LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
Slava Domnului - Pagina 2 EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
Slava Domnului - Pagina 2 EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
Slava Domnului - Pagina 2 EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
Slava Domnului - Pagina 2 EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
Slava Domnului - Pagina 2 EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
Slava Domnului - Pagina 2 EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
Slava Domnului - Pagina 2 EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
Slava Domnului - Pagina 2 EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
Slava Domnului - Pagina 2 EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
Slava Domnului - Pagina 2 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
Slava Domnului - Pagina 2 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
Slava Domnului - Pagina 2 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
Slava Domnului - Pagina 2 EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
Slava Domnului - Pagina 2 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
Slava Domnului - Pagina 2 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
Slava Domnului - Pagina 2 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
Slava Domnului - Pagina 2 EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
Slava Domnului - Pagina 2 EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
Slava Domnului - Pagina 2 EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
Fantasy istorie efremovivanantonovici 1 23 curiozitati google CPSF sibiu problema muzica_traditionala comment-143 nicuvar mediu Limba romana internet taieri humanitas drumetie Popasul padure reclame politica brasov 1918
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
Slava Domnului - Pagina 2 I_vote_lcapSlava Domnului - Pagina 2 I_voting_barSlava Domnului - Pagina 2 I_vote_rcap 
Emil Condor
Slava Domnului - Pagina 2 I_vote_lcapSlava Domnului - Pagina 2 I_voting_barSlava Domnului - Pagina 2 I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

Slava Domnului

In jos 
+7
TUDOR
abbilbal
aurora
zuum
Emil Condor
Roxy
ACCENT
11 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4  Urmatorul
AutorMesaj
zuum

zuum

Numarul mesajelor : 3492
Varsta : 60
Data de inscriere : 29/09/2008

Slava Domnului - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Slava Domnului   Slava Domnului - Pagina 2 EmptySam 27 Dec 2008, 23:57

Emil Condor a scris:
Ok, ok! Dar cu slava proprie cum stăm? O căutăm febril sau am renuntat la ea?
La câti dintre noi ne place să fim "ridicati în slăvi"? Sau mă însel?

Hmmmm! Suspect
Sus In jos
TUDOR

Numarul mesajelor : 192
Data de inscriere : 17/09/2008

MesajSubiect: Re: Slava Domnului   Slava Domnului - Pagina 2 EmptyLun 29 Dec 2008, 23:50

Infatisarea slavei Domnului era ca un foc mistuitor pe varful muntelui, inaintea copiilor lui Israel (Exodul 24:17)

Ca infatisarea curcubeului, care sta in nor intr-o zi de ploaie, asa era si infatisarea acestei lumini stralucitoare, care-l inconjura. Astfel era aratarea slavei Domnului (Exechiel 1:28)

Dumnezeul nostru este "un foc mistuitor (Evrei 12:29)

"Cine din noi va putea sa ramana langa un foc mistuitor?" "Cine din noi va putea sa ramana langa niste flacari vecinice?" (Isaia 33:14)
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

MesajSubiect: Re: Slava Domnului   Slava Domnului - Pagina 2 EmptyMar 30 Dec 2008, 00:36

Chiar dacă postarea mea nu este în directă legătură cu alte comentarii de mai sus, vreau totusi să arăt un pic din adevărul dumnezeiesc despre Slava Domnului.

Isus a venit din slava Sa care este slava de Tată.
Luca 24:26 - "O, nepriceputilor... Nu trebuia să sufere Hristosul aceste lucruri si să intre în slava Sa?"
"Fiul omului va veni în slava Tatălui Său" - Marcu 08:38
Ioan 02:11 - "El Si-a arătat slava Sa." Care slavă? Cea din Marcu: slava Tatălui, slava de Tată.
Marcu 10:37 - "...când vei fi îmbrăcat în slava Ta". Slava este a Lui, nu a altcuiva! Iar slava aceea este de Tată.

tomi

Numarul mesajelor : 117
Data de inscriere : 15/09/2008

MesajSubiect: Re: Slava Domnului   Slava Domnului - Pagina 2 EmptyMar 30 Dec 2008, 16:06

TUDOR a scris:

"Cine din noi va putea sa ramana langa un foc mistuitor?" "Cine din noi va putea sa ramana langa niste flacari vecinice?" (Isaia 33:14)

Asta ne arata cat de greu putem fi cu adevarat pe placul Domnului, asa ca sa nu ne imbatam cu apa rece crezand ca suntem ca si mantuiti daca scriem cuvinte frumoase pe forum sau spunem ce trebuie la momentul potrivit.
Sus In jos
zuum

zuum

MesajSubiect: Re: Slava Domnului   Slava Domnului - Pagina 2 EmptyMar 30 Dec 2008, 16:32

Emil Condor a scris:
Chiar dacă postarea mea nu este în directă legătură cu alte comentarii de mai sus, vreau totusi să arăt un pic din adevărul dumnezeiesc despre Slava Domnului.

Luca 24:26 - "O, nepriceputilor... Nu trebuia să sufere Hristosul aceste lucruri si să intre în slava Sa?"
"Fiul omului va veni în slava Tatălui Său" - Marcu 08:38
Ioan 02:11 - "El Si-a arătat slava Sa." Care slavă? Cea din Marcu: slava Tatălui, slava de Tată.
Marcu 10:37 - "...când vei fi îmbrăcat în slava Ta". Slava este a Lui, nu a altcuiva! Iar slava aceea este de Tată.

Bun, dar ce inseamna SLAVA ?

Vine din ruseste si are diferite conotatii in romana
Sus In jos
zuum

zuum

MesajSubiect: Re: Slava Domnului   Slava Domnului - Pagina 2 EmptyMar 30 Dec 2008, 16:33

tomi a scris:
TUDOR a scris:

Asta ne arata cat de greu putem fi cu adevarat pe placul Domnului, asa ca sa nu ne imbatam cu apa rece crezand ca suntem ca si mantuiti daca scriem cuvinte frumoase pe forum sau spunem ce trebuie la momentul potrivit.

Tomi tu iei "foc mistuitor" ad literam?
Sus In jos
tomi

MesajSubiect: Re: Slava Domnului   Slava Domnului - Pagina 2 EmptyMar 30 Dec 2008, 17:18

zuum a scris:
tomi a scris:
TUDOR a scris:

Tomi tu iei "foc mistuitor" ad literam?

Ma stii ca sunt fan al interpretarii ad literam? sau n-ai prins defapt ce vroiam sa spun?
Nu vorbeam ca trebuie sa luam adliteram nici la textul precedent.
Spun doar ca nu poti lua ca plauzibile 2 explicatii diferite la acelasi fraza cand ideea este emisa de catre un om ...
Sus In jos
zuum

zuum

MesajSubiect: Re: Slava Domnului   Slava Domnului - Pagina 2 EmptyMar 30 Dec 2008, 17:29

tomi a scris:
Spun doar ca nu poti lua ca plauzibile 2 explicatii diferite la acelasi fraza cand ideea este emisa de catre un om ...

Ba da poti ! Acum 2000 de ani era o interpretare, azi cand se stie cu precizie ca pamantul e rotund, interpretarile s-au mai schimbat.
Sus In jos
tomi

MesajSubiect: Re: Slava Domnului   Slava Domnului - Pagina 2 EmptyMier 31 Dec 2008, 11:47

zuum a scris:
tomi a scris:

Ba da poti ! Acum 2000 de ani era o interpretare, azi cand se stie cu precizie ca pamantul e rotund, interpretarile s-au mai schimbat.
Si amandoua sunt corecte si in asentimentul autorului?
Sus In jos
Bartolomeu

Numarul mesajelor : 111
Data de inscriere : 28/08/2008

MesajSubiect: Re: Slava Domnului   Slava Domnului - Pagina 2 EmptyMier 31 Dec 2008, 14:30

Of, of, of. N-aţi înţeles mesajul din cele două postări. Le mai pun eu odată.

[quote="TUDOR") Ca infatisarea curcubeului, asa era si infatisarea acestei lumini stralucitoare, care-l inconjura. Astfel era aratarea slavei Domnului (Exechiel 1:28)

Dumnezeul nostru este un foc mistuitor (Evrei 12:29)
Infatisarea slavei Domnului era ca un foc mistuitor (Exodul 24:17)

"Cine din noi va putea sa ramana langa un foc mistuitor?" "Cine din noi va putea sa ramana langa niste flacari vecinice?" (Isaia 33:14) [/quote]

Emil Condor a scris:

"O, nepriceputilor... Nu trebuia să sufere Hristosul aceste lucruri si să intre în slava Sa?" (Luca 24:26)

"Fiul omului va veni în slava Tatălui Său" (Marcu 08:38)
"El Si-a arătat slava Sa." (Ioan 02:11) Care slavă? slava Tatălui, slava de Tată.

"...când vei fi îmbrăcat în slava Ta" (Marcu 10:37) Slava este a Lui, nu a altcuiva! Iar slava aceea este de Tată.

"Hristosul trebuia să sufere aceste lucruri si să intre în slava Sa" (Luca 24:26).
Unde trebuia să intre Hristosul? În ce?

Trebuia să intre în slavă. Şi slava ce este? Slava este un foc mistuitor.
"Infatisarea slavei Domnului este un foc mistuitor" (Exodul 24:17)
Aţi auzit unde trebuia să intre Domnul? Într-un foc mistuitor. De ce?

Iată ce spune chiar Domnul:
,,Am un botez cu care trebuie sa fiu botezat, si cat de mult doresc sa se indeplineasca!" (Luca 12:50).
Despre ce fel de botez o fi vorba? Domnul fusese botezat de către Ioan Botezătorul cu apă din Iordan. Înseamnă că urma să mai fie botezat şi altcumva. Dar cum? Oricum, nu cu apă.
Domnul a fost botezat cu foc. Şi ucenicii au văzut asta. Ei au fost martori oculari.

Iată ce le spune Domnul, fiilor lui Zebedei:
,,Puteti voi sa fiti botezati cu botezul cu care am sa fiu botezat Eu?" (Matei 20:22).
,,Eu am venit sa arunc un foc pe pamant. Si ce vreau decat sa fie aprins chiar acum!" (Luca 12:49). Pentru ce a venit Domnul? Să arunce un foc (mistuitor) pe pămînt. Şi EL dorea ca focul să fie aprins chiar atunci.

Toate acestea fiind zise, descoperiţi cînd a fost Domnul, botezat cu foc.
Sus In jos
zuum

zuum

MesajSubiect: Re: Slava Domnului   Slava Domnului - Pagina 2 EmptyMier 31 Dec 2008, 16:21

tomi a scris:
zuum a scris:
tomi a scris:

Si amandoua sunt corecte si in asentimentul autorului?

Cum sa fie corecte daca sunt diferite ???? Rolling Eyes
Sus In jos
zuum

zuum

MesajSubiect: Re: Slava Domnului   Slava Domnului - Pagina 2 EmptyMier 31 Dec 2008, 16:53

Citat :
Ca infatisarea curcubeului, asa era si infatisarea acestei lumini stralucitoare, care-l inconjura. Astfel era aratarea slavei Domnului (Exechiel 1:28)

In ziua de azi ( cel putin in societatea americana majoritar protestanta) "curcubeul" este simbolul homosexualilor. Deci foarte multi oameni cand citesc 'curcubeu' inteleg ca Isus ii protejaza. Interpretari, nu?

Citat :
Dumnezeul nostru este un foc mistuitor (Evrei 12:29)
Infatisarea slavei Domnului era ca un foc mistuitor (Exodul 24:17)

1. Cei/cel care vorbeste este limpede ca se adreseaza celor asemenea lui/lor si ca vorbeste despre un anumit dumnezeu. Dumnezeul LOR, Dumnezeul evreilor din VT. El este un "foc mistuitor" nu e minciuna, in VT Dumnezeu i-a "mistuit" pe evrei pentru necredinta de mai multe ori. Urate trebuie sa fi fost nesocotintele lor daca a trebuit sa-i "mistuie".
Infatisarea slavei Domnului.....ma face sa ma gandesc la Ezechiel, descrierea exacta a unei nave spatiale.

Citat :

Sa citim despre Hiroshima si Nagasaki si vom intelege mai bine ca "focul mistuitor" nu e numai un simbol, poate deveni o realitate cruda.

Citat :
Trebuia să intre în slavă. Şi slava ce este? [b]Slava este un foc mistuitor.
"Infatisarea slavei Domnului este un foc mistuitor" (Exodul 24:17)
Aţi auzit unde trebuia să intre Domnul? Într-un foc mistuitor. De ce?

Care...Domn ?

49. Foc am venit sa arunc pe pamant si cat as vrea sa fie acum aprins!
50. Si cu botez am a Ma boteza, si cata nerabdare am pana ce se va indeplini!
51. Vi se pare ca am venit sa dau pace pe pamant? Va spun ca nu, ci dezbinare.
52. Caci de acum inainte cinci dintr-o casa vor fi dezbinati: trei impotriva a doi si doi impotriva a trei.
53. Dezbinati vor fi: tatal impotriva fiului si fiul impotriva tatalui, mama impotriva fiicei si fiica impotriva mamei, soacra impotriva nurorii sale si nora impotriva soacrei.

Ce descriere exacta a crestinismului!

Pentru că M-am coborât din cer, nu ca să fac voia mea, ci voia Celui ce M-a trimis pe Mine. (Ioan)
Sus In jos
Roxy

Roxy

Numarul mesajelor : 752
Localizare : cetăţenia în Ceruri

MesajSubiect: Re: Slava Domnului   Slava Domnului - Pagina 2 EmptyMier 31 Dec 2008, 17:55

slava Domnului este prezenta Lui.
Sus In jos
ACCENT

Numarul mesajelor : 785
Data de inscriere : 03/12/2008

MesajSubiect: Re: Slava Domnului   Slava Domnului - Pagina 2 EmptyVin 02 Ian 2009, 07:59

Bartolomeu a scris:

Iată ce spune chiar Domnul:
,,Am un botez cu care trebuie sa fiu botezat, si cat de mult doresc sa se indeplineasca!" (Luca 12:50).
Despre ce fel de botez o fi vorba? Domnul fusese botezat de către Ioan Botezătorul cu apă din Iordan. Înseamnă că urma să mai fie botezat şi altcumva. Dar cum? Oricum, nu cu apă.
Domnul a fost botezat cu foc. Şi ucenicii au văzut asta. Ei au fost martori oculari.

Iată ce le spune Domnul, fiilor lui Zebedei:
,,Puteti voi sa fiti botezati cu botezul cu care am sa fiu botezat Eu?" (Matei 20:22).
,,Eu am venit sa arunc un foc pe pamant. Si ce vreau decat sa fie aprins chiar acum!" (Luca 12:49).
Pentru ce a venit Domnul? Să arunce un foc (mistuitor) pe pămînt. Şi EL dorea ca focul să fie aprins chiar atunci.

Toate acestea fiind zise, descoperiţi cînd a fost Domnul, botezat cu foc.

Nimic nu se pierde, nimic nu se cîştigă, totul se transformă!

Ştim că Ilie putea să cheme foc din cer, şi focul se prezenta la chemarea lui.
Dacă ne ducem pe topicul ,,Foc din cer" în prima pagină aflăm:
Bartolomeu a scris:

Auzi cine era Ilie! Era solul lui Dumnezeu, era glasul lui Dumnezeu care avea formă de om.
Deci Ilie fiind Glasul lui Dumnezeu... Cum porunceşte Dumnezeu? Cu glasul Lui.
Eu mă gîndesc că şi Ilie a fost botezat cu foc.

Ce era Domnul Isus Hristos în trup uman? Era Cuvîntul lui Dumnezeu.
Adică era Ceva ce ieşea din Gura lui Dumnezeu. Era Glasul lui Dumnezeu.
Parc-ar fi ceva asemănător ca şi în cazul lui Ilie.
Pun şi eu o întrebare: Cînd a fost Ilie botezat cu foc?
Sus In jos
Ciprian

Ciprian

Numarul mesajelor : 1574
Data de inscriere : 17/12/2008

MesajSubiect: Re: Slava Domnului   Slava Domnului - Pagina 2 EmptyDum 04 Ian 2009, 01:53

Slava= glorie, cinste, demnitate, onoare, respect
Sus In jos
Bartolomeu

MesajSubiect: Re: Slava Domnului   Slava Domnului - Pagina 2 EmptyDum 04 Ian 2009, 09:15

Ciprian a scris:
Slava= glorie, cinste, demnitate, onoare, respect

Ce se poate înţelege din postarea te Ciprian? Că nu eşti deacord cu versetul din Exodul 24:17 ?
Adică Slava Domnului n-ar fi Un Foc Mistuitor? O fi DEX-ul mai important decît Biblia?
Sus In jos
Ciprian

Ciprian

MesajSubiect: Re: Slava Domnului   Slava Domnului - Pagina 2 EmptyDum 04 Ian 2009, 09:24

Citat :
Exo 24:17 Înfăţişarea slavei Domnului era ca un foc mistuitor pe vîrful muntelui, înaintea copiilor lui Israel.
Adica, cu ce anume nu pot sa fiu de acord?
Slava Domnului nu este un foc mistuitor; potrivit textului focul este "infatisarea" slavei Sale, nu slava Sa. "Era ca un foc " este o comparatie. Cititi mai atent, cum se cuvine.
Sus In jos
Bartolomeu

MesajSubiect: Re: Slava Domnului   Slava Domnului - Pagina 2 EmptyDum 04 Ian 2009, 10:11

Şi dacă-i comparaţie, nu-i acelaş lucru?
Aşa arăta/era înfăţişarea Slavei Domnului. Ca un Foc Mistuitor. Ce-i aşa de greu de înţeles?
Deci Focul Mistuitor era manifestarea Slavei Domnului.
Nu te lua după teologia care a răstălmăcit Cuvîntul Domnului, şi L-a răsucit ca să-i dea alt înţeles.
Sus In jos
Ciprian

Ciprian

MesajSubiect: Re: Slava Domnului   Slava Domnului - Pagina 2 EmptyDum 04 Ian 2009, 22:41

Si daca e comparatie nu e acelasi lucru.
Citat :
Aşa arăta/era înfăţişarea Slavei Domnului. Ca un Foc Mistuitor. Ce-i aşa de greu de înţeles?
"Ca un foc mistuitor" nu e foc mistuitor. Ce e asa de greu de inteles?
Eu nu ma iau dupa nici o teologie, multumesc frumos.
Nu rastalmaciti Scriptura. Scriptura nu zice ca focul mistuitor era manifestarea slavei Sale.
Iata aici o adresa utila:
http://dexonline.ro/
Verificati înfăţişare, comparatie, identic
Sus In jos
Ciprian

Ciprian

MesajSubiect: Re: Slava Domnului   Slava Domnului - Pagina 2 EmptyDum 04 Ian 2009, 23:49

Si pentru ca eu cred ca nu o veti face, sa va dau un exemplu, ilustrativ:
La sfarsit de saptamana, vreti sa fiti platiti cu bani, sau cu ceva care are infatisare ca de bani in ochii dumneavoastra?
Sus In jos
TUDOR

MesajSubiect: Re: Slava Domnului   Slava Domnului - Pagina 2 EmptyLun 05 Ian 2009, 00:06

Nu ai dreptate Ciprian.
Dumnezeul nostru este "un foc mistuitor" (Evrei 12:29 Deuteronom 4:24)
Dacă Dumnezeu este Foc mistuitor, Slava Lui tot foc mistuitor este combinat cu lumina şi căldura pe care o degajă.
Mai studiază un pic din Biblie, nu din DEX.
Dumnezeu nu dă doi bani pe DEX, nici pe logică, nici pe raţiune.
Sus In jos
Ciprian

Ciprian

MesajSubiect: Re: Slava Domnului   Slava Domnului - Pagina 2 EmptyLun 05 Ian 2009, 01:11

Serios?
Pe ce baza afirmati cele de mai sus? Deci nu logica, nu ratiune...
Bine ca stiti a da sfaturi! Rolling Eyes
Sus In jos
Ciprian

Ciprian

MesajSubiect: Re: Slava Domnului   Slava Domnului - Pagina 2 EmptyLun 05 Ian 2009, 01:53

Deu 4:24 Căci Domnul, Dumnezeul tău, este un foc mistuitor, un Dumnezeu gelos.
Dumnezeu este foc
Atunci:
Hos 7:8 Efraim se amestecă printre popoare, Efraim este o turtă, care n'a fost întoarsă.
Efraim este o turta
Dan 7:17 „Aceste patru fiare mari, sînt patru împăraţi, cari se vor ridica pe pămînt.
Fiarele sunt imparati
Luk 13:32 „Duceţi-vă”, le-a răspuns El, „şi spuneţi vulpii aceleia: „Iată că scot dracii, şi săvîrşesc vindecări astăzi şi mîne, iar a treia zi voi isprăvi.
Irod este o vulpe
Sus In jos
TUDOR

MesajSubiect: Re: Slava Domnului   Slava Domnului - Pagina 2 EmptyLun 05 Ian 2009, 11:18

Ciprian a scris:

Deu 4:24 Dumnezeu este foc
Hos 7:8 Efraim este o turta
Dan 7:17 Fiarele sunt imparati
Luk 13:32 Irod este o vulpe

Din nefericire, unii oameni încă nu pricep (nu înţeleg) tainele pe care Domnul le ţine ascunse pentru ei. Şi dacă Domnul nu vrea, ei n-o să înţeleagă niciodată oricît s-ar strădui cineva să le deschidă ochii ca să vadă.
Eu cred că Ciprian vrea să cerceteze ca să priceapă. Rămîne de văzut dacă Domnul este deacord. Dacă nu, n-o să priceapă nicînd.

Irod într-adevăr era o vulpe care se manifesta ca un om. Avea aceleaş apucături ca şi o vulpe şireată, vicleană, în stare să jefuiască, etc. Sînt suficienţi oameni vicleni şi acum care au aceleaş îndeletniciri precum vulpea. Numai că ei nu au formă de vulpe. Dar duhul este cu siguranţă duh de vulpe, numai că manevrează/conduce un om, ca să-şi atingă scopul.

Fiarele sînt împăraţi, tot aşa cum pomii din Grădina Eden erau tot împăraţi.
Pomul din mijlocul Grădinii era chiar Domnul. Şi Domnul este Împăratul. Deci Pomul acela este Împăratul împăraţilor. Iar ceilalţi pomi din Grădină erau şi ei tot un fel de împăraţi.
Nebucadneţar era şi el un copac falnic din care se hrănea tot Babilonul (Daniel 4:20-22).
Citeşte unde am făcut trimiterea ca să te convingi. Daniel a văzut că Nebucadneţar era de fapt un copac. Nu cred că poţi să vezi şi tu. Ba chiar am convingerea că tu consideri o aberaţie.

Efraim era cu adevărat o turtă neîntoarsă. Numai că turta asta se manifesta ca un om.
Ce era nevasta lui Lot înainte de a fi femeie? Era un stîlp de sare.
Ce a ajuns aceeaş femeie cînd a întors capul? A ajuns să fie acelaş stîlp de sare.
,,Dumnezeu din pietrele acestea poate sa ridice fii lui Avraam" (Matei 3:9).
Ai văzut că pietrele pot să ajungă oameni? Şi după ce se vor manifesta ca nişte oameni (o perioadă de timp), se vor întoarce înapoi în ţărînă.

Dumnezeu este cu adevărat Foc. Cine vorbea cu Moise din rugul aprins? Cine altcineva decît Dumnezeu ce se manifesta ca un Foc? Vulcanul clocotitor care scuipa lavă incandescentă pînă la ceruri, acolo din masivul muntos al peninsulei Sinai, era acelaş Dumnezeu.
Moise a fost chemat de Dumnezeu în mijlocul Focului Mistuitor, a stat acolo timp de 40 zile, măcar că a fost topit, dezintegrat (cenuşa lui curgînd odată cu lava incandescentă), după care a ieşit de acolo ca şi cum nimic nu i s-ar fi întîmplat, aducînd cu el tablele legămîntului.

Ce zici, acum ai priceput ceva, sau trebuie să mai duc muncă de lămurire?
Sus In jos
Ciprian

Ciprian

MesajSubiect: Re: Slava Domnului   Slava Domnului - Pagina 2 EmptyLun 05 Ian 2009, 21:32

Tudor a scris:
Mai studiază un pic din Biblie
Dumnezeu nu dă doi bani, nici pe logică, nici pe raţiune.
Tupeu si obraznicie.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Slava Domnului   Slava Domnului - Pagina 2 Empty

Sus In jos

Slava Domnului
Sus 
Pagina 2 din 4Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» ZIUA DOMNULUI