Numarul mesajelor : 3180 Varsta : 63 Localizare : Intr-o vagauna din Romania Data de inscriere : 09/09/2008
Subiect: ROMANIA si Uniunea Europeana Joi 03 Dec 2009, 13:32
Hai sa discutam aici despre relatiile dintre Romania si Uniunea Europeana. Ce ajutor asteptam din partea UE si cu ce putem noi ajuta UE. Orice idee e binevenita.
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
Subiect: Re: ROMANIA si Uniunea Europeana Vin 04 Dec 2009, 12:50
Franz Schneider a scris:
Hai sa discutam aici despre relatiile dintre Romania si Uniunea Europeana. Ce ajutor asteptam din partea UE si cu ce putem noi ajuta UE. Orice idee e binevenita.
Din partea UE asteptam dreptate, cinste, adevar. Noi putem ajuta UE facandu-ne noua curat in tara. Daca la noi e bine, inseamna ca acest bine se rasfrange si asupra Uniunii. Daca noi vom trimite oameni capabili la Strasbourg etc, atunci va fi bine pentru toata lumea.
Numarul mesajelor : 3180 Varsta : 63 Localizare : Intr-o vagauna din Romania Data de inscriere : 09/09/2008
Subiect: Re: ROMANIA si Uniunea Europeana Vin 04 Dec 2009, 14:16
Oare cat de oportuna este prezenta unora dintre politicienii romani la Strasbourg ? Nu de alta dar in acceptiunea mea "politicieni" precum Becali, EBA, CV Tudor nu prea se fac auziti in Parlamentul European. In afara de Ciolos, ale carui merite sunt pe deplin recunoscute, nu prea am mai vazut alte recunoasteri.
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
Subiect: Re: ROMANIA si Uniunea Europeana Lun 07 Dec 2009, 11:16
Franz Schneider a scris:
Oare cat de oportuna este prezenta unora dintre politicienii romani la Strasbourg ? Nu de alta dar in acceptiunea mea "politicieni" precum Becali, EBA, CV Tudor nu prea se fac auziti in Parlamentul European. In afara de Ciolos, ale carui merite sunt pe deplin recunoscute, nu prea am mai vazut alte recunoasteri.
Poate nici nu le e clara importanta celor din UE, celor din partide. Trimit ce le prisoseste. Cu timpul vor gasi si oamenii potriviti. Deocamdata ii tin pe langa ei pe cei capabili, cred... Si probabil ca cine vrea sa mearga acolo nu e ascultat de mai-marii partidelor.
Numarul mesajelor : 2464 Varsta : 68 Localizare : Timisoara Data de inscriere : 16/10/2008
Subiect: Re: ROMANIA si Uniunea Europeana Joi 25 Noi 2010, 17:18
Eu nu l-am votat. Am votat-o pe EBA. Ea stie sa citeste. Are si multe succesuri acolo. Vrea sa legalizeze drogurile usoare. Marijuana, etnobotanice ...
_____________________ Membru fondator al PSN: Puterea Suntem Noi!
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: ROMANIA si Uniunea Europeana Mier 31 Aug 2011, 08:53
Într-un interviu acordat ziarului Ring, europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor, preşedintele Partidului România Mare, i-a facut cu ou şi cu oţet pe Gigi Belali şi pe fiica preşedintelui Traian Băsescu, Elena Băsescu, zisă şi EBA.
”EBA în Parlamentul European este proasta proastelor. Se face de râs acolo. Ea nu ştie să vorbească, nu ştie acordurile gramaticale. Nu mi-e ruşine că sunt coleg cu ea cât mi-e ruşine de degradarea acestei ţări” a declarat Vadim pentru Ring. O caracterizare deosebită are şi pentru Gigi Becali. ”El e handicapat în ultimul hal. I-am zis şi în faţă şi sunt singurul de care îi e frică. Nu zice nimic. Dar eu ţin la el, are o inimă de aur. Şi aşa l-am scos din puşcărie, că şi acum era deţinutul de serviciu, o lună era în puşcărie, o lună era liber. A crescut într-un mediu impropriu şi ce educaţie a avut el... dar a făcut şi multe lucruri bune, multe donaţii. De ce l-am ajutat eu pe el? Nu-mi place nedreptatea. Lui Gigi i se făcuse o mare nedreptate atunci, cu valiza cu bani. Păi, şi bătut, şi cu banii luaţi nu mergea. Mi-a venit pe loc ideea cu şoricelul devenit şobolan şi aşa s-a întâmplat că m-am asociat”, a adăugat europarlamentarul, referindu-se la latifundiar.
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: ROMANIA si Uniunea Europeana Joi 01 Sept 2011, 01:22
Si de asteptat este ca tara ta să fie reprezentată de oameni capabili la forul european. Cine, Doamne i-a ales pe cei ce-i avem acum?
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
zaraza26
Subiect: Re: ROMANIA si Uniunea Europeana Joi 01 Sept 2011, 09:53
Emil Condor a scris:
Si de asteptat este ca tara ta să fie reprezentată de oameni capabili la forul european. Cine, Doamne i-a ales pe cei ce-i avem acum?
S-au ales singuri din momentul cand Iliescu a preluat fraiele puterii. Iliescu si ceilalti din anturajul lui in 1990 erau esalonul doi al comunistilor care abia asteptau sa preia puterea. Crescuti in pepiniera comunistilor, aveau idei comuniste. Si-au vopsit ideile ca sa para democrati, au aparut expresii cum sunt "comunism cu fatza umana", i-au indepartat pe cei veniti din occident - partidele istorice, si au hotarat soarta Romaniei pe decenii de acum inainte. Toti politicienii de acum sunt o apa si-un pamant, cu mici nuante. De la Varujan Vosganian, Basescu si altii de la care am asteptat mai mult, pana la Becali, Vadim, de la care n-am asteptat niciodata decat sa scap de ei.
Oamenii de calitate s-au dat deoparte, ca ei oricum au o viata onorabila oriunde ar fi. Nu avem deocamdata alternativa. Eventual UNPR-ul, pana se mai limpezesc apele...
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: ROMANIA si Uniunea Europeana Sam 24 Sept 2011, 05:09
Presedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek, a declarat astazi ca autoritatile romane sunt un exemplu pentru reformele bune si fructuoase, mentionand ca tara noastra va fi in pozitie mai buna pentru ca le-a aplicat deja.
ostrovna
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
Subiect: Re: ROMANIA si Uniunea Europeana Sam 24 Sept 2011, 20:38
zaraza26 a scris:
Emil Condor a scris:
S-au ales singuri din momentul cand Iliescu a preluat fraiele puterii. Iliescu si ceilalti din anturajul lui in 1990 erau esalonul doi al comunistilor care abia asteptau sa preia puterea. Crescuti in pepiniera comunistilor, aveau idei comuniste. Si-au vopsit ideile ca sa para democrati, au aparut expresii cum sunt "comunism cu fatza umana", i-au indepartat pe cei veniti din occident - partidele istorice, si au hotarat soarta Romaniei pe decenii de acum inainte. Toti politicienii de acum sunt o apa si-un pamant, cu mici nuante. De la Varujan Vosganian, Basescu si altii de la care am asteptat mai mult, pana la Becali, Vadim, de la care n-am asteptat niciodata decat sa scap de ei.
Oamenii de calitate s-au dat deoparte, ca ei oricum au o viata onorabila oriunde ar fi. Nu avem deocamdata alternativa. Eventual UNPR-ul, pana se mai limpezesc apele...
La UNPR au plecat oameni ca lumea,Diaconescu,Sarbu,Cosa dar degeaba daca ajungi sa cumperi oameni cu piine mi se pare o mare mirsavie,sa nu zic de mafia personala a lui nastase,Oprea...pacat am avut cu totul alta parere despre un om care mi s-a parut integru
Numarul mesajelor : 5072 Localizare : USA Data de inscriere : 29/10/2009
Subiect: Re: ROMANIA si Uniunea Europeana Dum 25 Sept 2011, 15:47
Nu stiu de ce, dar Basescu a inceput s-o ia rau pe aratura. Face la fel ca si Ahmadinejad la ONU. Acolo cel putin s-au ridicat si au plecat din sala. Aici ce sa faci?
Lipsa totala de respect. Tot ce spune el despre Rege, ar putea spune intr-un context familial, prietenesc. Si nici acolo. E prea slobod la gura. Asta tine de educatie, de cei 7 ani de acasa, de BUN-SIMT.
Si-a pus poalele in cap, cum ar zice omul simplu de la tara.
Daca ne uitam la Rasarit, si acolo a rasarit altul care vrea sa fie iar Presedinte.
Doamne, Doamne! Coboara pe Pamant si vezi ce ai facut!
Iata ce imi scrie fiul meu:
Am văzut aseara un documentar despre mincarea Bio in Franța. Era filmat in Cevennes, unde un primar a început sa dea copiilor la școala sa manince Bio pt. ca numărul de cancere (mai ales leucemii) a explodat in Franța. Se banuie factorul environamental, adică pesticidele din mâncare. Pt. piersici se folosesc 22 de pesticide. Interesant documentar...Si asta ne vine de la UE, de la civilizatie....
Bolile civilizatiei si tehnicii moderne.
Cu ani in urma, niste cercetatori nordici, promiteau sa descopere lucruri senzationale despre produsele alimentare. Le-au inchis gura.
N-avem ce face. Cum sa hranim atatea miliarde?
Stiinta face progrese si rezolva problema? Dar cum o rezolva? Omorand lumea prin bolile pe care "le creaza" descoperirile stiintifice?
Oricum lumea ar fi murit de foame, s-ar disculpa ei. Da, dar nu e totuna, as zice eu...
In fine. Aici e o zi ploiasa de toamna, dar calduroasa ca vara. Umezeala creste si mai mult insuportabilitatea caldurii.
O zi buna! Ion
Emil Condor
Subiect: Re: ROMANIA si Uniunea Europeana Dum 25 Sept 2011, 17:25
Ion a scris:
Nu stiu de ce, dar Basescu a inceput s-o ia rau pe aratura.
E prea slobod la gura. Asta tine de educatie, de cei 7 ani de acasa, de BUN-SIMT.
Ai dreptate, Presedintele unei tări trebuie să fie mai chibzuit la vorbă, iar Băsescu nu prea e...
Citat :
Cu ani in urma, niste cercetatori nordici, promiteau sa descopere lucruri senzationale despre produsele alimentare. Le-au inchis gura.
Oricine vine cu noi descoperiri în sănătate, asa cum spui, i se închide gura imediat. Populatia nu are voie să stie că e hrănită cu produse ce favorizează dezvoltarea cancerului în om.
Citat :
Stiinta face progrese si rezolva problema?
Asa cum spuneam si zilele trecute: stiinta e folosită în cea mai mare parte pentru a distruge.
ostrovna
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
Subiect: Re: ROMANIA si Uniunea Europeana Dum 25 Sept 2011, 22:19
Ioane esti un om special,de basescu nu zic decit ca e un om bolnav,sa urasti tara,istoria ei e cumplit
Subiect: Re: ROMANIA si Uniunea Europeana Vin 30 Sept 2011, 02:23
Mă bucur să aud asta: „Parlamentul german a votat pentru salvarea Europei. Jumatate din banii pentru sprijinirea economiilor slabe vor veni de la nemti.”
Ciprian
Numarul mesajelor : 1574 Data de inscriere : 17/12/2008
Subiect: Re: ROMANIA si Uniunea Europeana Vin 30 Sept 2011, 03:02
Bucuros de ce? Si ce inseamna salvarea asta, oricum? PS Nu-i ironic, nemtii sa salveze Europa?
_____________________ "We must follow the argument wherever it leads" Plato "We need to know four things: what there is, what to do about what there is, that there is a difference between knowing what there is, and knowing what to do about what there is and what that difference is." Jordan B. Peterson "The vigorous, the healthy, and the happy survive and multiply" Rev. Charles Darwin "Elvis is alive" Yo Why me , Lord? Who Am I
Emil Condor
Subiect: Re: ROMANIA si Uniunea Europeana Vin 30 Sept 2011, 03:16
Păi doar nu crede cineva că nemtii vor salva UE fără să tragă anumite avantaje pe viitor. Si, da, eu cred că au capabilitatea de a contribui la salvarea monedei, a unitătii europene...
Stiu că nu oricine vede cu ochi buni o Europă unită. Sper că nu esti printre ei. Eu cred că Europa unită e necesară popoarelor de acolo. Că asta nu e pe placul englezilor si americanilor, e altă mâncare de peste.
Ion
Numarul mesajelor : 5072 Localizare : USA Data de inscriere : 29/10/2009
Subiect: Re: ROMANIA si Uniunea Europeana Vin 30 Sept 2011, 05:25
Ba da, e ironic. Cum sa nu, Ciprian. Tocmai ma gandeam zilele trecute la nemti. Vedeti! Ei fura invinsi, si tot ei sunt primii. Asa cum ziceam ca zice romanul: "Tot raul e cu binele lui."
Ma intreb unde ar fi ajuns LUMEA, daca ei ar fi invins in WWII?
Ce ziceti? Greu de raspuns, nu?
Noapte buna, romane! Ion
Ciprian
Subiect: Re: ROMANIA si Uniunea Europeana Vin 30 Sept 2011, 07:39
Emil Condor a scris:
Păi doar nu crede cineva că nemtii vor salva UE fără să tragă anumite avantaje pe viitor. Si, da, eu cred că au capabilitatea de a contribui la salvarea monedei, a unitătii europene...
Stiu că nu oricine vede cu ochi buni o Europă unită. Sper că nu esti printre ei. Eu cred că Europa unită e necesară popoarelor de acolo. Că asta nu e pe placul englezilor si americanilor, e altă mâncare de peste.
Daca au sau nu capabilitatea, nu am cautat sa aflu. Nu am avut timpul. Stiu ca incearca, deci trebuie sa aiba, germanii, un interes dincolo de "unitatea" Europei. Despre cum vad eu unitatea Europei: mi-e indiferent, dar urmaresc ce se intampla. Nu sunt convins ca e necesara popoarelor de acolo. Guvern peste guvern, si peste guvern alt guvern. Este necesar? Poate pentru stangaci. Eu nu sunt unul. Din punctul meu de vedere, guvernul bun e guvernul limitat. Cu cat mai mic, cu atat e mai bun. Cred in guvernul local. Pentru mine, primarul si prefectul/ guvernatorul ar trebui sa aiba mai multa putere de decizie decat un presedinte. Ca de ex. in cazul monarhiei constitutionale, unde ministrul e la carma, regele intervine doar in cazuri specific mentionate de lege; si mai bine e cand schimbi regele la fiecare patru ani ( ca sa ai mai multi pensionati cu garda personala si beneficii pentru tot restul vietii ) Daca ar fi dupa mine, as limita si numarul de ani in congres/ senat. Mai bine e sa platesti pe lipiitori sa stea la o parte, de multe ori, plus ca reduci interesele personale/ grup/ interese speciale etc. Si ce cred e ca oamenii vor intra dintr-o criza in alta, tot mai pronuntate. Si poate in razboi.
_____________________ "We must follow the argument wherever it leads" Plato "We need to know four things: what there is, what to do about what there is, that there is a difference between knowing what there is, and knowing what to do about what there is and what that difference is." Jordan B. Peterson "The vigorous, the healthy, and the happy survive and multiply" Rev. Charles Darwin "Elvis is alive" Yo Why me , Lord? Who Am I
Ciprian
Subiect: Re: ROMANIA si Uniunea Europeana Vin 30 Sept 2011, 08:01
Ion a scris:
Ba da, e ironic. Cum sa nu, Ciprian. Tocmai ma gandeam zilele trecute la nemti. Vedeti! Ei fura invinsi, si tot ei sunt primii. Asa cum ziceam ca zice romanul: "Tot raul e cu binele lui."
Noapte buna, romane! Ion
Nu e la intamplare. Americanii i-au ridicat, cu planul Marshall. Din interes, bine-nteles. Si tot asa si cu Japonia. Daca e sa urmarim motivele pentru care cele doua tari au intrat in razboi, vedem ca au fost satifacute, si aia, dupa ce au pierdut razboiul!
Personal, cred ca lumea ar fi fost mai rea si viata mai grea, ca doar daca nu am vazut pe femeia cu barba, am cunoscut pe... sora ei geamana, comunismul! Nazismul a fost bazat pe darwinism si umanism, din care a evoluat (pun intended). Aste conceptii sunt antitetice, pozitional, celor crezute de mine, crestin fiind. Si asta, crestin fiind, adica, ma duce la concluzia care se impune logic: Dumnezeu face istoria, si o desfasoara catre finalul destinat inca inainte de intemeierea lumii. Lucrurile sunt asa cum sunt pentru ca asa e mai bine.
PS Ziceam de mai sus, lui Emil, de principiile de guvernare in care cred. Toate alea sunt pentru guvernul provizoriu, pentru acum si aici. De fapt, eu sunt Regalist. Nu cred in guvern peste guvern, ci in Regele regilor.
zaraza26
Subiect: Re: ROMANIA si Uniunea Europeana Vin 30 Sept 2011, 08:26
Ciprian a scris:
Ion a scris:
Noapte buna, romane! Ion
Nu e la intamplare. Americanii i-au ridicat, cu planul Marshall. Din interes, bine-nteles. Si tot asa si cu Japonia. Daca e sa urmarim motivele pentru care cele doua tari au intrat in razboi, vedem ca au fost satifacute, si aia, dupa ce au pierdut razboiul!
Personal, cred ca lumea ar fi fost mai rea si viata mai grea, ca doar daca nu am vazut pe femeia cu barba, am cunoscut pe... sora ei geamana, comunismul! Nazismul a fost bazat pe darwinism si umanism, din care a evoluat (pun intended). Aste conceptii sunt antitetice, pozitional, celor crezute de mine, crestin fiind. Si asta, crestin fiind, adica, ma duce la concluzia care se impune logic: Dumnezeu face istoria, si o desfasoara catre finalul destinat inca inainte de intemeierea lumii. Lucrurile sunt asa cum sunt pentru ca asa e mai bine.
PS Ziceam de mai sus, lui Emil, de principiile de guvernare in care cred. Toate alea sunt pentru guvernul provizoriu, pentru acum si aici. De fapt, eu sunt Regalist. Nu cred in guvern peste guvern, ci in Regele regilor.
Nu planul Marshall este o cauza, ci faptul ca 1. si japonezii si nemtii sunt popoare disciplinate. Buni ca armata, dar singuri impotriva tuturor... totusi... nu ajungi la capat. 2. Au fost obligati dupa razboi sa nu investeasca in armament. Astfel au fost "nevoiti", saracii, sa se ocupe de alte ramuri ale industriei si economiei. Tot raul spre bine...