Doamne, ma credti ori nu, dar chair si acuma, ascultand aici, mi s-a ridicat parul pe piele pe maini si m-a luat cu fiori. Si ne povestea un unchi al sotului cum au facut puscarie grea cei care au indraznit sa cante cantecul asta.
_____________________
Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart )
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
Subiect: Re: LA PRISACA LUI ZUUM Mar 30 Dec 2008, 02:49
Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart )
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: LA PRISACA LUI ZUUM Mar 30 Dec 2008, 03:04
Aurora, melodia "Nu uita că esti român" cu Furdui Iancu a fost prima melodie românească ce am pus-o pe calculator, după care au venit Rapsodia Română, Balada lui Cip...
Vezi, dacă o vrei MP3, am afisat-o acolo unde-i este locul.
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
Subiect: Re: LA PRISACA LUI ZUUM Mar 30 Dec 2008, 03:15
Emil Condor a scris:
Aurora, melodia "Nu uita că esti român" cu Furdui Iancu a fost prima melodie românească ce am pus-o pe calculator, după care au venit Rapsodia Română, Balada lui Cip...
Vezi, dacă o vrei MP3, am afisat-o acolo unde-i este locul.
Multam, cu drag!
_____________________
Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart )
zuum
Numarul mesajelor : 3492 Varsta : 60 Data de inscriere : 29/09/2008
Subiect: Re: LA PRISACA LUI ZUUM Mar 30 Dec 2008, 06:32
De anul nou am adoptat o ...alta traditie! Ne-a placut noua mult cum fac italienii, francezii, meditareneenii.....fructe de mare! Am avut o data un invitat din Franta, fost chef de restaurant, si de anul Nou a cumparat doi lobsteri(homari) uriasi pe care i-a spart efectiv cu barda. A pregatit ceva extraordinar si am hotarat noi sa continuam "traditie" (sic) Drept pentru care, Zuum si Zuuma de Anul Nou merg la piata si cumpara tot felul de bunataturi pe care nu si le permit in mod normal si trantesc ei o ....."ciorba" de mare cu scoici de 3 sau 4 feluri, peste fara oase,crabi,srimpi,lobsteri( cuvintele astea nu sunt in romaneste stiu!) si ce se mai gaseste si.....mmmmmmmm, desfacem o sampanie si...ne iubim!
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: LA PRISACA LUI ZUUM Mar 30 Dec 2008, 06:52
zuum a scris:
mmmmmm, desfacem o sampanie si...ne iubim!
Câtă dragoste între tine si... sampania aia!
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
Subiect: Re: LA PRISACA LUI ZUUM Mar 30 Dec 2008, 13:12
Emil Condor a scris:
"Nu uita că esti român" cu Furdui Iancu
L-am ascultat pentru prima dată în 1984, la Cenacul Flacăra, interpretat de un cor bărbătesc din... Bocsid (nu stiu dacă există localitatea, dar aşa mi-a rămas întipărită în memorie). Din păcate n-am putut găsi pe net acea interpretare.
Pe cea a lui Nicolae Furdui Iancu n-o mai postez, pentru că o ştiţi. Ceea ce am ascultat atunci aduce mai mult cu versiunea (cam kitsch) lui Victor Socaciu. http://www.trilulilu.ro/Epaminonda/9256eae9ac60c9
_____________________ Free your mind!
abba
Numarul mesajelor : 677 Varsta : 65 Localizare : Neaparat pe langa Dunare... Data de inscriere : 03/10/2008
Subiect: Re: LA PRISACA LUI ZUUM Mar 30 Dec 2008, 14:56
Zuum, ce mult seamana Revelionul tau cu al meu, cu exceptia fructelor de mare, desigur!
_____________________ Nici viitorul nu mai e ce-a fost candva!
zuum
Numarul mesajelor : 3492 Varsta : 60 Data de inscriere : 29/09/2008
Subiect: Re: LA PRISACA LUI ZUUM Mar 30 Dec 2008, 15:19
abba a scris:
Zuum, ce mult seamana Revelionul tau cu al meu, cu exceptia fructelor de mare, desigur!
Lasa mai ca am vazut niste fructe de mare in Romania de sta maztu in coada ! E adevarat, de 10 ori mai scumpe ca aici dar daca chiar vrei poti face un sacrificiu !
abba
Numarul mesajelor : 677 Varsta : 65 Localizare : Neaparat pe langa Dunare... Data de inscriere : 03/10/2008
Subiect: Re: LA PRISACA LUI ZUUM Mar 30 Dec 2008, 16:51
zuum a scris:
abba a scris:
Zuum, ce mult seamana Revelionul tau cu al meu, cu exceptia fructelor de mare, desigur!
Lasa mai ca am vazut niste fructe de mare in Romania de sta maztu in coada ! E adevarat, de 10 ori mai scumpe ca aici dar daca chiar vrei poti face un sacrificiu !
Nu prea mi se lasa la ele...
_____________________ Nici viitorul nu mai e ce-a fost candva!
zuum
Numarul mesajelor : 3492 Varsta : 60 Data de inscriere : 29/09/2008
Subiect: Re: LA PRISACA LUI ZUUM Mar 30 Dec 2008, 17:14
abba a scris:
zuum a scris:
abba a scris:
Zuum, ce mult seamana Revelionul tau cu al meu, cu exceptia fructelor de mare, desigur!
Lasa mai ca am vazut niste fructe de mare in Romania de sta maztu in coada ! E adevarat, de 10 ori mai scumpe ca aici dar daca chiar vrei poti face un sacrificiu !
Nu prea mi se lasa la ele...
Aaa asta e altceva, noua ne plac...n-am stiut de asa ceva in Romania
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
Subiect: Re: LA PRISACA LUI ZUUM Mier 31 Dec 2008, 01:00
zuum a scris:
abba a scris:
Zuum, ce mult seamana Revelionul tau cu al meu, cu exceptia fructelor de mare, desigur!
Lasa mai ca am vazut niste fructe de mare in Romania de sta maztu in coada ! E adevarat, de 10 ori mai scumpe ca aici dar daca chiar vrei poti face un sacrificiu !
Nu stiu sa le prepar !!!
Am facut o data calamar, oparit, taiat rondele subtiri si prajite crocante... au fost bune, dar nu ne-au dat pe spate, am mancat chestii mult mai bune. Am facut altadata "fructe de mare" la punga, congelate... dupa reteta luata de pe net... nu m-a incantat.
Acum pentru revelion am facut scoici... le-am cumparat intr-o cutiuta, cu ulei si niste ierburi peste ele, cred ca se puteau manca si asa cum erau (?!?!?!), dar eu am facut o maioneza acrisoara, cu mult usturoi in ea, cu marar si patrunjel ( 'si untura de catel... :roflmao: si am pus scoicile in maioneza asta... bune, am zis eu, stai sa vedem maine noapte cand o manca sotul din ele!
Cine prepara astfel de chestii, puneti retete, poate ne luminati si pe noi, ca asa cum o zis zumulache, acum se gasesc de toate pe aici, dar daca nu stiou cum sa le amnanc, prefer sa nu arunc banii.
Pentru Craciun, am luat muschi de strut.. nici nu stiam cum arata; este maroniu inchis la culoare, ca si carnea de vita (mai neagra parca) si ca structura, tot ca vita. Nu aduce deloc cu carnea de pasare. Am luat si piept de ratza. Asta a fost foarte apreciat... eu nu mam omorat nici dupa asta, ca e tot carne maronie. Eu prefer carnea alba.
Asa ca pentru Anul Nou... friptura din cotlet de porc si piept de curcan!
_____________________
Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart )
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: LA PRISACA LUI ZUUM Mier 31 Dec 2008, 01:03
aurora a scris:
Eu prefer carnea alba.
Asa ca pentru Anul Nou... cotlet de porc!
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
zuum
Numarul mesajelor : 3492 Varsta : 60 Data de inscriere : 29/09/2008
Subiect: Re: LA PRISACA LUI ZUUM Mier 31 Dec 2008, 04:53
Auroraaa....carne grea soro ! Colesterol in toate cele ! Trebuie sa le subtiezi cu multa sampanica!
abba
Numarul mesajelor : 677 Varsta : 65 Localizare : Neaparat pe langa Dunare... Data de inscriere : 03/10/2008
Subiect: Re: LA PRISACA LUI ZUUM Mier 31 Dec 2008, 07:04
Emil Condor a scris:
aurora a scris:
Eu prefer carnea alba.
Asa ca pentru Anul Nou... cotlet de porc!
Si noi tot cotlet de porc si curcan! Eu mananc curcan si sotul se ocupa de partea mai "grea", ca doar de-aia e cap de familie! Am mai facut si piftiute de curcan si sarmalute si salata boeuf si rulada cu cascaval si sunca si multe prajituri. Partea lichida e asigurata din recolta 2007, un Sauvignon alb, demisec, productie locala, marfa! Imediat dupa Revolutie, cativa ani la rand , am experimentat tot felul de extravagante culinare, dar m-am linistit. Tot mancarea noastra traditionala e mai buna!
_____________________ Nici viitorul nu mai e ce-a fost candva!
Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
Subiect: Re: LA PRISACA LUI ZUUM Mier 31 Dec 2008, 10:10
aurora a scris:
Cine prepara astfel de chestii, puneti retete, poate ne luminati si pe noi, ca asa cum o zis zumulache, acum se gasesc de toate pe aici, dar daca nu stiou cum sa le mananc, prefer sa nu arunc banii.
Subscriu! Nici noi nu ne încumetăm să le preparăm în casă şi mergem pe cele "la borcan". Şi, pe cuvânt de onoare, nouă chiar ne plac! Dar, ce găseşti în magazine, ori au prea mult ulei şi trebuie să le ţii la scurs pe sugativă, ori sunt marinate. Altceva... cam greu.
Noi am cumpărat cândva un cocteil de fructe de mare şi soţia mea l-a preparat cu orez, cu stafide şi cu rondele de banane rumenite. A fost gustos!
Dar alte reţete nu mai ştie.
_____________________ Free your mind!
zuum
Numarul mesajelor : 3492 Varsta : 60 Data de inscriere : 29/09/2008
Subiect: Re: LA PRISACA LUI ZUUM Mier 31 Dec 2008, 18:03
Mai, noi nu cumparam fructe de mare semi preparate. Brrrrr! Doar proaspete sau cel mut congelate.
Scoicile nu pot fi congelate, tre sa fie vii, deci sunt proaspete! Crevetii ( aici se numesc shrimp) pot fi intregi sau doar codita. Caracatita poate fi si congelata. Sepiile pot fi congelate. Crabi, homari (lobster) trebuie sa fie vii.
Deci toate astea spalate bine ( in afara de crabi,homari,raci ) si curatate. Crevetii se curata de invelisul lor ( eu ii las intregi le scurg doar intestinele ) sepiile se curata inauntru si afara si se taie bucati potrivite, la fel si caracatita). In multe pachete congelate sunt deja curatate si taiate.
Iata o reteta italiana
- o cescuta de ulei de masline - 2 tulpinite de telina tocate marunt/si cu ceva frunze - 4 morcovi , bucatele - 4 cartofi, bucatele - 1 ceapa mare taiata bucatele - 1 lingura de usturoi pisat - 1 conserva de piure de rosii - 2 cesti de suc de rosii - 1 conserva mica de sos de scoici - 1 ceasca de vin alb - mana de patrunjel tocat - cimbru - busuios uscat - sovarf (oregano) - ardei iute - sare/piper
- Approx 1 kg scoici bine periate - 1/2 kg peste fara oase in cuburi - 1/2 calamari, cojiti , spalati, curatati - 1/2 midii, curatate, periate ( scoici negre cu barba) - 1/2 picioare de crab/ sau doar carnea - 1/2 kg scallops ( scoici mari)
Incalzesti uleiul, prajesti telina,morcovii,cartofii, ceapa si ustroiul la foc moale vreo 10 minute. Adaugi rosiile, sucul de rosii, sucul de scoici ( inlocuiesti cu zeama/supa de peste), vinul alb,patrunjelul, cimbrul si restul. Reduci focul, mic fierbi cam 2 ore.
Cu 20 de min inainte de aastea 2 ore arunci inauntru scoicile, pestele si toate fructele de mare. Fierbi cam 5 minute, sau pana crevetii devin roz iar scoicile se deschid. Daca nu se deschid le arunci. Nu fierbi mai mult!!!
Servesti cu paine proaspata, calda, eventual unsa cu usturoi frecat cu ulei de masline!!! Presari patrunjel verde inainte
zuum
Numarul mesajelor : 3492 Varsta : 60 Data de inscriere : 29/09/2008
Subiect: Re: LA PRISACA LUI ZUUM Mier 31 Dec 2008, 19:14
Ninge, ninge....saracii baieti de la intretinere umbla de la un bloc la altul cu sare...cu lopata....Sunt racit de nu mai pot, tusesc...nu ma auzititi ?
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: LA PRISACA LUI ZUUM Mier 31 Dec 2008, 21:54
Si eu sunt răcit de 3-4 zile cum nu am fost de mult, tare de mult!
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
zuum
Numarul mesajelor : 3492 Varsta : 60 Data de inscriere : 29/09/2008
Subiect: Re: LA PRISACA LUI ZUUM Joi 01 Ian 2009, 00:13
Emil Condor a scris:
Si eu sunt răcit de 3-4 zile cum nu am fost de mult, tare de mult!
MAi Emile mai, ce se intampla cu noi doi ? Da' stii ce raceala? Nasul meu e cismea, tusesc din plin, ma clatin pe picioare.....tu ...la fel ?
Administrator
Numarul mesajelor : 300 Data de inscriere : 18/08/2008
Subiect: Re: LA PRISACA LUI ZUUM Joi 01 Ian 2009, 00:16
Exact cum spui si tu... M-a luat asa "pe nepusă masă", fără să dau niciun prilej. Cred că cineva a pasat-o la mine!!!
Trei zile mi-a curs nasul fără oprire - acum a făcut un stop (multumesc Doamne!) dar capul e "cât un butoi" (asa îl simt), picioarele moi, am început să tusesc...
zuum
Numarul mesajelor : 3492 Varsta : 60 Data de inscriere : 29/09/2008
Subiect: Re: LA PRISACA LUI ZUUM Joi 01 Ian 2009, 00:21
Administrator a scris:
Exact cum spui si tu... M-a luat asa "pe nepusă masă", fără să dau niciun prilej. Cred că cineva a pasat-o la mine!!!
Trei zile mi-a curs nasul fără oprire - acum a făcut un stop (multumesc Doamne!) dar capul e "cât un butoi" (asa îl simt), picioarele moi, am început să tusesc...
Ihmmm....da, cum iti explici ca ne-a lovit pe amandoi at once?
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: LA PRISACA LUI ZUUM Joi 01 Ian 2009, 00:23
"Blestemati" amândoi odată!
Care ne poartă sâmbete?
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
Subiect: Re: LA PRISACA LUI ZUUM Joi 01 Ian 2009, 19:11
le-am cumparat intr-o cutiuta, cu ulei si niste ierburi peste ele, cred ca se puteau manca si asa cum erau
Eu is curioasa sa mananc aproape orisice, in schimb sotul meu e foarte pretentios, in sensul ca nu are curaj sa guste ceva necunoscut, chiar daca e asigurat ca e foarte bun, si chiar la mancaruri traditionale sau obisnuite pe la noi. Am cumparat borcănele cu scoici si mi-au placut...scoicile...