Numarul mesajelor : 1815 Varsta : 77 Localizare : Patria lui Homer si a lui Dionisie Areopagitul Data de inscriere : 05/10/2008
Subiect: Re: Stiri politice internationale Lun 25 Iul 2011, 22:31
cuviosul ieronim a scris:
CRUCIAT a scris:
Cuvi, in Grecia , in Peloponez, tocmai a fost serbarea sardelei: mancare, bautura si dans. mie imi place lumea asta veche..
Ce iti place tie, sau ce imi place mie este neesential. Ce urmeaza sa se intample o sa treaca peste noi, fie ca vrem, fie ca nu. Fie ca ne place, fie ca nu. Totul este sa reusim sa ne supravietuim cuiva.
Lumea asta veche moare, inexorabil. Din cauza exceselor si a greselilor facute. Ca ne place sau nu, este doar un amanunt. Sistemul din ultimii 50-60 de ani isi traieste sfarsitul. Ce o sa ramana din el (daca o sa ramana ceva), ramane de vazut.
Cu cat amputarile foarte dureroase de cheltuieli intarzie, cu atat momentul in care se vor face, va fi si mai dureros. Problema este de luni, maximum ani pana la faliment (sau schimbarea lui radicala)
Era de așteptat. Cind omul dar si guvernele cheltuiesc mai mult decît produc, era si normal sa se ajungă aici unde am ajuns.
Dar cu o buna gospodărire si cu o chivernisire chibzuita. putem sa ne revenim din supraconsumismul aprig in cere ne-am avîntat.
Mi-am adus aminte de o întîmplare care sa petrecut in șatra unui țigan. El avea 7 copii, a cumpărat 2 Kg. de lapte, a pus cratița pe foc si cînd a început sa fiarbă si sa se umfle laptele, a început sa strige la Dumnezeu; - Mulțumesc Doamne, mulțumesc. Ti-ai făcut mila de mine ca am 7 copii si ai umplut cratița. A fiert laptele si pojghița sa spart, iar țiganu sa plîns la Dumnezeu. De ce Doamne ce rău am făcut si mi-ai luat laptele înapoi.
Asa am pățit si noi am crezut ca ne-am îmbogățit, dar acum cînd sa spart bășica, am început sa plîngem ca țiganul.
Cel puțin ei si Cruciat, am trăit multi ani in epoca de aur a lui Ceașca si știm sa trăim si cu puțin asa cum știm sa trăim si cu prea mult. Vai de cei ce nu știu, nici sa muncească nici sa trăiască modest.
Ma refer la niște paraziți ce am eu in vedere, care nu au făcut nimic in viața lor, decît sa trăiască pe spinarea altuia, profitînd de bunătatea si omenia celor din jur.
CRUCIAT
Numarul mesajelor : 1568 Data de inscriere : 28/10/2010
Subiect: Re: Stiri politice internationale Lun 25 Iul 2011, 23:04
"Suntem pe punctul de a realiza o transformare la nivel mondial. Tot ce avem nevoie este o criza majora credibila şi naţiunile vor accepta Noua Ordine Mondială. "
David Rockefeller
_____________________ Doctor Cross
Diaporevomenos
Numarul mesajelor : 1815 Varsta : 77 Localizare : Patria lui Homer si a lui Dionisie Areopagitul Data de inscriere : 05/10/2008
Subiect: Re: Stiri politice internationale Lun 25 Iul 2011, 23:23
Ne exprimam indignarea si prin cîntecele noastre.
Va traduc numai refrenul:
Săraca Grecie Cu copii ce ii nășteai O Hellas tara eroilor Ce măgari naști acum
cuviosul ieronim
Numarul mesajelor : 36 Localizare : In lume Data de inscriere : 21/07/2011
Subiect: Re: Stiri politice internationale Mar 26 Iul 2011, 21:55
Diaporevomenos a scris:
Era de așteptat. Cind omul dar si guvernele cheltuiesc mai mult decît produc, era si normal sa se ajungă aici unde am ajuns.
Dar cu o buna gospodărire si cu o chivernisire chibzuita. putem sa ne revenim din supraconsumismul aprig in cere ne-am avîntat.
Vai de cei ce nu știu, nici sa muncească nici sa trăiască modest.
Ma refer la niște paraziți ce am eu in vedere, care nu au făcut nimic in viața lor, decît sa trăiască pe spinarea altuia, profitînd de bunătatea si omenia celor din jur.
Foarte adevarat frate Diaporevomenos !
Populismul, demagogia si lacomia politicienilor a dus aici ( vina nu este doar a politicienilor, ci in aceasi masura si a celor care i-au votat)
Prea multi s-au invatat sa traiasca bine, fara sa faca nimic. Asta, stim cu totii ca nu se poate.
_____________________ Pax vobiscum !
Diaporevomenos
Subiect: Re: Stiri politice internationale Mar 26 Iul 2011, 23:20
Foarte adevarat frate Diaporevomenos !
Populismul, demagogia si lacomia politicienilor a dus aici ( vina nu este doar a politicienilor, ci in aceasi masura si a celor care i-au votat)
Prea multi s-au invatat sa traiasca bine, fara sa faca nimic. Asta, stim cu totii ca nu se poate.
Exact acest lucru am spus si eu azi intr-o discutie cu vecini mei. Cei ce i-au votat cu scopuri personale sunt complice la catastrofa nationala.
Ciprian
Numarul mesajelor : 1574 Data de inscriere : 17/12/2008
Subiect: Re: Stiri politice internationale Mier 27 Iul 2011, 00:34
Politicienii sunt vulpi care canta ce vrea populusul sa auda! Cei ce voteaza sunt si ei vinovati de toate alea: populism, demagogie, lacomie. Oamenii, in fond, voteza... reprezentanti! Adicatelea, "cum e turcu', si pistolu'". In plus, oamenii se formeaza in doua locuri: scoala si biserica (excludem familia acum, doar ca sa o tinem mai simpla, nu ca ar exista o contradictie aici). Scoala e controlata de politicieni, iar biserica e injosita tot de catre acestia, impinsa fiind catre irelevanta. Ba, isi aduc aminte de ea tot pentru cele de mai sus: populism, demagogie, lacomie.
_____________________ "We must follow the argument wherever it leads" Plato "We need to know four things: what there is, what to do about what there is, that there is a difference between knowing what there is, and knowing what to do about what there is and what that difference is." Jordan B. Peterson "The vigorous, the healthy, and the happy survive and multiply" Rev. Charles Darwin "Elvis is alive" Yo Why me , Lord? Who Am I
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: Stiri politice internationale Mier 27 Iul 2011, 09:05
Si rezolvarea ar fi sa-i punem la zid si sa terminam cu toti... apoi se ridica altii asemenea lor si o luam de la capat!
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
Ion
Numarul mesajelor : 5072 Localizare : USA Data de inscriere : 29/10/2009
Subiect: Re: Stiri politice internationale Joi 28 Iul 2011, 04:34
Ciprian a scris:
Politicienii sunt vulpi care canta ce vrea populusul sa auda! Cei ce voteaza sunt si ei vinovati de toate alea: populism, demagogie, lacomie. Oamenii, in fond, voteza... reprezentanti! Adicatelea, "cum e turcu', si pistolu'". In plus, oamenii se formeaza in doua locuri: scoala si biserica (excludem familia acum, doar ca sa o tinem mai simpla, nu ca ar exista o contradictie aici). Scoala e controlata de politicieni, iar biserica e injosita tot de catre acestia, impinsa fiind catre irelevanta. Ba, isi aduc aminte de ea tot pentru cele de mai sus: populism, demagogie, lacomie.
Ceva ma impinge sa cred ca ai dreptate, Ciprian. Nu logica. E posibil sa fie o legatura intre politician si biserica si scoala care l-au educat si format. Este posibil sa fie o legatura intre politicianul ales si felul (de a fi al) alegatorilor. Pentru ca, nu-i asa, pana la urma ei sunt alesi ca reprezentanti ai alegatorilor.
Pana la un punct putem merge si pe aceasta "logica". Dar, intotdeauna e un dar. Ce se intampla, domnule, cu unii care sunt oameni extraordinari inainte de a fi alesi, iar, dupa ce a luat contact cu "Puterea Politica", dupa ce a gustat din ea, se transforma de nici nu-i mai recunosti. Cateodata ajung exact la polul opus in care a fost educat si format de scoala si de biserica. Parca uita tot ce a fost bun in ei.
Nu cumva acest fel de PUTERE il transforma pe politician din OM in neOM? Vorbesc de cei care au fost oameni inainte de a deveni politicieni.
Exista un singur remediu. Poilitica sa fie facuta exact cum isi face soldatul in termen datoria fata de TARA. Un singur TERMEN, cu juramant militar. Cu solda, nu cu salarii mari, sau alte venituri, sau favoruri. Decat acela pe care il are soldatul la lasarea la vatra. Foaie de drum gratuita. Oamenii sa fie pregatiti- INSTRUITI- in acest sens. Pe domenii. Pot repeta TERMENUL cel mult o data daca au fost buni. Daca si-au indeplinit misiunea politica cu calificativul "exceptional". Calificativ dat in baza unui regulament dinainte stiut.
Ar mai fi multe lucruri de spus. Ati zice ca nu se mai duce nimeni in politica. M-ati inteles gresit, atunci. Serviciul politic in slujba tarii sa fie obligatoriu prin lege pentru toti cetatenii Tarii. Veti spune ca nu e nevoie de toti. Nu e nevoie nici de toti tinerii toti odata pentru serviciul militar.
In politica insa e nevoie de toti. Inclusiv de cei care nu sunt in functii. Poate mai mult decat de cei care sunt temporar in functii politice . Pentru ca alegatorii "executa" politica alesilor. Nu, nu o omoara. Dimpotriva, ii dau viata. Alesii sunt soldati in termen, pe functie de general in perioada mandatului.
S-ar putea imagina si spune mai multe pe aceasta tema. Nimeni insa nu va lua taurul de coarne. Decat unul cum a fost Hristos. Capabil de sacrificiu suprem.
Spuneti-mi macar unul dintre politicenii Lumii de azi care ar fi capabil de acest sacrificiu, si in numele cui.
Uitati-va ce e in Lumea politica de azi, de pretutindeni. In Lumea celor care au Puterea.
Numai o DICTATURA poate salva LUMEA.
Dictatura BUNULUI-SIMT. Dictatura CREDINTEI in CEL de SUS.
Acestea pe deasupra DICTATULUI LEGII.
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: Stiri politice internationale Sam 27 Aug 2011, 19:53
Numarul mesajelor : 5072 Localizare : USA Data de inscriere : 29/10/2009
Subiect: Re: Stiri politice internationale Dum 28 Aug 2011, 00:28
Am vazut ca au facut un film cu "Ultimele zile ale lui Ceausescu".
Pe cand "Primele zile ale lui Calauescu"?
abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
Subiect: Re: Stiri politice internationale Dum 28 Aug 2011, 09:42
Ion a scris:
A cui dictatură? A omului? Care este acel OM stăpânit de dictatura bunului simţ? Există el pe lumea asta? Şi dictatura credinţei la om până unde merge? Este ca şi cum am spune că omul deţine dreptatea şi adevărul în forma lor imaculată. OMUL nu a fost creat pentru aşa ceva. Omul este doar sluga.
_____________________ Noa, seeerbus drajilor! .......BLOG PERSONAL
abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
Subiect: Re: Stiri politice internationale Dum 28 Aug 2011, 09:45
Ion a scris:
Nu mai are niciun rost să fie dezgropat Ceauşesu. Mai bine l-ar lăsa să se odihnească.
_____________________ Noa, seeerbus drajilor! .......BLOG PERSONAL
ostrovna
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
Subiect: Re: Stiri politice internationale Dum 28 Aug 2011, 14:46
abbilbal a scris:
Ion a scris:
Nu mai are niciun rost să fie dezgropat Ceauşesu. Mai bine l-ar lăsa să se odihnească.
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: Stiri politice internationale Dum 28 Aug 2011, 16:50
abbilbal a scris:
Ion a scris:
A cui dictatură? A omului? Care este acel OM stăpânit de dictatura bunului simţ? Există el pe lumea asta? Şi dictatura credinţei la om până unde merge? Este ca şi cum am spune că omul deţine dreptatea şi adevărul în forma lor imaculată. OMUL nu a fost creat pentru aşa ceva. Omul este doar sluga.
Da, înteleg perfect mesajul tău si în cea mai mare parte îti dau dreptate: dictatura divină este singura aplicată la perfectiune, chiar dacă în lumea asta sunt si oameni cu mult bun simt si credintă. Asa cum mentionezi si tu: dictatura bunului simt si al credintei la om PÂNĂ UNDE MERGE? La un moment dat cedează... Credinta nelimitată în Cel ce poate rezolva totul poate fi de mare ajutor, oricum.
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
Diaporevomenos
Subiect: Re: Stiri politice internationale Dum 28 Aug 2011, 18:15
Emil Condor a scris:
abbilbal a scris:
Ion a scris:
Da, înteleg perfect mesajul tău si în cea mai mare parte îti dau dreptate: dictatura divină este singura aplicată la perfectiune, chiar dacă în lumea asta sunt si oameni cu mult bun simt si credintă. Asa cum mentionezi si tu: dictatura bunului simt si al credintei la om PÂNĂ UNDE MERGE? La un moment dat cedează... Credinta nelimitată în Cel ce poate rezolva totul poate fi de mare ajutor, oricum.
Zic să ma bag si eu in discuție:
In primul rînd LUMEA numai poate fi salvată. Epilogul ei este scris in Apocalipsa Lui Ioan, asa ca totul e in zadar, in legătură cu salvarea lumii. Altfel, Cartea Apocalipsei, ar fi fost o grandioasă minciună. Si bineînțeles că nu e. Ci e un mare ADEVĂR de necontestat, ca si întreaga BIBLIE.
Dictatura bunului simț! Bunul Simț nu e dictatură, nu se impune, precum toate dictaturile se impun cu forța. ( vz. Siria) Bunul Simț e o alegere liberă de comportare.
La fel si cu CREDINȚA.
Intradevar OMUL nu este stăpînit de Bunul Simț si nici nu deține dreptatea, adevărul si credința adevărată.
In schimb OMUL, a fost creat pentru a împlini Planurile Sfinte a Lui Dumnezeu.
Nu a fost creat pentru a fi slugă, altfel am fi avut un Dumnezeu, care exploatează munca omului, însușindu-și fără echivalent din produsul acestei munci. Un asupritor care face abuz de puterea suveranități, oprimă si disprețuite, calcă in picioare drepturile omului si cînd îmbătrînește il omoară.
Ori Dumnezeu in Cartea Lui cea Sfînta scrie:
29 Casa lui Israel zice: „Calea Domnului nu este dreaptă.” Oare calea Mea nu este dreaptă, casa lui Israel? Oare nu mai degrabă căile voastre nu sînt drepte?
30 De aceea vă voi judeca pe fiecare după căile lui, casă a lui Israel, zice Domnul, Dumnezeu. Întoarceţi-vă şi abateţi-vă dela toate fărădlegile voastre, pentruca să nu vă ducă nelegiuirea la pieire.
31 Lepădaţi dela voi toate fărădelegile, prin care aţi păcătuit, faceţi-vă rost de o inimă nouă şi un duh nou. Pentruce vreţi să muriţi, casă a lui Israel?
32 Căci Eu nu doresc moartea celui ce moare, zice Domnul Dumnezeu. Întoarceţi-vă dar la Dumnezeu, şi veţi trăi.”
Ciprian
Subiect: Re: Stiri politice internationale Dum 04 Sept 2011, 23:29
Ion a scris:
E posibil sa fie o legatura intre politician si biserica si scoala care l-au educat si format. Este posibil sa fie o legatura intre politicianul ales si felul (de a fi al) alegatorilor.
Nu "e posibil", e evident. Cat despre prima afirmatie, atat scoala cat si biserica formeaza o conceptie despre lume si viata. E evident, de asemenea, ca cele doua nu duc la aceiasi conceptie, la acelasi rezultat. De exemplu, cand vine vorba despre om, o institutie sustine ca omul e fundamental bun, dar conditiile si societatea-l imping, forteaza chiar, pe cai gresite. Cu legi si imprejurari corespunzatoare, mereu adaptate si adaptabile, omul se poate salva. Ceealalta insitituite declara ca omul e fundamental egoist, decazut, si doar o intoarcere la anumite legi absolute -imprejurarile fiind relative, doar- pot salva omul (asta ca sa o tinem strict la subiectul "lege", "guvern"). Cele doua puncte de vedere, cele doua conceptii despre lume si viata sunt diametral opuse, pe scurt si prin urmare.
Citat :
Ce se intampla, domnule, cu unii care sunt oameni extraordinari inainte de a fi alesi, iar, dupa ce a luat contact cu "Puterea Politica", dupa ce a gustat din ea, se transforma de nici nu-i mai recunosti.
Acelasi lucru ce se intampla cand un tanar "extraordinar inainte de a fi ales" curteaza o fata, iar "dupa ce a gustat din ea, se transforma de nici nu-l mai recunosti": Dragostea invinge, iar cei doi raman impreuna, ori se intampla... divortul.
Citat :
Cateodata ajung exact la polul opus in care a fost educat si format de scoala si de biserica. Parca uita tot ce a fost bun in ei.
Nu pot ajunge la "polul opus" in care au fost educati de biserica, doar daca biserica prezinta si invata un punct fals, o conceptie gresita, nebiblica despre lume si viata. Conceptia crestina despre lume si viata prezinta tocmai aceasta decadere de care vorbiti, plus inca altele: "Blestemat sa fie omul care se increde in om" nu se invata in scoala, ci in biserica, daca. Unde e surpriza cand imaginea despre om a fost corect redata? Ba mai mult, o conceptie crestina despre lume si viata v-a adresa coruptibilitatea omului, si legile societatii si guvernarea ei vor reda acest adevar, daca sunt izvorate din acesata conceptie. Vezi bunaoara bazele guvernului si legile societatii americane.
Citat :
Nu cumva acest fel de PUTERE il transforma pe politician din OM in neOM? Vorbesc de cei care au fost oameni inainte de a deveni politicieni.
Tocmai, care dintre conceptii reflecta corect acest adevar, anume ca puterea corupe? "Absolute power corrupts absolutely".
Citat :
Exista un singur remediu. Poilitica sa fie facuta exact cum isi face soldatul in termen datoria fata de TARA. Un singur TERMEN, cu juramant militar. Cu solda, nu cu salarii mari, sau alte venituri, sau favoruri. Decat acela pe care il are soldatul la lasarea la vatra. Foaie de drum gratuita. Oamenii sa fie pregatiti- INSTRUITI- in acest sens. Pe domenii. Pot repeta TERMENUL cel mult o data daca au fost buni. Daca si-au indeplinit misiunea politica cu calificativul "exceptional". Calificativ dat in baza unui regulament dinainte stiut.
"Singurul remediu" de care vorbiti este dezbatut de la Socrate incoace, iar randurile de mai sus imi amintesc intocmai de cele dezbatute si cerute de el. Si ca sa ma intorc, care din cele doua conceptii reflecta cele de mai sus? Categoric nu cel secular, si asta pentru ca toate cele de mai sus in mod evident presupune ca omul e corupt.
Citat :
S-ar putea imagina si spune mai multe pe aceasta tema. Nimeni insa nu va lua taurul de coarne. Decat unul cum a fost Hristos. Capabil de sacrificiu suprem.
Corect. Hristos a aratat antidotul dragostei de putere: Puterea dragostei!
_____________________ "We must follow the argument wherever it leads" Plato "We need to know four things: what there is, what to do about what there is, that there is a difference between knowing what there is, and knowing what to do about what there is and what that difference is." Jordan B. Peterson "The vigorous, the healthy, and the happy survive and multiply" Rev. Charles Darwin "Elvis is alive" Yo Why me , Lord? Who Am I
Diaporevomenos
Subiect: Re: Stiri politice internationale Lun 05 Sept 2011, 16:19
Greci sau întors din vacanta de vara si au reluat activitatea politica. De sîmbăta au început demonstrațiile de protest împotriva guvernului, in fata Parlamentului grec din Piața Constituției. (Platia Syndagma)
Subiect: Re: Stiri politice internationale Lun 05 Sept 2011, 16:33
Ciprian a scris:
Citat :
Corect. Hristos a aratat antidotul dragostei de putere: Puterea dragostei!
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
Subiect: Re: Stiri politice internationale Mier 12 Oct 2011, 18:47
Interesant! Oare să se producă trezirea globală? Uhhh! Greu, foarte greu de realizat!
Ciprian
Subiect: Re: Stiri politice internationale Joi 13 Oct 2011, 02:20
Ce trezire, dom'le? A fost mineriada lui Ilici "trezire"? Si ce e interesant? Ca "minerii" din NY sunt fost canadieni? Si ce e aia "revolutie mondiala"?
Emil Condor
Subiect: Re: Stiri politice internationale Joi 13 Oct 2011, 03:17
Ciprian a scris:
Ce trezire, dom'le?
Din betia globalizării! Si din... migrarea locurilor de muncă din America (si nu numai!) în China.
Citat :
A fost mineriada lui Ilici "trezire"?
Anestezie în toată regula!
Citat :
Si ce e interesant? Ca "minerii" din NY sunt fost canadieni?
Sunt? Nu stiam. Eh, nu compari „mineriada” cu ceea ce se întâmplă la NY. Dar dacă vrei... totul e posibil!
Citat :
Si ce e aia "revolutie mondiala"?
Azi esti pornit cu întrebările! N-am răspuns la asta. Acum! Poate mai târziu voi avea...