LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 28 EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 28 EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 28 EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 28 EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 28 EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 28 EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 28 EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 28 EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 28 EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 28 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 28 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 28 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 28 EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 28 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 28 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 28 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 28 EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 28 EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 28 EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
curiozitati problema mediu comment-143 google taieri sibiu istorie reclame muzica_traditionala humanitas 1918 Fantasy padure politica 23 internet 1 romana drumetie nicuvar Limba CPSF Popasul brasov efremovivanantonovici
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 28 I_vote_lcapLA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 28 I_voting_barLA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 28 I_vote_rcap 
Emil Condor
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 28 I_vote_lcapLA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 28 I_voting_barLA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 28 I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

LA TACLALE CU ABBILBAL (I)

In jos 
+17
ostrovna
Cristina
rolia
cactus
Layla
ACCENT
TUDOR
bulache
Anahoret
zuum
zaraza26
nicuvar
abba
Karima
aurora
Emil Condor
abbilbal
21 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 15 ... 27, 28, 29 ... 34 ... 40  Urmatorul
AutorMesaj
zaraza26

zaraza26

Numarul mesajelor : 8994
Varsta : 59
Localizare : Nasaud
Data de inscriere : 02/10/2008

LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 28 Empty
MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 28 EmptyLun 24 Aug 2009, 11:48

abbilbal a scris:
După ce ieri a plouat un pic, aşa, ca să nu ne ofilim de tot, astăzi soarele stă ascuns după o perdea de plumb.

Pe aici a fost innorat ieri, au fost doar niste raze timide pe la amiaza si au cazut niste stropi cu mare zgarcenie. Azi, tot innorat, momentan vad ca e soare, dar in partea mea de cer sunt nori.
Sus In jos
http://www.zarazaitsme.blogspot.com/
abbilbal

abbilbal

Numarul mesajelor : 17567
Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania
Data de inscriere : 28/09/2008

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 28 EmptyLun 24 Aug 2009, 15:02

Perdeaua de plumb s-a dat de-o parte şi a lăsat la vedeală un soare de toamnă. Încă mai este cald.

abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 28 EmptyMar 25 Aug 2009, 22:10

Astăzi Puiu Mic a fost a mea şi ne-am făcut de cap. Am plecat de acasă la ora 9, dpă ce a mâncat trei linguriţe arhipline cu miere şi a băut o cană de lapte. Am Ajuns în pădure la hinte, apoi la 12 am fost acasă am mâncat şi am plecat la Mureş. Pe la ora 15 şi, am plecat de la Mureş cu destinaţia hinte în spatele pieţei din centrul vechi, unde am stat până pe la 17 şi. De acolo am plecat acasă şi am ajuns în jurul orei 18. Puiu Mic a băut o cană cu lăptici apoi a plecat cu mami şi cu tati la piaţa din cetate. A venit acasă după vreo oră şi mârâia că s-a certat cu mami şi tati. Acum doarme dusă.

abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 28 EmptyMier 26 Aug 2009, 22:26

Astăzi Puiu Mic a fost tot a mea şi ne-am făcut de cxap plimbîndu-ne cu rolele la "tanti Hunedoara" unde am vizitat pe tanti "Alurola". Dar la preumblări cotidiene vă arăt cum a fost cu rolele prin Hunedoara.

Emil Condor

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 28 EmptyJoi 27 Aug 2009, 01:17

Zilnic văd că "îti faci de cap"!
Bine că tu esti cel ce spune... Very Happy

abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 28 EmptyJoi 27 Aug 2009, 23:24

Păi dacă am gâdălici la limbă şi deşte, ce ştiu eu ştie tot satul.

abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 28 EmptySam 29 Aug 2009, 03:52

Ei, iată că am ajuns şi acasă. Azi am fost întors pe dos toată ziua, deşi m-am plimbat cu Puiu Mic şi "şoricu". Am fost tot timpul într-o stare tensionată, plin de nervi. Probabil a avut efect schimbarea presiunii barometrice pentru că un vânt de toamnă s-a abătut şi peste urbea mea, deşi a fost soare şi cald. Dar cine e "şoricu" ? Nimeni altul decât şoarecele din pluş primit cadou de la Aurora, şoarece care a devenit favoritul Puiului Mic.

abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 28 EmptySam 29 Aug 2009, 21:23

Astăzi am avut un program fără programare de încărcare a bateriilor tolănit în buruieni. A fost senin şi fain. Spre amurg a început să adie un vânt rece.

dolion

dolion

Numarul mesajelor : 23191
Varsta : 73
Data de inscriere : 31/05/2009

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 28 EmptyDum 30 Aug 2009, 13:54

Erau si urzici acolo in buruieni? E si asta un tratament impotriva reumei! Daca ai!
Si s-ar mai putea ca printre toate buruienile, sa fie unele vindecatoare si astfel sa fi descoperitorul unei metode de tratare! Urmareste daca apar unele lucruri benefice in starea ta generala.

abbilbal

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 28 EmptyDum 30 Aug 2009, 16:33

Nu, doar vregi de mure.

Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 28 EmptyDum 30 Aug 2009, 16:39

dolion a scris:
...s-ar mai putea ca printre toate buruienile, sa fie unele vindecatoare si astfel sa fi descoperitorul unei metode de tratare! Urmareste daca apar unele lucruri benefice in starea ta generala.
Îmi place modul tău de a privi asupra acestor lucruri. Mereu există sansa să fii descoperitor al unor minunătii benefice sănătătii omului. bravo

abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 28 EmptyDum 30 Aug 2009, 17:28

Urbea mea este acum ascunsă de privirile indiscrete ale soarelui cu o perdea de plumb.

Anahoret

Anahoret

Numarul mesajelor : 7444
Varsta : 63
Localizare : Deocamdată pe lumea asta
Data de inscriere : 11/12/2008

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 28 EmptyDum 30 Aug 2009, 20:30

dolion a scris:
Erau si urzici acolo in buruieni? E si asta un tratament impotriva reumei!
Pe bune???? Shocked
Ştiam de înţepăturile albinelor, nu ştiam că şi urzicile sunt bune. Păi, la primăvară crezi c-am să le mai adun cu mănuşi?! Laughing

abbilbal

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 28 EmptyDum 30 Aug 2009, 20:35

Da sunt bune şi ceaiul de urzici este cardiovascular.

Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 28 EmptyDum 30 Aug 2009, 20:39

Îmi amintesc că în copilărie vedeam oameni mai în vârstă care se loveau cu mănunchi de urzici peste încheieturile mâinilor si picioarelor si mă întrebam ce "i-a apucat"!
Între timp am aflat de ce o făceau... smile

Anahoret

Anahoret

Numarul mesajelor : 7444
Varsta : 63
Localizare : Deocamdată pe lumea asta
Data de inscriere : 11/12/2008

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 28 EmptyDum 30 Aug 2009, 20:45

De ceai ştiam, mai ales că, prin fierul conţinut, are un aport deosebit în sănătatea organismului la ieşirea din iarnă, după ce am consumat alimente conservate şi "d-ale porcului".

La fel zeama care rămâne după fierberea urzicilor pentru mâncare. De fapt zeama aia este tot ceai, numai că este mai concentrat.

Emil Condor

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 28 EmptyDum 30 Aug 2009, 20:50

Vorbind de zeama în care fierb urzicile: socrul meu, fiind în război, a băut apă si din bălti, făcând Apă Neagră la stomac. Doctorul a spus sotiei lui să-i dea să mănânce tot ce doreste că în câteva săptămâni se duce...
În una din zile, femeia a fiert urzici si urma să arunce apa în care le-a fiert iar el a spus: dă-mi să beau apa aceea! Controlul medical următor a dezvăluit că Apa Neagră era dispărută! A trăit omul încă multi ani după aceea...

abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 28 EmptyDum 30 Aug 2009, 21:33

Asta este la fel cu întâmplarea de la noi când un medic ungur, foarte bun chirurg, a spus unui ţăran (a nu se interpreta altfel decât om care trăieşte la sat): "du-te acasă şi moare". Merge omul acasă necăjit şi îi spune muierii (nevestei): "doctoru m-o trimis acasă şi ni-o zâs du-te acasă şi moare. Ce leac o hi ăsta ?" După puţin timp de gândire femeia îi spuse. Păi mă Ioane, dacă o zâs doftoru să meri acasă să moare, însamnă că o zâs să bei moare, că doar ştii bine că el îi ungur şi nu voroghe bine româneşte. Păi, dreptate ai tu muiere. Meri în chimniţă şi adu un căntălău de moare. Se duse femeia şi omu începu să bea moare. Zi de zi pe nemâncate. După un an merse din nou la doctor să îi mulţumească pentru că l-a vindecat. Ajuns la uşa doctorului, acesta îl privi mirat. "Cum, nu murit la tine ?" "Păi, nu ! Şi am vint să-ţ mulţămesc pentru că m-ai vindecat." "Cu ce leacuri Ioane baksy ?" "Păi cu moare de curechi, domnule doftor !"

abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 28 EmptyLun 31 Aug 2009, 09:37

Astăzi este mohorât burgul meu şi stă ascuns după perdeaua de plumb pentru a nu-l işchiti soarele.

abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 28 EmptyLun 31 Aug 2009, 18:02

După ce de dimineaţă a fost înnorat şi răcoare, după ceasurile amiezii ieşi soarele şi s-a încălzit. Aşa că, începem să nu ne mai ştim îmbrăca. Cu Puiu Mic am fost la plimbare dar se umplu memoria de pe cardul aparatului foto şi nu am mai putut face chipuri, căci colac peste pupăză mi s-au descărcat şi bateriile. Aşa că, astăzi suntem fără fotografii.

zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 28 EmptyMar 01 Sept 2009, 08:43

Anahoret a scris:
dolion a scris:
Erau si urzici acolo in buruieni? E si asta un tratament impotriva reumei!
Pe bune???? Shocked
Ştiam de înţepăturile albinelor, nu ştiam că şi urzicile sunt bune. Păi, la primăvară crezi c-am să le mai adun cu mănuşi?! Laughing

Asa fac si eu. Deoarece imi place sa ating natura cu ce mi-a dat natura. Le iau mai de jos, ma feresc de frunzele din jur, dar vreo doua zile tot ma mananca pielea! oh da!
Sus In jos
http://www.zarazaitsme.blogspot.com/
zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 28 EmptyMar 01 Sept 2009, 14:27

abbilbal a scris:
Pentru completarea Recviemului:

Tatiana Stepa - Pe patul părăsit

https://www.youtube.com/watch?v=DJzKdHaqXHc

Dumnezeu a luat-o asa de repede la el!!