Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Mier 21 Ian 2009, 06:02
Atâta timp cât ai certitudinea că este ceva curat, natural, nicio problemă să consumi. Normal, si atunci e bine să fii tu în control, nicidecum controlat!
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Joi 22 Ian 2009, 21:05
Din nou despre distanţe
Rândurile de mai jos le-am primit prin poşta electronică. Merită un moment de gândire.
Pentru a cunoaşte valoarea: - unui semestru - întreabă un student care a prierdut examenul final; - unei luni - întreabă o mamă care a născut prematur; - unei săptămâni - întreabă editorul unei reviste săptămânale; - unei ore - întreabă îndrăgostiţii care aşteaptă să se vadă; - unui minut - întreabă persoana care a pierdut trenul; - unei secunde - întreabă pe cineva care a supravieţuit unui accident; - unei miimi de secundă - întreabă atletul care a câştigat medalia de argint la Olimpiadă.
_____________________ Free your mind!
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Joi 22 Ian 2009, 21:35
Anahoret a scris:
aurora a scris:
pai whisky cream nu e tot un fel de whisky cu lapte? e bunbun, mie-mi place! votca n-am incercat cu lapte, dar as proba
S-ar putea să ai dreptate şi să fie bună. Eu nu am băut aşa ceva, dar m-am gândit că nu e bun. Ştiu că e o prostie, dar aşa m-am gândit! La fel ca şi cei ce n-au mâncat niciodată "Pui de baltă" şi, totuşi (îţi spune un cunoscător ), este un fel de mâncare delicios!
P.S. Ceai cu lapte, după metoda englezească, am încercat să beau şi nu mi-a plăcut. Acolo am vorbit în cunoştinţă de cauză!
Ceai cu lapte nici mie nu mi-a placut! Nu stiu cum il prepara englezii, poate o fi vreun chichirez, ce ceai, ce lapte...
Pui de balta... cand se gaseau, pe vremea lui nea'nicu, am tot ezitat sa cumpar, desi mi se spunea ca sunt foarte buni. ACUM AS CUMPARA, DAR AICI NU AM GASIT. Cand o sa merg la bucuresti imposibil sa nu gasesc. Pe vremea lui nea'nicu mai erau raci, adica numai carnita, mia-duc aminte ca erau niste bucatele mici roz, ac niste bombonele... tot asa n-am cumparat, acum as cumpara, dar nu am gasit, sau nu stiu sa-i identific in multimea de "fructe de mare" Pui de balta imi doresc foarte mult! Tu cum ii prepari? Nici nu stiu cum arata!
_____________________
Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart )
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Joi 22 Ian 2009, 21:43
Emil Condor a scris:
Si ai dreptate! Vinul făcut de tine acasă este de calitate, restul, chimicale cu gust de struguri!
Te contrazic... vinul de casa este bun daca este bine facut, de om care se pricepe! Ca nu orice vin "de casa" este de calitate, nu e totul sa fie strugurii culesi din via proprie. Foarte multi pun zahar... aici sunt controverse, unii zic ac trebuie pus-dar rebuie sa stii cand si cat. Altii zic ac nu trebuie. Noi avem un prieten, este evreu, sunt nsite oameni extraordinari!!! care face un vin extraordinar de bun, alb, teribil de aromat. Domnul acesta este un foarte bun chimist! si are reteta lui, si-l face cu mare grija, si pune in el... stie el ce pune! (chimicale, da! dar acre trebuie puse!) Si te asigur ca este un vin nu numai foarte bun, dar si foarte sanatos!
Si tot asa iti spun ca vinul din magazin, dar vinul de calitate, vin de vinoteca, stampilat, parafat, este foarte bun!
Emil Condor a scris:
iar iarna un vin natural este perfect. Atât!
ce numesti tu "vin natural" acolo la voi?
Emile, nu stiu daca ai avut ocazia sa citesti pe forumul unde ne-am cunoscut noi, ceea ce a scris Horia despre berea belgiana, considerata cea mai buna bere din lume!
_____________________
Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart )
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Joi 22 Ian 2009, 21:53
Berea din fructe, cica este foarte buna ... Berea se face din apa cu hamei. Fructele se adauga in procesul fermentarii si zaharul din fructe ajuta la a doua fermentare, chestie exceptionala pt o bere cu alcool sub 5%.
Corect spus ar fi: berea se face din apa, hamei si fructe.
_____________________
Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart )
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Joi 22 Ian 2009, 22:03
Citat :
Cum se cumpara Westvleteren?
Iata: se da telefon (exista un numar la manastire). La telefon ti se da rendez-vous, data si ora. Asta bineinteles in functie de berea pe care o vrei (5%, 8% sau 10.2%). Cand iti dau aia data si ora, tu dai numarul masinii care se duce sa ia comanda.
La ora si data cu pricina, te duci acolo. Se verifica corespondenta intre ce ai declarat si realitate. Ti se da berea (max 24 de sticle). Ti se iau banii. Urmatoarea comanda o poti face in min 30 de zile. Se verifica atat placa masinii cat si numarul de unde suni. Calugarii nu raspund decat daca vad numarul de apel.
La telefon e mai rau decat sa comanzi butelie in 1986 in România. Exista povesti cu oameni care au stat la telefon doua saptamani pana sa prinda.
Nu, nu e foarte scumpa. E cam acelasi pret cu celelalte beri din aceeasi categorie. In jur de 1€ sticla pt cea mai scumpa, cea de 10.2%.
_____________________
Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart )
Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Joi 22 Ian 2009, 22:41
aurora a scris:
Foarte multi pun zahar... aici sunt controverse, unii zic ac trebuie pus-dar rebuie sa stii cand si cat. Altii zic ac nu trebuie.
Aşa este, se pune şi zahăr în vin (de fapt în must). Ideea este ca, după fierbere, vinul să aibă cel puţin 11°-12° tărie, altfel se oţeţeşte. Se consideră că 1,4 g de zahăr/litru ridică tăria vinului cu un grad. Cantitatea de zahăr din must se poate determina cu ajutorul unui densimetru care poate fi cumpărat din târg. Dar am spus, depinde de soiul de struguri, de cât de călduroasă a fost vara şi de cât de lungă a fost toamna... Sunt mai multe variabile în problemă, trebuie să ai experienţă. Dacă pui prea mult zahăr în must, bacteriile care formează drojdia nu pot să-l proceseze în întregime şi, din cauza asta, ajunge să te doară capul după ce-l bei.
Un alt "secret" este modul în care se prepară vinul. Toate vasele trebuie să fie curate şi dezinfectate: de la putina în care pui strugurii zdrobiţi şi până la damigenele în care se păstrează licoarea. Există un dicton care rezumă totul: "Dacă pui o linguriţă de vin într-un butoi cu apă de canal, obţii apă de canal. Dacă pui o linguriţă de apă de canal într-un butoi cu vin, obţii tot apă de canal".
Încă un "secret" şi cu asta închei. Depinde de momentul în care sunt culeşi strugurii, iar respectivul moment este strâns legat de soiul acestora. Se spune că vinul cel mai bun este cel provenit din strugurii culeşi toamna târziu. Este greşit, pentru că nu toate soiurile rezistă până la jumătatea lui octombrie. Hibrizii mai ales, dacă nu sunt culeşi până la sfârşitul lui septembrie se strică, mucegăiesc şi alterează gustul vinului. Ca să nu mai zic că-l şi îmbolnăvesc. Şi mai sunt şi altele, dar nu am loc şi nici timp să le scriu. Acestea însă sunt de bază.
La Plopeni am hibrid, Isobel (i se spune şi căpşunică sau ananas). Este uşor de întreţinut: se taie viţa în primăvară şi în vară, se leagă de două ori pe an, se culege în toamnă şi se sapă în noiembrie. N-ai treabă cu stropitul şi cu îngropatul iar producţia este destul de bună. Strugurii sunt foarte parfumaţi, însă vinul este destul de slab, în sensul că nu poate fi pus la învechit (cu timpul îşi schimbă şi culoarea şi gustul). Dar, dacă este preparat cu simţ de răspundere, vinul este bun şi poate fi băut fără probleme. În fotografie sunt strugurii pe care-i am la Plopeni.
***
Puii de baltă nu i-am mâncat decât pane. Nu i-am preparat eu, dar am întrebat cum se fac. După ce au fost curăţaţi de piele, se ţin cam juma' de zi la macerat în oţet, apoi se pun la prăjit în tigaie aşa cum faci şi şniţelele. La sfârşit, dacă nu ştii ce sunt, zici că-s copane de porumbel. Chiar şi gustul este asemănător. Merg cu vin alb ceva mai sec.
Semipreparate, aşa cum sunt crochetele de peşte spre exemplu, nu am văzut.
_____________________ Free your mind!
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Joi 22 Ian 2009, 22:47
Stiu soiul asta de struguri... mie imi plac si sa-i mananc, chiar daca sunt de vin, nu de masa!
Pui de balta eu am vazut (pe vremuri) la caserole, congelati - picioruse, asemanatoare cu copanasele de pui. O sa caut neaparat la bucuresti. Daca nu gasesc, o pun pe fiica-mea sa ma duca la vreun restaurant... acuma am deja un fix sqa mananc pui de balta
_____________________
Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart )
Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Joi 22 Ian 2009, 22:54
Eu i-am mâncat pe baltă la Vadu (Constanţa), la foc de tabără, făcuţi la castroane de inox. Au fost delicioşi. Şi am avut vin de Oltina. De fapt au fost cam juma-juma: un copan, un kil de vin!
_____________________ Free your mind!
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Joi 22 Ian 2009, 23:21
aurora a scris:
Emil Condor a scris:
Si ai dreptate! Vinul făcut de tine acasă este de calitate, restul, chimicale cu gust de struguri!
Te contrazic... vinul de casa este bun daca este bine facut, de om care se pricepe!
Si unde-i contrazicerea când eu sustin acelasi lucru??!!
Citat :
ce numesti tu "vin natural" acolo la voi?
Păi, tu crezi că doar în România se fac naturale??!! Un bun prieten (rudă prin aliantă, cumva) face în fiecare an circa 700 litri de vin din struguri pe care noi îi culegem.
Citat :
Emile, nu stiu daca ai avut ocazia sa citesti pe forumul unde ne-am cunoscut noi, ceea ce a scris Horia despre berea belgiana, considerata cea mai buna bere din lume!
Nu, nu am citit. Berea belgiană nu este mai bună ca urSus! Nicicând!
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Joi 22 Ian 2009, 23:23
Am găsit ceva interesant pe Trilulilu:
Dumitru Staniloaie – Esenta creştină a poporului român
_____________________ Free your mind!
Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Joi 22 Ian 2009, 23:27
Emil Condor a scris:
Berea belgiană nu este mai bună ca urSus! Nicicând!
Iar urSus nu se compară cu Silva Neagră!
_____________________ Free your mind!
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Joi 22 Ian 2009, 23:31
Când vorbim de bere neagră, deja suntem la capitolul... lichioruri!
Aia e bere neagră, nu? Dacă este, nu sunt amator...
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Joi 22 Ian 2009, 23:46
Iarna beau Silva neagră, dar vara o schimb pe Carlsberg sau pe Tuborg. Berea neagră este cam tare şi vara mă trimite la culcare!
Ptiu, Satană! Iar am făcut versuri!
_____________________ Free your mind!
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Joi 22 Ian 2009, 23:51
Tuborg a fost favorita mea pentru circa 10-12 ani, apoi Carlsberg iar acum urSus si Heineken.
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Vin 23 Ian 2009, 08:48
Citat :
Ceai cu lapte nici mie nu mi-a placut! Nu stiu cum il prepara englezii, poate o fi vreun chichirez, ce ceai, ce lapte...
Fiica mea bea ceai verde cu lapte, si ceai Lipton cu aroma de bergamota cu lapte. Ii place si imi pare rau ca nu mai bea ceaiul cu lamaie... Am gustat si eu, e bun, dar tin la lamaie! Laptele pot sa-l beau si altfel...
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Vin 23 Ian 2009, 09:12
Citat :
La Plopeni am hibrid, Isobel (i se spune şi căpşunică sau ananas).
O fi ceea ce in Moldova ii spuneam fraga neagra. Exista si fraga alba, dar cred ca nimeni n-o foloseste pentru vin, o tufa-doua la cate cineva... Ca si mie imi place sa o mananc direct de pe tufa, am si aici acasa in Nasaud. In Moldova nici nu mai trebuie sa precizez! Dar nu stiam ca nu sta mai mult. Mai mult am vazut vinul din capsunica (denumirea din Nasaud) decat sa-l beau sau sa am in casa.
Numarul mesajelor : 3492 Varsta : 60 Data de inscriere : 29/09/2008
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Vin 23 Ian 2009, 15:41
zaraza26 a scris:
Fiica mea bea ceai verde cu lapte, .
yzzy
Numarul mesajelor : 1937 Varsta : 60 Localizare : Deva Data de inscriere : 16/01/2009
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Vin 23 Ian 2009, 18:34
Anahoret a scris:
La Plopeni am hibrid, Isobel (i se spune şi căpşunică sau ananas)... Dar, dacă este preparat cu simţ de răspundere, vinul este bun şi poate fi băut fără probleme. În fotografie sunt strugurii pe care-i am la Plopeni.
Anul acesta , sau 2008 de fapt, a fost un an bun pt. vin. Şi noi avem, printre alte soiuri nenobile acest soi, şi vinul a ieşit excelent!
Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Vin 23 Ian 2009, 22:40
Da, strugurii au fost foarte dulci. Nici n-am avut nevoie să le pun zahăr!
_____________________ Free your mind!
zuum
Numarul mesajelor : 3492 Varsta : 60 Data de inscriere : 29/09/2008
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Sam 24 Ian 2009, 00:21
Am venit de la serviciu si mi-am pus un rom...e voie?
Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Sam 24 Ian 2009, 00:27
Spor la treabă! Eu am dat astăzi o tură pe unde "s-a răsturnat căruţa", adică la Caracal, şi am ajuns târziu acasă. Acum pritocesc o bere şi tocmai "vorbeam" cu Preacinstitul pe Mess.
_____________________ Free your mind!
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Sam 24 Ian 2009, 00:32
zuum a scris:
Am venit de la serviciu si mi-am pus un rom...e voie?
De Jamaica sau de Guyana? Astea sunt cele mai faimoase, parcă...
Să-ti cadă bine!
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
zuum
Numarul mesajelor : 3492 Varsta : 60 Data de inscriere : 29/09/2008
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Sam 24 Ian 2009, 06:40
Emil Condor a scris:
zuum a scris:
Am venit de la serviciu si mi-am pus un rom...e voie?
De Jamaica sau de Guyana? Astea sunt cele mai faimoase, parcă...
Să-ti cadă bine!
A fost...jamaican, acum e ceai! :bedtime:
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Sam 24 Ian 2009, 21:36
zuum a scris:
Emil Condor a scris:
zuum a scris:
Am venit de la serviciu si mi-am pus un rom...e voie?
De Jamaica sau de Guyana? Astea sunt cele mai faimoase, parcă...
Să-ti cadă bine!
A fost...jamaican, acum e ceai! :bedtime:
Sau... pipi!
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)