__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| MIRAJELE ALBASTRE 2008...noul volum al poetului Mihai LEONTE | |
|
+6Cristina Layla aurora Emil Condor zaraza26 Mihai LEONTE 10 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Mihai LEONTE
Numarul mesajelor : 580 Varsta : 83 Localizare : Moldova Noua Romania Data de inscriere : 04/01/2009
| Subiect: Re: MIRAJELE ALBASTRE 2008...noul volum al poetului Mihai LEONTE Sam 21 Mar 2009, 06:13 | |
| CE PUI ÎN CUVINTE?
Oare ce pui în cuvinte? Se pare că multă lumină, Adunată din lucrurile sfinte, De aceea eşti sublimă.
Ochii mai mari se deschid, Când ajung peste chipul tău, Nu vreau nicicum să te divid, Crăiasă a sufletului meu.
Iubirea nu vreau să risipesc, Căci tu o meriţi deplin, Vreau să ştii că te iubesc, Sub cerul limpede, senin. | |
| | | Mihai LEONTE
Numarul mesajelor : 580 Varsta : 83 Localizare : Moldova Noua Romania Data de inscriere : 04/01/2009
| Subiect: Re: MIRAJELE ALBASTRE 2008...noul volum al poetului Mihai LEONTE Joi 26 Mar 2009, 07:01 | |
| CU SUFLETUL ÎN FOC!
Sufletul îmi este mereu în foc, Ce mistuitor îmi curge în vene, Nu vreau ca visuri să îngrop, În străfunduri de avene.
Oare cine mi-ar interzice, Ca iubirea să încolţească? Timpule să-mi fii complice, Lasă-mi inima să iubească.
Nu mai scriu lungi poeme, Să cred că am obosit? Reuşesc doar simple catrene, Totuşi mă simt mulţumit!
Îmi păstrez optimismul intact, Cu care am trecut prin viaţă, Cu Soarele am un contract, Să mă alinte în orice dimineaţă. | |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: MIRAJELE ALBASTRE 2008...noul volum al poetului Mihai LEONTE Joi 26 Mar 2009, 12:15 | |
| Imi plac poeziile scrise de Mihai, cate doruri si sentimente!!!.... |
| | | Mihai LEONTE
| Subiect: Re: MIRAJELE ALBASTRE 2008...noul volum al poetului Mihai LEONTE Joi 02 Apr 2009, 07:56 | |
| ABSORB MIRESME
Unde să caut primăvara? În mugurii tineri? În buzele tale? În amurgul ce se se arată seara, În florile ce se aştern în cale?
Absorb mireasma lor cu nesaţ, În peisajul Terrei etern, Mergând cu tine braţ la braţ, Privindu-mă atât de matern.
Contopit în al privirilor potop, Mă simt atât de fericit, Căci iată al vieţii scop, Cu tine mi s-a împlinit. | |
| | | Mihai LEONTE
| Subiect: Re: MIRAJELE ALBASTRE 2008...noul volum al poetului Mihai LEONTE Sam 04 Apr 2009, 07:36 | |
| DIAMANTELE DIN STELE
Ş lefuiesc diamantele din stele, T ăind faţetele cât mai lucioase, E şti superbă cu şuviţele rebele, F ericit că-mi oferi clipe frumoase, A tunci când te văd cu mărgele, N estemate, din pietre preţioase. | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: MIRAJELE ALBASTRE 2008...noul volum al poetului Mihai LEONTE Sam 04 Apr 2009, 18:20 | |
| S-a dat Mihai pe... diamante rebusistice? _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Mihai LEONTE
| Subiect: Re: MIRAJELE ALBASTRE 2008...noul volum al poetului Mihai LEONTE Mier 08 Apr 2009, 07:47 | |
| BALSAMUL IUBIRII
Prin aerul nopţii rătăcesc, Călătorind cu privirea prin astre, La tine mereu mă gândesc, Acolo unde sunt inimile noastre.
Trimite-mi prin stele balsam, Iubire unduind prin ierburi, Visez lângă mine să te am, Să uit de lume, şi de treburi.
Vino la mine, plutind prin văzduh, Prefă-te în alinarea de zefir, Adu-mi al dragostei duh, Prin culori roşii de trandafir. | |
| | | Mihai LEONTE
| Subiect: Re: MIRAJELE ALBASTRE 2008...noul volum al poetului Mihai LEONTE Mar 21 Apr 2009, 13:29 | |
| SIMFONIA IUBIRII
Îmi cântă stele la fereastră, De cu seară până-n zori, Venite din Pajiştea Albastră, Să-mi aducă de la tine flori.
Visurile ca flori se deschid, Alimentând a iubirii izvoare, Vreau în braţe să te prind, Pe tine frumoasă floare.
Revino la mine, în fiecare noapte, De acolo, de departe dintre astre, Dezvăluie-mi secretul prin şoapte, Cântă-mi simfonia iubirii noastre. | |
| | | Mihai LEONTE
| Subiect: Re: MIRAJELE ALBASTRE 2008...noul volum al poetului Mihai LEONTE Sam 25 Apr 2009, 07:25 | |
| DE DRAGUL...
De dragul ochilor tăi, Îmi deschid inima de argint, Liberă să alerge peste văi, Cât mai aproape să te simt.
Uitarea mi-o doresc absentă, Te vreau pe tine cer senin, Să explodeze iubirea latentă, Întruchipată în albul crin.
Iubirea veşnic să renască, Răzbată, şi fie victorioasă, Vrem visul să se împlinească, Inundând dragostea frumoasă.
Vrem amândoi să nu vină zorile, Noaptea să troneze îndelung, Să nu se ofilească florile, Drumul iubirii să-l pătrund. | |
| | | Mihai LEONTE
| Subiect: Re: MIRAJELE ALBASTRE 2008...noul volum al poetului Mihai LEONTE Joi 30 Apr 2009, 06:27 | |
| CÂND URSITOARELE!
Cum oare de m-am îndrăgostit, În tine sufletul pereche am găsit?
Razele noastre în eter s-au întâlnit, S-au văzut, plăcut şi s-au unit.
Aşa cum stelele pe cer se unesc, Desigur şi ele se iubesc?
Tu vrei să mă săruţi mereu, Aceeaşi dorinţă o am şi eu.
Rămâne ca visul să se împlinească, Când Ursitoarele au să hotărască. | |
| | | Mihai LEONTE
| Subiect: Re: MIRAJELE ALBASTRE 2008...noul volum al poetului Mihai LEONTE Vin 08 Mai 2009, 06:45 | |
| CLIPE SUBLIME
Recită-mi mereu acelaşi poem, Care l-ai scris pentru mine, Având acelaşi veşnic refren, Tu mi-ai oferit; CLIPE SUBLIME!
Cântă-mi mereu aceeaşi baladă, Compusă, special pentru tine, Pe troscotul din vasta ogradă, Când mi-ai oferit; CLIPE SUBLIME!
Povesteşte-mi vechi istorii, Cu feţi frumoşi, cu albe zâne, Chiar de ne cuprind iar zorii, Tu îmi oferi; CLIPE SUBLIME. | |
| | | Mihai LEONTE
| Subiect: Re: MIRAJELE ALBASTRE 2008...noul volum al poetului Mihai LEONTE Vin 15 Mai 2009, 06:33 | |
| NU SUNTEM SINGURI.
Tu eşti cu mine. Eşti Zenitul! Nu vei fi singură niciodată, Vom atinge amândoi Infinitul, Mergând împreună; de odata!
Voinţa noastră nu se va frânge, Calea nu o vrem întunecată, Fii veselă, şi nu mai plânge, Îşi vreau faţa luminată.
Noi doi, nu suntem în singurătate, Uniţi suntem de acelaşi destin, Vrem să atingem cotele înalte, Călăuziţi de Creatorul Divin. | |
| | | Mihai LEONTE
| Subiect: Re: MIRAJELE ALBASTRE 2008...noul volum al poetului Mihai LEONTE Mar 19 Mai 2009, 06:58 | |
| ÎN JOCUL DE STELE!
Ne prindem în jocul de stele, Ne vadă Universul frumuseţea, Sub cerul care nu are perdele, Să ne revedem tinereţea.
Totul să fie luminos ca în amiezi, Încântaţi ne dăruim fericirii, Cu mine împreuna să dansezi, Pe parchetul vast al Nemuririi.
Noi ştim că inima e revoltată, Şi sufletul intens în căutări, Ne vrem viaţa luminată, Cu împliniri, dar şi visări. | |
| | | Mihai LEONTE
| Subiect: Re: MIRAJELE ALBASTRE 2008...noul volum al poetului Mihai LEONTE Lun 25 Mai 2009, 06:25 | |
| VIAŢA CA O COMOARĂ.
Păşim spre viaţă inocenţi, Nopţile ne devin zile, Suntem oriunde frecvenţi, Ca spartani în Termopile.
Suntem în ardere ca focuri, Transformându-ne în jerbe, Iar în ale vieţii jocuri, Ne facem zilele superbe.
Începem prin a fi doar muguri, Care renasc în primăvară, Anii ni-i transformăm în ruguri, Viaţa o considerăm comoară. | |
| | | Mihai LEONTE
| Subiect: Victorie a vietii nebuna!...poezie de Mihai LEONTE Vin 29 Mai 2009, 06:55 | |
| VICTORIE A VIEŢII NEBUNĂ!
Îmi duc zilnic veşnica trudă, De sfârşit nu sunt înfricoşat, Nu îmi consider soarta crudă, De viaţă nu m-am săturat.
Continuu fierb în mine preferinţe, Ard mereu ca o nestinsă torţă, Nu-mi înfrâng anumite dorinţe, Şi urc spre apogeu în forţă.
Îmi pregătesc conştient plecarea, Căci ştiu, voi deveni furtună, Sfârşitul nu va fi jubilarea, Ci victoria vieţii nebună. | |
| | | Mihai LEONTE
| Subiect: Imi doresc...autor Mihai LEONTE Joi 04 Iun 2009, 05:48 | |
| ÎMI DORESC...
Îmi doresc nespus de mult, Să nu-ţi fie inima atât de tristă, Iar glasul tău să ţi-l ascult, Într-o alură foarte optimistă.
Ochii să-ţi fie mereu însoriţi, Ca zâmbetele de fecioare, Obrajii mereu rumeniţi, Ca bujorii în splendoare.
Să mă priveşti foarte deschisă, Ca florile, albinele din zbor, Să-ţi văd fericirea prinsă, Şi pieptul tresăltând de dor.
Să plutim pe ale cerului cărări, Stele să ne cânte elegii, Să facem lungi plimbări, Prin volumele de poezii. | |
| | | Mihai LEONTE
| Subiect: Ma intrebati?...autor Mihai LEONTE Mier 17 Iun 2009, 08:35 | |
| MĂ ÎNTREBAŢI?
Mă întrebaţi când sunt născut? Vreţi să ştiţi ce vârstă am? Sunt născut în secolul trecut, Nu mai ştiu în care an!
Am intrat în vâltoarea lumii, Cu scâncete de băiat, Eram în mijlocul furtunii, Acesta era drumul destinat.
Da, timpul era foarte brutal, Răpindu-mi ochii mamei dragi, Ce au plecat în adâncul abisal, Destinul nu poţi să-l prefaci. | |
| | | Mihai LEONTE
| Subiect: Ma intrebati?...autor Mihai LEONTE Lun 22 Iun 2009, 18:41 | |
| MĂ ÎNTREBAŢI?
Mă întrebaţi când sunt născut? Vreţi să ştiţi ce vârstă am? Sunt născut în secolul trecut, Nu mai ştiu în care an!
Am intrat în vâltoarea lumii, Cu scâncete de băiat, Eram în mijlocul furtunii, Acesta era drumul destinat.
Da, timpul era foarte brutal, Răpindu-mi ochii mamei dragi, Ce au plecat în adâncul abisal, Destinul nu poţi să-l prefaci. | |
| | | Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
| Subiect: Re: MIRAJELE ALBASTRE 2008...noul volum al poetului Mihai LEONTE Lun 22 Iun 2009, 19:19 | |
| Frumoasa poezie, Mihai! | |
| | | ostrovna
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
| Subiect: Re: MIRAJELE ALBASTRE 2008...noul volum al poetului Mihai LEONTE Lun 22 Iun 2009, 20:41 | |
| | |
| | | Mihai LEONTE
| Subiect: Reintoarcere...autor Mihai LEONTE Vin 03 Iul 2009, 15:03 | |
| REÎNTOARCERE
Braţele tale, talazuri marine, M-au cuprins atâtea decenii, Din dimineţi cu soare senine, Până la ale apusului vecernii.
Amândoi am împărţit norocul, Împreună am trăit şi bucuria, Aşteptăm pereche sorocul, Să întâmpinăm veşnicia.
Am gustat din parfumul iubirii, Mergând cu stelele călăuzitoare, Am băut din cupa fericirii, Dată de ascunse Ursitoare.
Ne-am unit în acea primăvară, Reflecţie a timpului etern, Ne reîntoarcem pentru a câta oară, Retrăind a tinereţii refren. | |
| | | Mihai LEONTE
| Subiect: Culeg...autor Mihai LEONTE Sam 25 Iul 2009, 07:12 | |
| CULEG
Culeg din floarea de cireşi, Şi al înfloriţilor narcişi, Dorul ce în suflet îl apeşi, Ca albul inocenţilor caişi.
Se plimbă dorul printre crengi, Căutând mirosul florilor de dor, Şi eu, şi tu cauţi să dezlegi, Enigmaticul iubirii fior.
Am gândul mereu la tine, Cu inocenţă de copil, Nu ştiu cât te gândeşti la mine, Sau îţi e gândul volatil? | |
| | | abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: MIRAJELE ALBASTRE 2008...noul volum al poetului Mihai LEONTE Lun 27 Iul 2009, 07:24 | |
| Bună dimineaţa leat, culegător de flori în zori de zi. Să ai parte de o săptămână faină. | |
| | | Mihai LEONTE
| Subiect: Dorul, vis colorat!...autor Mihai LEONTE Joi 22 Oct 2009, 15:32 | |
| DORUL, VIS COLORAT!
Dorul, acest vis colorat, Se plimbă liber pa Pământ, Nimeni nu l-a descifrat, Dar veşnic am să-l cânt.
Spune-mi cine nu are dor, Atâta timp cât este viu? Din trecut spre viitor, Din prezent, spre mai târziu.
Dorul e întruchipat, În tot ce ne înconjoară, În suflet întortocheat, Ne face viaţa primăvară.
Nu-ţi ascunde dorul niciodată, Redă-l prin simpla poezie, Să ştie, să afle lumea toată, Că pluteşti în reverie. | |
| | | Mihai LEONTE
| Subiect: Straduinta...autor Mihai LEONTE Joi 05 Noi 2009, 07:36 | |
| STRĂDUINŢĂ!
Mă străduiesc din hieroglife, Să te descifrez precum Champollion, Prin aceste scrieri apocrife, Să redevin pe drumul vieţii om.
Îmi ung angrenaje ruginite, Cu acele cuvinte de iubire, Pe care le aranjez, revizuite, Într-un scrin, pentru nemurire.
Nu mai sunt acel tânăr izvor, Am devenit un râu de ani, Cuprins de viaţă şi de dor, Dorinţă comună, de profani. | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: MIRAJELE ALBASTRE 2008...noul volum al poetului Mihai LEONTE | |
| |
| | | | MIRAJELE ALBASTRE 2008...noul volum al poetului Mihai LEONTE | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |