| Mokonje | |
|
+13ostrovna cactus yzzy Cristina Layla Franz Schneider Anahoret zaraza26 abbilbal abba aurora Emil Condor zuum 17 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
zuum
Numarul mesajelor : 3492 Varsta : 60 Data de inscriere : 29/09/2008
| Subiect: Mokonje Mar 09 Dec 2008, 01:54 | |
| Cei care m-au citit si pe alti coclauri poate isi amintesc cu ce ma ocup eu.....Acum nu prea ma mai ocup de acelasi lucru dar am ramas in continuare "agatat" ca asa a fost sa fie. Pentru foarte multi ani m-am ocupat de venirea si 'asezarea' refugiatilor din toata lumea in Connecticut, un stat mic si conservator plin de companii de asigurari si...biserici protestante!!! Dumnezeu a vrut sa fiu eu cel care de la semnatura de aprobare de parasire a campului de catre refugiati si pana la alimentele din frigider la sosirea la destinatie, sa fie in grija mea. Nu stiu daca va puteti imagina ce inseamna asta. Am intrat in aceasta "paine" incet incet, nu mi-a trecut niciodata prin cap ca voi fi in stare sa particip si sa am atata responsabilitate. Cu alta ocazie o sa va povestesc ce inseamna asta acum am altceva in minte. In ultimii ani m-am axat pe educarea celor mici si indrumare lor spre o integrare mai repide in sistemul american. Din 2004 au venit o multime de africani ca urmare a razboaielor civile interminabile din zonele de vest....est...centrale si....restul continentului! Nu cred ca va puteti imagina ce inseamna niste copii africani, slabi morti , majoritatea orfani care tremura de frig in aeroport in mijlocul lui februarie si incaltati in....slapi! Copii frumosi, puri sufleteste si talentati pana la Dumnezeu! M-am pus pe treaba intens....amestecand si familia in acest joc! Pentru mine a fost o revelatie pur si simplu, un semn ceresc sa am ocazia de a intra in sufletele lor. Intre 7 si 18 ani, copii care nu stiau sa citeasca, sa tina creionul in mana , care habar n-aveau cine e Einstein, Napoleon sau Washington! Dar stiau sa cante sa danseze si sa bata toba! Divin!Divin! Am mers pe talent, pe simtire, pe dragoste. Habar n-aveti cum lucreaza dragostea cand o lasi sa lucreze! In cateva luni mi i-am apropiat, le-am castigat increderea, am fost "adoptat' de comunitate.......hai s-o scurtez....am facut rost de voluntari, de profesori, de instructori de dans, de instrument......am facut un spectacol! S-a format un grup african de dans si cantece, m-am ocupat mai ales de 4 dintre pe care i-am adus acasa......acum au ramas doi...dintre care...Mokonje! Problema noastra numarul 1..... | |
|
| |
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Mokonje Mar 09 Dec 2008, 02:02 | |
| Da, am mai citit din povestirile tale despre acest subiect dar sunt interesat să cunosc mult mai mult. Frumoasă initiativa de a deschide acest topic - sunt sigur că vom avea multe lucruri interesante de aflat. Nu oricui îi este dat să poarte atâta responsabilitate (e vorba de vieti omenesti) din proprie initiativă. | |
|
| |
zuum
| Subiect: Re: Mokonje Mar 09 Dec 2008, 07:22 | |
| Nu pot descarca poze si pace, voiam sa va arat copiii | |
|
| |
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Mokonje Mar 09 Dec 2008, 07:26 | |
| | |
|
| |
zuum
| Subiect: Re: Mokonje Mar 09 Dec 2008, 07:27 | |
| - Emil Condor a scris:
- Deschide cont aici si vei putea: http://www.4shared.com/?signout=1
am facut contu, am descarcat 3 poze dar cum sa le aduc aici? Am facut copy/paste dar nu s-au deschis | |
|
| |
Emil Condor
| Subiect: Re: Mokonje Mar 09 Dec 2008, 07:32 | |
| Acolo unde le-ai descărcat, sus ai posibilitatea de a scoate la interval niste taguri (dacă nu mă însel este la butonul Links). Acela îti va da trei posibilităti, una fiind linkuri sub numele de Forum Tags - copie acele linkuri si cară-le aici. Forum Tags merg postate direct nu trebuie să mai folosesti nimic de aici... | |
|
| |
zuum
| Subiect: Re: Mokonje Mar 09 Dec 2008, 07:34 | |
| - Emil Condor a scris:
- Acolo unde le-ai descărcat, sus ai posibilitatea de a scoate la interval niste taguri (dacă nu mă însel este la butonul Links). Acela îti va da trei posibilităti, una fiind linkuri sub numele de Forum Tags - copie acele linkuri si cară-le aici. Forum Tags merg postate direct nu trebuie să mai folosesti nimic de aici...
Aha ! Ma duc sa vad ! Mai intai scot painea din cuptior! | |
|
| |
Emil Condor
| Subiect: Re: Mokonje Mar 09 Dec 2008, 07:39 | |
| Tu faci pâine? Si eu - terifică. Cât timp frământi la ea?
Stai să explic mai bine: Întâi marchezi pozitia filei ce o doresti apoi click pe Link (sus). Se deschide o fereastră cu trei butoane: - Plain Links - HTML Tags - Forum Tags Al treilea îl vrei tu. | |
|
| |
zuum
| Subiect: Re: Mokonje Mar 09 Dec 2008, 07:40 | |
| | |
|
| |
zuum
| Subiect: Re: Mokonje Mar 09 Dec 2008, 07:41 | |
| - Emil Condor a scris:
- Tu faci pâine? Si eu - terifică. Cât timp frământi la ea?
Stai să explic mai bine: Întâi marchezi pozitia filei ce o doresti apoi click pe Link (sus). Se deschide o fereastră cu trei butoane: - Plain Links - HTML Tags - Forum Tags Al treilea îl vrei tu. 3 cups faina, 1 cup apa calda, 1 lingurita sare, 1 lingurita zahar, 1 lingurita drojdie si 2 linguri de ulei...se arunca toate in masina de paine si se asteapta 2 ore..... Uite ca aiesit ceva | |
|
| |
Emil Condor
| Subiect: Re: Mokonje Mar 09 Dec 2008, 07:44 | |
| Aha! Ai reusit cu pozele!
Oh! Tu esti mai comod, o frământi la masină. Eu o fac cu mâna mea si o frământ mult mult timp. Frământatul e secretul reusitei. | |
|
| |
Emil Condor
| Subiect: Re: Mokonje Mar 09 Dec 2008, 07:45 | |
| Pentru noi dacă vrei din când în când să dai si niste explicatii scurte la pozele afisate. Să trăiesti! | |
|
| |
Emil Condor
| Subiect: Re: Mokonje Mar 09 Dec 2008, 07:53 | |
| Vezi la contul de la 4shared, dacă nu intri în el timp de 30 de zile este anulat si pierzi tot ce ai acolo. este gratis si din cauza asta se cere activitate lunară. Scrie acolo că la fiecare intrare îi prelungesti viata cu 30 de zile... si tot asa. | |
|
| |
zuum
| Subiect: Re: Mokonje Mar 09 Dec 2008, 07:56 | |
| - Emil Condor a scris:
- Aha! Ai reusit cu pozele!
Oh! Tu esti mai comod, o frământi la masină. Eu o fac cu mâna mea si o frământ mult mult timp. Frământatul e secretul reusitei. Din cand in cand , da, dar nu prea pot sa si framant pane si sa clapaiesc la 'lumina lunii' !! Am vrut sa adaug explicatiile dar nu m-a lasat sa mai editez...si scrisesem o multime.....sharks!!! | |
|
| |
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Re: Mokonje Mar 09 Dec 2008, 14:05 | |
| - zuum a scris:
- Nu pot descarca poze si pace, voiam sa va arat copiii
fantastic, exact la asta ma gandeam si eu, sa te rog sa pui si poze cu copiii te-am citit mereu cu mare interes si placere cand povesteai de copii, de munca ta cu ei, atata pasiune pui cabd povestesti, esti grozav Toate istorisirile tale sunt interesante, este o lume pe care eu cel putin nu o cunosc deloc. Ai povestit o data de o supa pe care ai facut=o la tine acasa pentru copii. Ma bucur mult ca ai deschis loc de povesti aici... si te rog io mult, nu scurta povestile, scrie cum iti vine din suflet, nimic nu ne plictiseste. _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
|
| |
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Re: Mokonje Mar 09 Dec 2008, 14:08 | |
| - Emil Condor a scris:
- Tu faci pâine? Si eu - terifică. Cât timp frământi la ea?
Stai să explic mai bine: Întâi marchezi pozitia filei ce o doresti apoi click pe Link (sus). Se deschide o fereastră cu trei butoane: - Plain Links - HTML Tags - Forum Tags Al treilea îl vrei tu. Mai emile, ce figura esti ai scris de paine si eu repede sa citesc crezand ca dai tu reteta cum o faci... si cand colo, tu explicai lu' zumulache de poze _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
|
| |
aurora
| Subiect: Re: Mokonje Mar 09 Dec 2008, 14:14 | |
| cOZONAC NU FACETI?
mi-ar trebui si mie o reteta de cozonac de facut in masina de paine!!!! _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
|
| |
zuum
| Subiect: Re: Mokonje Mar 09 Dec 2008, 15:59 | |
| - aurora a scris:
- cOZONAC NU FACETI?
mi-ar trebui si mie o reteta de cozonac de facut in masina de paine!!!! inca n-am incercat...e mai complicat | |
|
| |
aurora
| Subiect: Re: Mokonje Mar 09 Dec 2008, 18:03 | |
| - zuum a scris:
- aurora a scris:
- cOZONAC NU FACETI?
mi-ar trebui si mie o reteta de cozonac de facut in masina de paine!!!! inca n-am incercat...e mai complicat hai incearca, mai am maxim 10 zile de ragaz, mi-ar placea sa fac cozonac si eu, altfel o sa comand la cofetarie. Si daca tu faci si-mi zici cum, am timp si sa probez inainte de Craciun. _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
|
| |
aurora
| Subiect: Re: Mokonje Mar 09 Dec 2008, 18:05 | |
| - zuum a scris:
- aurora a scris:
- cOZONAC NU FACETI?
mi-ar trebui si mie o reteta de cozonac de facut in masina de paine!!!! inca n-am incercat...e mai complicat Nu e mai complicat, principiul e acelasi, dar trebuie sa nimeresti, sa potrivesti, cantitatile. _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
|
| |
zuum
| Subiect: Re: Mokonje Mier 10 Dec 2008, 06:27 | |
| | |
|
| |
abba
Numarul mesajelor : 677 Varsta : 65 Localizare : Neaparat pe langa Dunare... Data de inscriere : 03/10/2008
| Subiect: Re: Mokonje Mier 10 Dec 2008, 07:20 | |
| - Emil Condor a scris:
- Aha! Ai reusit cu pozele!
Oh! Tu esti mai comod, o frământi la masină. Eu o fac cu mâna mea si o frământ mult mult timp. Frământatul e secretul reusitei. Pentru mine devine o trasatura specifica diasporei romanesti treaba asta cu framantatul si coptul painii in casa. E a nu stiu cata oara cand aud ca va ocupati cu ritualul asta , pe alte meleaguri. Drept sa spun, mai fac si eu cateodata o azmuta, pe fundul ceaunului, la aragaz, si seamana teribil cu cea facuta de bunica pe plita masinii de gatit. Si acum vine momentul mult asteptat al coptului cozonacilor. Mmmm, ce arome, ce miresme! _____________________ Nici viitorul nu mai e ce-a fost candva!
| |
|
| |
abba
Numarul mesajelor : 677 Varsta : 65 Localizare : Neaparat pe langa Dunare... Data de inscriere : 03/10/2008
| Subiect: Re: Mokonje Mier 10 Dec 2008, 07:22 | |
| _____________________ Nici viitorul nu mai e ce-a fost candva!
| |
|
| |
Emil Condor
| Subiect: Re: Mokonje Mier 10 Dec 2008, 07:30 | |
| - aurora a scris:
- cOZONAC NU FACETI?
mi-ar trebui si mie o reteta de cozonac de facut in masina de paine!!!! Vrei o retetă specială de cozonac? Sunt în posesia unei retete deosebită de cum suntem noi obisnuiti - este cozonacul lui Păstorel Teodoreanu cu 50 de ouă (minim) la fiecare 1kg de făină. Un cozonac pe care dacă îl mănânci după 5 săptămâni, zici că a fost făcut aseară! | |
|
| |
aurora
| Subiect: Re: Mokonje Mier 10 Dec 2008, 11:57 | |
| abba, faci cozonac? il framanti cu mana? dai o reteta? eu as face, dar mai degraba la masina _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Mokonje | |
| |
|
| |
| Mokonje | |
|