__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| NOSTALGII...poezii de Mihai LEONTE | |
|
+5ostrovna abbilbal Emil Condor zaraza26 Mihai LEONTE 9 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Mihai LEONTE
Numarul mesajelor : 580 Varsta : 83 Localizare : Moldova Noua Romania Data de inscriere : 04/01/2009
| Subiect: Blestem...autor Mihai LEONTE Vin 07 Sept 2012, 16:11 | |
| BLESTEM.
Când uiţi de mine , să devii Un meteor răzleţ pe cer. Să te îmbraci în haine sinilii Să ai un spaţiu strict sever.
Muzică să nu auzi în jur, Decât refrene funerare, Să te rogi să mă îndur Să-ţi arăt a vieţii cărare.
Să plângi şi ochii să te doară Să te culci şi să n-adormi, Să te cuprindă o vrajă amară, Mergând să crezi că te răstorni.
Durerilor să nu le găseşti leac, Mereu să te vaieţi, dar să nu-ţi treacă, Din ce e frumos, nu-ţi fie pe plac Când lumea în jur o să petreacă.
Să fii mereu tot tristă, Inima îţi bată, să n-o auzi Iar mereu uda-ţi batistă Să nu poţi să ţi-o ascunzi.
Să ceri înţelegere şi milă De la toţi copiii nimănui. Astfel te blestem. Umilă, Să-ţi uiţi culoarea ochilor căprui.
7 Februarie 1966
| |
| | | Mihai LEONTE
Numarul mesajelor : 580 Varsta : 83 Localizare : Moldova Noua Romania Data de inscriere : 04/01/2009
| Subiect: Calatorie...autor Mihai LEONTE Sam 17 Noi 2012, 21:16 | |
| CĂLĂTORIE
Vor trece anii, multe se vor spulbera Stele din univers, desigur vor dispare, Lumina lor încă va mai persista Să se arate în continuare.
Poate şi eu voi mai trăi un timp Existând în gândirea cuiva, Nu-mi trebuie nimic în schimb. Şi nici n-aş vrea să cer ceva.
Sunt optimist cu rezonanţe grave, De viaţă inima-mi pulsează Cu mai multe bătăi pe minut. Uneori devin din ce în ce mai slabe Slăbite sunt nu ştiu de care tumult.
Baia de Arieş 10 Februarie 1966
| |
| | | apocalyptica
Numarul mesajelor : 696 Data de inscriere : 17/11/2012
| Subiect: Re: NOSTALGII...poezii de Mihai LEONTE Dum 18 Noi 2012, 09:37 | |
| multe poezii ai mai scris in anii '60 iti dai seama unde erai acum daca ai fi avut si de spus ceva? | |
| | | Mihai LEONTE
| Subiect: Re: NOSTALGII...poezii de Mihai LEONTE Dum 18 Noi 2012, 10:16 | |
| - apocalyptica a scris:
- multe poezii ai mai scris in anii '60
iti dai seama unde erai acum daca ai fi avut si de spus ceva? *** Am scris multe poezii pe atunci. Multe s-au pierdut sau le-am distrus. De spus zici? Ceea ce am avut de spus a ramas in volumele de acum. Daca aveam alte conditii poate ajungeam pe langa altii care scriau pentru acea vreme! Consider ca a fost mai bine asa. | |
| | | apocalyptica
| Subiect: Re: NOSTALGII...poezii de Mihai LEONTE Dum 18 Noi 2012, 10:44 | |
| - Mihai LEONTE a scris:
- Daca aveam alte conditii poate ajungeam pe langa altii care scriau pentru acea vreme!
în sensul că ţi-ai fi vândut măcar un rinichi pentru a fi promovat de exemplu pe la cenaclul Flacăra (chit că ăsta din urmă a avut loc nu doar după finalizarea bruscă a colectivizării, ci şi după opoziţia faţă de invadarea Cehoslovaciei de către cei din CAER)? | |
| | | Mihai LEONTE
| Subiect: Re: NOSTALGII...poezii de Mihai LEONTE Dum 18 Noi 2012, 10:55 | |
- Mihai LEONTE a scris:
- Daca aveam alte conditii poate ajungeam pe langa altii care scriau pentru acea vreme!
în sensul că ţi-ai fi vândut măcar un rinichi pentru a fi promovat de exemplu pe la cenaclul Flacăra (chit că ăsta din urmă a avut loc nu doar după finalizarea bruscă a colectivizării, ci şi după opoziţia faţă de invadarea Cehoslovaciei de către cei din CAER)?
*** Nu mi-am vandut nici rinichiul, nici constiinta. Iata-ma deci la 72 ani. Nici nu am vrut sa ajung la cenaclul Flacara. Adrian Paunescu in anul cand a venit la Moldova Noua a refuzat sa dea autografe, dar a fost in vizita la Belobresca sa bea vin rosu! | |
| | | Mihai LEONTE
| Subiect: Re: NOSTALGII...poezii de Mihai LEONTE Dum 18 Noi 2012, 11:00 | |
- Mihai LEONTE a scris:
în sensul că ţi-ai fi vândut măcar un rinichi pentru a fi promovat de exemplu pe la cenaclul Flacăra (chit că ăsta din urmă a avut loc nu doar după finalizarea bruscă a colectivizării, ci şi după opoziţia faţă de invadarea Cehoslovaciei de către cei din CAER)?
*** Nu mi-am vandut nici rinchiul, nici constiinta. Nu am vrut nici la cenaclul Flacara. | |
| | | apocalyptica
| Subiect: Re: NOSTALGII...poezii de Mihai LEONTE Dum 18 Noi 2012, 11:21 | |
- Nu mi-am vandut nici rinichiul, nici constiinta. Iata-ma deci la 72 ani.
e clar ca esti un erou - Mihai LEONTE a scris:
- Nici nu am vrut sa ajung la cenaclul Flacara. Adrian Paunescu in anul cand a venit la Moldova Noua a refuzat sa dea autografe, dar a fost in vizita la Belobresca sa bea vin rosu!
pai, orice zona colinara cu o asa-zisa clima submediteraneana e favorabila practicarii viticulturii | |
| | | Mihai LEONTE
| Subiect: Re: NOSTALGII...poezii de Mihai LEONTE Dum 18 Noi 2012, 15:23 | |
- Mihai LEONTE a scris:
- Nu mi-am vandut nici rinichiul, nici constiinta. Iata-ma deci la 72 ani.
e clar ca esti un erou
- Mihai LEONTE a scris:
- Nici nu am vrut sa ajung la cenaclul Flacara. Adrian Paunescu in anul cand a venit la Moldova Noua a refuzat sa dea autografe, dar a fost in vizita la Belobresca sa bea vin rosu!
pai, orice zona colinara cu o asa-zisa clima submediteraneana e favorabila practicarii viticulturii *** Nu am fost si nici nu mi-am dorit a fi un erou. Zonele viticole sunt cam peste tot in Romania. Zona Clisura Dunarii nu este singulara! | |
| | | apocalyptica
| Subiect: Re: NOSTALGII...poezii de Mihai LEONTE Dum 18 Noi 2012, 15:26 | |
- Zonele viticole sunt cam peste tot in Romania.
spune-mi o zonă viticolă din Munții Maramureșului, din bazinul Gheorgheni sau din Masivul Făgărași... | |
| | | Mihai LEONTE
| Subiect: Re: NOSTALGII...poezii de Mihai LEONTE Dum 18 Noi 2012, 15:29 | |
- Mihai LEONTE a scris:
- Zonele viticole sunt cam peste tot in Romania.
spune-mi o zonă viticolă din Munții Maramureșului, din bazinul Gheorgheni sau din Masivul Făgărași... *** Adica? Am spus ,,cam peste tot"! De ce cauti sa fii carcotas? | |
| | | apocalyptica
| | | | Mihai LEONTE
| Subiect: Varful muntelui...autor Mihai LEONTE Mar 20 Noi 2012, 08:15 | |
| VÂRFUL MUNTELUI
Senzaţional, am cucerit o nouă cotă Spre piscul muntelui înzăpezit Neliniştită natura se revoltă Cum, omule de ai îndrăznit?
Dormi uriaşule, de ce te agiţi? Te dor încheieturile de stâncă, Nu lăsa ca ochii în soare să-ţi plângă Căci Primăvara e aproape Şi vei fi întinerit.
Câte inimi ai tu în piept, De îţi aud o vâlvătaie de bătăi? De ce îţi ridici vârful drept Ameninţător peste văi?
Binecuvântează natura-n reînviere Piaptănă-ţi părul de brazi Lasă-te alinat de a vântului mângâiere Pentru a-ţi vedea îmbujorat, Milenarul obraz.
Baia de Arieş 1966
| |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: NOSTALGII...poezii de Mihai LEONTE | |
| |
| | | | NOSTALGII...poezii de Mihai LEONTE | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |