Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: AUTO - Stiri Mar 29 Ian 2013, 13:35
Imi taie azi unu’ calea la semafor, imi franeaza in fata si apoi imi ocupa si locul de parcare la supermarket. Colac peste pupaza, imediat dupa aia, masina lui mi-a murdarit cheia de vopsea...
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
dolion
Subiect: Re: AUTO - Stiri Joi 07 Feb 2013, 17:28
Asa se fabrica un BMW:
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
dolion
Subiect: Re: AUTO - Stiri Dum 24 Mar 2013, 09:04
ACCIDENT SOLDAT CU 100 DE RANITI, PE O AUTOSTRADA DIN CANADA
Aproximativ 100 de persoane au fost ranite, dintre care una este in stare grava, joi in Alberta (vest), dupa un accident in lant produs pe autostrada 2 in apropiere de Edmonton, au anuntat serviciile de sanatate din provincia canadiana. Accidentul s-a produs in timp ce ningea abundent, iar carosabilul era acoperit cu zapada proaspata si a implicat aproximativ 100 de vehicule in total, dintre care un autobuz, camioane si numeroase autoturisme, potrivit Mediafax. Autostrada Edmonton-Calgary a fost inchisa timp de aproape doua ore pe ambele sensuri de mers, iar orasul Edmonton a trimis aproximativ sase autobuze pentru evacuarea calatorilor. Primele informatii anuntau 300 de raniti, dar serviciile de sanatate au rectificat aceasta cifra, mentionand aproximativ 100 de persoane ranite. In cele din urma, doar 22, un ranit grav si altii cu rani usoare sau medii, au fost spitalizate. Aproximativ 80 de calatori au primit ingrijiri din partea echipelor de salvare la bordul autobuzelor. O soferita, Alison Veldkamp, care a petrecut patru ore si jumatate blocata impreuna cu sotul sau in masina din cauza carambolului, a declarat pentru CBC ca "merge adeseri pe autostrada, dar ca nu a vazut niciodata ceva similar". Spre seara nu se stia cu exactitate cauza accidentului. Veldkamp a sugerat ca ar fi fost un incident banal: vizibilitatea fiind redusa, iar carosabilul alunecos, un vehicul ar fi incetinit brusc, declansand o reactie in lant.
Sursa: Libertatea
dolion
Subiect: Re: AUTO - Stiri Vin 27 Dec 2013, 19:07
Britanicii de la Autocar sunt primii care au testat cel mai nou model Porsche! După câte putem vedea din video, testul cu Porsche Macan a avut loc cel mai probabil pe un circuit de teste al producătorului german, unde prezentatorul a avut ocazia să încerce capacităţile acestuia pe asfalt şi în off-road!
dolion
Subiect: Re: AUTO - Stiri Vin 27 Dec 2013, 19:13
Prezentată în anul 2009 şi lansată pe piaţă un an mai târziu, Alfa Romeo Giulietta a captat rapid atenţia europenilor, fapt confirmat de titlul Maşina Anului în Europa pe care a fost foarte aproape să-l câştige. De curând italienii i-au aplicat acestui model un facelift iar eu vă invit să-l cunoaştem mai bine în cele ce urmează.
dolion
Subiect: Re: AUTO - Stiri Vin 27 Dec 2013, 19:20
Reclame auto din 2013
dolion
Subiect: Re: AUTO - Stiri Vin 27 Dec 2013, 19:22
La Salonul Auto de la Essen, tunerul german Manhart Racing a prezentat unul dintre mai nervoase M135i! Modelul bavarez “angry bird” se poate lăuda acum cu un plus de 80 de cai putere! Propulsorul cu şase cilindri în linie şi trei litri volum, a primit noi turbosuflante, care au permis inginerilor să stoarcă un total de 400 de cai putere şi un cuplu motor de 561 Nm!
Cum numărul cailor putere s-a mărit considerabil, compacta a primit şi o suspensie KW Clubsport care să o ajute să ia curbele cu mai multă încredere iar sistemul de frânare a primit un upgrade în forma unor discuri mai mari de 380 şi 356 de milimetri pentru faţă şi respectiv spate .
Pe partea estetică, cel mai mic dintre BMW-uri a primit inserţii din fibră de cabron, un set de jante OZ Ultraleggera de 19 inch, încălţate în anvelope Michelin Super Sport, iar folia neagru-mat a acoperit în totalitate caroseria maşinii.
dolion
Subiect: Re: AUTO - Stiri Vin 27 Dec 2013, 19:33
Citroen se pregătește să lanseze noul C4 Cactus, un crossover care va inaugura linia ”Cactus” a mărcii franțuzești. Până la prezentarea oficială, francezii au publicat câteva imagini teaser ale acestui model. Citroen a început campania de teasing a noului C4 Cactus cu mai bine de o lună înainte de lansarea oficială. Debutul crossoverului compact este programat pentru 5 februarie 2014, ziua în care se aniversează cinci ani de la lansarea gamei DS și 136 de ani de la nașterea lui Andre Citroen, fondatorul mărcii franțuzești. Primele imagini teaser ale modelului au rolul de a stârni curiozitatea publicului, silueta și trăsăturile lui C4 Cactus fiind aproape imperceptibile în aceste cadre.
Noul Citroen C4 Cactus va fi primul membru al unei game de modele abordabile care va purta titulatura ”Cactus”. Gama de modele abordabile de la Citroen va fi mărită dacă primul său membru va fi considerat un succes comercial. În timp, există posibilitatea ca această gamă să înlocuiască gama standard a producătorului francez, însă această ipoteză este încă departe de realitate. Francezii nu au prezentat nicio așteptare oficială privind rezultatele comerciale ale viitorului C4 Cactus. n ciuda faptului că face parte dintr-o gamă cu un preț accesibil, C4 Cactus va avea sistemul de bandouri laterale cu capsule de aer, numit Airbumps și o banchetă în locul locurilor individuale frontale. Cele două elemente excentrice au rolul de a diferenția crossoverul de la Citroen față de celelelalte modele de pe piață. Gama de motorizări nu a fost anunțată, cu toate că reprezentanții producătorului au declarat că unitatea supraalimentată 1.6 THP nu va fi disponibilă în compania acestui model.
dolion
Subiect: Re: AUTO - Stiri Vin 03 Ian 2014, 11:55
Tranzactie URIASA in auto: Fiat preia integral Chrysler
Fiat a convenit preluarea integrala a Chrysler intr-o tranzactie de 4,35 miliarde de dolari finantata in cea mai mare parte de compania americana, actiunile grupului italian urcand cu 16% la Milano dupa anuntarea acordului, cea mai buna evolutie din ultimii cinci ani, transmite Bloomberg, potrivit Mediafax. Fiat va prelua participatia de 41,5% din actiunile Chrysler detinuta de un fond de asigurari de sanatate pentru pensionari controlat de influentul sindicat United Auto Workers. Grupul italian detine deja 58,5% din actiunile Chrysler, dupa ce a contribuit la salvarea de la faliment a companiei in urma cu aproape 5 ani. Fiat va plati 1,75 miliarde in cash catre fond la finalizarea tranzactiei, iar Chrysler va contribui cu 1,9 miliarde de dolari prin distribuirea unui dividend special. In plus, Chrysler va plati esalonat catre fond 700 milioane de dolari, in patru transe anuale, prima dintre acestea urmand sa fie distribuita odata cu perfectarea tranzactiei. Fiat estimeaza ca tranzactia va fi finalizata pana la 20 ianuarie. Sergio Marchionne, director general al Fiat si Chrysler, a obtinut astfel conditii considerate de analisti si investitori favorabile grupului italian. "Marchionne a facut o treaba foarte buna. Nu putea obtine conditii mai bune", comenteaza pentru Bloomberg un analist financiar italian. Odata cu preluarea Chrysler, Fiat va dispune de anvergura si resursele necesare pentru a revigora operatiunile din Europa, aflate in pierdere si pentru a-si consolida pozitia ca grup global, rivalizand Toyota, General Motors si Volkswagen. Marchionne a dorit inca de la preluarea mandatului de CEO al Fiat, in 2004, o fuziune cu un alt producator auto mare. Finantarea tranzactiei in proportie majoritara de catre Chrysler "este o lovitura" si va fi vazuta "ca o mare surpriza pozitiva", asigurand castiguri viitoare pentru Fiat atat in plan operational, cat si financiar, noteaza un analist Bernstein Research. Actiunile Fiat au crescut cu 16% joi la Milano, cea mai buna evolutie din aprilie 2009, capitalizarea de piata a companiei urcand la 8,65 miliarde euro. Titlurile Fiat se tranzactioneaza la cel mai ridicat nivel din iulie 2011, dupa ce s-au apreciat anul trecut cu 57%. Fiat incheie astfel preluarea integrala a Chrysler, platind un total de 3,7 miliarde de dolari. In 1998, Daimler cumpara Chrysler pentru 36 miliarde de dolari. Grupul DaimlerChrysler s-a destramat in 2007, cand fondul Cerberus Capital Management a preluat 80% din actiunile Chrysler pentru 7,4 miliarde de dolari. In cei noua ani petrecuti in proprietatea Daimler, Chrysler a inregistrat profituri de 5 miliarde de dolari si pierderi aproape la fel de mari. Preluarea integrala a Chrysler de catre Fiat vine intr-un moment propice, cu cresteri puternice pe piata auto americana, care au generat profituri si au dat startul unor investitii ambitioase. General Motors a lansat anul trecut 18 modele noi sau modernizate si are in plan alte 14 pentru acest an, iar Ford vrea sa lanseze 23 de autovehicule la nivel mondial in 2014. Chrysler are vanzari in crestere de 44 de luni consecutive - aproape 4 ani - in principal datorita modelelor dezvoltate in parteneriat cu Fiat si introducerii autoturismelor produse de grupul italian in reteaua de distributie din SUA. Fiat vrea sa investeasca pana la 9 miliarde euro in revitalizarea fabricilor din Italia si readucerea operatiunilor din Europa pe profit, iar fuziunea cu Chrysler va consolida legaturile dintre marcile de baza ale celor doua companii: Alfa Romeo, Lancia si Maserati, respectiv Chrysler, Dodge si Jeep. Chrysler detine rezerve de lichiditati de aproximativ 12 miliarde de dolari. Ministrul italian al Industriei, Flavio Zanonato, a declarat intr-un comunicat publicat joi ca guvernul de la Roma este pregatit sa sprijine extinderea Fiat-Chrysler, iar acordul de preluare integrala a companiei americane reprezinta un semnal "foarte pozitiv". Chrysler si Fiat au livrat in 2012 un total de 4 milioane de autovehicule la nivel mondial. Volkswagen a vandut in acel an 9,07 milioane de masini, General Motors 9,3 milioane, iar Toyota 9,75 milioane unitati, potrivit datelor Bloomberg. Marchionne estimeaza ca noul grup format din Fiat si Chrysler va ocupa locul al saptelea la nivel global in functie de vanzari.
dolion
Subiect: Re: AUTO - Stiri Vin 19 Dec 2014, 15:43
TOP. Cea mai scumpă benzină din lume ($)
1. Norvegia – 2,45 dolari / l 2. Turcia – 2,23 3. Hong Kong – 2,15 4. Italia – 2,15 5. Olanda – 2,13 6. Israel – 2,05 7. Danemarca – 2,02 8. Marea Britanie – 1,94 9. Portugalia – 1,90 10. Belgia – 1,89 … 29. România – 1,62 33. Ungaria – 1,53 33. Luxemburg – 1,53 37. Polonia – 1,50 52. Rusia – 0,86 53. SUA – 0,78 56. Emiratele Arabe Unite – 0,47 59. Kuweit – 0,21 60. Arabia Saudită – 0,12 61. Venezuela – 0,01
dolion
Subiect: Re: AUTO - Stiri Joi 15 Ian 2015, 08:15
Audi a prezentat a doua generatie Audi Q7, dupa aproape 10 ani de cariera pentru primul model. Destul de tarziu raportat la durata de viata a unei generatii in aceste vremuri, dar nemtii au preferat sa se concentreze pana acum pe SUV-urile mai mici din gama. Asadar, o a doua generatie Audi Q7, in vreme ce competitorii direcți, BMW si Mercedes au ajuns la a treia generatie cu X5, respectiv M-Klasse. Noul Audi Q7 vine cu un sasiu complet nou si o caroserie facuta din materiale usoare, asa ca ajunge sa cantareasca cu pana la 325 kg mai putin. De fapt, noul Audi Q7 3.0 TDI are doar... citeste continuarea pe Motorstory.ro (+ galerie foto)!
dolion
Subiect: Re: AUTO - Stiri Joi 15 Ian 2015, 13:06
dolion
Subiect: Re: AUTO - Stiri Joi 15 Ian 2015, 13:07
dolion
Subiect: Re: AUTO - Stiri Mier 24 Iun 2015, 15:56
Pe şoselele din Argentina, Compania Samsung a pus în practică o idee pe cât de inedită, pe atât de simplă pentru ca toţi şoferii care doresc să depăşească autovehicule de mare capacitate, cum ar fi tirurile, să poată fi siguri că au suficient timp şi spaţiu pentru a efectua această manevră. Drumurile care au doar o singură bandă pe sens pot fi de multe ori scena unor accidente rutiere nefericite şi acest lucru din cauza vizibilităţii scăzute în timpul depăşirii neasigurate, în special în cazul autovehiculelor de gabarit mare. Pentru a diminua numărul accidentelor, Samsung a pus în teste un autocamion care pe uşile din spate ale remorcii are instalate patru ecrane LED de mari dimensiuni ce transmite imagini de la o cameră performantă instalată în faţa trailerului astfel încât şoferul maşinii care vrea să depăşească să poată face această manevră în cunoştinţă de cauză. În plus, camera este prevăzută cu vedere pe timp de noapte, astfel încât imaginile afişate pe ecran să fie utile şi după lăsarea întunericului. Folosind această tehnologie video se încearcă salvarea multor vieţi şi diminuarea pe cât posibil a pagubelor materiale provocate de numeroasele accidente care se petrec anual pe şoselele din întreaga lume. Acest lucru va permite tuturor şoferilor care vor să depăşească autocamioane cu o lungime considerabilă să facă manevra în condiţii de siguranţă crescută şi să aibă mult mai multă vizibilitate.
Sursa: Leo Burnett via Youtube
Autor text: LiveBiz.ro
dolion
Subiect: Re: AUTO - Stiri Mier 23 Sept 2015, 08:24
Volkswagen Canada a oprit vânzarea modelelor afectate de scandalul raportărilor false a indicatorilor de poluare, anunță CBC.
Este vorba despre următoarele modele:
VW Jetta — anii 2009-2015. VW Golf — anii 2010-2015. VW Beetle — anii 2013-2015. VW Passat — anii 2012-2015. VW Golf Wagon/Sportwagon — anii 2009-2015.
Este vorba doar de mașinile echipate cu motor Diesel. Acestea reprezintă 22% din vânzările companiei în Canada.