__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| Stiri politice internationale | |
|
+22Cogito, ergo sum lutra vulgaris Iisus Diaporevomenos CRUCIAT Ciprian VOTAN delta dolion Cristina ostrovna yzzy Anahoret bila abba zaraza26 nicuvar abbilbal Emil Condor bulache aurora cactus 26 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
cactus Trecut în nefiintă :(
Numarul mesajelor : 3260 Localizare : Paradis Data de inscriere : 26/08/2008
| Subiect: Re: Stiri politice internationale Mar 14 Dec 2010, 07:44 | |
| - dolion a scris:
- Link-urile postate de mine sunt verificate! Asa ca puteti avea incredere!
n-ai intzeles; si io nu m-am referit strict la linkurile date de tine... Daca as fi scris ca macar nu-si viruseaza calculatorul si mintea , alta era treaba, care este... _____________________ "Să muriţi bine " (Băsescul )
Dacă cineva ţi-a făcut un rău, nu căuta să te răzbuni. Aşază-te pe malul râului şi în curând îi vei vedea trecând cadavrul. (Lao Ti)
| |
| | | dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
| Subiect: Re: Stiri politice internationale Mar 14 Dec 2010, 07:47 | |
| N-am baut lapte azi-dimineata!!! _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | cactus Trecut în nefiintă :(
| Subiect: Re: Stiri politice internationale Mar 14 Dec 2010, 07:58 | |
| - dolion a scris:
- N-am baut lapte azi-dimineata!!!
Bine-ai facut. Dimineatza cel mai bine e sa bei un ceai fain (daca ai Earl Grey , ca io n-am) sau un kafei fara zahar si o shtampla de tarie cinstita - mai ales ca acuma, la mine niiiinge fain de tot. Cred ca ma roiesc prin targ sa beu vin fiert... Pusici maksimi _____________________ "Să muriţi bine " (Băsescul )
Dacă cineva ţi-a făcut un rău, nu căuta să te răzbuni. Aşază-te pe malul râului şi în curând îi vei vedea trecând cadavrul. (Lao Ti)
| |
| | | dolion
| Subiect: Re: Stiri politice internationale Mar 14 Dec 2010, 08:20 | |
| Afara ninge linistit si la noi si mi-e dor de-o tuica sau un vin fiert, dar ma abtin si-nghit in sec! _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| Subiect: Re: Stiri politice internationale Mar 14 Dec 2010, 08:33 | |
| - dolion a scris:
- Afara ninge linistit si la noi si mi-e dor de-o tuica sau un vin fiert, dar ma abtin si-nghit in sec!
tot romanul s-a nascut poet Inghite in sec, fiule; io n-o sa pic in abaterea asta _____________________ "Să muriţi bine " (Băsescul )
| |
| | | dolion
| Subiect: Re: Stiri politice internationale Dum 19 Dec 2010, 19:57 | |
| Jurnalistul Ernest Vardanean a fost condamnat la 15 ani de inchisoare, fara confiscarea proprietatii, de Curtea Suprema de Justitie din Transnistria, relateaza PRO TV Chisinau.
Potrivit serviciului de presa al Ministerului Securitatii de la Tiraspol, jurnalistul a fost retinut de autoritatile transnistrene la 7 aprilie 2010, fiind acuzat de inalta tradare si spionaj in favoarea Republicii Moldova . In cadrul procesului, Vardanean si-a recunoscut integral vina.
La 11 mai, jurnalistul a facut o declaratie la un post de televiziune transnistrean, in care a marturisit ca agentii SIS (serviciul de informatii al R.Moldova) i-ar fi cerut sa stranga informatii despre pozitia Occidentului fata de Republica Moldova, atat de la functionari din Tiraspol, cat si de la reprezentanti ai unor misiuni diplomatice la Chisinau.
Mama lui Vardanean si avocatul familiei sustin ca jurnalistul a fost torturat psihic ca sa declare neadevaruri. Pentru eliberarea acestuia au pledat mai multe organizatii neguvernamentale, care au invocat incalcarea drepturilor fundamentale ale omului de catre autoritatile transnistrene.
Sursa: Mediafax _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Stiri politice internationale Dum 19 Dec 2010, 20:04 | |
| Eh, Vărdănean o să ajungă (într-o zi) la libertate si o să devină Presedintele Moldovei. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | dolion
| Subiect: Re: Stiri politice internationale Dum 19 Dec 2010, 21:02 | |
| Atata timp cat Republica Moldova nu devine Basarabia, nu ma incalzeste nici-un presedinte! De ce nu le vine mintea la cap, nu pot sa inteleg. Sunt convins ca in '89 s-au facut multe greseli si nu numai politice! _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | dolion
| Subiect: Re: Stiri politice internationale Lun 17 Ian 2011, 10:53 | |
| DICTATORII ARABI SUNT TOT MAI GREU DE ALUNGAT DE LA PUTERE!
La cateva ore dupa fuga din tara a presedintele Tunisiei, Zine al-Abidine Ben Ali, sute de egipteni au iesit in strada la Cairo pentru a-i transmite un avertisment presedintelui lor, Hosni Mubarak. Manifestantii au scandat "Ben Ali spune-i lui Mubarak ca il asteapta si pe el un avion!" si "Asculati-i pe tunisieni! Egipteni, e randul vostru!".
Analistii sunt insa sceptici in legatura cu sansele opozantilor de a rasturna regimul Mubarak dupa modelul tunisian. Regimul de la Tunis detinea un control total asupra tarii si, in privinta libertatii de exprimare, nu permitea existenta asa-numitelor "supape", explica jurnalistul si bloggerul Rahman Mansour.
"Nu este cazul Egiptului, deoarece Mubarak este inteligent si mentine un anumit echilibru", adauga el. "Egiptul este mai tolerant decat Tunisia, permitand existanta unei mass-media independente puternice si a unui aer de democratie", noteaza, la randul sau, "Los Angeles Times".
In plus, milioanele de muncitori nemultumiti - principala amenintare la adresa puterii egiptene - nu s-au alaturat formatiunilor de opozitie, care raman dezorganizate si lipsite de forta.
Liderul opozitiei, Mohamed El- Baradei, a facut apel la calm, intr- un mesaj pe Twitter. "Regimul egiptean trebuie sa inteleaga ca schimbarea pe cale pasnica este singura solutie", a spus El- Baradei.
O problema regionala
Neintelegerile dintre partidele de opozitie si diferentele religioase dintre islamisti si moderati au permis guvernelor arabe represive sa impiedice coalizarea celor care se opun dictaturii in Egipt, Algeria, Iordania, Maroc sau Libia. Intreaga regiune este marcata de conflictul israeliano-palestinian, de situatia din Irak si de influenta Iranului, aspecte care "eclipseaza" probleme precum saracia si abuzurile la adresa drepturilor omului. Toate acestea fac ca sansele izbucnirii unei "revolutii de catifea", de genul celei din Cehoslovacia, sa fie reduse, apreciaza "Los Angeles Times".
Totusi, evenimentele din Tunisia nu i-au lasat indiferenti pe despotii arabi. De la Tripoli, liderul libian Muammar Gaddafi a condamnat revolta din tara vecina. Intr-un discurs sustinut sambata seara, Gaddafi s-a declarat "mahnit" de cele intamplate in Tunisia si le-a reprosat manifestantilor ca s-au lasat dusi in eroare de dezvalurile WikiLeaks privind corupta familie prezidentiala. Telegramele diplomatice americane pe aceasta tema au fost redactate "de amabasadori cu scopul de a provoca haos", a acuzat Muammar Gaddafi.
Sursa: Evenimentul Zilei - (Dan Stancu) _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | dolion
| Subiect: Re: Stiri politice internationale Vin 28 Ian 2011, 18:22 | |
| Keith Olbermann, moderatorul american cunoscut publicului roman dupa ce l-a desemnat pe Traian Basescu drept “cel mai rau om al saptamanii”, ironizandu-l pentru intentia de a impozita vrajitoarele, a fost suspendat pe termen nedeterminat.
Decizia conducerii postului MSNBC are loc dupa ce s-a descoperit ca moderatorul a donat diferite sume de bani pentru campaniile electorale a trei democrati, incalcand, astfel, etica si politica editoriala a televiziunii.
Sursa: Libertatea - (Redactia Libertatea) _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | dolion
| Subiect: Re: Stiri politice internationale Vin 28 Ian 2011, 18:28 | |
| Aproximativ 7.000 de manifestanti au cerut, joi seara, la Budapesta, retragerea legii controversate a presei, pe care Guvernul conservator al lui Viktor Orban a promis sa o modifice, dupa un val de critici internationale.
Mobilizarea, organizata pe Internet, a fost mai slaba decat la marsul anterior, din 14 ianuarie, la care au participat aproximativ 10.000 de persoane. Alte patru coloane au fost organizate, joi, in orase din tara.
La Budapesta, reprezentanti ai unor ONG-uri din domeniul apararii drepturilor omului, Amnesty International si Uniunii ungare pentru Libertati Civile, au sustinut discursuri in fata adunarii.
Manifestantii protesteaza fata de un text, intrat in vigoare la 1 ianuarie, acuzat de criticii acestuia ca limiteaza libertatea presei. Comisarul european pentru Telecomunicatii, Neelie Kroes, a cerut Budapestei schimbari, intr-o scrisoare trimisa la 21 ianuarie.
Scrisoarea nu viza, insa, toate cele trei, mai controversate puncte si anume protectia surselor, componenta autoritatii care supervizeaza mass-media - care este formata, in prezent, doar din patru apropiati ai Fidesz, partidul lui Viktor Orban - sau sanctiunile financiare prevazute de text, in special pentru atingerile aduse securitatii nationale sau moralei.
Scrisoarea lui Neelie Kroes denunta inregistrarea obligatorie a institutiilor mass-media intr-un registru, extinderea legislatiei ungare la institutiile mass-media straine care opereaza in aceasta tara si regula care prevede "o acoperire echilibrata".
" Legea va fi modificata. Vor fi gasit solutii acceptabile pentru toti ", a declarat miercuri, la Bruxelles, ministrul ungar al Afacerilor Externe, Janos Martonyi.
O petitie impotriva acestui text a adunat 75.000 de semnaturi pe Facebook. O alta manifestatie este prevazuta, la 15 martie, de Ziua Nationala a Ungariei.
Sursa: Mediafax _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | ostrovna
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
| Subiect: Re: Stiri politice internationale Vin 28 Ian 2011, 20:45 | |
| | |
| | | Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
| Subiect: Re: Stiri politice internationale Sam 29 Ian 2011, 08:28 | |
| De la unu' care habar n-are ce e aia etica, nici nu te poti astepta la altceva ! _____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha | |
| | | nicuvar
Numarul mesajelor : 2464 Varsta : 68 Localizare : Timisoara Data de inscriere : 16/10/2008
| Subiect: Re: Stiri politice internationale Vin 11 Feb 2011, 19:57 | |
| Spre deosebire de un presedinte european, care a promis ca va demisiona in 5 minute dupa ce va fi suspendat, apoi s-a razgandit, presedintele Egiptului s-a razgandit, dar viceversa. Ieri a zis ca nu demisioneaza, azi a demisionat. Bye-bye, Mubarak. Who's next? _____________________ Membru fondator al PSN: Puterea Suntem Noi!
| |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Stiri politice internationale Sam 12 Feb 2011, 00:48 | |
| Americanii, probabil vor încerca să pună un alt om de-al lor în locul lui Mubarak. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Ciprian
Numarul mesajelor : 1574 Data de inscriere : 17/12/2008
| Subiect: Re: Stiri politice internationale Sam 12 Feb 2011, 23:52 | |
| - nicuvar a scris:
- Spre deosebire de un presedinte european, care a promis ca va demisiona in 5 minute dupa ce va fi suspendat, apoi s-a razgandit, presedintele Egiptului s-a razgandit, dar viceversa. Ieri a zis ca nu demisioneaza, azi a demisionat. Bye-bye, Mubarak. Who's next?
Nu e motiv de ras. Nici de bucurie. Mubarak a fost dat jos prin exersarea unui proces democratic. Nu inseamna insa ca va urma democratie. In Palestina, precum in Liban, au votat democratic... islamo- nazismul! Cat despre "Who's next", raman Arabia Saudita si Iordania. Daca si tiranii aia-s inlaturati, e bai! Cu sau fara aia inlaturati, daca fratietatea ia puterea in Egipt, poate sa aiba ca rezultat razboi cu Israel, in care caz razboiul mondial nu e departe.
Ultima editare efectuata de catre Ciprian in Sam 12 Feb 2011, 23:57, editata de 1 ori | |
| | | Ciprian
| Subiect: Re: Stiri politice internationale Sam 12 Feb 2011, 23:55 | |
| - Emil Condor a scris:
- Americanii, probabil vor încerca să pună un alt om de-al lor în locul lui Mubarak.
Nu fratele Hussein Obama. Cata vreme armata e in control, nu e rau pentru Egipt si regiune. E de rau daca Fratietatea, care este deja infiltrata in armata, preia puterea. | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Stiri politice internationale Sam 12 Feb 2011, 23:56 | |
| - Ciprian a scris:
- ...daca fratietatea ia puterea in Egipt, poate sa aiba ca rezultat razboi cu Israel, in care caz razboiul mondial nu e departe.
De asta îmi este si mie, teamă, Ciprian! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | CRUCIAT
Numarul mesajelor : 1568 Data de inscriere : 28/10/2010
| Subiect: Re: Stiri politice internationale Dum 13 Feb 2011, 07:32 | |
| Ora 18,30 Hamas: Plecarea lui Mubarak reprezinta "inceputul victoriei revolutiei egiptene" Hot News e inceputul..sfirsitului?? _____________________ Doctor Cross
| |
| | | Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
| Subiect: Re: Stiri politice internationale Dum 13 Feb 2011, 08:00 | |
| Sa speram ca nu, Angela ... _____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha | |
| | | yzzy
Numarul mesajelor : 1937 Varsta : 60 Localizare : Deva Data de inscriere : 16/01/2009
| Subiect: Re: Stiri politice internationale Dum 13 Feb 2011, 09:14 | |
| - nicuvar a scris:
- .... Bye-bye, Mubarak. Who's next?
Cine-ai vrea să fie? Pălărie-ntrun picior, ghici ciupercă ce-i? - Ciprian a scris:
Nu e motiv de ras. Nici de bucurie. ... E doar o impresie, necunoscând foarte bine maşinaţiunile politice din zonă, dar cred că va rămâne cam aceeaşi mărie cu altă pălărie. Cam ca pe la noi. So, poporul egiptean nu va avea prea mult de câştigat din asta. altele sunt interesele şi pe acolo. - CRUCIAT a scris:
- ...
e inceputul..sfirsitului?? Foarte posibil.... _____________________ Nimeni nu are dreptul să privească o altă persoană de sus, decât în momentul în care se apleacă şi îi întinde o mână pentru a-o ajuta să se ridice!Nu-ţi dori prea multe, nu o să ai unde le pune! | |
| | | Ciprian
| Subiect: Re: Stiri politice internationale Lun 14 Feb 2011, 05:18 | |
| Daca e vorba de cele necesare, slujbe, confort, etc., foarte probabil ca nu se va schimba nimic. Ba se poate merge inspre si mai rau, dupa toti indicatorii (imi aduc aminte cum stateam la coada pe vremea lui Ceausescu si mai de fiecare data era cate un unul, mai mult batran decat tanar, care musai trebuia sa o spuna: "Se poate si mai rau", treaba care pe mine - tanar cum eram- ma enerva pana la iritare. Acuma stiu mai bine...) Ziceam eu mai sus de Liban si Palestina. Nu am mentionat insa Iranul. Egiptul poate sa alunece pe acelasi fagas. In Iran au avut demonstratii urmate de revolutia popilor lor. Toate bune, ca doarau faurit societatea mult dorita, dupa principiile sfinte? Vara trecuta au omorat tineri pe strada, in urma alegerilor "libere", "democratice".
| |
| | | CRUCIAT
Numarul mesajelor : 1568 Data de inscriere : 28/10/2010
| Subiect: Re: Stiri politice internationale Sam 05 Mar 2011, 09:28 | |
| Începe şi în Coreea de Nord? “Vrem hrană şi lumină!”
Răzmeriţe ale populaţiei disperate de foame... Phenianul înfiinţează o forţă specială “anti-răscoală”: baloane cu manifeste încurajează populaţia să se revolte....
Regimul de la Phenian ameninţă Coreea de Sud cu represalii militare dacă mai trimite în Nord baloane cu manifeste în care populaţia e încurajată să se revolte după modelul lumii arabe...
Într-un comunicat de duminica trecută, citat de Le Monde, Coreea de Nord anunţă că e gata să deschidă focul asupra împrejurimilor zonei demilitarizate care separă cele două state.
În ciuda acestor ameninţări, autorităţile de la Seul au anunţat, joi 3 martie, că nu vor interveni pentru a opri trimiterea spre Nord de către un grup de transfugi a circa 200.000 de baloane cu pliante însoţite de DVD-uri şi stick-uri USB cu informaţii despre revoltele din Orientul Mijlociu.
În urma bombardamentului din noiembrie al insulei sud-coreene Yong Pyong de către artileria Nordului, Seulul a reluat războiul psihologic şi a trimis aproximativ trei milioane de baloane peste linia de demarcaţie, practică stopată după anul 2000.
După 25 februarie, aceste baloane transportă, în afară de hrană şi medicamente, şi manifeste despre “prăbuşirea inevitabilă a regimurilor dictatoriale”.
Avertismentul nord-coreean vine pe fondul manevrelor militare anuale americano-sud-coreene.
sursa :ziuaveche.ro Mincarea si energia -eterne surse de razboi..
_____________________ Doctor Cross
| |
| Subiect: Re: Stiri politice internationale Sam 05 Mar 2011, 12:10 | |
| pai, tzarile arabe, coreea de nord - in fiecare din ele cate o samantza de scandal; si, daca adunam la un loc fiecare picatura se face de-un pahar si asta se numeshte razboi global in care nimeni nu mai stie cu cine se razboieshte... _____________________ "Să muriţi bine " (Băsescul )
| |
| | | ostrovna
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
| Subiect: Re: Stiri politice internationale Sam 05 Mar 2011, 12:12 | |
| Basescu huiduit in Finlanda !!!! | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Stiri politice internationale | |
| |
| | | | Stiri politice internationale | |
|
Subiecte similare | |
|