__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| Mokonje | |
|
+13ostrovna cactus yzzy Cristina Layla Franz Schneider Anahoret zaraza26 abbilbal abba aurora Emil Condor zuum 17 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Re: Mokonje Mar 12 Mai 2009, 13:29 | |
| - zaraza26 a scris:
-
- Citat :
- Cristina, sa nu te superi pe mine, te rog eu mult de tot.
Dar chiar si in cazul lui Victor Rebengiuc m-am revoltat la exprimarea lui "românii sunt „Nemâncaţi şi pomanagii“"... el nu este român? se simte oare asa cum a spus? Nu cred, si atunci de ce aceasta etichetare? la gramada, la modul general "românii sunt..."
In ceea ce am subliniat, tu spui "românul nu stie... românul s-a obisnuit..." generalizezi, si eu nu ma regasesc in acest "român" si cred ca nici tu, nici zaraza, nici abbi. Cu felul asta de generalizare, ne facem singuri reclama proasta, si pe nedrept. Undeva, nu putine cazuri, sunt oameni care nu isi fac meseria cum trebuie. Zilele trecute am auzit, iar, de profesori care lasa elevi sa treaca clasa desi n-ar trebui. Daca un strain vine si-mi spune ca a vazut lipsa de bun-simt, badaranie, ce pot sa-i spun? Eu nu sunt asa si gata? Sunt oameni care ne trag tara in jos, dar ii doare...undeva. Trebuie strans cercul in jurul lor si sa nu mai fie lasati sa faca ce vor, cum vor... Sunt mai multi cei care nu isi fac meseria, decat cei care si-o fac? Sunt mai multi profesorii care lasa elevii sa treaca clasa, decat cei care sunt corecti? Si tot asa... Daca un profesor este corect in toate cele... dar aude generalizarea "profesorii..." Daca un medic este corect, dar aude "medicii toti sunt niste spagari..." Si tot asa. Bineinteles ca si noi, fiind parte a societatii civile, trebuie sa luam atitudine, in primul rand prin comportamentul nostru si al copiilor nostri, si al apropiatilor nostri. Dar si prin felul in care noi insine ne referim la tzara si poporul nostru. Ca toate tarile, toate popoarele, au si uscaturi. Dar n-am auzit ungur sau neamt sau canadian sau american, care sa-si blameze neamul la gramada. _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | zuum
Numarul mesajelor : 3492 Varsta : 60 Data de inscriere : 29/09/2008
| Subiect: Re: Mokonje Mar 12 Mai 2009, 15:22 | |
| - Citat :
- Sunt oameni care ne trag tara in jos,
Ohohoo, sa vezi cati sunt aici ! Si cui ii pasa? | |
| | | Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
| Subiect: Re: Mokonje Mar 12 Mai 2009, 18:47 | |
| - aurora a scris:
- Cristina a scris:
- zuum a scris:
- Mi-ati adus aminte de Bucuresti.....acum ca ma uit spre el dupa 20 de ani si mai bine il bad in foarte mult roz. Atunci era gri, foarte gri. Io cred ca lucrurile sunt intodeauna aceleasi, doar noi ne schimbam ochelarii prin care privim la ele.
Daca odata cu ochelarii schimbati, ne-am schimbat si mentalitatile gri, tot e bine, Zuum ...Nu cred ca lucrurile sunt intotdeauna aceleasi: vrind-nevrind ele evolueaza. Diferenta esentiala intre ce era atunci si ce e acum este insasi libertatea de a alege, pe care -atunci- o aveai mult prea putin sau deloc. Problema este ca romanul nu stie -inca- sa isi asume si responsabilitatea pe care o presupune aceasta libertate. El a fost obisnuit - de exemplu- sa primeasca indicatii, in loc sa aibe initiativa. Sau, pentru tot ce i se-ntimpla sa dea vina pe altii (pe sistem), inclusiv pentru propriile greseli. Sau, sa stea cu mina-ntinsa "sa-i dea statul", in loc sa munceasca eficient si productiv. Sau, sa fure, in loc sa munceasca. Sau, sa (se) minta ca e liber, cind el este -inca- prizonierul propriei sale inchisori/mentalitati/non-valori. Cristina, sa nu te superi pe mine, te rog eu mult de tot. Dar chiar si in cazul lui Victor Rebengiuc m-am revoltat la exprimarea lui "românii sunt „Nemâncaţi şi pomanagii“"... el nu este român? se simte oare asa cum a spus? Nu cred, si atunci de ce aceasta etichetare? la gramada, la modul general "românii sunt..."
In ceea ce am subliniat, tu spui "românul nu stie... românul s-a obisnuit..." generalizezi, si eu nu ma regasesc in acest "român" si cred ca nici tu, nici zaraza, nici abbi. Cu felul asta de generalizare, ne facem singuri reclama proasta, si pe nedrept. Nu ma supar, Aurora (si chiar daca ma supar, imi trece repede )... Stai linistita, aceste observatii le fac doar intre noi, romanii. In strainatate, nu spun asemenea lucruri, ba mai mult- vai si-amar de cel care se ia de romani in prezenta mea (i-am facut observatie inclusiv sefului meu direct, un englez, ditamai presedinte de banca!). Insa nu pot sa nu remarc ca te simti intotdeauna vizata de remarcile mele ... Si nu-nteleg de ce... Cit priveste generalizarile mele, e de-ajuns sa ma uit la propria noastra istorie recenta, la unde a ajuns poporul acesta, sa vad cu tristete cum gindesc cei mai multi dintre romanii pe care-i intilnesc, si mi-e destul de clar ca avem o problema. Te-a deranjat ca suntem "pomanagii", dar stii citi asistati (social) exista in Romania?! Cel putin 8 (opt!) milioane!!! Unul din doi romani primeste ajutor social de la stat!!! Sa stii ca sunt la fel de exigenta si cu mine insami (am si eu, greselile mele, crede-ma), si cu copilul meu: daca face greseli, ii fac observatie. La fel si cu poporul meu: sunt trista ca nu se trezeste odata la realitate, ca-si fura caciula singur, de cele mai multe ori, ca atare ii fac observatiile de rigoare. Daca ne tinem "mindri" si nu (vrem sa) recunoastem propriile greseli, nicicind nu vom invata sa nu le mai repetam . | |
| | | Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
| Subiect: Re: Mokonje Mar 12 Mai 2009, 19:06 | |
| - aurora a scris:
-
Sunt mai multi cei care nu isi fac meseria, decat cei care si-o fac? Si-atunci de ce merg lucrurile prost in tara asta?! (sa nu dai vina tot pe ...sistem si guvernanti, ca -desi au partea lor de vina- nu sunt numai ei vinovati) - aurora a scris:
- Sunt mai multi profesorii care lasa elevii sa treaca clasa, decat cei care sunt corecti?
Nu crezi ca nivelul de invatamint de azi demonstreaza contrariul? - aurora a scris:
- Daca un profesor este corect in toate cele... dar aude generalizarea "profesorii..."
Corect, exista si exceptii, insa ele sunt tot mai putine, si pentru ca nu sunt incurajate si aplaudate suficient, fiind sufocati de ...cealalta majoritate . - aurora a scris:
- Daca un medic este corect, dar aude "medicii toti sunt niste spagari..."
Cu o floare nu se face primavara, Aurora. Majoritatea medicilor pe care i-am intilnit la viata mea si-au incalcat juramintul cu brio ... - aurora a scris:
- Bineinteles ca si noi, fiind parte a societatii civile, trebuie sa luam atitudine,
in primul rand prin comportamentul nostru si al copiilor nostri, si al apropiatilor nostri. De acord 100% ! - aurora a scris:
- Dar si prin felul in care noi insine ne referim la tzara si poporul nostru.
Ca toate tarile, toate popoarele, au si uscaturi. A fi patriot nu inseamna a nu-ti vedea si recunoaste greselile, ca popor, din contra ... - aurora a scris:
- Dar n-am auzit ungur sau neamt sau canadian sau american,
care sa-si blameze neamul la gramada. Este josnic ca cineva sa-si blameze neamul gratuit/aiurea sau pe la porti straine...Dupa cum e la fel de pagubos ca - noi, ca popor- sa nu ne vedem birna din propriul ochi ... | |
| | | aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Re: Mokonje Mar 12 Mai 2009, 23:56 | |
| - Cristina a scris:
- Insa nu pot sa nu remarc ca te simti intotdeauna vizata de remarcile mele ... Si nu-nteleg de ce...
Pentru ca asa simt eu, si simt asa oricine ar vorbi asa despre romani. Pentru ca oricine spune "romanii", si eu sunt romanca, nu? deci apartin multimii despre care se vorbeste! Nu poti spune "romanii" inafara de mine si de tine, nu? - Cristina a scris:
- Te-a deranjat ca suntem "pomanagii", dar stii citi asistati (social) exista in Romania?!
Cel putin 8 (opt!) milioane!!! Unul din doi romani primeste ajutor social de la stat!!! Nu stiu, dar ai o sursa oficiala, un link ceva, pentru aceasta cifra? Nici nu stiu ce fel de oameni, ce categorii de oameni, primesc ajutor social, nu stiu daca pot fi numiti "pomanagii". Stii cumva care este situatia si in alte tari? Am citit exprimari de genul "Noua impozitare va transforma patronii in asistati sociali". Am impresia ca se foloseste cu mare usurinta exprimarea plastica "asistat social" fara a se sti exact la ce se refera asta. - Cristina a scris:
- La fel si cu poporul meu: sunt trista ca nu se trezeste odata la realitate, ca-si fura caciula singur, de cele mai multe ori, ca atare ii fac observatiile de rigoare.
Si ce ar insemna dupa parerea ta, aceasta "trezire la realitate", ce sa faca mai concret acest"popor"? Sau ce crezi ca ar trebui "poporul" sa faca si nu face? _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | aurora
| Subiect: Re: Mokonje Mier 13 Mai 2009, 00:06 | |
| - Cristina a scris:
- aurora a scris:
-
Sunt mai multi cei care nu isi fac meseria, decat cei care si-o fac? Si-atunci de ce merg lucrurile prost in tara asta?! (sa nu dai vina tot pe ...sistem si guvernanti, ca -desi au partea lor de vina- nu sunt numai ei vinovati) Nu stiu de ce merg lucrurile prost, dar se zice ca "pestele de la cap se impute!" Daca intr-o familie lucrurile merg prost din punct de vedere financiar, cine este de vina? Daca o firma merge prost, cine este de vina? _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | aurora
| Subiect: Re: Mokonje Mier 13 Mai 2009, 00:15 | |
| - Cristina a scris:
- aurora a scris:
- Sunt mai multi profesorii care lasa elevii sa treaca clasa, decat cei care sunt corecti?
Nu crezi ca nivelul de invatamint de azi demonstreaza contrariul? Nu! Cred ca rezultatele sistemului de invatamant sunt bune, pentru copiii care invata. - Cristina a scris:
- aurora a scris:
- Daca un profesor este corect in toate cele... dar aude generalizarea "profesorii..."
Corect, exista si exceptii, insa ele sunt tot mai putine, si pentru ca nu sunt incurajate si aplaudate suficient, fiind sufocati de ...cealalta majoritate . Nu sunt de acord. Cred ca numarul cadrelor didactice bune, bine pregatite si care isi fac corect meseria este majoritatea. - Cristina a scris:
- aurora a scris:
Cu o floare nu se face primavara, Aurora. Majoritatea medicilor pe care i-am intilnit la viata mea si-au incalcat juramintul cu brio ... Nici cu asta nu sunt de acord. Cred ca majoritatea sunt medici pregatiti. Si foarte multi sunt foarte bine pregatiti. Ca si-au incalcat juramantul? In ce fel? Nu te-au tratat? _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | Cristina
| Subiect: Re: Mokonje Mier 13 Mai 2009, 07:17 | |
| - aurora a scris:
-
- Cristina a scris:
- Insa nu pot sa nu remarc ca te simti intotdeauna vizata de remarcile mele ... Si nu-nteleg de ce...
Pentru ca asa simt eu, si simt asa oricine ar vorbi asa despre romani. Pentru ca oricine spune "romanii", si eu sunt romanca, nu? deci apartin multimii despre care se vorbeste! Nu poti spune "romanii" inafara de mine si de tine, nu? Sau se poate ca generalizarea sa faca referire la o majoritate din care tu sa nu faci parte. Sau nu . Eu nu te cunosc si nu am cum sa te includ in generalizarile respective. - aurora a scris:
-
- Cristina a scris:
- Te-a deranjat ca suntem "pomanagii", dar stii citi asistati (social) exista in Romania?!
Cel putin 8 (opt!) milioane!!! Unul din doi romani primeste ajutor social de la stat!!! Nu stiu, dar ai o sursa oficiala, un link ceva, pentru aceasta cifra? Desigur, imi place sa ma informez inainte de a face o afirmatie: http://www.gandul.info/societatea/unu-din-doi-romani-primeste-ajutor-social.html?3932;2492765http://www.gandul.info/actualitatea/romania-tara-cu-8-milioane-de-asistati.html?3927;2465638 - aurora a scris:
- Nici nu stiu ce fel de oameni, ce categorii de oameni, primesc ajutor social, nu stiu daca pot fi numiti "pomanagii".
Stii cumva care este situatia si in alte tari? Ma intereseaza mai putin ce se-ntimpla in alte tari. - aurora a scris:
- Am citit exprimari de genul "Noua impozitare va transforma patronii in asistati sociali".
Am impresia ca se foloseste cu mare usurinta exprimarea plastica "asistat social" fara a se sti exact la ce se refera asta. Asistatul social este cel care primeste ajutor de la stat, mai mult sau mai putin direct. Mai clar de-atit, nu pot explica. - aurora a scris:
- Cristina a scris:
- La fel si cu poporul meu: sunt trista ca nu se trezeste odata la realitate, ca-si fura caciula singur, de cele mai multe ori, ca atare ii fac observatiile de rigoare.
Si ce ar insemna dupa parerea ta, aceasta "trezire la realitate", ce sa faca mai concret acest"popor"? Sau ce crezi ca ar trebui "poporul" sa faca si nu face? Aurora, am mai explicat in postarile mele anterioare aceste lucruri si nu am sa ma repet doar pentru ca nu esti tu de acord cu mine. Este ok, este dreptul tau, este opinia ta, insa nu are rost sa reiau aceleasi argumente. | |
| | | Cristina
| Subiect: Re: Mokonje Mier 13 Mai 2009, 07:25 | |
| - aurora a scris:
- Cristina a scris:
- aurora a scris:
-
Sunt mai multi cei care nu isi fac meseria, decat cei care si-o fac? Si-atunci de ce merg lucrurile prost in tara asta?! (sa nu dai vina tot pe ...sistem si guvernanti, ca -desi au partea lor de vina- nu sunt numai ei vinovati) Nu stiu de ce merg lucrurile prost, dar se zice ca "pestele de la cap se impute!" Daca intr-o familie lucrurile merg prost din punct de vedere financiar, cine este de vina? Daca o firma merge prost, cine este de vina? Este adevarat ca "pestele de la cap se-mpute" insa nu este neaparat si numai "capul" de vina, atunci cind majoritatea il promoveaza si il sustine, atunci cind fura (curent, cablu tv, gaze etc) pentru ca fura si "capul", atunci cind (se) minte pentru ca asa face si "capul", atunci cind asteapta ca altii sa-i curete trotuarul din fata casei sau atunci cind angajatul fura de la patron. | |
| | | Cristina
| Subiect: Re: Mokonje Mier 13 Mai 2009, 07:39 | |
| - aurora a scris:
- Cristina a scris:
- aurora a scris:
Nu crezi ca nivelul de invatamint de azi demonstreaza contrariul? Nu! Cred ca rezultatele sistemului de invatamant sunt bune, pentru copiii care invata.
- Cristina a scris:
- aurora a scris:
Corect, exista si exceptii, insa ele sunt tot mai putine, si pentru ca nu sunt incurajate si aplaudate suficient, fiind sufocati de ...cealalta majoritate . Nu sunt de acord. Cred ca numarul cadrelor didactice bune, bine pregatite si care isi fac corect meseria este majoritatea.
- Cristina a scris:
- aurora a scris:
Cu o floare nu se face primavara, Aurora. Majoritatea medicilor pe care i-am intilnit la viata mea si-au incalcat juramintul cu brio ... Nici cu asta nu sunt de acord. Cred ca majoritatea sunt medici pregatiti. Si foarte multi sunt foarte bine pregatiti. Ca si-au incalcat juramantul? In ce fel? Nu te-au tratat? Tu reduci totul la persoana mea (sau a ta). Nu este vorba ca "nu m-au tratat" neaparat pe mine , eu ma refer inclusiv la miile de cazuri facute publice, in care oameni maturi si copii mor pe capete sau sunt lasati de izbeliste din cauza unor asa-zisi medici, ma refer la cazuri din familii intregi in care asa-zisi medici si-au batut joc si au lasat -de exemplu- bolnavii deshidratati, fie pentru ca aveau peste 80 de ani, fie pentru ca erau inconstienti si nu puteau riposta la batjocura lor. Ma refer la cazurile in care nu se fac analize prealabile, si chiar daca se fac, nu se tine cont de ele, iar pacientii mor pe masa de operatie din cauza concentratiei mari de anestezice. Ma refer la cazurile in care se fura medicamentele bolnavilor, la cazurile in care se i se vorbeste bolnavului cu aroganta si obraznicie, la cazurile odioase in care ingrijirea bolnavului depinde de marimea plicului. Iar exemplele pot continua. In fine, eu iti respect opinia. Dar este dreptul meu sa am o opinie diferita si sa o exprim ca atare. | |
| | | zuum
| Subiect: Re: Mokonje Sam 16 Mai 2009, 07:41 | |
| Razboiul pantalonilor ! Azi Cyrus a acut greva! Zuuma i-a cusut blugii ca sa nu mai mearga cu ei in vine si ieri, alaltaieri a mers cu ei dar azi a vrut acasa ca sa-si ia din rezerve. N-am vrut sa-l duc si s-a bontat , a zis ca nu merge. El, nu poate merge la scoala cu aceeasi pantaloni sau bluza ....si scandal! M-a umplut de draci pe toata ziua. I-am zis ca nu merge asa, ori e cum vreau eu , ori nu mai e de loc! Mokonje tacea chitic, cuminte foc, oare cum asa? Probabil din pricina piciorului bandajat in foi de varza ca sa i se dezumfle! Of, of.... | |
| | | aurora
| Subiect: Re: Mokonje Sam 16 Mai 2009, 11:09 | |
| offf, of... asa e cu adolescentii, zumulache fetele noastre insa parca au fost mult mai docile _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | yzzy
Numarul mesajelor : 1937 Varsta : 60 Localizare : Deva Data de inscriere : 16/01/2009
| Subiect: Re: Mokonje Sam 16 Mai 2009, 12:21 | |
| - aurora a scris:
- offf, of... asa e cu adolescentii, zumulache
fetele noastre insa parca au fost mult mai docile Nu e numai Oana? Aşa am avut impresia! :really: _____________________ Nimeni nu are dreptul să privească o altă persoană de sus, decât în momentul în care se apleacă şi îi întinde o mână pentru a-o ajuta să se ridice!Nu-ţi dori prea multe, nu o să ai unde le pune! | |
| | | aurora
| Subiect: Re: Mokonje Sam 16 Mai 2009, 12:22 | |
| - yzzy a scris:
- aurora a scris:
fetele noastre insa parca au fost mult mai docile Nu e numai Oana? Aşa am avut impresia! :really: zum are o fata Oana, si eu am o fata tot Oana (a mea are 30 de ani, a lui zumulache este mai tinerica) _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | yzzy
Numarul mesajelor : 1937 Varsta : 60 Localizare : Deva Data de inscriere : 16/01/2009
| Subiect: Re: Mokonje Sam 16 Mai 2009, 18:40 | |
| - aurora a scris:
- yzzy a scris:
- aurora a scris:
fetele noastre insa parca au fost mult mai docile Nu e numai Oana? Aşa am avut impresia! :really: zum are o fata Oana, si eu am o fata tot Oana (a mea are 30 de ani, a lui zumulache este mai tinerica) Să vă trăiască şi să fie fericite! Acum am înţeles la ce "fete" făceai referire! _____________________ Nimeni nu are dreptul să privească o altă persoană de sus, decât în momentul în care se apleacă şi îi întinde o mână pentru a-o ajuta să se ridice!Nu-ţi dori prea multe, nu o să ai unde le pune! | |
| | | zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: Mokonje Lun 18 Mai 2009, 15:59 | |
| - zuum a scris:
- Razboiul pantalonilor !
Azi Cyrus a acut greva! Zuuma i-a cusut blugii ca sa nu mai mearga cu ei in vine si ieri, alaltaieri a mers cu ei dar azi a vrut acasa ca sa-si ia din rezerve. N-am vrut sa-l duc si s-a bontat , a zis ca nu merge. El, nu poate merge la scoala cu aceeasi pantaloni sau bluza ....si scandal! M-a umplut de draci pe toata ziua. I-am zis ca nu merge asa, ori e cum vreau eu , ori nu mai e de loc! Mokonje tacea chitic, cuminte foc, oare cum asa? Probabil din pricina piciorului bandajat in foi de varza ca sa i se dezumfle! Of, of.... Sa inteleg ca nu vreti sa mearga cu pantaloni cu fundul atarnand? Noi am lasat-o o perioada pe fiica-mea cu niste pantaloni cu buzunare atasate pe unde trebuia si pe unde nu. Dar mai ales sotul nu-i suporta... incet-incet si-a cumparat numai blugi. Daca nu arata bine in ei, nu arata si gata!... Teoretic vorbind, e mai bine sa lasi copilul sa isi aleaga el hainele, astfel cred ca isi descopera personalitatea mai usor. Eu am avut o matusa care venea cu tot felul de chestii care nu erau pe gustul meu... cel mai mult m-a afectat ca nu-i placea combinatia gri/galben. Asta e chestie de ceea ce simte fiecare... | |
| | | aurora
| Subiect: Re: Mokonje Lun 18 Mai 2009, 16:21 | |
| Are dreptatea zaraza, si eu am ajuns cu fiica-mea la aceasta concluzie. Decat sa-i cumpar haine care imi placeau mie si pe care apoi ea nu le purta. Chiar si acum, cand vreau sa-i fac un cadou sau un moft, o placere, ma duc cu ea in magazine si daca ii place ceva, ii cumpar, adica platesc eu. (nu ii place ei sa i se faca cadou bani!)
Trebuie incercat sa ii cultivi bunul gust la culori, ca asorteuri, la faptul ca nu orice moda ii sta bine orisicui, ca una este moda de la televizor sau de pe scena, si altceva "moda" cand e vorba sa te imbraci ca un om obisnuit, nu ca o vedeta. Si apoi cum sa se imbrace toata ziua, sau sa o ocazie deosebita. Si diferenta intre scoala, servici, si ... iarba verde. _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Mokonje Lun 18 Mai 2009, 16:26 | |
| La copii, bineînteles când erau mai măricei, nu am cumpărat eu haine - le-au ales singuri dar niciunul nu a fost atras de stilul acela de pantaloni. În schimb, cel mare avea ce avea cu inele prin urechi si i-am spus categoric: porti ce vrei dar în momentul când intri în casa mea, să nu le văd pe tine. Dacă totusi le vei păstra pe tine, de fiecare dată când ne vizitezi, eu plec de acasă. No, băiatul îsi lua cercelul din ureche de fiecare dată când venea la noi. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | zuum
| Subiect: Re: Mokonje Lun 18 Mai 2009, 18:00 | |
| Mai fetelor, Cyrus are multa presiune din afara, inteleg foarte bine treaba asta. El e negru si e normal sa se simta atras de moda negrilor dar din pacate nu-si da seama ca el nu face parte din cultura negrilor americani. In Romania nu se poarta dar aici e ceva de groaza. Merg cu pantalonii aproape in vine , se vad chilotii pana jos...la un moment dat pantalonii stau atarnati doar pe...cuc! DIn pricina asta merg cracanati si se balanseaza pe picioare..! Pantalonii astia vin si ei cu un intreg tipic, pieptan infipt in par, lanturi la gat, inele un intreg harnasament care nu arata deloc preocupari serioase. Daca se prezinta asa la un examen sau la un job mai mult ca sigur ca nu-l ia. Teoretic poti sa porti ce vrei, si un rahat in varful capului, nu-ti spune nimeni nimic dar cand e vorba de triere, te taie de pe lista de cum te vede! Daca il incurajez pe baiat sa se poarte asa ii reduc sansele de succes si din pacate el nu e tare academic. De fapt pantalonarii astia nu prea ajung la facultati prea inalte ca n-au timp de asa ceva! | |
| | | zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: Mokonje Lun 18 Mai 2009, 18:19 | |
| - zuum a scris:
- Mai fetelor, Cyrus are multa presiune din afara, inteleg foarte bine treaba asta. El e negru si e normal sa se simta atras de moda negrilor dar din pacate nu-si da seama ca el nu face parte din cultura negrilor americani.
In Romania nu se poarta dar aici e ceva de groaza. Merg cu pantalonii aproape in vine , se vad chilotii pana jos...la un moment dat pantalonii stau atarnati doar pe...cuc! DIn pricina asta merg cracanati si se balanseaza pe picioare..! Pantalonii astia vin si ei cu un intreg tipic, pieptan infipt in par, lanturi la gat, inele un intreg harnasament care nu arata deloc preocupari serioase. Daca se prezinta asa la un examen sau la un job mai mult ca sigur ca nu-l ia. Teoretic poti sa porti ce vrei, si un rahat in varful capului, nu-ti spune nimeni nimic dar cand e vorba de triere, te taie de pe lista de cum te vede! Daca il incurajez pe baiat sa se poarte asa ii reduc sansele de succes si din pacate el nu e tare academic. De fapt pantalonarii astia nu prea ajung la facultati prea inalte ca n-au timp de asa ceva! Pana sa ajunga fiica mea sa isi gaseasca rochia pentru banchetul de la sfarsitul liceului, incepea sa-mi spuna ca ea nu a vrut sa mearga... De fapt o intrebasem ast-toamna si raspunsese afirmativ. Din fericire! Cand insa a trebuit sa cautam, fireste ca i s-a urat. Dar ce mult ii place acum cum ii sta cu rochia si cu sandale cu toc! Ea si le-a ales, impreuna cu o colega. Nu e cea mai fericita alegere, dar nu le va purta prea mult. In fond, cine stie cand gasea ceva chiar potrivit pentru ea... Cand va fi alta ocazie, isi va cumpara altceva... pana atunci, aproape sigur ca nu o va multumi ce a luat acum. | |
| | | Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| Subiect: Re: Mokonje Lun 18 Mai 2009, 20:15 | |
| - zuum a scris:
- De fapt pantalonarii astia nu prea ajung la facultati prea inalte ca n-au timp de asa ceva!
Ca şi p-aci! _____________________ Free your mind!
| |
| | | zuum
| Subiect: Re: Mokonje Lun 18 Mai 2009, 22:00 | |
| Aici este un rasism tacit si foarte subtil. Se vorbeste foarte foarte mult de egalitate, ii lasa sa vorbeasca, ii admira, le face showuri dar cand e de intrat in randurile elitei.....niema! Se inchid toate portile. De fapt se autoselectioneaza prin faptul ca musca din tentatii ! Cine nu pune cel putin 2 ore de studiu zilnic incepand de prin a 8a nu are sanse sa intre la o facultate de soi. | |
| | | Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| Subiect: Re: Mokonje Lun 18 Mai 2009, 22:27 | |
| Păi şi la noi tot aşa este. Mai puţin beizadelele, că lor şi notele le vin pe banii babachii! Iar facultăţile le fac pe bani prin străinătăţuri.
La Paris, în lupanare de cinisme şi de lene, Cu femeile-i pierdute şi-n orgiile-i obscene, Acolo v-aţi pus averea, tinereţea de la stos... Ce a scos din voi Apusul, cînd nimic nu e de scos ?
N-aţi venit apoi, drept minte, o sticluta de pomadă: Cu monoclu 'n ochiu; drept armă, beţişor de promenadă Vestejiţi fără de vreme, dar cu creieri de copil, Drept ştiinţ 'avînd în minte vreu vals de Bal-Mabil, Iar, în schimb cu-averea toată, vr-un papuc de curtezană O, te-admir progenitură de origine romană!
_____________________ Free your mind!
| |
| | | zuum
| Subiect: Re: Mokonje Lun 18 Mai 2009, 22:37 | |
| - Anahoret a scris:
- Păi şi la noi tot aşa este. Mai puţin beizadelele, că lor şi notele le vin pe banii babachii! Iar facultăţile le fac pe bani prin străinătăţuri.
La Paris, în lupanare de cinisme şi de lene, Cu femeile-i pierdute şi-n orgiile-i obscene, Acolo v-aţi pus averea, tinereţea de la stos... Ce a scos din voi Apusul, cînd nimic nu e de scos ?
N-aţi venit apoi, drept minte, o sticluta de pomadă: Cu monoclu 'n ochiu; drept armă, beţişor de promenadă Vestejiţi fără de vreme, dar cu creieri de copil, Drept ştiinţ 'avînd în minte vreu vals de Bal-Mabil, Iar, în schimb cu-averea toată, vr-un papuc de curtezană O, te-admir progenitură de origine romană!
Hmmm...ce-ti venii ? | |
| | | Anahoret
| Subiect: Re: Mokonje Lun 18 Mai 2009, 22:45 | |
| Mie nu mi-a venit nimic. Doar fac constatări. _____________________ Free your mind!
| |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Mokonje | |
| |
| | | | Mokonje | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |