| LA PRISACA LUI ZUUM | |
|
+18dolion Ciprian Karima Layla cactus ostrovna yzzy nicuvar bulache Mihai LEONTE Anahoret abba aurora Emil Condor zaraza26 Administrator zuum abbilbal 22 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
zuum
Numarul mesajelor : 3492 Varsta : 60 Data de inscriere : 29/09/2008
| Subiect: Re: LA PRISACA LUI ZUUM Joi 01 Ian 2009, 21:06 | |
| - aurora a scris:
- zuum a scris:
- Iata o reteta italiana ...
Asta e ca un fel de ghiveci, dar inb loc de carne traditionala (pui, vita, porc) pui chestii marine.
hm... n-am facut niciodata ghiveci cu peste! oare de ce? Da trebuie sa fie mai mult "ciorba" decat "ghiveci" | |
|
| |
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Re: LA PRISACA LUI ZUUM Joi 01 Ian 2009, 22:36 | |
| - zuum a scris:
- aurora a scris:
- zuum a scris:
- Iata o reteta italiana ...
Asta e ca un fel de ghiveci, dar inb loc de carne traditionala (pui, vita, porc) pui chestii marine.
hm... n-am facut niciodata ghiveci cu peste! oare de ce? Da trebuie sa fie mai mult "ciorba" decat "ghiveci" aaaa... ciorba? asta nu-mi place... adica imi place mult ciorba de peste, dar si cu scoici si alte alea-alea in ea? io fac ciorba de peste dreasa cu galbenusuri si smantama, si cu mult usturoi scoicile cu maioneza acrisoara (cu lamaie) cu mult usturoi sunt ff bune _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
|
| |
Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| Subiect: Re: LA PRISACA LUI ZUUM Joi 01 Ian 2009, 22:42 | |
| _____________________ Free your mind!
| |
|
| |
abba
Numarul mesajelor : 677 Varsta : 65 Localizare : Neaparat pe langa Dunare... Data de inscriere : 03/10/2008
| Subiect: Re: LA PRISACA LUI ZUUM Joi 01 Ian 2009, 23:03 | |
| Ciorba de peste cu ou si smantana? :eusa_naughty: Daca ii spun prietenului Menisc, face infarct! Eu o fac asa cum am invatat de la tata, mai putin apa de Dunare si pestele marunt. Sunt esentiale, dar dificil de procurat in conditii "urbane". Ceapa multa, 3-4 bucati, ardei gras galben si rosu, vreo doi mai mari , un morcov (desi mama zice ca nu fac bine!) , 3-4 rosii mari bine coapte, nu va recomand cartof ca tulbura ciorba si nici nu are un gust prea bun. Se toaca , dar nu prea marunt si se pun la fiert pe rand, intai ceapa si morcovul, apoi ardeiul gras si mai apoi rosiile , cojite de pielite. Pestele se cumpara de la magazin daca nu ati avut ocazia sa-l prindeti singuri sau sa-l procurati viu de la pescari. E bun si cel oceanic daca nu gasiti de apa dulce. Trebuie sa fie un peste gras , ca sa aiba gust ciorba. Din punctul meu de vedere, nimic nu egaleaza ciorba de cega, dar se procura foarte greu. Pestele se curata de solzi, daca are, de branhii ca au gust amar, se spala un pic la jet de apa, apoi se taie bucati mari. Daca aveti de unde sa opriti si pentru prajit sau alt fel de mancare, atunci sunt suficiente capul, coada si inca vreo cateva bucati , pe efectiv ! Alaturi de legumele care au fost puse la fiert se poate adauga o cescuta de orez, optional. Eu pun. Cand au fiert legumele , se adauga acreala, bors , de preferinta. Merge si cu otet, dar totusi...bleah! Dupa cateva clocote, se adauga si bucatile de peste care se fierb pana cand vedeti ca i-au albit ochii! Serios, e un indiciu sigur! Apoi tocati verdeturi proaspete, leustean , telina, patrunjel si le adaugati imediat dupa ce ati luat oala de pe foc. Mirosul specific de ciorba de peste o sa va dea de veste daca ati reusit sau nu preparatul! _____________________ Nici viitorul nu mai e ce-a fost candva!
| |
|
| |
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Re: LA PRISACA LUI ZUUM Joi 01 Ian 2009, 23:12 | |
| ABBA.... salivez deja!
cand am fost in delta, pescarii acolo au facut asa... pestele mic fiert, apoi cel mare cu legumele ei au amestecat galbenuse cu otet (cred ca fara smantana) si au pus in ciorba ei au facut un mujdei, si prima data am mancat pestele mare cu acest mujdei intr-un pic de ciorba, apoi dupa carne, am mancat ciorba din greu... a fost o nebunie de bunatate!
eu de acolo am luat modelul de ciorba de peste, doar ca nu fac si cu peste mic, ca nu am _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
|
| |
abba
Numarul mesajelor : 677 Varsta : 65 Localizare : Neaparat pe langa Dunare... Data de inscriere : 03/10/2008
| Subiect: Re: LA PRISACA LUI ZUUM Joi 01 Ian 2009, 23:17 | |
| Una e ciorba de peste pe malul baltii si alta in bucatarie. Aurora, am mancat peste cat pentru trei vieti! _____________________ Nici viitorul nu mai e ce-a fost candva!
| |
|
| |
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: LA PRISACA LUI ZUUM Joi 01 Ian 2009, 23:19 | |
| Si eu sunt adept al consumului de peste, o fac foarte frecvent pentru că este sănătos. De fapt sunt si un pescar înrăit, consum peste proaspăt, prins de mine însumi. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
|
| |
abba
| Subiect: Re: LA PRISACA LUI ZUUM Joi 01 Ian 2009, 23:35 | |
| La undita, banuiesc! Eu am participat la prins de peste cu prostovolul si cu plasa. Trageam la rame, iar tata se ocupa de restul. _____________________ Nici viitorul nu mai e ce-a fost candva!
| |
|
| |
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: LA PRISACA LUI ZUUM Joi 01 Ian 2009, 23:38 | |
| Eu merg cu undita. Este cel mai perfect mod de a te relaxa fizic si psihic. Am o vorbă: când sunt pe malul apei (la pescut), dacă cineva mă întreabă "Cum te cheamă?", răspunsul meu ar fi "Ăăă, ăăăăăăăă!...", adică mă relaxez asa mult că nici numele nu-mi mai stiu! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
|
| |
zuum
| Subiect: Re: LA PRISACA LUI ZUUM Joi 01 Ian 2009, 23:42 | |
| Maaaaai, ce-ati facut? Era vorba de fructe de mare...si aurora, nu e ciorba ,e "ca ciorba" nu ca "ghiveciul" | |
|
| |
abba
| Subiect: Re: LA PRISACA LUI ZUUM Joi 01 Ian 2009, 23:44 | |
| Am ciorbacait si noi un pic pe-aici...nu te superi, nu? _____________________ Nici viitorul nu mai e ce-a fost candva!
| |
|
| |
Emil Condor
| Subiect: Re: LA PRISACA LUI ZUUM Joi 01 Ian 2009, 23:45 | |
| Si pentru că suntem La Stup: apicultura este o altă activitate ce relaxează foarte mult si este tare interesantă în acelasi timp. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
|
| |
abba
| Subiect: Re: LA PRISACA LUI ZUUM Joi 01 Ian 2009, 23:47 | |
| - Emil Condor a scris:
- Si pentru că suntem La Stup: apicultura este o altă activitate ce relaxează foarte mult si este tare interesantă în acelasi timp.
Emile, ai fost "terific"! In sensul folosit de tine... _____________________ Nici viitorul nu mai e ce-a fost candva!
| |
|
| |
Emil Condor
| Subiect: Re: LA PRISACA LUI ZUUM Joi 01 Ian 2009, 23:48 | |
| Deci, nu după DEX! Multumesc! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
|
| |
aurora
| Subiect: Re: LA PRISACA LUI ZUUM Vin 02 Ian 2009, 00:01 | |
| - abba a scris:
- Una e ciorba de peste pe malul baltii si alta in bucatarie. Aurora, am mancat peste cat pentru trei vieti!
pai daca tu in patria pestelui nu ai mancat, atunci cine? si io as manca, mai mult decat mananc, si mie imi place pestele-peste, nu de-ala oceanic, nu conteaza ca are oase, ma descurc. Dar situl meu nu mananc decat de=ala de-i dau in scris ca nu are oase, prefera chiar crochete de-alea congelate, gata numa' pt prajit, sau file-uri garantat fara oase. (nici macar de-alea mari). Si lui ii place f mult pestele, dar nu mananca de groaza oaselor. Dar sunt feluri de peste de care nu am mancat, cum spui de cega, de pestele-sabie, si am mai auzit si alte feluri, care pe la voi se gasesc, pe aici nu am vazut. Am incercat toate felurile de peste pe care le-am gasit la REAL, sunt multe feluri din Grecia. DORADA imi place cel mai mult. _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
|
| |
aurora
| Subiect: Re: LA PRISACA LUI ZUUM Vin 02 Ian 2009, 00:02 | |
| - Emil Condor a scris:
- Si eu sunt adept al consumului de peste, o fac foarte frecvent pentru că este sănătos.
De fapt sunt si un pescar înrăit, consum peste proaspăt, prins de mine însumi. Mai in tinerete, sotul meu pescuia mult, si zi si mnoaptea... numanca nimic din ce pescuia! nici macar in delta dunarii! _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
|
| |
Emil Condor
| Subiect: Re: LA PRISACA LUI ZUUM Vin 02 Ian 2009, 00:05 | |
| Multi pescari preferă să prindă dar nu să si mănânce! Chiar si mie îmi place mai mult prinsul. Relaxează fantastic. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
|
| |
aurora
| Subiect: Re: LA PRISACA LUI ZUUM Vin 02 Ian 2009, 00:06 | |
| - Emil Condor a scris:
- Si pentru că suntem La Stup: apicultura este o altă activitate ce relaxează foarte mult si este tare interesantă în acelasi timp.
o fi interesabta, nu zic... dar pe mine m-au intepat albinele cand eram copil... unchi-meu avea stupi... si imaginea lui si a matusii cu plasa aia in cap, si ramele pline de albine... maiculita, ma mananca parul in cap si acuma!!! numai cand ma gandesc _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
|
| |
Emil Condor
| Subiect: Re: LA PRISACA LUI ZUUM Vin 02 Ian 2009, 00:08 | |
| Si tatăl meu a avut, parcă 12 familii de albine si, asa cum spui tu, Aurora, am fost întepat de nenumărate ori dar frecam cu pătrunjel si totul era fain. Ce bună era mierea direct din faguri! Adică să sugi fagurele cu miere... _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
|
| |
aurora
| Subiect: Re: LA PRISACA LUI ZUUM Vin 02 Ian 2009, 00:12 | |
| pe vremea aia, nici cu fortza nu mancam miere! nici untura de peste! astea mi-au oropsit linistea copilariei!
nu stiu ce faceau cu must de tutun... impotriva albinelor? a intepaturilor? nu stiu, dar mereu auzeam despre asta pe al ei _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
|
| |
Emil Condor
| Subiect: Re: LA PRISACA LUI ZUUM Vin 02 Ian 2009, 00:21 | |
| - aurora a scris:
- pe vremea aia, nici cu fortza nu mancam miere! nici untura de peste!
Două dintre cele mai bune alimente pentru organismul nostru... Acum stii si probabil consumi ce urai în copilărie. Asa cum mie nu-mi plăceau măslinele - ziceam că au miros de shosete nespălate! Acum mănânc foarte multe măsline. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
|
| |
aurora
| Subiect: Re: LA PRISACA LUI ZUUM Vin 02 Ian 2009, 01:02 | |
| - Emil Condor a scris:
- Asa cum mie nu-mi plăceau măslinele - ziceam că au miros de shosete nespălate!
Acum mănânc foarte multe măsline. mie mi=au palcut dintotdeauna maslinele. (mazlinele ) am auzit/citit ca ar fi bun sa inghiti si samburele, pentru nu stiu ce ?!?!? e adevarat? mie-mi place dintotdeauna mustarul iute! cand eram mica, mancam crenvursti (ma ducea tata duminica la restaurantul de la Casa Armatei (CCA), pe Victoria in bucuresti, ca numai acolo se gaseau... Doamne, ce fericita eram! macam MUSTAR cu crenvursti _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
|
| |
Emil Condor
| Subiect: Re: LA PRISACA LUI ZUUM Vin 02 Ian 2009, 01:05 | |
| - aurora a scris:
- maslinele... am auzit/citit ca ar fi bun sa inghiti si samburele, pentru nu stiu ce ?!?!? e adevarat?
Da, sâmburele de măslină este foarte bun la stomac, ai dreptate. E bine, asa cum dai de înteles, ca din când în când să închitim câte unul. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
|
| |
zuum
| Subiect: Re: LA PRISACA LUI ZUUM Vin 02 Ian 2009, 07:48 | |
| Am probleme cu conectarea la internet. Ma chinui cam de 5 ore sa o stabilizez. Am sunat si mi-au spus ca am un fel de virus...sper ca nu de la lumina lumii ! Mai a avut careva probleme? | |
|
| |
Emil Condor
| Subiect: Re: LA PRISACA LUI ZUUM Vin 02 Ian 2009, 08:05 | |
| Nu este niciun virus la LUMINA LUMII. Bineînteles în afară de cei ca Zuum, Emil si altii ca ei! Pe unde ai mers să descarci GRATUIT (poze, iconite, si altele) sunt mari sanse de a lua ceva nedorit!!! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: LA PRISACA LUI ZUUM | |
| |
|
| |
| LA PRISACA LUI ZUUM | |
|