| CAMERA DE WHISKY (I) | |
|
+14murfatlar cactus Franz Schneider Layla yzzy Karima zaraza26 nicuvar zuum aurora abba Anahoret abbilbal Emil Condor 18 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Lun 19 Ian 2009, 15:38 | |
| | |
|
| |
nicuvar
Numarul mesajelor : 2464 Varsta : 68 Localizare : Timisoara Data de inscriere : 16/10/2008
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Lun 19 Ian 2009, 19:00 | |
| Mie imi pare rau ca pana acum nu am ajuns la Iasi. Si am colindat tara in lung si in lat, in Moldova am vizitat manastirile, am si rude la Piatra Neamt, am fost in concediu la Slanic Moldova ... Dar mai avem timp. Sper sa ajung si la Iasi. _____________________ Membru fondator al PSN: Puterea Suntem Noi!
| |
|
| |
Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Mar 20 Ian 2009, 08:57 | |
| Ce am aflat citind ziarele: că ieri s-au împlinit 200 de ani de la naşterea lui Edgar Allan Poe. http://www.ziare.ro/articol.php?id=1232401413Am citit povestirile sale şi am apreciat umorul său fin şi negru. Îmi amintesc de o povestire în care o familie de americani s-au mutat într-un castel scoţian cu fantoma de rigoare. Doamne, cât a putut pătimi o fantomă serioasă din partea zănaticilor copii de peste Ocean!!! Am s-o caut pe net şi, dac-am s-o găsesc, o s-o postez la "Filme şi cărţi". Dar mi-a plăcut şi poezia "The raven" (nu sunt un foarte bun cunoscător al poeziei anglo-saxone). Am citit-o în limba română însă nu m-a impresionat decât atunci când am auzit-o în interpretarea lui Pitiş... ce înseamnă sonoritatea limbii de origine! Edgar Allan Poe - The Ravenhttp://www.heise.de/ix/raven/Literature/Lore/TheRaven.html _____________________ Free your mind!
| |
|
| |
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Mar 20 Ian 2009, 10:02 | |
| - Citat :
- ieri s-au împlinit 200 de ani de la naşterea lui Edgar Allan Poe.
Intr-adevar, un scriitor deosebit. Am citit mult din proza lui cand eram in liceu si facultate, apoi i-am descoperit poeziile impreuna cu fiica acum cativa ani si recitam in engleza "The Raven". Asta a fost prima ei etapa. Acuma l-a redescoperit si recent i-a citit biografia impreuna cu ceva proza. E unul din scriitori ei preferati. Poate primul. | |
|
| |
Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Mar 20 Ian 2009, 15:06 | |
| Văd că se face reclamă la un nou serial: "Fetele marinarului". Abia aştept să văd ce o să apară pe net! _____________________ Free your mind!
| |
|
| |
zaraza26
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Mar 20 Ian 2009, 15:10 | |
| | |
|
| |
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Mar 20 Ian 2009, 15:30 | |
| _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
|
| |
zuum
Numarul mesajelor : 3492 Varsta : 60 Data de inscriere : 29/09/2008
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Mar 20 Ian 2009, 16:06 | |
| Ce whisky va place cel mai mult? Stie cineva care e cel mai bun? | |
|
| |
Anahoret
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Mar 20 Ian 2009, 17:20 | |
| Se zice că ăla scoţianu'. Mie nu-mi place de nicio culoare! Sau n-oi fi băut ce trebuie! _____________________ Free your mind!
| |
|
| |
abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Mar 20 Ian 2009, 17:39 | |
| - zuum a scris:
- Ce whisky va place cel mai mult? Stie cineva care e cel mai bun?
Da, cel numit ghinars din prune româneşti, fiert de două ori. | |
|
| |
Anahoret
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Mar 20 Ian 2009, 20:15 | |
| Am postat la Religie o poezie Blaga şi am alunecat în balta cu melancolie. Mai jos este o poezie de suflet. Sper să vă placă şi vouă. Îmi place cum a folosit impersonalul pentru verbul a plânge ca să-l apropie ploii. Căci lacrimile curg în inima sa ca şi ploaia pe acoperişiurile oraşului. Vreau să păstrez momentul poetic şi n-am să spun nici pentru cine plânge şi nici unde a scris poezia.
Il pleure dans mon coeur Paul Verlaine
Il pleure dans mon coeur Comme il pleut sur la ville ; Quelle est cette langueur Qui pénètre mon coeur ?
Ô bruit doux de la pluie Par terre et sur les toits ! Pour un coeur qui s'ennuie, Ô le chant de la pluie !
Il pleure sans raison Dans ce coeur qui s'écoeure. Quoi ! nulle trahison ?... Ce deuil est sans raison.
C'est bien la pire peine De ne savoir pourquoi Sans amour et sans haine Mon coeur a tant de peine ! _____________________ Free your mind!
| |
|
| |
zuum
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Mar 20 Ian 2009, 21:58 | |
| Poezia mea preferata ! | |
|
| |
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Mar 20 Ian 2009, 22:22 | |
| - zuum a scris:
noua ne place Whisky Chivas Regal Eu tuica nu prea beau, desi avem sursa de tuica foarte buna, dar mie nu-mi pica bine de la stomac. Prefer whisky sau votcă. Nu-mi place cognacul, nici ginul. Vinul de casa imi produce aciditate, nu-l pot bea. _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
|
| |
aurora
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Mar 20 Ian 2009, 22:25 | |
| _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
|
| |
zuum
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Mar 20 Ian 2009, 22:26 | |
| - aurora a scris:
- zuum a scris:
noua ne place Whisky Chivas Regal
Eu tuica nu prea beau, desi avem sursa de tuica foarte buna, dar mie nu-mi pica bine de la stomac. Prefer whisky sau votcă. Nu-mi place cognacul, nici ginul.
Vinul de casa imi produce aciditate, nu-l pot bea. Totusi vinul are mai multe calitati decat....celelate! Gin tonic....nu ? | |
|
| |
aurora
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Mar 20 Ian 2009, 22:43 | |
| - zuum a scris:
- aurora a scris:
- zuum a scris:
noua ne place Whisky Chivas Regal
Eu tuica nu prea beau, desi avem sursa de tuica foarte buna, dar mie nu-mi pica bine de la stomac. Prefer whisky sau votcă. Nu-mi place cognacul, nici ginul.
Vinul de casa imi produce aciditate, nu-l pot bea. Totusi vinul are mai multe calitati decat....celelate!
Gin tonic....nu ? Vinul imi place si beau un pahar de vin bun, dar numai vinul din magazin. Gin tonic nu, e amar Dar daca e musai, ma sacrific un pahar. Cantitatile cat beau, atat eu, cat si sotul, sunt mici si destul de ocazionale. De aceea pentru putinul cat consumam, preferam bauturi bune, de calitate. Un vin care mi-a placut, Malaga demidulce. Sotul prefera vinurile seci, eu cele un pic dulci. Depinde si la ce il bem. Eu ma cam feresc de cele seci, tot din cauza de aciditate. Dar cam asa din ce am constatat, mie personal singurul care nu imi face rau de niciun fel este whisky. _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
|
| |
Anahoret
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Mar 20 Ian 2009, 23:58 | |
| La tării, în afară de ţuica de casă prefer vodka cu roşii (Bloody Mary): _____________________ Free your mind!
| |
|
| |
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Mier 21 Ian 2009, 00:01 | |
| Esti sigur că nu bei ca rusii? Vodcă si lapte? Eu nu stiu cum pot canadienii ăstia să bea asa ceva! Mai mult, tinerii.
Am văzut că se vorbea de Whisky de calitate mai sus: da, cel scotian este cel mai faimos (Jonny Walker - parcă asa e numele!), chiar mai faimos decât Crown Royal (canadian). _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
|
| |
Anahoret
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Mier 21 Ian 2009, 00:03 | |
| Am auzit şi eu asta! Nici ceai cu lapte nu pot bea, d-apăi vodka! _____________________ Free your mind!
| |
|
| |
aurora
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Mier 21 Ian 2009, 00:08 | |
| - Anahoret a scris:
- La tării, în afară de ţuica de casă prefer vodka cu roşii (Bloody Mary):
dadada, asta-mi place si mie! Avem niste prieteni care stau la casa si au sera...fac niste rosii, cum zicea Nicu, de 1 kg bucata... si din rosiile lor fac suc... e dulce si aromat, numai din rosii, fara zahar, fara conservant. Si de-asta bem cu votca si gheata, vara, sau numa' cu gheata pt soferi _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
|
| |
aurora
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Mier 21 Ian 2009, 00:10 | |
| - Anahoret a scris:
- Am auzit şi eu asta!
Nici ceai cu lapte nu pot bea, d-apăi vodka! pai whisky cream nu e tot un fel de whisky cu lapte? e bunbun, mie-mi place! votca n-am incercat cu lapte, dar as proba _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
|
| |
Anahoret
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Mier 21 Ian 2009, 05:35 | |
| - Emil Condor a scris:
- Am văzut că se vorbea de Whisky de calitate mai sus: da, cel scotian este cel mai faimos (Jonny Walker - parcă asa e numele!), chiar mai faimos decât Crown Royal (canadian).
Mă cam feresc să iau băuturi din comerţ pentru că nu ştiu cât de originale şi cât de curate sunt. Iar peţul de 100 (±20) lei mi se pare prea avantajos pentru un whisky de calitate. La fel şi vinul; pentru că fac vin acasă la Plopeni, bănuiesc cam cât se poate scoate dintr-o podgorie. Ori să ai şi pentru colecţie, şi pentru export, şi pentru piaţa internă ca să umpli rafturile magazinelor... înseamnă că an de an Iisus vine la noi să repete minunea de la Caana Galilei. Deci consider că vinul din comerţ este contrafăcut sau, cel mult, a luat aromă de la vrejul strugrelui dar nu s-a întâlnit cu boaba. Cam asta este părerea mea despre băuturile de magazin. Inclusiv vodka, chiar dacă-mi place cu suc de roşii. :pirat: _____________________ Free your mind!
| |
|
| |
Anahoret
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Mier 21 Ian 2009, 05:40 | |
| - aurora a scris:
- pai whisky cream nu e tot un fel de whisky cu lapte? e bunbun, mie-mi place!
votca n-am incercat cu lapte, dar as proba S-ar putea să ai dreptate şi să fie bună. Eu nu am băut aşa ceva, dar m-am gândit că nu e bun. Ştiu că e o prostie, dar aşa m-am gândit! La fel ca şi cei ce n-au mâncat niciodată "Pui de baltă" şi, totuşi (îţi spune un cunoscător ), este un fel de mâncare delicios! P.S. Ceai cu lapte, după metoda englezească, am încercat să beau şi nu mi-a plăcut. Acolo am vorbit în cunoştinţă de cauză! _____________________ Free your mind!
| |
|
| |
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Mier 21 Ian 2009, 05:42 | |
| Si ai dreptate! Vinul făcut de tine acasă este de calitate, restul, chimicale cu gust de struguri! Eu nu consum deloc whisky. Nu am încredere în nicio băutură de la magazine. Păi, cu ceea ce consum eu, sunt pus "în umbră" si de o femeie gravidă. Vara când e foarte cald nu refuz o bere rece iar iarna un vin natural este perfect. Atât! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
|
| |
Anahoret
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Mier 21 Ian 2009, 05:47 | |
| Da, şi pentru mine băutura de bază este berea. Teoria mea hazlie (dar destul de apropiată de realitate) este că dintr-un pumn de hamei şi doi de orz faci o cisternă de bere. Ca atare este neeconomic s-o falsifici! În rest, prefer băuturile făcute în casă, inclusiv ţuica. Şi, dacă-ţi spun că tatăl meu este din "zona folclorică" Vălenii de Munte, îţi dai seama că am surse verificate! _____________________ Free your mind!
| |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) | |
| |
|
| |
| CAMERA DE WHISKY (I) | |
|