__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| ION | |
|
+17apocalyptica Diaporevomenos Confucius CRUCIAT VOTAN delta nicuvar zuum Blue yzzy dolion Cristina ostrovna silverstar Emil Condor zaraza26 abbilbal 21 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Ion
Numarul mesajelor : 5072 Localizare : USA Data de inscriere : 29/10/2009
| Subiect: Re: ION Vin 04 Iun 2010, 05:01 | |
| Multam de intrebare, bade!!
Nu, bade, nu mi-e lehamite de ce e in Tara noastra. Ci de calculatorul asta vechi si batran. Ca si proprietarul. Il astept pe fiul meu sa vina sa-mi cumpere altul. Si, parca, e un facut. Nu e deajuns ca s-a stricat computerul, nu merge bine, dar, in plus, mai probleme si cu un ochi.
Vorba ceea: noii sa fim sanatosi, ca belele curg garla... Dar nu trebuie luat totul asa in tragic. Nu e deajuns raul care nii-l fac altii. Ne mai facem si noi,noua insine.
Sau, cum zice poetul : "Nu e un rau ca ne-am nascut, Mai vrem si-al dopilea rau?"
S-apai, e om cine prijoane, nu ciine da, nu-i asa? Or, romanu' nost e tare rabdator. Si tane la tavalealla. Sa nu dea Dumnezeu omului cat poate sa duca el.
Au fost perioade si mai grele decat acum. Si au trecut.
Romanului, cand i-a fost mai greu, a cantat, a dat-o pe glume. Ca suferinta sa-i fie mai mica.
Acu', e drept ca e greu sa suporti cand vezi ce ai putea sa ai, dar nu poti. Si e si mai greu cand vezi ca altii "pot".
Singurul lucru care ne ramane este credinta.
"Credinta-n zilele de-apoi E singura tarie-n noi. Ca multe-s tari cum credem noi, Si mane nu-s" (George Cosbuc)
Noapte bune, romane! Oriunde ai fi acum. Ion | |
| | | Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
| | | | zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: ION Vin 04 Iun 2010, 09:27 | |
| Sa ne aducem aminte de alte vorbe ale lui Cosbuc, sa ne incalzim sufletul ravasit din aste vremuri:
Patria romana
Patria ne-a fost pământul Unde ne-au trăit strămoşii, Cei ce te-au bătut pe tine, Baiazide, la Rovine, Şi la Neajlov te făcură Fără dinţi, Sinane,-n gură, Şi punând duşmanii-n juguri Ei au frământat sub pluguri Sângele Dumbrăvii-Roşii. - Asta-i patria română Unde-au vitejit strămoşii!
Patria ne e pământul Celor ce suntem în viaţă, Cei ce ne iubim frăţeşte, Ne dăm mâna româneşte: Numai noi cu-acelaşi nume, Numai noi români pe lume Toţi de-aceeaşi soartă data, Suspinând cu toţi odată Şi-având toţi o bucurie; Asta-i patria română Şi ea sfânta să ne fie!
Patria ne-o fi pământul Unde ne-or trăi nepoţii, Şi-ntr-o mândră Românie De-o vrea cerul, în vecie, S-or lupta să ne păzească Limba, legea românească Şi vor face tot mai mare Tot ce românismul are: Asta-i patria cea dragă Şi-i dăm patriei române Inima şi viaţa-ntreagă. | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: ION Vin 09 Iul 2010, 03:04 | |
| - zaraza26 a scris:
- ...Cosbuc:
Patria romana
Patria ne e pământul Celor ce suntem în viaţă, Cei ce ne iubim frăţeşte, Ne dăm mâna româneşte: Numai noi cu-acelaşi nume, Numai noi români pe lume Toţi de-aceeaşi soartă data, Suspinând cu toţi odată Şi-având toţi o bucurie; Asta-i patria română Şi ea sfânta să ne fie! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Ion
| Subiect: Re: ION Vin 09 Iul 2010, 05:05 | |
| Pentru mine, ca elev de liceu, Cosbuc a insemnat mult. Foarte mult. "Moartea lui Fulger" o stiam pe dinafara. Ca si alte poezii ale lui Geoge. Ca si Eminescu dealtfel. Carora le zic:
Multumesc George Multumesc Mihai
Cu voi romanul nostru merge-n rai. Cu rima si in ritmul vostru Ne-a mai trecut necazul nostru. Cu voi traim, la voi ne plangem, De cand ne nastem si pana cand ne stingem. Cu voi traim, la voi ne palngem! Multumesc, George! Multumesc, Mihai!
Iar in final, va cer acum la toti iertare Pentru cuvintele urat mirositoare, Scrise cu talc in textul de mai sus (pe care nu l-am scris aici).
Si-apoi ma duc, ma duc, m-am dus La vest de vest, inspre apus, Unde voi sta tacut, si-ascuns.
Asta nu de frica pentru tot ce-am spus, Ci pentru ca : Ca suffit! E de ajuns De cand latram, scuipam, si iar latram Si de necazuri nu scapam.
Ele se tin lant, ceas dupa ceas. « Invata-ne sa plangem, DOINO, C-atat ne-a mai ramas ! » Merci, George! Merci, Mihai! Merci! Atunci raspunse Doina cu dulceata-n glas :
Plangeti, oameni, si oftati, Plangeti, oameni, si iertati, Plangeti ,dar sa nu uitati Pe poetii ce-au cantat Comunistii din palat, Iar acum sunt in senat! Ii vezi, Geroge? Ii vezi, Mihai? Ii vezi?
Nu-mi spui nimic si stai ingandurat… Si-atunci, mi-aduc aminte ce ne-ai spus odat : « Cand nu vom mai putea rabda, ……………………………… » Merci, George! Asa, George! Da! Da! « Zdrobiti oranduiala, cea cruda si nedreapta, ………………………… » Merci, Mihai! Asa, Mihai! La lupta si la fapta!
Azi la Búdopesti, Maine-n Bucuresti!
Poezia postata de zaraza26, imi place mult. Pacat insa ca acum, asa se pare, as vrea sa ma insel, suntem iar....
La rascruce de vanturi, Cu gheare de vuluturi, Ne fura pamanturi, Nu poti sa-i mai saturi....
Cum poti sa-i inlaturi ?
Cu diplomatie, Si cu omenie ? Biata, Romanie, Dumnezeu mai stie !
-Ioane, vino acasa, Sa vezi ce ramasa, In Tara-ti Frumoasa, Tu n-ai loc la masa !
Te facura slugi, Tu uitasi de rugi. Daca esti in blugi, Nu te-ntepi in rugi?
-Vad ca-n Tara n-am noroc, De mine-si batura joc, Ma vandura ca pe porc, Colo-n targ-la Iarmaroc.
Asa ca... mai bine ma-ntorc
Acolo am stapan, Desi nu-i roman, De n-oi fi nebun, Poate, nu stiu, e mai bun?! ......................................
Noapte buna, romane! Oriunde ai fi acum
Ion
| |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: ION Mier 15 Dec 2010, 01:29 | |
| Ce faci vecine dragă? Esti pregătit pentru sărbătorirea Crăciunului sau mai ai ceva cumpărături de făcut. Americanii stiu că sunt buni în a atrage omul prin magazinele lor, nu-i asa? Îti doresc să te bucuri alături de cei dragi tie, de sfârsitul acestui an. Sărbători fericite! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Ion
| Subiect: Re: ION Mier 15 Dec 2010, 04:53 | |
| Multumescdeintrebare, vecine!
Pe aici a inceput sa fie frig. Azi a nins un pic in Long Island.
Cu Craciunul asa e. Aici au inceput pregatirile demult. Cumpara tot ce gasesc. Desi in fiecare an sunt aceleasi lucruri, ei le cumpara. Eu le mai pastrez, dar ei, asa cred, le arunca si isi cumpara altele in fiecare an.
Toti si-au impdobit casele cu luminite multe inca de cand era cald si frumos. Ti-e mai mare dragul sa te plimbi seara sa le vezi. Parca esti in lumea basmelor.
Nu am facut cumparaturile pana acum. Mergem, ca in fiecare an, la niste prieteni. Anul acesta suntem deja invitati in doua locuri.
Cadorile nu le-am cumparat inca. Lasam, ca intotdeauna, pe ultima suta de metri. Ca nu ne hotarim ce sa luam. Nu e usor.
Cu gandul la Tara noastra, cu gandul la cei dragi, departe de noi, incercam sa petrecem Sarbatorile de anul acesta tot aici.
Iti multumesc pentru urari. La randu-mi iti doresc la fel, tie si intregii familii: Sarbatori Fericite! Sanatate! Ca e mai buna ca toate.
Pentru tine, si pentru toti cei din "Lumina Lumii", , o dedicatie :
Viata ca o carte
Viata noastra-i ca o carte:
Mai dai o fila cand esti tanar, si mergi mai departe, Mai scazi o fila cand esti in varsta, si mai trece-o parte Privesti in urma si te-ntrebi acum, Cand ai parcurs o buna parte din al tau drum, ( sau Cand ai ajuns la ultimul volum:)
“Credinta-i val, iubirea-i vant si viata fum?”
Da, da, da…. Aveai dreptate-atuncea, barde! E val si vant, si fum din cartea care arde, Mocnind incet, sau izbucnind in flacari, Asa e viata: amara-n certuri si dulce-n impacari. Ajuta-ne, Doamne, fa-ne mai buni, impaca-ne, Doamne! Asa noi Te rugam de veri si ierni, si de atatea toamne…
Sarbatori Fericite tuturor!
Ion
| |
| | | VOTAN
Numarul mesajelor : 630 Localizare : brasov Data de inscriere : 25/11/2010
| Subiect: Re: ION Mier 15 Dec 2010, 11:50 | |
| Las' ca de frig nu duce nimeni lipsa...E minus la credinta,dar ce ne mai miram,mai ales ca au aparut brazii cu fundul in sus!!!!!!! _____________________ CE NU TE OMOARA TE INTARESTE !! | |
| | | ostrovna
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
| Subiect: Re: ION Mier 15 Dec 2010, 14:41 | |
| Asa e viata: amara-n certuri si dulce-n impacari.
Ioane frumosssss;)
SARBATORI FERICITE ITI DORESC DIN INIMA MEA!!!!
GETA! | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: ION Joi 16 Dec 2010, 01:25 | |
| Aici iarna si-a intrat în drepturi depline: multă zăpadă si tot atâta frig. Tot ce sper e să nu dureze prea mult - eu mă satur repede de sezonul ăsta. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: ION Joi 16 Dec 2010, 08:57 | |
| |
| | | dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
| Subiect: Re: ION Joi 16 Dec 2010, 09:09 | |
| Multumim, Ion, pentru dedicatie, iti doresc sarbatori fericite si frumoase si fara dor de tara, ca nu se merita sa te consumi pentru ce-i aici! _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | CRUCIAT
Numarul mesajelor : 1568 Data de inscriere : 28/10/2010
| Subiect: Re: ION Dum 26 Dec 2010, 11:55 | |
| | |
| | | abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: ION Dum 26 Dec 2010, 15:53 | |
| Cruciat, este foarte frumoasă dedicaţia ta muzicală, dar să nu invadezi forumul cu un anumit tip de subiecte. La rubrica Religii avem şi muzică creştină. | |
| | | CRUCIAT
| Subiect: Re: ION Dum 26 Dec 2010, 15:55 | |
| a fost doar de bun gasit si de salut! de regula nu-s vorbaret si nici...cintaret _____________________ Doctor Cross
| |
| | | abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: ION Dum 26 Dec 2010, 16:09 | |
| Cruciat, să fii vorbăreţ şi cântăreţ. Ne plac aceşti oameni. Dar să fie fiecare treabă în casa ei. Altfel îmi dai mie de lucru să le mut. | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: ION Dum 26 Dec 2010, 19:11 | |
| Este un gest foarte frumos să intri în casa (Popasul) fiecărui utilizator să-i urezi de bine cu ocazia sărbătorilor. Sărbători fericite, vecine! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: ION Sam 15 Ian 2011, 17:25 | |
| Ionică pe unde esti frate? Te-ai ascuns sub zăpezile uriase de pe Long Island? Să-ti fie doar bine acolo unde esti, prietene! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Ion
| Subiect: Re: ION Sam 15 Ian 2011, 22:07 | |
| Multumesc de vizita si de urari tuturor.
Asa e, Emil! La noi a nins, anul acesta, ca niciodata. Sunt nametii cat masinile. Iar in parcari, pe la mall-uri, sunt munti de zapada.
Ceea ce nu e rau deloc. E sanatos chiar.
Si mai vine... Ne-au adus lopeti, ca deobicei, multe, multe.... Glumesc cu colegii de la magazin, si cu clientii. I-am spus managerei sa puna un anunt pe lopeti:
Buy one, get the snow for free!
Ca astia asa-s obisnuiti aici. Sa le dai ceva mai ieftin, sau pe gratis.
Le-am mai zis ca oferta e limitata. Ca nu se stie daca mai ninge. Bine ca nu s-au inghesuit, dar le-a placut poanta.
Mai bine zapada, decat inundatii. Ca in Brazilia.
Glumim, ce sa facem. Dar e frumos.
Acum incep pregatirile pentru o mica vacanta de primavara in Tara. Asa ca o sa fiu cam ocupat. Am frati, rude, prieteni, nepoti. E bine sa nu te duci cu mana goala. Desi ei ne asteapta numai sa ne vada. O data pe an e cam putin. Dar acum biletele de avion sunt scumpe si au limitat destul de mult bagajele. Facem cumva sa fie bine.
O iarna frumoasa si sanatoasa tutoror! Ion
Doamne-ajuta!
| |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: ION Sam 15 Ian 2011, 23:11 | |
| Asa este, Ion, Coasta de Est a Americii de nord a fost lovită (si este în continuare) de o mare furtună de zăpadă. Aici vă prezint o familie din Long Island, vecini de-ai lui Ion: | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: ION Sam 15 Ian 2011, 23:15 | |
| Iar aici una dintre cele mai năprasnice furtuni de zăpadă din Nord America, în Canada de data asta, într-o provincie din Nord - Est, destul de aproape de... Polul Nord: | |
| | | dolion
| Subiect: Re: ION Dum 16 Ian 2011, 06:45 | |
| - Ion a scris:
Acum incep pregatirile pentru o mica vacanta de primavara in Tara.
Daca vii in tara, poate vine si Emil si ne putem intalni! Toti de la Popas, ca cine stie cand, sau daca, ne vom mai vedea vreodata; nu sunt pesimist, dar asta-i viata. Asa ca, ganditi-va daca se poate, noi cei din tara, putem veni oriunde spuneti voi. Brasovul ar fi la mijlocul distantelor tarii. Ar fi frumos! _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | CRUCIAT
| Subiect: Re: ION Dum 16 Ian 2011, 06:50 | |
| tragi turta pe spuza ta??? _____________________ Doctor Cross
| |
| | | dolion
| Subiect: Re: ION Dum 16 Ian 2011, 06:58 | |
| Cu draga inima va asteptam pe toti; taiem vitelul ca la intoarcerea fiului risipitor! Acuma, serios, ne putem intalni vreodata? _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | CRUCIAT
| Subiect: Re: ION Dum 16 Ian 2011, 07:01 | |
| Desigur! Putina bunavointa se cere. Eu vin f des la Brasov, dar cred ca ar trebui s-o "taiem" catre Arad mai intii! _____________________ Doctor Cross
| |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: ION | |
| |
| | | | ION | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |