LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
Casuta din padure (II) - Pagina 21 EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
Casuta din padure (II) - Pagina 21 EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
Casuta din padure (II) - Pagina 21 EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
Casuta din padure (II) - Pagina 21 EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
Casuta din padure (II) - Pagina 21 EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
Casuta din padure (II) - Pagina 21 EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
Casuta din padure (II) - Pagina 21 EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
Casuta din padure (II) - Pagina 21 EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
Casuta din padure (II) - Pagina 21 EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
Casuta din padure (II) - Pagina 21 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
Casuta din padure (II) - Pagina 21 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
Casuta din padure (II) - Pagina 21 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
Casuta din padure (II) - Pagina 21 EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
Casuta din padure (II) - Pagina 21 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
Casuta din padure (II) - Pagina 21 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
Casuta din padure (II) - Pagina 21 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
Casuta din padure (II) - Pagina 21 EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
Casuta din padure (II) - Pagina 21 EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
Casuta din padure (II) - Pagina 21 EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
23 Popasul brasov CPSF 1 Fantasy 1918 muzica_traditionala nicuvar taieri politica reclame google curiozitati mediu padure efremovivanantonovici sibiu comment-143 istorie Limba humanitas romana drumetie problema internet
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
Casuta din padure (II) - Pagina 21 I_vote_lcapCasuta din padure (II) - Pagina 21 I_voting_barCasuta din padure (II) - Pagina 21 I_vote_rcap 
Emil Condor
Casuta din padure (II) - Pagina 21 I_vote_lcapCasuta din padure (II) - Pagina 21 I_voting_barCasuta din padure (II) - Pagina 21 I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

Casuta din padure (II)

In jos 
+17
delta
nicuvar
Ion
Haifa
Cristina
silverstar
yzzy
aurora
rolia
zuum
ostrovna
Anahoret
dolion
abbilbal
cactus
Emil Condor
zaraza26
21 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 30 ... 40  Urmatorul
AutorMesaj
ostrovna

ostrovna

Numarul mesajelor : 13562
Varsta : 67
Data de inscriere : 03/03/2009

Casuta din padure (II) - Pagina 21 Empty
MesajSubiect: Re: Casuta din padure (II)   Casuta din padure (II) - Pagina 21 EmptyVin 13 Aug 2010, 19:42

zaraza26 a scris:
La serviciu paginile cu poze se incarca greu, asa ca prefer sa nu pun multe poze pe o pagina... Eu acum incarc pozele de acasa. La serviciu n-am nici timp, nici viteza de internet.

Casuta din padure (II) - Pagina 21 Dscn1589

Foarte frumoase flori!!

Zaraza mwah! mwah! mwah! hug
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

MesajSubiect: Re: Casuta din padure (II)   Casuta din padure (II) - Pagina 21 EmptySam 14 Aug 2010, 03:24

zaraza26 a scris:
...ochiul boului cumparat din piata. N-am putut sa ma abtin... imi place foarte mult, imi aduce aminte de gradina unde am crescut pana la o varsta.
Ce spui tu se potriveste pefect si primei părti ai vietii mele.

Vaza aceea din rubin este identică celei ce o avea mama în casă.
Este făcută la fabrica de sticlă din Dorohoi? smile

ostrovna

ostrovna

Numarul mesajelor : 13562
Varsta : 67
Data de inscriere : 03/03/2009

MesajSubiect: Re: Casuta din padure (II)   Casuta din padure (II) - Pagina 21 EmptySam 14 Aug 2010, 13:07

Emil Condor a scris:
zaraza26 a scris:
...ochiul boului cumparat din piata. N-am putut sa ma abtin... imi place foarte mult, imi aduce aminte de gradina unde am crescut pana la o varsta.

Emile cred ca e facuta la Tomesti jud.Timis smile
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

Numarul mesajelor : 8994
Varsta : 59
Localizare : Nasaud
Data de inscriere : 02/10/2008

MesajSubiect: Re: Casuta din padure (II)   Casuta din padure (II) - Pagina 21 EmptySam 14 Aug 2010, 20:48

Emil Condor a scris:
zaraza26 a scris:

Nu stiu unde e fabricata, am primit-o cadou la nunta mea de la o fosta colega si consateanca, ce a participat la nunta. Nu prea am vaze, cand am facut curat cu soacra-mea dupa nunta, multele vaze cu flori le-a pus, desteapta, pe un dulap. La un moment dat, pesemne cineva a vrut sa mute dulapul un pic, care era deja in mijlocul camerei. Praf s-au facut toate. Noroc ca nu erau cine stie ce, mai ales una mi-aduc aminte ca era cu model in relief pe dinauntru si se depusese mizerie si nu se mai putea spala. De atunci n-am mai reusit sa cumpar vaze. A mai primit fiica-mea una cadou si anul asta mi-am cumparat din piata cateva la un leu bucata Laughing dar de dimensiuni mici. Mai des am de pus flori mai mici, ca lacramioarele...

Rubin? Numai cu numele, nu e valoroasa.
Sus In jos
http://www.zarazaitsme.blogspot.com/
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Casuta din padure (II)   Casuta din padure (II) - Pagina 21 EmptyDum 15 Aug 2010, 20:38

zaraza26 a scris:
zaraza26 a scris:
Emil, ai dus la arhiva topicul... oh da!

Citat :
e ceva ereditar: trebuie să fii rupt din Dumnezeu.

Pai nu suntem absolut toti rupti din Dumnezeu?! Numai ca unii nu o stiu, nu realizeaza asta... scratch

Eeemiil, gata concediuuul... Laughing hug
Din păcate e gata...

La ce topic te referi, Zaraza dragă?

zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: Casuta din padure (II)   Casuta din padure (II) - Pagina 21 EmptyDum 15 Aug 2010, 20:39

Emil Condor a scris:
zaraza26 a scris:
zaraza26 a scris:
Emil, ai dus la arhiva topicul... oh da!

Citat :
e ceva ereditar: trebuie să fii rupt din Dumnezeu.

Pai nu suntem absolut toti rupti din Dumnezeu?! Numai ca unii nu o stiu, nu realizeaza asta... scratch

Eeemiil, gata concediuuul... Laughing hug
Din păcate e gata...

La ce topic te referi, Zaraza dragă?

Oh, pai nu mai stiu. Ala unde ai scris ca trebuie sa fii rupt din Dumnezeu. Pai suntem, numai ca unii nu o stiu, nu realizeaza asta.
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Casuta din padure (II)   Casuta din padure (II) - Pagina 21 EmptyDum 15 Aug 2010, 20:44

Hai să spunem că ai dreptate, Zaraza: da ai...
Toti suntem creati din El, de El, dar nu suntem toti ai Lui prin prisma faptului că nu-I slujim Artistului ce ne-a creat. Deciziile noastre fac separarea aceea.

Vizitator
Vizitator
Anonymous

MesajSubiect: Re: Casuta din padure (II)   Casuta din padure (II) - Pagina 21 EmptyDum 15 Aug 2010, 22:58

zaraza26 a scris:
Dar nu numai afara apar flori, ci si inauntru. La inceputul lui iulie a inflorit Asparagusul. Pentru prima data.

Casuta din padure (II) - Pagina 21 Dscn1623b
Ce frumos este asparagusul!! thumb_yello
Sus In jos
yzzy

yzzy

Numarul mesajelor : 1937
Varsta : 60
Localizare : Deva
Data de inscriere : 16/01/2009

MesajSubiect: Re: Casuta din padure (II)   Casuta din padure (II) - Pagina 21 EmptyLun 16 Aug 2010, 23:01

zaraza26 a scris:
Dar nu numai afara apar flori, ci si inauntru. La inceputul lui iulie a inflorit Asparagusul. Pentru prima data....
Nu am văzut niciodată florile asparagusului! Frumoase şi delicate!

Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Casuta din padure (II)   Casuta din padure (II) - Pagina 21 EmptyMar 17 Aug 2010, 00:38

yzzy a scris:
zaraza26 a scris:
Dar nu numai afara apar flori, ci si inauntru. La inceputul lui iulie a inflorit Asparagusul. Pentru prima data....
Nu am văzut niciodată florile asparagusului!
E o premieră si pentru mine. smile
Si asparagusul este una din legumele mele favorite. (Sper că vorbim despre aceeasi plantă. smile )

yzzy

yzzy

Numarul mesajelor : 1937
Varsta : 60
Localizare : Deva
Data de inscriere : 16/01/2009

MesajSubiect: Re: Casuta din padure (II)   Casuta din padure (II) - Pagina 21 EmptyMar 17 Aug 2010, 21:46

Emil Condor a scris:

Si asparagusul este una din legumele mele favorite. (Sper că vorbim despre aceeasi plantă. smile )
No, eu n-am păpat niciodată aşa ceva. Suspect Credeam că e doar o plantă decorativă. Question

Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Casuta din padure (II)   Casuta din padure (II) - Pagina 21 EmptyMier 18 Aug 2010, 00:10

yzzy a scris:
Emil Condor a scris:

No, eu n-am păpat niciodată aşa ceva. Suspect Credeam că e doar o plantă decorativă. Question
Asparagusul (o legumă foarte scumpă) se merită folosit datorită gustului bun ce îl dă la, spre exemplificare, o mâncărică de orez (de tip chinezesc). Tulpina este partea ce se mănâncă.

zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: Casuta din padure (II)   Casuta din padure (II) - Pagina 21 EmptyMier 18 Aug 2010, 19:01

Emil Condor a scris:
yzzy a scris:
Emil Condor a scris:

Asparagusul (o legumă foarte scumpă) se merită folosit datorită gustului bun ce îl dă la, spre exemplificare, o mâncărică de orez (de tip chinezesc). Tulpina este partea ce se mănâncă.

Nu cumva e vorba de sparanghel? Am cautat pe net asparagus, in speranta ca aflu cum de asparagusul poate fi papat. Vorba lui Yzzy... Si am gasit repede ca sparanghelul e o delicatesa intre legume! thumb_yello Denumirea stiintifica e Asparagus officinalis, deci e ruda cu asparagusul.
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: Casuta din padure (II)   Casuta din padure (II) - Pagina 21 EmptyMier 18 Aug 2010, 19:25

Am in gradina doi copacei. Un visin care a iesit pentru ca asa a vrut el si un prun pe care l-am plantat noi asta-primavara. Pe visin hai ca m-as pricepe cum sa-i tai un pic crengile, dar la prun, habar n-am... Asa ca te rog frumos, Emile, sa te uiti la ei si sa imi dai un sfat cum sa ii tai.

Prunul

Casuta din padure (II) - Pagina 21 Dscn1711h

Casuta din padure (II) - Pagina 21 Dscn1712

La visin o sa tai partea de sus, ca prea se imprastie niste bete lungi in toate partile... Si probabil o sa tai vreo doua bete si din lateral.

Casuta din padure (II) - Pagina 21 Dscn1713m

Casuta din padure (II) - Pagina 21 Dscn1714k
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Casuta din padure (II)   Casuta din padure (II) - Pagina 21 EmptyMier 18 Aug 2010, 23:52

zaraza26 a scris:
Emil Condor a scris:
yzzy a scris:
Emil Condor a scris:

Nu cumva e vorba de sparanghel? Am cautat pe net asparagus, in speranta ca aflu cum de asparagusul poate fi papat. Vorba lui Yzzy... Si am gasit repede ca sparanghelul e o delicatesa intre legume! thumb_yello Denumirea stiintifica e Asparagus officinalis, deci e ruda cu asparagusul.
Nu stiu cum îi spune în româneste (am căutat între timp si se pare că ai dreptate: se numeste sparanghel) dar la magazinele de aici se găseste sub numele de Asparagus.
M-am uitat în Dictionarul Englez si se pare că această denumire este folosită pentru un grup de plante.
Oricum, este o delicatesă, asa cum bine spui. Uite si poza acelui Asparagus ce se mănâncă (e diferit de cel postat de tine):
Casuta din padure (II) - Pagina 21 Aspara11

Ultima editare efectuata de catre Emil Condor in Joi 19 Aug 2010, 00:08, editata de 2 ori
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Casuta din padure (II)   Casuta din padure (II) - Pagina 21 EmptyJoi 19 Aug 2010, 00:00

zaraza26 a scris:
Am in gradina doi copacei. Un visin care a iesit pentru ca asa a vrut el si un prun pe care l-am plantat noi asta-primavara. Pe visin hai ca m-as pricepe cum sa-i tai un pic crengile, dar la prun, habar n-am... Asa ca te rog frumos, Emile, sa te uiti la ei si sa imi dai un sfat cum sa ii tai.
Descarc pozele pe calculatorul meu si voi amplasa un punct de culoare vizibilă la fiecare crengută ce trebuie tăiată, în locul indicat tăierii. De regulă, toate vârfurile noi (lăstari ori vlăstari) se taie. Vorbim de circa 30 - 50 cm ca lungime.
Voi reveni cu promsiunea făcută iar asta cât mai curând pentru că tăierea acestor copaci se face mai devreme decât la meri, peri, etc din cauză că sunt mai sensibili la frig. Momentul potrivit este când frunzele se îngălbenesc si cad, adică, aproximativ prin Septembrie, nu în Noiembrie ca la pomii mai rezistenti.

Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Casuta din padure (II)   Casuta din padure (II) - Pagina 21 EmptyJoi 19 Aug 2010, 01:01

Ok! Am revenit cu tăieturile aproximative:
La visin, asa cum spuneai si tu, vârfurile alea trebuiesc eliminate (în fiecare an, sau cel putin o dată la doi ani).
Nu reusesc să disting prea bine restul copacului asa că am trasat doar cele trei tăieturi din vârf. Celelalte crengute vor fi tăiate cam în acelasi fel: lăstarii retezati aproximativ 80 - 90% din lungime
Casuta din padure (II) - Pagina 21 Dscn1710
La prun, poti tăia vârful copacului de la linia galbenă sau de la cea albastră.
Eu as merge după lungimea arătată de linia galbenă.
Cele două crengute de la baza copacului să fie eliminate cu desăvârsire, adică 1 - 2 cm de la tulpina pomului.
Tăieturile să fie făcute cu un ferăstrău cu dinti fini, micuti care să taie foarte bine sau cu o foarfecă bine ascutită..
Casuta din padure (II) - Pagina 21 Dscn1711

http://www.incasa.ro/Unelte_de_gradinarit_pentru_taierea_pomilor_4054_815_1.html

zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: Casuta din padure (II)   Casuta din padure (II) - Pagina 21 EmptyJoi 19 Aug 2010, 12:05

Emil Condor a scris:
Ok! Am revenit cu tăieturile aproximative:
La visin, asa cum spuneai si tu, vârfurile alea trebuiesc eliminate (în fiecare an, sau cel putin o dată la doi ani).
Nu reusesc să disting prea bine restul copacului asa că am trasat doar cele trei tăieturi din vârf. Celelalte crengute vor fi tăiate cam în acelasi fel: lăstarii retezati aproximativ 80 - 90% din lungime

La prun, poti tăia vârful copacului de la linia galbenă sau de la cea albastră.
Eu as merge după lungimea arătată de linia galbenă.
Cele două crengute de la baza copacului să fie eliminate cu desăvârsire, adică 1 - 2 cm de la tulpina pomului.
Tăieturile să fie făcute cu un ferăstrău cu dinti fini, micuti care să taie foarte bine sau cu o foarfecă bine ascutită..

http://www.incasa.ro/Unelte_de_gradinarit_pentru_taierea_pomilor_4054_815_1.html

Intr-adevar, nu se vad prea bine. Am incercat eu sa iau casa drept fundal, dar eram deja lipita de gard.
Multumesc tare mult pentru sfaturi, ma bucur ca mi-ai aratat exact ce si cum, o sa arate mult mai bine, mai ingrijiti! Am avut un prun care a crescut de capul lui. Pacat ca socrul nu se pricepe si nici macar nu s-a obosit sa intrebe cum sa ii fi taiat pe ceilalti. Prunul respectiv avea o creanga deasupra garajului care facea prunele cele mai multe si mai bune, dar de taiat, socrul si sotul meu taiau tot din alea la care aveam acces si acolo unde nu puteam ajunge, erau prune multe. doh Mai avem un visin care deja a crescut prea inalt si degeaba am vrut sa il scurtez asta iarna, nu mai aveam cu ce sa ajungem asa sus. I-am taiat la sfarsitul iernii o intreaga creanga ce se ramifica din tulpina principala, ca si asa era deasupra gradinii vecinului. Practic visinul asta mare avea trei crengi fiecare aplecata putin, astfel incat in mijloc era un gol. Iar visinele foarte putine si se strica imediat cum se coc. Nu ii stropim.
Inca o data, multumesc! M-ai facut fericita cu sfaturile!! hug2
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Casuta din padure (II)   Casuta din padure (II) - Pagina 21 EmptyVin 20 Aug 2010, 03:29

Cu mare plăcere, Zaraza dragă!

Si pomii mai bătrâni pot fi tăiati.
Acestia poate nu vor da multă recoltă în primul si al doilea an de după tăiere, dar apoi vei vedea diferenta. Foarte important este ca vârful copacului să fie tăiat, atunci coroana se formează frumos cu crengi solide.

zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: Casuta din padure (II)   Casuta din padure (II) - Pagina 21 EmptyVin 20 Aug 2010, 11:11

Emil Condor a scris:
Cu mare plăcere, Zaraza dragă!

Si pomii mai bătrâni pot fi tăiati.

oh da! Stiu... Prunul care facea prune deasupra garajului e taiat de tot. tongue

Apropo de "orice pom poate fi taiat." Nucii au un regim mai special? Din cate am inteles de la mama, nucii nu se prea taie. Se pare ca taieturile se infecteaza usor si trebuie protejate cu ceva.
Sus In jos
dolion

dolion

Numarul mesajelor : 23191
Varsta : 73
Data de inscriere : 31/05/2009

MesajSubiect: Re: Casuta din padure (II)   Casuta din padure (II) - Pagina 21 EmptyVin 20 Aug 2010, 17:00

Cand se recomanda taierea?

zaraza26

MesajSubiect: Re: Casuta din padure (II)   Casuta din padure (II) - Pagina 21 EmptyVin 20 Aug 2010, 18:16

dolion a scris:
Cand se recomanda taierea?

La pruni, visini, ciresi, in octombrie. La astia mai repede, ca sunt mai sensibili la frig. Se taie dupa ce cad frunzele. A scris Emil undeva mai sus...
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Casuta din padure (II)   Casuta din padure (II) - Pagina 21 EmptySam 21 Aug 2010, 00:14

Sunt anumiti pomi ce se taie ori în Noiembrie, ori în Martie, altii (cei mai sensibili la frig) mai devreme, asa cum am spus mai sus.
De nuc, chiar că nu stiu nimic deosebit - o să mă interesez.

dolion

dolion

MesajSubiect: Re: Casuta din padure (II)   Casuta din padure (II) - Pagina 21 EmptySam 04 Sept 2010, 11:24

A inflorit visinul a doua oara; sa fie semn de toamna lunga?

Ultima editare efectuata de catre dolion in Sam 04 Sept 2010, 11:25, editata de 1 ori
Sus In jos
dolion

dolion

MesajSubiect: Re: Casuta din padure (II)   Casuta din padure (II) - Pagina 21 EmptySam 04 Sept 2010, 11:24

Poate vom consuma mai putin gaz!

MesajSubiect: Re: Casuta din padure (II)   Casuta din padure (II) - Pagina 21 Empty

Sus In jos

Casuta din padure (II)
Sus 
Pagina 21 din 40Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 30 ... 40  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Casuta din padure (I)
» STIRI SOCIALE

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
LUMINA LUMII :: POPASURI personalizate si întretinute de autori :: ZARAZA-
Mergi direct la: