__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| CAMERA DE WHISKY | |
|
+16Anahoret Diaporevomenos Ciprian enohabel apocalyptica CRUCIAT VOTAN rolia zuum Cristina ostrovna cactus abbilbal delta aurora yzzy 20 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY Lun 16 Mar 2020, 10:58 | |
| - Ion a scris:
- Nu stiu de ce nu mai primesc iar emailuri de la forum. Ce e drept, nici eu nu am mai cautat.
Pentru ca nu s-a mai scris nimic. Dar si eu am mai patit ca nu primeam mailuri de anuntare si am renuntat sa ma iau dupa ele. Pur si simplu am scurtaturi pe chrome si intru de acolo cand vreau sa vad daca s-a mai scris. Din cand in cand observ ca mailurile se duc in spam. | |
| | | Ion
Numarul mesajelor : 5072 Localizare : USA Data de inscriere : 29/10/2009
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY Lun 16 Mar 2020, 17:59 | |
| Da, asa e: "nu s-a mai scris nimic". Mai exact/precis " nu am mai scris nimic." Nici eu eu, nici ceilalti. E un fel "stare de urgenta" pe forumul acesta!?. Circula vreun virus?
Glumesc, bineinteles. Ca sa ne mai treaca de necaz. Ca tot romanul, cand nu stie ce are de facut in asemenea situatii. Sau, chiar daca i se spune ce are de facut, gaseste el altceva "mai bun/bine". Sau se lasa in voia sortii, spunand: Ce/cum o vrea Dumnezeu!
| |
| | | Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY Mier 18 Mar 2020, 09:36 | |
| Să nu fi ajuns cumva în directorul Spam. Se mai întâmplă. _____________________ Free your mind!
| |
| | | dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY Mier 18 Mar 2020, 10:18 | |
| Dacă eu nu știu de ce nu mai scriu aici nimic, cu atât mai puțin știu despre voi, ceilalți! Nu știu ce se întâmplă... cei care țineau aprinsă flacăra s-au dus, alții nu au mai intrat de cel puțin doi ani! _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY Mier 18 Mar 2020, 14:05 | |
| Înainte eram mai mulţi forumişti şi avea cine să "bage lemne-n sobă". Discuţiile se întreţineau aproape singure. Acum... e ca şi cum aş sta la o terasă, cu o bere-n faţă, şi aş vorbi de unul singur. Nu merge. Vremea forumurilor s-a dus... Facebook nu-mi place... nasol. _____________________ Free your mind!
| |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY Joi 19 Mar 2020, 02:33 | |
| Ok! Hai să ținem flacăra aprinsă, frații mei dragi. În ultimii ani am avut de toate ( și mai bune și mai rele... vorba lui Păunescu), doar voi mi-ați lipsit. O îmbrățișare tuturor! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY Lun 23 Mar 2020, 11:13 | |
| | |
| | | Anahoret
| Subiect: Descoperire Robert Jordan – Roata timpului Lun 11 Ian 2021, 00:41 | |
| Aşa cum am mai scris, până prin 2010 nu-mi închipuiam că voi citi vreodată cărţi din genul fantasy. Le consideram poveşti pentru adormit oameni mari. Cu altfel de zâne şi cu altfel de zmei. Cu SF-ul era altcevea.... era anticipaţie. Dar în fantasy ce poţi găsi în afară de pierderea timpului (chiar dacă într-un mod plăcut)?! Tiptil-tiptil, am început să mă apropii şi de genul acesta. A fost ca fumatul: mai întâi o ţigaretă... Aşa l-am descoperit pe Brandon Sanderson (la insistenţele lui fi-miu, recunosc) şi mi-a plăcut. Cât de mult mi-a plăcut am scris la Sala de lectură. Şi nu mă dezic... până când nu l-am citit pe Robert Jordan cu a sa Roată a timpului. Recunosc, tot fi-miu a fost de vină. Jordan este (după părerea mea) pentru genul fantasy ceea ce a fost Jules Verne pentru SF-ul secolului al XIX-lea şi Isaac Asimov pentru jumătatea secolului XX. Deci din vară şi până-n toamnă mi-am petrecut timpul citindu-l pe Robert Jordan: în total paisprezece volume plus pilotul, dintre care opt traduse în limba română. Pe celelalte le-am citit în limba engleză cu ajutorul lui Google. Nu traduse în română, pentru că în cazul ăsta zici că-i traducere făcută de un ungur, ci traduse în franceză, unde translatorul lucrează mai decent. Jordan n-a apucat să termine de scris întreaga serie, pentru că a murit în 2007 de un cancer al inimii. Ultimele trei volume (12-14) au fost scrise de Brandon Sanderson, la solicitarea văduvei lui Jordan, după notiţele şi schemele acestuia. Părerea mea este că dacă Jordan ar mai fi trăit, seria ar fi avut 20 de volume. În plus, dacă înainte să citesc Roata timpului îl consideram pe Sanderson un scriitor genial pentru fantasy la sfârşitul ultimei cărţi citite din serie, Sanderson părea un elev silitor cu compuneri frumoase pe lângă un scriitor de geniu. În cursul anului acestuia o să postez în Sala de lectură întreaga serie. În noiembrie 2020 a apărut şi traducera volumului 9 din Roata Timpului, pe care, bineînţeles, l-am cumpărat. În afară de mania colecţionarului, eram curios să văd dacă traducerea mea din frangleză bate cu traducerea unui profesionist. N-a fost rău nici ce-am tradus eu! _____________________ Free your mind!
Ultima editare efectuata de catre Anahoret in Lun 11 Ian 2021, 00:47, editata de 2 ori (Motiv : Ortografia, bat-o vina!) | |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY Lun 11 Ian 2021, 09:55 | |
| - Anahoret a scris:
- Aşa cum am mai scris, până prin 2010 nu-mi închipuiam că voi citi vreodată cărţi din genul fantasy. Le consideram poveşti pentru adormit oameni mari. Cu altfel de zâne şi cu altfel de zmei. Cu SF-ul era altcevea.... era anticipaţie. Dar în fantasy ce poţi găsi în afară de pierderea timpului (chiar dacă într-un mod plăcut)?!
Tiptil-tiptil, am început să mă apropii şi de genul acesta. A fost ca fumatul: mai întâi o ţigaretă...
Aşa l-am descoperit pe Brandon Sanderson (la insistenţele lui fi-miu, recunosc) şi mi-a plăcut. Cât de mult mi-a plăcut am scris la Sala de lectură. Şi nu mă dezic... până când nu l-am citit pe Robert Jordan cu a sa Roată a timpului. Recunosc, tot fi-miu a fost de vină. Jordan este (după părerea mea) pentru genul fantasy ceea ce a fost Jules Verne pentru SF-ul secolului al XIX-lea şi Isaac Asimov pentru jumătatea secolului XX.
Deci din vară şi până-n toamnă mi-am petrecut timpul citindu-l pe Robert Jordan: în total paisprezece volume plus pilotul, dintre care opt traduse în limba română. Pe celelalte le-am citit în limba engleză cu ajutorul lui Google. Nu traduse în română, pentru că în cazul ăsta zici că-i traducere făcută de un ungur, ci traduse în franceză, unde translatorul lucrează mai decent. Jordan n-a apucat să termine de scris întreaga serie, pentru că a murit în 2007 de un cancer al inimii. Ultimele trei volume (12-14) au fost scrise de Brandon Sanderson, la solicitarea văduvei lui Jordan, după notiţele şi schemele acestuia.
Părerea mea este că dacă Jordan ar mai fi trăit, seria ar fi avut 20 de volume. În plus, dacă înainte să citesc Roata timpului îl consideram pe Sanderson un scriitor genial pentru fantasy la sfârşitul ultimei cărţi citite din serie, Sanderson părea un elev silitor cu compuneri frumoase pe lângă un scriitor de geniu.
În cursul anului acestuia o să postez în Sala de lectură întreaga serie.
În noiembrie 2020 a apărut şi traducera volumului 9 din Roata Timpului, pe care, bineînţeles, l-am cumpărat. În afară de mania colecţionarului, eram curios să văd dacă traducerea mea din frangleză bate cu traducerea unui profesionist. N-a fost rău nici ce-am tradus eu! Mmmm... Interesant! | |
| | | Anahoret
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY Vin 05 Feb 2021, 21:07 | |
| Cu mai mult timp înainte, am citit un articol de-al lui Tolontan care m-a emoţionat şi, totodată, m-a pus pe gânduri. Vorbind astăzi cu cineva despre modul în care se face presă în ultimii ani, mi-am adus aminte de ce-a scris Tolontan şi m-am gândit că n-ar fi rău dacă aş aduce textul şi aici
O scenă de redacție Ce meci important al Universității Craiova a picat într-o zi de 3 noiembrie?
Vineri seară, live din redacția Gazetei Sporturilor.
Adi Florea, șef la fotbal și unul dintre ziariștii cu păr alb, tobă de sport, lansează provocarea către Alin Buzărin.
”Buză”, freelancer cu rubrică în gsp, s-a aciuat de câteva săptămâni într-o redacție pe care, de fapt, n-a părăsit-o niciodată. Se documentează. Scrie la albumul ”100”, istoria celor 100 de ani de Liga 1, pe care LPF îl va scoate în decembrie.
Alin are o agendă străveche și un monitor strălucitor în față.
Verifică, meci cu meci, datele din arhiva digitalizată a ziarului. Pagină după pagină, pe monitor se derulează meciuri din altă epocă.
Adi schimbă miza, ca să-l deruteze. ”Ia zi, Buză, ce meci important european al Craiovei a avut loc într-un 3 noiembrie?!”. Trece o secundă. Una singură. ”Shamrock Rovers, în ’82”, răspunde Alin.
Florea plusează: ”Scorul?”.
”3-0 pentru noi. Campbell autogol și Cârțu de două ori. Primul pe un contraatac”.
Adi aproape că se ridică de pe scaun: ”Hai, mă, lasă-mă! Asta nu e memorie, e altceva!”.
Alin dă din mână, e elementar, fraților, ”nu putea fi Benfica, ăla a fost primăvara. Începutul lui noiembrie era cam turul doi și în turul doi am jucat cu irlandezii de la Shamrock Rovers”.
Explică precum Benedict Cumberbatch, în versiunea modernă a lui Sherlock, aștepți să șuiere linii și ecuații prin aer.
Puștii din redacție zâmbesc.
”Îmi dau demisia!”, se aude din linia fetelor și băieților de la site, copleșiți de cultura sportivă și de logica lui ”Buză”. Se râde înăbușit din toate colțurile halei.
| |
_____________________ Free your mind!
| |
| | | dolion
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY Sam 06 Feb 2021, 06:31 | |
| Anahoret. sunt convins că, atunci când la mijloc e o pasiune, memoria lucrează selectiv... și pe mine mă uimește memoria mea, câteodată, când țin minte amănunte nesemnificative pentru ceilalți și cred că la toți se manifestă așa! _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | dolion
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY Sam 06 Feb 2021, 06:33 | |
| Și am uitat să amintesc că trebuie să ai logică... altfel nu se „pupă” ce-ți amintești, cu ce-a fost cu adevărat! _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | Anahoret
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY Sam 06 Feb 2021, 19:14 | |
| Logică, Dolion, dar şi pasiune. Trebuie să-ţi placă, altfel 'geaba memorie... oricât de cutat ţi-ar fi cortxul! _____________________ Free your mind!
| |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY | |
| |
| | | | CAMERA DE WHISKY | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |