__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| Romania, Cobaiul alimentar al planetei | |
|
+4abbilbal Cristina zaraza26 aurora 8 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Romania, Cobaiul alimentar al planetei Mier 27 Ian 2010, 13:10 | |
| Stiti ceva de chestia asta? Romania, Cobaiul alimentar al planetei"Traim intr-o lume cel putin ciudata in care interesele marilor corporatii sint mai presus de orice. Ce societate intreaga la cap ar interzice usturoiul sau menta, alaturi de alte produse naturiste, considerindu-le droguri de categoria a 3-a? Cine ar putea sa te oblige sa consumi alimente modificate genetic sau sa-ti interzica sa faci sedinte de acupunctura? Statul ar putea sa faca asta. Si da, toate astea se vor intimpla in Romania. In viitorul apropiat… Codex Alimentarius…Poate ca nu stiati, dar de la 31 decembrie 2009, Guvernul Romaniei a inceput, alaturi de alte 165 de state semnatare implementarea Codex Alimentarius. Romania a trimis deja formularele de inscriere si aderare in ultimele zile ale anului trecut, iar din iulie 2010, dupa intilnirea de la Roma, va incepe implementarea proiectului, prima etapa prevazind plantele modificate genetic, precum si normativele aditivilor alimentari. Codex Alimentarius este unul dintre cele mai bine pastrate 'secrete deschise'. Este finantat de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) si Organizatia pentru Alimente si Agricultura (FAO), ambele apartinind de ONU. Codex Alimentarius intentioneaza sa puna in afara legii orice metoda alternativa in domeniul sanatatii cum ar fi terapiile naturiste, folosirea suplimentelor alimentare si a vitaminelor si tot ceea ce ar putea constitui mai mult sau mai putin un potential concurent pentru industria farmaceutica. Practic, omenirea va avea parte de o hrana farmaceutica. Citeva exemple Directivele Codex Alimentarius enuntate de catre Directiva Europeana in ceea ce priveste suplimentele alimentare trebuie aplicate sub amenintarea sanctiunilor financiare. Astfel, se va cere printre altele: 1) Eliminarea oricarui supliment alimentar natural. Toate aceste suplimente vor fi inlocuite de 28 de produsi de sinteza farmaceutica. Clasificate ca 'toxine', vitaminele, mineralele si plantele medicinale vor fi pe piata numai in doze care nu au impact asupra nimanui. 2) Medicina naturista cum ar fi acupunctura, medicina energetica, tibetana si altele, vor fi, treptat, interzise. 3) Potrivit Codex-ului alimentatia umana certificata legal va trebui sa fie iradiata cu Cobalt, pentru 'purificare'. Ne indoim ca cineva chiar vrea sa iradieze alimentele pentru ca in cazul in care este adevarat, singura concluzie logica ar fi ca se doreste exterminarea in masa a locuitorilor planetei. Experiment pe sanatatea noastra Ce este foarte grav este ca Romania este prima tara din lume care va folosi in agricultura un compus chimic pe baza de initium, un ingredient activ din noua clasa a substantelor chimice impuse de Codex. Produsele vor fi furnizate de compania germana BASF si vor fi folosite pentru culturile de struguri, cartofi, rosii, castraveti si ceapa. Pentru publicul larg se spune ca 'beneficiile pe care le-ar aduce aceasta substanta sint legate in primul rind de combaterea daunatorilor, dar totodata ea micsoreaza si durata in care se obtine recolta'. Conform cercetatorilor care combat 'Codex Alimentarius', folosirea produselor cu initium sporeste cu pina la 65% rata riscului de cancer de colon, substanta devenind reziduala in organism. " | |
| | | zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: Romania, Cobaiul alimentar al planetei Mier 27 Ian 2010, 13:42 | |
| - aurora a scris:
- Stiti ceva de chestia asta?
Da, alta cale de a naste discutii. Mihaela parca era curioasa ce fel de mailuri cu conspiratii primesc. Asta e unul din ele. Intentia lui Codex Alimentarius e buna, dar romanii se sperie de drobul de sare. Intentia e sa ne fereasca de produsele asa-zis benefice, si nu benefice cu adevarat. In occident astia nu baga nimic in gura daca nu le garanteaza statul ca e ok. Bine, am exagerat si eu... | |
| | | zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: Romania, Cobaiul alimentar al planetei Mier 27 Ian 2010, 13:44 | |
| - aurora a scris:
Sa puna cineva aici un link din Ioropa, oficial, sa vad Codex-ul asta. Pana una-alta, si eu pot sa spun ca dumnealui Codexul e facut din piele de crocodil. Si nici n-o sa-mi pierd vremea sa caut, n-o sa ma impiedice nimeni sa pap suplimente nutritive de unde vor muschii mei. si 2. Un organism sanatos elimina singur substantele chimice aflate in cantitate nedaunatoare. | |
| | | aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Re: Romania, Cobaiul alimentar al planetei Mier 27 Ian 2010, 16:55 | |
| _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | aurora
| Subiect: Re: Romania, Cobaiul alimentar al planetei Mier 27 Ian 2010, 16:59 | |
| - zaraza26 a scris:
- aurora a scris:
Sa puna cineva aici un link din Ioropa, oficial, sa vad Codex-ul asta. Pana una-alta, si eu pot sa spun ca dumnealui Codexul e facut din piele de crocodil. Si nici n-o sa-mi pierd vremea sa caut, n-o sa ma impiedice nimeni sa pap suplimente nutritive de unde vor muschii mei.
si 2. Un organism sanatos elimina singur substantele chimice aflate in cantitate nedaunatoare. Si de unde stii ca organismul este sanatos? Si de unde stii ca substantele chimice se afla in cantitate nedaunatoare? In general mancam ce gasim pe piata sau la magazine. Nici pe ceea ce gasim in piata nu mai putem fi siguri, ca mod de cultivare. Si cei de la tara, in gradina de pe langa casa, folosesc seminte si concentrate si chimicale de tot felul, aduse de afara. | |
| | | Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
| Subiect: Re: Romania, Cobaiul alimentar al planetei Mier 27 Ian 2010, 17:19 | |
| De acord cu tine, Aurora, iar cei care pot, ar trebui sa-si cultive singuri (legume, fructe, plante aromate, medicinale etc), sa-si creasca singuri pasarile, cit mai natural, ecologic si curat cu putinta . _____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha | |
| | | aurora
| Subiect: Re: Romania, Cobaiul alimentar al planetei Mier 27 Ian 2010, 18:00 | |
| Ar face-o, daca ar avea si posibilitati materiale.
Din pacate, viata la tara este din ce in ce mai grea in ceea ce priveste acest aspect. Ca sa cultive numai pentru ei, pentru intretinerea unei familii, nu este suficient, ca sa cultive si pentru vanzare, nu este eficient, cum sa se descurce taranii, ca sa ne "ajute" si pe noi, orasenii, sa mancam sanatos? _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: Romania, Cobaiul alimentar al planetei Mier 27 Ian 2010, 18:55 | |
| Aurora, nu ştiu cum se face dar ţăramii o duc greu doar aparent.
În satul unde am copilărit nu mai merg des, dar când merg, văd transformările. Casele care mi se păreau mari, acum au rămas mici. Locul caselor dărăpănate este luat de vile. Au termopane, au încălzire centrală pentru că satul are gaz şi apă curentă. Sunt multe terenuri nelucrate pe motiv că nu sunt bani. Dar atunci, cum au apărut noutăţile?
Partea proastă este alta. Deşi sunt conştienţi că nu sunt bune chimicalele, oamenii le folosesc, pentru că dau recolte sporite. Nu mai este gunoi pentru că nu mai sunt animale şi animale nu mai sunt pentru că cer mult lucru să fie îngrijite bine. Cel care se ocupă de gospodărie nu mai are timp de distracţii. Şi satele sunt împânzite de discoteci. Nu mă întreba cum "se descurcă" sătenii, dar se descurcă.
Ultima editare efectuata de catre abbilbal in Joi 28 Ian 2010, 00:50, editata de 1 ori | |
| | | aurora
| Subiect: Re: Romania, Cobaiul alimentar al planetei Mier 27 Ian 2010, 22:42 | |
| - abbilbal a scris:
- Aurora, nu ştiu cum se face dar ţăramii o duc greu doar aparent.
În staul unde am copilărit nu mai merg des, dar când merg, văd transformările. Casele care mi se păreau mari, acum au rămas mici. Locul caselor dărăpănate este luat de vile. Au termopane, au încălzire centrală pentru că satul are gaz şi apă curentă. Sunt multe terenuri nelucrate pe motiv că nu sunt bani. Dar atunci, cum au apărut noutăţile?
Partea proastă este alta. Deşi sunt conştienţi că nu sunt bune chimicalele, oamenii le folosesc, pentru că dau recolte sporite. Nu mai este gunoi pentru că nu mai sunt animale şi animale nu mai sunt pentru că cer mult lucru să fie îngrijite bine. Cel care se ocupă de gospodărie nu mai are timp de distracţii. Şi satele sunt împânzite de discoteci. Nu mă întreba cum "se descurcă" sătenii, dar se descurcă. Pot sa-ti spun de exemplu din ceea ce cunosc eu. La Rodna, familia in acest moment este compusa din - fratele mamei cu sotia, el are 78 de ani, sotia un pic mai tinerica. Unchiul are pensia aia minima, sau ajutor, nu stiu, de 300 lei. - fiica lor si sotul, ea invatatoare, el inca somer de la mina, fost inginer, mai prinde cate o lucrare in constructii. - cei trei nepoti, doi plecati de tot de acasa, unul cu facultatea terminata lucreaza in cluj, fata e inca studenta, cel mic are inca o situatie incerta, el ajuta in gospodarie, acum face si ceva facultate la distanta. Au pamant, asa pe dealuri cum e acolo, zona de munte, au si un loc la ses, unde pun cartofi. Au terenuri de fan. Cine mai munceste? Batranii nu mai pot decat pe langa casa. Cresc vaca, porc, pasari, le ingrijesc cu greutate si in pierdere financiar, dar le au pentru gurile lor. Oameni la lucru, vara pentru cosit si strans fanul nu mai gasesc, sau gasesc la preturi foarte mari. Verisoara si sotul ei, se chinuie cum pot, si cu serviciu, si cu gospodaria si cu munca pe la Cluj. Dincoace, la neamurile sotului, cam tot asa este situatia. Au pamant mult, au acareturi, tractor, combina. Batranii nu mai pot muncii, bolnavi-operatie pe inima, si oricum batrani. Ei macar au amandoi pensii, au fost contabili. Cei din generatia a doua... el a facut nu stiu ce nasol la spate, nu mai are voie sa munceasca deloc la agricultura, inca este maistru-instructor la liceul (FOST AGRICOL). Fata... studenta la Timisoara. Cine sa mai munceasca pamantul lor? Ce zici tu de case... da, am vazut si eu la Rodna si prin jur. Mi s-a spus ca aproape din fiecare casa exista macar unul care munceste in strainatate. (constructii, dulgheri, lucratori in lemn, sunt foarte cautati). Problema mi se parte mie, ca cei apti de munca la tara sunt tot mai putini. Sa lucrezi gradina, sa cultivi pentru propriul consum, asta nu este agricultura, nu se tine o tzara cu atata. | |
| | | zuum
Numarul mesajelor : 3492 Varsta : 60 Data de inscriere : 29/09/2008
| Subiect: Re: Romania, Cobaiul alimentar al planetei Mier 27 Ian 2010, 23:17 | |
| - Citat :
- Experiment pe sanatatea noastra
Ce este foarte grav este ca Romania este prima tara din lume care va folosi in agricultura un compus chimic pe baza de initium, un ingredient activ din noua clasa a substantelor chimice impuse de Codex. Lasa Aurora ca cimitirele sunt pline de oameni care toata viata au mancat natural! | |
| | | aurora
| Subiect: Re: Romania, Cobaiul alimentar al planetei Mier 27 Ian 2010, 23:52 | |
| - zuum a scris:
-
- Citat :
Ce este foarte grav este ca Romania este prima tara din lume care va folosi in agricultura un compus chimic pe baza de initium, un ingredient activ din noua clasa a substantelor chimice impuse de Codex. Lasa Aurora ca cimitirele sunt pline de oameni care toata viata au mancat natural! Pai atunci de ce mai discutam, despre orisice? Daca tot acolo ajungem cu totii? Sa asteptam, ca oricummm... | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Romania, Cobaiul alimentar al planetei Joi 28 Ian 2010, 00:16 | |
| - zaraza26 a scris:
- aurora a scris:
Da, alta cale de a naste discutii. Mihaela parca era curioasa ce fel de mailuri cu conspiratii primesc. Asta e unul din ele. Intentia lui Codex Alimentarius e buna, dar romanii se sperie de drobul de sare. Zaraza dragă, cele discutate mai sus sunt deja realităti ale vietii pe pământ. Se face orice este posibil pentru controlul populatiei. - Citat :
- Intentia e sa ne fereasca de produsele asa-zis benefice, si nu benefice cu adevarat.
Asta e varianta care e băgată cu siretenie oamenilor doar pentru ca apoi să pună mai usor, control asupra vietii lor. - Citat :
- In occident astia nu baga nimic in gura daca nu le garanteaza statul ca e ok.
În multe asa este, dar asta nu înseamnă că este si bine sau că toată lumea ascultă la indicatiile Statului. Un lucru e sigur: cei mai vârstnici stiu gustul produselor naturale si pot face diferenta dar generatiile care vin vor constitui o pradă usoară în intentiile ce există de a modifica genetic, absolut orice. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Romania, Cobaiul alimentar al planetei Joi 28 Ian 2010, 00:26 | |
| - aurora a scris:
- "Traim intr-o lume cel putin ciudata in care interesele marilor corporatii sint mai presus de orice.
Mă bucur că lumea îsi dă seama de asta - este o realitate tristă a vietii actuale pe planetă. - Citat :
- Ce societate intreaga la cap ar interzice usturoiul sau menta, alaturi de alte produse naturiste, considerindu-le droguri de categoria a 3-a?
Păi, ce este cu adevărat sănătos, vor să elimine cu desăvârsire. Probabil usturoiul nu poate fi modificat genetic si atunci îl trece la categoria droguri interzise de lege!!!!!!!!!!!!! Nu mă miră... - Citat :
- Cine ar putea sa te oblige sa consumi alimente modificate genetic
sau sa-ti interzica sa faci sedinte de acupunctura? Cine???!!! Exact cei ce începuseră să ne forteze în a lua vaccinul criminal "contra porcinei"!!! - Citat :
- Statul ar putea sa faca asta.
Si da, toate astea se vor intimpla in Romania. In viitorul apropiat… Nu doar în România, ci pretutindeni. Din păcate... _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | zuum
| Subiect: Re: Romania, Cobaiul alimentar al planetei Joi 28 Ian 2010, 01:57 | |
| - aurora a scris:
- zuum a scris:
-
- Citat :
Ce este foarte grav este ca Romania este prima tara din lume care va folosi in agricultura un compus chimic pe baza de initium, un ingredient activ din noua clasa a substantelor chimice impuse de Codex. Lasa Aurora ca cimitirele sunt pline de oameni care toata viata au mancat natural! Pai atunci de ce mai discutam, despre orisice? Daca tot acolo ajungem cu totii? Sa asteptam, ca oricummm... asta ziceam si io...doar stau si ma mir cum se invarte vorba... | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Romania, Cobaiul alimentar al planetei Joi 28 Ian 2010, 02:08 | |
| - zaraza26 a scris:
- ...n-o sa-mi pierd vremea sa caut, n-o sa ma impiedice nimeni sa pap suplimente nutritive de unde vor muschii mei.
Dacă se vor mai găsi, pentru că o să vină si ziua când toate vor fi distruse, vreau să spun, modificate genetic. - Citat :
- Un organism sanatos elimina singur substantele chimice aflate in cantitate nedaunatoare.
O face doar până când organismul sănătos cedează si nu mai poate elimina totul! Prima postare făcută de Aurora în topicul ăsta trebuie citită de toti si priceput faptul că nu sunt doar niste zvonuri. Eu de ce trag atâta cu mutatul la tară? Acolo voi avea sansa să-mi păstrez sământa proprie la orice fruct sau legumă ce mă interesează, asta pentru că si semintele sunt modificate genetic. Multumesc lui Dumnezeu că mi-a dat un gust extra fin, astfel fiind capabil a distinge orice este modificat de ceea ce este natural. Vă rog să luati în serios avertismentul ce rezultă din postarea lui Aurora, nu sunt bancuri!!! Ce trebuie făcut? Asta e marea problemă: CE TREBUIE FĂCUT pentru a nu se deteriora absolut totul de pe piată? Aici ar trebui să ne concentrăm toate fortele pentru a preîntâmpina ce se întrezăreste în viitorul copiilor si copiilor copiilor nostri. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Romania, Cobaiul alimentar al planetei Joi 28 Ian 2010, 02:11 | |
| - zuum a scris:
- asta ziceam si io...
Zuum, adică vrei să spui că tie nu-ti pasă când stii bine câte chimicale sunt în alimentatia oamenilor? Când stii câte modificări genetice sunt în Agricultură? Chiar asa să fie? Să nu te intereseze? Poti asa?! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | zuum
| Subiect: Re: Romania, Cobaiul alimentar al planetei Joi 28 Ian 2010, 02:31 | |
| - Emil Condor a scris:
- zuum a scris:
- asta ziceam si io...
Zuum, adică vrei să spui că tie nu-ti pasă când stii bine câte chimicale sunt în alimentatia oamenilor? Când stii câte modificări genetice sunt în Agricultură? Chiar asa să fie? Să nu te intereseze? Poti asa?! Aha, nu, stai asa! Asta era un apros pos la ce mi-a servit mie o data Aulola cand eu eram avocatul consumului de hrana sanatoasa, fara chimicale si cat mai naturala. Afirmatia ei a fost atunci ca nu conteaza cat ne ferim de chimicale ca cimitirele sunt pline de oameni care manaca natural !!!! Dar de, a uitat ca facea pe avocatul diavolului doar de dragul de a castiga o discutie cu orice pret!mai,mai,mai.... | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Romania, Cobaiul alimentar al planetei Joi 28 Ian 2010, 02:32 | |
| Oh! Am înteles acum... ai dreptate. Îmi amintesc că, si unele dintre afirmatiile mele referitoare la Sănătate - Doctori - Alimentatie au fost contrazise. Mdeh! Asa suntem noi, oamenii: mereu învătăm (dacă vrem!) câte ceva. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | zuum
| Subiect: Re: Romania, Cobaiul alimentar al planetei Joi 28 Ian 2010, 06:05 | |
| Spunea Aulola pe undeva ca oamenii au fugit de la tara la oras si nu mai e nimeni sa tina o gradina sau sa samene ceva. asa e, dar roata se invarteste. Aici la noi e un mare curent cu reintoarcerea la simplu, la munca campului. Lantul de magazine Whole Foods ( Alimente naturale/integrale) a luat un avant extraordinar. Desi scump e vesnic aglomerat. actiunile au crescut vertiginos, un "stock" ( cum naiba se traduce?) acum 5 ani costa $8 acum este $34! E ceva nu? | |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: Romania, Cobaiul alimentar al planetei Joi 28 Ian 2010, 09:41 | |
| | |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: Romania, Cobaiul alimentar al planetei Joi 28 Ian 2010, 09:57 | |
| - aurora a scris:
- zaraza26 a scris:
Sa puna cineva aici un link din Ioropa, oficial, sa vad Codex-ul asta. Pana una-alta, si eu pot sa spun ca dumnealui Codexul e facut din piele de crocodil. Si nici n-o sa-mi pierd vremea sa caut, n-o sa ma impiedice nimeni sa pap suplimente nutritive de unde vor muschii mei.
si 2. Un organism sanatos elimina singur substantele chimice aflate in cantitate nedaunatoare. Si de unde stii ca organismul este sanatos? Si de unde stii ca substantele chimice se afla in cantitate nedaunatoare?
In general mancam ce gasim pe piata sau la magazine. Nici pe ceea ce gasim in piata nu mai putem fi siguri, ca mod de cultivare. Si cei de la tara, in gradina de pe langa casa, folosesc seminte si concentrate si chimicale de tot felul, aduse de afara. Un organism sanatos nu sufera de nimic, nu are dureri suspecte, ci doar din cauze bine cunoscute si care trec foarte repede. Mintea lui este echilibrata, nu are dusmani printre apropiati si cu atat mai mult nici in rest. Ca sa eviti cantitatile daunatoare, nu consumi un aliment cu E-uri des. Alternezi intre ele produsele si alegi alimente cat mai naturale. Ma indoiesc ca la noi sunt multi care aduc seminte si chimicale dinafara. Sunt din astia? Daca omul nu consuma alcool decat in cantitati mici, daca nu fumeaza si daca are o viata echilibrata, singur simte ce produse au prea multi componenti daunatori. Sotul meu a schimbat de-a lungul timpului mezelurile, simtind la un moment dat ca nu-i mai place/nu-i mai face bine un sortiment. Oricum, miercurea si vinerea nu consumam carne, doar in mod exceptional de sarbatori sau aniversari. | |
| | | zaraza26
| | | | zaraza26
| Subiect: Re: Romania, Cobaiul alimentar al planetei Joi 28 Ian 2010, 10:14 | |
| - Emil Condor a scris:
- Zaraza dragă, cele discutate mai sus sunt deja realităti ale vietii pe pământ. Se face orice este posibil pentru controlul populatiei.
- Citat :
- Intentia e sa ne fereasca de produsele asa-zis benefice, si nu benefice cu adevarat.
Asta e varianta care e băgată cu siretenie oamenilor doar pentru ca apoi să pună mai usor, control asupra vietii lor. - Citat :
- In occident astia nu baga nimic in gura daca nu le garanteaza statul ca e ok.
În multe asa este, dar asta nu înseamnă că este si bine sau că toată lumea ascultă la indicatiile Statului.
Un lucru e sigur: cei mai vârstnici stiu gustul produselor naturale si pot face diferenta dar generatiile care vin vor constitui o pradă usoară în intentiile ce există de a modifica genetic, absolut orice. Cand am zis in occident, evident unii fac exceptie! Ei vor sa ne controleze, eu nu ma las controlata, nici amenintata, nici speriata. A te simti controlat, amenintat, speriat, e deja calea spre pierzanie. Deja batalia e pe jumatate castigata de Ei. Care-or fi aia... daca sunt... dar asta e solutia: o minte echilibrata, iubitoare de libertate. Numai asa poti judeca la rece. Daca te sperii, vei vedea in jurul tau numai conspiratii. Eu am incredere ca generatiile viitoare nu vor fi asa usor pacalite. Modificarea genetica nu e privita cu ochi buni. Oricand te poti duce sa mananci fructe salbatice ca sa poti face o comparatie. Totul e sa ai incredere in suprematia binelui. Nu-ti trebuie mijloacele. Ele vin... de acolo de sus. | |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: Romania, Cobaiul alimentar al planetei Joi 28 Ian 2010, 10:17 | |
| - Emil Condor a scris:
- aurora a scris:
- "Traim intr-o lume cel putin ciudata in care interesele marilor corporatii sint mai presus de orice.
Mă bucur că lumea îsi dă seama de asta - este o realitate tristă a vietii actuale pe planetă. - Citat :
- Ce societate intreaga la cap ar interzice usturoiul sau menta, alaturi de alte produse naturiste, considerindu-le droguri de categoria a 3-a?
Păi, ce este cu adevărat sănătos, vor să elimine cu desăvârsire. Probabil usturoiul nu poate fi modificat genetic si atunci îl trece la categoria droguri interzise de lege!!!!!!!!!!!!! Nu mă miră... - Citat :
- Cine ar putea sa te oblige sa consumi alimente modificate genetic
sau sa-ti interzica sa faci sedinte de acupunctura? Cine???!!! Exact cei ce începuseră să ne forteze în a lua vaccinul criminal "contra porcinei"!!! - Citat :
- Statul ar putea sa faca asta.
Si da, toate astea se vor intimpla in Romania. In viitorul apropiat… Nu doar în România, ci pretutindeni. Din păcate... Esti cam pesimist. Pacat! Vezi ce am zis in comentariul anterior! | |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: Romania, Cobaiul alimentar al planetei Joi 28 Ian 2010, 10:26 | |
| - zuum a scris:
- Spunea Aulola pe undeva ca oamenii au fugit de la tara la oras si nu mai e nimeni sa tina o gradina sau sa samene ceva. asa e, dar roata se invarteste. Aici la noi e un mare curent cu reintoarcerea la simplu, la munca campului. Lantul de magazine Whole Foods ( Alimente naturale/integrale) a luat un avant extraordinar. Desi scump e vesnic aglomerat. actiunile au crescut vertiginos, un "stock" ( cum naiba se traduce?) acum 5 ani costa $8 acum este $34! E ceva nu?
Da, la voi le mai da mana sa vina la tara, dar la noi sistemul nu-ti permite decat cu batai de cap sa poti cumpara utilaje si sa scoti profit din agricultura. Trebuie sa ai un curaj nebun sa vii la tara si mai trebuie sa ai si banii tai. Descrie ce-i ala stock! | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Romania, Cobaiul alimentar al planetei | |
| |
| | | | Romania, Cobaiul alimentar al planetei | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |