__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| Mokonje | |
|
+13ostrovna cactus yzzy Cristina Layla Franz Schneider Anahoret zaraza26 abbilbal abba aurora Emil Condor zuum 17 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Re: Mokonje Mier 10 Dec 2008, 11:59 | |
| _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | zuum
Numarul mesajelor : 3492 Varsta : 60 Data de inscriere : 29/09/2008
| Subiect: Re: Mokonje Joi 11 Dec 2008, 06:40 | |
| Dupa 2001 a fost o perioada in care sponsorarile refugiatilor de prin campurile lumii a stagnat, se punea in functionare masinarie Actului Patriotic care introducea zeci si zeci de noi reglementari in emigratie. Pentru o agentie care asta face, sponzoreaza refugiati , lipsa clientelei insemna aproape desfiintarea, ne ipsea materia prima. Am batut-o la cap sa scrie niste "granturi" ( bani pentru programe sociale si de dezvoltare a comunitatilor care nu mai trebuiesc dati inapoi la stat) pentru educatia tineretului si parintilor. Asa a facut si l-a primit pe 5 ani, cam 150 de mii de $$ pe an daca imi aduc bine aminte. Eram asa de incantat incat nu mi-am dat seama ca fac mai mult decat trebuie. Am reusit sa obtin pentru 1 an un spatiu foarte mare si frumos, de gratis . Asta fiindca proprietarul italian a fost un domn si a luat in consideratie faptul ca-i inchiriam cel putin 50 de apartamente pe an cu clientela noastra. Mai inainte de a avea luxul sa ne mutam in acest spatiu, adunam copiii intr-un garaj, tot al proprietarului, garaj care avea marea calitate ca avea un veceu. Adunam acolo vreo 2 de copii intre 6 si 16 ani, dimineata si dupa amiaza, sarbatori si vacante. In aceeasi camera, cu mobilier adunat de la donatii, nici un scaun la fel ca celalat, am impartit copii in mai multe grupe si in fiecare zi aveam pregatit pentru fiecare cate un pachet care continea, scris (alfabetul) aritmetica, desen si jocuri. Era mai mare mila sa-i vezi pe acesi copii venind "la scoala", cumintei, incaltati cu universalii slapi ( probabil chinezesti). Printre Liberieni erau si somalezi si turci din fosta URSS. Liberienii vorbeau totusi un dialect care daca te chinuiai mai intelegeai ceva care sa semene a engleza, dar somalezii si turcii habar n-aveau sa scoata o vorba . Unul de 6 ani facea aceleasi lectii cu unul de 16 ani, cam asta era nivelul. Primele lectii au fost cele de adaptare la statul pe scaun mai mult de 5 minute! Dupa aia au inceput sa stie sa ceara la toaleta si nu la "pi-pi" ( pipi face parte din limba universala)....Zuma le pregatea ( din camara proprie) gustari cu biscuiti, lapte si fructe. Am gasit 3 voluntare inimoase care m-au ajutat si care contribuiau si ele cu donatiile....Ca sa-i tin linistiti macar 30 de minute le-am pus in surdina muzica, cantece de copii in engleza , Tchaikowski si...tobe africane. Au prins toate asa de bine ca asa am continuat tot timpl=ul instructia, cu muzica! | |
| | | abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: Mokonje Joi 11 Dec 2008, 07:16 | |
| - Emil Condor a scris:
- Aha! Ai reusit cu pozele!
Oh! Tu esti mai comod, o frământi la masină. Eu o fac cu mâna mea si o frământ mult mult timp. Frământatul e secretul reusitei. Dreptate ai. Cu pita (pâinea, nu piţa) | |
| | | abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: Mokonje Joi 11 Dec 2008, 08:08 | |
| Eu nu fac prea des pâine în casă, e mai comod s-o cumpăr de-a gata, în schimb fac foarte des prescură. Ritualul este acelaşi, căci şi prescura este pâine, doar că are pe ea acele însemne (urme de pistornic) specifice cultului ortodox, iar ca aspect fizic, prescura făcută de mine, are 5 ţâpăi. Tre pe o linie şi doi pe cealaltă linie, toţi legaţi între ei.
Şi pentru una şi pentru alta nu depăşesc cantitatea de 1 kg făină. Asta este cea mai potrivită cantitate pentru coptul în aragaz, iar pâine de 1 kg. este suficient de mare.
După ce desfac punga cu făină, neapărat o dau prin sită. Nu neapărat pentru că ar fi ceva în făină, ci pentru a o desface, căci făina în pungă se îndeasă. După cernere o pun în bolul de frământare (o frământ manual, până curge apa de pe tavan) şi cu degetul fac o cruce pe făină. Dar am uitat să spun că înainte de a începe cernutul făinii pregătesc drojdia. Într-o cană de 250 ml umplută cu apă pun un cubuleţ de drojdie sau 2 (două) linguriţe de drojdie uscată cu cca. 30 minute înainte de a începe frământatul. În făina din bol fac un cuibar în care torn apa cu drojdie dizolvată, după care mai torn cca 3/4 de cană apă călduţă. Iau cu tri deşte sare din solniţă şi o pun în apa din făină, după care încep frământatul. În timp ce frământ pâinea spun Tatăl nostru. Frământatul nu-l fuşeresc, ci frământ pâinea cca 50 - 60 de minute, până când nu se mai lipeşte de mână sau bol. Am grijă să nu fie coca nici prea moale, dar nici prea vârtoasă. După ce am terminat de frământat pâinea strâng coca, aşa ca un fel de minge, şi cu muchia palmei presez semnul crucii pe cocă. apoi o copăr cu un lepedeu (şervet sau faţă de masă) alb şi peste el pun o pătură să cuprindă tot bolul şi las aluatul la dospit cca 2 (două) ore, când se vede bine că pătura este ridicată (bombată). Atunci desfac bolul şi aşez aluatul în tava de copt, după care pun pâinea la copt. În cuptor las pâinea 40 de minute după care scot pâinea şi o învelesc în faţa de masă albă pentru a o lăsa la răcorit învelită. Aburul ce se formează acolo o frăgezeşte. Dacă rezit, o las mai multă vreme învelită. Dacă mireasma este prea tare, nu mai am răbdare şi rup din pâine, că fiind prea caldă nu se poate tăia, şi mănânc pe săturate pâine goală, caldă.
PS. Trebuie avut grijă ca înainte de punerea pâinii la copt să se facă preâncălzirea cuptorului. Pentru această operaţie eu aprind cuptorul cu cca. 15 minute înainte de a pune pâinea la copt. Aici fiecare procedează cum îşi cunoaşte aragazul.
PS.2 După 2-3 zile pâinea făcută în acest fel devine sfărâmicioasă pentru că nu are în ea adezivi. Dar la mine nu este cazul. De regulă se termină în ziua care o fac.
Poftă bună. | |
| | | zuum
| Subiect: Re: Mokonje Joi 11 Dec 2008, 15:48 | |
| | |
| | | aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Re: Mokonje Vin 12 Dec 2008, 00:25 | |
| - zuum a scris:
- Ca sa-i tin linistiti macar 30 de minute le-am pus in surdina muzica, cantece de copii in engleza , Tchaikowski si...tobe africane. Au prins toate asa de bine ca asa am continuat tot timpl=ul instructia, cu muzica!
Fantastic, inseamna ca e adevarat ca astia au muzica in sange! _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | aurora
| Subiect: Re: Mokonje Vin 12 Dec 2008, 00:32 | |
| - abbilbal a scris:
- În cuptor las pâinea 40 de minute după care scot pâinea şi
o învelesc în faţa de masă albă pentru a o lăsa la răcorit învelită. Aburul ce se formează acolo o frăgezeşte. Dacă rezist, o las mai multă vreme învelită. Dacă mireasma este prea tare, nu mai am răbdare şi rup din pâine, că fiind prea caldă nu se poate tăia, şi mănânc pe săturate pâine goală, caldă.. No... asta n-am crezut, că o să-mi faci aşa poftă de pită goală, caldă, cu aşa mireasmă... ce bunătate! Când eram copil, mâncam pâine de-asta bună făcută de maica în ţâst, cu prune, sau cu struguri _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | zuum
| Subiect: Re: Mokonje Vin 12 Dec 2008, 05:51 | |
| Mai departe evenimentele au inceput sa alunece parca de la sine. Imi era limpede ca doar prin muzica pot face ceva cu ei. Am avut privilegiul sa obtin ingaduinta directoare, de altfel foarte zgarcita, si sa folosesc banii asa cum am crezut eu de cuviinta. Am angajat tutori de matematica, de engleza, insructori de dans, de tobe, de desen, am cumparat carti, si filme educative si timp de 3 ani in fiecare vara am am facut excursii la New York, la Zoo, la Boston, la muzee ba chiar i-am dus la cel mai grozav spectacol de pe Broadway la radio City, "Spectacular Christmas"( $100 biletul) De mine si de Zuma am tras de era sa ne rupem! Ore interminabile de predare, orientare, pur si simplu baby-sitting ca sa nu mai adaug faptul ca-i luam aproape zilnic acasa. Nu pe toti, numai cate 4 sau 5 ! Cel mai mult ne-am legat de 8 dintre ei , cei mai talentati pe care ne-am chinuit sa-i ridicam cat mai sus...dar....nu e cum vrem noi! Am invatat multe lucruri din aceasta experienta. In primul rand e gresit sa intervii in viata cuiva chiar daca greseste sau face lucrurile altfel decat credem noi ca e bine. La ora actuala am o intelegere total diferita despre "facerea de bine".....o sa va mai povestesc! | |
| | | zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: Mokonje Vin 12 Dec 2008, 11:54 | |
| - zuum a scris:
- Mai departe evenimentele au inceput sa alunece parca de la sine. Imi era limpede ca doar prin muzica pot face ceva cu ei. Am avut privilegiul sa obtin ingaduinta directoare, de altfel foarte zgarcita, si sa folosesc banii asa cum am crezut eu de cuviinta. Am angajat tutori de matematica, de engleza, insructori de dans, de tobe, de desen, am cumparat carti, si filme educative si timp de 3 ani in fiecare vara am am facut excursii la New York, la Zoo, la Boston, la muzee ba chiar i-am dus la cel mai grozav spectacol de pe Broadway la radio City, "Spectacular Christmas"( $100 biletul)
De mine si de Zuma am tras de era sa ne rupem! Ore interminabile de predare, orientare, pur si simplu baby-sitting ca sa nu mai adaug faptul ca-i luam aproape zilnic acasa. Nu pe toti, numai cate 4 sau 5 ! Cel mai mult ne-am legat de 8 dintre ei , cei mai talentati pe care ne-am chinuit sa-i ridicam cat mai sus...dar....nu e cum vrem noi! Am invatat multe lucruri din aceasta experienta. In primul rand e gresit sa intervii in viata cuiva chiar daca greseste sau face lucrurile altfel decat credem noi ca e bine. La ora actuala am o intelegere total diferita despre "facerea de bine".....o sa va mai povestesc! Citesc cu MARE placere ceea ce scrii. Mi-ar place si mie sa ajut oameni si asa cum am mai spus, vreau sa ma ocup de timpul liber al pensionarilor cand voi fi la pensie. Si eu sunt de aceeasi parere, ca nu trebuie sa intervii in viata cuiva pentru ca asa crezi tu ca e bine. Trebuie sa te gandesti de 2-3-4 ori, cat e nevoie, ca sa ii intelegi cerintele. | |
| | | zuum
| Subiect: Re: Mokonje Vin 12 Dec 2008, 15:29 | |
| Eu am avut o "viziune" cu acesti copii, si cand spun "acesti copii" ma refer mai ales la cei 8 care au alcatuit sufletul grupului de dansuri si cantece. Erau si altii talentati dar pur si simplu n-am putut sa ma ocup de toti. Pot spune ca am incercat imposibilul si l-an atins! Deci cam asa era ziua mea de munca: mers la office de la 8 la 12 unde in acest timp faceam toata contabilitatea pentru toate familiile sosite adica plati chirii, plati la fiecare familie. De operatiile astea erau legate si contacte telefonice, intalniri cu alte business-uri,sedinte la diferite nivele. Apoi activitatea pentru strangerea donatiilor si recrutarea de voluntari care era non-stop. Vinerea distribuiam si alimente pentru toate familiile ca toti se fofilau care incotro. In plus faceam rapoartele la toate cele de mai sus. Cati clienti aveam? Cam 100 lunar. Tot in acest timp pregateam materialele,pachetele pentru cei 20 sau 25 de copii doar din ziua respectiva. De la 12 in sus dadeam fuga sa deschid centrul. Femeie de serviciu nu aveam asa ca dadeam cu aspiratorul si aranjam clasele. Am avut 2 sau 3 voluntari care veneau cand voiau, nu pot spune ca nu am avut ajutor! Cateva luni am avut activitate educationala toata ziua, deci ce trebuia sa fac dimineata faceam dupa ora 6 seara sau inainte de 8 dimineata. Copii de regula veneau pe la 2 dar nu toti. Cand ploua mai ales sau era urat afara ( in CT 10 luni pe an) ma duceam sa-i iau de la scoala, doua transporturi cate 8 chiar si 10 copii intr-o masina destul de mititica. Lor le placea ziceau ca e ca in Africa! Am avut noroc ca nu m-a vazut nici un politai si nici n-am avut accident ca ala eram! Dupa amiaza faceam lectii efectiv cu ei si organizam toate activitatile. La 5 plecau sau mai bine zis ii duceam eu acasa! M-am implicat asa de mult in acest program incat mi-am neglijat complet viata, sanatatea,familia. Nu, n-am primit nici un bonus, salariul modest nu mi-a crescut....in schimb, am fost dat afara! | |
| | | zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: Mokonje Vin 12 Dec 2008, 19:28 | |
| - zuum a scris:
- Eu am avut o "viziune" cu acesti copii, si cand spun "acesti copii" ma refer mai ales la cei 8 care au alcatuit sufletul grupului de dansuri si cantece. Erau si altii talentati dar pur si simplu n-am putut sa ma ocup de toti. Pot spune ca am incercat imposibilul si l-an atins! Deci cam asa era ziua mea de munca: mers la office de la 8 la 12 unde in acest timp faceam toata contabilitatea pentru toate familiile sosite adica plati chirii, plati la fiecare familie. De operatiile astea erau legate si contacte telefonice, intalniri cu alte business-uri,sedinte la diferite nivele. Apoi activitatea pentru strangerea donatiilor si recrutarea de voluntari care era non-stop. Vinerea distribuiam si alimente pentru toate familiile ca toti se fofilau care incotro. In plus faceam rapoartele la toate cele de mai sus. Cati clienti aveam? Cam 100 lunar. Tot in acest timp pregateam materialele,pachetele pentru cei 20 sau 25 de copii doar din ziua respectiva.
De la 12 in sus dadeam fuga sa deschid centrul. Femeie de serviciu nu aveam asa ca dadeam cu aspiratorul si aranjam clasele. Am avut 2 sau 3 voluntari care veneau cand voiau, nu pot spune ca nu am avut ajutor! Cateva luni am avut activitate educationala toata ziua, deci ce trebuia sa fac dimineata faceam dupa ora 6 seara sau inainte de 8 dimineata. Copii de regula veneau pe la 2 dar nu toti. Cand ploua mai ales sau era urat afara ( in CT 10 luni pe an) ma duceam sa-i iau de la scoala, doua transporturi cate 8 chiar si 10 copii intr-o masina destul de mititica. Lor le placea ziceau ca e ca in Africa! Am avut noroc ca nu m-a vazut nici un politai si nici n-am avut accident ca ala eram! Dupa amiaza faceam lectii efectiv cu ei si organizam toate activitatile. La 5 plecau sau mai bine zis ii duceam eu acasa! M-am implicat asa de mult in acest program incat mi-am neglijat complet viata, sanatatea,familia. Nu, n-am primit nici un bonus, salariul modest nu mi-a crescut....in schimb, am fost dat afara! Ce e si viata asta! Dar orice-ar fi trebuie sa o luam de la capat, mereu si mereu, optimisti si cu zambetul pe buze! | |
| | | zuum
| Subiect: Re: Mokonje Mar 16 Dec 2008, 06:30 | |
| Deci....a venit o sefa noua. Mare si neagra! Ajunsa in varful piramidei cam in acelasi mod cum ajunsese si Leana noastra. Politica. Aici daca esti negru nu trebuie sa fii prea destept, trebuie sa manipulezi situatii. Tipa functiona dupa principiul scoala-te tu sa ma asez eu! Si s-a asezat! A facut o mica epurare de cadre ( albe) si le-a inlocuit cu de cele 'maro' , asa ii place ei sa-i numeasca. A avut nevoie de spatiu, de copii de program sa se avanseze pe ea si asa a si facut.Copiii au fost inghesuiti in trei camere mici si fara geamuri. Toate camerele cu ferestre au fost transformate in birouri, cate o persoana in fata unui computer in fiecare birou. Au luat si bucataria, copiii nu mai aveau voie sa manance in bucatarie ci in clasa in poala, ca pe timpul segregatiei. Un singur veceu la 25 de copii ca celalat era al lor si tot uratenii din astea. S-a terminat cu meditatiile, cu dansul cu tobele....si s-a terminat si cu mine ca m-am luat in clont cu ei si m-au declarat "anti-social"...recalcitrant si...tradator ! Mi-am continuat activitatea cu cei 4 aproape in fiecare zi, nici serviciu n-am cautat doar ca sa-i pot medita mai departe la matematica si engleza.....dar....eh....va continua... | |
| | | zuum
| Subiect: Re: Mokonje Mar 30 Dec 2008, 06:37 | |
| Mokonje si Cyrus sunt in vacanta. I-am adus la noi la masa si le-am dat cadouri. Nu stiu ce sa mai cred. Dupa "viziunea normala" as putea zice ca sunt doar interesati in cadouri si mancare. In rest nu vad nici o schimbare. Dar de ce vreau sa-i schimb? Mokonje a trecut pe langa noi, a zis un indiferent "hi" si..gata ! Nici tu Merry Christmas, nici un pupic, nici fu.......Cyrus a fost mai apropiat ! Ea e scortoasa rau. Are toane, e aroganta intr-asa un hal ca simt ca-mi pocneste ceva la gat...jugulaaaaaraaaaa! | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Mokonje Mar 30 Dec 2008, 06:49 | |
| Copii, copii, copii... _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: Mokonje Mar 30 Dec 2008, 09:39 | |
| - zuum a scris:
- Mokonje si Cyrus sunt in vacanta. I-am adus la noi la masa si le-am dat cadouri. Nu stiu ce sa mai cred. Dupa "viziunea normala" as putea zice ca sunt doar interesati in cadouri si mancare. In rest nu vad nici o schimbare. Dar de ce vreau sa-i schimb?
Mokonje a trecut pe langa noi, a zis un indiferent "hi" si..gata ! Nici tu Merry Christmas, nici un pupic, nici fu.......Cyrus a fost mai apropiat ! Ea e scortoasa rau. Are toane, e aroganta intr-asa un hal ca simt ca-mi pocneste ceva la gat...jugulaaaaaraaaaa! Ei au plecat de bunavoie din locurile natale? Nu pot sa se acomodeze obiceiurilor occidentale. S-ar bucura de traditiile lor, instinctiv se opun altor obiceiuri. Iar diferenta dintre cei doi...diferente care exista si intre noi. | |
| | | zuum
| Subiect: Re: Mokonje Mar 30 Dec 2008, 15:26 | |
| - zaraza26 a scris:
- zuum a scris:
- Mokonje si Cyrus sunt in vacanta. I-am adus la noi la masa si le-am dat cadouri. Nu stiu ce sa mai cred. Dupa "viziunea normala" as putea zice ca sunt doar interesati in cadouri si mancare. In rest nu vad nici o schimbare. Dar de ce vreau sa-i schimb?
Mokonje a trecut pe langa noi, a zis un indiferent "hi" si..gata ! Nici tu Merry Christmas, nici un pupic, nici fu.......Cyrus a fost mai apropiat ! Ea e scortoasa rau. Are toane, e aroganta intr-asa un hal ca simt ca-mi pocneste ceva la gat...jugulaaaaaraaaaa! Ei au plecat de bunavoie din locurile natale? Nu pot sa se acomodeze obiceiurilor occidentale. S-ar bucura de traditiile lor, instinctiv se opun altor obiceiuri. Iar diferenta dintre cei doi...diferente care exista si intre noi. Ai perfecta dreptate. Asta noi o stim rational. Cand insa te implici emotional ,sentimentele primeaza. Eu vreau sa-i vad....perfecti! Ceva ce n-am vrut la fii-mea. Copiii astia sunt dintr-o cultura total diferita de a noastra, nici ei nu stiu cat sunt de altfel. Prind ideile din zbor dar nu se pot concentra mai mult de 3 minute. Cyrus cel putin se batzaie tot timpul, bata darabana in masa, se joaca cu furculita...trebuie sa strig la el de cateva ori. El nu intelege de ce ma supar, si chiar, de ce ma supar? Mokonje face piruete, spagat, canta, mormaie , se apleaca....de cate ori sa le spui " liniste" , "stai cuminte" ! Acum au invatat si ei...."lasa pace, lasa pace" si " sarumanapetumasa cafobunasigustosa" dintr-o rasuflare | |
| | | abba
Numarul mesajelor : 677 Varsta : 65 Localizare : Neaparat pe langa Dunare... Data de inscriere : 03/10/2008
| Subiect: Re: Mokonje Mar 30 Dec 2008, 16:53 | |
| Acum pricep eu de unde iti vine inclinatia asta catre educarea copiilor! _____________________ Nici viitorul nu mai e ce-a fost candva!
| |
| | | Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| Subiect: Re: Mokonje Mar 30 Dec 2008, 18:27 | |
| Zuum, ţi-am vizitat priseaca. De data asta cu mai multă atenţie. Măi oameni sunteţi... nu ştiu cum să spun... n-am cuvinte! Cum Dumnezeu a reuşit să vă strângă Emil pe toţi aici?
Hai că trag tare cu "Soareci şi oameni" şi-mi dau silinţa să iasă ceva destul de bun, pe înţelegerea lui Cyrus. Iar dacă vreodată crezi că te pot ajuta cu ceva, apelează fără nicio jenă. Dacă nu mă găseşti în forum, poţi să-mi scrii pe mail! _____________________ Free your mind!
| |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Mokonje Mier 31 Dec 2008, 00:18 | |
| - Anahoret a scris:
- Măi oameni, sunteţi... nu ştiu cum să spun... n-am cuvinte! Cum Dumnezeu a reuşit să vă strângă Emil pe toţi aici?
Da, dada! Aruncati "vina" pe Emil! Ai spus foarte corect: Cum Dumnezeu a reusit...Anahoret, dacă veneau toti invitatii era fantastic (nu spun că nu ar fi la fel si acum - avem useri super), dar unii vor veni mai târziu, sunt convins de asta. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | aurora
| Subiect: Re: Mokonje Mier 31 Dec 2008, 00:24 | |
| zumulache, dupa ce te ocupi asa de mult de acesti copii, ce viitor le intrevezi? ce posibilitati vor avea? _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | zuum
| Subiect: Re: Mokonje Mier 31 Dec 2008, 04:40 | |
| - Emil Condor a scris:
- Anahoret a scris:
- Măi oameni, sunteţi... nu ştiu cum să spun... n-am cuvinte! Cum Dumnezeu a reuşit să vă strângă Emil pe toţi aici?
Da, dada! Aruncati "vina" pe Emil! Ai spus foarte corect: Cum Dumnezeu a reusit...
Anahoret, dacă veneau toti invitatii era fantastic (nu spun că nu ar fi la fel si acum - avem useri super), dar unii vor veni mai târziu, sunt convins de asta. Emileeeee... ! Ia-o usurel...! Lasa lucrurile sa curgaCu cat incerci mai mult sa "iasa" ceva cu atat nu "iasa"...chestiile astea sunt facute "in cer"...e o chimie extraordinara a nevazutului, e simplu, esenta, DUH......intelegi? Totul pleaca de la energiile noastre si momentul cand ele s-au intalnit la o anumita data, la un anumit moment si sub o anumita constelatie prevazuta de abbibal! | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Mokonje Mier 31 Dec 2008, 04:46 | |
| Zuum, nici gând să fortez lucrurile. Eu sunt multumit de calitatea userilor prezenti aici, chiar dacă n-ar mai veni nimeni, tot bine ne vom simti. dar vor veni... _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | zuum
| Subiect: Re: Mokonje Mier 31 Dec 2008, 04:49 | |
| - aurora a scris:
- zumulache, dupa ce te ocupi asa de mult de acesti copii, ce viitor le intrevezi? ce posibilitati vor avea?
l Aurora, am avut adevarate "viziuni" cu acesti copii. Cum sa-ti zic, vad statuia din blocul de marmura ! Visul meu nu se va implini fiindca il vreau asa de mult. Concursul de imprejurari nu este echilibrat. E prea multa energie de la mine si prea putina din alte parti. Acasa la ei traiesc in acelasi mediu...african. Dar nu african normal ci african-american, un amalgam de vechi si prea nou, un mediu de...soc al viitorului! Adultii din familie n-ar scoate un dolar pentru o bursa dar toata lumea are ultimul model de celular, televizoare si imbracaminte. Casa e plina la orice ora de copii ai tuturor care misuna despuiati peste tot. Nu exista nici o regula de mancat, spalat culcat, citit facut lectii, care cum apuca! Cel mai rau este ca desi isi dau silinta si invata bine totusi nu au nici o disciplina la invatat, n-au rabdare sa citeasca o pagina de la cap la coada, se plictisesc repede....sunt cu adevarat dezradacinati. Sper sa nu ma apuce lehamitea si sa-i las balta cum i-am lasat pe verii lor, pur si simplu n-am mai putut suporta aroganta si nepasarea parintilor. Ajunsesem sa trebuiasca le multumesc parintilor ca le cresteam copii !!!! Mokonje este un talent la dans, Cyrus e bun la tobe si sunt frumosi de pica ! Poate ii aduc in Romania, cred ca aerul de acolo si invatatul limbii le-ar ajuta mult. | |
| | | zuum
| Subiect: Re: Mokonje Mier 31 Dec 2008, 04:50 | |
| - Emil Condor a scris:
- Zuum, nici gând să fortez lucrurile. Eu sunt multumit de calitatea userilor prezenti aici, chiar dacă n-ar mai veni nimeni, tot bine ne vom simti. dar vor veni...
Carpe diem ! | |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: Mokonje Joi 01 Ian 2009, 19:33 | |
| se plictisesc repedeAsa sunt delfinii, am auzit ieri la radio. Ei nu trebuie sa stie dinainte ce urmeaza sa se intample in fatza spectatorilor. Mereu trebuie sa ii tina in suspans. Viata e plina de neprevazut. Uneori avem surprize neplacute, dar trebuie sa mergem inainte, cu credinta ca soarele va iesi iar. Nu se stie care e finalitatea actiunilor noastre sau ale altora, daca exista o finalitate, doar ricoseuri ca la biliard. ...si jocul continua la infinit... | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Mokonje | |
| |
| | | | Mokonje | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |