__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| CAMERA DE WHISKY (I) | |
|
+14murfatlar cactus Franz Schneider Layla yzzy Karima zaraza26 nicuvar zuum aurora abba Anahoret abbilbal Emil Condor 18 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Sam 31 Ian 2009, 17:32 | |
| Uite-l că a adus butoiul! Ne ajunge? _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Mar 03 Feb 2009, 23:03 | |
| Nu mă pot abţine să nu citez (din nou) ceva din Octavian Paler a propos de apetitul Întâiului Cârmaci pentru schimbarea Constituţiei.
"...există o scrisoare a lui Solon către Epimenide din Creta în care înţeleptul grec se plânge că e socotit nebun deoarece i-a avertizat pe atenieni împotriva ambiţiei lui Pisistrate de a deveni tiran. «Când i-am prevenit – exclamă Solon – nu m-au crezut. El a găsit mai multă crezare linguşind poporul, decât eu, spunând adevărul. De aceea am depus armele în faţa sediului strategilor»... Acum, fireşte, nimeni nu-l mai crede pe Solon nebun. La orele de istorie antică, profesorii le explică elevilor cum s-a rănit singur Pisistrate, după care a strigat în gura mare că a fost rănit de duşmanii să şi a cerut să i se dea o gardă din patru sute de tineri voinici, înarmaţi cu măciuci. Atenienii i-au îndeplinit dorinţa şi, astfel, l-au ajutat să desfiinţeze democraţia... De poate, oare, mă întreb eu, o dovadă mai clară că, ori de câte ori lumea n-are chef să deschidă ochii, îi face «nebuni» pe cei care o deranjează? Nu cred." Octavian Paler, Calomnii mitologice, ed. Historia, Bucureşti, 2007, pag. 123
(re)Citind acest paragraf am avut o senzaţie de déjà vu. Nu vi se pare? _____________________ Free your mind!
| |
| | | aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Mar 03 Feb 2009, 23:49 | |
| hm... ca sa se asigure ca nu vor mai fi "aia 322", i-a bagat la guvernare? _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Mier 04 Feb 2009, 07:53 | |
| _____________________ Free your mind!
| |
| | | zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Mier 04 Feb 2009, 11:55 | |
| - Anahoret a scris:
- Nu mă pot abţine să nu citez (din nou) ceva din Octavian Paler a propos de apetitul Întâiului Cârmaci pentru schimbarea Constituţiei.
"...există o scrisoare a lui Solon către Epimenide din Creta în care înţeleptul grec se plânge că e socotit nebun deoarece i-a avertizat pe atenieni împotriva ambiţiei lui Pisistrate de a deveni tiran. «Când i-am prevenit – exclamă Solon – nu m-au crezut. El a găsit mai multă crezare linguşind poporul, decât eu, spunând adevărul. De aceea am depus armele în faţa sediului strategilor»... Acum, fireşte, nimeni nu-l mai crede pe Solon nebun. La orele de istorie antică, profesorii le explică elevilor cum s-a rănit singur Pisistrate, după care a strigat în gura mare că a fost rănit de duşmanii să şi a cerut să i se dea o gardă din patru sute de tineri voinici, înarmaţi cu măciuci. Atenienii i-au îndeplinit dorinţa şi, astfel, l-au ajutat să desfiinţeze democraţia... De poate, oare, mă întreb eu, o dovadă mai clară că, ori de câte ori lumea n-are chef să deschidă ochii, îi face «nebuni» pe cei care o deranjează? Nu cred." Octavian Paler, Calomnii mitologice, ed. Historia, Bucureşti, 2007, pag. 123
(re)Citind acest paragraf am avut o senzaţie de déjà vu. Nu vi se pare? Ba mi se pare ca suntem vesnic nemultumiti. Constitutia e plina de greseli, o stim, dar cand vine vorba de modificari, tot nu suntem de acord... | |
| | | Anahoret
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Mier 04 Feb 2009, 12:28 | |
| Da, este şi ăsta un punct de vedere. Numai că, modificând-o, să nu o strice mai rău! Şi, în general, nu-mi place când cineva cere puteri sporite; de regulă are gânduri ascunse. Iar Matrozu' ştia, din momentul în care şi-a depus candidatura, ce instrumente are la îndemână şi, în condiţiile astea, ne-a promis marea cu sarea (printre care şi gluma aia cu "Să trăiţi bine"). După aia, ca şi atunci când a fost primar, a început să plângă că el ar face o mulţime de treburi dar nu are destulă putere... Tipic marinăresc! Bag seama că încă se mai crede pe dunetă, inspectându-şi echipajul. Mai dă-l Doamne iartă-mă că ţara asta nu-i vaporul lui! _____________________ Free your mind!
| |
| | | zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Joi 05 Feb 2009, 11:37 | |
| - Anahoret a scris:
- Da, este şi ăsta un punct de vedere. Numai că, modificând-o, să nu o strice mai rău!
Şi, în general, nu-mi place când cineva cere puteri sporite; de regulă are gânduri ascunse. Iar Matrozu' ştia, din momentul în care şi-a depus candidatura, ce instrumente are la îndemână şi, în condiţiile astea, ne-a promis marea cu sarea (printre care şi gluma aia cu "Să trăiţi bine"). După aia, ca şi atunci când a fost primar, a început să plângă că el ar face o mulţime de treburi dar nu are destulă putere...
Tipic marinăresc! Bag seama că încă se mai crede pe dunetă, inspectându-şi echipajul. Mai dă-l Doamne iartă-mă că ţara asta nu-i vaporul lui! Iliescu a fost de un milion de ori mai rau... Dar n-au cum sa spuna oamenii despre el... ca nu a fost marinar! A tras sforile si a avut putere...ne-a "aranjat" minunat de bine in 1990 si pe urma! Basescu are o echipa care se pricepe la campanii electorale. A avut cele mai reusite sloganuri si imagini! Si incurajeaza tinerii/tinerele. Orisicat, e o calitate. | |
| | | Anahoret
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Joi 05 Feb 2009, 12:54 | |
| Problema noastră, a românilor, este că nu putem spune despre niciun preşedinte postdecembrist că a fost bun. Din cei trei, niciunul nu a fost mai de Doamne-ajută. Iliescu – criptocomunist, Constantinescu – inexistent, Băsescu – circar. Poate, în cele din urmă, om avea şi noi un preşedinte. Sper să-l prind şi eu în viaţa asta! _____________________ Free your mind!
| |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Joi 05 Feb 2009, 12:56 | |
| - Anahoret a scris:
- Problema noastră, a românilor, este că nu putem spune despre niciun preşedinte postdecembrist că a fost bun. Din cei trei, niciunul nu a fost mai de Doamne-ajută. Iliescu – criptocomunist, Constantinescu – inexistent, Băsescu – circar. Poate, în cele din urmă, om avea şi noi un preşedinte. Sper să-l prind şi eu în viaţa asta!
Nu stiu daca ai sanse. Parca Neagu Djuvara a zis ca vom avea o clasa politica dupa doua generatii. Deci probabil ca la pensie fiica mea va vota pe cineva potrivit! | |
| | | Anahoret
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Joi 05 Feb 2009, 13:08 | |
| |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Joi 05 Feb 2009, 13:34 | |
| | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Vin 06 Feb 2009, 00:04 | |
| - Anahoret a scris:
- Problema noastră, a românilor, este că nu putem spune despre niciun preşedinte postdecembrist că a fost bun. Din cei trei, niciunul nu a fost mai de Doamne-ajută. Iliescu – criptocomunist, Constantinescu – inexistent, Băsescu – circar. Poate, în cele din urmă, om avea şi noi un preşedinte.
Păi, în cele trei perioade prezidentiale subliniate de tine, am avut acelasi trăgător de sfori, Iliescu. Numele celorlati doi nu mai trebuiesc amintite... _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Anahoret
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Vin 06 Feb 2009, 05:46 | |
| Da, numai că s-a cam fript cu Băse. Ce este drept, nici noi nu ne simţim prea bine... _____________________ Free your mind!
| |
| | | Anahoret
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Vin 06 Feb 2009, 06:06 | |
| Largo George Bacovia
Muzica sonoriza orice atom... Dor de tine, şi de altă lume, Dor... Plana: Durere fără nume Pe om... Toţi se gândeau la viaţa lor, La dispariţia lor. Muzica sentimentaliza Obositor, Dor de tine, şi de altă lume, Dor... Muzica sonoriza orice atom. _____________________ Free your mind!
| |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Vin 06 Feb 2009, 09:17 | |
| - Anahoret a scris:
- Largo
George Bacovia
Muzica sonoriza orice atom... Dor de tine, şi de altă lume, Dor... Plana: Durere fără nume Pe om... Toţi se gândeau la viaţa lor, La dispariţia lor. Muzica sentimentaliza Obositor, Dor de tine, şi de altă lume, Dor... Muzica sonoriza orice atom. E un Bacovia mai metalic... nu-l stiam asa. | |
| | | aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Vin 06 Feb 2009, 11:09 | |
| - zaraza26 a scris:
- ... Si incurajeaza tinerii/tinerele. Orisicat, e o calitate.
Sper sa nu ajunga sa verifice si el ca si Ceausescu cum de dezvolta armonios tineretul patriei! " Ceaşcă cere să-i fie adusă o tânără a patriei la el în cabinet. Îi cere să se dezbrace şi-i promite că apoi îi va îndeplini şi el o dorinţă. Tânără se dezbracă... o pune să se întoarcă de jur împrejur, apoi îi spune să se îmbrace. "Am vrut să văd cum se dezvoltă armonios tineretul patriei!" Tânăra îi cere la rândul ei să se dezbrace... Ceaşcă se dezbracă... Fată îi spune că poate să se îmbrace: "Am vrut să văd şi eu cum arată o sulă bleagă care mute o ţară întreagă!" _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | Anahoret
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Vin 06 Feb 2009, 21:13 | |
| |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Vin 06 Feb 2009, 22:53 | |
| _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Anahoret
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Dum 08 Feb 2009, 19:44 | |
| Una dintre pedepsele pentru refuzul de a participa la politică e că sfârşeşti prin a fi guvernat de cei ce-ţi sunt inferiori. PlatonHmmm... am să mă mai gândesc la asta! _____________________ Free your mind!
| |
| | | aurora
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Lun 09 Feb 2009, 00:41 | |
| Nu fiti rai si nu ma criticati ac am lipsit... doua zile n-am avut net, dar nici nu prea am fost pe acasa... cu ziua nepoatei, a fost si fiica=mea acasa. Maine dimineata ple la bucuresti vreo 3-4 zile. Sa aveti grija de voi si de forumul nostru, si sa stiti ca sunt la fel de cu sufletul alaturi de voi!!! Pupici la toti mwah1 _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Lun 09 Feb 2009, 01:43 | |
| Mi-a revenit inima la loc, Aurora!
Să ai un timp fain la Bucuresti! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Anahoret
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Lun 09 Feb 2009, 06:00 | |
| Drum bun, Aurora! Abia aştept să mai sporovăim! _____________________ Free your mind!
| |
| | | abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Mar 10 Feb 2009, 04:16 | |
| Drum bun Aurora şi să vă întoarceţi cu bine acasă cei care faceţi deplasarea. | |
| | | Anahoret
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Joi 12 Feb 2009, 21:39 | |
| Pink Floyd - Us And Themhttps://www.youtube.com/watch?v=zlY-JlE5ZCoEste cântecul care-mi place cel mai mult de pe "The Dark Side of the Moon". Nici "Time", nici "Money". Îmi place cum întră în scenă saxofonul şi îmi plac la nebunie versurile. Doamne, cât de adevărate pot fi! Şi saxofonul... tot timpul saxofonul... Audiţie plăcută! Us, and them And after all were only ordinary men. Me, and you. God only knows its noz what we would choose to do. Forward he cried from the rear And the front rank died. And the general sat and the lines on the map Moved from side to side. Black and blue And who knows which is which and who is who. Up and down. But in the end its only round and round. Havent you heard its a battle of words The poster bearer cried. Listen son, said the man with the gun Theres room for you inside. I mean, theyre not gunna kill ya, so if you give em a quick short, Sharp, shock, they wont do it again. dig it? I mean he get off Lightly, cos I wouldve given him a thrashing - I only hit him once! It was only a difference of opinion, but really...i mean good manners Dont cost nothing do they, eh? Down and out It cant be helped but theres a lot of it about. With, without. And wholl deny its what the fightings all about? Out of the way, its a busy day Ive got things on my mind. For the want of the price of tea and a slice The old man died. _____________________ Free your mind!
| |
| | | Anahoret
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Joi 12 Feb 2009, 21:49 | |
| |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) | |
| |
| | | | CAMERA DE WHISKY (I) | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |