Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY Mier 14 Feb 2018, 15:26
Şi uite că mi-au înflorit (în sfârşit) şi mie ghioceii. Ăia din grădină, că cei din păr.... mai au niţel şi se ofilesc! La o lună după cei ai Zarazei, de parcă eu aş locui în nordul ţării!
_____________________ Free your mind!
Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY Mier 14 Feb 2018, 15:29
zaraza26 a scris:
Suna bine cea de azi. I-am trimis fiica-mii, ca ea a fost rockerita.
Eu îi urmăresc mai demult, fiindcă m-am abonat la canalul lor. Cântă bine, dar i-am văzut mai mult la concerte de club şi pe la radiouri (pe net, se înţelege). N-am auzit să fi rupt scena pe undeva prin ţară. Dar mai au timp, sunt încă în creştre...
Sunt curios ce-o să facă mai departe Ana Munteanu. Voce are... cât cuprinde. Nu-i făcută să cânte în sală, locul ei e pe stadioane, ca Janis Joplin.
Anahoret
Subiect: Lăutarii, o specie pe cale de dispariţie Dum 18 Mar 2018, 13:11
Lăutarii, o specie pe cale de dispariţie Documentar realizat de echipa "În premieră", Antena 3
Mai cântă, lăutare! - Deși apreciați de Johnny Depp, lăutarii romani își plâng soarta de milă!
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY Mier 16 Mai 2018, 22:55
Anahoret a scris:
Mi-aş dori ca peste 10 ani să fiu la fel de zgubi ca doamna asta! Întrebare: mai apuc eu zece ani?
Apuci, totul e sa vrei, sa ai intentia asta clara si sa nu te lasi dus de nas de medicina, medici, medicamente. Super interpretare! De ascultat in fiecare zi, ca si cea de mai sus!
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY Mar 22 Mai 2018, 08:06
Dacă s-ar putea separa creierul uman de carcasa infectă numită corp, acesta ar dăinui veșnic... pentru creier nu se aplică efectul trecerii timpului! El se regenerează la nesfârșit. Până acum se credea că în creierul adult nu se mai formează noi neuroni. Persoanele în vârstă sunt din punct de vedere emoțional și cognitiv, mult mai capabile decât ne putem închipui: pot produce mii de noi neuroni, la fel ca persoanele tinere și în creierul lor volumul structurii care controlează emoțiile, numită hipocamp, este echivalent celui caracteristic pentru un creier tânăr. Singura diferență o face vascularizarea, mai puțin eficientă în creierul bătrân.
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY Mier 23 Mai 2018, 14:50
dolion a scris:
Dacă s-ar putea separa creierul uman de carcasa infectă numită corp, acesta ar dăinui veșnic... pentru creier nu se aplică efectul trecerii timpului! El se regenerează la nesfârșit. Până acum se credea că în creierul adult nu se mai formează noi neuroni. Persoanele în vârstă sunt din punct de vedere emoțional și cognitiv, mult mai capabile decât ne putem închipui: pot produce mii de noi neuroni, la fel ca persoanele tinere și în creierul lor volumul structurii care controlează emoțiile, numită hipocamp, este echivalent celui caracteristic pentru un creier tânăr. Singura diferență o face vascularizarea, mai puțin eficientă în creierul bătrân.
Multe nu s-au crezut adevarate, dar pana la urma s-au adeverit. Si sufletul o fi nemuritor, dar nu am dovezi. In schimb mi-am dovedit mie ca gandurile modeleaza realitatea. Si cum oamenii sunt atat de convinsi ca moartea e ceva natural... cred ca, schimband aceasta convingere, nu stiu unde am putea ajunge! Hehe, mereu oamenilor li s-a parut ca au aflat tot ce se poate afla si ca nu mai este loc de surprize...!
Numarul mesajelor : 1574 Data de inscriere : 17/12/2008
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY Mar 29 Mai 2018, 21:48
dolion a scris:
Astea sunt în glumă, nu-i așa?
_____________________ "We must follow the argument wherever it leads" Plato "We need to know four things: what there is, what to do about what there is, that there is a difference between knowing what there is, and knowing what to do about what there is and what that difference is." Jordan B. Peterson "The vigorous, the healthy, and the happy survive and multiply" Rev. Charles Darwin "Elvis is alive" Yo Why me , Lord? Who Am I
Ciprian
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY Mar 29 Mai 2018, 22:05
zaraza26 a scris:
Si sufletul o fi nemuritor, dar nu am dovezi
"Dovezi"? Nu e asta relativ?
Citat :
In schimb mi-am dovedit mie ca gandurile modeleaza realitatea
Cum așa? Nu e mai sănătos realitatea să modeleze gândul?
Citat :
Si cum oamenii sunt atat de convinsi ca moartea e ceva natural...
Și nu e? Dacă e vorba strict de ceea ce e "natural", nu e moartea mult mai naturală decât viața?
_____________________ "We must follow the argument wherever it leads" Plato "We need to know four things: what there is, what to do about what there is, that there is a difference between knowing what there is, and knowing what to do about what there is and what that difference is." Jordan B. Peterson "The vigorous, the healthy, and the happy survive and multiply" Rev. Charles Darwin "Elvis is alive" Yo Why me , Lord? Who Am I
Anahoret
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY Dum 10 Iun 2018, 10:52
Statul Paralel şi România Paralelă.
Două seturi de imagini care vorbesc mai mult decât 1.000 de talk-show-uri şi mai mult decât 100 de filozofi.
1. Mitingul PSD, unde oamenii au fost obligaţi să vină, şi mitingul #Rezist, unde oamenii au venit pe banii lor din aproape toate colţurile ţării.
Cred că se vede cu ochiul liber unde este civilizaţia.
Anahoret
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY Dum 10 Iun 2018, 14:14
Unde dai şi unde crapă! Un simpatizant PSD a încurcat Piaţa Universităţii cu Piaţa Victoriei şi a ajuns... şi a ajuns... şi a ajuns... la MARŞUL DIVERSITĂŢII!!!
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY Lun 11 Iun 2018, 08:50
Iată încă o dovadă că participanții demonstrației PSD sunt confuzi:
Cât despre confuzii de la "Marșul Diversității": Nu cu multă vreme în urmă, diversitarii erau numiți perverși. Martuire că românii- sau cel puțin cei participanți confuzi- învață repede, și că adoptă repede diveristatea Uniunii Europene
Anahoret
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY Joi 05 Iul 2018, 19:44
Ascultam niscai muzică în Youtube şi, privind spre dreapta, ce am văzut? O emisiune realizată de Cristi Tabără la televiziunea "Prime" din Republica Moldova. Emisiunea se numea (au fost numai 9 emisiuni în perioada septembrie – decembrie 2016) "O zi" iar Cristi Tabără însoţea, timp de o zi, o personalitate dintr-un anumit domeniu.
Mi-a picat bine. Îmi plac reportajele lui Cristi Tabără. Abia acum nu mi-am dat seama că nu mai ştiu nimic despre el. Voi acoperi eu şi lipsa asta...
COMPLETARE:
Am căutat în internet şi am aflat cu ce se ocupă Cristi Tabără. Este realizatorul emisiunii "Fabrika" difuzată la ora 19:30 de luni până vineri la postul TV "Publika" din R. Moldova. Interesantă mişcare, să emigreze în R. Moldova. Bag seama că acolo este mai apreciat decât a fost la noi.
Am văzut ultima ediţie din emisiunea realizată de Tabără. Se pare că este de "partea întunecată a Forţei", adică de partea Puterii. Din experienţă, am constatat că puterea corupe iar guvernanţii, când apar la TV, mint. Nu cred că în R. Moldova ar fi vreo excepţie.
Ultima editare efectuata de catre Anahoret in Joi 05 Iul 2018, 20:42, editata de 2 ori (Motiv : Completare text.)
Ciprian
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY Vin 06 Iul 2018, 00:53
Anahoret a scris:
Din experienţă, am constatat că puterea corupe iar guvernanţii, când apar la TV, mint.
Asta e experiența istoriei umane, prin urmare separarea puterilor în stat. Iar politicienii mint și în somn. Cum poți să știi că un politician minte? Că își mișcă buzele.
Anahoret
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY Sam 07 Iul 2018, 18:05
Ciprian a scris:
Anahoret a scris:
Din experienţă, am constatat că puterea corupe iar guvernanţii, când apar la TV, mint.
Asta e experiența istoriei umane, prin urmare separarea puterilor în stat. Iar politicienii mint și în somn. Cum poți să știi că un politician minte? Că își mișcă buzele.
Ai dreptate. Să spui că un politician minte, este pleonasm.
Anahoret
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY Sam 07 Iul 2018, 18:08
Jean-Michel Jarre, la Radio România Internaţional, cu un interviu despre noul său album. Interviul este în limba franceză.
Anahoret
Subiect: Brandon Sanderson • Născuţi din ceaţă Joi 01 Aug 2019, 09:17
Brandon Sanderson • Născuţi din ceaţă
Scriam în topicul Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice (https://tinyurl.com/y63xsxtn) că am făcut o pasiune pentru Brandon Sanderson şi că citesc pentalogia Născuţi din ceaţă.
Îmi place să citesc romanele lui Brandon Sanderson pentru că universul fantastic creat de el este coerent şi plauzibil. Aşa cum am scris şi cu alte ocazii, Sanderson nu face abuz de magie, nu o foloseşte în modul Deus ex machina pentru a rezolva anumite situaţii ci este văzută doar ca o serie de abilităţi (sau talente, sau arme) pe care unii oameni le au, iar altora le lipsesc. De asemenea, în romanele sale, magia nu crează un personaj infailibil; el poate să moară oricând dacă talentele sale nu sunt însoţite şi de priceperea de a le folosi. Mai mult, în maniera marilor scriitori, Sanderson păstrează o coerenţă în toate romanele sale, atât în prvinţa universului creat, cât şi prin transcenderea unor personaje dintr-un roman într-altul. Pe Hoid, spre exemplu, îl întâlnim episodic în primele trei romane ale Născuţilor din ceaţă, dar şi cu o prezenţă mai consistentă în Calea Regilor şi Cuvinte despre Lumină din seria Arhivelor din Roshar. În plus, Sanderson a dezvoltat conceptul de Cosmeră, care este un liant al tuturor romanelor sale şi este explicat de autor pe blogul său (https://tinyurl.com/yy5daun7).
Scriam în postarea mai sus amintită că seria Născuţilor din ceaţă este o pentalogie. Este eronat ce-am scris, pentru că încă nu terminasem de citit cel de-al patrulea volum, Aliaţi în slujba dreptăţii. Iată ce scrie Sanderson la capitolul Mulţumiri:
Brandon Sanderson a scris:
I-am propus pentru prima dată editorului meu ideea romanelor Născuţi din ceaţă în anul 2006, aşa cred. De mult timp fuseseră incluse în planurile mele pentru Scadrial, planeta pe care au loc întâmplările din aceste cărţi. Mi-am dorit să mă îndepărtez de ideea lumilor fantasy ca locuri statice, în care treceau mileniile şi tehnologia nu se schimba niciodată. Apoi am plănuit să scriu o a doua trilogie epică, a cărei acţiune se petrece într-o zonă urbană, şi o a treia trilogie care se desfăşoară într-o epocă futuristă – Allomanţia, Feruchimia şi Hemalurgia fiind filoane comune care le-au unit.
Remarcăm deci încă o "abatere" de la normele clasice ale zonei fantasy (unde epoca preferată privind tehnologia este cea a evului mediu) iar Pământul nu mai este centrul realităţii alternative din universul lui Sanderson, ci o altă planetă.
Avem, aşadar, o serie formată dintr-un triptic de câte trei romane. În limba română nu au fost traduse decât cărţile din prima parte a tripticului (Ultimul imperiu, Fântâna Înălţării şi Eroul Evurilor iar din cea de a doua parte, numai Umbra sinelui. Aliaţi în slujba dreptăţii nu face parte din acest triptic, este o nuvelă de sine stătătoare cu care, cred eu, Sanderson vrea să introducă cititorul în noua epocă, construită după modelul New Yorkului anilor 1910 (vezi interviul autorului publicat în Youtube https://youtu.be/7vu-5EP9pPo) aflată, tehnologic, în plină dezvoltare a energiei bazate pe abur şi începutul celei bazate pe elctricitate. Unul dintre reproşurile pe care l-aş face Editurii Trei este acela că nu şi-a păstrat traducătorul primelor două romane din triptic, spre deosebire de Editura Paladin care a făcut acest lucru cu seria Arhivelor din Roshar. Acolo s-a păstrat aceeaşi manieră de traducere, cărţile fiind, aşa cum este normal, un tot unitar. Tripticul Născuţilor din Ceaţă are, în cinci romane, patru traducători, ceea ce face o varză a traducerilor. Păcat.
Fiind supuse Legii nr. 8/14.03.1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, nu pot posta link-urile către cărţi aici, ele se vor găsi în Sala de lectură. Dar, pe măsură ce părţile tripticului vor fi completate, voi da de ştire şi în Camera de Whisky, cu link-uri spre Sala de lectură, aşa cum se vede mai jos.