LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
CAMERA DE WHISKY (I) - Pagina 15 EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
CAMERA DE WHISKY (I) - Pagina 15 EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
CAMERA DE WHISKY (I) - Pagina 15 EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
CAMERA DE WHISKY (I) - Pagina 15 EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
CAMERA DE WHISKY (I) - Pagina 15 EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
CAMERA DE WHISKY (I) - Pagina 15 EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
CAMERA DE WHISKY (I) - Pagina 15 EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
CAMERA DE WHISKY (I) - Pagina 15 EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
CAMERA DE WHISKY (I) - Pagina 15 EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
CAMERA DE WHISKY (I) - Pagina 15 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
CAMERA DE WHISKY (I) - Pagina 15 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
CAMERA DE WHISKY (I) - Pagina 15 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
CAMERA DE WHISKY (I) - Pagina 15 EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
CAMERA DE WHISKY (I) - Pagina 15 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
CAMERA DE WHISKY (I) - Pagina 15 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
CAMERA DE WHISKY (I) - Pagina 15 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
CAMERA DE WHISKY (I) - Pagina 15 EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
CAMERA DE WHISKY (I) - Pagina 15 EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
CAMERA DE WHISKY (I) - Pagina 15 EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
sibiu humanitas 1918 politica muzica_traditionala Limba Fantasy drumetie reclame google romana mediu problema 1 comment-143 padure efremovivanantonovici istorie Popasul nicuvar curiozitati 23 internet brasov CPSF taieri
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
CAMERA DE WHISKY (I) - Pagina 15 I_vote_lcapCAMERA DE WHISKY (I) - Pagina 15 I_voting_barCAMERA DE WHISKY (I) - Pagina 15 I_vote_rcap 
Emil Condor
CAMERA DE WHISKY (I) - Pagina 15 I_vote_lcapCAMERA DE WHISKY (I) - Pagina 15 I_voting_barCAMERA DE WHISKY (I) - Pagina 15 I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

CAMERA DE WHISKY (I)

In jos 
+14
murfatlar
cactus
Franz Schneider
Layla
yzzy
Karima
zaraza26
nicuvar
zuum
aurora
abba
Anahoret
abbilbal
Emil Condor
18 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 27 ... 40  Urmatorul
AutorMesaj
Emil Condor

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

CAMERA DE WHISKY (I) - Pagina 15 Empty
MesajSubiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I)   CAMERA DE WHISKY (I) - Pagina 15 EmptySam 31 Ian 2009, 17:32

Uite-l că a adus butoiul! Ne ajunge? Laughing

Anahoret

Anahoret

Numarul mesajelor : 7444
Varsta : 63
Localizare : Deocamdată pe lumea asta
Data de inscriere : 11/12/2008

MesajSubiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I)   CAMERA DE WHISKY (I) - Pagina 15 EmptyMar 03 Feb 2009, 23:03

Nu mă pot abţine să nu citez (din nou) ceva din Octavian Paler a propos de apetitul Întâiului Cârmaci pentru schimbarea Constituţiei.

"...există o scrisoare a lui Solon către Epimenide din Creta în care înţeleptul grec se plânge că e socotit nebun deoarece i-a avertizat pe atenieni împotriva ambiţiei lui Pisistrate de a deveni tiran. «Când i-am prevenit – exclamă Solon – nu m-au crezut. El a găsit mai multă crezare linguşind poporul, decât eu, spunând adevărul. De aceea am depus armele în faţa sediului strategilor»... Acum, fireşte, nimeni nu-l mai crede pe Solon nebun. La orele de istorie antică, profesorii le explică elevilor cum s-a rănit singur Pisistrate, după care a strigat în gura mare că a fost rănit de duşmanii să şi a cerut să i se dea o gardă din patru sute de tineri voinici, înarmaţi cu măciuci. Atenienii i-au îndeplinit dorinţa şi, astfel, l-au ajutat să desfiinţeze democraţia... De poate, oare, mă întreb eu, o dovadă mai clară că, ori de câte ori lumea n-are chef să deschidă ochii, îi face «nebuni» pe cei care o deranjează? Nu cred."
Octavian Paler, Calomnii mitologice, ed. Historia, Bucureşti, 2007, pag. 123

(re)Citind acest paragraf am avut o senzaţie de déjà vu. Nu vi se pare?

aurora

Numarul mesajelor : 6983
Varsta : 73
Localizare : Hd România
Data de inscriere : 04/09/2008

MesajSubiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I)   CAMERA DE WHISKY (I) - Pagina 15 EmptyMar 03 Feb 2009, 23:49

hm... ca sa se asigure ca nu vor mai fi "aia 322", i-a bagat la guvernare?

Anahoret

Anahoret

MesajSubiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I)   CAMERA DE WHISKY (I) - Pagina 15 EmptyMier 04 Feb 2009, 07:53

aurora a scris:
hm... ca sa se asigure ca nu vor mai fi "aia 322", i-a bagat la guvernare?
Adică a lucrat după modelul "Dacă nu poţi să-i omori fă-ţii aliaţi"? Basketball Laughing Laughing

zaraza26

Numarul mesajelor : 8994
Varsta : 59
Localizare : Nasaud
Data de inscriere : 02/10/2008

MesajSubiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I)   CAMERA DE WHISKY (I) - Pagina 15 EmptyMier 04 Feb 2009, 11:55

Anahoret a scris:
Nu mă pot abţine să nu citez (din nou) ceva din Octavian Paler a propos de apetitul Întâiului Cârmaci pentru schimbarea Constituţiei.

"...există o scrisoare a lui Solon către Epimenide din Creta în care înţeleptul grec se plânge că e socotit nebun deoarece i-a avertizat pe atenieni împotriva ambiţiei lui Pisistrate de a deveni tiran. «Când i-am prevenit – exclamă Solon – nu m-au crezut. El a găsit mai multă crezare linguşind poporul, decât eu, spunând adevărul. De aceea am depus armele în faţa sediului strategilor»... Acum, fireşte, nimeni nu-l mai crede pe Solon nebun. La orele de istorie antică, profesorii le explică elevilor cum s-a rănit singur Pisistrate, după care a strigat în gura mare că a fost rănit de duşmanii să şi a cerut să i se dea o gardă din patru sute de tineri voinici, înarmaţi cu măciuci. Atenienii i-au îndeplinit dorinţa şi, astfel, l-au ajutat să desfiinţeze democraţia... De poate, oare, mă întreb eu, o dovadă mai clară că, ori de câte ori lumea n-are chef să deschidă ochii, îi face «nebuni» pe cei care o deranjează? Nu cred."
Octavian Paler, Calomnii mitologice, ed. Historia, Bucureşti, 2007, pag. 123

(re)Citind acest paragraf am avut o senzaţie de déjà vu. Nu vi se pare?

Ba mi se pare ca suntem vesnic nemultumiti. Constitutia e plina de greseli, o stim, dar cand vine vorba de modificari, tot nu suntem de acord...
Sus In jos
http://www.zarazaitsme.blogspot.com/
Anahoret

Anahoret

MesajSubiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I)   CAMERA DE WHISKY (I) - Pagina 15 EmptyMier 04 Feb 2009, 12:28

Da, este şi ăsta un punct de vedere. Numai că, modificând-o, să nu o strice mai rău! Laughing

Şi, în general, nu-mi place când cineva cere puteri sporite; de regulă are gânduri ascunse. Iar Matrozu' ştia, din momentul în care şi-a depus candidatura, ce instrumente are la îndemână şi, în condiţiile astea, ne-a promis marea cu sarea (printre care şi gluma aia cu "Să trăiţi bine"). După aia, ca şi atunci când a fost primar, a început să plângă că el ar face o mulţime de treburi dar nu are destulă putere...

Tipic marinăresc! Bag seama că încă se mai crede pe dunetă, inspectându-şi echipajul. Mai dă-l Doamne iartă-mă că ţara asta nu-i vaporul lui!

zaraza26

MesajSubiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I)   CAMERA DE WHISKY (I) - Pagina 15 EmptyJoi 05 Feb 2009, 11:37

Anahoret a scris:
Da, este şi ăsta un punct de vedere. Numai că, modificând-o, să nu o strice mai rău! Laughing

Şi, în general, nu-mi place când cineva cere puteri sporite; de regulă are gânduri ascunse. Iar Matrozu' ştia, din momentul în care şi-a depus candidatura, ce instrumente are la îndemână şi, în condiţiile astea, ne-a promis marea cu sarea (printre care şi gluma aia cu "Să trăiţi bine"). După aia, ca şi atunci când a fost primar, a început să plângă că el ar face o mulţime de treburi dar nu are destulă putere...

Tipic marinăresc! Bag seama că încă se mai crede pe dunetă, inspectându-şi echipajul. Mai dă-l Doamne iartă-mă că ţara asta nu-i vaporul lui!

Iliescu a fost de un milion de ori mai rau... Dar n-au cum sa spuna oamenii despre el... ca nu a fost marinar! A tras sforile si a avut putere...ne-a "aranjat" minunat de bine in 1990 si pe urma!

Basescu are o echipa care se pricepe la campanii electorale. A avut cele mai reusite sloganuri si imagini! Si incurajeaza tinerii/tinerele. oh da! Orisicat, e o calitate.
Sus In jos
Anahoret

Anahoret

MesajSubiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I)   CAMERA DE WHISKY (I) - Pagina 15 EmptyJoi 05 Feb 2009, 12:54

Problema noastră, a românilor, este că nu putem spune despre niciun preşedinte postdecembrist că a fost bun. Din cei trei, niciunul nu a fost mai de Doamne-ajută. Iliescu – criptocomunist, Constantinescu – inexistent, Băsescu – circar. Poate, în cele din urmă, om avea şi noi un preşedinte. Sper să-l prind şi eu în viaţa asta! Laughing

zaraza26

MesajSubiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I)   CAMERA DE WHISKY (I) - Pagina 15 EmptyJoi 05 Feb 2009, 12:56

Anahoret a scris:
Problema noastră, a românilor, este că nu putem spune despre niciun preşedinte postdecembrist că a fost bun. Din cei trei, niciunul nu a fost mai de Doamne-ajută. Iliescu – criptocomunist, Constantinescu – inexistent, Băsescu – circar. Poate, în cele din urmă, om avea şi noi un preşedinte. Sper să-l prind şi eu în viaţa asta! Laughing

Nu stiu daca ai sanse. Parca Neagu Djuvara a zis ca vom avea o clasa politica dupa doua generatii. Deci probabil ca la pensie fiica mea va vota pe cineva potrivit!
Sus In jos
Anahoret

Anahoret

MesajSubiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I)   CAMERA DE WHISKY (I) - Pagina 15 EmptyJoi 05 Feb 2009, 13:08

Am impresia că ne alergăm prin forum: când eu după tine, când tu după mine! Laughing Laughing Laughing

La asta mă gândeam şi eu: să treacă generaţia asta de mafioţi şi să vină cei tineri. Dar nu cred că sunt şanse pentru că văd c-au început să-i "vaccineze" şi p-ăştia micii. Nu prea stau bine cu istoria, dar parcă după perioada fanariotă ni s-a stricat neamul. Numai bacşiş, chiul şi plânsete la Înalta Poartă! confused

zaraza26

MesajSubiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I)   CAMERA DE WHISKY (I) - Pagina 15 EmptyJoi 05 Feb 2009, 13:34

Anahoret a scris:
Am impresia că ne alergăm prin forum: când eu după tine, când tu după mine! Laughing Laughing Laughing

La asta mă gândeam şi eu: să treacă generaţia asta de mafioţi şi să vină cei tineri. Dar nu cred că sunt şanse pentru că văd c-au început să-i "vaccineze" şi p-ăştia micii. Nu prea stau bine cu istoria, dar parcă după perioada fanariotă ni s-a stricat neamul. Numai bacşiş, chiul şi plânsete la Înalta Poartă! confused

Asa e-n tenis!

In cel mai rau caz, dupa doua generatii, propun sa intre in Parlament etc numai cei care nu vor sa intre acolo! O sa vina si o perioada de curatenie...de reasezare a valorilor...putintica rabdare!! Ulciorul nu merge de multe ori la apa...cateva generatii doar...
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I)   CAMERA DE WHISKY (I) - Pagina 15 EmptyVin 06 Feb 2009, 00:04

Anahoret a scris:
Problema noastră, a românilor, este că nu putem spune despre niciun preşedinte postdecembrist că a fost bun. Din cei trei, niciunul nu a fost mai de Doamne-ajută. Iliescu – criptocomunist, Constantinescu – inexistent, Băsescu – circar. Poate, în cele din urmă, om avea şi noi un preşedinte.
Păi, în cele trei perioade prezidentiale subliniate de tine, am avut acelasi trăgător de sfori, Iliescu. Numele celorlati doi nu mai trebuiesc amintite...

Anahoret

Anahoret

MesajSubiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I)   CAMERA DE WHISKY (I) - Pagina 15 EmptyVin 06 Feb 2009, 05:46

Da, numai că s-a cam fript cu Băse. Ce este drept, nici noi nu ne simţim prea bine...

Anahoret

MesajSubiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I)   CAMERA DE WHISKY (I) - Pagina 15 EmptyVin 06 Feb 2009, 06:06

Largo
George Bacovia

Muzica sonoriza orice atom...
Dor de tine, şi de altă lume,
Dor...
Plana:
Durere fără nume
Pe om...
Toţi se gândeau la viaţa lor,
La dispariţia lor.
Muzica sentimentaliza
Obositor,
Dor...
Muzica sonoriza orice atom.

zaraza26

MesajSubiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I)   CAMERA DE WHISKY (I) - Pagina 15 EmptyVin 06 Feb 2009, 09:17

Anahoret a scris:
Largo
George Bacovia

Muzica sonoriza orice atom...
Dor...
Plana:
Durere fără nume
Pe om...
Toţi se gândeau la viaţa lor,
La dispariţia lor.
Muzica sentimentaliza
Obositor,
Dor...
Muzica sonoriza orice atom.

E un Bacovia mai metalic... nu-l stiam asa.
Sus In jos
aurora

aurora

MesajSubiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I)   CAMERA DE WHISKY (I) - Pagina 15 EmptyVin 06 Feb 2009, 11:09

zaraza26 a scris:
... Si incurajeaza tinerii/tinerele. oh da! Orisicat, e o calitate.

Sper sa nu ajunga sa verifice si el ca si Ceausescu cum de dezvolta armonios tineretul patriei!

" Ceaşcă cere să-i fie adusă o tânără a patriei la el în cabinet.
Îi cere să se dezbrace şi-i promite că apoi îi va îndeplini şi el o dorinţă.
Tânără se dezbracă... o pune să se întoarcă de jur împrejur, apoi îi spune să se îmbrace.
"Am vrut să văd cum se dezvoltă armonios tineretul patriei!"
Tânăra îi cere la rândul ei să se dezbrace... Ceaşcă se dezbracă...
Fată îi spune că poate să se îmbrace:
"Am vrut să văd şi eu cum arată o sulă bleagă care mute o ţară întreagă!"

Anahoret

Anahoret

MesajSubiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I)   CAMERA DE WHISKY (I) - Pagina 15 EmptyVin 06 Feb 2009, 21:13

aurora a scris:
Sper sa nu ajunga sa verifice si el ca si Ceausescu cum de dezvolta armonios tineretul patriei!
Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Unde te-ai ascuns, Aurora?! M-am tot uitat după postările tale şi tu... nimic-nimic! Very Happy

Emil Condor

MesajSubiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I)   CAMERA DE WHISKY (I) - Pagina 15 EmptyVin 06 Feb 2009, 22:53

Anahoret a scris:
aurora a scris:
Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Unde te-ai ascuns, Aurora?!
Nu-i mai place de omul cu prisma!

Anahoret

Anahoret

MesajSubiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I)   CAMERA DE WHISKY (I) - Pagina 15 EmptyDum 08 Feb 2009, 19:44

Una dintre pedepsele pentru refuzul de a participa la politică e că sfârşeşti prin a fi guvernat de cei ce-ţi sunt inferiori.
Platon

Hmmm... am să mă mai gândesc la asta! Wink

aurora

MesajSubiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I)   CAMERA DE WHISKY (I) - Pagina 15 EmptyLun 09 Feb 2009, 00:41

Nu fiti rai si nu ma criticati ac am lipsit... doua zile n-am avut net, dar nici nu prea am fost pe acasa... cu ziua nepoatei, a fost si fiica=mea acasa.

Maine dimineata ple la bucuresti vreo 3-4 zile.

Sa aveti grija de voi si de forumul nostru, si sa stiti ca sunt la fel de cu sufletul alaturi de voi!!!

Pupici la toti mwah1 hug

Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I)   CAMERA DE WHISKY (I) - Pagina 15 EmptyLun 09 Feb 2009, 01:43

Mi-a revenit inima la loc, Aurora!

Să ai un timp fain la Bucuresti!

Anahoret

Anahoret

MesajSubiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I)   CAMERA DE WHISKY (I) - Pagina 15 EmptyLun 09 Feb 2009, 06:00

Drum bun, Aurora!
Abia aştept să mai sporovăim!
hug

abbilbal

Numarul mesajelor : 17567
Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania
Data de inscriere : 28/09/2008

MesajSubiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I)   CAMERA DE WHISKY (I) - Pagina 15 EmptyMar 10 Feb 2009, 04:16

Drum bun Aurora şi să vă întoarceţi cu bine acasă cei care faceţi deplasarea.

Anahoret

Anahoret

MesajSubiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I)   CAMERA DE WHISKY (I) - Pagina 15 EmptyJoi 12 Feb 2009, 21:39

Pink Floyd - Us And Them
https://www.youtube.com/watch?v=zlY-JlE5ZCo

Este cântecul care-mi place cel mai mult de pe "The Dark Side of the Moon". Nici "Time", nici "Money". Îmi place cum întră în scenă saxofonul şi îmi plac la nebunie versurile. Doamne, cât de adevărate pot fi! Şi saxofonul... tot timpul saxofonul...
Audiţie plăcută!

Us, and them
And after all were only ordinary men.
Me, and you.
God only knows its noz what we would choose to do.
Forward he cried from the rear
And the front rank died.
And the general sat and the lines on the map
Moved from side to side.
Black and blue
And who knows which is which and who is who.
Up and down.
But in the end its only round and round.
Havent you heard its a battle of words
The poster bearer cried.
Listen son, said the man with the gun
Theres room for you inside.

I mean, theyre not gunna kill ya, so if you give em a quick short,
Sharp, shock, they wont do it again. dig it? I mean he get off
Lightly, cos I wouldve given him a thrashing - I only hit him once!
It was only a difference of opinion, but really...i mean good manners
Dont cost nothing do they, eh?

Down and out
It cant be helped but theres a lot of it about.
With, without.
And wholl deny its what the fightings all about?
Out of the way, its a busy day
Ive got things on my mind.
For the want of the price of tea and a slice
The old man died.

Anahoret

MesajSubiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I)   CAMERA DE WHISKY (I) - Pagina 15 EmptyJoi 12 Feb 2009, 21:49

Şi ca să închei seara tot cu Pink Floyd, ceva mai de "timpuriu", de pe
"Umma Gumma":

Pink Floyd - Careful With That Axe Eugene
https://www.youtube.com/watch?v=tMpGdG27K9o&feature=related

Aici este versiunea audio, însă stereo! Wink

MesajSubiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I)   CAMERA DE WHISKY (I) - Pagina 15 Empty

Sus In jos

CAMERA DE WHISKY (I)
Sus 
Pagina 15 din 40Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 27 ... 40  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» CAMERA DE WHISKY
» CAMERA DE WHISKY (II)
» Camera 131

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
LUMINA LUMII :: POPASURI personalizate si întretinute de autori :: ANAHORET-
Mergi direct la: