LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
STIRI SOCIALE (I) - Pagina 22 EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
STIRI SOCIALE (I) - Pagina 22 EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
STIRI SOCIALE (I) - Pagina 22 EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
STIRI SOCIALE (I) - Pagina 22 EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
STIRI SOCIALE (I) - Pagina 22 EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
STIRI SOCIALE (I) - Pagina 22 EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
STIRI SOCIALE (I) - Pagina 22 EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
STIRI SOCIALE (I) - Pagina 22 EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
STIRI SOCIALE (I) - Pagina 22 EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
STIRI SOCIALE (I) - Pagina 22 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
STIRI SOCIALE (I) - Pagina 22 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
STIRI SOCIALE (I) - Pagina 22 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
STIRI SOCIALE (I) - Pagina 22 EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
STIRI SOCIALE (I) - Pagina 22 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
STIRI SOCIALE (I) - Pagina 22 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
STIRI SOCIALE (I) - Pagina 22 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
STIRI SOCIALE (I) - Pagina 22 EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
STIRI SOCIALE (I) - Pagina 22 EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
STIRI SOCIALE (I) - Pagina 22 EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
taieri romana drumetie padure efremovivanantonovici istorie problema Fantasy google brasov reclame CPSF comment-143 humanitas 1 sibiu politica Popasul 1918 muzica_traditionala mediu nicuvar internet curiozitati 23 Limba
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
STIRI SOCIALE (I) - Pagina 22 I_vote_lcapSTIRI SOCIALE (I) - Pagina 22 I_voting_barSTIRI SOCIALE (I) - Pagina 22 I_vote_rcap 
Emil Condor
STIRI SOCIALE (I) - Pagina 22 I_vote_lcapSTIRI SOCIALE (I) - Pagina 22 I_voting_barSTIRI SOCIALE (I) - Pagina 22 I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

STIRI SOCIALE (I)

In jos 
+18
lutra vulgaris
delta
silverstar
bulache
zuum
dolion
Franz Schneider
rolia
yzzy
ostrovna
Cristina
cactus
zaraza26
abbilbal
nicuvar
Emil Condor
Anahoret
aurora
22 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 12 ... 21, 22, 23 ... 31 ... 40  Urmatorul
AutorMesaj
dolion

dolion

Numarul mesajelor : 23191
Varsta : 73
Data de inscriere : 31/05/2009

STIRI SOCIALE (I) - Pagina 22 Empty
MesajSubiect: Re: STIRI SOCIALE (I)   STIRI SOCIALE (I) - Pagina 22 EmptySam 16 Ian 2010, 09:06

In parohia Vorona Centru din Protopopiatul Botosani au debutat in 14 ianuarie, manifestarile dedicate implinirii a 160 de ani de la nasterea poetului Mihai Eminescu, informeaza 'Ziarul Lumina'.
La bustul lui Mihai Eminescu, de la Grupul Şcolar Ştefan cel Mare si Sfant - Vorona, au fost depuse coroane si jerbe de flori, iar elevii au recitat poezii ale poetului.
Programul a continuat cu vizitarea expozitiei de tablouri Dor de Eminescu, de la Centrul pentru copii si tineri al parohiei Sf. Imp. Constantin si Elena - Vorona Centru.
In debutul acestui moment, primarul comunei Vorona, Aurel Ştefan, si-a exprimat bucuria de a deschide manifestarile prilejuite de Zilele Mihai Eminescu, la Vorona. Primarul Ştefan a recomandat celor prezenti sa se gandeasca mai des la Mihai Eminescu, pentru a reveni la valorile noastre autentice si pentru a nu ne pierde in neantul globalizarii.
La manifestari au participat profesori, poeti din municipiul Botosani, din Basarabia, dar si elevii Grupului Şcolar din Vorona. In mijlocul nostru s-a aflat dl Leo Butnaru, poet, critic si istoric literar de la Chisinau, dl George Vulturescu, poet si membru al Uniunii Scriitorilor din Romania, venit din Ţara Oasului, iar din Vorona au fost prezenti dl Vlad Scutelnicu, dl Florentin Florescu si alti poeti. Fiecare dintre invitati a recitat cate o poezie a poetului Mihai Eminescu, a declarat pr. paroh Cristian Ştefan. Participantii la manifestarile organizate de parohia Vorona Centru au asistat, in continuare, la sezatoarea literara Vreme trece, vreme vine, sustinuta de grupuri corale, de dans si teatru din Vorona: Grupul de recitatori Hyperion, Corala Raluca Iurascu a Societatii Culturale Raluca Iurascu din Vorona, Grupul folcloric barbatesc Arcasii si Grupul folcloric de copii Ciobanasul, de la Caminul Cultural Vorona.
A urmat oficierea unei slujbe de pomenire pentru poetul Mihai Eminescu si pentru parintii lui, Raluca Iurascu si Gheorghe Eminovici.
Dupa incheierea acestei sezatori literare, invitatii au mers in pelerinaj la Manastirea Sihastria Voronei, unde s-au inchinat la moastele Sfantului Onufrie de la Vorona.

Manifestari culturale la Ipotesti si la Muzeul Mihai Eminescu din Botosani.

In Amfiteatrul Memorialul Ipotesti din localitatea Ipotesti, a avut loc alaltaieri o prezentare de cantece si poezie eminesciana a elevilor de la Şcoala Mihai Eminescu - Ipotesti. Ieri, la Biserica Uspenia din Botosani s-a oficiat o slujba de parastas pentru poetul Mihai Eminescu si familia sa.
Au urmat manifestarile din cadrul Zilele Eminescu, de la Memorialul Ipotesti - Centrul National de Studii Mihai Eminescu.
La ora 11:30, la Biblioteca Nationala de Poezie Mihai Eminescu, deschiderea Zilelor Mihai Eminescu, a fost urmata de lansarea antologiei Poeti laureati ai Premiului National de poezie Opera Prima. Tot ieri, au fost decernate medaliile jubiliare 160 de ani de la nasterea poetului Mihai Eminescu si albumul omagial Mihai Eminescu. In cadrul Muzeului Mihai Eminescu din Botosani, a avut loc vernisajul expozitiei Donatia Doina Gloria Folescu si vernisarea expozitiei etnografice La gura sobei, realizata in colaborare cu Grupul Şcolar Ştefan cel Mare si Sfant din Vorona.
Ieri a fost inaugurata si Sala Timpul a Muzeului Mihai Eminescu. Manifestarile s-au incheiat cu un concert pe versuri eminesciene.

Revista Presei Ortodoxe

zaraza26

Numarul mesajelor : 8994
Varsta : 59
Localizare : Nasaud
Data de inscriere : 02/10/2008

MesajSubiect: Re: STIRI SOCIALE (I)   STIRI SOCIALE (I) - Pagina 22 EmptyMar 19 Ian 2010, 09:18

Mihaela a scris:
zaraza26 a scris:

Am un coleg care "vede" intai conspiratii, asa ca prefer teoriile care se dovedesc conspiratii. Very Happy
Conspiratie = o uneltire secreta, asa incat in momentul in care e deconspirata e impropriu sa o mai numim conspiratie.......... smile Ca sa nu mai spun ca de cele mai multe ori demonstrarea e cam dificil de facut iar daca se face efectele s-au produs deja.

Si n-a spus nimeni ca trebuie luat totul ca si cum ar fi adevarat insa nu e rau de luat in considerare smile.

Internetul ridica de un colţ vălul de pe aceste presupuse conspiraţii. Ele raman mereu acolo unde sunt, daca sunt, nu sunt deconspirate, doar banuite, aţâţă imaginaţia unora. Cum ar fi ozn-urile, invazia reptilienilor, copiii indigo, conspiratia industriei farmaceutice care ar face orice ca sa ne mentina dependenti de medicamente. Uite ca pe mine nu ma afecteaza!
Dintre aceste conspiratii niciuna nu va fi deconspirata, pentru ca nici nu exista. Industria farmaceutica n-are nicio sansa, pentru ca depinde de apetenta oamenilor pentru a fi manipulati. Niciodata n-o sa fie toti manipulati.
Ce inseamna sa o iau in considerare? Nu trimit mai departe mail-uri despre conspiratii, pentru ca unii cred ca le-as lua in serios sau, indiferent cum le iau eu, ii apuca pe ei isteria. Ma simt libera, mananc pe cat posibil sanatos si evit medicamentele. Optimismul mentine organismul in alerta, identificand rapid problemele de sanatate, si nu permit gandurilor sa fie pesimiste mai mult decat sunt de la natura.
Eu vad la colegul meu ca isi ocupa timpul cautand informatii si citind despre conspiratiile astea. Si face ceea ce facem de obicei cu totii. Ne gandim prea mult la niste lucruri, in loc sa ne ocupam mintea cu informatii cu adevarat folositoare noua si altora.
Sus In jos
http://www.zarazaitsme.blogspot.com/
zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: STIRI SOCIALE (I)   STIRI SOCIALE (I) - Pagina 22 EmptyMar 19 Ian 2010, 09:22

dolion a scris:
La mormantul poetului Mihai Eminescu din Cimitirul Bellu a fost oficiata ieri dimineața o slujba de Parastas cu prilejul implinirii a 160 de ani de la nașterea marelui poet.
La slujba au participat peste 100 de persoane. Slujba de pomenire a fost oficiata incepand cu ora 9:00 de Preasfintitul Varsanufie Prahoveanul.
La acest moment au fost prezenti reprezentanti ai Academiei Romane, ai Ligii Culturale a Romanilor de Pretutindeni, ai Uniuni Scriitorilor din Republica Moldova, actori, elevi si iubitorii de poezie eminesciana. La finalul slujbei au fost rostite mai multe cuvinte in memoria marelui poet. Cuvantul de deschidere l-a avut academicianul Marius Sala.
A urmat apoi lansarea albumului aniversar 160 de la nasterea poetului Mihai Eminescu si a unei medalii. Albumul a fost lansat de Liga Culturala a Romanilor de Pretutindeni si de Federala Nationala a Revolutionarilor din Romania. Albumul cat si medalia au fost oferite Preasfintitului Varsanufie Prahoveanul de catre presedintele fundatiei Prof. Dr. Victor Craciun care a declarat pentru Radio TRINITAS:
Eminescu este cel care a considerat ca Biserica Ortodoxa Romana este nationala, cuvantul ii apartine, si prin aceasta a durat in continuare temelia Bisericii noastre Ortodoxe, iar primul Patriarh al Bisericii noastre Ortodoxe, Miron Cristea este cel care a facut prima teza de doctorat despre Mihai Eminescu si ea si astazi ramane carte de referinta in cultura nationala. De asemenea, Preasfintitul Varsanufie Prahoveanul a rostit cateva cuvinte in memoria marelui poet:
Mihai Eminescu este cel care nu numai ca a considerat Biserica ca fiind nationala, dar a numit-o mama a poporului roman, si poate ca putini stiu ca Mihai Eminescu este promotorul ideii construirii unei Catedrale a Mantuirii Neamului, pentru eroii din razboiul de independenta.
Dumnezeu sa faca vesnica pomenirea lui si sa ii faca parte de bucuriile ceresti,
informeaza Radio TRINITAS.

Dar a numit si Blajul, mica Roma. Despre Blaj ce parere are Biserica Nationala?
Sus In jos
abbilbal

abbilbal

Numarul mesajelor : 17567
Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania
Data de inscriere : 28/09/2008

MesajSubiect: Re: STIRI SOCIALE (I)   STIRI SOCIALE (I) - Pagina 22 EmptyMar 19 Ian 2010, 11:50

Blajul este al Bisericii Greco-Catolice.

zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: STIRI SOCIALE (I)   STIRI SOCIALE (I) - Pagina 22 EmptyMar 19 Ian 2010, 14:17

abbilbal a scris:
Blajul este al Bisericii Greco-Catolice.

Pai tocmai!
Sus In jos
abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: STIRI SOCIALE (I)   STIRI SOCIALE (I) - Pagina 22 EmptyMar 19 Ian 2010, 15:33

Păi, biserica naţională nu se bagă peste ei. Şi aşa BOR este acuzată.

Dar din câte nu s-a spus în presa locală, la Blaj au avut loc acţiuni de mică amploatre. În schimb la Alba Iulia ASTRA a organizat, ca de obicei, un simpozion cu pelerinaj pe la bisericile Maieri II, Maieri I, bustul lui Eminescu şi biserica Centru. La biserica Centru preotul Chiaja a făcut slujba de pomenire.

zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: STIRI SOCIALE (I)   STIRI SOCIALE (I) - Pagina 22 EmptyMar 19 Ian 2010, 15:35

abbilbal a scris:
Păi, biserica naţională nu se bagă peste ei. Şi aşa BOR este acuzată.

Dar din câte nu s-a spus în presa locală, la Blaj au avut loc acţiuni de mică amploatre. În schimb la Alba Iulia ASTRA a organizat, ca de obicei, un simpozion cu pelerinaj pe la bisericile Maieri II, Maieri I şi Centru. La biserica din Centru preotul Chiaja a făcut slujba de pomenire.

Sa nu mi-o iei in nume de rau, n-am nimic cu credinciosii... De primit, a primit cu bratele deschise in 1948, dar cand e de dat... nu se baga!
Sus In jos
abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: STIRI SOCIALE (I)   STIRI SOCIALE (I) - Pagina 22 EmptyMar 19 Ian 2010, 15:56

Da, Zaraza, cui să dea ? Celor ce-şi spun greco-catolici ? Că adevăraţii greco-catolici sunt pe sfârşite şi ălora nu le este ruşine să meargă în bisericile ortodoxe, aşa cum mertgeau strămoşii lor.

Anahoret

Anahoret

Numarul mesajelor : 7444
Varsta : 63
Localizare : Deocamdată pe lumea asta
Data de inscriere : 11/12/2008

MesajSubiect: Re: STIRI SOCIALE (I)   STIRI SOCIALE (I) - Pagina 22 EmptyMar 19 Ian 2010, 18:00

zaraza26 a scris:
Ce inseamna sa o iau in considerare? Nu trimit mai departe mail-uri despre conspiratii...
Uite asta numesc eu o atitudine sănătoasă! thumb_yello bravo

abbilbal a scris:
La biserica Centru preotul Chiaja a făcut slujba de pomenire.
Am înţeles că la Buna Vestire activitatea asta se face de 15 ani. Anul acesta biserica a fost plină şi un grup de fete de la Liceul de Muzică au interepretat Sara pe Deal. Să mai spun că aproape jumătate din conducerea Astrei (despărţământul Alba Iulia) a fost acolo, în frunte cu Oliviu Iacob? Doamna Rodica Andronescu a anunţat constituirea Asociaţiei Tinerilor Astrişti. După câte am înţeles se pot înscrie toţi tinerii cu aptitudini literare din judeţul Alba.

Despre preotul Doru Chiaja nu pot spune decât că face parte dintr-o specie pe cale de dispariţie: patrioţii români.

Mi-a plăcut remarca scriitorului Cornel Nistrea care cita un confrate francez: "Atât timp cât te poţi ruga în română, limba va supravieţui".

zaraza26

MesajSubiect: Re: STIRI SOCIALE (I)   STIRI SOCIALE (I) - Pagina 22 EmptyMier 20 Ian 2010, 14:53

abbilbal a scris:
Da, Zaraza, cui să dea ? Celor ce-şi spun greco-catolici ? Că adevăraţii greco-catolici sunt pe sfârşite şi ălora nu le este ruşine să meargă în bisericile ortodoxe, aşa cum mergeau strămoşii lor.

Dar nu e vorba de rusine... In Bistrita se fac liturghii in toate bisericile, in octava dedicata ecumenismului, si toti se duc prin toate bisericile oficiale: ortodoxe, catolica, greco-catolica, reformata, evanghelica si poate am mai uitat.
Cum sa mergi intr-o biserica ortodoxa, daca ai preot greco-catolic in localitate?
Sau cum sa mergi acolo, daca preotul bate apropo-uri cu privire la pretentiile greco-catolicilor? Sau daca vezi pe pereti pe Sofronie de la Cioara?
In conditiile in care greco-catolicii nu au niciun avantaj, cine se da drept greco-catolic, cine isi doreste? Poate unora din Nasaud li se pare ca eu sunt numai cu numele greco-catolica, dupa sot, ca oi fi ramas ortodoxa in suflet. In Moldova ei nu stiu ca n-am fost nicicum. Oricum in Nasaud, daca nu esti nasaudean, inseamna ca nu poti sa ii intelegi pe nasaudeni, nu poti sa fii de partea lor.
Mai demult mi-am facut cruce in vazul mai multor persoane si au soptit ca in Moldova oamenii sunt mai credinciosi. Laughing E doar o impresie, tot asa sunt si aici si dincolo! Numai ca sunt alte obiceiuri.
Sus In jos
Vizitator
Vizitator
Anonymous

MesajSubiect: Re: STIRI SOCIALE (I)   STIRI SOCIALE (I) - Pagina 22 EmptyMier 20 Ian 2010, 15:59

Anahoret a scris:
zaraza26 a scris:
Ce inseamna sa o iau in considerare? Nu trimit mai departe mail-uri despre conspiratii...
Ce mailuri primiti voi despre conspiratii? Trimiteti-mi si mie sa vad si eu smile Sau postati aici eventual smile.
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: STIRI SOCIALE (I)   STIRI SOCIALE (I) - Pagina 22 EmptyVin 22 Ian 2010, 08:58

Mihaela a scris:
Anahoret a scris:
zaraza26 a scris:
Ce mailuri primiti voi despre conspiratii? Trimiteti-mi si mie sa vad si eu smile Sau postati aici eventual smile.

Pai nimic deosebit, ce gasesti si pe forumuri. Ca fratele lui Tecuceanu suspecteaza tot felul de nereguli (am primit doua mailuri din doua surse), ca sa nu ne vaccinam fetitele impotriva cancerului de col uterin (ca pica drobul de sare...). Aici la vaccinul asta as spune ca ce ma necajeste e ca legiuitorii considera ca toate fetitele vor incepe viata sexuala prea devreme si cu multi parteneri. Ca asta este, din pacate, factorul agravant! Deocamdata n-am nimic pe mail.
Sus In jos
Cristina

Cristina

Numarul mesajelor : 5897
Localizare : acolo unde ma regasesc
Data de inscriere : 31/03/2009

MesajSubiect: Re: STIRI SOCIALE (I)   STIRI SOCIALE (I) - Pagina 22 EmptySam 23 Ian 2010, 09:09

zaraza26 a scris:
(ca pica drobul de sare...).

Eu n-as lua in deridere cu usurinta opiniile specialistilor care atrag atentia asupra neajunsurilor din domeniu. Si avind in vedere ca opiniile specialistilor sunt contradictorii vis-a-vis de eficacitatea acestor vaccinuri, este si normal ca sa ai indoieli, inclusiv sa oferi parintilor optiunea de a refuza, in scris, administrarea lor. Ca sa nu mai vorbesc despre cazurile de copii alergici la diferitele substante active ale vaccinurilor, alergii pe care -teoretic- parintii sunt cei care le cunosc cel mai bine.
Sus In jos
Cristina

Cristina

MesajSubiect: Re: STIRI SOCIALE (I)   STIRI SOCIALE (I) - Pagina 22 EmptyDum 24 Ian 2010, 08:28

Un tanar de 23 de ani din Resita si-a pierdut cunostinta si a paralizat dupa ce si-a facut vaccinul impotriva gripei porcine.
http://www.urbaniulian.ro/2010/01/22/un-tanar-de-23-de-ani-din-resita-si-a-pierdut-cunostinta-si-a-paralizat-dupa-ce-si-a-facut-vaccinul-impotriva-gripei-porcine/

Desi autoritatile neaga orice legatura intre vaccinul romanesc impotriva A/H1N1 si reactiile adverse sau chiar decesele inregistrate in randul unor romani care s-au imunizat, faptele in sine nu ar trebui trecute cu vederea. Mai ales in conditiile in care Ministerul Sanatatii vrea sa inceapa in luna februarie imunizarea copiilor, daca vaccinul va fi aprobat de Agentia Nationala a Medicamentului. In ciuda faptului ca autoritatile neaga vreo legatura intre decese si vaccin, din ce in ce mai multe cadre medicale au inceput sa le recomande pacientilor sa nu se vaccineze, ei insisi respingand imunizarea, pe motiv ca efectele adverse ar fi prea puternice, iar vaccinul – insuficient testat. Din pacate, vocea specialistilor in domeniu devine din ce in ce mai stinsa, ei refuzand sa mai faca declaratii pe acest subiect.
http://www.urbaniulian.ro/2010/01/22/cum-se-fac-afaceri-din-bani-publici-invocandu-se-gripa-porcina-patru-romani-au-decedat-dupa-ce-s-au-vaccinat/

O tânără din Marea Britanie riscă să-şi piardă vederea, după ce a fost tratată cu Tamiflu, medicament împotriva gripei porcine. În urma anchetei medicale, s-a constatat că fata de 19 ani nu era infectată cu virusul AH1N1, arată Daily Mail.
http://www.urbaniulian.ro/2010/01/22/o-tanara-ar-putea-sa-ramana-oarba-dupa-ce-a-fost-tratata-gresit-cu-tamiflu/

Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha
Sus In jos
Cristina

Cristina

MesajSubiect: Re: STIRI SOCIALE (I)   STIRI SOCIALE (I) - Pagina 22 EmptyDum 24 Ian 2010, 08:31

Incep audieri internaţionale cu privire la pandemia “falsificata” de gripă porcina

Cel mai mare "scandal medical al secolului" merge la control
(Steve Watson)

Infowars.net
Marţi, 19 Ianuarie 2010

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, un organism al naţiunilor care cuprinde 47 de membri ai parlamentului, alesi în mod democratic, a început audierile pentru a investiga dacă pandemia de gripă porcina H1N1 a fost falsificata sau exagerata, într-o încercare de a profita de pe urma vânzărilor de vaccinuri.

O rezoluţie a APCE, aprobata luna trecuta, a oferit contextul audierilor care au început ieri, la Strasbourg.

"În scopul de a promova medicamentele lor patentate şi vaccinurile împotriva gripei, companiile farmaceutice au influenţat oameni de ştiinţă şi agenţii oficiale, responsabile de standardele de sănătate publică, să alarmeze guvernele la nivel mondial şi sa le determine sa faca sa risipă de resursele limitate din sănătate, pentru strategii de vaccinare ineficiente şi pentru a expune inutil milioane de oameni sănătoşi la riscul unui numar mare de efectele secundare necunoscute ale vaccinurilor insuficient testate. Campania gripei “aviare”(2005/06), combinate cu campania gripei porcine pare să fi cauzat multe daune, nu numai la unii pacienţi vaccinati, ci şi la bugetele sănătăţii publice, la credibilitate şi la responsabilizarea unor importante agenţii de sanatate internaţionale. "

Audierile vor fi coordonate de Cancelarul Comitetului de sănătate al APCE, Dr. Wolfgang Wodarg, un fost parlamentar german, medic şi epidemiolog. Wodarg a făcut referire la pandemie de gripă porcina ca "una dintre cele mai mari scandaluri medicale ale secolului."
Wodarg lanseaza acuzatii conform cărora OMS a modificat definiţia unei pandemii de la un focar inregistrat pe mai multe continente simultan, cu o rată de deces de mai ridicata decat media, la unul în care răspândirea bolii este constantă.

Ancheta parlamentară va stabili dacă a fost declarata o "pandemie falsificata" de către OMS, în Iunie 2009 la sfatul consilierilor medicali, dintre care mulţi au strânse legături financiare la companiile farmaceutice gigant: GlaxoSmithKline, Roche, Novartis, care au produs vaccinurile H1N1.

Se va analiza, de asemenea, controversa din jurul faptul că iniţial s-a comunicat ca ar fi necesare doua vaccinari, dar mai târziu s-a arătat că o doză ar fi suficienta pentru a rezista a virus.

Companiile farmaceutice se crede ca au facut un profit in jur de $ 7.5-10 miliarde dolari pe vaccinurile H1N1. Rata de deces la nivel mondial de la H1N1 este considerata a fi în jur de 13.500, doar putin peste o treime din numărul celor care mor de la gripa normala în fiecare an, numai in SUA.

APCE a remarcat faptul că presupusa conspiraţie ar fi putut expune "Milioane de oameni sănătoşi la riscul de efecte secundare ale vaccinurilor insuficient testate".

Multe ţări au început sa renunte la stocuri imense de vaccinuri neutilizate şi sa anuleze comenzile restante. Cea mai recenta situatie o reprezinta Grecia, unde guvernul a anunţat că va face vaccinarea H1N1 obligatorie.

APCE va organiza, de asemenea, o dezbatere săptămâna viitoare, intitulata "pandemiile false, o ameninţare pentru sănătate", la care vor participa reprezentanţi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) şi industria farmaceutica europeana.

"Spre deosebire de Parlamentul European, nu are putere de decizie, dar, după cum a fost demonstrat prin raportul intocmit, are puterea de a face viaţa incomoda pentru puterile existente," observă Irish Times.

Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: STIRI SOCIALE (I)   STIRI SOCIALE (I) - Pagina 22 EmptyMar 26 Ian 2010, 12:07

Cristina a scris:
zaraza26 a scris:

Eu n-as lua in deridere cu usurinta opiniile specialistilor care atrag atentia asupra neajunsurilor din domeniu. Si avind in vedere ca opiniile specialistilor sunt contradictorii vis-a-vis de eficacitatea acestor vaccinuri, este si normal ca sa ai indoieli, inclusiv sa oferi parintilor optiunea de a refuza, in scris, administrarea lor. Ca sa nu mai vorbesc despre cazurile de copii alergici la diferitele substante active ale vaccinurilor, alergii pe care -teoretic- parintii sunt cei care le cunosc cel mai bine.

Nu iau in deradere daca sunt specialisti si nu altceva. smile Dar oamenii obisnuiti isi inchipuie ca daca eu scriu pe net ca sunt doctor docent si copiez parerea unuia veritabil, vor trage concluzia ca sunt doctor docent. Iar data viitoare cand bat campii, ma vor lua in serios.
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: STIRI SOCIALE (I)   STIRI SOCIALE (I) - Pagina 22 EmptyMar 26 Ian 2010, 12:09

Cristina a scris:
Un tanar de 23 de ani din Resita si-a pierdut cunostinta si a paralizat dupa ce si-a facut vaccinul impotriva gripei porcine.
http://www.urbaniulian.ro/2010/01/22/un-tanar-de-23-de-ani-din-resita-si-a-pierdut-cunostinta-si-a-paralizat-dupa-ce-si-a-facut-vaccinul-impotriva-gripei-porcine/

Desi autoritatile neaga orice legatura intre vaccinul romanesc impotriva A/H1N1 si reactiile adverse sau chiar decesele inregistrate in randul unor romani care s-au imunizat, faptele in sine nu ar trebui trecute cu vederea. Mai ales in conditiile in care Ministerul Sanatatii vrea sa inceapa in luna februarie imunizarea copiilor, daca vaccinul va fi aprobat de Agentia Nationala a Medicamentului. In ciuda faptului ca autoritatile neaga vreo legatura intre decese si vaccin, din ce in ce mai multe cadre medicale au inceput sa le recomande pacientilor sa nu se vaccineze, ei insisi respingand imunizarea, pe motiv ca efectele adverse ar fi prea puternice, iar vaccinul – insuficient testat. Din pacate, vocea specialistilor in domeniu devine din ce in ce mai stinsa, ei refuzand sa mai faca declaratii pe acest subiect.
http://www.urbaniulian.ro/2010/01/22/cum-se-fac-afaceri-din-bani-publici-invocandu-se-gripa-porcina-patru-romani-au-decedat-dupa-ce-s-au-vaccinat/

O tânără din Marea Britanie riscă să-şi piardă vederea, după ce a fost tratată cu Tamiflu, medicament împotriva gripei porcine. În urma anchetei medicale, s-a constatat că fata de 19 ani nu era infectată cu virusul AH1N1, arată Daily Mail.
http://www.urbaniulian.ro/2010/01/22/o-tanara-ar-putea-sa-ramana-oarba-dupa-ce-a-fost-tratata-gresit-cu-tamiflu/

Si intepaturile de albine pot fi in acelasi timp mortale si vindecatoare. Si sunt naturale! smile
Sus In jos
dolion

dolion

MesajSubiect: Re: STIRI SOCIALE (I)   STIRI SOCIALE (I) - Pagina 22 EmptyMar 26 Ian 2010, 19:07

Deputatii Comisiei pentru administratia publica si echilibru ecologic din Camera Deputatilor vor analiza, luni, posibilitatea demararii unei anchete privitoare la prognozele eronate ale institutelor Meteo si de Hidrologie care anuntau, anul trecut, pentru aceasta iarna, temperaturi extrem de ridicate, mai cu seama in luna ianuarie, precizeaza vicepresedintele acestui for, deputatul PSD Mircea Dusa, in exclusivitate pentru Inpolitics.

“Meteorologii din Romania au aparatura de ultima generatie!”

“E adevarat, si eu m-am gandit ca prognozele au spus una si se intampla alta. Avem de-a face cu temperaturi incredibil de joase. Personal, voi analiza in detaliu prognozele date publicitatii anul trecut. Lunea viitoare, in prima sedinta a Comisiei, vom analiza posibilitatea de a demara o ancheta parlamentara in acest sens”, explica Mircea Dusa. Deputatul considera ca este neobisnuit ce se intimpla: “Dupa cate stiu, institutele meteo de la noi au o logistica de ultima ora pe baza careia sunt elaborate prognozele. Este ciudat ca se intampla asta si ca exista o discrepanta mare intre prognoza si realitate”, a adaugat pesedistul.

“Agricultorii si crescatorii de animale sa sesizeze Comisia!”

Si parlamentarii din Comisia pentru Agricultura a Camerei sunt contrariati de prognozele meteo care, se pare, sunt oricum, numai in conformitate cu realitatea nu. “Situatia acesta ni se pare si noua extrem de ciudata. Cu toate acestea, Comisia pentru Agricultura nu se poate auto-sesiza in astfel de probleme de mediu. Insa, daca o asociatie de agricultori sau de crescatori de animale inainteaza o plangere la Comisie, vom ancheta situatia”, ne-a declarat pedelistul Marian Avram, secretar al Comisiei pentru Agricultura.
(Razvan Gheorghe)

http://www.inpolitics.ro/exclusiv-parlamentul-pregateste-anchetarea-prognozelor-meteo-eronate-art52893.aspx#

dolion

MesajSubiect: Re: STIRI SOCIALE (I)   STIRI SOCIALE (I) - Pagina 22 EmptyMar 26 Ian 2010, 19:10

Tichie de margaritar: Udrea vrea muzeu Guggenheim la Bucuresti sau Cluj.

Ministrul Elena Udrea ia in calcul deschiderea, in Romania, a unei filiale a legendarului muzeu de arta Guggenheim, creat la initiativa unui Mecena al artelor, Solomon Guggenheim si care este un simbol al arhitecturii opulente reprezentat in doar citeva metropole de prestigiu ale lumii, precum New York, Las Vegas, Veneția sau Berlin.

”Am citit astazi o opinie din blogosfera; am fost întrebata de ce in locul terenului ‎de golf de la Snagov, nu investim pentru deschiderea unui muzeu Guggenheim în Romania, la Bucuresti sau la Cluj. Am spus şi o repet, ideea unui teren de golf la Snagov nu presupune bani cheltuiţi de minister. In ceea ce priveste muzeul Guggenheim, consider ca ar fi intr-adevar o oportunitate de a atrage noi turisti in Romania.‎ Din punctul meu de vedere, se pot realiza amandoua proiectele: si muzeul Guggenheim si terenul de golf, dar numai în cadrul unor parteneriate public-privat”, sustine Udrea care e de parere ca putem avea oricate proiecte dorim, daca ministerul nu e principalul investitor. (Razvan Gheorghe)

Cristina

MesajSubiect: Re: STIRI SOCIALE (I)   STIRI SOCIALE (I) - Pagina 22 EmptyMar 26 Ian 2010, 19:12

zaraza26 a scris:
Cristina a scris:
zaraza26 a scris:

Nu iau in deradere daca sunt specialisti si nu altceva. smile Dar oamenii obisnuiti isi inchipuie ca daca eu scriu pe net ca sunt doctor docent si copiez parerea unuia veritabil, vor trage concluzia ca sunt doctor docent. Iar data viitoare cand bat campii, ma vor lua in serios.

Inchipuirile tale despre ce-si inchipuie oamenii "obisnuiti" sunt -si ele- doar niste ... inchipuiri Laughing ... Iar daca nu iei in deridere, cu-atit mai bine: nici eu nu mi-am inchipuit asa ceva Very Happy !

Sus In jos
Cristina

Cristina

MesajSubiect: Re: STIRI SOCIALE (I)   STIRI SOCIALE (I) - Pagina 22 EmptyMar 26 Ian 2010, 19:15

dolion a scris:
Tichie de margaritar: Udrea vrea muzeu Guggenheim la Bucuresti sau Cluj.

Ministrul Elena Udrea ia in calcul deschiderea, in Romania, a unei filiale a legendarului muzeu de arta Guggenheim, creat la initiativa unui Mecena al artelor, Solomon Guggenheim si care este un simbol al arhitecturii opulente reprezentat in doar citeva metropole de prestigiu ale lumii, precum New York, Las Vegas, Veneția sau Berlin.

”Am citit astazi o opinie din blogosfera; am fost întrebata de ce in locul terenului ‎de golf de la Snagov, nu investim pentru deschiderea unui muzeu Guggenheim în Romania, la Bucuresti sau la Cluj. Am spus şi o repet, ideea unui teren de golf la Snagov nu presupune bani cheltuiţi de minister. In ceea ce priveste muzeul Guggenheim, consider ca ar fi intr-adevar o oportunitate de a atrage noi turisti in Romania.‎ Din punctul meu de vedere, se pot realiza amandoua proiectele: si muzeul Guggenheim si terenul de golf, dar numai în cadrul unor parteneriate public-privat”, sustine Udrea care e de parere ca putem avea oricate proiecte dorim, daca ministerul nu e principalul investitor. (Razvan Gheorghe)

Pai, pina acum a fost injurata ca nu vrea muzeu, acum -pentru ca vrea- este si mai injurata so funny! ...
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: STIRI SOCIALE (I)   STIRI SOCIALE (I) - Pagina 22 EmptyMier 27 Ian 2010, 10:12

dolion a scris:
Deputatii Comisiei pentru administratia publica si echilibru ecologic din Camera Deputatilor vor analiza, luni, posibilitatea demararii unei anchete privitoare la prognozele eronate ale institutelor Meteo si de Hidrologie care anuntau, anul trecut, pentru aceasta iarna, temperaturi extrem de ridicate, mai cu seama in luna ianuarie, precizeaza vicepresedintele acestui for, deputatul PSD Mircea Dusa, in exclusivitate pentru Inpolitics.

“Meteorologii din Romania au aparatura de ultima generatie!”

[...]

Nu poti sa dai o prognoza cum isi doreste domnul Dusa. Ar suna cam asa: daca frontul de aer rece de la Pol o ia prin Scandinavia, vom avea cateva zile foarte geroase. Daca o ia prin Caucaz, va fi o perioada normal de friguroasa. Etc. Sanse au avut amandoua traseele, mai mari cel prin Caucaz. Din 1985 nu a mai venit asa un front. Meteorologii pot rasufla usurati urmatorii 25 de ani.
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

MesajSubiect: Re: STIRI SOCIALE (I)   STIRI SOCIALE (I) - Pagina 22 EmptyJoi 28 Ian 2010, 02:55

Cristina a scris:
Pai, pina acum a fost injurata ca nu vrea muzeu, acum -pentru ca vrea- este si mai injurata so funny! ...
Orice ar face oricine din Guvern (orice Guvern), mereu vor fi si împotrivitori chiar dacă au sau nu au dreptate. Asta este... smile

Emil Condor

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

MesajSubiect: Re: STIRI SOCIALE (I)   STIRI SOCIALE (I) - Pagina 22 EmptyJoi 28 Ian 2010, 03:01

zaraza26 a scris:
Dar oamenii obisnuiti isi inchipuie ca daca eu scriu pe net ca sunt doctor docent si copiez parerea unuia veritabil, vor trage concluzia ca sunt doctor docent. Iar data viitoare cand bat campii, ma vor lua in serios.
so funny!

thumb_yello
love

Cristina

Cristina

MesajSubiect: Re: STIRI SOCIALE (I)   STIRI SOCIALE (I) - Pagina 22 EmptyJoi 28 Ian 2010, 07:09

Emil Condor a scris:
Cristina a scris:
Orice ar face oricine din Guvern (orice Guvern), mereu vor fi si împotrivitori chiar dacă au sau nu au dreptate. Asta este... smile
ok, eu inteleg sa critici (=sa faci opozitie, fiind in opozitie), dar nu prosteste, oricind, oricum si orice . Cind ii aud pe unii ca "rolul lor -fiind in opozitie- este doar sa critice" ... doh
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: STIRI SOCIALE (I)   STIRI SOCIALE (I) - Pagina 22 Empty

Sus In jos

STIRI SOCIALE (I)
Sus 
Pagina 22 din 40Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 12 ... 21, 22, 23 ... 31 ... 40  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» STIRI SOCIALE
» Stiri IT
» Ştiri muzicale
» Stiri sportive
» AUTO - Stiri

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
LUMINA LUMII :: SOCIAL-POLITIC :: SOCIAL-
Mergi direct la: