| Casuta din padure (I) | |
|
+17yzzy Layla ACCENT ostrovna Mihai LEONTE zuum Anahoret cactus Diaporevomenos Karima Administrator nicuvar abba Emil Condor aurora abbilbal zaraza26 21 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
rolia
Numarul mesajelor : 535 Varsta : 62 Localizare : Baia Mare Data de inscriere : 12/03/2009
| Subiect: Re: Casuta din padure (I) Mar 21 Apr 2009, 16:59 | |
| - zaraza26 a scris:
- Luni dupa-masa sotul a programat o plimbare cu masina spre Maramures, dar fara niciun plan. Asa ca dupa ce am plecat am deschis harta, ca nu prea stiam drumul, decat in mare... Nu stiam ce am putea vizita...
Dupa ce am trecut prin comuna Cosbuc, Telciu, peisajul a inceput sa se schimbe, de langa sosea se ridicau pante abrupte pline de copaci abia infrunziti. Pomii infloriti ramasesera in urma... Imediat dupa Nasaud trecusem prin Salva, unde erau meri infloriti. Marul din curtea noastra, cel expus caldurii soarelui, abia avea cateva flori numai...
Am mers asa trecand prin Sacel, apoi prin Moisei, Borsa, iar in statiunea Borsa unde am vrut sa zabovim la o cafea, n-am gasit nimic la indemana. Am intrat pe niste stradute inguste si asfaltul a cedat, lasand niste pietris in loc. Am renuntat si am facut cale intoarsa, culegand amintiri de pe unde ne-a placut ce-am vazut.
Pensiunea Perla Maramuresului si peisajul invecinat
Zaraza, api di ce nu ai zas ca zii prin maramu' ?! Mi-ar fi placut sa ne intalnim. | |
|
| |
ostrovna
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
| Subiect: Re: Casuta din padure (I) Mar 21 Apr 2009, 21:19 | |
| - rolia a scris:
- zaraza26 a scris:
- Luni dupa-masa sotul a programat o plimbare cu masina spre Maramures, dar fara niciun plan. Asa ca dupa ce am plecat am deschis harta, ca nu prea stiam drumul, decat in mare... Nu stiam ce am putea vizita...
Dupa ce am trecut prin comuna Cosbuc, Telciu, peisajul a inceput sa se schimbe, de langa sosea se ridicau pante abrupte pline de copaci abia infrunziti. Pomii infloriti ramasesera in urma... Imediat dupa Nasaud trecusem prin Salva, unde erau meri infloriti. Marul din curtea noastra, cel expus caldurii soarelui, abia avea cateva flori numai...
Am mers asa trecand prin Sacel, apoi prin Moisei, Borsa, iar in statiunea Borsa unde am vrut sa zabovim la o cafea, n-am gasit nimic la indemana. Am intrat pe niste stradute inguste si asfaltul a cedat, lasand niste pietris in loc. Am renuntat si am facut cale intoarsa, culegand amintiri de pe unde ne-a placut ce-am vazut.
Pensiunea Perla Maramuresului si peisajul invecinat
Zaraza, api di ce nu ai zas ca zii prin maramu' ?! Mi-ar fi placut sa ne intalnim. Wow,ce locuri frumoase Zaraza,api si pe Rolia o invidiez ca e de acolo,fain ase | |
|
| |
Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| Subiect: Re: Casuta din padure (I) Mar 21 Apr 2009, 21:39 | |
| _____________________ Free your mind!
| |
|
| |
Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| Subiect: Re: Casuta din padure (I) Mar 21 Apr 2009, 22:02 | |
| _____________________ Free your mind!
| |
|
| |
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Casuta din padure (I) Mier 22 Apr 2009, 00:38 | |
| - zaraza26 a scris:
- masivul Pietrosu, acoperit de zapada ca albusul batut, dar n-am prins momentul sa fac o poza. Emil probabil ca nu regreta...
Săru' mâna! Frumoasă tara asta a noastră! Dacă am avea un pic mai mult grijă de ea ar fi o atractie fantastică pentru orice turist din lume. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
|
| |
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: Casuta din padure (I) Mier 22 Apr 2009, 09:00 | |
| - Citat :
- Zaraza, api di ce nu ai zas ca zii prin maramu' ?! Mi-ar fi placut sa ne intalnim.
Din pacate, atata am putut sa lipsim de acasa. Sunt mai multe motive... 1) In Baia Mare am un var bun, la care am fost in 2-3 ianuarie 2008. Acuma ar fi frumos sa vina el pe la noi, apoi sa mai mergem noi... Dar noi avem casa in modificari majore deocamdata... Ma gandeam ca daca ar veni mama pe aici musai ar fi fost sa mergem la ei. Dar casa fiind asa cum e... Sa vedem... poate la toamna sa vina mama... nu stiu. 2) Sotul meu e foarte nehotarat, nu pot sa fiu prea sigura cand plec intr-o calatorie... Se pare ca nu a vrut sa lipseasca prea mult de acasa. Intai ca nu am putut sa-l lasam pe socru sa se descurce cu masa de pranz... fiind sarbatoare nu i-ar fi convenit decat daca am fi avut motive mai mult decat serioase. Si am ajuns acasa devreme, din fericire astfel facand o plimbare pe deal, am facut miscare... daca n-am putut merge prin alte parti. Asta e... 3) Fiica mea intra de anul asta la facultate si nu ne va fi usor sa ii asiguram cele necesare... 4) Dupa cum vezi, n-am fost decat pana in Borsa si Viseu de Sus, acesta din urma fiind neprogramat. De parca restul era programat. | |
|
| |
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: Casuta din padure (I) Mier 22 Apr 2009, 10:05 | |
| | |
|
| |
zaraza26
| Subiect: Re: Casuta din padure (I) Mier 22 Apr 2009, 11:57 | |
| | |
|
| |
zaraza26
| |
| |
zaraza26
| Subiect: Re: Casuta din padure (I) Mier 22 Apr 2009, 13:38 | |
| Un pic mai sus am facut un popas ca sa ne uitam in vale. Eu cu aparatul foto, sotul meu cu binoclul. Cand am ajuns la capatul drumului propus, adica pana unde a fost sotul meu si colegii in interes de serviciu zilele trecute (numai bine, ca mai mult ar fi fost prea obositor), in fatza ne-a aparut o vale cu cateva case. Pe astea nu le puteam vedea de jos din oras, desi se vad risipite pe dealuri cateva case. Iar de aici am luat-o pe un tăpşan, în dreapta, unde erau si doua porti de fotbal din cativa pari. Si de la marginea tăpşanului se deschidea cea mai faina panorama a orasului. Cu aceasta ocazie am putut sa insemn pe fotografie locul casei noastre. Am incercuit mai intai casa galbena aflata pe coltz, deoarece acolo intram pe stradutza de pe bulevard. Dar noi nu stam pe stradutza respectiva, ci ea se desparte, mergand drept inainte, iar la dreapta alta stradutza face legatura cu alte stradutze din "cartierul" de case. Deci incercuirea mare e Biblioteca Academiei, iar incercuirea mica e casuta noastra. Se vede cam rau casa, asa ca va trebui sa fac o poza de aproape casei... | |
|
| |
zaraza26
| Subiect: Re: Casuta din padure (I) Mier 22 Apr 2009, 13:44 | |
| Tot de pe tăpşan am mai facut doua poze. In stanga orasului se afla comuna Rebrisoara, pe care am prins-o aici... In acest timp sotul meu se uita cu binoclul. | |
|
| |
zaraza26
| Subiect: Re: Casuta din padure (I) Mier 22 Apr 2009, 14:13 | |
| Flori am intalnit destul de putine... O panseluta salbatica: Cativa toporasi albastru deschis: O tufa de fragutze: Tot urcusul a durat 26 de minute, uneori cu panta destul de abrupta. N-am socotit si timpul cat am stat pe tăpşan. De pe tăpşan am mai mers un pic mai încolo, printr-o pădurice de mesteceni foarte tineri. Drumul continua spre Rebrişoara. Peste dealuri se poate merge la infinit, fiind niste drumuri de hotare care fac legatura intre sate. Aici am incheiat mica excursie. | |
|
| |
zaraza26
| Subiect: Re: Casuta din padure (I) Mier 22 Apr 2009, 19:21 | |
| In gradina au inflorit unele din florile mele preferate... narcisele! In Moldova le spuneam mai mult zarnacadele. Si iata "casuta din padure": | |
|
| |
Anahoret
| Subiect: Re: Casuta din padure (I) Mier 22 Apr 2009, 21:54 | |
| - zaraza26 a scris:
- In gradina au inflorit unele din florile mele preferate... narcisele! In Moldova le spuneam mai mult zarnacadele.
Am auzit de zarnacadele dar îmi închipuiam că sunt cine ştie ce plante exotice! Mulţumesc că m-ai scos din ceaţă! Ciuboţica cucului ştiu şi eu că este plantă medicinală. Dar nu mai ştiu ce se foloseşte de la ea. Rizomul?!?! _____________________ Free your mind!
| |
|
| |
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Casuta din padure (I) Joi 23 Apr 2009, 02:18 | |
| - zaraza26 a scris:
- Flori am intalnit destul de putine...
Multumim pentru efortul tău de a culege totusi câteva imagini pentru cei de la Popas. Asta demonstrează că mica ta excursie ai făcut-o cu noi... cu noi în gând. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
|
| |
zaraza26
| |
| |
zaraza26
| Subiect: Re: Casuta din padure (I) Joi 23 Apr 2009, 08:40 | |
| - Anahoret a scris:
- zaraza26 a scris:
- In gradina au inflorit unele din florile mele preferate... narcisele! In Moldova le spuneam mai mult zarnacadele.
Am auzit de zarnacadele dar îmi închipuiam că sunt cine ştie ce plante exotice! Mulţumesc că m-ai scos din ceaţă!
Ciuboţica cucului ştiu şi eu că este plantă medicinală. Dar nu mai ştiu ce se foloseşte de la ea. Rizomul?!?! "Partile utilizate ale plantei: rizomul cu radacini (Rhizoma cum ridicibus Primulae) - recoltat primavara devreme sau toamna tarziu si florile (Flores Primulae) - recoltate in perioada infloririi si indepartand pedunculii florali. Componentii principali: primulozida, vitamina C, flavonoide, zaharuri, tanoizi, primveraza (enzima). Proprietati: antispastic, sedativ, sudorific, calmant, cicatrizant, hemostatic, fluidificator al secretiilor bronhice, emolient. Indicatii: in bronsita, pneumonie, in afectiuni renale si ale vezicii urinare, in disfunctii gastrointestinale. Mod de folosire: * Intern: sub forma de infuzie (in cazul florilor), decoct (in cazul radacinii ce trebuie maruntita in prealabil) sau praf (din frunzele bogate in vitamina C). * Extern: sub forma de cataplasme calde ce se aplica pe locurile dureroase, cu actiune calmanta, cicatrizanta si hemostatica." Sursa: http://www.medicina-naturista.ro/plante/plante-medicinale-de-la-a-la-l/ciubotica-cucului-primula-officinalis-fam-primulaceae.htmlOare am stiut ca e planta medicinala? Oricum, in Moldova avea un miros puternic de lamaie. Aici mai mult mi-l imaginez! Are enzima primveraza... Cred ca vine de la primavara. | |
|
| |
Emil Condor
| Subiect: Re: Casuta din padure (I) Vin 24 Apr 2009, 00:26 | |
| - zaraza26 a scris:
- Datorita voua nu uit aparatul...
Deci suntem si noi buni la ceva! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
|
| |
zaraza26
| Subiect: Re: Casuta din padure (I) Vin 24 Apr 2009, 09:57 | |
| | |
|
| |
zaraza26
| Subiect: Re: Casuta din padure (I) Vin 24 Apr 2009, 19:05 | |
| | |
|
| |
zuum
Numarul mesajelor : 3492 Varsta : 60 Data de inscriere : 29/09/2008
| Subiect: Re: Casuta din padure (I) Vin 24 Apr 2009, 19:55 | |
| | |
|
| |
zaraza26
| Subiect: Re: Casuta din padure (I) Vin 24 Apr 2009, 20:29 | |
| - zuum a scris:
- Asta e casa ta?
Asta este: | |
|
| |
Anahoret
| Subiect: Re: Casuta din padure (I) Vin 24 Apr 2009, 20:35 | |
| Mmmmmmmm! _____________________ Free your mind!
| |
|
| |
zaraza26
| Subiect: Re: Casuta din padure (I) Vin 24 Apr 2009, 20:46 | |
| - Anahoret a scris:
- Mmmmmmmm!
E ceva ciudat... toata lumea se exprima ambiguu? Zuum a zis "asta-i casa", asa ca am venit cu poza ca sa fie clar. Anahoret, tu cred ca ai mancat ceva gustos, dar nu-mi dau seama ce! Daca te referi la casa, ma provoci sa pun o schita cu interiorul... ca sa-ti treaca pofta! Fiica mea nu are o camera linistita, camera ei e camera de trecere pentru parintii ei... Eu am citit ceva interesant despre 2012, ceva cu multe amanunte... sa fie si asta o cauza? | |
|
| |
Anahoret
| Subiect: Re: Casuta din padure (I) Vin 24 Apr 2009, 20:57 | |
| 2008+4=2012 Dă Doaaaaaamneeeee! N-ai pus poză cu interiorul, dar pe dinafară apare apetisant! Ca şi casa mea de la Plopeni! _____________________ Free your mind!
Ultima editare efectuata de catre Anahoret in Vin 24 Apr 2009, 20:59, editata de 1 ori | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Casuta din padure (I) | |
| |
|
| |
| Casuta din padure (I) | |
|