Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart )
Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Dum 25 Ian 2009, 10:48
Ieri seară, în drumurile mele ploieştene, am trecut prin parc; rapid, ca boarea unui vânt de toamnă, cât să agit frunzele pe alei. Era pustiu şi m-au impresionat copacii. Păcat că n-am avut aparatul de fotografiat la mine. Dar l-am purtat pe Bacovia în suflet.
Decor
Copacii albi, copacii negri Stau goi în parcul solitar Decor de doliu funerar ... Copacii albi, copacii negri.
În parc regretele plâng iar ...
Cu pene albe, pene negre o pasăre cu glas amar Străbate parcul secular ... Cu pene albe, pene negre ...
În parc fantomele apar ...
Si frunze albe, frunze negre; Copacii albi, copacii negri; Si pene albe, pene negre, Decor de doliu funerar ...
În parc ninsoarea cade rar ...
_____________________ Free your mind!
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Dum 25 Ian 2009, 11:33
Decor
Copacii albi, copacii negri Stau goi în parcul solitar Decor de doliu funerar ... Copacii albi, copacii negri.
În parc regretele plâng iar ...
Cu pene albe, pene negre o pasăre cu glas amar Străbate parcul secular ... Cu pene albe, pene negre ...
În parc fantomele apar ...
Si frunze albe, frunze negre; Copacii albi, copacii negri; Si pene albe, pene negre, Decor de doliu funerar ...
În parc ninsoarea cade rar ...
Frumoase poezii a scris Bacovia!...
Cu pene albe, pene negre A scris poetul decorul funerar.
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Dum 25 Ian 2009, 11:52
Aşa este, Zaraza! Acum, la noi, este o vreme urâtă. Zăpadă nu mai este însă avem noroi şi mâzgă. Parcul prin care am trecut era pustiu iar în seara cenuşie de ieri arăta bacovian. Poate astăzi, pentru că a dat soarele, să iasă tinerele mămici cu pruncii la plimbare.
Anahoret
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Dum 25 Ian 2009, 12:01
Aurora, cu melodia postată de tine mi-ai amintit de Queen şi albumul lor "Hot Spaces". Piesa de mai jos am descoperit-o în vara lui 1984, când eram la Constanţa iar unul dintre colegii mei au dat "un ceai". Atunci am ascultat, pentru prima dată, tot albumul...
Anahoret
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Dum 25 Ian 2009, 16:55
Din nou despre Paler. Scriam că, prin liceu, aveam mania de a scrie într-un caiet paragrafele mai interesante (în viziunea mea) din cărţile pe care le citeam. O manie care mi s-a "reactivat" cu doi ani în urmă pe un alt forum. Şi acum, citind cartea lui Paler "Calomnii mitologice", mi-am scos unele paragrafe.
Civilizaţia distrugătoare de mituri Barbarii, doamnelor şi domnilor, înjurau când le venea să înjure, scuipau când aveau poftă să scuipe, nu descoperiseră ipocrizia. Noi încercăm să jucăm comedia bunelor maniere, să ne menţinem instinctele şi resentimentele în limite "civilizate". [...] De câte ori avem ocazia să vedem prin filme sălbatici, ne uităm la ei cu un dispreţ satisfăcut., căinându-i în sinea noastră. Sărmanii, ne spunem, au rămas străini de binefacerile civilizaţiei. [...] Este adevărat, în lumea lor încă mai există mituri, istoria n-a luat locul mitologiei, dar asta nu ne împiedică să-i socotim nişte fiinţe inferioare. Amintiţi-vă că misionarii ajunşi în Africa, în calitate de soli ai civilizaţiei, s-au străduit din răsputeri să rup legăturile băştinaşilor cu zeii lor. Octavian Paler – Calomnii mitologice, editura Historia, Bucureşti 2007, pag. 68
Este interesantă legătura aceasta a omului cu miturile pe care religia se străduieşte din răsputeri să o distrugă. Interesant este că miturile îşi găsesc locuri de refugiu dintre cele mai nebănuite. De multe ori chiar în sânul religiei. Iar aici mă gândesc la acele obiceiuri şi datini care se împletesc cu religia creştină. Nu vi se pare interesant că, în pofida faptului că slujba de înmormântare este aceeaşi, ritualul înhumării diferă de la zonă la zonă? Că, peste deal, mortul se îngroapă altfel?
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Dum 25 Ian 2009, 17:54
Citat :
Scriam că, prin liceu, aveam mania de a scrie într-un caiet paragrafele mai interesante (în viziunea mea) din cărţile pe care le citeam. O manie care mi s-a "reactivat" cu doi ani în urmă pe un alt forum.
Mai am un caiet cu citate din cartile citite in timpul liceului si facultatii... A urmat o perioada tulbure, in care n-am prea citit, apoi dupa un curs de un an de Ayurveda, am inceput sa fiu atenta la ceea ce tine de tratamente complementare. Mai imi notam tratamente... Ultima carte citita da capo al fine a fost "Autobiografia unui yoghin" de Paramahansa Yogananda. Pentru ca acea carte a fost imprumutata am trecut pe calculator multe pasaje. Am pe calculator multe citate, o fac din instinct acuma. Orice gasesc demn de retinut, capata loc intre bitzi.
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Dum 25 Ian 2009, 18:01
Citat :
Este interesantă legătura aceasta a omului cu miturile pe care religia se străduieşte din răsputeri să o distrugă. Interesant este că miturile îşi găsesc locuri de refugiu dintre cele mai nebănuite. De multe ori chiar în sânul religiei. Iar aici mă gândesc la acele obiceiuri şi datini care se împletesc cu religia creştină. Nu vi se pare interesant că, în pofida faptului că slujba de înmormântare este aceeaşi, ritualul înhumării diferă de la zonă la zonă? Că, peste deal, mortul se îngroapă altfel?
Fiecare om percepe credinta altfel. In functie de zona, si credintele intre localitati difera. Nu degeaba a aparut in China feng-shui, unde este vorba si de legatura omului cu natura. Omul este influentat de ceea ce are in jur. In China si in general in Asia, a fost un mediu propice pentru asemenea concluzii. Si in Europa exista obiceiuri ce seamana cu cele din feng-shui. Nu religia distruge miturile, ci misionarii, oamenii la o adica. Oameii sunt supusi greselii... Si totusi, cine poate face bine cu forta?
O cale de a introduce mai usor crestinismul e sa-l imbini cu traditiile locului. Le spui oamenilor ca uite ce om deosebit a fost Isus, ca e Fiul lui Dumnezeu... Si pe urma trebuie sa le modifici traditiile. Asta e realitatea!...
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Dum 25 Ian 2009, 18:05
Anahoret a scris:
Scriam că, prin liceu, aveam mania de a scrie într-un caiet paragrafele mai interesante (în viziunea mea) din cărţile pe care le citeam.
Eu aveam un caiet din acelea cu 300 de file (parcă atâtea erau - cele cu 10 lei bucata, pe timpurile alea) în care scriam Titlul cărtii citite, Autorul si câteva linii generale despre continutul cărtii. Am renuntat la obiceiul acesta doar pe la vârsta de 26-27 de ani, când am plecat din România.
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
Anahoret
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Dum 25 Ian 2009, 19:01
Păi, Emile, suntem deja trei colecţionari de citate. Ai ceva împotrivă să deschizi un topic la mine, aşa cum este la muzică, spre exemplu? Şi să postăm citate din cărţile citite? Să fie ceva în genul unor volume din bibliotecă?
Mă gândesc că am putea extrage câte un citat de acolo şi am putea să-l comentăm, să despicăm firul în multipli de 4!
P.S. Caietul meu de citate cred că este într-o ladă în podul casei de la Plopeni. Sper să-l mai găsesc, dacă nu l-or fi aruncat ai mei cu ani în urmă.
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Dum 25 Ian 2009, 19:06
Si caietul meu este în România de când am plecat. De altfel, toată biblioteca mea de acolo a fost împărtită între cei doritori ce au rămas în tară. Trebuie doar să-l solicit (caietul) de la ai mei, apoi sunt alături de voi... Oricum pot participa cu citate si din amintiri sau căutări pe Google.
zaraza26
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Dum 25 Ian 2009, 19:25
Anahoret a scris:
Păi, Emile, suntem deja trei colecţionari de citate. Ai ceva împotrivă să deschizi un topic la mine, aşa cum este la muzică, spre exemplu? Şi să postăm citate din cărţile citite? Să fie ceva în genul unor volume din bibliotecă?
Mă gândesc că am putea extrage câte un citat de acolo şi am putea să-l comentăm, să despicăm firul în multipli de 4!
P.S. Caietul meu de citate cred că este într-o ladă în podul casei de la Plopeni. Sper să-l mai găsesc, dacă nu l-or fi aruncat ai mei cu ani în urmă.
Caietul meu de citate se afla in fatza mea, dupa ce am fugit pana sus si l-am cautat, cand am vazut ce aveti de gand! mwah1 O data cu el am mai adus un caiet cu diferite insemnari. Nici unul nu e completat fila de fila. Au spatii goale pentru ca in primul am impartit in trei categorii, plus una pusa mai tarziu, "De retinut" si dateaza din timpul facultatii si dupa. Primele trei sunt: 1. Intelepciune 2. Ironia fina, hazul de necaz 3. Iubirea La Intelepciune si Iubire nu a mai ramas loc. Printre citate sunt cuvinte noi pentru mine la care am scris explicatia si la Intelepciune vad ca am trecut si descrierile tipurilor de temperamente.
De ce se spune ca se despica firul in patru, cand in mod obisnuit firele se impletesc in trei?
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Dum 25 Ian 2009, 19:42
Fă-ţi un topic şi bagă! Eu am citate din "Un veac de singurătate" de Gabriel Garcia Márquez. Le-am mai pus şi pe Realitatea, le pun şi aici. Şi mai am!
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Dum 25 Ian 2009, 22:25
Ce ciudat... si eu tot deschid agende, cred ca in fiecare an deschid cate una... cu ganduri, cu citate, cu retete, cu sfaturi, cu aniversari... un amalgam
Cu multi ani in urma, am gasit un caiet gros gros, cred ca are o mie de pagini, cu coperte groase tari rosii, cu pagini de matematica... cu un scris foarte marunt, dar foarte frumos si citet, scris cu creionul, dar foarte bine pastrat, era un gen de caiet de-asta al sotului mamei mele, Dumnezeu sa-l odihneasca. Erau scrieri ale lui... versuri, amintiri de pe front, povestioare despre mama lui, despre sora lui, formule de fizica, scheme de pronosport, cuvinte in engleza sau in germana... era parca o viata, fragmente din viata lui, din preocuparile lui, numai ale lui, pe care nu le impartea cu nimeni, erau clipele lui de singuratate, de intimitate. I l-am dat mamei... dar poate o sa-l iau inapoi
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Dum 25 Ian 2009, 22:27
Caietul acela cred că ascunde multe comori scrise. Ar fi tare fain să-l ai înapoi...
zuum
Numarul mesajelor : 3492 Varsta : 60 Data de inscriere : 29/09/2008
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Dum 25 Ian 2009, 22:32
Emil Condor a scris:
Caietul acela cred că ascunde multe comori scrise. Ar fi tare fain să-l ai înapoi...
eu il am dar e intr-unul din garaje, intr-una din cutii...!
Emil Condor
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Dum 25 Ian 2009, 22:37
Zuum, într-o zi o să te uiti după el si... dacă nu, poate vei da de el din greseală.
Se pare că foarte multi dintre noi au obisnuit să scrie în tinerete! Interesant să fim împreună, toti acestia, interesant!
abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Lun 26 Ian 2009, 01:59
Ha, ha, ha, ce interesant este unde vă ţineţi voi caitele cu citate. Dar nici unul nu le aveţi ca mine, la loc sigur. Din 1970 mi le-a luat Mureşul pentru păstrare. Aşa că eu mă mulţumesc doar cu leapşa. Dar ca să nu fiu chiar mincinos, am nişte citate din "Lanţuri şi teroare", carte scrisă de episcopul Ioan Suciu, şi pe care am citit-o împruimutată de la cineva. În rest, dacă am cartea în bibliotecă, pentru ce să mă obosesc cu scrierea citatelor?
_____________________ Noa, seeerbus drajilor! .......BLOG PERSONAL
Anahoret
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Lun 26 Ian 2009, 06:30
abbilbal a scris:
În rest, dacă am cartea în bibliotecă, pentru ce să mă obosesc cu scrierea citatelor?
Păi cum "pentru ce?", Preacinstite?! Altfel, cum mai despicăm noi firul în multipli de 4?
zaraza26
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Lun 26 Ian 2009, 10:13
abbilbal a scris:
Ha, ha, ha, ce interesant este unde vă ţineţi voi caitele cu citate. Dar nici unul nu le aveţi ca mine, la loc sigur. Din 1970 mi le-a luat Mureşul pentru păstrare. Aşa că eu mă mulţumesc doar cu leapşa. Dar ca să nu fiu chiar mincinos, am nişte citate din "Lanţuri şi teroare", carte scrisă de episcopul Ioan Suciu, şi pe care am citit-o împruimutată de la cineva. În rest, dacă am cartea în bibliotecă, pentru ce să mă obosesc cu scrierea citatelor?
Eu simteam nevoia sa mi le scriu in minte cu litere de foc. Si cum nu puteam... Vroiam sa imi fie foarte aproape si sa nu le uit niciodata.
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Mar 27 Ian 2009, 01:38
Abby! Ce e spus se uită, ce e scris rămâne!
Emil Condor
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Sam 31 Ian 2009, 02:03
Salutăm intrarea lui Anahoret în primii 10 din Topul celor mai activi postatori - doar un mesaj de locul 9. Felicitări!
Anahoret
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Sam 31 Ian 2009, 08:16
Ce chestie! Nu m-am gândit niciodată la asta. Oricum, este ceva relativ, pentru că va urma o perioadă în care o să fiu mai puţin prezent prin forum. Gata, am înţeles, fac cinste!
Emil Condor
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Sam 31 Ian 2009, 17:22
Anahoret a scris:
Nu m-am gândit niciodată la asta.
Gata, am înţeles, fac cinste!
Păi de asta sunt eu aici să vă spun lucruri la care "niciodată nu gânditi"!
He, heee! Fratilor, e rost de "drojdeală"...
Anahoret
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Sam 31 Ian 2009, 17:28
Emil Condor a scris:
He, heee! Fratilor, e rost de "drojdeală"...
Cât e virtual... "Fără număr, fără număr, fără număr"!