LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
CAMERA DE WHISKY  - Pagina 22 EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
CAMERA DE WHISKY  - Pagina 22 EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
CAMERA DE WHISKY  - Pagina 22 EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
CAMERA DE WHISKY  - Pagina 22 EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
CAMERA DE WHISKY  - Pagina 22 EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
CAMERA DE WHISKY  - Pagina 22 EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
CAMERA DE WHISKY  - Pagina 22 EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
CAMERA DE WHISKY  - Pagina 22 EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
CAMERA DE WHISKY  - Pagina 22 EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
CAMERA DE WHISKY  - Pagina 22 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
CAMERA DE WHISKY  - Pagina 22 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
CAMERA DE WHISKY  - Pagina 22 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
CAMERA DE WHISKY  - Pagina 22 EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
CAMERA DE WHISKY  - Pagina 22 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
CAMERA DE WHISKY  - Pagina 22 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
CAMERA DE WHISKY  - Pagina 22 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
CAMERA DE WHISKY  - Pagina 22 EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
CAMERA DE WHISKY  - Pagina 22 EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
CAMERA DE WHISKY  - Pagina 22 EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
humanitas CPSF problema Popasul Limba istorie taieri brasov 1 politica drumetie Fantasy curiozitati efremovivanantonovici nicuvar 23 mediu internet muzica_traditionala sibiu 1918 romana reclame google comment-143 padure
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
CAMERA DE WHISKY  - Pagina 22 I_vote_lcapCAMERA DE WHISKY  - Pagina 22 I_voting_barCAMERA DE WHISKY  - Pagina 22 I_vote_rcap 
Emil Condor
CAMERA DE WHISKY  - Pagina 22 I_vote_lcapCAMERA DE WHISKY  - Pagina 22 I_voting_barCAMERA DE WHISKY  - Pagina 22 I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

CAMERA DE WHISKY

In jos 
+16
Anahoret
Diaporevomenos
Ciprian
enohabel
apocalyptica
CRUCIAT
VOTAN
rolia
zuum
Cristina
ostrovna
cactus
abbilbal
delta
aurora
yzzy
20 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 12 ... 20, 21, 22
AutorMesaj
zaraza26

zaraza26

Numarul mesajelor : 8994
Varsta : 59
Localizare : Nasaud
Data de inscriere : 02/10/2008

CAMERA DE WHISKY  - Pagina 22 Empty
MesajSubiect: Re: CAMERA DE WHISKY    CAMERA DE WHISKY  - Pagina 22 EmptyLun 16 Mar 2020, 10:58

Ion a scris:
Nu stiu de ce nu mai primesc iar emailuri de la forum. Ce e drept, nici eu nu am mai cautat.

Pentru ca nu s-a mai scris nimic. Dar si eu am mai patit ca nu primeam mailuri de anuntare si am renuntat sa ma iau dupa ele. Pur si simplu am scurtaturi pe chrome si intru de acolo cand vreau sa vad daca s-a mai scris. Din cand in cand observ ca mailurile se duc in spam.
Sus In jos
http://www.zarazaitsme.blogspot.com/
Ion

Numarul mesajelor : 5072
Localizare : USA
Data de inscriere : 29/10/2009

MesajSubiect: Re: CAMERA DE WHISKY    CAMERA DE WHISKY  - Pagina 22 EmptyLun 16 Mar 2020, 17:59

Da, asa e: "nu s-a mai scris nimic". Mai exact/precis " nu am mai scris nimic."
Nici eu eu, nici ceilalti. E un fel "stare de urgenta" pe forumul acesta!?.
Circula vreun virus?

Glumesc, bineinteles. Ca sa ne mai treaca de necaz.
Ca tot romanul, cand nu stie ce are de facut in asemenea situatii.
Sau, chiar daca i se spune ce are de facut, gaseste el altceva "mai bun/bine".
Sau se lasa in voia sortii, spunand: Ce/cum o vrea Dumnezeu!

Sus In jos
Anahoret

Anahoret

Numarul mesajelor : 7444
Varsta : 63
Localizare : Deocamdată pe lumea asta
Data de inscriere : 11/12/2008

MesajSubiect: Re: CAMERA DE WHISKY    CAMERA DE WHISKY  - Pagina 22 EmptyMier 18 Mar 2020, 09:36

Să nu fi ajuns cumva în directorul Spam. Se mai întâmplă.

dolion

Numarul mesajelor : 23191
Varsta : 73
Data de inscriere : 31/05/2009

MesajSubiect: Re: CAMERA DE WHISKY    CAMERA DE WHISKY  - Pagina 22 EmptyMier 18 Mar 2020, 10:18

Dacă eu nu știu de ce nu mai scriu aici nimic, cu atât mai puțin știu despre voi, ceilalți! Nu știu ce se întâmplă... cei care țineau aprinsă flacăra s-au dus, alții nu au mai intrat de cel puțin doi ani!

Anahoret

MesajSubiect: Re: CAMERA DE WHISKY    CAMERA DE WHISKY  - Pagina 22 EmptyMier 18 Mar 2020, 14:05

Înainte eram mai mulţi forumişti şi avea cine să "bage lemne-n sobă". Discuţiile se întreţineau aproape singure. Acum... e ca şi cum aş sta la o terasă, cu o bere-n faţă, şi aş vorbi de unul singur. Nu merge.

Vremea forumurilor s-a dus... Facebook nu-mi place... nasol. miss you

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

MesajSubiect: Re: CAMERA DE WHISKY    CAMERA DE WHISKY  - Pagina 22 EmptyJoi 19 Mar 2020, 02:33

Ok! Hai să ținem flacăra aprinsă, frații mei dragi.

În ultimii ani am avut de toate (și mai bune și mai rele... vorba lui Păunescu),
doar voi mi-ați lipsit.

O îmbrățișare tuturor! hug

zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: CAMERA DE WHISKY    CAMERA DE WHISKY  - Pagina 22 EmptyLun 23 Mar 2020, 11:13

Emil Condor a scris:
Ok! Hai să ținem flacăra aprinsă, frații mei dragi.

În ultimii ani am avut de toate (și mai bune și mai rele... vorba lui Păunescu),
doar voi mi-ați lipsit.

O îmbrățișare tuturor! hug

hug hug hug floare flower floare
Sus In jos
Anahoret

Anahoret

MesajSubiect: Descoperire Robert Jordan – Roata timpului   CAMERA DE WHISKY  - Pagina 22 EmptyLun 11 Ian 2021, 00:41

Aşa cum am mai scris, până prin 2010 nu-mi închipuiam că voi citi vreodată cărţi din genul fantasy. Le consideram poveşti pentru adormit oameni mari. Cu altfel de zâne şi cu altfel de zmei. Cu SF-ul era altcevea.... era anticipaţie. Dar în fantasy ce poţi găsi în afară de pierderea timpului (chiar dacă într-un mod plăcut)?!

Tiptil-tiptil, am început să mă apropii şi de genul acesta. A fost ca fumatul: mai întâi o ţigaretă...

Aşa l-am descoperit pe Brandon Sanderson (la insistenţele lui fi-miu, recunosc) şi mi-a plăcut. Cât de mult mi-a plăcut am scris la Sala de lectură. Şi nu mă dezic... până când nu l-am citit pe Robert Jordan cu a sa Roată a timpului. Recunosc, tot fi-miu a fost de vină. Jordan este (după părerea mea) pentru genul fantasy ceea ce a fost Jules Verne pentru SF-ul secolului al XIX-lea şi Isaac Asimov pentru jumătatea secolului XX.

Deci din vară şi până-n toamnă mi-am petrecut timpul citindu-l pe Robert Jordan: în total paisprezece volume plus pilotul, dintre care opt traduse în limba română. Pe celelalte le-am citit în limba engleză cu ajutorul lui Google. Nu traduse în română, pentru că în cazul ăsta zici că-i traducere făcută de un ungur, ci traduse în franceză, unde translatorul lucrează mai decent. Jordan n-a apucat să termine de scris întreaga serie, pentru că a murit în 2007 de un cancer al inimii. Ultimele trei volume (12-14) au fost scrise de Brandon Sanderson, la solicitarea văduvei lui Jordan, după notiţele şi schemele acestuia.

Părerea mea este că dacă Jordan ar mai fi trăit, seria ar fi avut 20 de volume. În plus, dacă înainte să citesc Roata timpului îl consideram pe Sanderson un scriitor genial pentru fantasy la sfârşitul ultimei cărţi citite din serie, Sanderson părea un elev silitor cu compuneri frumoase pe lângă un scriitor de geniu.

În cursul anului acestuia o să postez în Sala de lectură întreaga serie.

În noiembrie 2020 a apărut şi traducera volumului 9 din Roata Timpului, pe care, bineînţeles, l-am cumpărat. În afară de mania colecţionarului, eram curios să văd dacă traducerea mea din frangleză bate cu traducerea unui profesionist. N-a fost rău nici ce-am tradus eu! Laughing oh da!

Ultima editare efectuata de catre Anahoret in Lun 11 Ian 2021, 00:47, editata de 2 ori (Motiv : Ortografia, bat-o vina!)
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: CAMERA DE WHISKY    CAMERA DE WHISKY  - Pagina 22 EmptyLun 11 Ian 2021, 09:55

Anahoret a scris:
Aşa cum am mai scris, până prin 2010 nu-mi închipuiam că voi citi vreodată cărţi din genul fantasy. Le consideram poveşti pentru adormit oameni mari. Cu altfel de zâne şi cu altfel de zmei. Cu SF-ul era altcevea.... era anticipaţie. Dar în fantasy ce poţi găsi în afară de pierderea timpului (chiar dacă într-un mod plăcut)?!

Tiptil-tiptil, am început să mă apropii şi de genul acesta. A fost ca fumatul: mai întâi o ţigaretă...

Aşa l-am descoperit pe Brandon Sanderson (la insistenţele lui fi-miu, recunosc) şi mi-a plăcut. Cât de mult mi-a plăcut am scris la Sala de lectură. Şi nu mă dezic... până când nu l-am citit pe Robert Jordan cu a sa Roată a timpului. Recunosc, tot fi-miu a fost de vină. Jordan este (după părerea mea) pentru genul fantasy ceea ce a fost Jules Verne pentru SF-ul secolului al XIX-lea şi Isaac Asimov pentru jumătatea secolului XX.

Deci din vară şi până-n toamnă mi-am petrecut timpul citindu-l pe Robert Jordan: în total paisprezece volume plus pilotul, dintre care opt traduse în limba română. Pe celelalte le-am citit în limba engleză cu ajutorul lui Google. Nu traduse în română, pentru că în cazul ăsta zici că-i traducere făcută de un ungur, ci traduse în franceză, unde translatorul lucrează mai decent. Jordan n-a apucat să termine de scris întreaga serie, pentru că a murit în 2007 de un cancer al inimii. Ultimele trei volume (12-14) au fost scrise de Brandon Sanderson, la solicitarea văduvei lui Jordan, după notiţele şi schemele acestuia.

Părerea mea este că dacă Jordan ar mai fi trăit, seria ar fi avut 20 de volume. În plus, dacă înainte să citesc Roata timpului îl consideram pe Sanderson un scriitor genial pentru fantasy la sfârşitul ultimei cărţi citite din serie, Sanderson părea un elev silitor cu compuneri frumoase pe lângă un scriitor de geniu.

În cursul anului acestuia o să postez în Sala de lectură întreaga serie.

În noiembrie 2020 a apărut şi traducera volumului 9 din Roata Timpului, pe care, bineînţeles, l-am cumpărat. În afară de mania colecţionarului, eram curios să văd dacă traducerea mea din frangleză bate cu traducerea unui profesionist. N-a fost rău nici ce-am tradus eu! Laughing oh da!

Mmmm... Interesant! thumb_yello
Sus In jos
Anahoret

Anahoret

MesajSubiect: Re: CAMERA DE WHISKY    CAMERA DE WHISKY  - Pagina 22 EmptyVin 05 Feb 2021, 21:07

Cu mai mult timp înainte, am citit un articol de-al lui Tolontan care m-a emoţionat şi, totodată, m-a pus pe gânduri. Vorbind astăzi cu cineva despre modul în care se face presă în ultimii ani, mi-am adus aminte de ce-a scris Tolontan şi m-am gândit că n-ar fi rău dacă aş aduce textul şi aici

O scenă de redacție
Ce meci important al Universității Craiova a picat într-o zi de 3 noiembrie?
CPR6395.jpg

Vineri seară, live din redacția Gazetei Sporturilor.

Adi Florea, șef la fotbal și unul dintre ziariștii cu păr alb, tobă de sport, lansează provocarea către Alin Buzărin.

”Buză”, freelancer cu rubrică în gsp, s-a aciuat de câteva săptămâni într-o redacție pe care, de fapt, n-a părăsit-o niciodată. Se documentează. Scrie la albumul ”100”, istoria celor 100 de ani de Liga 1, pe care LPF îl va scoate în decembrie.

Alin are o agendă străveche și un monitor strălucitor în față.

Verifică, meci cu meci, datele din arhiva digitalizată a ziarului. Pagină după pagină, pe monitor se derulează meciuri din altă epocă.

Adi schimbă miza, ca să-l deruteze. ”Ia zi, Buză,  ce meci important european al Craiovei a avut loc într-un 3 noiembrie?!”. Trece o secundă. Una singură. ”Shamrock Rovers, în ’82”, răspunde Alin.

Florea plusează: ”Scorul?”.

”3-0 pentru noi. Campbell autogol și Cârțu de două ori. Primul pe un contraatac”.

Adi aproape că se ridică de pe scaun: ”Hai, mă, lasă-mă! Asta nu e memorie, e altceva!”.

Alin dă din mână, e elementar, fraților, ”nu putea fi Benfica, ăla a fost primăvara. Începutul lui noiembrie era cam turul doi și în turul doi am jucat cu irlandezii de la Shamrock Rovers”.

Explică precum Benedict Cumberbatch, în versiunea modernă a lui Sherlock, aștepți să șuiere linii și ecuații prin aer.

Puștii din redacție zâmbesc.

”Îmi dau demisia!”, se aude din linia fetelor și băieților de la site, copleșiți de cultura sportivă și de logica lui ”Buză”. Se râde înăbușit din toate colțurile halei.

dolion

MesajSubiect: Re: CAMERA DE WHISKY    CAMERA DE WHISKY  - Pagina 22 EmptySam 06 Feb 2021, 06:31

Anahoret. sunt convins că, atunci când la mijloc e o pasiune, memoria lucrează selectiv... și pe mine mă uimește memoria mea, câteodată, când țin minte amănunte nesemnificative pentru ceilalți și cred că la toți se manifestă așa!

dolion

MesajSubiect: Re: CAMERA DE WHISKY    CAMERA DE WHISKY  - Pagina 22 EmptySam 06 Feb 2021, 06:33

Și am uitat să amintesc că trebuie să ai logică... altfel nu se „pupă” ce-ți amintești, cu ce-a fost cu adevărat!

Anahoret

MesajSubiect: Re: CAMERA DE WHISKY    CAMERA DE WHISKY  - Pagina 22 EmptySam 06 Feb 2021, 19:14

Logică, Dolion, dar şi pasiune. Trebuie să-ţi placă, altfel 'geaba memorie... oricât de cutat ţi-ar fi cortxul!

MesajSubiect: Re: CAMERA DE WHISKY    CAMERA DE WHISKY  - Pagina 22 Empty

Sus In jos

CAMERA DE WHISKY
Sus 
Pagina 22 din 22Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 12 ... 20, 21, 22
 Subiecte similare
-
» CAMERA DE WHISKY (I)
» CAMERA DE WHISKY (II)
» Camera 131

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum