__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| Educatia in scoala | |
|
+20Doina Ion yzzy dolion zuum Cristina Franz Schneider Anahoret res Domino cactus abba abbilbal aurora zaraza26 Emil Condor star Adriana Getus Administrator 24 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
res
Numarul mesajelor : 232 Data de inscriere : 07/01/2009
| Subiect: Re: Educatia in scoala Sam 27 Iun 2009, 00:03 | |
| - abbilbal a scris:
- În 65 de ani este pentru prima dată când aud că salutul este o îmjosire.
daca salutul e o forma de exprimare a bucuriei de a vedea pe cineva cunoscut, DE CE e necesar ca uneori sa ne prefacem si sa mimam aceasta bucurie ? _____________________ are minte cine spune ADEVARUL, nu cine minte
| |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Educatia in scoala Sam 27 Iun 2009, 00:11 | |
| Salutul e o formă de exprimare, în primul rând, al respectului ("Respectă ca să fii respectat"). _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Re: Educatia in scoala Sam 27 Iun 2009, 00:11 | |
| Noua la servici, dimpotriva, ni se intampla sa ne salutam de mai multe ori, ca sa fim siguri ca in vartejul treburilor, ne-am salutat!!! Nu stiu daca salutul este exprimarea bucuriei de a vedea pe cineva cunoscut, dar eu nu pot sa intru intr-o incapere fara sa salut... asta mi-e "deformatia". Si pe strada, daca vad o figura cunoscuta, indiferent de varsta sau sex, salut. Nu astept sa fiu salutata, vad omul, mi-e cunoscuta figura, il salut... apoi ma intreb "cine o fi?" _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | res
| Subiect: Re: Educatia in scoala Sam 27 Iun 2009, 10:25 | |
| - aurora a scris:
- Noua la servici, dimpotriva, ni se intampla sa ne salutam de mai multe ori,
ca sa fim siguri ca in vartejul treburilor, ne-am salutat!!! deobicei manifest o atitudine pozitiva atat in familie cat si la scoala sau pe strada. Nu folosesc insa intotdeauna formulele stas pentru salut pentru ca dupa parerea mea tocmai folosirea mecanica a unor astfel de tipare poate fi interpretata ca desconsiderare . - aurora a scris:
- [....]Nu stiu daca salutul este exprimarea bucuriei de a vedea pe cineva cunoscut,
dar eu nu pot sa intru intr-o incapere fara sa salut... asta mi-e "deformatia". Si pe strada, daca vad o figura cunoscuta, indiferent de varsta sau sex, salut. Nu astept sa fiu salutata, vad omul, mi-e cunoscuta figura, il salut... apoi ma intreb "cine o fi?" Fiind profesor pe mine ma cunosc zeci de mii de oameni, dar eu nu am cum sa-i retin pe toti si poate si din aceasta cauza mi se intampla sa nu-i salut pe multi . Totusi, daca cineva ma saluta ii raspund cu placere la salut _____________________ are minte cine spune ADEVARUL, nu cine minte
| |
| | | Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| Subiect: Re: Educatia in scoala Sam 27 Iun 2009, 11:05 | |
| Deci să înţeleg că am detectat un aer de superioritate? Aştepţi să fii salutat primul pentru că eşti profesor? ____________________________ P.S.Res, nu cred aşa ceva despre tine. Cel puţin nu din modul în care am comunicat până acum pe net. Cred că, dacă toţi oamenii ar fi ca tine, Iadul ar da faliment! Dar am postat comentariul de mai sus ca să vezi că, uneori, şi cele mai bune intenţii sunt interpretate ca aere de superioritate. Fii şi tu mai maleabil, ce Dumnezeu! Şi nu mai generaliza! _____________________ Free your mind!
| |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Educatia in scoala Sam 27 Iun 2009, 14:33 | |
| - res a scris:
- Nu folosesc insa intotdeauna formulele stas pentru salut...
În acest sens simt si eu la fel: nu folosesc forme de salut standard. Exemple: 1. Cum esti? 1a - încă în viată... 2a - în miscare3a - pe baricade4a - azi foarte încet5a - tintesc spre perfectiune!Am dat doar cinci exemple dar de regulă răspund în functie de inspiratia de moment. Totusi răspunsul meu favorit la întrebarea "How are you", rămâne " Still alive!"... - Citat :
- daca cineva ma saluta ii raspund cu placere la salut
Stiam eu că nu esti chiar atât de "scortos" cum ar fi tentati unii să creadă! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| Subiect: Re: Educatia in scoala Sam 27 Iun 2009, 20:22 | |
| - Emil Condor a scris:
- În acest sens simt si eu la fel: nu folosesc forme de salut standard....
Să vă descreţesc puţin frunţile! Mai jos sunt câteva dintre stilurile mele de a răspunde la întrebări "de convenienţă": — Alo, ce mai faci? — În afară de nimic? Lucrez, dar nu spun pe cine! Când mă întâlnesc cu un cunoscut, de regulă formula de salut este "Hai noroc, să trăieşti!". Aşa este pe la noi. Dialogul se desfăşoară cam aşa: — Să trăieşti, ce mai faci? — Să trăiesc? Cu cine? — Cu cine vrei tu! — Cu Claudia Schiffer! Poţi să-mi faci lipeala? _____________________ Free your mind!
| |
| | | res
| Subiect: Re: Educatia in scoala Sam 27 Iun 2009, 23:18 | |
| - Anahoret a scris:
- Deci să înţeleg că am detectat un aer de superioritate? Aştepţi să fii salutat primul pentru că eşti profesor? [...]
eu zic ca ma port egal _cu oricine indiferent de statutul social . Pur si simplu pentru mine e mai putin important cine trece pe langa mine sau ce se discuta in spatele meu . Problemelor mele, indiferent ca sunt de fizica, sociatate, familie sau personale le dau o mai mare importanta decat de exemplu unui obicei invechit cum ar fi acela de a saluta, mai ales ca semnificatia lui este din vremea sclavagismului _. La urma urmei ce rau fac daca nu salut ? Faptul ca asta raneste orgoliul unora, prea putin ma intereseaza __________________________ - Anahoret a scris:
- [...]P.S.
Res, nu cred aşa ceva despre tine. Cel puţin nu din modul în care am comunicat până acum pe net. Cred că, dacă toţi oamenii ar fi ca tine, Iadul ar da faliment! Dar am postat comentariul de mai sus ca să vezi că, uneori, şi cele mai bune intenţii sunt interpretate ca aere de superioritate. Fii şi tu mai maleabil, ce Dumnezeu! Şi nu mai generaliza! ma gandesc si eu la consecinte , atat pe termen scurt, cat si pe termen lung si le analizez . Daca consider ca e mai benefic sa fac un compromis, care pe termen lung consider ca ar fi benefic, il fac , chiar daca este opus principiilor mele . _____________________ are minte cine spune ADEVARUL, nu cine minte
| |
| | | abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: Educatia in scoala Sam 27 Iun 2009, 23:55 | |
| - Citat :
- res a scris:
- Fiind profesor pe mine ma cunosc zeci de mii de oameni, dar eu nu am cum sa-i retin pe toti si poate si din aceasta cauza mi se intampla sa nu-i salut pe multi . Totusi, daca cineva ma saluta ii raspund cu placere
- Anahoret a scris:
- Deci să înţeleg că am detectat un aer de superioritate? Aştepţi să fii salutat primul pentru că eşti profesor?
Nu ! Nu este un aer de superioritate. Este un comportament normal, cu persoane pe care nu şi le mai aminteşte. Dar, ce ne facem cu persoanele cunoscute pe care nu vrea să le salute ? Aici însă intervine celălalt aspect. Nu-i salută pe cunoscuţi pentru că merge pe stradă cufundat în gânduri şi nu vede pe lângă cine trece. Eu când sunt cu Puiu Mic chiar nu văd pe lângă cine trec pentru că mă uit numai la ea, s-o văd ce face şi ce intenţii are. Nu de puţine ori Puii Mici ţâşnesc de lângă adulţi exact unde nu trebuie. | |
| | | aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Re: Educatia in scoala Dum 28 Iun 2009, 00:09 | |
| Va imaginati ca ma intalnesc prin oras cu profesori din scoala generala mai ales, ale fetei mele? Si ne recunoaste, si ma intreaba de Oana? adica isi amintesc si ei si de fata, si de mine?
O deosebita placere mi-a facut acum cativa ani, am intalnit-o pe D-na profesoara de romana, prima ei profesoara de romana, din clasa a V-a... exceptionala profa si distinsa femeie. _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | aurora
| Subiect: Re: Educatia in scoala Dum 28 Iun 2009, 00:10 | |
| - abbilbal a scris:
- Eu când sunt cu Puiu Mic chiar nu văd pe lângă cine trec pentru că mă uit numai la ea, s-o văd ce face şi ce intenţii are. Nu de puţine ori Puii Mici ţâşnesc de lângă adulţi exact unde nu trebuie.
Puiu Mic saluta? _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | res
| Subiect: Re: Educatia in scoala Dum 28 Iun 2009, 00:34 | |
| - aurora a scris:
- Va imaginati ca ma intalnesc prin oras cu profesori din scoala generala mai ales, ale fetei mele?[...]
ca veni vorba de profesosri . Profesorul meu de economie politica si psihologie a devenit director chiar cand mi-am inceput eu activitatea ca profesor . Nu-mi placea economia politica pentru ca nu-i gaseam nicio logica si nici psihologia asa cum o preda si ne cerea el (sa reproducem ce ne dicta), asa ca la aceste materii aveam note foarte mici , dar eu eram multumit ca nu ma lasa corigent (probabil pentru ca scriam poezii, eram in colectivul de redactie al revistei scolii si aveam si ceva rezultate la olimpiadele de Fizica si Matematica ) Oricum, nu l-am putut suferi pe acest ......securist si nici nu am putut ascunde asta . Cum el avea insa "sabia puterii" mi-a facut multe probleme . N-am murit totusi si daca ar fi sa mai retraiesc odata acele timpuri as proceda la fel . Acum e de vreo 5 ani la pensie (dupa ce fusese 25 director) si pe cat posibil caut sa-l evit , dar daca nu am ce face il salut totusi desi mi se face greata cand fac asta _____________________ are minte cine spune ADEVARUL, nu cine minte
| |
| | | aurora
| Subiect: Re: Educatia in scoala Dum 28 Iun 2009, 01:49 | |
| - res a scris:
- aurora a scris:
- Va imaginati ca ma intalnesc prin oras cu profesori din scoala generala mai ales, ale fetei mele?[...]
ca veni vorba de profesosri . Profesorul meu de economie politica si psihologie a devenit director chiar cand mi-am inceput eu activitatea ca profesor . Nu-mi placea economia politica pentru ca nu-i gaseam nicio logica si nici psihologia asa cum o preda si ne cerea el (sa reproducem ce ne dicta), asa ca la aceste materii aveam note foarte mici , dar eu eram multumit ca nu ma lasa corigent (probabil pentru ca scriam poezii, eram in colectivul de redactie al revistei scolii si aveam si ceva rezultate la olimpiadele de Fizica si Matematica ) Oricum, nu l-am putut suferi pe acest ......securist si nici nu am putut ascunde asta . Cum el avea insa "sabia puterii" mi-a facut multe probleme . N-am murit totusi si daca ar fi sa mai retraiesc odata acele timpuri as proceda la fel . Acum e de vreo 5 ani la pensie (dupa ce fusese 25 director) si pe cat posibil caut sa-l evit , dar daca nu am ce face il salut totusi desi mi se face greata cand fac asta ai dovezi, indicii clare, ca omul era "securist", sau zici asa doar pentru ca nu il puteai tu suferi? economia politica si psihologia, erau materii ca oricare altele; ca nu le intelegeai, ca nu iti placeau, ca nu era un bun profesor sau pedagog... asta-i alta treaba. _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: Educatia in scoala Dum 28 Iun 2009, 06:37 | |
| - aurora a scris:
- abbilbal a scris:
- Eu când sunt cu Puiu Mic chiar nu văd pe lângă cine trec pentru că mă uit numai la ea, s-o văd ce face şi ce intenţii are. Nu de puţine ori Puii Mici ţâşnesc de lângă adulţi exact unde nu trebuie.
Puiu Mic saluta? Uneori da, alte ori ba. Salută când îi recunoaşte pe oameni. Prin cartier salută pe toată lumea. Prin alte părţi, unde oamenii poartă şi alte haine, nu-i mai recunoaşte. Atunci moşulică îi spune să-i salute şi mă întreabă: "da cine-i nenea/tanti ?" | |
| | | Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
| Subiect: Re: Educatia in scoala Dum 28 Iun 2009, 10:37 | |
| - res a scris:
- Oricum, nu l-am putut suferi pe acest ......securist si nici nu am putut ascunde asta . Cum el avea insa "sabia puterii" mi-a facut multe probleme .
Intr-adevar, Res, pe securistii de doi bani ii poti recunoaste de la o posta si fara sa ai dovezi, mai ales dupa cum minuiesc "sabia puterii", in nimicnicia lor ... Multe potlogarii si mizerii pe care le faceau acestia unor oameni cumsecade si nevinovati, n-aveau nimic comun cu securitatea unui stat national, ci doar cu abuzurile, cu minciunile si cu propria lor incultura! _____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha | |
| | | res
| Subiect: Re: Educatia in scoala Dum 28 Iun 2009, 10:53 | |
| - aurora a scris:
- [....]ai dovezi, indicii clare, ca omul era "securist", sau zici asa doar pentru ca nu il puteai tu suferi?
economia politica si psihologia, erau materii ca oricare altele; ca nu le intelegeai, ca nu iti placeau, ca nu era un bun profesor sau pedagog... asta-i alta treaba. nu am acces la dosarele securitatii si chiar de-as avea din punctul meu de vedere un astfel de individ nu merita nici macar o astfel de atentie . Faptul ca era securist o stia "tot satul" (obtinerea postului de director inainte de '89 si mentinerea lui inca vreo 15 ani dupa, faptul ca preda psihologia si economia politica, facuse ceva studii militare, m-au atentionat mai multi ca are mare sustinere de la armata si securitate la nivel foarte inalt, fiind vechi consilier municipal era in legatura cu mafia locala, cunostea foarte multe date despre mine si familia mea, date care nu-i puteau veni decat dintr-o anume sursa, ........) Economia politica era mai cu seama politica, iar psihologia pe vremea respectiva la fel . Psihologia mai ales imi placea foarte mult, dar trebuia dezbracata de haina politica ceea ce era destul de greu, mai ales ca nu intotdeauna iti puteai da seama ce e politic si ce nu _____________________ are minte cine spune ADEVARUL, nu cine minte
| |
| | | aurora
| Subiect: Re: Educatia in scoala Dum 28 Iun 2009, 14:29 | |
| - Cristina a scris:
- res a scris:
- Oricum, nu l-am putut suferi pe acest ......securist si nici nu am putut ascunde asta . Cum el avea insa "sabia puterii" mi-a facut multe probleme .
Intr-adevar, Res, pe securistii de doi bani ii poti recunoaste de la o posta si fara sa ai dovezi, mai ales dupa cum minuiesc "sabia puterii", in nimicnicia lor ... Multe potlogarii si mizerii pe care le faceau acestia unor oameni cumsecade si nevinovati, n-aveau nimic comun cu securitatea unui stat national, ci doar cu abuzurile, cu minciunile si cu propria lor incultura! Este "securist" orice individ care facea sau face "Multe potlogarii si mizerii"? Mie termenul "securist" imi inspira oroare, moarte, chin, distrugere fizica si psihica, tot ce poate fi mai atroce si mai ingrozitor, mai inuman. Si nu orice anagajat, salariat, al vechii sau actualei "securitati" l-as eticheta cu acest termen. Cu atat mai mult un simplu cetatean, care isi exercita dupa stiinta de carte si caracterul sau functia sau puterea pe care vremelnic o detine. Dar inteleg ca pentru voi "securist" este similar cu prost, tampit, lipsit de caracter, sau orice alta calificare a unui om mic. (nu fizic!) _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | aurora
| Subiect: Re: Educatia in scoala Dum 28 Iun 2009, 19:36 | |
| Doamnele europarlamentare Corina Creţu (PSD) şi Adina Vălean (PNL) discută în emisiunea Zig Zag a lui Ion Cristoiu despre "culisele parlamentului european". Stupoare... amândouă spun cum au intalnit-o pe coridoare pe Monica Macovei (europarlamentar PD-L) au salutat-o şi ea nu le-a răspuns la salut!!! ... ruşinică _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | res
| Subiect: Re: Educatia in scoala Dum 28 Iun 2009, 19:41 | |
| - aurora a scris:
- [.....]Este "securist" orice individ care facea sau face "Multe potlogarii si mizerii"?
Mie termenul "securist" imi inspira oroare, moarte, chin, distrugere fizica si psihica, tot ce poate fi mai atroce si mai ingrozitor, mai inuman. Si nu orice anagajat, salariat, al vechii sau actualei "securitati" l-as eticheta cu acest termen. Cu atat mai mult un simplu cetatean, care isi exercita dupa stiinta de carte si caracterul sau functia sau puterea pe care vremelnic o detine.
Dar inteleg ca pentru voi "securist" este similar cu prost, tampit, lipsit de caracter, sau orice alta calificare a unui om mic. (nu fizic!) securist e cel care cu angajament sau nu contribuie la securitatea sistemului totalitar . _____________________ are minte cine spune ADEVARUL, nu cine minte
| |
| | | Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
| Subiect: Re: Educatia in scoala Dum 28 Iun 2009, 20:38 | |
| - res a scris:
- aurora a scris:
- [.....]Este "securist" orice individ care facea sau face "Multe potlogarii si mizerii"?
Mie termenul "securist" imi inspira oroare, moarte, chin, distrugere fizica si psihica, tot ce poate fi mai atroce si mai ingrozitor, mai inuman. Si nu orice anagajat, salariat, al vechii sau actualei "securitati" l-as eticheta cu acest termen. Cu atat mai mult un simplu cetatean, care isi exercita dupa stiinta de carte si caracterul sau functia sau puterea pe care vremelnic o detine.
Dar inteleg ca pentru voi "securist" este similar cu prost, tampit, lipsit de caracter, sau orice alta calificare a unui om mic. (nu fizic!) securist e cel care cu angajament sau nu contribuie la securitatea sistemului totalitar . _____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha | |
| | | Anahoret
| Subiect: Re: Educatia in scoala Lun 29 Iun 2009, 05:07 | |
| Şi securist mai este şi cel care taie lemne în pădure cu securea... _____________________ Free your mind!
| |
| | | res
| Subiect: Re: Educatia in scoala Lun 29 Iun 2009, 10:46 | |
| - Anahoret a scris:
- Şi securist mai este şi cel care taie lemne în pădure cu securea...
apropo de securist (care taie lemne cu securea) La noi in sat padurarul era securist si administra padurea ca pe propia mosie, adica cui voia el dadea lemne (poate era doar un executant, nu stiu) . Fiind copii mergeam tot mereu in padure dupa vreascuri pentru cuptorul de paine (mama facea in fiecare saptamana paine in cuptor) Nu era frica de padurar ca ne ameninta si ne santaja apoi parintii, iar ei se razbunau apoi tot pe noi, asa ca il urmaream si ne instintam unul pe altul . Daca era intr-o padure noi mergeam in cealalta si in plus cautam locurile in care sa nu se vada de departe . Nu prea intelegeam de ce trebuie sa ne ascundem asa mai ales ca noi de fapt curatam padurea de uscaturi si in plus mai si anulam dovezile luand crengile copacilor doborati verzi cu securea de altii Mai tarziu mi-am explicat ca astfel de metode se foloseau pentru a fi mentinuti sub control, chiar daca padurarul se aplica mecanic executand doar ordinele venite de mai sus Am avut totusi noroc de parinti care intelegeau altfel lucrurile de cum erau directionate de securisti, iar mama mai ales care era mai bataioasa si nu se lasa calcata in picioare a ajuns pana la Bucuresti in audienta la Ministrul Agriculturii din cauza unei corfite de struguri pe care securistii locali au acuzat-o ca a furat-o din via pe care noi o lucram (la vie toate lucrarile se faceau manual, iar via fusese a noastra inainte de colectivizare si apoi data inapoi doar pentru a o lucra) . Au urmat pe urma o serie de hartuieli asupra intregii familii (la scoala noua copiilor ni se dadeau note mici si ni se facea reclama proasta pentru a fi batjocoriti de ceilalti , tata a avut pronleme la serviciu, iar mama era criticata in sedinte si umilita in public ( a fost data jos din masina care aducea oameni la o intalnire cu Ceausescu) sau erau lansate fel de fel de lucruri rusinoase despre ea . Cu toate acestea nu s-a lasat si pentru ca avea o mare putere de convingere asupra oamenilor, a reusit sa scoata toti oamenii afara de la o sedinta de CAP facuta in scopul de a impune de sus pastrarea in functie a aceluasi presedinte CAP, pe care mama in acuzase de legionar, chiabur, membru a unei clici mafiote locale si sustinut in functie de un frate general in Comandamentul central de la Bucuresti, . In urma unei astfel de sedinte presedintele a fost demis si dupa un an a si murit de "inima neagra" . Consecintele unor astfel de actiuni insa le-am suportat si mai tarziu intreaga familie, fiind stigmatizati ca "rasvratiti" si contra sistemului, ceea ce de fapt era adevarat _____________________ are minte cine spune ADEVARUL, nu cine minte
| |
| | | aurora
| Subiect: Re: Educatia in scoala Lun 29 Iun 2009, 17:00 | |
| Mie nu-mi place când spui unuia "băi, securistule!" ca şi cum i-ai spune "băi, idiotule, prostule, hoţule, incompetentule!" Mi se pare o demonetizare a sensului şi gravităţii reale a noţiunii de "securist", o aruncare în derizoriu. _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | Anahoret
| Subiect: Re: Educatia in scoala Lun 29 Iun 2009, 18:45 | |
| Res, bag seama că toţi cei care ţi-au picat greu la ficaţi au fost securişti. :pirat: Femeia de serviciu, care făcea curat în biroul directorului, nu semna şi ea pe statul de plată de la Direcţia 5? Că doar la câte hârtii arunca directorul la coş... cine le aduna? _____________________ Free your mind!
| |
| | | res
| Subiect: Re: Educatia in scoala Lun 29 Iun 2009, 21:56 | |
| - Anahoret a scris:
- Res, bag seama că toţi cei care ţi-au picat greu la ficaţi au fost securişti. :pirat:
Femeia de serviciu, care făcea curat în biroul directorului, nu semna şi ea pe statul de plată de la Direcţia 5? Că doar la câte hârtii arunca directorul la coş... cine le aduna? sa nu exageram femeia de serviciu si portarul turnau totul directorului, dar asta era o conditie ca sa fie mentinute in serviciu _____________________ are minte cine spune ADEVARUL, nu cine minte
| |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Educatia in scoala | |
| |
| | | | Educatia in scoala | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |