Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
Subiect: Re: POPASUL ABBILBAL Mar 23 Dec 2008, 08:17
zaraza26 a scris:
Dar nu stiu de ce nu am putut salva pozele pe calculatorul meu... Si din cauza asta le-am vazut la dimensiunea la care erau...mari, dar se vedea ca erau prea mari si din cauza asta neclare, se vedeau pixelii...
Prezentarea a fost făcută în flash, de aceea n-ai putut salva pozele. În plus, a fost concepută pentru o dimensiune de 600×400 pixeli, din cauza asta ai văzut-o pixelită. Poţi deschide din nou fereastra şi să o micşorezi din margini la o dimensiune corespunzătoare.
Prezentările viitoare am să le fac în powerpoint, ca să se vadă mai bine, chiar dacă nu pot folosi atâtea efecte ca la flash. Programul ăsta, totuşi, este făcut să funcţioneze corect în paginile web.
_____________________ Free your mind!
abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
Subiect: Re: POPASUL ABBILBAL Mier 24 Dec 2008, 06:00
Pentru că este primul, este excelent
_____________________ Noa, seeerbus drajilor! .......BLOG PERSONAL
abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
Subiect: Re: POPASUL ABBILBAL Sam 27 Dec 2008, 20:46
Moş Crăciun a plecat şi vine Moş Gerilă pentru cei care mai cred în el.
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: POPASUL ABBILBAL Sam 27 Dec 2008, 20:55
Si pentru cei ce nu cred în niciunul... cine mai vine? Ăla roshu? E acelasi lucru!
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
abbilbal
Subiect: Re: POPASUL ABBILBAL Sam 27 Dec 2008, 20:59
abbilbal
Subiect: Re: POPASUL ABBILBAL Sam 27 Dec 2008, 21:00
Emil Condor a scris:
Si pentru cei ce nu cred în niciunul... cine mai vine? Ăla roshu? E acelasi lucru!
Pentru cei ce nu cred în nici-un Moş, vine condorul. Şi am umblat după el mult, dar până la urmă l-am găsit. Iată-l:
Ultima editare efectuata de catre abbilbal in Sam 27 Dec 2008, 21:57, editata de 1 ori
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: POPASUL ABBILBAL Sam 27 Dec 2008, 21:04
"Condorul" de Ferentari?
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
Subiect: Re: POPASUL ABBILBAL Sam 27 Dec 2008, 21:18
Emil Condor a scris:
"Condorul" de Ferentari?
Ăla este cioroi, lasă-l în pace! N-ai văzut că cin' s-a pus cu el a luat-o în freză? Politic, se înţelege!
abbilbal
Subiect: Re: POPASUL ABBILBAL Dum 28 Dec 2008, 05:05
Anahoret
Subiect: Re: POPASUL ABBILBAL Dum 28 Dec 2008, 11:42
Ei, Preacinstite, cu Condorul tău mi-ai adus aminte de ceva... Eram, acum trei-patru ani, cam pe vremea asta, prin centrul Ploieştiului după cumpărături. Undeva, în faţa magazinului "Unirea" (ploieştenii ştiu locul) erau un grup de peruvieni îmbrăcaţi în straiele lor andine, care cântau muzica lor populară la instrumentele lor tradiţionale. Ne opriserăm cu toţii să-i ascultăm iar, când au terminat, am aplaudat ca la spectacol. Mi-au rămas lipiţi de suflet. Mi-ar fi plăcut să pot cumpăra casete de la ei, însă le vânduseră deja pe toate; cred că nici ei nu se aşteptau la aşa audienţă. Păcat că n-am avut la mine un aparat de fotografiat. Atunci am înţeles exclamaţia ghidului care ar fi spus când l-a văzut pe Badea Cârţan: "Pentru Dumnezeu, un dac a coborât de pe columnă!". Şi acei oameni păreau abia coborâţi de pe potecile croite de lame...
abbilbal
Subiect: Re: POPASUL ABBILBAL Dum 28 Dec 2008, 15:43
Anahoret
Subiect: Re: POPASUL ABBILBAL Dum 28 Dec 2008, 15:46
Da, asta este mai... "occidentalizată", mai lucrată, precum creaţiile "simfonice" ale lui Zamfir al nostru.
Cei pe care i-am văzut eu erau doar patru: unul cu o chitară, unul cu un fel de fluier şi doi cu instrumente de percuţie. Dar, Doamne Sfinte... cântau divin!
abbilbal
Subiect: Re: POPASUL ABBILBAL Dum 28 Dec 2008, 16:08
Aici ai doar ocarina, chitara şi... vântul, dar lipseşte costumul tradiţional.
abba
Numarul mesajelor : 677 Varsta : 65 Localizare : Neaparat pe langa Dunare... Data de inscriere : 03/10/2008
Subiect: Re: POPASUL ABBILBAL Dum 28 Dec 2008, 16:48
Menisc are inregistrarea , ca si-a cumparat CD-ul asta-vara , la mare. O sa-l rog sa mi-l trimita , ca mi-au placut si mie, la Zilele Severinului, unde vin in fiecare an. Chiar sunt principala atractie pentru public!
_____________________ Nici viitorul nu mai e ce-a fost candva!
abbilbal
Subiect: Re: POPASUL ABBILBAL Dum 28 Dec 2008, 20:15
Şi pe la noi prin Bălgrad au ajuns şi n-o puteam dezlipi pe Puiu Mic de ei.
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
Subiect: Re: POPASUL ABBILBAL Lun 29 Dec 2008, 00:17
Anahoret a scris:
Ei, Preacinstite, cu Condorul tău mi-ai adus aminte de ceva... Eram, acum trei-patru ani, cam pe vremea asta, prin centrul Ploieştiului după cumpărături. Undeva, în faţa magazinului "Unirea" (ploieştenii ştiu locul) erau un grup de peruvieni îmbrăcaţi în straiele lor andine, care cântau muzica lor populară la instrumentele lor tradiţionale. Ne opriserăm cu toţii să-i ascultăm iar, când au terminat, am aplaudat ca la spectacol. Mi-au rămas lipiţi de suflet. Mi-ar fi plăcut să pot cumpăra casete de la ei, însă le vânduseră deja pe toate; cred că nici ei nu se aşteptau la aşa audienţă. Păcat că n-am avut la mine un aparat de fotografiat. Atunci am înţeles exclamaţia ghidului care ar fi spus când l-a văzut pe Badea Cârţan: "Pentru Dumnezeu, un dac a coborât de pe columnă!". Şi acei oameni păreau abia coborâţi de pe potecile croite de lame...
Sa stii ca un asemenea grup a venit si la noi in oras, chiar de mai multe ori, ultima data acum in toamna de ziua orasului. Aveau si casete sau cd-uri de vanzare, dar era mare inghesuiala. Mi-a placut si mie cum cantau, multa lume, tineri, copii, faceau si poze cu ei, costumatia si instrumentele fiind ceva deosebit.
Subiect: Re: POPASUL ABBILBAL Lun 29 Dec 2008, 12:30
Sotul meu a intalnit un grup din Mongolia si a luat un cd. Primul cantec e foarte interesant, un pic mai pe gustul nostru, al europenilor, dar tot in stilul lor traditional. Sper sa nu uit si sa-l aduc aici pe forum, probabil mai bine la "Incearca, poate iti place."
Subiect: Re: POPASUL ABBILBAL Lun 29 Dec 2008, 21:04
Preacinstite, am tras pe la tine la Popas gândind că ţi-oi trage şi tu sufletul după ce-ai mers atâta cu trenul. N-am stat la fereastră să-ţi fac cu mâna, c-am mai tras o fugă prin magazine. Dar poate ne-om vedea poimâine!
abba
Numarul mesajelor : 677 Varsta : 65 Localizare : Neaparat pe langa Dunare... Data de inscriere : 03/10/2008
Subiect: Re: POPASUL ABBILBAL Lun 29 Dec 2008, 21:57
Mi-a trimis Menisc muzica aia , dar nu stiu cum s-o postez.
abba
Subiect: Re: POPASUL ABBILBAL Lun 29 Dec 2008, 22:01
Dar am facut o smecherie si i-am gasit si pe youtube! Se pierde din sunet , dar castiga in imagine!
Anahoret
Subiect: Re: POPASUL ABBILBAL Lun 29 Dec 2008, 22:03
Sunt două variante: 1. Pe www.transfer.ro (suportă până la 1 GB) şi postezi link-ul ca să poată fi descărcat. 2. Pe www.4shared.com, dar pe ăsta-l folosesc doar de când am venit aici şi nu ştiu ce posibilităţi are.
Mulţumesc mult!
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
Subiect: Re: POPASUL ABBILBAL Mar 30 Dec 2008, 02:58
abba a scris:
Mi-a trimis Menisc muzica aia , dar nu stiu cum s-o postez.
sub ce forma ai muzica de care spui? ce fel de suport, ce fel de fisier?
Subiect: Re: POPASUL ABBILBAL Dum 18 Ian 2009, 14:13
Înainte de a se plimba printre aştri la braţ cu aştri, a trecut să facă un scurt, sau lung, popas aici.
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
Subiect: Re: POPASUL ABBILBAL Lun 19 Ian 2009, 13:16
Acasa de Grigore Vieru
Toamnă târzie la noi la Lipcani, rece ca sfecla de zahăr. Mă trezesc dimineaţa cu toate lăicerele casei pe mine, ostenit de greul lor colorat. „Mă temeam să nu-ţi fie frig“, zice mama. Vin rudele să mă vadă, vorbesc în şoaptă afară ca la priveghi, să nu-mi tulbure somnul şi ţistuiesc pe cei mici să fie cuminţi. Mă aplec să le sărut mâna, ele şi-o smulg îndărăt: „Nu trebuie...“ ruşinându-se de pământul de sub unghii şi din crăpăturile palmelor. O, neamule, tu, adunat grămăjoară, ai putea să încapi într-o singură icoană.