Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY Dum 15 Iun 2014, 16:57
Anahoret a scris:
— Doi români numai sunt vrednici să bea Cotnarul. Unul e Ştefan cel Mare. Celălalt este Mihai Eminescu. Să ne trăiască!
Wow! Credeti-mă, si mie (nevrrednicul!) îmi place Tămâioasa de Cotnari. Mai mult decât Grasa...
Citat :
Oare dacă Eminescu (arătând la fel ca în poza din manualul de română) ar intra într-o crâşmă studenţească, l-ar mai recunoaşte cineva? Care ar fi impactul dacă ar intra acolo Gigi Becali, proaspăt ieşit din pârnaie?
Becali ar fi înconjurat de o multime (mai ales jurnalisti!) iar Eminescu ar continua singur la masa lui...
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY Mar 17 Iun 2014, 15:15
Cum tocmai fuse comemorarea Poetului, am ascultat la radio o emisiune. Si acolo spunea ca in timpul vietii lui nu prea s-a scris despre el. Asa ca nici Eminescu nu se facea remarcat pe atunci decat studentilor si altora putini. E mai intelept sa asteptam ca anii sa stabileasca valoarea, dar fiecare are dreptul sa traiasca decent. In sufletul nostru stim ce ne place si ce nu, indiferent de critica opiniilor pertinente.
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY Joi 19 Iun 2014, 00:58
zaraza26 a scris:
Cum tocmai fuse comemorarea Poetului, am ascultat la radio o emisiune. Si acolo spunea ca in timpul vietii lui nu prea s-a scris despre el. Asa ca nici Eminescu nu se facea remarcat pe atunci decat studentilor si altora putini...
În timpul vieţii, Eminescu a fost cunoscut publicului larg mai ales în calitatea sa de ziarist, prin articolele publicate în "Timpul". Se pare că din cauza lor i s-a tras "nebunia" şi moartea. Era un ziarist incomod.
Dar şi ca poet a fost destul de cunoscut, fiindcă a făcut vâlvă în presă şi în critica literară. Însă nu trebuie să facem confuzia dintre publicul de acum şi cel de atunci: acum sunt foarte mulţi oameni care pot citi, ceea ce nu era cazul la sfârşitul secolului al XIX-lea.
Aşa că rămân la părerea mea, numai că voi nuanţa exemplul: dacă într-un bar studenţesc (deci într-un mediu în care publicul şite să citească şi are o oarecare cultură generală) ar intra doi oameni: unul care ar semăna leit pozei lui Eminescu din manualul de literatură şi unul care să-i semene leit lui Becali... cine crezi c-ar stârni interesul consumatorilor?
_____________________ Free your mind!
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY Joi 19 Iun 2014, 06:43
Pot să repet răspunsul dat mai sus?
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY Joi 19 Iun 2014, 11:38
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY Dum 05 Oct 2014, 17:26
Anahoret a scris:
Ei... ce e bun ori se termină repede, ori n-ajunge. Cam aşa şi cu concediul meu: fuse şi se duse!
Păi stai în concediu, refuză varianta cealaltă. Mergi la muncă exact ca atunci când ai fi fost în concediu.
Citat :
Ne-om mai citi şi de Sărbători!
Adică după ce votezi noul Presedinte român, nu-i asa?
Citat :
Toate cele bune!
Asa să fie, prietene! Numa' bine!
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY Dum 05 Oct 2014, 18:05
Daca incepi serviciul, adio
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
Vizitator Vizitator
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY Dum 05 Oct 2014, 19:59
Deci a fost Anahoret pe aici si eu nu l-am vazut. Iar acum zice ca a plecat si cine stie cand mai vine.. Constiinciosule, mai trage si tu chiulul de la munca!
Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY Lun 06 Oct 2014, 22:19
Mihaela a scris:
Deci a fost Anahoret pe aici si eu nu l-am vazut. Iar acum zice ca a plecat si cine stie cand mai vine.. Constiinciosule, mai trage si tu chiulul de la munca!
De citit mai citesc... dar ca să postez trebuie să fiu la curent cu discuţiile şi asta cere timp.
Însă mai am vreo două săptămâni de concediu, pe care mi le voi lua pe la jumătatea lui noiembrie, şi atunci vom putea discuta pe îndelete.
Apoi or să mai vină sărbătorile de iarnă când şi sarcinile de serviciu or să fie mai la relanti...
Vizitator Vizitator
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY Mar 07 Oct 2014, 22:44
Anahoret a scris:
Mihaela a scris:
De citit mai citesc... dar ca să postez trebuie să fiu la curent cu discuţiile şi asta cere timp.
Însă mai am vreo două săptămâni de concediu, pe care mi le voi lua pe la jumătatea lui noiembrie, şi atunci vom putea discuta pe îndelete.
Apoi or să mai vină sărbătorile de iarnă când şi sarcinile de serviciu or să fie mai la relanti...
Dar la cat de putine mesaje se scriu, eu zic ca e destul de usor sa citesti si sa fii la curent. Totul e sa vrei
Anahoret
Subiect: ROMÂNIA FRUMOASĂ Mar 28 Oct 2014, 21:26
Japonezul care a lăsat civilizația din Tokyo pentru frumusețea țării noastre
România rurală de după Revoluție, cu frumusețile și bunătatea oamenilor, a schimbat viața unui tânăr fotograf japonez care a rămas impresionat după o vizită în țara noastră și a decis să revină. Astfel, Tadao Shibata a lăsat lumea fixă, precisă și bine organizată, dar agitată din Tokyo pentru frumusețea satelor din Satu Mare și Maramureș, fiind interesat de tradițiile și obiceiurile locale.
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY Mier 29 Oct 2014, 01:22
Nu-i de mirare! Din Tokyo si eu as fugi oricând si aproape oriunde!
Niciodată nu mi-au plăcut orasele aglomerate.
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY Mier 29 Oct 2014, 13:32
Si eu as fugi din Tokio in... Canada, ca-i mai aproape!
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
Vizitator Vizitator
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY Mier 29 Oct 2014, 19:59
Eu as fugi in Tokyo sau undeva prin Germania. Imi place corectitudinea si ordinea foarte mult. M-am saturat pana la sila de bascalia si durerea-n cot romanesti. Dar mai ales de pesedisti.
Anahoret
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY Joi 30 Oct 2014, 22:20
Teroriştii kurzi, contra teroriştilor din Statul Islamic
Să vezi şi să nu crezi ce aplicare poa' să aibă neaoşa zicătoare "Cui pe cui se scoate"!
Der Spiegel a publicat în ediţia electronică un articol cu titlul "The Kurds' Lonely Fight against Islamic State Terror" adică lupta solitară a kurzilor împotriva Statului Islamic. Iar autorii îşi încep articolul astfel:
The terrorist group PKK represents the West's last hope in the fight against Islamic State. Their lonely resistance to the advancing jihadists will result in lasting changes to the region.
Gruparea teroristă PKK (Partidul Muncitorilor din Kurdistan) reprezintă ultima speranţă a Occidentului împotriva Statului Islamic. Rezistenţa sa solitară în faţa jihadiştilor în ofensivă va antrena schimbări durabile în regiune.
Reporterii de la Der Spiegel au reuşit să ajungă într-una din taberele de instrucţie ale luptătorilor (terorişti) PKK şi au ieşit pe net cu un reportaj interesant, prin care încearcă să ne convingă că toţi kurzii, "de la cel cu ţâţa-n gură pân' la ăl cu barba sură", sunt pe metereze cu arma-n mână, luptând împotriva celorlalţi terorişti care formează gruparea Statul Islamic. Se insistă mai ales în imagini pe partea feminină a luptătorilor.
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY Vin 31 Oct 2014, 22:40
Se bat fratii între ei! Si mai sustin că dumnezeul lor e singurul Dumnezeu, iar ei sunt singurii credinciosi.
apocalyptica
Numarul mesajelor : 696 Data de inscriere : 17/11/2012
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY Mar 04 Noi 2014, 12:57
Anahoret a scris:
Teroriştii kurzi, contra teroriştilor din Statul Islamic
pe unii îi finanțează rușii, pe ceilalți americanii oare săptămâna asta care pe care îl finanțează?
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY Joi 06 Noi 2014, 19:38
Salut Delta!
Păi este vorba (ailaltă) românească: "Întărâtă-i drace, că şi mi-mi place". Fraierii-şi sparg capetele, deştepţii-şi umplu buzunarele! C-aşa-i în democraţie!
Anahoret
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY Joi 06 Noi 2014, 20:00