LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
Incepe o noua era, azi! EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
Incepe o noua era, azi! EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
Incepe o noua era, azi! EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
Incepe o noua era, azi! EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
Incepe o noua era, azi! EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
Incepe o noua era, azi! EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
Incepe o noua era, azi! EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
Incepe o noua era, azi! EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
Incepe o noua era, azi! EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
Incepe o noua era, azi! EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
Incepe o noua era, azi! EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
Incepe o noua era, azi! EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
Incepe o noua era, azi! EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
Incepe o noua era, azi! EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
Incepe o noua era, azi! EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
Incepe o noua era, azi! EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
Incepe o noua era, azi! EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
Incepe o noua era, azi! EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
Incepe o noua era, azi! EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
23 nicuvar romana padure reclame 1918 humanitas comment-143 efremovivanantonovici muzica_traditionala mediu google internet CPSF Popasul brasov istorie curiozitati politica 1 Fantasy sibiu drumetie Limba taieri problema
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
Incepe o noua era, azi! I_vote_lcapIncepe o noua era, azi! I_voting_barIncepe o noua era, azi! I_vote_rcap 
Emil Condor
Incepe o noua era, azi! I_vote_lcapIncepe o noua era, azi! I_voting_barIncepe o noua era, azi! I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

Incepe o noua era, azi!

In jos 
+6
Emil Condor
cactus
bulache
aurora
Anahoret
zuum
10 participanți
Mergi la pagina : 1, 2, 3  Urmatorul
AutorMesaj
zuum

zuum

Numarul mesajelor : 3492
Varsta : 60
Data de inscriere : 29/09/2008

Incepe o noua era, azi! Empty
MesajSubiect: Incepe o noua era, azi!   Incepe o noua era, azi! EmptyMar 20 Ian 2009, 16:08

Primul presedinte american negru !
Oare va schimba acest mic amanunt situatia dezastruoasa in care ne aflam?
Sus In jos
Anahoret

Anahoret

Numarul mesajelor : 7444
Varsta : 63
Localizare : Deocamdată pe lumea asta
Data de inscriere : 11/12/2008

MesajSubiect: Re: Incepe o noua era, azi!   Incepe o noua era, azi! EmptyMar 20 Ian 2009, 17:18

Nu cred.

zuum

MesajSubiect: Re: Incepe o noua era, azi!   Incepe o noua era, azi! EmptyMar 20 Ian 2009, 21:57

Anahoret a scris:
Nu cred.

Sa-i dam credit totusi!
Sus In jos
Anahoret

Anahoret

MesajSubiect: Re: Incepe o noua era, azi!   Incepe o noua era, azi! EmptyMar 20 Ian 2009, 22:00

Credit îi dau. Dar nu ţine numai de el.

aurora

Numarul mesajelor : 6983
Varsta : 73
Localizare : Hd România
Data de inscriere : 04/09/2008

MesajSubiect: Re: Incepe o noua era, azi!   Incepe o noua era, azi! EmptyMar 20 Ian 2009, 22:06

Dumnezeu sa binecuvanteze America!
Daca ei vor reusi, daca lor le va merge bine, vom trece si noi pe langa ei!

aurora

aurora

MesajSubiect: Re: Incepe o noua era, azi!   Incepe o noua era, azi! EmptyMar 20 Ian 2009, 22:09

Festivitatea de azi de instalare a fost extraordinara, mie mi-a placut mult.
Obama imi place de asemenea.

zuum

zuum

MesajSubiect: Re: Incepe o noua era, azi!   Incepe o noua era, azi! EmptyMar 20 Ian 2009, 22:28

aurora a scris:
Festivitatea de azi de instalare a fost extraordinara, mie mi-a placut mult.
Obama imi place de asemenea.

N-am putut sa mai uit ca sunt la serviciu si n-am voie. Mai fur asa cate 3 - 5 minute dar altfel nu pot. O sa vad reluarile. Obama pana acum vad ca s-a mentinut pe aceeasi linie cu cei dinainte...sa vedem ce urmeaza!

America o duce bine inca si o sa o mai duca...putin le pasa de restul lumii!
Sus In jos
zuum

zuum

MesajSubiect: Re: Incepe o noua era, azi!   Incepe o noua era, azi! EmptyMier 21 Ian 2009, 15:41

Elegant si gratios Obama asta. Avem un presedinte indragostit de sotia lui. N-a mai avut America asa ceva!
Sus In jos
aurora

aurora

MesajSubiect: Re: Incepe o noua era, azi!   Incepe o noua era, azi! EmptyMier 21 Ian 2009, 15:44

zuum a scris:
Elegant si gratios Obama asta. Avem un presedinte indragostit de sotia lui. N-a mai avut America asa ceva!
am vazut pe yahoo pozele de la bal... superba pereche!

http://news.yahoo.com/s/ap/20090121/ap_on_go_pr_wh/inauguration_balls

este si video de la bal

zuum

zuum

MesajSubiect: Re: Incepe o noua era, azi!   Incepe o noua era, azi! EmptyMier 21 Ian 2009, 15:49

Prezenta lui acolo si statutul pe care il are va ridica moralul populatiei de culoare si probabil ca-i va face mai constienti de posibilitatile lor
Sus In jos
aurora

aurora

MesajSubiect: Re: Incepe o noua era, azi!   Incepe o noua era, azi! EmptyMier 21 Ian 2009, 16:31

zuum a scris:
Prezenta lui acolo si statutul pe care il are va ridica moralul populatiei de culoare si probabil ca-i va face mai constienti de posibilitatile lor

de exemplu, la noi, in Romania... eu de multe ori am zis asa, ca la cati bani au cate unii tigani dara ar avea mintea sa-si trimita copiii la cele mai inalte scoli din lume (ca au si copii destepti!), ar putea sa devina ... sa preia chiar fraiele societatii !!!
Dar ei au traditiile lor strabune care nu-i prea indeamna catre scoli...

zuum

zuum

MesajSubiect: Re: Incepe o noua era, azi!   Incepe o noua era, azi! EmptyMier 21 Ian 2009, 16:47

aurora a scris:
zuum a scris:

de exemplu, la noi, in Romania... eu de multe ori am zis asa, ca la cati bani au cate unii tigani dara ar avea mintea sa-si trimita copiii la cele mai inalte scoli din lume (ca au si copii destepti!), ar putea sa devina ... sa preia chiar fraiele societatii !!!

Nu cred ca sunt numai TRADITIILE ! Tiganii ca si negrii au fost voit solicitati safaca anumite servicii societatii si nu li s-a permis sa aibe acces in clasa de mijloc
Sus In jos
aurora

aurora

MesajSubiect: Re: Incepe o noua era, azi!   Incepe o noua era, azi! EmptyMier 21 Ian 2009, 17:34

zuum a scris:
aurora a scris:
zuum a scris:

Nu cred ca sunt numai TRADITIILE ! Tiganii ca si negrii au fost voit solicitati safaca anumite servicii societatii si nu li s-a permis sa aibe acces in clasa de mijloc

Dar sunt tiganii bogati, sunt bulibasii, care umbla mult si prin strainatate, care aici in Romania au averi uriase si luxuri la care nici nu gandesti. Si cu toate astea nu isi indeamna copiii catre studii, chiar cu intentia asta de a se impune... ar putea pune mana pe societatea noastra, pe spatiul afacerilor si al politicii, daca si-ar da copiii la studii.
Deci nu vorbesc de clasa de mijloc, ci de cei care sunt ca si bogatie mult deasupra.
Mai razbeste cate un copil care are in el dorinta de neinvins de a studia, sau care are vreun talent deosebit si chemarea puternica de a face ceea ce are dat de la Dumnezeu, ambitia nativa.

zuum

zuum

MesajSubiect: Re: Incepe o noua era, azi!   Incepe o noua era, azi! EmptyMier 21 Ian 2009, 18:07

aurora a scris:
Dar sunt tiganii bogati, sunt bulibasii, care umbla mult si prin strainatate, care aici in Romania au averi uriase si luxuri la care nici nu gandesti. Si cu toate astea nu isi indeamna copiii catre studii, chiar cu intentia asta de a se impune... ar putea pune mana pe societatea noastra, pe spatiul afacerilor si al politicii, daca si-ar da copiii la studii.
Deci nu vorbesc de clasa de mijloc, ci de cei care sunt ca si bogatie mult deasupra.
Mai razbeste cate un copil care are in el dorinta de neinvins de a studia, sau care are vreun talent deosebit si chemarea puternica de a face ceea ce are dat de la Dumnezeu, ambitia nativa.

Schimbarea e prea noua, 20 de ani de metamorfoza nu e de ajuns. Nici copiii de romani nu mai vor sa mearga la scoala acum. Cu timpul se va schimba aceasta situatie.
Sus In jos
Anahoret

Anahoret

MesajSubiect: Re: Incepe o noua era, azi!   Incepe o noua era, azi! EmptyMier 21 Ian 2009, 20:11

Aurora, ţiganii nu sunt şcoliţi, dar nu sunt proşti. Au constatat că, cel puţin în perioada asta, cu cartea nu faci mare lucru în România. Uită-te cine sunt bogaţii zilei şi ce studii au. Şi atunci... de ce să-şi chinuie puradelul la chimie când, furând cupru, face bani cu nemiluita?

Aici ar mai fi şi proverbiala "sfială" a autorităţilor care se tot codesc să-i pună pe calea legii. Au case-palate, dar fură curent electric într-o veselie. Ci-că n-au bani să plătească. Sunt curios să văd ce impozite plătesc pentru case, pentru terenuri, pentru maşinile de lux, pentru..., pentru..., pentru...

Apoi mai este o chestie de mentalitate, şi asta o spun prin prisma a aproape 20 de ani de lucru cu oamenii. Ţiganii (nu toţi, ca să fiu politic corect) nu se supun regulilor şi legilor. În mintea lor este cum să fenteze. Angajează tu un ţigan la firmă; îţi vine la timp la lucru în prima săptămână. După aia are numai probleme iar dacă vrei să-l dai afară începe să plângă că are şapte copii (de parcă nevastă-sa i-ar fi făcut cu patronul, nu cu el).

Subliniez, pentru a fi politic corect, asta s-a întâmplat numai cu cei cu care am lucrat eu. Asta nu înseamnă că sunt toţi la fel.

Scuze pentru off-topic!
Incepe o noua era, azi! 237

aurora

MesajSubiect: Re: Incepe o noua era, azi!   Incepe o noua era, azi! EmptyMier 21 Ian 2009, 23:20

Eu ma refeream la tigani la modul urmator... bulibasa are bani, trimite puradel la scoli, ajunge puradel la Harvard...vine intra in politica si ajunge... presedinte! Pune saua pe romani! incaleca tiganul pe romani! Dar pentru asta trebuie sa aiba bulibasa minte si ambitie, nu numa' bani!

Anahoret

Anahoret

MesajSubiect: Re: Incepe o noua era, azi!   Incepe o noua era, azi! EmptyJoi 22 Ian 2009, 05:49

Vara trecută am văzut un reportaj pe România Cultural. Un nene de la Partida Romilor s-a dus cu TV-ul la nişte ţigani d-ăia cu pălării mari. Gabori parcă le spune. A fost foarte interesant. Printre altele, a abordat şi problema şcolii, dând exemplu o ţigancă care a fugit de-acasă, a făcut liceul, facultatea şi, la momentul respectiv, avea o bursă pe undeva prin Anglia, n-am înţeles exact unde.

Ţiganul ăl mai mare (nu era bulibaşa, era capul familiei) nu numai că nu numai că nu s-a arătat încântat, dar chiar a dezaprobat acţiunea fetei, spunând că este un eşec al familiei. Copiii, spunea el, trebuie să crească în sânul familiei şi de-acolo să primească educaţia. Iar 8 clase ar fi suficiente.

Bănuiesc că ceva asemănător funcţioneză şi la negrii din State.

zuum

MesajSubiect: Re: Incepe o noua era, azi!   Incepe o noua era, azi! EmptyJoi 22 Ian 2009, 06:02

Anahoret a scris:
Ţiganul ăl mai mare (nu era bulibaşa, era capul familiei) nu numai că nu numai că nu s-a arătat încântat, dar chiar a dezaprobat acţiunea fetei, spunând că este un eşec al familiei. Copiii, spunea el, trebuie să crească în sânul familiei şi de-acolo să primească educaţia. Iar 8 clase ar fi suficiente.Bănuiesc că ceva asemănător funcţioneză şi la negrii din State.

da, sunt multe de spus aici. e vorba de cultura, de subcultura,de mai multe.
daca ma gandesc bine, bulibasa are dreptate, si a judecat bine
noi tindem sa manifestam o anumita superioritate rasiala foarte aroganta fata de cei care nu incap in standardele noastre..
ma uitam la perecha prezidentiala...nusunt negri de Bronx, sunt stilati, scoliti, bogati si totusi radiau caldura si umanitate , erau...DEZINVOLTI, asa cum numai negri pot fi. Ce deosebire de chipurile de hartie ale celor dinainte. Spre exemplu Laura. Mereu tinuta la distanta, poftita sa zambeasca sau sa vorbeasca doar cand e necesar, singura, cu un zambet candid si nefericit pe buze. Astia doi si familia lor sunt ...altceva!
Sus In jos
Anahoret

Anahoret

MesajSubiect: Re: Incepe o noua era, azi!   Incepe o noua era, azi! EmptyJoi 22 Ian 2009, 06:07

Cu superioritatea ai dreptate. Vrem să-i "civilizăm" pe toţi.
Dar în cazul ţiganului nu mai sunt de acord.
1. N-are decât să-şi păstrze tradiţiile, dar să respecte convenţiile sociale ale loclui în care trăieşte.
2. A nu-ţi trimite la şcoală copilul (aşa cum este învăţământul nostru acum), mai ales când ai bani iar puradelul poate face performanţă (sunt şi d-ăştia, oricât nu mi plac mie ţiganii), nu cred că este o dovadă de foarte mare inteligenţă.

zuum

MesajSubiect: Re: Incepe o noua era, azi!   Incepe o noua era, azi! EmptyJoi 22 Ian 2009, 06:12

Anahoret a scris:
Cu superioritatea ai dreptate. Vrem să-i "civilizăm" pe toţi.
Dar în cazul ţiganului nu mai sunt de acord.
1. N-are decât să-şi păstrze tradiţiile, dar să respecte convenţiile sociale ale loclui în care trăieşte.
2. A nu-ţi trimite la şcoală copilul (aşa cum este învăţământul nostru acum), mai ales când ai bani iar puradelul poate face performanţă (sunt şi d-ăştia, oricât nu mi plac mie ţiganii), nu cred că este o dovadă de foarte mare inteligenţă.

Tu de ce nu dormi la ora asta? Rolling Eyes

Dar hai sa stam stramb si sa judecam drept, cu ce il face pe tigan mai fericit un doctorat? Sau 7 doctorate la 7 copii?
Sa stai si sa pierzi VIATA cu nasul in carti in loc sa o traiesti?
Sus In jos
bulache
Trecut în nefiintă :(
bulache

Numarul mesajelor : 616
Data de inscriere : 18/10/2008

MesajSubiect: Re: Incepe o noua era, azi!   Incepe o noua era, azi! EmptyJoi 22 Ian 2009, 12:28

Dar de ce nu faceti si diferenta?In judetul meu ,in orasul Pecica au scooala lor in limba ROMANESE.si tot nu merg la scoala.Pe vremea lui ceasca erau obligati si politia ii amenda de nu isi duceau puradei la scoala.Si uni dintre ei au reusit in viata cinstit.Am strabatut judetul in lung si lat in ani din urma si mizerie mai mare decat la tigani nu am vazut.Eu fac diferentiere intre Tigani si Rromi.Primi is smecheri si lenesi,puturosi,ce-i de al doilea au o cuiltura,o limba vorbita si legile lor de trib.Ce-i din grupa doua sunt in caste,muzicanti,cadar,cazangii si argintari.Tigani nu au meserie,decat hotia. oh da! oh da!
Sus In jos
Anahoret

Anahoret

MesajSubiect: Re: Incepe o noua era, azi!   Incepe o noua era, azi! EmptyJoi 22 Ian 2009, 13:01

zuum a scris:

Dar hai sa stam stramb si sa judecam drept, cu ce il face pe tigan mai fericit un doctorat? Sau 7 doctorate la 7 copii?
Nu dorm pentru că la 05.00 mă trezesc. Laughing Laughing Laughing

Depinde de sistemul de referinţă. Exemplul tău duce la ceea ce am eu la semnătură: imbecilii nu pot fi nefericiţi. Spre exemplu, un om simplu se mulţumeşte cu o existenţă la un nivel cât mai apropiat de cel de bază: hrană, apă, casă, sex, ţuică şi manele. Dar ce te faci când puradelul vrea la şcoală iar tartorul cel bătrân nu-l lasă? Iar la noi, nu mai ştiu pe ce canal TV, a fost prezentat cazul unei ţigăncuşe care a fugit de-acasă pentru că părinţii n-o lăsau la liceu.

Trecut în nefiintă :(
cactus

Numarul mesajelor : 3260
Localizare : Paradis
Data de inscriere : 26/08/2008

MesajSubiect: Re: Incepe o noua era, azi!   Incepe o noua era, azi! EmptyJoi 22 Ian 2009, 14:33

Anahoret a scris:
[Nu dorm pentru că la 05.00 mă trezesc. Laughing Laughing Laughing

.

Ce coincidentza... hug :roflmao:

Dacă cineva ţi-a făcut un
rău, nu căuta să te răzbuni. Aşază-te pe malul râului şi în curând îi
vei vedea trecând cadavrul. (Lao Ti)
Sus In jos
zuum

zuum

MesajSubiect: Re: Incepe o noua era, azi!   Incepe o noua era, azi! EmptyJoi 22 Ian 2009, 15:44

Anahoret a scris:
zuum a scris:

Nu dorm pentru că la 05.00 mă trezesc. Laughing Laughing Laughing

Depinde de sistemul de referinţă. Exemplul tău duce la ceea ce am eu la semnătură: imbecilii nu pot fi nefericiţi. Spre exemplu, un om simplu se mulţumeşte cu o existenţă la un nivel cât mai apropiat de cel de bază: hrană, apă, casă, sex, ţuică şi manele. Dar ce te faci când puradelul vrea la şcoală iar tartorul cel bătrân nu-l lasă? Iar la noi, nu mai ştiu pe ce canal TV, a fost prezentat cazul unei ţigăncuşe care a fugit de-acasă pentru că părinţii n-o lăsau la liceu.

Asa am judecat si io o viata intreaga, acum incep sa ma indoiesc ca multa scoala iti aduce fericire...
Sus In jos
Anahoret

Anahoret

MesajSubiect: Re: Incepe o noua era, azi!   Incepe o noua era, azi! EmptyJoi 22 Ian 2009, 21:18

zuum a scris:
Asa am judecat si io o viata intreaga, acum incep sa ma indoiesc ca multa scoala iti aduce fericire...
Atunci... vezi la semnătură! Laughing Laughing Laughing

Glumeam!
Multă şcoală poate nu-ţi aduce bogăţie. Şi este frustrat să vezi că unul ca Prigoană sau ca Gigi Becali este în top. Cred că şi peste Ocean aveţi exemplele voastre. De fapt am constatat că nu-ţi trebuie şcoală multă ca să faci bani... asta ţine de talent (pe care eu, spre exemplu, nu-l am). Dar parcă nici cu capul în sac nu mi-ar place să trăiesc. Sau să duc o viaţă de robot gen métro, boulot, dodo...

Repet, totul ţine de opţiuni.

MesajSubiect: Re: Incepe o noua era, azi!   Incepe o noua era, azi! Empty

Sus In jos

Incepe o noua era, azi!
Sus 
Pagina 1 din 3Mergi la pagina : 1, 2, 3  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» modestele mele desene
» o noua religie
» STIRI SOCIALE