__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| POPASUL ABBILBAL | |
|
+13Layla Anahoret zuum nicuvar zaraza26 abba cactus Karima aurora dsm Emil Condor Administrator abbilbal 17 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: POPASUL ABBILBAL Sam 29 Noi 2008, 05:56 | |
| Oh! Tu vorbeai acolo de mesajele pe Email? Alea sunt scanate automat la primire. | |
| | | abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: POPASUL ABBILBAL Sam 29 Noi 2008, 07:05 | |
| - Emil Condor a scris:
- Oh! Tu vorbeai acolo de mesajele pe Email? Alea sunt scanate automat la primire.
Da aşa este, dar nu toate Email-urile au menţiunea că nu conţin viruşi. Şi mai sunt şi înregistrările ce le facem de pe net fără să ştim dacă sunt curate şi uite aşa.... de ne vine să :roflmao: | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: POPASUL ABBILBAL Sam 29 Noi 2008, 07:43 | |
| Înregistrările de pe Net se pun într-un folder special pentru asa ceva si înainte de a le deschide sau transfera în folderul unde vrei să le ai, le scanezi. Asta e lege la mine. | |
| | | abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: POPASUL ABBILBAL Sam 29 Noi 2008, 08:16 | |
| - Emil Condor a scris:
- Înregistrările de pe Net se pun într-un folder special pentru asa ceva si înainte de a le deschide sau transfera în folderul unde vrei să le ai, le scanezi. Asta e lege la mine.
Păi şi io să să-mi autoimpun legea asta | |
| | | abbilbal
| Subiect: Re: POPASUL ABBILBAL Sam 06 Dec 2008, 00:57 | |
| De câteva minute bune se preumblă prin urbea mea Moş Niculae. Stau singur în popasul meu şi gândul mă poartă la bădia Ion din Humuleşti, cum "cea dintâi şcolăriţă a fost însăşi Smărăndiţa popei, o zgâtie de copilă ageră la minte şi aşa de silitoare, de întrecea mai pe toţi băieţii şi din carte, dar şi din nebunii. Însă părintele mai în toată tiua da pe la şcoală şi vedea ce se petrece... Şi ne pomenim întru una din zile că părintele vine la şcoală şi ne aduce un scaun nou şi lung, şi, după ce-a întrebat de dascăl, care cum ne purtăm, a stat puţin pe gânduri, apoi a pus nume scaunului "Calul Bălan" şi l-a lăsat în şcoală. În altă zi ne trezim că iar vine părintele la şcoală, cu moş Fotea, cojocarul satului, care ne aduce, dar de şcoală nouă, un drăguţ de bicişor de curele, împletit frumos, şi părintele îi pune numele "Sfântul Nicolai", după cum este şi hramul bisericei din Humuleşti... Apoi pofteşte pe moş Fotea că, dacă i-or mai pica ceva curele bune, să mai facăîî aşa ceva, din când în când, câte unul, şi ceva mai grosuţ, dacă se poate... Bădiţa Vasile a zâmbit atunci, iară noi, şcolarii, am rămas cu ochii holbaţi unii la alţii. Şi a pus părintele pravilă şi a zis că în toată sâmbăta să se procitească băieţii şi fetele, adică să asculte dascălul pe fiecare de tot ce a învăţat peste săptămână; şi câte greşele va face să i se ânsemne cu cărbune pe ceva, iar la urma urmelor, de fiecare greşală să-i ardă şcolarului câte un Sfânt Nicolai. Atunci copila părintelui, cum era sprinţară şi plină de incuri, a bufnit în râs. Păcatul ei sărmana! - Ia poftim de încalecă pe Bălan, jupâneasă ! zise părintele de tot posomorât, să facem pocinog sfântului Nicolai cel din cuiu. Şi cu toată stăruinţa lui moş Fotea şi a lui bădiţa Vasile, Smărăndiţa a mâncat papara..." | |
| | | abbilbal
| Subiect: Re: POPASUL ABBILBAL Sam 06 Dec 2008, 01:14 | |
| Dar gândul îmi fuge şi la năzbâtiile mele de Moş Nicolaie. Într-un an, om în toată firea, ce-mi veni, nici una, nici alta, decât să pun în ghetele surorii mele, frumos curăţate şi lustruite, ceapă, usturoi şi o joardă zdravănă. Bocăncioii mei, mari şi jegoşi, i-am umplut cu ciocolată şi alte dulciuri. Operaţiunea am făcut-o în timp ce dormeau, ea şi mama. Dimineaţa când să se încalţe pentru a merge la servici a dat cu ochii de buneţurile din ghetele ei. Mamă şi ce s-a mai cătrănit. A trântit ghetele în casă de a făcut tot o ceapă şi un usturoi, dar mai tare a enervat-o joarda, că "şi-o bătut joc" ameţâtu ăla. Pe mama a bufnit-o râsu şi asta o enervă şi mai rău pe soru-mea, că mama-mi ţine partea. N-au mai interesat-o pe sora mea cadourile ce le-a primit, căci, pentru ea, fapta se consuma-se la ghete. | |
| | | zuum
Numarul mesajelor : 3492 Varsta : 60 Data de inscriere : 29/09/2008
| Subiect: Re: POPASUL ABBILBAL Sam 06 Dec 2008, 07:10 | |
| Noi stiam ca Mosul vine pe la geam si deci ne pregateam ghetele de cu seara. Dimineata gaseam bomboane si alte dulciuri, nu prea multe si poate de aia atat de bune. Si acum mari...ne mai uitam prin pantofi in dimineata de Sf. Nicolae | |
| | | abbilbal
| Subiect: Re: POPASUL ABBILBAL Sam 06 Dec 2008, 16:06 | |
| Când eram copil nu ştiam de Moş Niculaie, iar de Moş Crăciun am aflat târziu. Plăcerea moşilor am aflat-o după ce am trecut de 20 de ani, că doar atunci îs faine trăznăile. Doar că sora mea nu prea ştia de glume şi tocmai pentru asta îmi plăcea s-o necăjesc. După ce terminam de împodobit bradul de Crăciun strigam în gura mare la mama că a venit la mine Moş Crăciun, şi sora mea se burzuluia: "da ce numa la tine a venit Moş Crăciun ?" Şi pe la 25 de ani a început să vină şi Moş Gerilă. Din 3 decembrie şi până în 3 ianuarie tot veneau moşii. Când cu una, când cu alta. | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: POPASUL ABBILBAL Mar 09 Dec 2008, 06:23 | |
| Poftim prietene Abbilapullum! Dorinta ti-a fost împlinită... | |
| | | aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Re: POPASUL ABBILBAL Mar 09 Dec 2008, 13:23 | |
| e superba poza... si intregul .pps e mirific! _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | abbilbal
| Subiect: Re: POPASUL ABBILBAL Mar 09 Dec 2008, 20:09 | |
| Aurora, superbă, superbă. Mirific, mirific. Da' mai sunt doar 8 zile adică o săptămână. Îi bine aranjată cuşmelia, ori mai avem treabă? Nu de alta dar fiind iarnă se lucră mai greu, că ne îngheaţă mâinile. | |
| | | aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Re: POPASUL ABBILBAL Mar 09 Dec 2008, 22:58 | |
| - abbilbal a scris:
- Aurora, superbă, superbă. Mirific, mirific. Da' mai sunt doar 8 zile adică o săptămână. Îi bine aranjată cuşmelia, ori mai avem treabă? Nu de alta dar fiind iarnă se lucră mai greu, că ne îngheaţă mâinile.
De lucru mai este intotdeauna, ce tu crezi ca ai gatat treaba? Asa ti se pare cusmelia, ca e gata aranjata? Nu te-am mai vazut sa fi lucrat ceva pe acolo! Si io la treburi barbatesti nu ma pricep! _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | abbilbal
| Subiect: Re: POPASUL ABBILBAL Mier 10 Dec 2008, 14:24 | |
| Azi n-am chef de lucru că-i frig afară şi-n casă-i cald şi bine. Aşa că... | |
| | | abbilbal
| Subiect: Re: POPASUL ABBILBAL Mier 10 Dec 2008, 14:28 | |
| POPOAS LA POPAS PS. Ieri n-am avut cgef de grădiniţă. S-a trezit pe la 11, am colorat, ne-am kucat în casă şi ziua a trecut, fără preumblare. | |
| | | aurora
| Subiect: Re: POPASUL ABBILBAL Mier 10 Dec 2008, 23:20 | |
| E placuta si cate o zi de-asta de leneveala, de program de voie ... macar cat inca se mai poate! _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| Subiect: Re: POPASUL ABBILBAL Joi 11 Dec 2008, 16:57 | |
| Seara bună, Preacinstite! Am trecut p-aci să-ţi bat în poartă, da' nu stau mult că-s grăbit. Vin altă dată cu un vin mănăstiresc să stăm la un pahar de vorbă! Puiu' mic a crescut mare şi-i frumoasă! Să-ţi trăiască şi să vă bucuraţi de ea! P.S.Mai fuge seara-n pat să-i ocupe locul lui Doşu'? | |
| | | abbilbal
| Subiect: Re: POPASUL ABBILBAL Joi 11 Dec 2008, 22:21 | |
| - Anahoret a scris:
- Seara bună, Preacinstite!
Am trecut p-aci să-ţi bat în poartă, da' nu stau mult că-s grăbit. Vin altă dată cu un vin mănăstiresc să stăm la un pahar de vorbă!
Puiu' mic a crescut mare şi-i frumoasă! Să-ţi trăiască şi să vă bucuraţi de ea!
P.S. Mai fuge seara-n pat să-i ocupe locul lui Doşu'? Bine ai venit bătrâne călugăr. Mă bucur că ai venit, chiar dacă şederea îţi este scurtă. Aştept ziua când vom avea vreme de taclale. Sunt multe de povestit. Un nărav odată câştigat, nu să chierde. Acum merge şi la mamă-sa. Acolo stă cât stă şi la un moment dat o aut: "Ciau mami, mă duc la moşit-o" Vine şi-mi zice: "Moşulică, auzi mă bătânule, mă laşi la tine, oli eşti suld şi nu auzi?" | |
| | | aurora
| Subiect: Re: POPASUL ABBILBAL Vin 12 Dec 2008, 00:04 | |
| - abbilbal a scris:
- Anahoret a scris:
- Seara bună, Preacinstite!
Am trecut p-aci să-ţi bat în poartă, da' nu stau mult că-s grăbit. Vin altă dată cu un vin mănăstiresc să stăm la un pahar de vorbă!
Puiu' mic a crescut mare şi-i frumoasă! Să-ţi trăiască şi să vă bucuraţi de ea!
P.S. Mai fuge seara-n pat să-i ocupe locul lui Doşu'? Bine ai venit bătrâne călugăr. Mă bucur că ai venit, chiar dacă şederea îţi este scurtă. Aştept ziua când vom avea vreme de taclale. Sunt multe de povestit.
Un nărav odată câştigat, nu să chierde. Acum merge şi la mamă-sa. Acolo stă cât stă şi la un moment dat o aut: "Ciau mami, mă duc la moşit-o" Vine şi-mi zice: "Moşulică, auzi mă bătânule, mă laşi la tine, oli eşti suld şi nu auzi?" mwah1 i-ai aratat pinguinii de i-am pus io pentru ea? _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | abba
Numarul mesajelor : 677 Varsta : 65 Localizare : Neaparat pe langa Dunare... Data de inscriere : 03/10/2008
| Subiect: Re: POPASUL ABBILBAL Vin 12 Dec 2008, 02:03 | |
| Anahoret, dacă ai bătut în poartă la vecinu Abbilul, poate treci şi pe la mine, că-i doar o azvârlitură de băţ! _____________________ Nici viitorul nu mai e ce-a fost candva!
| |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: POPASUL ABBILBAL Vin 12 Dec 2008, 02:09 | |
| Abba, okay, okay, o azvârlitură de băt dar nu lasi câinele ăla rău, Grammaticus, să-l rupă! | |
| | | abba
Numarul mesajelor : 677 Varsta : 65 Localizare : Neaparat pe langa Dunare... Data de inscriere : 03/10/2008
| Subiect: Re: POPASUL ABBILBAL Vin 12 Dec 2008, 02:13 | |
| Anahoret e cel mai bun prieten al lui Grammaticus! Acum trebuie să recunosc că semnătura mea e opera lui Anahoret! _____________________ Nici viitorul nu mai e ce-a fost candva!
| |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: POPASUL ABBILBAL Vin 12 Dec 2008, 02:20 | |
| - abba a scris:
- Anahoret e cel mai bun prieten al lui Grammaticus!
Ahaaa! Auziti forumisti! Vin întăriri pentru Grammaticus! Înarmati-vă! Fuga la Limba si Literatura noastră "mai îngrijită"... | |
| | | abbilbal
| Subiect: Re: POPASUL ABBILBAL Sam 13 Dec 2008, 10:31 | |
| - Emil Condor a scris:
- abba a scris:
- Anahoret e cel mai bun prieten al lui Grammaticus!
Ahaaa! Auziti forumisti! Vin întăriri pentru Grammaticus! Înarmati-vă! Fuga la Limba si Literatura noastră "mai îngrijită"... Până de sărbători puteţisufla liniştiţi. Are omu "tleba mami tleabă" "hai la treabă odată mă omule, nu mai sta pe internet !" | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: POPASUL ABBILBAL Sam 13 Dec 2008, 22:20 | |
| Uite-l si pe maestrul abbillappullumm! Am dublat toate consoanele ca să fiu sigur că sunt si cele ce trebuiesc să fie asa! Ce faci tineretea mea? Ai pus Puiu' Mic la culcare? | |
| | | abbilbal
| Subiect: Re: POPASUL ABBILBAL Sam 13 Dec 2008, 22:41 | |
| - Emil Condor a scris:
- Uite-l si pe maestrul abbillappullumm!
Am dublat toate consoanele ca să fiu sigur că sunt si cele ce trebuiesc să fie asa!
Ce faci tineretea mea? Ai pus Puiu' Mic la culcare? Mulţam penbtru generozitatea consoanelor dublate. N-am pus Puiu Mic la conservat. Azi şi mâine este a lu mumă-sa. Îmi pare rău de Puiu Mic, dar nu mă bag. În schimb am fost pe moşia Abbei, după cum i-am promis. | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: POPASUL ABBILBAL | |
| |
| | | | POPASUL ABBILBAL | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |