__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| Intrebari si raspunsuri pe teme biblice | |
|
+9CRUCIAT delta cactus dolion Karima Cristina Anahoret Emil Condor zaraza26 13 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
cactus Trecut în nefiintă :(
Numarul mesajelor : 3260 Localizare : Paradis Data de inscriere : 26/08/2008
| Subiect: Re: Intrebari si raspunsuri pe teme biblice Joi 25 Mar 2010, 17:18 | |
| _____________________ "Să muriţi bine " (Băsescul )
Dacă cineva ţi-a făcut un rău, nu căuta să te răzbuni. Aşază-te pe malul râului şi în curând îi vei vedea trecând cadavrul. (Lao Ti)
| |
| | | cactus Trecut în nefiintă :(
Numarul mesajelor : 3260 Localizare : Paradis Data de inscriere : 26/08/2008
| Subiect: Re: Intrebari si raspunsuri pe teme biblice Sam 15 Mai 2010, 20:11 | |
| intrebari pe teme biblice
Scrisori (autentice) ale copiilor catre Dumnezeu
"Draga Dumnezeule! Daca esti atent duminica in biserica, iti arat pantofii mei cei noi."
"Dumnezeu! Vreau sa traiesc 900 de ani, ca tipul acela din Biblie."
"Niciodata n-as fi crezut ca movul se potriveste cu portocaliul, pana ce n-am vazut apusul de soare, ce ai facut marti seara. A fost tare misto..."
"La scoala de duminica ni s-a explicat ce si cate faci. Cine-ti face treaba cand esti in concediu?"
"De unde ai aflat ca tu esti Dumnezeu?"
"Pentru balul mascat vreau sa ma imbrac in drac. Nu-i bai, nu?"
"Tu chiar asa ai proiectat girafa, sau din greseala a iesit asa?"
"De ce lasi oameni sa moara si tot faci altii in loc ? N-ar fi mai simplu sa-i lasi in viata pe astia?"
"Dumnezeule! Ca ai facut mai multe religii, e OK, dar cum de nu le incurci intre ele?"
"Tu stii despre lucruri, inainte sa fie inventate?"
"Bunicul a spus ca Tu deja erai cand a fost el copil. Cat de vechi esti?"
"Iti multumesc pentru fratior, dar eu m-am rugat pentru un catel."
"Cat timp am fost in vacanta, tot timpul a plouat si taticul a fost tare nervos si a spus niste lucruri despre Tine,... dar te rog sa nu-i faci rau!"
"Te rog sa-mi trimiti un ponei. Pana acum nu ti-am cerut nimic. Poti verifica."
"Cum se poate ca pe vremuri atatea minuni ai facut si acum nu-i nici una? Cum se poate, ca in ultima vreme n-ai inventat nici un animal nou? Sunt numai acelea vechi."
"Doamne, Te rog, sa mai pui o sarbatoare intre Craciun si Paste!"
"Poate Cain si Abel nu s-ar fi omorit, daca aveau camere separate. La noi, cu frate-meu, functioneaza..."
"Pun pariu ca e foarte greu sa iubesti pe toti de pe pamant. Noi suntem doar patru in familie si nu merge." _____________________ "Să muriţi bine " (Băsescul )
Dacă cineva ţi-a făcut un rău, nu căuta să te răzbuni. Aşază-te pe malul râului şi în curând îi vei vedea trecând cadavrul. (Lao Ti)
| |
| | | Vizitator Vizitator
| | | | dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
| Subiect: Re: Intrebari si raspunsuri pe teme biblice Dum 16 Mai 2010, 08:32 | |
| Woody Allen, nici n-a clipit când s-a trezit confruntat cu întrebarea “Care este relaţia dvs. cu moartea?”. “Relaţia mea cu moartea a rămas aceeaşi. Mă opun din toate puterile”, a dat cineastul replica. Nici bătrâneţea n-o vede cu ochi buni: “...nu există vreun avantaj când îmbătrâneşti. Nu devii mai deştept sau mai înţelept. (...) E o afacere proastă îmbătrânirea asta şi v-aş sfătui s-o evitaţi”. _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | delta
Numarul mesajelor : 1385 Data de inscriere : 23/03/2010
| Subiect: Re: Intrebari si raspunsuri pe teme biblice Dum 16 Mai 2010, 08:48 | |
| - dolion a scris:
- Woody Allen, nici n-a clipit când s-a trezit confruntat cu întrebarea “Care este relaţia dvs. cu moartea?”. “Relaţia mea cu moartea a rămas aceeaşi. Mă opun din toate puterile”, a dat cineastul replica. Nici bătrâneţea n-o vede cu ochi buni: “...nu există vreun avantaj când îmbătrâneşti. Nu devii mai deştept sau mai înţelept. (...) E o afacere proastă îmbătrânirea asta şi v-aş sfătui s-o evitaţi”.
Păi, trebuie să fii iodot să-ţi doreşti să îmbătrâneşti... | |
| | | CRUCIAT
Numarul mesajelor : 1568 Data de inscriere : 28/10/2010
| Subiect: Re: Intrebari si raspunsuri pe teme biblice Mar 01 Feb 2011, 22:01 | |
| Adevar...sau provocare? Profesorul unei universitati importante si-a provocat studentii sa raspunda la urmatoarea intrebare: “Dumnezeu a creat tot ceea ce exista?”
Un student a raspuns ferm: “Da!”
Profesorul a pus o noua intrebare: “Daca Dumnezeu a creat totul inseamna ca el l-a creat si pe diavol. Si de vreme ce acesta exista (asa cum putem observa in propriile noastre actiuni), inseamna ca Dumnezeu este cel rau?”
Studentul nu a putut raspunde la acesta supozitie, iar profesorul a sustinut ca demonstrat astfel faptul ca a crede in Dumnezeu este o poveste pentru copii, lipsita de logica.
Un alt student a ridicat mana si a cerut sa puna o alta intrebare. El s-a ridicat in picioare si a intrebat: “Domnule profesor, starea de frig exista?”
“Bineinteles!”, i-a raspuns profesorul. “Ce fel de intrebare este aceasta? Cu siguranta ca exista, nu ti-a fost frig, n-ai tremurat niciodata?”
Proaspatul student a raspuns: “De fapt starea de rece nu exista. In concordanta cu legile fizicii, ceea ce noi consideram rece reprezinta de fapt absenta caldurii. Orice lucru poate fi obiect de studiu atata vreme cat transmite energie (caldura). Zero absolut reprezinta absenta totala a caldurii, dar starea de rece nu exista. Ce am facut noi este doar sa cream un termen care sa descrie ce simtim cand nu primim caldura in organism.”
“Si, continua studentul, intunericul exista”?
“Bineinteles!” raspunse profesorul.
De aceasta data studentul raspunse: “Va inselati din nou, domnule profesor. Nici intunericul nu exista. Ceea ce exista de fapt este doar absenta luminii. Lumina poate fi studiata, intunericul nu. Nici nu poate fi fractionat intunericul, lumina da. O simpla raza de lumina alunga intunericul pe suprafata pe care ajunge raza de lumina. Intunericul este un termen inventat de oameni pentru a descrie ce se intampla cand nu avem lumina.”
In sfarsit, studentul il intreba pe profesor: “Domnule profesor, exista raul absolut?”
Profesorul ii raspunse “Bineinteles ca exista, dupa cum am mentionat la inceputul discutiei vedem violuri, crime, violenta peste tot in lume, toate acestea sunt intruchiparea raului.”
“Domnule profesor, raul absolut nu exista. La fel cum am demonstrat in celelalte doua cazuri, raul absolut este un termen creat de om pentru a descrie rezultatul absentei lui Dumnezeu in inima omului!”
Dupa toate acestea, profesorul se recunoscu invins de aceasta argumentatie logica sii nu mai spuse nimic.
Numele acelui tanar student era ALBERT EINSTEIN.
_____________________ Doctor Cross
| |
| | | Ciprian
Numarul mesajelor : 1574 Data de inscriere : 17/12/2008
| Subiect: Re: Intrebari si raspunsuri pe teme biblice Mar 01 Feb 2011, 23:15 | |
| Nu e nici adevar, nici provocare! Nici vorba de asa ceva, Einstein zicand toate alea! Am mai dat de astea pe net, ba inca era si pomenita o carte, din care, chipurile, citatul a fost luat. Toate, citul si cartea, fac parte din "mitologia" de care internetul e plina. Mai mult, conceptul despre "Dumnezeu" al lui Einstein nu potriveste deloc cu dialogul de mai sus. Cat despre "logica" adusa in discutie si valabilitatea argumentului: "Exista ignorantza sau exista doar lipsa de cunoastere?" (nu este un apopos Cruciatei, ci ma folosesc doar de primul exemplu care mi-a venit in minte) | |
| | | Ciprian
| Subiect: Re: Intrebari si raspunsuri pe teme biblice Mar 01 Feb 2011, 23:34 | |
| ca sa vin cu un alt exemplu, despre logica celor de mai sus: nu exista dragoste, ci doar o serie de procese electrice si chimice! | |
| | | CRUCIAT
| Subiect: Re: Intrebari si raspunsuri pe teme biblice Mier 02 Feb 2011, 05:28 | |
| - Ciprian a scris:
- Nu e nici adevar, nici provocare!
Nici vorba de asa ceva, Einstein zicand toate alea! Am mai dat de astea pe net, ba inca era si pomenita o carte, din care, chipurile, citatul a fost luat. Toate, citul si cartea, fac parte din "mitologia" de care internetul e plina. Mai mult, conceptul despre "Dumnezeu" al lui Einstein nu potriveste deloc cu dialogul de mai sus. Cat despre "logica" adusa in discutie si valabilitatea argumentului: "Exista ignorantza sau exista doar lipsa de cunoastere?" (nu este un apopos Cruciatei, ci ma folosesc doar de primul exemplu care mi-a venit in minte) nu-i bai ca nu crezi sau nu esti de aceeasi parere. EU cred ca a zis, am citit referitor la biografia lui. In plus, ar fi o minciuna frumoasa, daca ar fi. Pe linga atitea minciuni urite , zilnice.... Apreciez insa si multumesc, pentru ca m-ai citit. _____________________ Doctor Cross
| |
| | | Ciprian
| Subiect: Re: Intrebari si raspunsuri pe teme biblice Mier 02 Feb 2011, 05:36 | |
| Cu placere! Citesc mai mult decat scriu. Raman insa la ceea ce am scris. | |
| | | CRUCIAT
| Subiect: Re: Intrebari si raspunsuri pe teme biblice Mier 02 Feb 2011, 05:46 | |
| - Ciprian a scris:
- Cu placere!
Citesc mai mult decat scriu. Raman insa la ceea ce am scris. de acord! ar fi si plicticos sa avem aceleasi pareri cu totii.. PS corectez ce am scris mai sus, ca nu mai pot altfel. Din graba tastarii am scris in loc de ..." ar fi o minciuna frumoasa, daca ar fi.." _____________________ Doctor Cross
| |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Intrebari si raspunsuri pe teme biblice Joi 03 Feb 2011, 03:37 | |
| Am corectat mai sus în conformitate cu dorinta exprimată de tine, Angela. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | CRUCIAT
| Subiect: Re: Intrebari si raspunsuri pe teme biblice Mar 08 Feb 2011, 16:53 | |
| multumesc, abia acum vad ca m-ai ajutat. Ma uitam dupa Ciprian.. _____________________ Doctor Cross
| |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Intrebari si raspunsuri pe teme biblice Mar 08 Feb 2011, 23:49 | |
| - CRUCIAT a scris:
- Ma uitam dupa Ciprian..
Scump la vedere, nu-i asa? Asa cum a spus în mesajele trecute, el citeste mai mult decât scrie dar când e ceva la care simte nevoia să se exprime, intră si o face. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Franz Schneider
Numarul mesajelor : 3180 Varsta : 63 Localizare : Intr-o vagauna din Romania Data de inscriere : 09/09/2008
| Subiect: Re: Intrebari si raspunsuri pe teme biblice Joi 05 Dec 2013, 15:58 | |
| | |
| | | Franz Schneider
Numarul mesajelor : 3180 Varsta : 63 Localizare : Intr-o vagauna din Romania Data de inscriere : 09/09/2008
| Subiect: Re: Intrebari si raspunsuri pe teme biblice Joi 05 Dec 2013, 15:58 | |
| | |
| | | Franz Schneider
| Subiect: Re: Intrebari si raspunsuri pe teme biblice Joi 05 Dec 2013, 16:02 | |
| | |
| | | Franz Schneider
| Subiect: Re: Intrebari si raspunsuri pe teme biblice Joi 05 Dec 2013, 16:03 | |
| | |
| | | Franz Schneider
| Subiect: Re: Intrebari si raspunsuri pe teme biblice Joi 05 Dec 2013, 16:04 | |
| | |
| | | Franz Schneider
| Subiect: Re: Intrebari si raspunsuri pe teme biblice Joi 05 Dec 2013, 16:05 | |
| | |
| | | Franz Schneider
| Subiect: Re: Intrebari si raspunsuri pe teme biblice Joi 05 Dec 2013, 16:05 | |
| | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Intrebari si raspunsuri pe teme biblice Vin 06 Dec 2013, 00:32 | |
| Aoleu! Reporterul ăla doar întrebând pe bietii oameni, demonstra sadism! Si mai spunem că poporul român este un popor credincios? Nu s-ar părea... Ah! Ce milă îmi era de acei oameni cum se chinuiau să răspundă! Asta e realitatea în bisericile românesti: nu se predică informatiile de bază ale credintei. O femeie spunea acolo un adevăr dureros: Nu pot maică să merg la biserică pentru că nu am bani! Wow! Ce adevăr crunt! Asta e totul ce interesează pe conducătorii bisericilor: banii enoriasilor. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| Subiect: Re: Intrebari si raspunsuri pe teme biblice Vin 06 Dec 2013, 16:12 | |
| - Emil Condor a scris:
- Asta e realitatea în bisericile românesti: nu se predică informatiile de bază ale credintei.
Păi nu ştii cum stă treaba? Uite cam cum este realitatea: — Ai fost la biserică, maică? — Am fost, maică, am fost... — Şi cum a fost la slujbă maică? — A fost aşa frumos... — Şi popa... cum a fost popa? — Popa a vorbit bine, l-am ascultat toţi, are har... — Dar ce-a zis popa, maică? — Apăi... nu mai ştiu! _____________________ Free your mind!
| |
| | | zuum
Numarul mesajelor : 3492 Varsta : 60 Data de inscriere : 29/09/2008
| Subiect: Re: Intrebari si raspunsuri pe teme biblice Sam 07 Dec 2013, 04:40 | |
| Nu ma mai mir de nimic.....vad doar ca o nenorocire nu vine niciodata singura | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Intrebari si raspunsuri pe teme biblice Sam 07 Dec 2013, 20:00 | |
| - zuum a scris:
- Nu ma mai mir de nimic.....vad doar ca o nenorocire nu vine niciodata singura
Nu stiu cum să spun, din nefericire sau din fericire le-am experimentat în lant. Ani de zile am primit (vorba ta, Zuum) sut după sut. Mă ridicam din „praf” si alt sut mă expedia înapoi... La un moment dat viata noastră era ocupată doar cu stersul prafului după ce ne ridicam! Dar au trecut, vreau să spun, cele mai multe din ele sunt în spate si le voi lăsa acolo. Acum mă bucur de tot ce am la dispozitie si stiu să mă bucur cu adevărat. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Intrebari si raspunsuri pe teme biblice | |
| |
| | | | Intrebari si raspunsuri pe teme biblice | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |