__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| o noua religie | |
|
+5Diaporevomenos Emil Condor Ion Admin enohabel 9 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
enohabel
Numarul mesajelor : 412 Data de inscriere : 31/08/2008
| Subiect: Re: o noua religie Joi 14 Ian 2016, 22:18 | |
| citat; ci implica in voia Lui Dumnezeu si voia lor."""
aici e buba denominatiunilor=cultelor sectelor, au fiecare ceva adevar dar nu merg pana la capat _____________________ Crestinism autentic ori este revelatie ori nu este nimic
| |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: o noua religie Vin 15 Ian 2016, 01:48 | |
| Zici că au „ceva adevăr”? Adică fărâmituri din adevăr? Și numești acele „resturi” ca fiind adevăr? _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: o noua religie Vin 15 Ian 2016, 13:50 | |
| - enohabel a scris:
- citat;
ci implica in voia Lui Dumnezeu si voia lor."""
aici e buba denominatiunilor=cultelor sectelor, au fiecare ceva adevar dar nu merg pana la capat Fiecare suntem pe calea spre adevar. Si fiecare are adevarul lui. Nu ma cert cu cineva pentru ca vede altfel ca mine. Realitatea din jur e subiectiva si o recreem cu mintea noastra. Suntem diferiti si e bine asa. | |
| | | zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: o noua religie Vin 15 Ian 2016, 13:51 | |
| - Emil Condor a scris:
- Zici că au „ceva adevăr”?
Adică fărâmituri din adevăr? Și numești acele „resturi” ca fiind adevăr? Fiecare are niste convingeri si ala e adevarul lui. Important e sa-i dai voie si celuilalt sa aiba adevarul lui. | |
| | | Diaporevomenos
Numarul mesajelor : 1815 Varsta : 77 Localizare : Patria lui Homer si a lui Dionisie Areopagitul Data de inscriere : 05/10/2008
| Subiect: Re: o noua religie Vin 15 Ian 2016, 23:12 | |
| - zaraza26 a scris:
- Emil Condor a scris:
- Zici că au „ceva adevăr”?
Adică fărâmituri din adevăr? Și numești acele „resturi” ca fiind adevăr? Fiecare are niste convingeri si ala e adevarul lui. Important e sa-i dai voie si celuilalt sa aiba adevarul lui. De la sfârșit spre început. Desigur trebuie lăsate liber si nestingherit, oricine are o alta convingere religioasa. Fiecare va da socoteala Lui Dumnezeu ni nu vreunui om. Biblia spune clar: Men may not contemn nor condemn one another for things indifferent 1 Primiţi bine pe cel slab în credinţă, şi nu vă apucaţi la vorbă asupra părerilor îndoelnice. 2 Unul crede că poate să mănînce de toate; pe cînd altul, care este slab, nu mănîncă decît verdeţuri. 3 Cine mănîncă să nu dispreţuiască pe cine nu mănîncă; şi cine nu mănîncă, să nu judece pe cine mănîncă, fiindcă Dumnezeu l-a primit. 4 Cine eşti tu, care judeci pe robul altuia? Dacă stă în picioare sau cade, este treaba stăpînului său; totuş, va sta în picioare, căci Domnul are putere să -l întărească pentru ca să stea. 5 Unul socoteşte o zi mai pe sus decît alta; pentru altul, toate zilele sînt la fel. Fiecare să fie deplin încredinţat în mintea lui. 6 Cine face deosebire între zile, pentru Domnul o face. Cine nu face deosebire între zile, pentru Domnul n'o face. Cine mănîncă, pentru Domnul mănîncă; pentrucă aduce mulţămiri lui Dumnezeu. Cine nu mănîncă, pentru Domnul nu mănîncă; şi aduce şi el mulţămiri lui Dumnezeu. 7 În adevăr, niciunul din noi nu trăieşte pentru sine, şi nici unul din noi nu moare pentru sine. 8 Căci dacă trăim, pentru Domnul trăim; şi dacă murim, pentru Domnul murim. Deci, fie că trăim, fie că murim, noi sîntem ai Domnului. 9 Căci Hristos pentru aceasta a murit şi a înviat ca să aibă stăpînire şi peste cei morţi şi peste cei vii. 10 Dar pentruce judeci tu pe fratele tău? Sau pentruce dispreţuieşti tu pe fratele tău? Căci toţi ne vom înfăţişa înaintea scaunului de judecată al lui Hristos. 11 Fiindcă este scris: „Pe viaţa Mea Mă jur, zice Domnul, că orice genunchi se va pleca înaintea Mea, şi orice limbă va da slavă lui Dumnezeu.” 12 Aşa că fiecare din noi are să dea socoteală despre sine însuş lui Dumnezeu. | |
| | | Diaporevomenos
Numarul mesajelor : 1815 Varsta : 77 Localizare : Patria lui Homer si a lui Dionisie Areopagitul Data de inscriere : 05/10/2008
| Subiect: Re: o noua religie Vin 15 Ian 2016, 23:35 | |
| - zaraza26 a scris:
- enohabel a scris:
- citat;
aici e buba denominatiunilor=cultelor sectelor, au fiecare ceva adevar dar nu merg pana la capat Fiecare suntem pe calea spre adevar. Si fiecare are adevarul lui. Nu ma cert cu cineva pentru ca vede altfel ca mine. Realitatea din jur e subiectiva si o recreem cu mintea noastra. Suntem diferiti si e bine asa. Din tot mesajul tau culeg numai expresia: Realitatea din jur e subiectiva si o recreem cu mintea noastra.E un mare adevăr, dar cine sta acum sa-l analizeze? Oameni de știința, care nu sunt influențați de nici un fel de religie, au ajuns la constatarea asta prin experiențe repetate in fizica cuantica. Pentru cine cunoaște cuvântul Lui Dumnezeu, înțelege foarte bine ce înseamnă realitate subiectiva, pe care o creem noi in creierul nostru. Asa ne-a făcut Dumnezeu. Cu cele 5 simțuri ca sa putem înțelege si simți mediul înconjurător, care in fond nici nu exista. Eu când am citit pentru prima data versetul de mai jos, m-am mirat, cum pretinde Dumnezeu ca orice om de pe glob sa se închine Lui Iisus Hristos? Având in vedere atei si alte popoare asiatice. 9 Deaceea şi Dumnezeu L-a înălţat nespus de mult, şi I-a dat Numele, care este mai pe sus de orice nume; 10 pentruca, în Numele lui Isus, să se plece orice genunchi al celor din ceruri, de pe pămînt şi de supt pămînt, 11 şi orice limbă să mărturisească, spre slava lui Dumnezeu Tatăl, că Isus Hristos este Domnul.Abia când am aflat despre fizica cuantica si felul cum vede aceasta ramura a fizici, lumea in care trăim, am înțeles mult mai bine de ce Biblia are anumite întâmplări care nu se pot explica, cu fizica Newtoniana. Asa ca orice om in lume poate sa înțeleagă de ce a trimis Dumnezeu pe Fiul Sau Iisus Hristos si sa creadă in EL. | |
| | | enohabel
Numarul mesajelor : 412 Data de inscriere : 31/08/2008
| Subiect: Re: o noua religie Sam 16 Ian 2016, 01:10 | |
| - zaraza26 a scris:
- enohabel a scris:
- citat;
aici e buba denominatiunilor=cultelor sectelor, au fiecare ceva adevar dar nu merg pana la capat Fiecare suntem pe calea spre adevar. Si fiecare are adevarul lui. Nu ma cert cu cineva pentru ca vede altfel ca mine. Realitatea din jur e subiectiva si o recreem cu mintea noastra. Suntem diferiti si e bine asa. Da e bine ca suntem diferiti, dar cum gasim unitatea in diversitate ??? exista o cale???...exista, ca la matematica, numaratorul poate fi diferit, dar ca sa faci o operatie trebuie numitor comun, acesta este a fi in Hristos cu adevarat, Sa ne facem socoteala si sa ne judecam, de exemplu; tot ce faci tot ce gandesti,sa fie expus sa vada toti= daca nu iti este rusine e bine esti integru ai cuget curat...ar fi multe de spus _____________________ Crestinism autentic ori este revelatie ori nu este nimic
| |
| | | Diaporevomenos
| Subiect: Re: o noua religie Sam 16 Ian 2016, 23:03 | |
| - enohabel a scris:
Sa ne facem socoteala si sa ne judecam, de exemplu; tot ce faci tot ce gandesti,sa fie expus sa vada toti= daca nu iti este rusine e bine esti integru ai cuget curat...ar fi multe de spus Nu e valabilă socoteala in toate cazurile. De ex. daca te găsești in preajma unor oamenii destrăbălați si faci ceva rău si rușinos, ei destrăbălați, te vor lauda pe deasupra. Si cum e normal, nu iti va fi rușine de ceea ce faci . Asta însemna ca ești integru si ai un cuget curat? Mai degraba trebuia spus, daca ceea ce faci si nu iti este rușine de Dumnezeu, care te vede oriunde te afli, esti O.K. | |
| | | Ciprian
Numarul mesajelor : 1574 Data de inscriere : 17/12/2008
| Subiect: Re: o noua religie Dum 17 Ian 2016, 06:25 | |
| - zaraza26 a scris:
- enohabel a scris:
- citat;
aici e buba denominatiunilor=cultelor sectelor, au fiecare ceva adevar dar nu merg pana la capat Fiecare suntem pe calea spre adevar. Si fiecare are adevarul lui. Nu ma cert cu cineva pentru ca vede altfel ca mine. Realitatea din jur e subiectiva si o recreem cu mintea noastra. Suntem diferiti si e bine asa. Astea sunt doar mofturi asiatice. Nu cred că există un maestru spiritual care să predice "calea spre adevăr" pe calea ferată, șezând în lotus, pentru multă vreme. Adevărul absolut al trenului năvălind pe calea ferată are să spulbere orice adevăr relativ personal recreat de mintea iluminatului maestru! _____________________ "We must follow the argument wherever it leads" Plato "We need to know four things: what there is, what to do about what there is, that there is a difference between knowing what there is, and knowing what to do about what there is and what that difference is." Jordan B. Peterson "The vigorous, the healthy, and the happy survive and multiply" Rev. Charles Darwin "Elvis is alive" Yo Why me , Lord?Who Am I | |
| | | Ciprian
| Subiect: Re: o noua religie Dum 17 Ian 2016, 06:30 | |
| - diaporevomenos a scris:
- Realitatea din jur e subiectiva si o recreem cu mintea noastra.
E un mare adevăr, dar cine sta acum sa-l analizeze? E o mare MINCIUNĂ! Un creștin nu poate să afirme așa ceva, doar dacă nu înțelege discuția. Scuze. _____________________ "We must follow the argument wherever it leads" Plato "We need to know four things: what there is, what to do about what there is, that there is a difference between knowing what there is, and knowing what to do about what there is and what that difference is." Jordan B. Peterson "The vigorous, the healthy, and the happy survive and multiply" Rev. Charles Darwin "Elvis is alive" Yo Why me , Lord?Who Am I | |
| | | Ciprian
| Subiect: Re: o noua religie Dum 17 Ian 2016, 06:36 | |
| - Diaporevomenos a scris:
- enohabel a scris:
Sa ne facem socoteala si sa ne judecam, de exemplu; tot ce faci tot ce gandesti,sa fie expus sa vada toti= daca nu iti este rusine e bine esti integru ai cuget curat...ar fi multe de spus Nu e valabilă socoteala in toate cazurile. De ex. daca te găsești in preajma unor oamenii destrăbălați si faci ceva rău si rușinos, ei destrăbălați, te vor lauda pe deasupra. Si cum e normal, nu iti va fi rușine de ceea ce faci . Asta însemna ca ești integru si ai un cuget curat?
Mai degraba trebuia spus, daca ceea ce faci si nu iti este rușine de Dumnezeu, care te vede oriunde te afli, esti O.K. Exemplu dat e greșit. Enohabel vorbește de conștiință. Faptul că unii nu ascultă de ea nu înseamnă că nu ea nu există. Romani 1, de la 18 în jos lămuresc clar subiectul ăsta. _____________________ "We must follow the argument wherever it leads" Plato "We need to know four things: what there is, what to do about what there is, that there is a difference between knowing what there is, and knowing what to do about what there is and what that difference is." Jordan B. Peterson "The vigorous, the healthy, and the happy survive and multiply" Rev. Charles Darwin "Elvis is alive" Yo Why me , Lord?Who Am I | |
| | | Ciprian
| Subiect: Re: o noua religie Dum 17 Ian 2016, 09:26 | |
| - Emil Condor a scris:
- PS. Credința în Hristos are O SINGURĂ DIRECȚIE.
Care? Dragostea de frați, o fi și ea pe "direcție?" _____________________ "We must follow the argument wherever it leads" Plato "We need to know four things: what there is, what to do about what there is, that there is a difference between knowing what there is, and knowing what to do about what there is and what that difference is." Jordan B. Peterson "The vigorous, the healthy, and the happy survive and multiply" Rev. Charles Darwin "Elvis is alive" Yo Why me , Lord?Who Am I | |
| | | Ciprian
| Subiect: Re: o noua religie Dum 17 Ian 2016, 09:28 | |
| - enohabel a scris:
- aici e buba denominatiunilor=cultelor sectelor, au fiecare ceva adevar dar nu merg pana la capat
Ha? _____________________ "We must follow the argument wherever it leads" Plato "We need to know four things: what there is, what to do about what there is, that there is a difference between knowing what there is, and knowing what to do about what there is and what that difference is." Jordan B. Peterson "The vigorous, the healthy, and the happy survive and multiply" Rev. Charles Darwin "Elvis is alive" Yo Why me , Lord?Who Am I | |
| | | Ciprian
| Subiect: Re: o noua religie Dum 17 Ian 2016, 09:38 | |
- Desigur trebuie lăsate liber si nestingherit, oricine are o alta convingere religioasa.
Fiecare va da socoteala Lui Dumnezeu ni nu vreunui om. Poate că în sensul că să nu-l bați ori omori, dar nu înseamnă că trebuie să-l aprobi în toate. Sf Augustin zice așa: În cele esențiale, unitate, în cele ne-esențiale, libertate, și în toate dragoste. Cât despre judecată, e vorba între frați: Nu judeca pe fratele tău în credință! _____________________ "We must follow the argument wherever it leads" Plato "We need to know four things: what there is, what to do about what there is, that there is a difference between knowing what there is, and knowing what to do about what there is and what that difference is." Jordan B. Peterson "The vigorous, the healthy, and the happy survive and multiply" Rev. Charles Darwin "Elvis is alive" Yo Why me , Lord?Who Am I | |
| | | Ciprian
| Subiect: Re: o noua religie Dum 17 Ian 2016, 09:59 | |
| - enohabel a scris:
- Ca sa fii mantuit ai nevoie de nasteredin nou si de botez cu Duhul Sfant
Care e același lucru, bilblic vorbind. _____________________ "We must follow the argument wherever it leads" Plato "We need to know four things: what there is, what to do about what there is, that there is a difference between knowing what there is, and knowing what to do about what there is and what that difference is." Jordan B. Peterson "The vigorous, the healthy, and the happy survive and multiply" Rev. Charles Darwin "Elvis is alive" Yo Why me , Lord?Who Am I | |
| | | Ciprian
| Subiect: Re: o noua religie Dum 17 Ian 2016, 10:09 | |
| - Anahoret a scris:
- Având în vedere punctele 11-13, vor fi extrem de puţini mântuiţi. Mai ales că acum – cel puţin pe la noi, prin Românica – nici popii nu mai ştii pe cine slujesc.
Sincer să fiu, nu cred c-am să mă număr printre cei mântuiţi. Prea m-au scârbit fărădelegile ca să-mi mai iubesc necondiţionat aproapele. Mântuirea e condiționată de iubirea de Hristos. Există o diferență între a iubi aproapele și a iubi/ aproba ceea ce face. Mai apoi, cred că idea de mântuit vă este afectată mai degrabă de ortodoxie decât de Biblie. Dar poate mă înșel... _____________________ "We must follow the argument wherever it leads" Plato "We need to know four things: what there is, what to do about what there is, that there is a difference between knowing what there is, and knowing what to do about what there is and what that difference is." Jordan B. Peterson "The vigorous, the healthy, and the happy survive and multiply" Rev. Charles Darwin "Elvis is alive" Yo Why me , Lord?Who Am I | |
| | | Ciprian
| Subiect: Re: o noua religie Dum 17 Ian 2016, 10:27 | |
| - enohabel a scris:
- doctrina de baza;
credinta in Domnul Isus ca mantuitor universal botez in apa prin sufundare botez cu Duhul Sfant( la staruinte) cina Domnului( paine si vin, pentru comemorarea mortii si invierii Domnului) participare frecventa la o biserica care detine acest statut zeciuiala obligatory= fiecare crestin sa dea a 10-a parte din tot venitul sau; salar, gradina etc fiecare crestin daca cultiva un strat cu ceapa,un strat sa fie pentru vaduve si orfani daca ai pomi in gradina sa nu iei toate roadele, lasa si pentru pasari( acum nu prea e cazul ca graurii isi iau ei singuri Portia !!! Sad acceptam numa membri sinceri, care se recunosc pe ei, orice pacatos numa sa-si assume vina Ar fi mai multe întrebări aici, dar să încep cu astea: Ce e "doctrina de bază"? De ce astea de mai sus sunt "doctrina de bază"? _____________________ "We must follow the argument wherever it leads" Plato "We need to know four things: what there is, what to do about what there is, that there is a difference between knowing what there is, and knowing what to do about what there is and what that difference is." Jordan B. Peterson "The vigorous, the healthy, and the happy survive and multiply" Rev. Charles Darwin "Elvis is alive" Yo Why me , Lord?Who Am I | |
| | | Ciprian
| Subiect: Re: o noua religie Dum 17 Ian 2016, 10:35 | |
| - Emil Condor a scris:
- Noi vrem să devenim mai... spirituali, nu să ne legăm cu/de aceleași obiceiuri vechi de peste 2000 de ani!!!
Noi vrem o credință ce se manifestă natural în inimile noastre, nu o nouă religie impusă de reguli ce sunt depășite cu mii de ani!!! Doar că obiceiurile și regulile sunt vechi nu înseamnă că sunt rele. Și io care credeam că asta era idea, să ne întoarcem la cele vechi! Cum se "manifestă" o credință în inimă "natural"? _____________________ "We must follow the argument wherever it leads" Plato "We need to know four things: what there is, what to do about what there is, that there is a difference between knowing what there is, and knowing what to do about what there is and what that difference is." Jordan B. Peterson "The vigorous, the healthy, and the happy survive and multiply" Rev. Charles Darwin "Elvis is alive" Yo Why me , Lord?Who Am I | |
| | | Ciprian
| Subiect: Re: o noua religie Dum 17 Ian 2016, 10:41 | |
| - Emil Condor a scris:
- Dar care dintre oameni poate afirma că are adevărul?
Și încă un lucru, așa cum spune englezul: If it ain't broke, don't fix it! Sau într-o engleză mai la îndemâna tuturor: If it's not broken don't fix it! Tu te-ai depărtat de biserica penticostală dar în cea mai mare parte ești penticostal (în credință, obiceiuri...) De ce mai trebuie o nouă religie când ai una, deja? ușor de predicat... la altu'! Matei 7:3? _____________________ "We must follow the argument wherever it leads" Plato "We need to know four things: what there is, what to do about what there is, that there is a difference between knowing what there is, and knowing what to do about what there is and what that difference is." Jordan B. Peterson "The vigorous, the healthy, and the happy survive and multiply" Rev. Charles Darwin "Elvis is alive" Yo Why me , Lord?Who Am I | |
| | | Ciprian
| Subiect: Re: o noua religie Dum 17 Ian 2016, 10:51 | |
| - enohabel a scris:
- ...si s-au pocait, aduc purdanii la adunare si sunt asa de fericiti si veseli ...slava Domnului [...] [In Iernut] am simtit o atmosfera rece=de cavou=mormant, de tristetze, ieseam de acolo mult mai rau decat am intrat
Și totuși țiganii sunt veseli! Păi atunci nu e nevoie de "trezire" ci de "țigănire"! Și o întrebare: ce are de a face ceea ce simțiți cu credința în Hristos? Simțurile sunt înșelătoare. Sau nu? _____________________ "We must follow the argument wherever it leads" Plato "We need to know four things: what there is, what to do about what there is, that there is a difference between knowing what there is, and knowing what to do about what there is and what that difference is." Jordan B. Peterson "The vigorous, the healthy, and the happy survive and multiply" Rev. Charles Darwin "Elvis is alive" Yo Why me , Lord?Who Am I | |
| | | Diaporevomenos
| Subiect: Re: o noua religie Dum 17 Ian 2016, 16:49 | |
| - Ciprian a scris:
- diaporevomenos a scris:
E un mare adevăr, dar cine sta acum sa-l analizeze? E o mare MINCIUNĂ! Un creștin nu poate să afirme așa ceva, doar dacă nu înțelege discuția. Scuze. Ma tem ca tu nu înțelege discuția. La fel ai răspuns si la mesajul de la "Morala creștina" Tocmai aici este greşeală ta, ca fizica empirica sa schimbat de mult. (Apr. 100 de ani). Dar oameni de știință sunt si ei ca popii. Nu vor a spună adevărul ca nu le convine la buzunar. Si o tine pa aia veche. Popii pe aia cu Vechiul Testament si oamenii de știința pe aia cu apa fierbe la 100*C. Parca eu am zis ca fierbe al minus 40*C. In fine mai căuta si vei găsi, așa scrie si in Biblie. | |
| | | Ciprian
| Subiect: Re: o noua religie Lun 18 Ian 2016, 03:54 | |
| Se prea poate că eu nu am înțeles discuția. Deci cum explicați asta : - diaporevomenos a scris:
E un mare adevăr... _____________________ "We must follow the argument wherever it leads" Plato "We need to know four things: what there is, what to do about what there is, that there is a difference between knowing what there is, and knowing what to do about what there is and what that difference is." Jordan B. Peterson "The vigorous, the healthy, and the happy survive and multiply" Rev. Charles Darwin "Elvis is alive" Yo Why me , Lord?Who Am I | |
| | | Ciprian
| Subiect: Re: o noua religie Lun 18 Ian 2016, 04:00 | |
- Tocmai aici este greşeală ta, ca fizica empirica sa schimbat de mult. (Apr. 100 de ani). [...]
Parca eu am zis ca fierbe al minus 40*C. ce anume s-a schimbat acum o sută de ani? Evident, cu apa am încercat să dau doar un exemplu, arătând două aspecte ale analizei științifice. Nu știu ce afirmați despre știință ori observațiile științifice. Și ce trebuie să găsesc în Biblie? Ceva despre observația științifică? _____________________ "We must follow the argument wherever it leads" Plato "We need to know four things: what there is, what to do about what there is, that there is a difference between knowing what there is, and knowing what to do about what there is and what that difference is." Jordan B. Peterson "The vigorous, the healthy, and the happy survive and multiply" Rev. Charles Darwin "Elvis is alive" Yo Why me , Lord?Who Am I | |
| | | Diaporevomenos
| Subiect: Re: o noua religie Mar 19 Ian 2016, 02:13 | |
| Fizica Newtoniana si geometria Euclidiana. | |
| | | Ciprian
| Subiect: Re: o noua religie Mar 19 Ian 2016, 06:50 | |
| Adică? Faptul că fizica lui Newton e limitată nu înseamnă că e schimbată, ori neadevărată. Chimia anorganică nu e mai puțin adevărată decât cea organică, ori geografia de clasa a V-a mai puțin adevărată, sau depășită de cea de a VI-a _____________________ "We must follow the argument wherever it leads" Plato "We need to know four things: what there is, what to do about what there is, that there is a difference between knowing what there is, and knowing what to do about what there is and what that difference is." Jordan B. Peterson "The vigorous, the healthy, and the happy survive and multiply" Rev. Charles Darwin "Elvis is alive" Yo Why me , Lord?Who Am I | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: o noua religie | |
| |
| | | | o noua religie | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |