| Slava Domnului | |
|
+7TUDOR abbilbal aurora zuum Emil Condor Roxy ACCENT 11 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
ACCENT
Numarul mesajelor : 785 Data de inscriere : 03/12/2008
| Subiect: Slava Domnului Vin 26 Dec 2008, 17:44 | |
| Spunem tot ce ştim despre Slava Domnului. *****************************************
Am întîlnit oameni care se pricepeau la rugăciuni, fiind foarte religioşi, dar cînd îi întrebam ce este Slava Domnului, rămîneam fără răspuns, ori mi se relata ceva ambiguu.
Din discuţiile care urmează, eu zic că Domnul va dezvălui totul despre Slava Sa.
Încep cu o întrebare. De ce femeia este slava bărbatului? Găsim scris în 1Corinteni 11:7. | |
|
| |
Roxy
Numarul mesajelor : 752 Localizare : cetăţenia în Ceruri Data de inscriere : 17/09/2008
| Subiect: Re: Slava Domnului Vin 26 Dec 2008, 17:59 | |
| femeia este slava barbatului pentru ca impreuna formeaza un singur trup.
Slava lui Dumnezeu este modul in care El se glorifica pe Sine Insusi. | |
|
| |
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Slava Domnului Vin 26 Dec 2008, 18:05 | |
| Tot ce vedem sau nu vedem, tot ce auizim sau nu auzim, tot ce stim sau nu stim, tot ce acceptăm sau nu acceptăm formează... Slava Domnului. Asta exprimată asa, la modul general. Discutiile despre acest subiect pot fi mai adânci si concrete, pot fi la nesfârsit. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
|
| |
Roxy
Numarul mesajelor : 752 Localizare : cetăţenia în Ceruri Data de inscriere : 17/09/2008
| Subiect: Re: Slava Domnului Vin 26 Dec 2008, 18:11 | |
| - Emil Condor a scris:
- Tot ce vedem sau nu vedem, tot ce auizim sau nu auzim, tot ce stim sau nu stim, tot ce acceptăm sau nu acceptăm formează... Slava Domnului. Asta exprimată asa, la modul general. Discutiile despre acest subiect pot fi mai adânci si concrete, pot fi la nesfârsit.
slava Domnului se manifesta cand Duhul face o minune: Ioan 11:39 „Daţi piatra la o parte” a zis Isus. Marta, sora mortului, I-a zis: „Doamne, miroase greu, căci este mort de patru zile.” 40 Isus i-a zis: „Nu ţi-am spus că, dacă vei crede, vei vedea slava lui Dumnezeu?” 41 Au luat, deci, piatra din locul unde zăcea mortul. Şi Isus a ridicat ochii în sus şi a zis: „Tată, Îţi mulţumesc că M-ai ascultat.in felul acesta Dumnezeu este glorificat. | |
|
| |
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Slava Domnului Vin 26 Dec 2008, 18:14 | |
| - Roxy a scris:
- Emil Condor a scris:
- Tot ce vedem sau nu vedem, tot ce auizim sau nu auzim, tot ce stim sau nu stim, tot ce acceptăm sau nu acceptăm formează... Slava Domnului. Asta exprimată asa, la modul general. Discutiile despre acest subiect pot fi mai adânci si concrete, pot fi la nesfârsit.
slava Domnului se manifesta cand Duhul face o minune. Si atunci dar nu numai... _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
|
| |
Roxy
| Subiect: Re: Slava Domnului Vin 26 Dec 2008, 18:18 | |
| - Emil Condor a scris:
- Si atunci dar nu numai...
atunci se manifesta intr-un mod evident, pregnant. | |
|
| |
Emil Condor
| Subiect: Re: Slava Domnului Vin 26 Dec 2008, 18:29 | |
| Ai dreptate Roxy. Să nu uităm (ne sare Zuum la beregată! ) că Slava Lui se manifestă si în dragostea ce o arătăm, ce o trăim cu adevărat. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
|
| |
Roxy
| Subiect: Re: Slava Domnului Vin 26 Dec 2008, 18:30 | |
| - Emil Condor a scris:
- Ai dreptate Roxy.
Să nu uităm (ne sare Zuum la beregată! ) că Slava Lui se manifestă si în dragostea ce o arătăm, ce o trăim cu adevărat. prin dragostea fraterna, pentru fratii si surorile de credinta, Il slavim noi pe Dumnezeu. Insa sa fim atenti ca sunt situatii in care Domnul Se slaveste pe Sine Insusi si-si face cunoscut Numele. | |
|
| |
Emil Condor
| Subiect: Re: Slava Domnului Vin 26 Dec 2008, 18:35 | |
| În principiu sunt de acord...
De obicei, El Se slăveste pe El Însusi, prin altii ca unelte (de regulă, oameni) dar nu numai... o face si direct fără să ne aibă implicati. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
|
| |
Emil Condor
| Subiect: Re: Slava Domnului Vin 26 Dec 2008, 18:42 | |
| - Roxy a scris:
- slava Domnului se manifesta cand Duhul face o minune:
Repet: stiu că ai dreptate în afirmatia de mai sus, dar noi, oamenii luăm drept minune doar ceva ce este "major", cu deplină claritate în ochii nostri, totusi e bine să cunoastem că minuni dumnezeiesti sunt si alte (multe) lucruri ce nouă nu ni se par a fi în categoria respectivă. Spre exemplu, faptul că noi, aici discutăm despre El, despre Slava Lui, este o minune dumnezeiască. Întelegi ce vreau să spun... _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
|
| |
Roxy
| Subiect: Re: Slava Domnului Vin 26 Dec 2008, 18:45 | |
| da, inteleg, asa este. Dar oamenii profani au nevoie de semne si minuni ca sa creada. Si nici cand au loc semne si minuni, si tot nu cred... | |
|
| |
Emil Condor
| Subiect: Re: Slava Domnului Vin 26 Dec 2008, 18:46 | |
| Asa este, cum cu deplină claritate spune Cuvântul: semnele si minunile sunt pentru necredinciosi - ei au nevoie mai mult de ele pentru a putea vedea... _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
|
| |
zuum
Numarul mesajelor : 3492 Varsta : 60 Data de inscriere : 29/09/2008
| Subiect: Re: Slava Domnului Vin 26 Dec 2008, 23:16 | |
| - Roxy a scris:
- Emil Condor a scris:
- Ai dreptate Roxy.
Să nu uităm (ne sare Zuum la beregată! ) că Slava Lui se manifestă si în dragostea ce o arătăm, ce o trăim cu adevărat. prin dragostea fraterna, pentru fratii si surorile de credinta, Il slavim noi pe Dumnezeu. Insa sa fim atenti ca sunt situatii in care Domnul Se slaveste pe Sine Insusi si-si face cunoscut Numele. Roxi, la teorie nu te intrece nime... | |
|
| |
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
| |
| |
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Re: Slava Domnului Sam 27 Dec 2008, 00:04 | |
| - Roxy a scris:
- ... pentru fratii si surorile de credinta ...
Roxy, eu sunt ortodoxa ... tu ce religie ai? _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
|
| |
abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: Slava Domnului Sam 27 Dec 2008, 00:32 | |
| Slăvit să fie Domnul şi pentru Slava Sa nu mă bag în aceste discuţii. | |
|
| |
aurora
| Subiect: Re: Slava Domnului Sam 27 Dec 2008, 00:58 | |
| - abbilbal a scris:
- Slăvit să fie Domnul şi pentru Slava Sa nu mă bag în aceste discuţii.
_____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
|
| |
zuum
| |
| |
abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: Slava Domnului Sam 27 Dec 2008, 01:20 | |
| | |
|
| |
Roxy
| Subiect: Re: Slava Domnului Sam 27 Dec 2008, 08:42 | |
| - aurora a scris:
Roxy, eu sunt ortodoxa ... tu ce religie ai? nu apartin niciunui cult. Cultele sunt creatii omenesti, nu mantuie, doar credinta in Isus ne mantuie. multi din familia mea sunt baptisti sau penticostali, insa eu m-am saturat de fatarnicia lor. | |
|
| |
Roxy
| Subiect: Re: Slava Domnului Sam 27 Dec 2008, 08:44 | |
| - abbilbal a scris:
ce fricos esti, ti-e teama ca spui ceva gresit. Curaj, mai abbilbal ! | |
|
| |
zuum
| Subiect: Re: Slava Domnului Sam 27 Dec 2008, 09:22 | |
| - Roxy a scris:
- aurora a scris:
- Roxy, eu sunt ortodoxa ... tu ce religie ai?
nu apartin niciunui cult. Cultele sunt creatii omenesti, nu mantuie, doar credinta in Isus ne mantuie. multi din familia mea sunt baptisti sau penticostali, insa eu m-am saturat de fatarnicia lor. Baptisti cu penticostali ??? Acum inteleg de ce nu stii pe ce lume esti! | |
|
| |
abbilbal
| Subiect: Re: Slava Domnului Sam 27 Dec 2008, 10:43 | |
| - Roxy a scris:
- abbilbal a scris:
ce fricos esti, ti-e teama ca spui ceva gresit. Curaj, mai abbilbal ! Prefer să-L slăvesc pe Dumnezeu în tihnă şi linişte. Din câte ştiu, asta nu se numeşte teamă de "a greşi". | |
|
| |
Roxy
| Subiect: Re: Slava Domnului Sam 27 Dec 2008, 10:53 | |
| asa si trebuie, Abbilbal, ai ales varianta corecta. | |
|
| |
Emil Condor
| Subiect: Re: Slava Domnului Sam 27 Dec 2008, 20:59 | |
| Ok, ok! Dar cu slava proprie cum stăm? O căutăm febril sau am renuntat la ea? La câti dintre noi ne place să fim "ridicati în slăvi"? Sau mă însel? _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Slava Domnului | |
| |
|
| |
| Slava Domnului | |
|