Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Joi 12 Feb 2009, 22:34
O viziune intersantă asupra destinului lui Narcis. Pedeapsa zeilor este, în fond, o evadare din cercul vicios al unei vieţi fără sens.
Narcis duce, de fapt, până la ultimele consecinţe îndemnul filosofilor greci: "Cunoaşte-te pe tine însuţi". Numai că tot ce era firesc înainte îi apare deodată fără sens. Interesul care l-a împins să se uite mai atent la imaginea sa din apă nu mai are, până la urmă, nicio importanţă. Chiar egoismul cel mai tenace nu poate înainta prin vid. Încât chipul său din fântână devine conturul propriului său mormânt. Sinuciderea lui Narcis este doar un mod de a ieşi din cercul vicios în care a intrat.
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Vin 13 Feb 2009, 11:26
Nu pot să ascult acum, pentru că pe calculatorul ăsta nu am placă de sunet. Am să-l ascult când o să ajung acasă. Uite ceva pe "surzeşte"; mi-a plăcut de când am văzut-o prima dată:
Candy Dulfer şi Dave Stuart - Lily Was Here
Sper că am nimerit un clip care se aude bine. Dacă nu, caută tu altul, acum ştii despre ce este vorba.
_____________________ Free your mind!
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Vin 13 Feb 2009, 11:28
Citat :
Nu pot să ascult acum, pentru că pe calculatorul ăsta nu am placă de sunet. Am să-l ascult când o să ajung acasă. Uite ceva pe "surzeşte"; mi-a plăcut de când am văzut-o prima dată
O placa de sunet e necesara, dar nu si suficienta... Trust me!
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Vin 13 Feb 2009, 20:37
Nu, Zaraza! Doar calculatorul de la internet nu are placă de sunet. De fapt acolo l-am pus pe cel mai prost.
Celelalte calculatoare au toate dotările însă sunt conectate în reţea. Am izolat internetul de reţea (este ca staţie de lucru independentă) ca să nu ne umplem de "păduchi".
La internet mergem şi noi cu rândul... numai că mie îmi vine rândul mai des...
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Vin 13 Feb 2009, 20:39
Anahoret a scris:
Nu, Zaraza! Doar calculatorul de la internet nu are placă de sunet. De fapt acolo l-am pus pe cel mai prost.
Celelalte calculatoare au toate dotările însa sunt conectate în reţea. Am izolat internetul de reţea (este ca staţie de lucru independentă) ca să nu ne umplem de "păduchi".
La internet mergem şi noi cu rândul... numai că mie îmi vine rândul mai des...
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Vin 13 Feb 2009, 20:49
Muzică îşi poate pune oricine pe calculator, după ce trece prin "camera de carantină" pentru ca, după stick, să nu bage păduchi în reţea şi, implicit, în calculatoarele celorlalţi.
La internet ne rezolvăm corespondenţa (personală şi de serviciu), mai butonăm pe mess sau pe forumuri (nu este interzis asta atât timp cât lucrările sunt terminate la timp) sau descărcăm filme şi muzică.
Reuşim să ne facem loc unii altora şi, până acum, n-au apărut conflicte. Regula este că poţi butona în privat până are cineva o problemă de serviciu. Atunci te dai imediat la o parte (nu că "stai că termin imediat"), laşi omul să facă ce are de făcut, apoi continui. Nici eu nu fac excepţie de la regulă! Mai ales eu!
Anahoret
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Vin 13 Feb 2009, 21:30
Am ascutat melodia, multumesc!
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Vin 13 Feb 2009, 22:14
eu nu pot sa suport niciun fel de casti pe urechi... nici alea la bazinul de inot
la mine in birou merge continuu telembizonul... pe realitatea sau pe antena 3 la inceputul inceputului am fost singura in birou si asa am creat eu modelul acum am un coleg (30 de ani, dar are multa munca de teren, nu e continuu in birou) l-am primit la inceput ca "tolerat" in biroul meu, asa ca nu a avut de ales acum este coleg cu drepturi, dar "legea" in birou o fac tot eu! el vorbeste aproape continuu la telefon (atunci eu dau tv-ul mai incet)... deci telefonul lui suna foarte foarte des! uneori, destul de des, pleaca din brou si isi lasa telefonul pe birou... si incepe sa sune, si suna, si suna, si suna... daca trece directorul prin birou i-l inchide de tot! eu i-am spus ca intr-o zi o sa si-l gaseasca in acvariul cu cele 3 broaste testoase!
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Sam 14 Feb 2009, 10:19
zaraza26 a scris:
Si tu dupa ce melodie dai din cap?
Păi depinde de starea de spirit. De regulă cam după astea:
Se înţelege că am toată discografia şi la Bjork. M-am mirat chiar cât este de bogată, în condiţiile în care eu nu ştiam decât vreo patru albume.
zaraza26
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Sam 14 Feb 2009, 16:21
Anahoret a scris:
aurora a scris:
la mine in birou merge continuu telembizonul... pe realitatea sau pe antena 3
Şi la noi la fel, tot pe ştiri stă, numai că vorbeşte "ca televizorul"!
M-as acomoda mai greu intr-un birou cu stiri, dar pana la urma, ce sa fac! Din fericire am obiceiul cand nu imi place ceva sa nu mai aud decat un bazait...ma cufund in treburile mele. Si la noi se mai asculta stiri, dar foarte rar. Am stat o perioada intr-un birou din sectie unde bazaitul din productie suplinea nevoia de muzica. Adica chiar daca nu ascultam muzica, nu a fost asa rau...
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Sam 14 Feb 2009, 17:58
aurora a scris:
eu nu pot sa suport niciun fel de casti pe urechi...
Nici tu? Eu dacă tin căstile pe urechi doar câteva secunde pentru anumite probe, mai mult, pur si simplu mă irită. Probabil, din cauză că îmi fură controlul asupra a ceea ce se întâmplă în jurul meu...
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
Anahoret
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Dum 15 Feb 2009, 23:12
Adevărul ca povară Abia pe măsură ce-şi descoperă crimele, Oedip îşi dezvăluie grandoarea. Căci vrea să afle adevărul, chiar dacă adevărul se întoarce împotriva lui. Cere să i se spună mai mult decât este interesul lui să audă. Îşi creează infernul pas cu pas, cu o inteligenţă neînduplecată. Nimic nu-l poate opri, şi nici măcar zeilor nu le acordă dreptul de a-l scuti de păcatele lui oribile. În loc să se prăbuşească sub ochii noştri, să ne apară cu un chip de monstru, fostul rege al Tebei se înalţă spre condiţia de vagabond orb, cu un orgoliu al nefericirii care face inutilă întrebarea lui Nietzsche: cât adevăr este capabil să suporte un om.
_________________________ Chiar, cât adevăr poate suporta un om? Asta în condiţiile în care toţi clamăm, sus şi tare, că iubim adevărul; că suntem în căutarea adevărului. Că îl căutăm, înţeleg. Dar, oare, ne place să îl şi găsim? Sau în căutarea adevărului se ascunde, de fapt, o mare minciună?
zaraza26
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Lun 16 Feb 2009, 09:43
Citat :
Chiar, cât adevăr poate suporta un om? Asta în condiţiile în care toţi clamăm, sus şi tare, că iubim adevărul; că suntem în căutarea adevărului. Că îl căutăm, înţeleg. Dar, oare, ne place să îl şi găsim? Sau în căutarea adevărului se ascunde, de fapt, o mare minciună?
Exista multe fatzete ale cautarii adevarului. Sa zicem ca vrem intr-adevar sa-l cunoastem. Problema pe urma e ca vrem sa-l indulcim pe ici pe colo. Nu putem trai cu el, cu adevarul gol-golut. Trebuie imbracat. Si dupa o vreme s-ar putea sa-l uitam...
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (I) Lun 16 Feb 2009, 18:21
zaraza26 a scris:
Citat :
Chiar, cât adevăr poate suporta un om? Asta în condiţiile în care toţi clamăm, sus şi tare, că iubim adevărul; că suntem în căutarea adevărului. Că îl căutăm, înţeleg. Dar, oare, ne place să îl şi găsim? Sau în căutarea adevărului se ascunde, de fapt, o mare minciună?
Exista multe fatzete ale cautarii adevarului. Sa zicem ca vrem intr-adevar sa-l cunoastem. Problema pe urma e ca vrem sa-l indulcim pe ici pe colo. Nu putem trai cu el, cu adevarul gol-golut. Trebuie imbracat. Si dupa o vreme s-ar putea sa-l uitam...
Important este să iubim adevărul si să încercăm mereu a fi în limitele lui. Adevărul poate fi respectat în măsura în care îl cunoastem, deci întâi trebuie să fim în căutarea lui.
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)