLib).
Intrarea este libera, puteti aduce prieteni.
Subiect: Re: STIRI SOCIALE (I) Mar 04 Mai 2010, 18:44
politaii sunt de vina? io zic ca si-a luat-o pe bune!
Subiect: Re: STIRI SOCIALE (I) Joi 06 Mai 2010, 19:02
Credeati ca numai noi avem probleme cu maidanezii? Ei bine, nu. Si alte tari europene au fost nevoite sa gaseasca solutii ca sa scape orasele de cainii comunitari. Iata cum au reusit alte state sa rezolve problema maidanezilor.
In Germania, cainii fara stapan sunt sterilizati gratis de catre autoritati. Mai multe posturi TV de aici au emisiuni in cadrul carora nemtii pot adopta caini vagabonzi.
In Franta, la doua saptamani dupa ce sunt adunati de pe strada, cainii si pisicile fara stapan sunt eutanasiati. Urmeaza sa fie aprobat proiectul de lege care va permite eutanasierea animalelor fara stapan imediat dupa prinderea lor.
In Spania, maidanezii sunt eutanasiati doar in cazul in care sunt foarte bolnavi sau s-a dovedit ca au fost foarte agresivi.
In Anglia, la Londra, cainii sunt eutanasiati daca nu sunt revendicati de stapani in 7 zile.
In Italia, la Roma, cainii nu sunt ucisi, dar nici nu prea ii vezi pe strazi, fiindca abandonul animalelor se pedepseste cu inchisoarea.
dolion
Subiect: Re: STIRI SOCIALE (I) Joi 06 Mai 2010, 19:10
Salvamontistii din Arges si Sibiu cauta o alpinista in varsta de 41 de ani, din Cluj, care a disparut, vineri, in zona de creasta a Muntilor Fagaras, disparitia acesteia fiind anuntata abia luni dimineata de catre prietenul femeii.
Potrivit sefului Salvamont Arges, Ioan Sanduloiu, alpinista, Anda Goleanu, este din Cluj-Napoca si a incercat sa faca un traseu de creasta, traversand Muntii Fagaras din judetul Arges pana in judetul Sibiu.
El a spus ca femeia a plecat in munti singura, inca de vineri, dar ca disparitia acesteia a fost anuntata abia luni de catre prietenul sau, care nu a mai putut sa ia deloc legatura cu ea pe telefonul mobil.
Conform sursei citate, operatiunea de cautare a femeii este dificila intrucat exista pericolul producerii unor avalanse, riscul fiind de gradul al patrulea pe o scara de pana la cinci.
Seful Salvamont Arges a spus ca salvatorii montani vor solicita sprijinul unui elicopter MAI care sa survolzeze zona pentru ca femeia sa fie gasita cat mai repede.
dolion
Subiect: Re: STIRI SOCIALE (I) Joi 06 Mai 2010, 19:12
Umaru Yar'Adua s-a stins la resedinta prezidentiala dupa o lunga suferinta, anunta BBC. Sapte zile de doliu national au decretat autoritatile.
La scurt timp de la aflarea vestii triste, zeci de oameni au trecut pe la palatul prezidential ca sa-i aduca un ultim omagiu presedintelui. Liderul nigerian s-a retras de pe scena politica inca din noiembrie din cauza probelemelor cardiace. S-a tratat luni bune in Arabia Saudita, iar la sfarsitul lunii februarie s-a intors acasa, insa nu si-a reluat functia. In ianuarie, intr-un interviu pentru BBC liderul nigerian declara ca stare lui de sanatate este mai buna. In tot acest timp, vicepresedintele Goodluck Jonathan i-a tinut locul in fruntea tarii. Seful statului va fi inmormantat in localitatea natala din nordul tarii, Katsina. Yar'Adua, in varsta de 58 de ani, a venit la putere in 2007.
dolion
Subiect: Re: STIRI SOCIALE (I) Joi 06 Mai 2010, 19:15
Magistrala care alimenteaza Capitala cu gaze a explodat, in aceasta dimineata, in apropiere de localitatea ilfoveana Sindrilita. Din fericire, totul s-a intamplat pe camp, departe de locuintele oamenilor. Flacara a putut fi vazuta si de la 10 km distanta, iar bubuitura i-a trezit pe toti locuitorii comunei. Pericolul a trecut, dupa ce gazele au fost oprite, dar campul a fost parjolit pe o suprafata de 200 de metri, la fel si copacii din padurea invecinata.
Scosi din case de bubuitura, cativa localnici au avut curajul sa sa se apropie si sa filmeze cu telefoanele mobile valvataia.
Pompierii au ajuns la un moment dat in camp, acolo unde s-a produs explozia si au stins flacarile care cuprinsesera si padurea din apropiere.
Suflul puternic al exploziei a provocat un crater cu un diametru de aproape 15 metri, insa deocamdata nu se stie ce a produs deflagratia.
Conducta afectata transporta gaz intre localitatile Isaccea, din judetul Tulcea, si Butimanu, din judetul Dambovita. Reprezentantii Trans Gaz spun ca locuitorii din Bucuresti nu vor fi afectati de oprirea gazelor.
dolion
Subiect: Re: STIRI SOCIALE (I) Joi 06 Mai 2010, 19:17
Un senator american a fost surprins de camerele de luat vederi in timp ce se uita la o poza cu niste femei goale, pe laptop, in timpul unei sedinte.
Colegii lui Dan Gelber discutau despre legea avorturilor, iar politicianul se delecta cu o imagine in care apareau niste femei goale. Luat la rost dupa sedinta, Gelber s-a scuzat spunand ca nu pierdea vremea cu astfel de imagini, doar ca primise un email de la o fosta colega si l-a deschis sa vada despre ce e vorba si a fost surprins de camerele de supravegheat tocmai atunci.
dolion
Subiect: Re: STIRI SOCIALE (I) Joi 06 Mai 2010, 19:20
O femeie din Salzburg, Austria, voia zilele trecute sa iasa din parcarea subterana a unui centru comercial, fara a se asigura.
Astfel, pentru ca poarta nu era inca ridicata complet, soferita a intrat cu autoturismul direct in ea si din cauza vitezei, masina s-a ridicat pe doua roti. A fost nevoie sa vina pompierii pentru a rezolva situatia, iar din pacate, reprezentantii lantului de magazine nu o vor despagubi pe femeie, deoarece incidentul s-a intamplat din cauza neatentiei sale.
dolion
Subiect: Re: STIRI SOCIALE (I) Joi 06 Mai 2010, 19:23
Naomi Campbell a plans, ieri, in emisiunea "The Oprah Winfrey Show" prezentata de celebra realizatoare de televiziune americana, in fata careia modelul britanic a recunoscut ca are adeseori accese de furie, informeaza thesun.co.uk.
Naomi Campbell, in varsta de 39 de ani, care a fost condamnata de trei ori in trecut pentru comportament violent, a recunoscut ca "vede rosu in fata ochilor" atunci cand nu primeste ceea ce doreste.
"E ceva care vine dintr-un loc foarte adanc, dintr-un anumit tip de tulburare de ordin afectiv", a declarat Naomi Campbell.
Ulterior, modelul britanic a marturisit ca dupa fiecare acces de furie ii pare rau si ca se simte plina de remuscari si de regrete. "Incerc din toate puterile sa devin o persoana mai buna", a declarat Naomi Campbell. In public s-au aflat iubitul modelului, magnatul rus Vladimir Doronin, dar si mama ei, Valerie, care a relatat cateva intamplari din copilaria fiicei sale.
zaraza26
Subiect: Re: STIRI SOCIALE (I) Vin 07 Mai 2010, 15:53
dolion a scris:
Naomi Campbell a plans, ieri, in emisiunea "The Oprah Winfrey Show" prezentata de celebra realizatoare de televiziune americana, in fata careia modelul britanic a recunoscut ca are adeseori accese de furie, informeaza thesun.co.uk.
Naomi Campbell, in varsta de 39 de ani, care a fost condamnata de trei ori in trecut pentru comportament violent, a recunoscut ca "vede rosu in fata ochilor" atunci cand nu primeste ceea ce doreste.
"E ceva care vine dintr-un loc foarte adanc, dintr-un anumit tip de tulburare de ordin afectiv", a declarat Naomi Campbell.
Ulterior, modelul britanic a marturisit ca dupa fiecare acces de furie ii pare rau si ca se simte plina de remuscari si de regrete. "Incerc din toate puterile sa devin o persoana mai buna", a declarat Naomi Campbell. In public s-au aflat iubitul modelului, magnatul rus Vladimir Doronin, dar si mama ei, Valerie, care a relatat cateva intamplari din copilaria fiicei sale.
Banii n-aduc fericireaaaaa... Educatie occidentala... Pana la varsta asta nu si-a dat seama ca ceva e in neregula cu ea... De! N-are bani sa se trateze. In curand vom avea o educatie la fel de "buna" in invatamantul nostru. Din lac in put.
Subiect: Re: STIRI SOCIALE (I) Vin 07 Mai 2010, 21:12
Chastity Bono, fiica celebrei cantarete Cher, si-a vazut visiul cu ochii. Dupa ce a facut o operatie de schimbare de sex in toamna anului 2009, aceasta a fost declarata oficial barbat, ieri, de o judecatorie din Santa Monica.
Transformarea sa a fost recunoscuta in acte, unde judecatoarea a facut modificarile necesare pentru ca Chastity Bono sa devina Chaz Bono. Chastity a anuntat public ca este lesbiana in 1995. Ea a colaborat pentru scurt timp cu parintii sai, in industria muzicala, a scris doua carti - un volum de memorii si un ghid despre cum sa-ti declari homosexualitatea. Sursa: Libertatea - (Redactia Libertatea)
dolion
Subiect: Re: STIRI SOCIALE (I) Vin 07 Mai 2010, 21:14
Atentie maxima pentru soferii sud-coreeni, dupa ce o femeie de 69 de ani si-a luat permisul din a 960-a incercare(!!!), iar acum planuieste sa-si cumpere o masina.
Cha Sa-soon incearca aproape zilnic, din 2005, sa ia examenul scris, scrie agentia Yonhap. In cele din urma a reusit anul trecut, dar a dat de examenul practic. Dupa "doar" 10 incercari a reusit sa-l treaca si pe aceasta. Acum intentioneaza sa-si cumpere o masina micuta la mana a doua cu care sa-si viziteze cei doi copii si pentru a-si cara legumele pe care le vinde in magazinul sau.
Niciun oficial al directiei de eliberare a permiselor din Jeonju nu a dorit sa dea o declaratie pentru presa.
Un barbat ar fi renuntat de mult sa mai incerce!!!
dolion
Subiect: Re: STIRI SOCIALE (I) Vin 07 Mai 2010, 21:15
Fericitii castigatori ai marelui premiu la loteria americana Mega Millions, care urmeaza sa incaseze un cec de 266 milioane de dolari, nu vor sa-si schimbe viata.
Jacki si Gilbert Cisneros se alatura pe lista lunga a milionarilor californieni, dupa castigarea marelui premiu la loteria organizata in 38 de state americane. Viitorul cuplului este acum asigurat - desi Gilbert si-a pierdut recent slujba -, dar cei doi au anuntat ca nu vor face cheltuieli necugetate.
Jacki Cisneros, ziarista la televiziunea americana NBC, a spus ca n-are de gand sa-si intrerupa activitatea.
"Nu cred ca ne vom schimba dupa ce am castigat. Sigur, vom cumpara o casa, dar toata lumea viseaza la asta. Nu vreau sa fiu foarte entuziasta. Lucrez de la 14 ani, prin urmare ideea de a nu mai lucra imi este complet straina", a declarat aceasta, conform Agerpres.
Premiul de 266 milioane de dolari este al optulea ca marime din istoria loteriei Mega Millions.
dolion
Subiect: Re: STIRI SOCIALE (I) Sam 08 Mai 2010, 21:00
Antrenorul sarb al echipei de handbal masculin HCM Constanta, Zoran Kurtes, in varsta de 44 de ani, a decedat, vineri seara, in jurul orei 23.00, la Mamaia, in urma unui stop cardio-respirator.
Surse din cadrul clubului au declarat ca tehnicianului sarb i s-a facut dintr-o data rau, s-a asezat pe patul din camera de la Hotelul Flora din Mamaia, unde era cazat, iar un pieten care-l insotea a sunat la 112. Un echipaj SMURD a sosit in aproximativ sapte minute si a incercat timp de o ora sa-l resusciteze. Decesul a fost constat in jurul orei 23.00.
Staful medical a echipei nu cunostea ca tehnicianul sa fi avut vreo problema de sanatate.
Jucatorul Alexandru Dimache s-a declarat socat de vestea decesului antrenorului sau: "Eu nu cred, degeaba imi spuneti, nu pot sa cred! Eu ma pregateam sa merg la antrenament. Este o tragedie la fel de mare ca atunci cand a murit Marian Cozma." HCM Constanta incheiase joi seara campionatul, iar Kurtes reusise cel de-al doilea titlu consecutiv cu gruparea din orasul de la malul marii. HCM urmeaza sa evolueze, intre 12 si 15 mai, la Brasov, in Cupa Romaniei.
Nascut pe 23 decembrie 1965, Kurtes a activat ca jucator timp de 11 sezoane pentru Jugovic Kac.
Ca antrenor, Kurtes a mai pregatit pe Jugovic Kac, Sintelon, Crvenka, Partizan Belgrad, Vojvodina Novi Sad, Pick Szeged si Al-Ahly, adunind trei titluri si trei cupe ale Serbiei, dar si un titlu in Egipt.
Pe linga echipele de club, Kurtes a activat si la echipa nationala a fostei Iugoslavii, cu care a obtinut doua medalii de bronz la Campionatul Mondial. Ambele performante au fost realizate ca antrenor secund: in 1999 ca secund al lui Zoran Jivkovic, iar in 2001 al lui Branislav Pokraetz.
In 2003, Kurtes a fost antrenor principal al nationalei Serbiei si Muntenegrului, cu care s-a clasat pe locul 8 la Campionatul Mondial. Cele mai mari performante in cupele europene ale lui Kurtes le reprezinta semifinala din Cupa EHF, in 1999-2000 (Sintelon - Valladolid) si semifinala din Cupa Cupelor, in sezonul 2001-2002 (Partizan Belgrad - Ciudad Real).
In acest sezon, Kurtes a evoluat cu HCM in optimile de finala ale Ligii Campionilor.
Kurtes era antrenorul Constantei din 29 septembrie 2008. El era casatorit si avea doi copii, familia sa aflandu-se la Belgrad.
dolion
Subiect: Re: STIRI SOCIALE (I) Lun 10 Mai 2010, 19:04
Bucurestiul este un oras plin de legende. Aproape ca nu exista cartier care sa nu aiba povestea sa. Istoricul Dan Falcan ne-a explicat de unde vine numele cartierului tau.
Drumul Taberei ducea spre cartierul general al lui Vladimirescu
Oastea pandurilor lui Tudor Vladimirescu, pornita la lupta impotriva fanariotilor, si-a asezat tabara langa Manastirea Cotroceni. Aici erau recrutati noii osteni ai lui Tudor, care ajungeau la tabara pe... drumul taberei.
In cartierul Pajura mai sunt doua pajure
Pajura este un cuvant arhaic care inseamna vultur. “Cartierul Pajura vine de la numarul mare de vulturi care traiau candva in padurile de aici. La un moment dat, disparusera de tot, dar recent, s-a descoperit ca o pereche din aceasta specie a revenit”, ne-a spus lector dr. Nicolae Craciun, de la Facultatea de Biologie din Bucuresti.
Numele Berceni vine de la un husar ungur
Pe la 1716, o ceata de husari (n.r. - ostasi din cavaleria maghiara) condusi de Miklós Bercsényi a fost implicata in razboiul turco-austriac. Ceata n-a mai ajuns in Ardeal, se pare ca a ramas in zona unde astazi se afla cartierul... Berceni.
Herastrau a fost candva un fierastrau
Numele Herastrau vine de la un gater (n.r. - fierastrau mecanic) care era amplasat, pe la 1686, pe vrema lui Serban Cantacuzino, pe malul lacului.
Vatra Luminoasa, cartier pentru orbi
“In 1901, Regina Elisabeta a Romaniei a cumparat un teren pentru construirea unui cartier al nevazatorilor, iar in 1906, a infiintat societatea Vatra Luminoasa. In 1912, era gata primul asezamant care adapostea scoala primara si azilul pentru nevazatori. Cartierul nu a mai fost construit la sfaturile presedintelui Roosevelt. In 1920, strada pe care se afla cladirea a primit numele Vatra Luminoasa”, ne-a spus Radu Sergiu Ruba, presedintele Asociatiei Nevazatorilor.
In Balta Alba au fost ingropati ciumatii din timpul lui Caragea
Pe timpul ciumei lui Caragea, in 1813, mortii erau atat de multi, incat nu se mai prididea cu inhumarile. Atunci s-a dat ordin sa se sape gropi comune si sa fie bagate acolo victimele teribilului flagel, sa se arunce var peste ele si sa fie astupate. Din cauza ploilor insa, varul a iesit la suprafata formand balti albe.
Vacarii din Dudesti-Cioplea faceau frisca
Comuna Dudesti-Cioplea era locuita de crescatori de bivoli. Frisca pe care o puneau in cafea scriitorii, de la Eminescu la Arghezi, la Capsa, pe la mijlocul secolului al XIX-lea, provenea din Dudesti. Dupa 1985, comuna a fost inghitita de oras. Din fostele gospodarii au mai ramas cativa pomi fructiferi.
Primele case din Bucuresti au fost ale familiei Bucur
Toate scrierile spun ca numele Capitalei ar veni de la un fondator mitic, ciobanul Bucur, care a construit pentru familia sa primele case pe malul raului Dambovita, obicei preluat de protipendada (n.r. - boierime) de astazi, si a ridicat o biserica din lemn. Pe locul acesteia se afla astazi Biserica Bucur, in apropierea pasajului Marasesti. De aici a inceput Bucurestiul.
Sursa: Libertatea - (Sorin Golea)