_____________________ Noa, seeerbus drajilor! .......BLOG PERSONAL
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: POPASUL ABBILBAL Vin 14 Aug 2009, 20:58
Într-o nouă zi, după o veche noapte, pe un tărâm îndepărtat ce se numeşte lume, sufletele unor stele se chinuie să obţină viaţă veşnică. Răsar în fiecare seară, ne veghează viaţa şi ne-o fac mai bună…sunt ele, stelele nocturne… Nu le privim mereu, le urmărim atunci când se desprind de bolta cerească şi ne spunem unii altora: ”Iată o stea căzătoare, să ne punem o dorinţă!”. S-a gândit cineva oare că steaua aceea reprezintă dispariţia unui suflet pământean? Dacă da atunci merită să ia parte la un ritual al stelelor, şi în urma acestuia să devină un pământean care să aibă o stea norocoasă. Acea stea urmează să-i fie dăruită, pentru că a ştiut să fie om. Atunci când pică steaua poate ajunge în sufletele noastre dacă sentimentele sunt demne de o stea norocoasă, care să ne dăruiască visul de a zbura prin nemurire. Petrarca spunea într-o cugetare: ”Ziua de mâine, abia venită, nu mai este mâine, căci îndată vine un alt mâine, fuge şi acesta şi vine altă zi, care şi ea are un mâine…”. Astfel se întîmplă şi cu stelele noastre, atunci când una se stinge, o nouă viaţă îi ia locul…Nu vi se pare cunoscut acest circuit? Nu seamănă cu viaţa noastră? Noi suntem stelele, viaţa noastră este viaţa lor, atunci când noi murim, mor şi ele… Bolta cerească este “catalogul vieţii noastre”, acolo vedem câţi oameni sunt în lume… Ai încercat vreodată în viaţă să numeri câte stele sunt pe cer? Nici să nu încerci pentru că o viată întreagă de ai număra tot nu ai ajunge la sfârşit să afli răspunsul, pentru că odată ce o nouă viaţă se sfârşeşte, o alta îi ia locul… B.Franklin ne împărtăşea gândurile: ”Oricât de puţin aţi iubi viaţa, nu risipiţi timpul, căci timpul e stofa din care e făcută viaţa.” Stelele suntem noi, timpul sunt sufletele noastre, dacă le risipim sentimentele, vom ajunge să pierdem cele mai importante momente din viaţă, pentru că trăind în zadar pierzi profunzimea viselor şi tocmai pe aceea pe care ar trebui să o folosim în momente grele din amalgamul vieţii. B.P.Haşdeu spunea: ”Trecutul este uşa viitorului.” Vă gândiţi ce ar însemna viitorul în zilele noaste? Aţi găsit răspunsul? Acum închideţi uşa uitării şi deschideţi fereastra pe care trebuie să intre visele noastre, pentru că ele sunt viitorul… Ajunşi la capătul drumului spunem: ”Pierzi în viaţă ani şi la moarte cerşeşti o clipă. Vântul aleargă mult, dar el nu caută pe nimeni…”. (N. Iorga) Spuneţi-mi, aţi dobândit ceva după ce aţi privit cerul în noapte? Atunci deschideţi larg ferestrele inimii pentru a intra dimineaţa… dimineaţa unei noi zile… Nu vă uitaţi visele, faceţi-le adevărate…..
de Neagu Isabela Bianca [yzzy ] (sa fie Yzzy a noastra?)
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
dolion
Subiect: Re: POPASUL ABBILBAL Vin 14 Aug 2009, 21:15
anonim said am August 7 2009 @ 12:38 pm
Dragi prieteni, atentie mare si cititi cu rabdare epistola unei romance. Cred ca are dreptate si ar trebui sa facem ceva in directia indicata de ea!
De azi refuz sa mai platesc impozite, refuz sa mai am carte de munca in acest stat guvernat de oameni incapabili, corupti, needucati, care nu au in vedere decat propriul interes. Refuz sa mai finantez politicieni imbecili si amante care sfideaza o tara intreaga. Nu as avea nimic impotriva doamnelor apropiate presedintelui tarii, dar cand ele beneficiaza de bugete de milioane de euro printre care sunt si banii mei, banii parintilor mei, banii angajatilor mei,am o mare problema. E un blowjob mult prea scump! Refuz sa mai platesc taxe la stat – de ani de zile platesc sute de milioane de lei impozite pentru un stat care nu ma sprijina in nici un fel…platesc zeci de milioane pentru Sanatate, desi sunt constienta ca daca voi ajunge vreodata intr-un spital din Romania, voi fi tratata mizerabil. De ani de zile refuz sa ma mai uit la televizor, mi-e greata de politicienii romani, nu ma duc la vot pentru ca nu am pe cine sa votez, imi vine sa vomit cand vad panourile publicitare din campanii electorale gen –“noua ne pasa de Dumneavoastra”, refuz chiar si sa ma plang, pentru ca sunt mult prea ocupata sa imi castig existenta – cu toate acestea, cand se apropie data de 25 a lunii, in mod mecanic ma impacientez sa fac rost de banii care trebuie platiti la stat, pentru ca, nu-i asa? - “cu statul nu te joci”. Dar iata ca suntem in plina criza, iata ca pentru prima data nu am reusit sa platesc taxele la stat si mi-au fost blocate conturile! Si asta m-a ajutat sa ma trezesc, am deschis ochii, m-am uitat in jurul meu cu atentie, am pus intrebari, am deschis televizorul pentru prima oara in ani de zile…si ce am vazut? EBA si Becali ma reprezinta in Parlamentul european, Elena Udrea beneficiaza de bugete de milioane de Euro de care dispune cum o taie capul, doamna Ridzi arunca 86 milioane de Euro pe o telecabina cand exista orase in Romania care nu au nici macar un spital de Doamne Ajuta, domnul Patriciu vinde Petromidia pentru cateva miliarde din care sunt curioasa daca plateste vreo taxa la stat… jocuri politice murdare, politicieni corupti si curve, haos total, o tara vanduta pe nimic de niste agramati care nu si-au vazut decat propriul interes– macar daca ar fi vandut-o scump!, investitori straini care efectiv nu au cu cine discuta in Romania si se lupta cu morile de vant… si toti oamenii de calitate pe care ii cunosc stau cu capul bagat in nisip…l-am avut si eu, pana astazi - dar am realizat ca oricat de multi bani as face, oricate tari as vizita, oricate carti as citi, oricat as incerca sa nu ma las afectata, at the end of the day, traiesc tot aici si tactica strutului imi va face mai mult rau pe termen lung decat daca m-as implica acum. Nu se mai poate asa! Enough is enough! Romania nu este doar o tara de hoti, de agramati, de curve, de parveniti, de oameni fara balls si fara coloana vertebrala. Sa protestez prin a nu imi plati taxele nu este suficient, desi daca ar mai face-o si altii, s-ar putea declansa ceva. Fac apel catre toate persoanele integre, capabile, educate, care au cladit ceva prin munca lor, fara sa fure, sa ia atitudine pentru a stopa prostia ce ne afecteaza pe toti. Sunt milioane de tineri destepti, multi dintre ei muncesc peste 12 ore pe zi pentru multinationale sau pentru businessul lor propriu, oameni educati, in Romania si peste hotare, oameni care au gestionat milioane de euro, oameni cu viziune, talent, pro-activi, integri, care stiu sa comunice eficient si stiu ce inseamna sa livrezi, stiu ce inseamna un deadline, stiu ce inseamna reresponsabilitatea…. sunt sute de mii de romani de calitate, plecati din Romania pentru a produce si a consuma in alte tari, cladind economia altor state - s-ar intoarce maine in Romania daca nu ar fi circul care este acum aici. Trebuie sa luam atitudine, trebuie sa facem o schimbare, este nevoie de o Miscare a romanilor cu balls si cu coloana vertebrala! O Miscare de Intoarcere Acasa, atat a romanilor plecati slugi in alte tari, cat si a celor care, desi am ales sa ramanem aici, suntem absenti, pasivi, indiferenti si suportam ce ni se intampla doar visand la urmatoarea iesire din tara. E nevoie de o miscare in care leaderii sa fie testati si para-testati, asa cum se intampla cand esti angajat intr-o companie multinationala, fara sa fie acceptati daca nu li se dovedeste integritatea si eficienta. O miscare a oamenilor care nu au mai fost implicati in viata politica, neintinati, nespalati pe creier, nejigoditi. O miscare fara traseisti politici sau scursuri de la alte partide. Este nevoie de o miscare a oamenilor destepti, tineri, cu atitudine, experti in domeniul lor. Si tu si eu cunoastem cel putin 5 oameni inteligenti care ne-ar putea reprezenta mai bine in Parlamentul European decat EBA sau Becali. Oare de ce nimeni nu actioneaza? Daca acum cinci ani ne-am fi implicat cu totii macar o ora pe saptamana, in mod sigur nu s-ar fi ajuns aici. Cati bani furati, cate proiecte blocate, cate fonduri nefolosite in cinci ani de zile…Daca am dialoga constructiv, daca ne-am intalni o ora pe saptamana, daca am actiona, daca am putea aduna si monta toti oamenii destepti, corecti, conectati, creativi, eficienti pe care ii cunosc eu si pe care ii cunosti tu s-ar vedea si simti diferenta in cinci ani de acum incolo. Avem un plan de organizare, avem un plan de finantare, avem usi deschise catre marile centre politice si financiare care cauta in Romania un interlocutor nou. Nu credeti ca si marilor puteri le-ar face mai multa placere sa discute cu oameni educati decat cu agramatii parveniti ce reprezinta interesele Romaniei in momentul de fata? Propun infiintarea unei Miscari a Corporatilor - oameni din banci, industrie, finante, firme de avocati, experti PR, intreprinzatori privati care au calitatile necesare sa scoata tara din criza. Este singura solutie viabila pentru Romania de acum – tara asta se poate pune pe picioare numai daca s-ar uni toti oamenii capabili pe care ii avem in toate domeniile - creiere vanate de toate companiile multinationale, corporati educati, care gestioneaza bugete de miliarde, conduc sute de mii de angajati, sunt cosmopoliti, stiu sa negocieze / sa munceasca / sa comunice intr-un mediu international, intr-o piata globala - nu au doar viziune limitata de speculant din Pipera Tunari. E nevoie de o alternativa in Romania. E nevoie de o Miscare in valorile careia sa ma regasesc si eu, sa se regaseasca si toti oamenii destepti, corecti, conectati, creativi, eficienti care (inca!) au mai ramas in Romania sau care asteapta doar un semn pentru a se intoarce.
Asta e Romania mea! Nu Vanghelie, EBA sau Becali!! Sunt atatea milioane de oameni destepti si muncitori, corecti si educati, capabili si integri… Ma intreb, atatia oameni destepti nu se rusineaza ca sunt reprezentati de Gigi Becali si de EBA? (Ma ingrozesc la gandul ca EBA va negocia pentru Romania fonduri de zeci de milarde de Euro!) Nu va este rusine ca sunteti condusi de un om politic care nici macar nu poate sa pronunte Google? Nu va este rusine sa va dati la o parte cand in masinile cu girofar trece un agramat, un hot sau o papusa blonda cu tupeu si cu un singur talent, platit mult prea scump? Din banii vostri? Am innebunit eu sau am innebunit noi cu totii sa stam pasivi in timp ce suntem calcati in picioare pe banii nostri? Ei bine, mie mi-a ajuns. Imi este rusine ca am stat cu mainile in san si s-a ajuns ca astazi sa fiu reprezentata de o domnisoara din Bamboo si de un cioban. Asa ca voi lua atitudine. Si va rog si pe voi, toti cei ce credeti ca nu va reprezinta cei din scena politica de acum, sa luati atitudine. Sa gasim si sa sustinem oameni de care sa fim mandri ca ne reprezinta. Sa identificam valorile si sa le convingem sa se implice. Daca avem echipa, tot restul vine de la sine. Stiu ca ei exista, trebuie doar treziti. Trebuie sa facem ceva. Nu e suficient sa ne plangem, sau sa bagam capul in nisip. Trebuie actionat. Eu nu mai astept o minune, ma apuc de treaba. Voi lupta. Pentru un grup de oameni capabili, care pot revolutiona un sistem de care toata lumea este satula. Pentru o Romanie condusa de oameni destepti si integri. Pentru o Romanie care sa fie un player international, nu curva de centura a Europei. Pentru o Romanie bogata, cu batrani bine ingrijiti, cu tineri carora sa li se ofere perspective, cu strazi fara gropi, cu hoti bagati dupa gratii, cu milionari pe merit, nu din furat. Pentru un viitor mai bun pentru mine si pentru copiii mei, in tara mea, nu printre straini. Pentru o Romanie de vulturi, nu de struti (am ajuns niste struti, cu capul in nisip si posteriorul la dispozitia tuturor analfabetilor – sper sa nu va simtiti jigniti de exprimarea plastica, este doar realitatea!… suntem vulturi doar in businessul nostru, in zona noastra de comfort sau cand iesim din tara, asta daca nu ne trateaza vreun strain de sus ca avem pasaportul pe care il avem!). Ajunge! Haideti sa ne trezim!
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
yzzy
Numarul mesajelor : 1937 Varsta : 60 Localizare : Deva Data de inscriere : 16/01/2009
Subiect: Re: POPASUL ABBILBAL Sam 15 Aug 2009, 08:43
[quote="dolion"] Nu vă uitaţi visele, faceţi-le adevărate…..
de Neagu Isabela Bianca [yzzy ] (sa fie Yzzy a noastra?)[/quote Nu, nu sunt eu. Pseudonimul, mi l-am luat după cum îmi spunea fratele meu, când eram mici pe-acasă la părinţi. Şi am mai spus, pe-aici pe undeva, că nu le am cu vorbele meşteşugite!
_____________________ Nimeni nu are dreptul să privească o altă persoană de sus, decât în momentul în care se apleacă şi îi întinde o mână pentru a-o ajuta să se ridice! Nu-ţi dori prea multe, nu o să ai unde le pune!
dolion
Subiect: Re: POPASUL ABBILBAL Sam 15 Aug 2009, 10:53
ok, dar ramane totusi o legatura intre "nu vă uitaţi visele, faceţi-le adevărate…" si tine; asa sunt eu, o inchipuire prinde contur definitiv in mintea mea.
dolion
Subiect: Re: POPASUL ABBILBAL Sam 15 Aug 2009, 16:23
Cadrele medicale de la cabinetele scolare din Alba Iulia risca sa ramana pe drumuri, anunta, vineri, Realitatea TV. Personalul nu mai apartine spitalelor la care era arondat, iar administratia locala, care trebuia sa-i preia de la inceputul lunii iulie, nu-i vrea. La 1 iulie cadrelele medicale ar fi trebuit sa fie trecute din subordinea spitalelor in cea a Primariei. Doar ca reprezentantii Primariei nu au semnat Protocolul cu Directia de Sanatate Publica pentru ca nu erau clar prevazute sursele de finantare. Liderul sindicatului SANITAS Alba a declarat ca a depus un memoriu la Prefectura Judetului, dar si la Guvern. In aceasi situatie se afla 170 de medici din Timisoara. Aici insa, Primaria a semnat Protoculul, dar in luna august, salariile din luna iulie fiind astfel descopertie.
Sursa: Ziua (Z.O.)
abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
Subiect: Re: POPASUL ABBILBAL Joi 20 Aug 2009, 21:06
La odihnă în Popasul ABBILBAL
abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
Subiect: Re: POPASUL ABBILBAL Joi 20 Aug 2009, 21:12
Profil văzut din popasul ABBILBAL
abbilbal
Subiect: Re: POPASUL ABBILBAL Joi 20 Aug 2009, 21:14
Saturn în vizită la Abbilbal
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
Subiect: Re: POPASUL ABBILBAL Vin 21 Aug 2009, 21:50
Subiect: Re: POPASUL ABBILBAL Lun 24 Aug 2009, 09:02
Păi tu Zarazo să şti că-mi place, la fel ca şi asta:
"Puşca şi curaua lată, ce ficior eram odată"
PS. La noi se spune "curauă" nu "curea" la "chimir". "Curea" este "brăcinaru" de la nădragi.
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
Subiect: Re: POPASUL ABBILBAL Lun 24 Aug 2009, 15:11
Citat :
PS. La noi se spune "curauă" nu "curea" la "chimir". "Curea" este "brăcinaru" de la nădragi.
drept ai.... oare boc cel mititel stie?
Subiect: Re: POPASUL ABBILBAL Lun 24 Aug 2009, 15:53
Iar îmi începe sarabanda neînregistrărilor sau poate unde spuneam că lui Boc cel mititel îi trebuie bretele că nu are ce face cu brăcinaru, doar să se spânzure cu el.
abbilbal
Subiect: Re: POPASUL ABBILBAL Lun 31 Aug 2009, 21:41
abbilbal
Noa sara bună Pătrule. Aniaza nopţii a scăpătat de ceva vreme şi io am ajuns pe hudiţa ta din drumu mare, colbuit. Virtual am fost pe Vale azi şi am trecut Defileul Jiului cu gândul. Ce a fost şi ce-a rămas din el, ca de altfel din tot ce a fost cotat "comunist" şi a trebuit distrus ! Dar azi am fost nostalgic şi am bătut un drum lung de-a-ndoaselea. Adică, am umblat din Bălgrad în Oarda de Jos, apoi am trecut prin Limba şi Ciugud pentru a mă întoarce din nou în Bălgrad. A fost linişte pe drum şi nu a mai vint niciun "aeroplan" să mă "borbandeze". Pe drum am fost doar eu, prin colbul imaginar, şi Puiu Mic din braţa mea, acum mai măricea ceva, în şeaua unei biciclete. Liniştea ce ne înconjura era strâcată din când în când de duruitul unui motor ce trecea în fugă pe lângă noi. Trcecea şi nu ne titia că noi eram cuminţi şi ne vedeam de drumul nost. Şi cum mergeam aşa, Puiu Mic vedea ce era în jurul ei şi mă întreba tot timpul de una, alta, iar eu vorbeam cu ea şi vedeam lângă mine pe cei ce nu mai sunt demult cu noi. Da, drept îţi spui. Nu mai ştiu de sămănau cu ei ori ba, da erau undeva pe aproape. Fiecare îşi avea numele lui şi ne însoţea în tăcere, pentru a nu ne strâca poveştile noastre de acum. Doar drumu nu mai era tăt ăla, chietruit şi întinat când ploua, că acum îi asfaltat, să nu-şi mânzăle măşinile păpucii, iar pe jos, nu se mai încumetă nimeni să meargă decât un nărod ca mine. Nici casele nu mai sunt alea, iar oameni pe care să-i mai ştiu am întâlnit doar unu, vreme de şepte ceasuri cât o durat plimbarea asta. Nu că ar fi fost drumu chiar aşe de lung. Că doar n-or fost decât vreo 15 Km, dar am şezut pe ici şi colo de am mai făcut şi nişte chipuri. Aşe că, acum mă abat pe hudiţa ta să mai beau o gură de apă de la fântăna aia din vale ce are apă din inima muntelui. Acum te las, că ni-am stâmpărat sătea. Rămâi cu bine şi Dumnezău să te ocrotească !
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
Subiect: Re: POPASUL ABBILBAL Mar 08 Sept 2009, 11:01
abbilbal a scris:
Noa sara bună Pătrule. Aniaza nopţii a scăpătat de ceva vreme şi io am ajuns pe hudiţa ta din drumu mare, colbuit. Virtual am fost pe Vale azi şi am trecut Defileul Jiului cu gândul. Ce a fost şi ce-a rămas din el, ca de altfel din tot ce a fost cotat "comunist" şi a trebuit distrus ! Dar azi am fost nostalgic şi am bătut un drum lung de-a-ndoaselea. Adică, am umblat din Bălgrad în Oarda de Jos, apoi am trecut prin Limba şi Ciugud pentru a mă întoarce din nou în Bălgrad. A fost linişte pe drum şi nu a mai vint niciun "aeroplan" să mă "borbandeze". Pe drum am fost doar eu, prin colbul imaginar, şi Puiu Mic din braţa mea, acum mai măricea ceva, în şeaua unei biciclete. Liniştea ce ne înconjura era strâcată din când în când de duruitul unui motor ce trecea în fugă pe lângă noi. Trcecea şi nu ne titia că noi eram cuminţi şi ne vedeam de drumul nost. Şi cum mergeam aşa, Puiu Mic vedea ce era în jurul ei şi mă întreba tot timpul de una, alta, iar eu vorbeam cu ea şi vedeam lângă mine pe cei ce nu mai sunt demult cu noi. Da, drept îţi spui. Nu mai ştiu de sămănau cu ei ori ba, da erau undeva pe aproape. Fiecare îşi avea numele lui şi ne însoţea în tăcere, pentru a nu ne strâca poveştile noastre de acum. Doar drumu nu mai era tăt ăla, chietruit şi întinat când ploua, că acum îi asfaltat, să nu-şi mânzăle măşinile păpucii, iar pe jos, nu se mai încumetă nimeni să meargă decât un nărod ca mine. Nici casele nu mai sunt alea, iar oameni pe care să-i mai ştiu am întâlnit doar unu, vreme de şepte ceasuri cât o durat plimbarea asta. Nu că ar fi fost drumu chiar aşe de lung. Că doar n-or fost decât vreo 15 Km, dar am şezut pe ici şi colo de am mai făcut şi nişte chipuri. Aşe că, acum mă abat pe hudiţa ta să mai beau o gură de apă de la fântăna aia din vale ce are apă din inima muntelui. Acum te las, că ni-am stâmpărat sătea. Rămâi cu bine şi Dumnezău să te ocrotească !
Si pe tine, Abbilule, si pe Puiutu cu parintii ei, Dumnezeu sa va ocroteasca si sa va dea multe ceasuri fericite de acum incolo!
Abiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, încă n-a venit nici toamna cum trebă! Şi tu ne-aduci iarna?
_____________________ Nimeni nu are dreptul să privească o altă persoană de sus, decât în momentul în care se apleacă şi îi întinde o mână pentru a-o ajuta să se ridice! Nu-ţi dori prea multe, nu o să ai unde le pune!
abbilbal