__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| Romania, Cobaiul alimentar al planetei | |
|
+4abbilbal Cristina zaraza26 aurora 8 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: Romania, Cobaiul alimentar al planetei Joi 28 Ian 2010, 10:28 | |
| - Emil Condor a scris:
- zaraza26 a scris:
- ...n-o sa-mi pierd vremea sa caut, n-o sa ma impiedice nimeni sa pap suplimente nutritive de unde vor muschii mei.
Dacă se vor mai găsi, pentru că o să vină si ziua când toate vor fi distruse, vreau să spun, modificate genetic.
- Citat :
- Un organism sanatos elimina singur substantele chimice aflate in cantitate nedaunatoare.
O face doar până când organismul sănătos cedează si nu mai poate elimina totul!
Prima postare făcută de Aurora în topicul ăsta trebuie citită de toti si priceput faptul că nu sunt doar niste zvonuri. Eu de ce trag atâta cu mutatul la tară? Acolo voi avea sansa să-mi păstrez sământa proprie la orice fruct sau legumă ce mă interesează, asta pentru că si semintele sunt modificate genetic. Multumesc lui Dumnezeu că mi-a dat un gust extra fin, astfel fiind capabil a distinge orice este modificat de ceea ce este natural.
Vă rog să luati în serios avertismentul ce rezultă din postarea lui Aurora, nu sunt bancuri!!! Ce trebuie făcut? Asta e marea problemă: CE TREBUIE FĂCUT pentru a nu se deteriora absolut totul de pe piată? Aici ar trebui să ne concentrăm toate fortele pentru a preîntâmpina ce se întrezăreste în viitorul copiilor si copiilor copiilor nostri. Daca organismul cedeaza la 90 de ani e ok! Tocmai ca le iau in serios! Increderea (speranta) e ultimul lucru care dispare. De ce ucideti speranta prima? | |
| | | aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Re: Romania, Cobaiul alimentar al planetei Joi 28 Ian 2010, 16:46 | |
| - zuum a scris:
- Emil Condor a scris:
- zuum a scris:
- asta ziceam si io...
Zuum, adică vrei să spui că tie nu-ti pasă când stii bine câte chimicale sunt în alimentatia oamenilor? Când stii câte modificări genetice sunt în Agricultură? Chiar asa să fie? Să nu te intereseze? Poti asa?! Aha, nu, stai asa! Asta era un apros pos la ce mi-a servit mie o data Aulola cand eu eram avocatul consumului de hrana sanatoasa, fara chimicale si cat mai naturala. Afirmatia ei a fost atunci ca nu conteaza cat ne ferim de chimicale ca cimitirele sunt pline de oameni care manaca natural !!!! Dar de, a uitat ca facea pe avocatul diavolului doar de dragul de a castiga o discutie cu orice pret! mai,mai,mai.... Aha... acuma inteleg! pentru asta, nu trebuie sa-mi zici "Aulola" (sau este un alint, asa cum cu mare drag eu iti zic "zumulache"? ) Da, am uita, nu mai stiu contextul in care ti-am zis asta. Dar atunci cand am zis-o, pot sa te asigur ca asa am gandit, atunci, si nu am facut-o "doar de dragul de a castiga o discutie cu orice pret!" In anul cat a fost bolnav cumnatul meu, si pentru sotzul si cumnata alimentatia cumnatului meu devenise o problema, se cautau numai produse absolut bio-bio-bio, naturale, suplimente naturale, morcovi, sfecla, de la tzara, sa nu aiba nici un fel de chimicale, s-au aruncat toate "chimicalele" (gen "vegeta")... sa nu mai mancam carne, sa nu mai mancam aia, si aia, si aia.... devenise totul o nebunie, un stres, o supra incarcatura emotionala, din care credeam ca nu voi mai iesi. Sunt pentru pe cat posibil o hrana sanatoasa, dar nu cat sa devina pentru mine o obsesie, sunt inca o fiinta cat de cat "sanatoasa" si prea pofticioasa, n-am vointa si nici "obligativitatea medicala" de amanca numai si numai "de regim" sau "ultra sanatos", ceea ce este destul de greu in societatea noastra actuala. Dar de ceea ce pot... cum ar fi margarina, "vegeta", cola, ma feresc. Zum... e mai placut, mai "amical", sa discutam, direct... _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Re: Romania, Cobaiul alimentar al planetei Joi 28 Ian 2010, 16:49 | |
| _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | Live
Numarul mesajelor : 147 Varsta : 50 Localizare : Păi...aici:D Data de inscriere : 14/01/2010
| Subiect: Re: Romania, Cobaiul alimentar al planetei Joi 28 Ian 2010, 17:05 | |
| Măi, datorită hranei minunate pe care o băgăm în noi, se va umple Pământul de sfinţi! Cică se păstrează din ce în ce mai multă vreme corpurile, după moarte. Acu'...nu cred că şi miros a tămâie, dar... E, şi să vedeţi cât o să fim intacţi, dacă e să ne bage-n coşciug de zinc!!! A nu se înţelege că iau peste picior ideea de sfânt! Nu, nu reuşim să nu băgăm chimicale în noi! Ceea ce facem noi este să citim ce conţin diversele şi să le alegem pe alea care au cât mai puţine chestii de genul nitriţi, nitraţi, acid... A, şi ne ferim, pe cât e posibil, de glutamatul monosodic(potenţiator de gust), despre care am citit lucruri nu tocmai încurajatoare(inclusiv ceva de genul că "frige" neuronii). Am renunţat la sucuri. Doar raaaar de tot mai cumpărăm câte ceva. Nici sosuri diverse nu se mai găsesc pe la noi. Decât tot aşa, extrem de rar, când îmi plouă mie prea rău în gură(tare pofticioasă sunt, recunosc!). Nici chestiuni gen Vegeta, Delikat, Maggi nu mai folosim. De-am putea să scăpăm şi de fumat...ar fi grozav! | |
| | | aurora
| Subiect: Re: Romania, Cobaiul alimentar al planetei Joi 28 Ian 2010, 17:15 | |
| Am vazut atentionari la produzsele de panificatie " (NU) contine GLUTEN"
Ce-i asta? face rau sau se poate totusi... _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | Live
Numarul mesajelor : 147 Varsta : 50 Localizare : Păi...aici:D Data de inscriere : 14/01/2010
| Subiect: Re: Romania, Cobaiul alimentar al planetei Joi 28 Ian 2010, 17:19 | |
| | |
| | | Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
| Subiect: Re: Romania, Cobaiul alimentar al planetei Joi 28 Ian 2010, 19:53 | |
| - zaraza26 a scris:
- aurora a scris:
- "alerta e mai veche vad, iaca ce posteaza senatorul Urban Iulian,
Presedintele Asociatiei de Asistenta pentru Consumatori, Senator de Ilfov, la 28 septembrie 2008 http://www.urbaniulian.ro/2008/09/25/codex-alimentarius-programul-pentru-depopularea-planetei-prin-infometare-si-malnutritie/ Site-ul lui Urban Iulian e sursa de linkuri pentru cineva care-mi trimite tot felul de atentionari privind toate conspiratiile! Referitor la persoana la care se face - doar aluziv- referire (lasind loc de interpretari), reamintesc celor interesati ca si eu citesc respectivul site (e inclusiv una dintre "sursele mele de linkuri"), dar nu m-a interesat niciodata sa trimit "tot felul de atentionari" cuiva, in mod special: nu folosesc deloc MP, iar e-mail-ul, doar pentru a raspunde altora. Asta ca sa clarific lucr(at)urile, din start . | |
| | | zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: Romania, Cobaiul alimentar al planetei Vin 29 Ian 2010, 12:50 | |
| - aurora a scris:
- Am vazut atentionari la produzsele de panificatie " (NU) contine GLUTEN"
Ce-i asta? face rau sau se poate totusi... Nu, glutenul nu face rau. Scrie asta pentru persoanele care au alergie la gluten. | |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: Romania, Cobaiul alimentar al planetei Vin 29 Ian 2010, 12:58 | |
| - Live a scris:
- Măi, datorită hranei minunate pe care o băgăm în noi, se va umple Pământul de sfinţi! Cică se păstrează din ce în ce mai multă vreme corpurile, după moarte. Acu'...nu cred că şi miros a tămâie, dar... E, şi să vedeţi cât o să fim intacţi, dacă e să ne bage-n coşciug de zinc!!!
A nu se înţelege că iau peste picior ideea de sfânt! Nu, nu reuşim să nu băgăm chimicale în noi! Ceea ce facem noi este să citim ce conţin diversele şi să le alegem pe alea care au cât mai puţine chestii de genul nitriţi, nitraţi, acid... A, şi ne ferim, pe cât e posibil, de glutamatul monosodic(potenţiator de gust), despre care am citit lucruri nu tocmai încurajatoare(inclusiv ceva de genul că "frige" neuronii). Am renunţat la sucuri. Doar raaaar de tot mai cumpărăm câte ceva. Nici sosuri diverse nu se mai găsesc pe la noi. Decât tot aşa, extrem de rar, când îmi plouă mie prea rău în gură(tare pofticioasă sunt, recunosc!). Nici chestiuni gen Vegeta, Delikat, Maggi nu mai folosim. De-am putea să scăpăm şi de fumat...ar fi grozav! La E-uri nu prea ma uit, ar fi prea enervant sa tot citesc. E clar ca o ciocolata cu lapte e mai sanatoasa decat una cu crema, de exemplu. Sau uneori astia nu scriu E de nu stiu care, ci denumirea! Si cum nu vreau sa devin o enciclopedie ambulanta!... Suc nu cumpar deloc, dar se mai intampla sa beau de la altii. In caz ca nu au tuica fiarta. Vin bun gasesc extrem de rar. Mai beau visinata naturala de la cineva... Cand, cum, depinde de oferta. Apa minerala e de obicei carbo-gazoasa, o evit, dar imi place. Adica o beau foarte-foarte rar. Tuica fiarta are intaietate. Sosuri consumam, dar putin si din alea scumpe. Sotul si socrul vor neaparat la masa Delikat si eu pun in supa si si la masa. Treaba lor! In schimb consum fructe si legume mai multe ca ei. De fumat, n-am servit niciodata. Sotul, pana la 46 de ani, a fumat cam un pachet pe saptamana si s-a lasat de tot. Acum e anti-fumat. | |
| | | Live
| Subiect: Re: Romania, Cobaiul alimentar al planetei Vin 29 Ian 2010, 21:17 | |
| - zaraza26 a scris:
La E-uri nu prea ma uit, ar fi prea enervant sa tot citesc. E clar ca o ciocolata cu lapte e mai sanatoasa decat una cu crema, de exemplu. Sau uneori astia nu scriu E de nu stiu care, ci denumirea! Si cum nu vreau sa devin o enciclopedie ambulanta!...
Suc nu cumpar deloc, dar se mai intampla sa beau de la altii. In caz ca nu au tuica fiarta. Vin bun gasesc extrem de rar. Mai beau visinata naturala de la cineva... Cand, cum, depinde de oferta. Apa minerala e de obicei carbo-gazoasa, o evit, dar imi place. Adica o beau foarte-foarte rar. Tuica fiarta are intaietate. Sosuri consumam, dar putin si din alea scumpe. Sotul si socrul vor neaparat la masa Delikat si eu pun in supa si si la masa. Treaba lor! In schimb consum fructe si legume mai multe ca ei. De fumat, n-am servit niciodata. Sotul, pana la 46 de ani, a fumat cam un pachet pe saptamana si s-a lasat de tot. Acum e anti-fumat. E destul de greu de decis ce să cumperi şi ce nu. Nici când se scria "E..." nu erau prea clare lucrurile, pt că cică unele E-uri nu sunt din alea care fac ronţ-ronţ prin organism. Şi cu denumirile chimice ale chestiunilor e greuţ. Până la urmă, tot ceea ce ne compune şi tot ceea ce ne înconjoară este...chimie. Uite, prietenul meu glutamatul monosodic se găseşte şi în alimentele naturale. Treaba e că şi el, ca orice substanţă, trebuie să fie în organism într-o anumită cantitate. Când e prea puţin sau când e prea mult...dă cu Error. În alimentele care conţin glutamat e câte o cantitate mică din el care este. Numai că el e conţinut de foarte multe alimente. De unde rezultă că, puţin de ici, puţin de colo...glutamatul intră-n noi în cantităţi considerabile. Chestiune valabilă şi pentru alte substanţe. Ca să ne bucurăm deplin, zic că şi cu fructele şi cu legumele poate fi cu cântec. Deoarece nu mai avem cum să fim siguri de "naturaleţea" lor. Când văd că pot ţine ardeiu-n frigider până se plictisesc unul de altul(ardeiul şi frigiderul), nu mă pot gândi că ardeiul ăla e natural complet. Cum cresc roşiile în Turcia poate că au văzut mai mulţi(a fost emisiune pe ProTV şi m-a luat durerea de cap). Nici dacă ne apucăm noi să cultivăm oareceurile în grădinuţa proprie nu putem fi 100% siguri că ele sunt 100% naturale. E bine dacă poţi folosi seminţe de la legume de-ale tale, păstrate de la an la altul. Seminţele care se găsesc prin magazine sunt de "afară" şi mă tem că vin gata "aranjate". Bine...nu ştim nici ce vine de sus, cu ploile. La naiba-n puii mei, ca să zic aşa! În stilul ăsta, n-o să mai mâncăm nimic! Am citit ceva spus de Arsenie Boca(asta se întâmpla-spusul lui, nu cititul meu-înainte de 1989, deoarece-n '89 a murit). El spunea că, pentru a "ucide" efectele otrăvitoare ale substanţelor din alimente, putem face semnul Crucii deasupra lor. Zice-se că acest semn are nişte efecte incredibile. Din păcate, rar îmi amintesc să fac asta. | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Romania, Cobaiul alimentar al planetei Sam 30 Ian 2010, 04:54 | |
| - zaraza26 a scris:
- Esti cam pesimist. Pacat! Vezi ce am zis in comentariul anterior!
Am citit si... personal nu mă simt amenintat dar văd amenintarea ce planează asupra lumii. În ce mă priveste sunt okay. Dacă mă întâlneai în trecut, aveai sansa să afirmi că ai întâlnit cea mai optimistă persoană de pe planetă. Asa eram... Acum? Nu sunt pesimist sau cel putin nu vreau să numesc logica făcută la rece, pesimism. După toate experientele prin care am trecut, am ochii un pic mai mult deschisi la tot ce se întâmplă în jur. Totusi trebuie să spun că ai dreptate: optimismul ajută sănătătii. Este un fel de autosugestie. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| Subiect: Re: Romania, Cobaiul alimentar al planetei Sam 30 Ian 2010, 09:21 | |
| Înclin să cred că toată "conspiraţia" pentru distrugerea României prin alimentaţie (sau, mă rog, reducerea populaţiei planetare, pentru că tot suntem în epoca globalizării) se rezumă strict la lăcomia comercianţilor (nu numai români). Ei vor să scoată profit maxim din orice. Şi atunci îţi bagă coloranţi în carne ca să arate bine, îţi bagă conservanţi în parizer ca să nu se strice nici dacă stă două luni în galantar, bagă cine-ştie- ce emulgatori prin făină ca să facă nişte cozonaci pufoşi şi care "să ţină" în galantar, amestecă arome chimice în dulciuri că siropul natural este scump şi trebuie să pui mult ca să iasă la miros şi gust...
Deci asta este părerea mea. Dacă vom dispărea ca specie vom dispărea strict din cauza lăcomiei noastre şi nu din cauza unor conspiraţii.
Uitaţi-vă ce se întâmplă la noi în ţară, că în câţiva ani cred că o să arate ca după un război total: defrăşări masive, întreprinderi care poluează mediul cu voioşie, gunoaie plimbate dintr-un loc în altul, case în locuri unde nu ar trebui construite.... toate din cauza lăcomiei. _____________________ Free your mind!
| |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Romania, Cobaiul alimentar al planetei Sam 30 Ian 2010, 19:19 | |
| - Anahoret a scris:
- ...toate din cauza lăcomiei.
În mare măsură sunt de acord cu tine: lăcomia e factorul #1 în deteriorarea calitătii vietii pe pământ dar adăugăm acolo si dorinta de a controla totul (să fie asta tot din lăcomie, oare?). _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| Subiect: Re: Romania, Cobaiul alimentar al planetei Sam 30 Ian 2010, 19:39 | |
| Control>putere>lăcomie _____________________ Free your mind!
| |
| | | Live
| Subiect: Re: Romania, Cobaiul alimentar al planetei Dum 31 Ian 2010, 02:21 | |
| Problema e cu puterea, după părerea mea. Am avut ocazia să observ cum se poate schimba comportamentul unui om, după ce acesta a ajuns într-o funcţie de conducere. Oricum, banii sunt-în contextul discutat aici-doar un mijloc de a obţine puterea. | |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: Romania, Cobaiul alimentar al planetei Lun 01 Feb 2010, 10:30 | |
| - Emil Condor a scris:
- zaraza26 a scris:
- Esti cam pesimist. Pacat! Vezi ce am zis in comentariul anterior!
Am citit si... personal nu mă simt amenintat dar văd amenintarea ce planează asupra lumii. În ce mă priveste sunt okay.
Dacă mă întâlneai în trecut, aveai sansa să afirmi că ai întâlnit cea mai optimistă persoană de pe planetă. Asa eram... Acum? Nu sunt pesimist sau cel putin nu vreau să numesc logica făcută la rece, pesimism. După toate experientele prin care am trecut, am ochii un pic mai mult deschisi la tot ce se întâmplă în jur.
Totusi trebuie să spun că ai dreptate: optimismul ajută sănătătii. Este un fel de autosugestie. Deci esti realist! Pai optimismul te ajuta si sa gasesti solutii mai repede. Dar in cazul tau, am impresia ca imbini realismul cu partile bune ale optimismului. Ieri a fost invitat la radio acad. Ovidiu Bojor. Foarte interesant ce a zis, desi n-am ascultat tot si cine stie ce am mai scapat! A fost intrebat despre Codex Alimentarius. A zis ca sunt niste recomandari, in mare parte bune, dar sunt si exagerari. Unele ţări au facut remarci asupra lor, dar, repet, sunt doar niste recomandari! A mai spus despre otravirile cu ciuperci, ca ciupercile comestibile devin toxice daca stau in sacose de plastic mai mult de 4 ore. Are o clinica privata sau cam asa ceva, unde primeste scrisori din partea bolnavilor, la adresa str. George Enescu, nr. 27-29, sector 1. Bineinteles ca in scrisoare are nevoie de diagnosticul dat, ultimele analize, tratamentul facut pana atunci. El personal consuma orice, dar din surse naturale - oua din piata si legume de la un prieten, slanina din Ardeal. Asa a zis. | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Romania, Cobaiul alimentar al planetei | |
| |
| | | | Romania, Cobaiul alimentar al planetei | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |