__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| ION | |
|
+17apocalyptica Diaporevomenos Confucius CRUCIAT VOTAN delta nicuvar zuum Blue yzzy dolion Cristina ostrovna silverstar Emil Condor zaraza26 abbilbal 21 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
yzzy
Numarul mesajelor : 1937 Varsta : 60 Localizare : Deva Data de inscriere : 16/01/2009
| | | | Ion
Numarul mesajelor : 5072 Localizare : USA Data de inscriere : 29/10/2009
| Subiect: Re: ION Mar 17 Noi 2009, 04:29 | |
| Departe de mine gandul de a starni vantul(ca sa culeg furtuna?). In virtutea dreptului la replica, si a principiului, mult clamat mai ales de sexul frumos, al egalitatii intre sexe, imi permit, incerc, nu stiu daca si reusesc, sa dau o replica. Imi cer scuze anticipate pentru graba de a scrie replica. Aceasta ar merita ceva timp pentru un lucru mult mai bine facut. Serios.
Daca directa e adevarata, in cele mai multe cazuri si reciproca e adevarata. Aici inclin sa cred ca da.
Regulile jocului pentrui femeile care vor sa ma iubeasca
REPLICA QUASI-SIMETRICA
1. Ca sa ma iubeasca, o femeie trebuie sa priveasca pe fata mea adevarul, pana ce poate sa vada-n adancul ochilor mei si sa recunoasca: in mine isi face cuib gingasia iubirii ei sincere.
2.Ca sa ma iubeasca, o femeie n-are voie sa vrea sa ma posede numai pentru bani, sa ma prezinte ca pe un trofeu de vanatoare; ea va sta de partea mea cu aceeasi iubire cum stau eu de partea ei.
3. Ca sa ma iubeasca, iubirea unei femei trebuie sa fie gingasa precum florile, atat de ocrotita si sigura si clara ca roua diminetii.
4. Ca sa ma iubeasca, o femeie n-are voie sa banuiasca zambetul meu. sa nu se teama de caderea parului meu , ea trebuie sa respire bucurie si cantec si ochii mei sa-i mangaie cu priviri de catifea, melodiile si bucuria sa le prinda din adancul sufletului meu.
5. Ca sa ma iubeasca, o femeie trebuie sa vada in mine oglinda sufletului ei, un prieten, cu care ea sa-si poata impartasi secretele, un loc in care ea sa pluteasca fara teama ca o ancora o impiedica, din obligatii, sa zboare. Cand are ea chef sa fie visatoare.
6. Ca sa ma iubeasca, o femeie trebuie sa faca din viata ei vis, nou plasmuit in fiecare zi, cu privirea in viitor.
7. Ca sa ma iubeasca insa, o femeie trebuie, inainte de toate, sa iubeasca poporul meu, nu ca pe o notiune abstracta, trasa de maneca, ci ca pe ceva important, palpabil, caruia ii face cinste cu faptele sale si pentru care isi da viata daca e nevoie.
8. Ca sa ma iubeasca, o femeie trebuie sa-mi recunoasca fata in transee, sa ma iubeasca si cand trage cu pusca si amandoi sa tintim dusmanul.
9. Iubirea femeii mele nu se teme sa se daruiasca, inca-i e frica sa se descopere, pe loc vie, in vraja de-a fi indragostita. Ea poate sa strige tare: Te iubesc sau sa lipeasca afise pe case si sa proclame dreptul la ceea ce e mai minunat si mai omenesc din toate sentimentele.
10. Iubirea femeii mele sa fie ca mirosul de paine proaspata din bucatarie, lina ca leganatul copiilor, iubirea ei este un vant proaspat care poarta in nor din vis si timp punti ce ne-au unit peste secole ca niste fiinte umane.
11. Iubirea femeii mele nu vrea sa ma tina pe loc, sa ma randuiasca, ea imi da aer, hrana, spatiu ca sa cresc si sa devin OM, asa cum fiecare noua zi aduce cu ea Iubire.
Cele doua jumatati "inegale" ale aceluiasi intreg, barbatul si femeia, ar trebui sa fie fiecare, la randul ei, un intreg: intregul pe care si-l doreste fiecare din cele doua parti. Adica: Barbatul sa fie 100% barbat, si femeia sa fie 100% femeie. | |
| | | dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
| Subiect: Re: ION Mar 17 Noi 2009, 08:07 | |
| Femei vs Barbati Relatii: Cand o relatie se termina, o femeie va plange, se va destainui prietenelor ei si va scrie o poezie. Va spune cel putin odata: Toti barbatii sunt niste idioti. Apoi isi va duce viata mai departe. Unui barbat ii este mai greu sa treaca mai departe. La sase luni de la despartire, la ora 3, duminica dimineata ii va da fostei prietene telefon si ii va spune: Am vrut doar sa stii ca mi-ai stricat viata, nu o sa te iert niciodata, te urasc si esti o proasta. Dar mai vreau sa stii ca intotdeauna va fi o posibilitate sa ne impacam. Acesta se numeste telefonul “Te iubesc / te urasc” pe care 99% dintre barbati l-au dat cel putin o data. Exista cursuri speciale pentru a-i ajuta pe barbati sa isi depaseasca aceasta nevoie; din nefericire foarte rar sunt eficiente. Sex: Femeile prefera 35-40 de minute de preludiu. Ele cred ca in timpul acesta barbatii le admira calitatile. Daca relatia este mai veche, ele nu mai au nevoie de preludiu, dar il considera o obligatie a barbatului, un fel de cadou impus de natura… si de aceea se prefac ca nu pot face nimic fara aceasta “introducere”. Mult mai egoiste ca barbatii, femeile considera ca pina si in pat au dreptul la ceva… orice… in plus. Barbatii prefera 35-40 de secunde. Ei cred ca drumul cu masina pina la casa ei face parte din preludiu. Maturitate: Femeile se maturizeaza mult mai repede decit barbatii. La 17 ani o femeie poate fi considerata un adult. La 19 ani deja stie ce vrea: - un barbat inteligent, (dar usor de prostit), foarte, foarte, foarte bogat (dar neaparat cu dorinte de a se imbogati si mai mult pentru ea); - egoist cu ceilalti (dar foarte darnic cu partenera lui); - foarte frumos (dar nu mai frumos ca ea); - ferm (dar blind); - experimentat (dar naiv); - preocupat de afacerile sale (dar aproape de sufletul ei); - dorit de alte femei (dar foarte fidel…) etc. La 17 ani barbatii inca mai colectioneaza surprize si se uita la filme cu karate. De aceea prieteniile din liceu rezista rareori. Ei se maturizeaza in jurul virstei de 30 ani, dar din pacate deja o fiinta mult mai inteligenta ca el ii arata un certificat de casatorie de acum 7-8 ani si 2-3 copii care au nevoie parca de toate lucrurile din lume. Daca vrea sa se trezeasca din acest cosmar, trebuie sa plateasca cel putin jumatate din munca tineretii lui si cel putin o treime din ceea ce va cistiga pina la adinci batrineti sub forma de pensie alimentara. Palarii: Femeile arata bine cu palarii. Barbatii arata ca niste prosti cu aere de intelectuali rasati. Scrisul de mana: Femeile folosesc hartie fina de scris, de preferinta colorata si parfumata, si isi decoreaza “i”-urile cu cerculete sau inimioare; “g”-urile si “p” -urile au bucle ridicol de mari. Este un chin sa citesti biletul unei femei. Chiar daca te paraseste, ea tot va desena un cerculet zambitor la sfirsitul biletului. Nu acelasi lucru se intimpla cind scriu CEC-uri pentru plata unor facturi sau datorii. Spre cinstea lui, barbatul nu isi decoreaza scrisul; el zgarie pur si simplu ca gheara unei gaini… sau a unui cocos ?!?!?! Baile: Numarul mediu de obiecte din baia unei femei este de 437. Un barbat nu ar putea identifica majoritatea dintre aceste obiecte. Un barbat are in general 6 articole in baie: periuta si pasta de dinti, crema si lama de ras, un sapun si un prosop luat de la vreun hotel. Reviste: Revistele pentru barbati de multe ori contin poze cu femei dezbracate. Revistele pentru barbati aduleaza femeile. In paginile lor regasesti retete de a cuceri femeile. In revistele barbatilor femeile nu sint una si aceeasi cu nevestele. Redactorii revistelor pentru barbati sint in general barbati casatoriti. Revistele pentru femei de asemenea au poze cu femei dezbracate. Asta din cauza ca, fizicul femeii este o opera de arta ce trebuie admirata, in timp ce corpul barbatului este paros si denivelat si nu ar trebui vazut la lumina zilei. Revistele pentru femei aduleaza tot femeile, mai ales cele care nu accepta compromisuri si ii prostesc pe barbati. In paginile acestora gasesti retete de a cuceri barbatii, dar in nici un caz de a da curs victoriilor astfel obtinute. In revistele femeilor acestea se pling ca sint singure, dar sfatuiesc cititoarele sa nu cedeze nici unui pretendent. Redactorii revistelor pentru femei sunt in general femei divortate. Iesitul in oras: Cind un barbat spune ca este gata de iesit in oras inseamna ca este gata de iesit in oras. Cand o femeie spune ca este gata de iesit in oras inseamna ca VA FI gata de iesit in oras, dupa ce isi va gasi si celalalt cercel, se va imbraca, se va machia… Pisici: Femeile iubesc pisicile. Barbatii spun ca iubesc pisicile, dar cind femeile nu se uita, le ard cite un sut. Oglinzi: Barbatii sunt vanitosi; isi vor verifica imaginea in oglinda. Femeile sunt ridicole. Ele se uita in orice suprafata stralucitoare: oglinzi, lingurite, vitrine, prajitoare de piine, oglinzi si geamuri de la masini parcate, chelii… Telefonul: Barbatii vad telefonul ca pe o unealta cu ajutorul careia pot comunica mesaje scurte si importante. Barbatii stiu ca telefonul costa. O femeie poate sa vina acasa din vizita de doua saptamini de la o prietena, sa o sune la telefon si sa discute alte 3 ore. Si femeile stiu ca telefonul costa, dar mai stiu ca nu il platesc ele. Indicatii: Daca o femeie se rataceste in timp ce conduce masina ea va cere indicatii. Daca un barabat se va rataci, el nu va opri masina sa ceara indicatii despre drum - considerind acest lucru sub demnitatea lui. Jucarii: Fetitelor le place sa aiba jucarii. Apoi, pe la 11-12 ani le dispare interesul. Barbatii nu isi depasesc niciodata obsesia pentru jucarii. Pe masura ce inainteaza in virsta, jucariile devin din ce in ce mai scumpe si mai nepractice. Exemple: televizoare miniaturale, telefoane de masina, storcatoare de fructe sofisticate, egalizatoare grafice, jocuri video, si orice clipeste, bipaie si are nevoie de cel putin sase baterii pentru a functiona. http://www.resursadefun.ro/pov_ei-femei-vs-barbati.htm _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | dolion
| Subiect: Re: ION Mar 17 Noi 2009, 08:18 | |
| IUBITEI MELE: In anul care a trecut, am avut 365 de tentative de a face dragoste cu tine, din care am reusit de 36 de ori, ceea ce inseamna, in medie, o data la zece zile. Iata lista cu motivele pentru care nu am avut mai mult succes: - 54 de ori pentru ca lenjeria era la spalat - 17 ori pentru ca era o ora prea tarzie - 49 de ori pentru ca erai prea obosita - 20 de ori pentru ca era prea cald - 15 ori pentru ca vroiai sa dormi - 22 de ori pentru ca te durea capul - 17 ori pentru ca-ti era teama ca trezim copilul - 16 ori pentru ca erai prea nervoasa - 12 ori pentru ca era ziua critica din luna - 19 ori pentru ca trebuia sa te trezesti devreme - 9 ori pentru ca sustineai ca n-ai chef - 7 ori pentru ca te-a ars soarele prea tare - 6 ori pentru ca te uitai la emisiunea de noapte - 5 ori pentru ca nu vroiai sa-ti ciufulesti noua coafura - 3 ori pentru ca ne aud vecinii - 9 ori pentru ca ne aude mama ta Din cele 36 de reusite rezultatul nu a fost satisfacator: - 6 ori pentru ca stateai pur si simplu intinsa - 8 ori pentru ca imi aminteai ca sunt gauri in stratul de ozon - 4 ori pentru ca mi-ai cerut sa ma grabesc, ca sa terminam odata - 7 ori pentru ca a trebuit sa te trezesc sa-ti spun ca am terminat - o data pentru ca mi-era teama ca te-am ranit din cauza ca te-am simtit miscandu-te.. IUBITULUI MEU: Am senzatia ca incurci putin lucrurile. Iata motivele pentru care n-ai fost in stare de mai mult decat ti-a reusit: - 36 ori pentru ca n-ai venit deloc acasa - 5 ori pentru ca ai venit beat si te-ai dat la pisica - 21 ori pentru ca nu ti s-a sculat - 33 ori pentru ca te-ai terminat prea repede - 19 ori pentru ca s-a culcat inainte de a incepe - 38 ori pentru ca ai lucrat pana tarziu - 10 ori pentru ca aveai un carcel in talpa - 29 ori pentru ca trebuia sa te trezesti devreme ca sa joci golf - 2 ori pentru ca te-ai batut si ai primit un sut in testicule - 4 ori pentru ca ti s-a intepenit fermoarul de la pantaloni - 3 ori pentru ca ai racit si iti curgea nasul - 2 ori pentru ca ti-a intrat o tepusa in deget - 20 ori pentru ca ai uitat la ce te-ai gandit toata ziua - 6 ori pentru ca te-ai terminat in pijama, in timp ce citeai carti porcoase - 98 ori pentru ca n-ai avut timp deoarece trebuia sa te uiti la meci Iar cand am fost impreuna, si stateam intinsa nemiscata, era din cauza ca m-ai confundat cu cearsaful. Si nu despre stratul de ozon vorbeam, ci te intrebam cum ti-ar place mai mult, pe la spate sau in genunchi... Iar cand ai simtit ca m-am miscat, s-a intamplat din cauza ca ti-ai dat drumul la gaze, si eu incercam sa primesc aer. Sau mai "popular": Boul: Ti-aduci aminte la pascut Cand eu am vrut si tu n-ai vrut, Am insistat si te-am rugat Si mi-ai cedat... Vaco... Vaca: Ti-aduci aminte la pascut Cand tu ai vrut si eu n-am vrut Si m-ai rugat si-ai insistat Si ti-am cedat Si mi-a placut Si-as mai fi vrut, Da n-ai putut... Boule... http://forum.softpedia.com/lofiversion/index.php/t129502.html _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
| Subiect: Re: ION Mar 17 Noi 2009, 08:22 | |
| De acord cu tine, Ion. Cu o mica mare diferenta de opinie: barbatul nu are cum sa fie 100% barbat, dupa cum nici femeia nu are cum sa fie 100% femeie . De ce? Pentru ca nu sunt: fiecare barbat are parti feminine (fie ca recunoaste sau nu ) si fiecare femeie are parti masculine (yin si yang, remember?!) . Asta face ca -de fapt- intregul sa fie complet si...intreg, prin fiecare fiinta in parte, fie ea femeie sau barbat. A vedea doar barbatul 100% sau femeia 100% ar insemna sa vezi doar o parte, in niciun caz intregul, in complementaritatea sublima a laturilor sale feminine si masculine. ps: priveste avatarul Zarazei si ai sa vezi imaginea intregului, a fiintei umane, fie ea barbat sau femeie ... _____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha | |
| | | dolion
| Subiect: Re: ION Mar 17 Noi 2009, 08:22 | |
| Ma uit in jur si observ: mai multe femei decat barbati. Sunt norocosi. Au de unde selecta: mai buna, mai frumoasa, mai inteligenta. Intrebarea: "Ce a fost mai intai, barbatul sau femeia?" nu-si are sensul. Stim cu totii ca, D-zeu a creat femeia dintr-o coasta de-a lui Adam, deoarece, acesta incepuse sa se plictiseasca. Nu stiu altii cum sunt, dar eu, cand ma uit la colegii mei barbati, am tras urmatoarea concluzie: pot fi clasificati in trei categorii. Acestea sunt: -pustani: care imi spun buna si ma considera o pustoaica si fac glume de liceu. -misogini: care cred ca Universul graviteaza in jurul lor si spun printre dinti:"Buna ziua"! -respectabili:care stiu ca femeia merita atentie si spun: "Sarut mana". Ieri, discutam cu un coleg din categoria pustanilor. El fericit ca s-a nascut barbat, ca nu e stresat, ca nu are menstruatie. I-am zis: Mi-as dori sa fiu pentru o zi barbat. Sa vad viata prin ochii vostri. Mi-a raspuns: Iti imprumut cu placere creierul meu pentru o zi si adauga: daca as avea corpul tau, nu as avea incredere in niciun barbat. Avantajele de a fi barbat, din punctul meu de vedere: -nu iti faci griji dimineata ca ai cearcane si trebuie sa le maschezi cu anticearcan; -nu te superi ca ti s-a rupt dresul, ultimul pe care-l aveai si este o zi importanta pentru tine; -poti bea bere fara sa mergi de 10 ori la toaleta -vezica barbatilor e special adaptata pentru asta; -poti injura linistit, nu se uita nimeni stramb la tine; -nu ti se fac avansuri pe care trebuie sa le respingi diplomatic; -nu stai sa numeri caloriile; -nu te epilezi; Dezavantaje: -nu atragi priviri printr-o tinuta sexy; sau poate doar daca este foarte sexy ; -nu stii sigur ca pruncul tau e al tau; -nu porti tocuri, deci nu poti sfida lumea de la inaltime - inaltimea tocurilor; As vrea sa fiu barbat, dar studiile arata ca, ei traiesc mai putin...asa ca, raman la ce sunt: femeie, feminina, dar nu feminista. In spatele oricarui barbat puternic, sta o femeie puternica. INTOTDEAUNA! Se poate verifica. Un articol de Claudia Groza http://www.garbo.ro/articol/Lifestyle/2088/Barbati-versus-femei.html _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | Ion
| Subiect: Re: ION Mar 17 Noi 2009, 14:37 | |
| Multumesc pentru raspuns, Cristina!
"Barbatul sa fie 100% barbat, si femeia sa fie 100% femeie."(Ion) Sa fie este souhaitable.
"Cu o mica mare diferenta de opinie: barbatul nu are cum sa fie 100% barbat, dupa cum nici femeia nu are cum sa fie 100% femeie ."(Cristina). N-are cum asta e realitatea.
De la sa fie pana la a fi este mare diferenta. Ceea ce nu contrazice pe n-are cum sa fie. Dimpotriva.
Si ,apoi, ce urat suna expresiile:
Barbate, nu fi muiere! Femeie, fii barbata!
O zi buna! Ion | |
| | | Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
| Subiect: Re: ION Mar 17 Noi 2009, 18:02 | |
| - Ion a scris:
- Multumesc pentru raspuns, Cristina!
Cu multa placere, Ion! - Ion a scris:
- "Barbatul sa fie 100% barbat, si femeia sa fie 100% femeie."(Ion)
Sa fie este souhaitable. Exact, adica o simpla dorinta a omului ce nu se poate vedea in integralitatea sa si nimic mai mult . - Ion a scris:
- "Cu o mica mare diferenta de opinie: barbatul nu are cum sa fie 100% barbat, dupa cum nici femeia nu are cum sa fie 100% femeie ."(Cristina).
N-are cum asta e realitatea. Exact, asta este realitatea, fie ca ne place sau nu: fiecare barbat are o latura/insusire feminina, dupa cum fiecare femeie are o latura/insusire masculina. - Ion a scris:
- De la sa fie pana la a fi este mare diferenta.
Este o diferenta, intr-adevar. Insa cit de mare sau mica este diferenta, numai puterea propriei vointe ne-o va spune. Vointa este cea care va face ca souhaitable sa devina realitate. Secretul este ca vointa sa nu contravina Legii ...Pentru ca, oricita vointa si dorinta am avea, ea nu va deveni realitatea nicicind, daca va contraveni legilor/principiilor universale: nu au cum . - Ion a scris:
- Ceea ce nu contrazice pe n-are cum sa fie. Dimpotriva.
Mai priveste o data avatarul Zarazei . - Ion a scris:
- Si ,apoi, ce urat suna expresiile:
Barbate, nu fi muiere! Femeie, fii barbata! Orice este limitat si vulgar suna urit . - Ion a scris:
- O zi buna!
Ion Asemenea! Cristina _____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha | |
| | | zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: ION Mar 17 Noi 2009, 19:46 | |
| - Cristina a scris:
- zaraza26 a scris:
Si eu simt ceva asemanator. Abia de la 40 incolo simt ca traiesc. Pana la 40 nu aveam destula experienta, nu am citit carti si pe unii oameni care m-au ajutat sa-mi dau seama cine sunt si ce vreau. Mi se potriveste varsta maturitatii, acum e momentul sa ma joc! De citit, citeam si atunci mult si deseori le preferam compania in detrimentul companiei oamenilor. Cit despre experienta (vietii) era mai deloc, dar eram si nabadaioasa rau, incapatinata, la mine prieteniile cu baietii nu durau mai mult de trei zile, ii suspectam pe toti de minciuna si prefacatorie, la petreceri stateam doar o ora si niciodata dupa miezul noptii, nu ieseam din casa cu zilele, bref salbatica de-a dreptul ! Sotul meu s-a chinuit mult ca sa-mi cistige increderea si respectul . Doar iubirea si devotamentul lui m-au mai temperat . Ce-i drept, odata ce m-a "cistigat" ... a lui am fost si sunt, pe vecie : e un adevarat privilegiu sa imbatrinesc alaturi de el ! Ca doua file ale unui roman de dragoste :
Nu stiu ce am vrut sa spun cu "nu am citit carti". Parca am sarit cateva cuvinte. Realitatea e asa: am citit beletristica pana sa ma casatoresc, ca am avut timp. Pe urma a venit o perioada in care am citit foarte putin, iar de cand am simtit nevoia sa aflu mai multe despre credinta, viata, scopul vietii, am citit nu mult, dar carti care simteam ca ma ajuta sa ma cunosc. | |
| | | Ion
| Subiect: Re: ION Mar 17 Noi 2009, 23:03 | |
| Da l-am privit cu atentie. In avatarul zarazei e prea multa simetrie dpv. geometric. Pentru mine intregul poate fi alcatuit si din jumatati cu geometrie variabila. Chiar inegale!
Principalul este insa ca intre cele doua parti sa existe o congruenta. In sensul unui acord intre gandurile, sentimentele, convingerile partilor, si in comportamentul lor.
Atunci cele doua parti sunt compatibile, intre ele exista un echilibru, si pot defini intregul.
O zi buna! Ion | |
| | | ostrovna
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
| Subiect: Re: ION Mar 17 Noi 2009, 23:07 | |
| - Ion a scris:
- Da l-am privit cu atentie. In avatarul zarazei e prea multa simetrie dpv. geometric.
Pentru mine intregul poate fi alcatuit si din jumatati cu geometrie variabila. Chiar inegale!
Principalul este insa ca intre cele doua parti sa existe o congruenta. In sensul unui acord intre gandurile, sentimentele, convingerile partilor, si in comportamentul lor.
Atunci cele doua parti sunt compatibile, intre ele exista un echilibru, si pot defini intregul.
O zi buna! Ion Corect:) Noapte buna:) | |
| | | Cristina
| Subiect: Re: ION Mier 18 Noi 2009, 07:23 | |
| - zaraza26 a scris:
-
carti care simteam ca ma ajuta sa ma cunosc. _____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha | |
| | | Cristina
| Subiect: Re: ION Mier 18 Noi 2009, 07:49 | |
| - Ion a scris:
- Da l-am privit cu atentie. In avatarul zarazei e prea multa simetrie dpv. geometric.
Pentru mine intregul poate fi alcatuit si din jumatati cu geometrie variabila. Chiar inegale!
O zi buna! Ion Intr-adevar, avatarul Zarazei reflecta simetria/echilibrul perfect/ideal ! Dar asta nu inseamna ca echilibrul nu poate fi atins de parti ale aceluiasi intreg (fie ele si nesimetrice). Fiinta umana -fie ea barbat sau femeie- este un intreg, cu parti/ insusiri feminine si masculine, intr-o proportie mai mica sau mai mare, dar un intreg. Da, sunt absolut de acord cu tine: concordia si armonia unui intreg sunt date inclusiv de modul echilibrat prin care se completeaza partile aceluiasi (UNU) intreg (indiferent daca partile sunt simetrice sau nu). Toate sunt unul, dar sunt percepute de noi ca fiind separate (vezi inclusiv teoria campului unificat, conceptul de Univers ca o holograma). Tot ceea ce se afla in afara noastra este o oglinda. Ne aflam intr-o mare de oglinzi. Fiecare oglinda exprima o perspectiva a noastra dintr-un anumit punct de perceptie. Creatia materiala este lumina prinsa in capcana gravitatiei. Orice fiinta este o holograma forma gand proiectata in dimensiunea spatiu / timp. Omul -femeie sau barbat- este o forma gand divina proiectata, din dimensiunile superioare, in universul material. O zi senina! Cristina _____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha | |
| | | zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: ION Joi 19 Noi 2009, 09:28 | |
| - Ion a scris:
O zi buna! Ion Nu poti sa impaci pe toata lumea! Unii impart intregul in 55/45%, altii in 60/40%. Am senzatia ca desi mi-as descrie si eu relatia intr-un procent de 60/40% asa, ochiometric, vad numai o fateta a realitatii. Din alt punct de vedere s-ar putea sa fie 40/60%. Cu alte cuvinte, o fi cantand in casa cocosul, dar am si eu "puterea" mea, macar in ce priveste propria mea personalitate, propriile mele relatii cu realitatea. | |
| | | Cristina
| Subiect: Re: ION Joi 19 Noi 2009, 10:02 | |
| Asa este, frumoasa Zaraza : o fi cintind in casa cocosul, dar tot gaina face ouale ... Si cind le da viata, cu voia Domnului, si cind le cocoloseste/ingrijeste pentru viitorul speciei si a cuibului, dar si cind ... le sparge-n tigaie pentru a-l satisface pe cocos . Serios, acum, atita timp cit barbatul si femeia se respecta reciproc, se completeaza armonios, bref sunt/devin UNUL, este ok . _____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha | |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: ION Joi 19 Noi 2009, 11:38 | |
| - Cristina a scris:
- Asa este, frumoasa Zaraza : o fi cintind in casa cocosul, dar tot gaina face ouale ... Si cind le da viata, cu voia Domnului, si cind le cocoloseste/ingrijeste pentru viitorul speciei si a cuibului, dar si cind ... le sparge-n tigaie pentru a-l satisface pe cocos .
Serios, acum, atita timp cit barbatul si femeia se respecta reciproc, se completeaza armonios, bref sunt/devin UNUL, este ok . Asa e cum spui, m-ai inteles bine, draga mea! | |
| | | Ion
| Subiect: Re: ION Joi 19 Noi 2009, 14:25 | |
| Berceanu, Basescu si Cristian Paturca cantau asa in 2004 :
« Mai bine gloan, decat activist, Mai bine mort, decat comunist! »
Corectare si continuare :
Mai bine ciolan, mereu traseist, Mai bine bogat ca fost comunist. Saracii de foame n-au deecat sa moara, Iar prostii, sa ne lase-n pace. Sau sa plece din Tara. Noi ne-am luptat ca sa pastram Puterea, Si vom sta pe ea cat ne este vrerea.
Libertate-ati vrut? Atunci de ce va plangeti? N-aveti decat cureaua voastra sa v-o strangeti. Voi stati pe loc. Noi, « Tot Inainte! » De-aceea vi se pare ca va lipseste-un dinte Cand ne muscati pe noi. Si chiar pe Presedinte!
Nu este treaba voastra sa ne judecati. Voi n-aveti dreptul decat sa ne votati. Din patru-n patru ani, noi va chemam la vot, Cand cu acesta puteti sa spuneti tot. Ca suntem drepti, cinstiti, ca fosti comunisti, Numai ca…unii, ce se dau ziaristi, Ne critica intr-una, crezand ca ne va fi rusine, Si intr-o zi vom spune : Pa! Si numai bine!
Nu! Pentru ca orice s-ar spune : Mai bine ciolan, mereu traseist, Mai bine-i bogat ca fost comunist…
Cum niciodata nu se-ntampla o asa minune, Fratilor, cu drept de vot, ascultati acum la mine : Spuneti cand mergeti cu votul la urne Sa nu mai fie nicun comunist, Nici urma de corupt, sau traseist,
Doua mandate. Sa va intre bine-n gand! Ne-am saturat de voi! Altii la rand. | |
| | | Cristina
| Subiect: Re: ION Joi 19 Noi 2009, 17:02 | |
| Bravo, Ioane ! Mai zi-ne, coane! Concluzia: Votati Basescu! Si-ofiliti Crinii lu' Iliescu! _____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha | |
| | | Ion
| Subiect: Re: ION Vin 20 Noi 2009, 03:43 | |
| Multumesc, Cristina, Iaca mai zic una:
CE-S ALEA SARBATORI?
In Tara-n care-ti da fiori, Cand te gandesti ca poti sa mori De grip-adusa de berze sau de ciori, Te-ntrebi :Ce-s alea Sarbatori?
In Tara-n care-s trasi pe sfori, Din patru-n patru ani alegatori De deputati si senatori, De Tara si de Neam jefuitori, Te-ntrebi :Ce-s alea Sarbatori?
In Tara-n care fac ce vor, Alesii nostri de popor, De can’ s-alesi si pana mor, Te-ntrebi :Ce-s alea Sarbatori?
In Tara-n care vrei sa mori, Cu oameni harnici, primitori De oaspeti, la nevoie saritori, Chiar daca unii-s malfaiteuri, De ce n-au oare Sarbatori, Acei ce-s multi si care vor O Tara buna ca si Mama lor?
In Tara-n care vrei sa mori, Poti sa ramai, sau mai bine zbori Spre alte Tari, cu nume de fauritori De visuri, in care, chiar unii servitori, Stiu si ei ce-s alea Sarbatori!
Raspunsu-i unul, Oameni buni, Si vine de la Strabuni :
« Caci Saracu’ n-are Soare, Nici zile de Sarbatoare, Numai zile lucratoare »,
De cand se naste pana moare. Asta e dreptate, oare?
Ion | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: ION Vin 20 Noi 2009, 03:55 | |
| Dureros adevăr grăiesti, bade Ion! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: ION Vin 20 Noi 2009, 08:27 | |
| - Ion a scris:
CE-S ALEA SARBATORI?
Of, of! | |
| | | Ion
| Subiect: Re: ION Sam 21 Noi 2009, 01:55 | |
| Pentru ca tot se voteaza duminica, iata o parte dintr-un plugusor:
Si una mai veche, Sa fie cu pereche: ............................... Mai acu' 5(3) ani, Badica Traian Ba…se..scu..la din pat Si-asa a tipat : Ii voit rage-n teapa, Am sa-i bag la apa Iar cei care scapa, Daca balta seaca, Si ajung la mal, Le bag nominal, Fara mita la tambal:
Sa scapam de voi, Tara de noroi, De cei treidoidoi. E-nfricosator! Toti se cearta-n cor:
-Tu esti dictatoru’! (unii ii duc doru’) -Voi sunteti poporu’? -Tu esti delatoru’, Tu esti vanzatoru’!
-Voi dormiti in post, -Platiti fara rost, Mereu in ispita, Toti luarati mita..
Ia mai strigati mai…. Iarna-i grea, Muierea-i rea, Vacilor n-am ce le da, Vai de Tarisoara, Libertatea, Vai de muiculita mea! .................................
Ion
Pentru Duminica, eu zic asa:
"N-ar fi rau sa fie bine!" | |
| | | yzzy
Numarul mesajelor : 1937 Varsta : 60 Localizare : Deva Data de inscriere : 16/01/2009
| | | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: ION Mar 01 Dec 2009, 01:19 | |
| - zaraza26 a scris:
- Ion a scris:
CE-S ALEA SARBATORI?
Of, of! Hai să continui eu: acele zile în care te simti bine sunt sărbători, adică fiecare zi poate fi ca o sărbătoare. Păi, nu? Cel putin asa simt eu. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Ion
| Subiect: Re: ION Mar 01 Dec 2009, 01:33 | |
| Teorema Cand etse Sarbatoare, atunci esti Fericit. Reciproc : Cand esti Fericit, atunci e Sarbatoare.
Demonstratie(incercare)
CAND ESTI IN SARBATORI? Motto :” Love is love’s reward”( John Dryden)
Cand vezi copii de cativa anisori, Tragand de mana niste bunisori, Prin Parcul Zoo pe la capriori, Pe langa lacul plin de pestisori, Te-ntrebi : Ce-s astea, oare? Nu sunt sarbatori?
Cand vezi fetite mandre si inalti feciori, In tara cu munti inalti pana la nori, Cu ape limpezi si campul plin de flori, Mergand descult, cum se trezesc in zori, Prin holda-nalta pan-la subtiori, Scaldand in roua rumeni obrajori, Te-ntrebi : Ce-s astea, oare? Nu sunt Sarbatori?
Cand vezi pe strada-un batranel, Cu parul nins, si-n toiegel, Intrebi, apropiindu-te de el : Hei! Cand poti sa spui ca esti in Sarbatori? Cu tonul bland, si-ncetisor, In coltul gurii zambitor, Raspunse-n graiul tuturor : Atunci cand speri si nu omori In tine IUBIREA DE VALORI! Atunci vei fi mereu in SARBATORI! -Q.E.D.- Ion Urez tuturor cititorilor acestui Popas, sa fie tot timpul in Sarbatori. | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: ION | |
| |
| | | | ION | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |