LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 37 EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 37 EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 37 EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 37 EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 37 EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 37 EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 37 EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 37 EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 37 EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 37 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 37 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 37 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 37 EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 37 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 37 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 37 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 37 EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 37 EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 37 EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
internet humanitas padure istorie 23 google romana CPSF problema taieri comment-143 brasov Limba mediu 1918 efremovivanantonovici reclame politica curiozitati sibiu nicuvar 1 Fantasy muzica_traditionala Popasul drumetie
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 37 I_vote_lcapLA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 37 I_voting_barLA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 37 I_vote_rcap 
Emil Condor
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 37 I_vote_lcapLA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 37 I_voting_barLA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 37 I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

LA TACLALE CU ABBILBAL (I)

In jos 
+17
ostrovna
Cristina
rolia
cactus
Layla
ACCENT
TUDOR
bulache
Anahoret
zuum
zaraza26
nicuvar
abba
Karima
aurora
Emil Condor
abbilbal
21 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 20 ... 36, 37, 38, 39, 40  Urmatorul
AutorMesaj
abbilbal

abbilbal

Numarul mesajelor : 17567
Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania
Data de inscriere : 28/09/2008

LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 37 Empty
MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 37 EmptySam 26 Dec 2009, 11:56

Taifas între nuc şi corcoduş

LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 37 Dscn7452

abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 37 EmptySam 26 Dec 2009, 11:56

abbilbal a scris:
Taifas între nuc şi corcoduşi

LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 37 Dscn7452

zaraza26

zaraza26

Numarul mesajelor : 8994
Varsta : 59
Localizare : Nasaud
Data de inscriere : 02/10/2008

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 37 EmptySam 26 Dec 2009, 21:00

abbilbal a scris:
În dimineaţa asta la ora 2 şi 10 minute la noi a tunat peste Bălgrad.

In Nasaud, in jurul orei 23.30, s-a luat curentul. Imediat dupa asta a fost grindina, fulgere si tunete. Curentul a revenit dupa circa doua ore.
Sus In jos
http://www.zarazaitsme.blogspot.com/
zaraza26

zaraza26

Numarul mesajelor : 8994
Varsta : 59
Localizare : Nasaud
Data de inscriere : 02/10/2008

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 37 EmptySam 26 Dec 2009, 21:06

abbilbal a scris:
Casa ?

Depozit de jucării. Nu mai este suficientă o cameră. Trebie două şi un hol.
Să trăiască şi să crească cine le foloseşte

Incet-incet, poate o sa mai scapati de ele, sa le dea la copii fara posibilitati. Poate acolo in Alba Iulia strange cineva pentru asemenea copii. smile
Sus In jos
http://www.zarazaitsme.blogspot.com/
abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 37 EmptySam 26 Dec 2009, 22:34

Deocamdată nu este posibil că face un scandal teribil. Sunt ale ei şi gata. Şi ce este mai ineresant, şi le ştie pe toate. Când are chef de o jucărie, goleşte toate pungile până o găseşte.

abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 37 EmptyDum 27 Dec 2009, 12:14

Fiorosul fără cap

LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 37 Dscn7449

abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 37 EmptyDum 27 Dec 2009, 12:18

Ştefan a venit cu o nouă "ningea".

LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 37 Dscn7453

abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 37 EmptyDum 27 Dec 2009, 12:20

Urme pe uliţa mea

LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 37 Dscn7454i

abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 37 EmptyDum 27 Dec 2009, 12:22

Urme vechi şi urme noi pe deal în sus.

LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 37 Dscn7455

Ultima editare efectuata de catre abbilbal in Dum 27 Dec 2009, 22:40, editata de 1 ori
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 37 EmptyDum 27 Dec 2009, 16:46

abbilbal a scris:
Fiorosul fără cap
În minivacanta de la Vermont am văzut asa ceva... Laughing

abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 37 EmptyDum 27 Dec 2009, 21:01

La mine a fost alt ceva. Mi-a plăcut ciobănescul cum arăta pe o grămadă de pietriş şi l-am apropiat cu zum, dar când să declanşeze aparatul s-a plictisit şi a plecat.

abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 37 EmptyMar 29 Dec 2009, 09:39

Urbea mea a rămas iar fără mantie albă. O preferă pe cea negră şi miţoasă.

abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 37 EmptyMar 29 Dec 2009, 11:58

Rochiţele

LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 37 Dscn7456

abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 37 EmptyMier 30 Dec 2009, 02:32

Îmi place iarna, îmi plac peisajele de iarnă şi mai ales să stau în casă la căldură şi să privesc pe fereastră cum ninge afară şi cum vin păsărele să se hrănească în balconul meu. Doar că în acest an vin mai puţine şi mai rar.

Îmi place şi să umblu prin ger, cu chelia în bătaia vîntului, căci mă apasă gândul ca o povară grea că, prin anii '50 - '60, mama sta cu noaptea-n cap, în zăpadă şi ger, la depozitul de lemne pentru a lua raţia pe o lună să ne "încălzim". Am scris "încălzim" deoarece lemnele erau verzi şi ude, iar când le puneam pe foc mai mult fâsâiau decât ardeau. Şi cât de mare era acea raţie? Parcă cel mult doi metri cubi. O căruţă plină trei sferturi. Dar erau. Pe lângă alea mai reuşea să facă rost de patru metri cubi de la diverşi oamneni care se ocupau cu comercializarea lemnelor de foc şi aşa trecea iarna. Cu camera mai mult rece decât caldă.

A venit apoi vremea când mergeam eu după lemne, dar atunci deja se dădeau la liber şi le cumpăram din vară, pentru ca vântul să le usuce.

După o vreme am scăpat şi de corvoada aceasta. Mureşul ne-a obligat să ne mutăm la bloc, unde la început am stat bine cu căldura până a dat peste noi criza energetică. Am trecut şi peste această fază, apoi a venit vremea să ne instalăm centrală de apartament. Dar necazul a dat peste noi şi cu aceasta. În ziua când a murit mama ni s-a defectat centrala în plină iarnă şi afară era ger. Ea nu s-a plâns că i frig, dar nu cred că i-a fost nici cald, chiar dacă am învelit-o în pătură. Aerul ce-l respira începuse să se răcească.

Şi când mă gândesc la toate acestea simt că mi se goleşte mintea. Mama s-a dus în aşteptarea mecanicului de intervenţie, dar mulţumită că eu am fost acasă cu ea. Aşa a vrut Dumnezeu ca eu să nu plec niciunde.

Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 37 EmptyMier 30 Dec 2009, 03:06

Nu am cuvinte să răspund postării tale, Abby.
Nu am... decât faptul că simt alături de tine. hug

aurora

aurora

Numarul mesajelor : 6983
Varsta : 73
Localizare : Hd România
Data de inscriere : 04/09/2008

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 37 EmptyMier 30 Dec 2009, 21:55

Abbi... cu tristete, amintirile astea sunt triste si grele,
dar suntem in prag de innoirea anului, si ne bucuram ca inca un an vine peste noi LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 37 Bighug

Ion

Numarul mesajelor : 5072
Localizare : USA
Data de inscriere : 29/10/2009

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 37 EmptyMier 30 Dec 2009, 23:12

Ei, bade Liviu!

Ce vremuri grele au trecut peste noi, nimeni nu le stie. Si de le spunem, chiar daca unii ne inteleg mai mult, altii mai putin, sau altii deloc, cei de acum nu pot simti prin ce au trecut bunicii si parintii nostri, si noi alaturi de ei.

O spusesi pe asta cu caldura. La tara faceam caldura cu tot ce ardea:
cu surcele, cu paie, cu coceni, cu cotoleni. Si mai rar cu lemne. Ca erau scumpe. Si ne inghesuiam cu totii intr-o odaie iarna....

Eu am s-o spun pe aia cu painea.
De fapt, povestile mele despre viata noastra, de atunci, le-am scris, si vor mai fi, intr-o revista care aparea aici la New York, iar, acum in tara, numai editia electronica.

Se facea prin anii 1955-59.
Intr-unul din acesti ani, am pus cu grau 3 din cele 6 pogoane de pamanat(pe 7 persoane in familie:2 parinti, batranu, si patru copii).

L-am semanat, l-am plivit, l-am secerat, l-am carat la arie, l-am treierat.
Numai eu cu taicu si cu maica. Fratele cel mare era la armata, sora mai mare se maritase la oras, iar cel mic, era prea mic pentru munca bruta . Ba a mai fost si inchis politic. Ca ne era cuminte. Nu putea sa mai suporte. Dar asta e alta poveste.

Si am plecat acasa numai cu furca in spate. Niciun bob nu am luat. Decat niste saci cu zoana pentru pasari. N-am gustat paine noua din graul pe care l-am muncit in anul acela.
Am adus numai paiele acasa. Pe care le-am carat eu cu taicu.
Aveam 14 ani in '55.

Parca ma vad si acum la aria de treierat: descult, in camasa si izmene, cu o palarie pe cap.
Lihnit de foame si de sete,dupa ce am terminat de treierat, am legat sacii de iuta pentru cota. 3000 de kg de grau, toata productia noastra, a plecat direct la siloz.
Era seful de post, reprezentantul sfatului, activistul de partid, si alte autoritati pe arie.

Tot graul pleca la rusi. Ca sa ne achitam datoria de razboi. In '64 Dej ne-a spus ca nu mai avem nicio datorie fata de rusi. Asta a fost prima datorie pe care am achitat-o, copil fiind.
Cea de a doua o stiu si cei mai mici ca noi.

Asa era atunci la tara. Nu mancam paine decat de Sarbatori. Si rar, cand se mai gasea se faceau si colaci de impartit. Pentru sufletul celor morti. In rest numai mamaliga sau turta.

Dar erau toate bune si gustoase. Ne intelegeam bine. Ne uneam la nevoie si la necaz.

Ma intreb si acum mereu, cum au putut parintii mei, fara carte, numai cu puterea bratelor, muncind 6 pogoane de pamant, zi si noapte, sa creasca patru copii si sa ne dea si la scoala. Eu si cel mic am facut si facultate.
Acest lucru, cred eu, ca a fost posibil, pentru ca parintii nostri credeau :
In Puterea Pamantului,
In Puterea Muncii lor de a-l face sa dea roade, si
In Puterea lui Dumnezeu.

La care se rugau, spunanad Tatal Nostru, si dimineata, si seara. Si isi faceau semnul Crucii, inchinandu-se inainte si dupa fiecare masa. Cu discretie.
Pe noi nu ne mai obligau. La scoala se interzisese Religia.

Acum suntem din nou liberi.
Lumea de azi insa se intoarce cu greu cu fata spre Dumnezeu.

Daca ar fi sa scriem cum a fost viata noastra de atunci, s-ar aduna mii de pagini. E adevarat fara valoare literara.

Dar, asa cum zice Laurentiu Orasanu:

Viata noastra, asa cum a fost, depaseste orice text de valoare literara”
(Laurentiu Oraseanu,
Director Revista Conexiuni Magazin)

Un An Nou si plin de bucurii si impliniri tuturor!

Ion
Sus In jos
abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 37 EmptyMier 30 Dec 2009, 23:45

Ioane, când eu am terminat şcolile şi am intrat în ultima vacanţă înainte de a mă angaja în câmpul muncii, moşul meu, om trecut de 70 ani, mai lucra la CAP. Venind acasă, m-am dus şi la ei să văd ce mai face moşu şi buna. Pe buna am găsit-o acasă, iar moşu era la grajdurile CAP-ului pentru a aranja paiele de grâu. După câteva vorbe schimbate cu el, moşu mi-a spus: "mă cochile, tu acum o să începi lucru şi o să ai şi oameni su' mână. Da să nu laşi după ei să-şi facă de cap, da nici să nu-ţ baţi joc de ei". Şi acele vorbe ale moşului nu le-am uitat nici azi, deşi de atunci au trecut peste 40 de ani.

Şi dacă tot ai adus vorba de mâncare, am mâncat destulă mămăligă şi eu, aşa încât şi azi îmi place să mânc mămăligă cu lapte.

Ion

Numarul mesajelor : 5072
Localizare : USA
Data de inscriere : 29/10/2009

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 37 EmptyJoi 31 Dec 2009, 04:58

Da. Dar una e s-o mananci cu ce merge, si de placere. Si alta e sa mananci numai mamaliga
cu orice, dimineata, la pranz, de namiaz si seara. Si duminica, si de sarbatori. Si sa nu ai faina in casa nici cat sa orbesti un soarece. Sau sa faci un colac de pomana. Cand tu ai muncit ca un sclav, si sa dai totul de cota.

Sunt convins ca tu m-ai inteles exact. Dar am fost nevoit sa precizezi peentru ceilalti.
Si nu era vorba numai de paine, bade.
Dadeam fel si fel de cote.
Acea perioada, la care ma refer eu, pentru taranul roman, a fost sclavie.
Plus teroarea pentru a se trece la colectiv.
Nu pot sa povestesc acum si aici, cate am avut de tras din cauza faptului ca tatal meu nu s-a trecut de la inceput si de buna voie la CAP.

Au condamnat "comunismul" acum. Imi vine sa rad. Sau sa plang.
Sau, mai degraba, sa urlu de furie.
Dar, la ce bun. Cine ar intelege ce a fost atunci?! Ca de simtit, nu se pune problema.

Dar, hai sa ne gandim la prezent, si la viitor.
Ca sa ne mai treaca de suparare.

Noapte buna, romane! Oriunde te-ai afla acum.
Sus In jos
abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 37 EmptyJoi 31 Dec 2009, 20:16

În seara asta la noi este relativ cald şi plouă. Prin urmare luna a fost mâncată de vârcolaci cu mult înainte de apariţia vârcolacilor.

Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 37 EmptyJoi 31 Dec 2009, 20:19

Si aici, da, da, în Canada, în mijlocul iernii este plus un grad!
Ati înteles bine: plus...

abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 37 EmptyJoi 31 Dec 2009, 20:25

Mă ce fălos eşti. Să nu se întoarcă această căldură împotriva noastră în aprilie. Sau, mai şti ? Încălzirea globală îşi face simţit efectul.

Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 37 EmptyJoi 31 Dec 2009, 20:26

În tara asta nu ar fi nimic anormal să vedem zăpadă în Aprilie... smile

abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 37 EmptyJoi 31 Dec 2009, 20:54

De câţiva ani şi la noi, în Bălgrad, a nins la începutul lui aprilie.

Concurs de strâmbături :

LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 37 Dscn7460

abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 37 EmptyJoi 31 Dec 2009, 20:56

Sobrietate:

LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 37 Dscn7461z

Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 37 Empty

Sus In jos

LA TACLALE CU ABBILBAL (I)
Sus 
Pagina 37 din 40Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 20 ... 36, 37, 38, 39, 40  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» LA TACLALE CU ABBILBAL (II)
» LA TACLALE CU ABBILBAL (III)
» HaZ şi RaS la abbilbal
» POPASUL ABBILBAL
» Traditia ortodoxa

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
LUMINA LUMII :: POPASURI personalizate si întretinute de autori :: ABBILBAL-
Mergi direct la: