__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| NOSTALGII...poezii de Mihai LEONTE | |
|
+5ostrovna abbilbal Emil Condor zaraza26 Mihai LEONTE 9 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Mihai LEONTE
Numarul mesajelor : 580 Varsta : 83 Localizare : Moldova Noua Romania Data de inscriere : 04/01/2009
| Subiect: Re: NOSTALGII...poezii de Mihai LEONTE Lun 06 Apr 2009, 07:50 | |
| CARE-I MINUNEA?
Caut minunile în plante Sau poate în inima ta. Lumina pe piscurile înalte, Minune este însăşi realitatea.
Minune este şi când tac În faţa unei persoane feminine Şi nu ştiu ce să mai fac? Ne mai ştiind ce e cu mine. . .
Minune când privesc la stele, Visând la aventuri astrale, Văzându-te pe tine printre ele, Conturându-te în linii ireale.
Dar nu-i minune când eşti Lângă mine visată închipuire, Îmi pari frumoasă ca-n poveşti Şi sunt plin de fericire.
Câmpeni 1965 | |
| | | Mihai LEONTE
Numarul mesajelor : 580 Varsta : 83 Localizare : Moldova Noua Romania Data de inscriere : 04/01/2009
| Subiect: Re: NOSTALGII...poezii de Mihai LEONTE Lun 20 Apr 2009, 07:16 | |
| O NOTĂ DE EGOISM
Iradiind speranţe doar visate, Jocuri de stele ce dansează uşor Aducând lumină în al inimii pridvor, Un mare nesecat de viaţă izvor, Fără gânduri de moarte.
Lasă-mi gândul să alerge vioi Spre constelaţii, sisteme vecine, În univers nimeni nu fie ca mine S-adun meteoriţi şi pulberi fine. Podoabe pentru voi!
Coborând din înălţimile astrale, Din Lebăda şi până la Steaua Polară, Îmi voi găsi o situaţie mai clară Căutând în adâncuri calea normală În linişti abisale.
Dar nu. Nimic nu-mi place, Nici pulberile fine de asteroizi, Nici aripile rechinilor flămânzi, Nici ochii unora perfizi, Cu ei nu am ce face.
Baia de Arieş 25 Ianuarie 1965 | |
| | | Mihai LEONTE
| Subiect: Lasati-ma!...autor Mihai LEONTE Mier 27 Mai 2009, 07:27 | |
| LĂSAŢI-MĂ !
Nu mă căutaţi în sonore ipostaze Nici pe culmea înaltelor gândiri Nu mă pierd niciodată în miraje, Doar câteodată în roze amintiri.
Nu aruncaţi spre mine violete raze, Nici acele duioase, gingaşe priviri Ce mi le-aţi da ca false suveniri. Chiar fără ele încă multe se durează.
Deci, lăsaţi-mă să fiu cum sunt Simplu în gândire, inimă şi port Rămânând cu capul totuşi pe pământ.
Şi-ntotdeauna optimism am să export Chiar şi dincolo de mormânt, Vei rămâne universu-mi tot.
Baia de Arieş 30 Septembrie 1965 | |
| | | Mihai LEONTE
| Subiect: Contemplatie...autor Mihai LEONTE Lun 29 Iun 2009, 20:42 | |
| CONTEMPLAŢIE
Tu m-ai făcut ca printre aştri Să-mi fie locuinţa, Cu farmecul ochilor albaştri Să-mi alin dorinţa.
Tu m-ai făcut să uit de toate De griji şi de necazuri, Să am clipe fericite În cele mai diverse cazuri.
Tu eşti însăşi natura Şi de la tine viaţa eu o cer Dă-mi-o pentru totdeauna Şi altceva n-o să prefer.
Tu eşti Soarele, Lumina Spre care tind ca să revin Întinde-mi o clipă mâna Pentru a nu mai fi străin.
Eu sunt izvorul mic Sub stânca dură şi enormă Caut oricum să mă ridic Într-o fâşie fuziformă.
Turda Iunie 1965 | |
| | | ostrovna
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
| Subiect: Re: NOSTALGII...poezii de Mihai LEONTE Lun 29 Iun 2009, 21:02 | |
| Frumoasa poezie:)
romantica:) | |
| | | Mihai LEONTE
| Subiect: Re: NOSTALGII...poezii de Mihai LEONTE Mier 01 Iul 2009, 21:43 | |
| - ostrovna a scris:
- Frumoasa poezie:)
romantica:) *** Multumesc distinsa colega. | |
| | | yzzy
Numarul mesajelor : 1937 Varsta : 60 Localizare : Deva Data de inscriere : 16/01/2009
| | | | ostrovna
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
| Subiect: Re: NOSTALGII...poezii de Mihai LEONTE Sam 04 Iul 2009, 21:41 | |
| DOMNULE LEONTE POET CU HAR,PLECACIUNE SI MULTA SANATATE SA PUTETI TRECE PRIN ANI. EU SCRIU STINGACII NU AM SA MA RIDIC NICIODATA LA VALENTELE DUMNEAVOASTRA.
CU RESPECT GETA MOLNAR:) | |
| | | Mihai LEONTE
| Subiect: Re: NOSTALGII...poezii de Mihai LEONTE Sam 15 Aug 2009, 07:12 | |
| URĂRI DE SFÂNTA MARIA
Voi Mării şi Mărioare, De Sântă Măria Mare, Veţi primi în dar o floare!
Eu v-aş da şi un buchet, Sunt în criză, mai concret!
Fiţi mulţumite cu puţin, Chiar si un pahar cu vin!
Închei cu o urare; LA MULŢI ANI, ŞI LA MAI MARE! DE SÂNTĂ MARIA MARE… | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: NOSTALGII...poezii de Mihai LEONTE Sam 15 Aug 2009, 19:41 | |
| E Ziua lui Vanghelie. Poporul român ce face? Nu-l sărbătoreste pe marele lider politic?! Doamne, e plină tara de ei! Mihai, ne bucurăm să te revedem la Popas! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
| Subiect: Re: NOSTALGII...poezii de Mihai LEONTE Dum 16 Aug 2009, 18:42 | |
| Metodă logică de vânat crocodili
Materiale necesare: Un şezlong, un volum de poezie contemporană, o lunetă, o pensetă şi o cutiuţă. Mod de operare: Te duci pe malul Nilului, sau unde ştii tu că sunt crocodili, te întinzi pe şezlong, iei volumul de poezie tânără şi te apuci să citeşti. Fiind poezie tânără, adormi imediat. Crocodilul te vede şi-şi zice: “Hopa! Micul dejun”. Se apropie şi dă să te mănânce, moment în care observă volumul de poezie contemporană şi, curios, începe să-l răsfoiască. Fiind poezie tânără, adoarme imediat. Tu, care-ai adormit înaintea lui, logic, te şi trezeşti înaintea lui. Iei luneta, o ţii invers şi te uiţi la crocodil. Iei penseta şi-l pui în cutiuţă.
No offence, Mihai, dar n-am rezistat! _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | Mihai LEONTE
| Subiect: De Mos Nicolae...autor Mihai LEONTE Sam 05 Dec 2009, 22:41 | |
| De Moş Nicolae,
Dragă moşule, mult drag, Vino şi la mine-n prag, Şi te rog daca se poate? Să-mi aduci doar sănătate!
La cei mai cuminţi copii, Dulciuri multe, jucării. Pentru toţi prietenii mei, Dă-le tot ce-şi doresc ei.
Te mai rog darnicule Moş, Pentru toţi să laşi în coş, Numai daruri minunate, De la prieteni adunate.
Vă rog să fiţi mulţumiţi, Pentru ceea ce primiţi. Pentru că aţi fost cuminţi, Să fiţi în viaţă fericiţi. | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: NOSTALGII...poezii de Mihai LEONTE Sam 05 Dec 2009, 23:51 | |
| - Mihai LEONTE a scris:
- De Moş Nicolae,
Dragă moşule, mult drag, Vino şi la mine-n prag, Şi te rog daca se poate? Să-mi aduci doar sănătate! Asa să fie, Mihai! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Mihai LEONTE
| Subiect: Te voi canta femeie...autor Mihai LEONTE Dum 07 Mar 2010, 20:53 | |
| TE VOI CÂNTA FEMEIE
Femeie, pentru a te cânta, Nu avem destule instrumente, Rămânem doar a te contempla, Cu cele mai simple sentimente.
Femeie, lumea vine de la tine, E în continuă, veşnică mişcare, Adusă din ieri, plecată spre mâine, Succesiune de vieţi viitoare.
Femeie, te iubim aşa cum eşti, Plecăm din tine, fiindu-ne mamă, Prin lume simplu călătoreşti, Până veşnicia iar te cheamă. | |
| | | Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
| Subiect: Re: NOSTALGII...poezii de Mihai LEONTE Lun 08 Mar 2010, 08:12 | |
| _____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha | |
| | | Mihai LEONTE
| Subiect: Ridens moriar...autor Mihai LEONTE Dum 25 Iul 2010, 10:34 | |
| RIDENS MORIAR
Chiar de va trebui să plâng Nu cred ca voi putea s-o fac Mă va stăpâni un tainic gând Şi cred, va trebui să tac.
Mormântul rece, nicidecum Nu mă va face să mă sperii Aş vrea să merg pe acelaşi drum, Prin Infern cu Dante Alighieri.
Nu. Nu-mi trebuie mie paradis Tărâm incert de false plăsmuiri În care mă voi pierde, am zis, Să-mi fac tot felul de închipuiri.
Când va trebui să cobor în criptă Tu, să-mi stai aproape lângă sicriu Să nu te laşi de durere înfrântă Căci vreau optimistă să te ştiu.
Să fii atentă la a feţei mimă, Vei observa că zâmbetul înfloreşte Iar când vor cădea bulgării de ţărână Sufletu-mi în juru-ţi trăieşte.
Pe mormânt drept epitaf, Vreau versuri amestecate, volume Învechite, roase de vreme şi praf Să simt mereu că sunt pe lume.
24 Mai 1965 Baia de Arieş | |
| | | Mihai LEONTE
| Subiect: Nihil nove...autor Mihai LEONTE Mar 02 Noi 2010, 18:20 | |
| NIHIL NOVE.
Nimic nou. Nici vechituri nu-mi scrii, De ce să te mai oboseşti zadarnic, În orele nopţii de toamnă târzii, Adormi în pace. Să nu-mi scrii.
Totu-i vechi. Doar din supreme reverii Adună-ţi amintiri cu gândul harnic, Căci ştiu precis, n-o să revii Rugându-te; nici să nu-mi scrii.
Nimic adevărat. Pustiu ca în prerii Un gând mă-nconjură amarnic De te-aş chema ştiu: n-o să vii. De aceea e mai bine să nu-mi scrii.
Nu studia nimic. Catrene parodii Nici versul epigramelor zburdalnic Totul ce reiese din atâtea poezii Rezultă că te rog, nici să nu-mi scrii.
16 Noiembrie 1965 Baia de Arieş
| |
| | | Mihai LEONTE
| Subiect: Vor face-o ei...autor Mihai LEONTE Lun 10 Ian 2011, 15:53 | |
| VOR FACE-O EI.
Zeii se vor răzbuna Din ceruri liniştite, Totul se va spulbera, Clipe fericite.
Inima-mi va bate tare, Tunând dezlănţuită Mai rezistă oare Sau e obosită?
Creierul în mari probleme Se va încurca, În epigrame şi catrene Se va scufunda.
Sufletul ce-i însăşi viaţa Va fi mai naiv, La deşteptare dimineaţa Va fi mai pasiv.
Ochii ce privesc o dată Chipul zvelt al tău, Cu zâmbire-nseninată Va zâmbi şi ochiul meu.
Buzele aprinse ard Chiar ca şi atunci, Dacă în genunchi îţi cad De ce mă alungi?
17 Noiembrie 1965 Baia de Arieş
| |
| | | Mihai LEONTE
| Subiect: Pacalici...autor Mihai LEONTE Joi 31 Mar 2011, 21:34 | |
| PĂCĂLICI
Care sunteţi pe aici, În ziua de Păcălici?
Spune-mi tu când ne zici, Bancuri bune cu urzici, Cu scumpe ace de arici Să tot râzi până ce pici!
Lasă jocul să nu-l strici, Când te plesneşte un bici! Mergi la harnice furnici Sau la bluze cu arnici!
E o zi de primăvară, Cu soare plin prin ţară, Dacă-mi tragi o păcăleală, Voi ţine la tăvăleală!
Haide nu mai fi copil, Când este întâi Aprilie!
| |
| | | Mihai LEONTE
| Subiect: Urari anticipate...autor Mihai LEONTE Mier 14 Dec 2011, 07:43 | |
| URĂRI ANTICIPATE
Când ceasul va bate aspru-n noapte Trezind spirite, prelungind clipe, Ascultă văzduhul, ale lui şoapte Încunună-te toată-n tulipe,
Vei fi frumoasă cu roşu carmin, Înfăşurată în astfel de culoare, Chipul îţi va fi şi mai senin, Luând valenţe mult superioare.
Când în mari saloane de baluri Se va aşterne supremă tăcerea, Mă voi plimba sub a norilor voaluri Aşteptând a noului an Învierea.
Îmbătat de aerul de sărbătoare Care va pluti în jurul meu, Voi aştepta în ziua următoare Să apară chipul drag al tău.
23 Decembrie 1965 Baia de Arieş
| |
| | | Mihai LEONTE
| Subiect: Nu invins!...autor Mihai LEONTE Lun 05 Mar 2012, 19:43 | |
| NU ÎNVINS!
Acrostih
Lungi şiruri nesfârşite-n spaţii Eterne clipe de visare unde sunt? Oare s-au pierdut în vaste constelaţii? Nu le voi găsi tot pe Pământ?
Torn în forme nedecise, evazive, Elocvente fantezii ne demonstrate, Măsurându-mi gânduri corosive Încerc să fie cât mai conturate.
Hula durerilor puţin mă impresionează Activă inima se luptă să nu cadă, Iar valurile negre cu mine dansează Lacome, cerându-mă drept pradă.
Decembrie 1965 Baia de Arieş
| |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: NOSTALGII...poezii de Mihai LEONTE Mar 06 Mar 2012, 00:58 | |
| | |
| | | Mihai LEONTE
| Subiect: Re: NOSTALGII...poezii de Mihai LEONTE Mar 06 Mar 2012, 13:49 | |
| | |
| | | Mihai LEONTE
| Subiect: Unde sunt?...autor Mihai LEONTE Lun 19 Mar 2012, 07:37 | |
| UNDE SUNT?
Câte vise împreună am ţesut, Călătorind cu visul pe Pământ? Câte clipe sublime au trecut La ora asta unde sunt?
Câte mărunţişuri am discutat? Te credeam pur şi simplu pe cuvânt, Dar multe, multe s-au spulberat La ora asta unde sunt?
Câte şoapte secrete ţi-am spus Şi toate-s spulberate-n vânt. Câte omagii înalte ţi-am adus La ora asta unde sunt?
Câte imaginare căi întrevedeam Şi câte ode şi poeme îţi făceam în gând Dar toate speranţele ce le aveam, La ora asta unde sunt?
Nu mai există visări senine, Căci toate într-o clipă au apus Versuri, melodii şi şoapte sublime Din inimă oare s-au dus ?
20 Ianuarie 1966 Baia de Arieş
| |
| | | Mihai LEONTE
| Subiect: O spun deschis...autor Mihai LEONTE Vin 17 Aug 2012, 15:28 | |
| O SPUN DESCHIS
Te aştept să vii cu mersul graţios, Spre mine zâmbitoare şi splendidă, Totul mi se pare enorm de grandios, Fiinţă de gheaţă ce rămâi candidă.
Te ascult în nopţile târzii de insomnie Spunându-mi cuvinte dulci, de miere, Reintru pentru clipe în farmec şi în reverie Iar gândul mai aproape mi te cere.
Te văd întruchipată în tot ce e frumos, În fulgi de nea, în mari poeme, Iar sângele în vene tresaltă furtunos, Când oare gândul va înceta ca să te cheme?
Nimic nu se va pierde din tot ce-a fost, Doar tu ai fi putut să schimbi ceva. Dar nu văd vreun oarecare rost Şi nici motive pentru a te îndepărta 20 Ianuarie 1966 Baia de Arieş
| |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: NOSTALGII...poezii de Mihai LEONTE | |
| |
| | | | NOSTALGII...poezii de Mihai LEONTE | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |