LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
Educatia in scoala - Pagina 11 EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
Educatia in scoala - Pagina 11 EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
Educatia in scoala - Pagina 11 EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
Educatia in scoala - Pagina 11 EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
Educatia in scoala - Pagina 11 EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
Educatia in scoala - Pagina 11 EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
Educatia in scoala - Pagina 11 EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
Educatia in scoala - Pagina 11 EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
Educatia in scoala - Pagina 11 EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
Educatia in scoala - Pagina 11 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
Educatia in scoala - Pagina 11 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
Educatia in scoala - Pagina 11 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
Educatia in scoala - Pagina 11 EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
Educatia in scoala - Pagina 11 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
Educatia in scoala - Pagina 11 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
Educatia in scoala - Pagina 11 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
Educatia in scoala - Pagina 11 EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
Educatia in scoala - Pagina 11 EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
Educatia in scoala - Pagina 11 EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
problema Popasul Limba curiozitati istorie Fantasy google humanitas 1 mediu drumetie reclame romana muzica_traditionala efremovivanantonovici 23 nicuvar 1918 sibiu CPSF brasov politica internet taieri padure comment-143
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
Educatia in scoala - Pagina 11 I_vote_lcapEducatia in scoala - Pagina 11 I_voting_barEducatia in scoala - Pagina 11 I_vote_rcap 
Emil Condor
Educatia in scoala - Pagina 11 I_vote_lcapEducatia in scoala - Pagina 11 I_voting_barEducatia in scoala - Pagina 11 I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

Educatia in scoala

In jos 
+20
Doina
Ion
yzzy
dolion
zuum
Cristina
Franz Schneider
Anahoret
res
Domino
cactus
abba
abbilbal
aurora
zaraza26
Emil Condor
star
Adriana
Getus
Administrator
24 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 16  Urmatorul
AutorMesaj
lutra vulgaris

lutra vulgaris

Numarul mesajelor : 1164
Varsta : 47
Localizare : Bucuresti - Romania
Data de inscriere : 18/05/2010

Educatia in scoala - Pagina 11 Empty
MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 11 EmptyDum 17 Iul 2011, 00:17

Mihaela a scris:
Mai mult la puterea exemplului ma gandeam cand spuneam de mediatizarea copiilor straluciti. Cu atatea exemple sonore de pitipoance care "au reusit" (cica) in viata, se induce oarecum ideea (falsa) ca doar asa se poate. Lucru care nu este adevarat pentru ca eu cred ca tinerii sunt responsabili in marea lor majoritate, nu este nici pe departe adevarat ca acum exista mai putini copii valorosi decat alta data. smile
Proportia intre copiii valorosi si copiii medii si copiii slabi este ingrijoritor de sub prag. Este o realitate. La cati copii exista in Romania, ar fi trebuit sa observam rezultate mai bune insa copiii mediu dpdv al invataturii s-au amestecat cu cei slabi, datorita unor conjucturi sociale si economice greu de controlat. Este foarte greu sa darami un sistem, sa le iei scaunul unora ca de ex din media si din ministerele importante. Ei judeca doar dupa ce se "vinde". Pentru ca am ajuns sa fim sclavii banilor. Fie ca ne place, fie ca nu ne place.
Ne trebuie urgent sa gasim un nou echilibru, o adaptare a unor noi principii de viata!

ostrovna

Numarul mesajelor : 13562
Varsta : 67
Data de inscriere : 03/03/2009

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 11 EmptyDum 17 Iul 2011, 00:20

Mihaela a scris:
Mai mult la puterea exemplului ma gandeam cand spuneam de mediatizarea copiilor straluciti. Cu atatea exemple sonore de pitipoance care "au reusit" (cica) in viata, se induce oarecum ideea (falsa) ca doar asa se poate. Lucru care nu este adevarat pentru ca eu cred ca tinerii sunt responsabili in marea lor majoritate, nu este nici pe departe adevarat ca acum exista mai putini copii valorosi decat alta data. Educatia in scoala - Pagina 11 302761
Corect sunt oameni educati cu bun simt Educatia in scoala - Pagina 11 61040 Educatia in scoala - Pagina 11 61040 Educatia in scoala - Pagina 11 874982
Sus In jos
lutra vulgaris

lutra vulgaris

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 11 EmptyDum 17 Iul 2011, 00:47

Uite iti dau un exemplu dintr-un mediu pe care am ajuns sa-l cunosc macar cat de cat. Scuza lor patetica pt. care promoveaza promiscuitatea, josnicia, prostia, parvenirea si lamentarea inutila prin expunerea plangacioasa a unei situatii de criza a unui popor si asa batut de soarta este:
- "pai daca poporul cere asa ceva"(iti dai seama cat de redus alegi sa fii de ajungi sa te erijezi in purtatorul de cuvant a unor oameni cu care nici n-ai cum sa stai de vorba nici daca ai avea tot timpul din lume si nici daca ai angaja o armata de oameni sa faca aceasta munca in locul tau, platindu-i mizerabil)
- "la asa ceva se uita publicul telespectator si savureaza"
- etc etc

Tu stii la cati romani se raporteaza ei? la 1-2 milioane de romani Si noi suntem .. hai, nu 23 de milioane cati eram inainte de '89... sa zicem ca suntem doar 19-20 de milioane. 1 milion de oameni decid pt. restul de 18-19 milioane ce este vandabil si ce ar trebui sa ascultam.

Multi din ei nici nu realizeaza ce facem noi restul de 18-19 milioane. Pe noi n-o sa ne prinda in fata televizorului la emisiunile lor si kanalele lor TV decat trecator si cu scop precis care niciodata nu va fi pentru ca suntem ahtiati de ceea ce cred ei ca se vinde. Nu vad sa arate statisticile de abandon scolar, ei vorbesc doar despre 1-5% de copii care isi petrec timpul prin baruri, discoteci si cluburi.

Iar eu sunt extrem de multumita pt ca eu stiu ca sunt un om care consuma produse ce isi fac publicitate la canalele lor tv, si datorita faptului ca am contribuit si eu cu 0,00000000mmm% la salariul lor ma uit cu tristete cu cata convingere imi tot repeta ca suntem o natie asa si pe dincolo, care ne place asa si pe dincolo. Imi detest nestiinta si imposibilitatea de a invata cat mai multe, cat mai repede dar parca ma simt mai impacata cu nestiinta mea si impotenta sociala cand vad ca cineva vorbeste si in numele meu desi niciodata nu m-a intrebat ce mi-as dori sa vad la tv sau sa citesc in ziarele lor fie ele tiparite, fie online. Mai ales ca nici n-am participat la desemnarea vocii poporului.

Cat despre inducerea in eroare privind parvenirea usoara .. eu am incredere in generatia actuala .... au si ei dreptul sa-si faca de cap, distrandu-se .. facand misto de asemenea persoane care vor sa parvina prin asa moduri, profitand de pe urma lor, incurajandu-le sa continue sa se faca de cacao singurei/singurele. Doar sa nu-si piarda prea mult timp cu asa ceva. Altfel e chiar ok. Daca n-am avea si exemple din acestea ne-ar fi greu sa le povestim si despre feedbackul acestor alegeri in viitorul lor. Eu consider ca este foarte bine ca exista, pt. ca putem sa facem si comparatii si analize ba chiar previziuni. Si sa stii ca avem copii destepti in tara aceasta chiar daca nu o arata, care au dorit sa mai copilareasca un an, doi, trei. Very Happy

ostrovna

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 11 EmptyDum 17 Iul 2011, 11:07

Irina intotdeauna te am admirat pentru ceea ce faci,o singura persoana in afara de mine stie,niciodata nu a spus nu ai pus poze cu munca ta in educarea "copiilor tai",ai facut o discret cu dragoste si multa omenie iar de cite ori te vad la televizor o chem pe Roxana si ii spun cine esti si cit de mindra sunt de tine si ca Dumnezeu mi a scos in cale un asemenea om.
Jos palaria ,multa sanatate si bucurii alaturi de cei dragi pe care tu ii iubesti atit de mult.

Te imbratisez cu tot dragul si respectul meu Geta Educatia in scoala - Pagina 11 874982 Educatia in scoala - Pagina 11 780506 flower
Sus In jos
lutra vulgaris

lutra vulgaris

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 11 EmptyDum 17 Iul 2011, 13:18

Am si poze, am si filmulete doar ca am incercat candva sa povestesc si sa arat inca am si renuntat. Era un mod al unora de a incerca sa ma improaste cu noroi dand in copiii care intamplator erau cu mine. Daca de Steffy nu am cum sa ma disociez, pe acei copii chiar nu aveam dreptul sa-i pun in bataia unora care nu sunt capabili sa se masoare doar cu cei de teapa lor. In rest merg mai departe cu bine si cu rele, cu pierderi si castiguri, atat cat se mai poate. Si eu te imbratisez. hug

ostrovna

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 11 EmptyDum 17 Iul 2011, 13:35

lutra vulgaris a scris:
Am si poze, am si filmulete doar ca am incercat candva sa povestesc si sa arat inca am si renuntat. Era un mod al unora de a incerca sa ma improaste cu noroi dand in copiii care intamplator erau cu mine. Daca de Steffy nu am cum sa ma disociez, pe acei copii chiar nu aveam dreptul sa-i pun in bataia unora care nu sunt capabili sa se masoare doar cu cei de teapa lor. In rest merg mai departe cu bine si cu rele, cu pierderi si castiguri, atat cat se mai poate. Si eu te imbratisez. Educatia in scoala - Pagina 11 71388

Eu am avut fericirea sa le vad sa vad ce fac cu minutele lor de aur si m am mindrit cu tine fata de cei dragi ai mei,de aceea fetele mele mi au spus ca asemenea oameni sunt atit de rari si ca trebuie sa i respectam,am vazut figurinele de la un mos craciun si cit de fericita a fost acea doamna care nu e aici si care a avut onoarea sa i fii mos,anul trecut mi a fost mos cea mai draga fiinta pe care am cunoscut o si in real ,am plins si am strins o cit am putut eu,
Ea e aici o femeie nemaipomenita de mare isprava,asa a vrut Doamne Doamne si pe Anahoret l am cunoscut un alt domn si Rolia vine si anul acesta asa ca s fericita draga mea Irina care mi ai luat apararea cind m au incoltit oameni fara scrupule ,elitistii Educatia in scoala - Pagina 11 71388 Educatia in scoala - Pagina 11 71388 Educatia in scoala - Pagina 11 71388 Educatia in scoala - Pagina 11 216857 Educatia in scoala - Pagina 11 216857 Educatia in scoala - Pagina 11 216857 Educatia in scoala - Pagina 11 179352
Sus In jos
Cristina

Cristina

Numarul mesajelor : 5897
Localizare : acolo unde ma regasesc
Data de inscriere : 31/03/2009

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 11 EmptyLun 18 Iul 2011, 08:59

lutra vulgaris a scris:
. iar juma m-ar huidui Cristina pt. ca inevitabil as faulta si pe unii care or fi portocalii.
Stai linistita, Irina (stiu ca esti linistitat oricum mwah! ) . Eu nu-i "huidui" decit pe cei care ma "huiduie" pe mine personal si total aiurea. In rest, am scris inclusiv eu despre unii portocalii de toata pomina, ce nu-si au locul in politica Romaniei. Cei care -in opinia mea- nu merita increderea mea, nu ma feresc sa (le-)o spun cinstit si in/pe fata, indiferent de culoare politica, daca sunt useri pe acest forum sau din alta parte.

Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha
Sus In jos
Cristina

Cristina

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 11 EmptyLun 18 Iul 2011, 09:10

Emil Condor: Eu am sters gretoseniile alea (incluzând o parte din mesaje).
Gustam ceva când deschid topicul ăsta si era să fac hepatită de la greata simtită.
Terminati dialogul ăsta fără sens, arătati că suntem toti maturi, chibzuiti.... Please!
Lăsati-mă să plec linistit în concediu.

n-am stiut ca esti asa sensibil, draga mwah!
era o poza amuzanta, cu muci falsi, precum cei ce se vind in toate magazinele de funny stuff, si precum falsitatea unora Wink ...Si-acu'. daca io nu vreau sa fiu "matura", ce (te) faci?! :
hai, pa: te las sa pleci linistit, unde vrei.

Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha
Sus In jos
Cristina

Cristina

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 11 EmptyLun 18 Iul 2011, 11:44

ps: de la scuipatii despre care vorbeste Irina aici http://luminalumii.forumz.ro/t578p66-de-prin-lume-adunate#114319 , nu faci hepatită de la greata simtită , Emile?! mwah!
pss: "Please!" Wink

Sus In jos
lutra vulgaris

lutra vulgaris

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 11 EmptyJoi 21 Iul 2011, 23:06

Bagai si eu aceasta 'telpsiune exclusiv pt. mine, ca nu "le pield". Surprised

Un copil, la gradinita, incearca sa isi incalte cizmulitele. Pentru ca nu se descurca, a cerut ajutor educatoarei. Cu tot trasul si impinsul,cizmulitele nu voiau nicidecum sa intre. Pana cand a reusit totusi sa il incalte, educatoarei i-au aparut broboane de transpiratie pe frunte.De aceea aproape ca i-au dat lacrimile cand copilul i-a zis:
- Doamna, dar sunt puse invels...
Intr-adevar, erau pe picior gresit... Nu a fost cu nimic mai usor sa ii descoata cizmulitele decat sa i le puna, totusi a reusit sa isi pastreze calmul pana cand iar cizmulitele erau incaltate, tot cu sudoare pe frunte,dar de data aceasta asa cum trebuia. Insa atunci baietelul a zis:
- Cizmulitele astea nu sunt ale mele!!
In loc sa strige la el: "De ce nu mi-ai spus??", educatoarea si-a muscat buza si inca o data s-a chinuit sa il descalte. Cand s-a terminat chinul descaltatului, baietelul i-a spus:
- Sunt cizmulitele flatelui meu. Mama mi-a zis sa le incalt pe astea azi.
Acum ea nu mai stia ce sa faca...Sa planga sau sa rada? A reusit totusi sa
stranga suficienta rabdare pentru a se lupta din nou cu cizmulitele.Cand, in sfarsit, l-a incaltat, inainte de a-l trimite afara la joaca, l-a intrebat:
- Si acum, unde iti sunt manusile? Trebuie sa ti le pun in maini ca sa poti
pleca afara!
- Le-am bagat in cizmulite ca sa nu le pield...

ostrovna

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 11 EmptyJoi 21 Iul 2011, 23:32

lutra vulgaris a scris:

Un copil, la gradinita, incearca sa isi incalte cizmulitele. Pentru ca nu se descurca, a cerut ajutor educatoarei. Cu tot trasul si impinsul,cizmulitele nu voiau nicidecum sa intre. Pana cand a reusit totusi sa il incalte, educatoarei i-au aparut broboane de transpiratie pe frunte.De aceea aproape ca i-au dat lacrimile cand copilul i-a zis:
Intr-adevar, erau pe picior gresit... Nu a fost cu nimic mai usor sa ii descoata cizmulitele decat sa i le puna, totusi a reusit sa isi pastreze calmul pana cand iar cizmulitele erau incaltate, tot cu sudoare pe frunte,dar de data aceasta asa cum trebuia. Insa atunci baietelul a zis:
In loc sa strige la el: "De ce nu mi-ai spus??", educatoarea si-a muscat buza si inca o data s-a chinuit sa il descalte. Cand s-a terminat chinul descaltatului, baietelul i-a spus:
stranga suficienta rabdare pentru a se lupta din nou cu cizmulitele.Cand, in sfarsit, l-a incaltat, inainte de a-l trimite afara la joaca, l-a intrebat:
pleca afara!

Educatia in scoala - Pagina 11 18312 Educatia in scoala - Pagina 11 61040 Educatia in scoala - Pagina 11 61040 Educatia in scoala - Pagina 11 61040

OFFF!
Sus In jos
lutra vulgaris

lutra vulgaris

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 11 EmptyJoi 21 Iul 2011, 23:54

Io creca le-am bagat subt chieli s-or ajiuns pana amu' la jenunchi.

CRUCIAT

Numarul mesajelor : 1568
Data de inscriere : 28/10/2010

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 11 EmptyVin 22 Iul 2011, 00:33

da , shi, pacatili meli, cata ieli la jenunchii matali? Shocked

Vizitator
Anonymous

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 11 EmptyVin 22 Iul 2011, 11:48

lutra vulgaris a scris:

pleca afara!
Chiar impresionant de frumos mwah! Cel mai greu si anevoios drum este cel al formarii si educarii si omului Rolling Eyes Este cea mai fragila fiinta de pe pamantul asta... toata viata trebuie sa invete si tot nu termina niciodata...
Sus In jos
dolion

dolion

Numarul mesajelor : 23191
Varsta : 73
Data de inscriere : 31/05/2009

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 11 EmptyDum 14 Oct 2012, 11:43

Un elev a reușit să-și uluiască învățătoarea la început de an școlar, cu compunerea pe care a scris-o. Nu, nu vă gândiți că a impresionat prin eleganța scrisului sau redactare, ci prin mesajul pe care l-a transmis.

"Cum mi-am petrecut vacanța de vara nu este treaba nimănui. Este traba mea personală, deoarece vara este timpul meu personal și nu sunt obligat să raportez nimănui despre el. Trebuie să se respecte drepturile omului, iar dacă o să-mi dați nota patru pentru această compunere, doamnă Mitrache, noi doi o să ne întâlnim la Curtea Europeană de Justiție. (...)", a scris elevul în compunere.

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 11 EmptyDum 14 Oct 2012, 17:11

Laughing Laughing

dolion

dolion

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 11 EmptyDum 28 Oct 2012, 10:39

EDUCATIA IN FINLANDA

Pe la anul 1600 s-a legiferat ca:
" Persoana care nu stie sa scrie si sa citeasca nu are voie sa faca copii."
Nu este de mirare ca sistemul educativ finlandez este cel mai evoluat si mai bun din lume.

Finlanda este, in acelasi timp si una din tarile cu cele mai ridicate nivele de trai din lume.
In urma perioadei de grava recesiune economica din anii '90, guvernul a hotarit sa dedice fonduri importante educatiei, cercetarii si tehnologiei.
Rezultatul: in mai putin de 10 ani, Finlanda a trecut pe primele locuri din lume ca bunastare sociala si bogatie.
Exemplul Nokia. La inceput, un sat cu o singura fabrica, de cizme de cauciuc. Apoi, o fabrica de televizoare. In sfirsit, pe baza aliantei dintre patronat si sindicate, se mizeaza pe telefonia celulara. Astazi sunt lideri mondiali, inaintea Germaniei, Japoniei si Statelor Unite.
De ce este atat de obisnuit ca in Finlanda, un adolescent normal sa termine primele 8 clase cu medii excelente, vorbind o engleza perfecta si citind o carte pe saptamana?

07:45 - Saili (15 ani) asteapta autobuzul urban care il va lasa la poarta scolii (nu exista autobuze scolare). Autobuzul trece la fiecare 5 minute. Finlandezii incearca sa-i faca pe fiii lor sa fie independenti de mici. Pe foarte putini dintre ei, parintii lor îi duc cu masina pina la scoala. Biletul este subventionat de catre municipalitate. Conform legii, niciun elev nu poate locui la mai mult de 5 km de scoala. In exterior, instalatiile scolii dau o impresie spartana. Niciun muc de tigara, nici o hirtie pe jos, nici un grafitti pe ziduri.
09:15 - Orele de 45 de minute. Finlandezii mizeaza pe studiile de limba materna, matematica si engleza. 75% dintre materii sunt comune in toata tara . Restul il alege scoala, de acord cu profesorii, parintii si elevii. Orele sunt scurte, intense si, mai ales, foarte participative. In interiorul scolii, curatenia este si mai evidenta. Totul pare recent dat in folosinta. Pe banci si pupitre nu sunt semne si nu se scrijeleste nimic. Scoala este publica si bineinteles, gratuita dar cu instalatii demne de un colegiu "scump" din Spania. Salile de cursuri dispun de ecrane gigant de plasma cu TV in circuit inchis, acvariu de 200 de litri cu pesti tropicali, bucatarie completa, dispozitive audiovizuale, aer conditionat, multe plante. Fiecare doi elevi au cate un calculator. O duzina de masini de cusut in sala de croitorie, aparate de sudura, scule de tamplarie, schiuri... O sala de sport acoperita, un auditoriu pentru orele de teatru si o sala de mese cu autoservire. Cartile sunt gratuite, materialul scolar e gratuit, mancarea e gratuita.
12:00 - Mancare calda, nutritiva si gratuita. Saili are o jumatate de ora pentru pranz la restaurantul scolii. Legea finlandeza obliga ca meniul sa fie gratuit, nutritiv si cu multe feluri de salate si fructe. Se bea apa sau lapte. Costurile le plateste municipalitatea fiecarui oras. Daca orele se prelungesc pana dupa amiaza, scoala are obligatia de a oferi o gustare elevilor.
16:05 - Inapoi acasa, Saili joaca hockey cu fratele lui mai mic. Nu exista delincventa, strazile sunt sigure. Cand se lasa seara, Saili si fratele lui, care au invatat sa gateasca la scoala, pregatesc cina pentru parintii lor, daca acestia intarzie la serviciu.
18:30 - Cina si sauna (aceasta, de 3 ori pe saptamina) sunt momentele in care familia se afla impreuna. Se converseaza mult, mai ales despre proiectele copiilor, dorintele, progresele si nevoile lor. Dar in aceeasi masura, se fac si planuri de vacanta pentru toata familia, in comun.
20:15 - Temele si la culcare. Copiii finlandezi au foarte multe teme de casa, dar Saili le termina rapid intr-o ora sau doua, pentru ca de-abia asteapta sa se urce in pat si sa citeasca Harry Potter in engleza. Pentru Saili, scoala este ca un serviciu.
- "Daca un copil doreste sa studieze, poate sa ajunga medic sau judecator sau inginer, chiar daca familia sa este una saraca".
- Educatia fiecarui copil costa statul finlandez 200.000 de euro, de la gradinita pina la absolvirea unei universitati. "Sunt banii cel mai bine folositi din impozitele noastre".
- Studentii platesc doar cartile si mancarea (2.50 euro la restaurantul facultatii). Apoi, statul îi ajuta sa se emancipeze dandu-le subventii pentru inchirierea unei locuinte si primul salariu.
- Elevii au un respect total fata de profesori si se vede in orice moment politetea in relatiile dintre ei. Nu poarta uniforme dar sunt intotdeauna simplu si corect imbracati si pieptanati.
- Intr-o scoala din centrul capitalei Helsinki sau dincolo de Cercul Polar, nivelul este acelasi. Sistemul educational nu este elitist si nu urmareste producerea de genii ci atingerea unui nivel general mediu cat mai inalt.
- Temele sunt sfinte. Si este foarte rau vazut un elev care copiaza, chiar si de catre ceilalti elevi. Este de neconceput ca un elev sa scoata o fituica la un examen. Cel care ar face-o ar fi izolat de catre restul de elevi. "De ce sa risti, cand poti sa studiezi?" Pe aceeasi linie, ca adulti nu-si vor imagina ce este evaziunea fiscala. Nu e de mirare ca Finlanda se afla in fruntea tarilor cu cele mai ridicate statistici de transparenta si cea mai scazuta coruptie publica.
- Presedinta Finlandei, Tarja Halonen, licentiata in Drept si profesoara: "Cand îi cert pe studentii mei, le spun ca irosesc banii contribuabililor".
- Nu exista repetenti, desi nu exista decat o singura oportunitate de a lua un examen, "pentru simplul motiv ca viata insasi nu se traieste decat o singura data". Se studiaza pana cand se ia examenul, dar promovarea in anul urmator este automata.
- "Ziua de lucru" a lui Saili este intensa, de la 8 pana la 15. Orele sunt insa scurte, de 45 de minute. Una dintre recreatii se petrece obligatoriu afara, in aer liber. Se stimuleaza rationamentul critic inaintea memorizarii mecanice. Orele sunt relaxate, cum ar fi cursurile de dansuri de salon, teatru, arta digitala, coafura, arte martiale, hockey, schi de tura, gastronomie, primul ajutor, dulgherie, mecanica sau muzica. Elevii canta la vioara, ghitara electrica sau la ce prefera. Si inca o data, se incurajeaza gandirea critica si se discuta.
- "Saili inca nu s-a hotarit ce vrea sa faca mai incolo. Chimie, medicina veterinara sau creatie de jocuri video. Il intreb daca este fericit. Fara sa clipeasca, imi raspunde ca da."

Da, dar secretul este altul: pe la 1600 s-a legiferat ca persoana care nu stie sa scrie si sa citeasca, nu are voie sa faca copii.

Numarul mesajelor : 5072
Localizare : USA
Data de inscriere : 29/10/2009

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 11 EmptyDum 28 Oct 2012, 14:50

Asta inseamna ca, daca exista derapaje, acestea nu ar fi din cauza scolii, ci a societatii.
Din care face parte si scoala, dar, care scoala paote sa faca fata cu succes, si rezista in orice conditii.
Reformele sunt simple. La noi se face reforma "vorbei", a termenilor, dar nu a continutului.
Cerintele sunt de bun-simt.
La noi, democratia, prost inteleasa in scoli, si nu numai acolo, distruge tot.

Imbecalizarea Tarii este doar un exemplu.
Sus In jos
dolion

dolion

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 11 EmptyJoi 04 Iul 2013, 14:36

“O duci bine în viaţă dacă eşti şmecher, cu maşină tunată, gagică cool, ţi se apleacă lumea la picioare. Sau poţi fi afacerist ca Gigi Becali, să fi toată ziua pe la televizor, să arunci cu bani la săraci. Asta văd eu model, ca băiat de băiat ce sunt. Nu mi-am schimbat părerea nici după ce l-au arestat pe Becali, după trei ani scapă. Rămâne în istorie!“ , a declarat, in scris, un candidat la BAC 2013.

dolion

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 11 EmptyJoi 04 Iul 2013, 14:39

Reforma in educatie.
Inainte intrebai: "Cat ai luat?" pe elev, acum pe profesor!

dolion

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 11 EmptyJoi 04 Iul 2013, 14:39

Ministrul Invatamantului 2013: "Nu a fost elevi care a copiat la bacalaureat, a fost decat niste cazuri izolate."

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 11 EmptyJoi 04 Iul 2013, 15:26

Imi aduc aminte, cand eram student in Bucuresti, ca foarte multi bucuresteni, fara sa se spupere pe mine, nici cei de atunci, nici cei de acum, vorbeau facand acest dezacord intre subiect si predicat.
Chiar la case "mai mari" auzeam vorbindu-se cu dezacord.
Am crezut, atunci, ca e un specific "local".
Cu timpul, insa, acest lucru a disparut sau nu mai era asa "vizibil"(audibil) folosit.
Sa fi revenit acum acest obicei?

In orice caz, acum nu mai scapi netaxat. Cu atatea "televizoare".
Nu televiziuni, cum ar trebui sa se spuna corect.

Cica s-a dus si a spus la "televizor". Sau: "umbla pe la toate "televizoarele".
"Ma uit/privesc la televizor." Ma rog, asta mai merge.
E natura moarta....care vorbeste....

Trebuie sa fii "handicapat" rau ca sa vorbesti cu un obiect!?....

In fine... Asta e limba romana.
Principalul sa intelegi mesajul. Restul nu mai conteaza.

Sus In jos
zaraza26

zaraza26

Numarul mesajelor : 8994
Varsta : 59
Localizare : Nasaud
Data de inscriere : 02/10/2008

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 11 EmptyJoi 04 Iul 2013, 15:40

Ion a scris:
Imi aduc aminte, cand eram student in Bucuresti, ca foarte multi bucuresteni, fara sa se spupere pe mine, nici cei de atunci, nici cei de acum, vorbeau facand acest dezacord intre subiect si predicat.
Chiar la case "mai mari" auzeam vorbindu-se cu dezacord.
Am crezut, atunci, ca e un specific "local".
Cu timpul, insa, acest lucru a disparut sau nu mai era asa "vizibil"(audibil) folosit.
Sa fi revenit acum acest obicei?

In orice caz, acum nu mai scapi netaxat. Cu atatea "televizoare".
Nu televiziuni, cum ar trebui sa se spuna corect.

Cica s-a dus si a spus la "televizor". Sau: "umbla pe la toate "televizoarele".
"Ma uit/privesc la televizor." Ma rog, asta mai merge.
E natura moarta....care vorbeste....

Trebuie sa fii "handicapat" rau ca sa vorbesti cu un obiect!?....

In fine... Asta e limba romana.
Principalul sa intelegi mesajul. Restul nu mai conteaza.

Cu cat esti mai departe de capitala si cu cat urmaresti mai putin tv "de umplutura", cu atat ai sanse sa vorbesti mai corect. Foarte putini se incapataneaza sa vorbeasca corect. Iar cei care ar putea-o face, dar se lasa pe tanjala, nu au de unde sa deprinda, sunt ajutati sa uite si ce au stiut.
Dezacordul de care spui e caracteristic in sud. S-or fi molipsit si altii... treaba lor, ca eu nu stiu, n-am auzit in alte regiuni. Incet-incet, insa, se ridica voci si se iau masuri pentru a vorbi corect si a ne pastra frumusetea limbii.
Sus In jos
http://www.zarazaitsme.blogspot.com/
Ion

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 11 EmptySam 06 Iul 2013, 14:42

Intre poreclele "macac" si "ciumpalac" este cuprinsa intreaga suflare a poporului nostru.

Caci in Romania de azi, pentru cateva ziare, televiziuni si oameni politici, nu mai exista cetateni, nici (con)locuitori, ci maimute, dobitoci, lenesi, ciorditori, jigodii, varani, nerozi, derbedei, debili mintal, handicapati..., care si-au ales in frunte macaci, porci, boi, pisici, borfasi, puscariabili, cacarai, mincinosi, ipocriti, sforari, smecheri, tradatori, repetenti la democratie, corupti pana in maduva oaselor...

Un popor de... nimic

Pentru ca aceste cuvinte par de sorginte joasa, argotica si chiar mahalageasca, umblam in registrele exprimarii intelectuale si... surpriza: limbajul difera doar formal, continutul fiind acelasi: "Radiografia plaiului mioritic este ca a fecalei: o umbra fara schelet, o inima ca un cur, fara sira spinarii", "un popor cu substanta tarata. Oriunde te uiti, vezi fete patibulare... guri vulgare, trasaturi rudimentare". "Romanii nu pot alcatui un popor fiindca valoreaza cat o turma", iar "puturosenia abisala a statutului suflet romanesc... isi urmeaza cursul..., pana ce mintea va fi in sfarsit scobita: inima devine piftie, iar creierul un amestec apos".

Mai adaugati cuvintele jignitoare, injurioase pe care ni le ofera cu darnicie spatiul public, presa si televiziunile franceza, italiana, olandeza, engleza... ca violatori, criminali, milogi, cersetori..., ca sa avem imaginea unei tari de la marginea civilizatiei.

Nu mai avem identitate?

Fireste, razboaiele identitare sunt cunoscute din vechime, dar cand privesti tabloul acesta de tara aflata in descompunere morala in care unii jurnalisti, politicieni, intelectuali, filosofi vorbesc despre cititorii, votantii si concetatenii lor ca de o rasa inferioara in timp ce ei ni se socot supraoameni in afara de pacat, zeitati, genii universale, cu sange albastru..., ai senzatia ca Romania este un stat esuat, iar poporul roman isi traieste ultimele spasme.

Cu o singura deosebire, dar capitala: in timp ce razboaiele identitare din antichitate pana azi sunt purtate de obicei de catre vecini mai tari, injuriile ni le adresam noi insine.

Avem CNA, dar deciziile sale sunt partinice, partinitoare, de aceea toti le considera incorecte si nu tin cont de ele. Ultima decizie pedepseste doar injuria "macac", de parca rahat, ciumpalac, varan, porc, bou, handicapat... nu ar fi de aceeasi gravitate.

Civilizatie si investitori straini

Am privit cu deosebita atentie BBC si The Telegraph (Anglia), France 1 si Le Figaro, apoi mass-media din Germania si Italia, saptamani la rand, cautand astfel de elemente lexicale injurioase referitoare la ei insisi.

Desi nu au legi draconice de interzicere si pedepsire a celor slobozi la gura cand e vorba de propriul popor, rautati si porecle atat de injositoare despre aproapele lor nu am gasit. Sa fie oare vorba de autocenzura bunei cresteri si a bunului simt?

Intamplarea face ca in aceste zile sa se desfasoare la Bucuresti Conferinta Internationala de Turism, asa cum anul trecut a avut loc Congresul International de Turism Rural.

Tot in aceste zile prim-ministrul Victor Ponta impreuna cu o delegatie a Romaniei s-au intors dintr-un turneu asiatic in cautare de investitori. Va rog sa va imaginati indemnuri si clipuri publicitare ca: Investiti in tara borfasilor si a coruptilor! Vizitati poporul cu inima ca un cur! Construiti fabrici in tara lenesilor si a hotilor, a prostilor si a derbedeilor!

Ei n-au nicio vina?

Aceiasi jurnalisti, politicieni, intelectuali, filosofi se plang apoi ca ni-i tara saraca, iar serviciile nationale de sanatate, educatie, caile de comunicatie se afla intr-o stare jalnica, dar nu se intreaba cat din starea de saracie si lehamite actuala este determinata de ei insisi?

Cati dintre cei 3-4 milioane de romani care si-au parasit tara au facut pasul peste granita tocmai din pricina batjocurii zilnice si a arogantei unor astfel de invatatori ipocriti?

De ce ni se intampla doar noua? Cum se poate sa ni se ceara votul in schimbul bataii de joc? Nu cumva unele partide mor tocmai din aceasta cauza? Fiindca absolut toti preopinentii apartin unor grupuri politice in slujba carora si-au pus condeiul si capacitatea intelectuala.

Rezolvarea acestei situatii nu poate veni decat de la politicienii insisi care, in loc sa se balacareasca reciproc, s-ar putea dedica bunei guvernari si interesului public.
Sus In jos
ostrovna

ostrovna

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 11 EmptySam 06 Iul 2013, 15:22

ma sunt "tiganca imputita",succesuri,nu vrea sa vorbeste,daca te asezi pe masa iti arat cum sa faci,,paiata porc,,vai si amar:(
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 11 Empty

Sus In jos

Educatia in scoala
Sus 
Pagina 11 din 16Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 16  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Educatia în familie

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
LUMINA LUMII :: ARTA SI CULTURA :: EDUCATIE-
Mergi direct la: