__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! | |
|
+15Iisus zaraza26 delta abbilbal Ion Franz Schneider yzzy dolion Emil Condor ostrovna nicuvar Cristina Anahoret cactus aurora 19 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! Joi 05 Iul 2012, 22:27 | |
| Asadar daca nici Lelia Munteanu nu mai era antibasista atunci nimeni nu mai era... "Actuala majoritate parlamentară, comportându-se inadmisibil, emoţional, e la fel de nevolnică precum Opoziţia, care n-a găsit altceva mai bun de făcut – după o judecată la fel de emoţională – decât să latre inepţii: lovitură de stat, banditism politic etc. etc. În viaţa politică românească, se creează un precedent ale cărui consecinţe nici măcar nu pot fi bănuite încă. Se va instala Crin Antonescu la Cotroceni. Acum, provizoriu – după alegerile generale, poate ca preşedinte ales. Se vor sătura parlamentarii şi de el, mai repede decât ne închipuim astăzi. Cum vor proceda atunci? Poate că vor schimba Constituţia, ca să nu mai deranjeze poporul cu un referendum." Restul cititi aici |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! Vin 06 Iul 2012, 00:03 | |
| - Mihaela a scris:
- Nicu, era foarte bine daca nu s-ar fi incalcat legile. Dar nu numai ca s-au incalcat ci s-au schimbat legile asa incat sa fie legal ceea ce tot fac uslinosii acum.
Si încerci să spui asta celor ce se bucură la încălcarea legilor? _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! Vin 06 Iul 2012, 00:25 | |
| - Emil Condor a scris:
- Mihaela a scris:
- Nicu, era foarte bine daca nu s-ar fi incalcat legile. Dar nu numai ca s-au incalcat ci s-au schimbat legile asa incat sa fie legal ceea ce tot fac uslinosii acum.
Si încerci să spui asta celor ce se bucură la încălcarea legilor?
Da Emil. Cred ca incercarea moarte n-are |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! Vin 06 Iul 2012, 00:29 | |
| Ai dreptate, Mihaela! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | ostrovna
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
| Subiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! Vin 06 Iul 2012, 01:15 | |
| Asa e Emil ,esti impartial ceea ce doare,nu scriu prea mult stiu ca nu intelegi ,doamna cu doua facultati e coerenta si foarte desteapta pe gustul tau... | |
| | | Ion
Numarul mesajelor : 5072 Localizare : USA Data de inscriere : 29/10/2009
| Subiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! Vin 06 Iul 2012, 01:29 | |
| O supărare (I) Opinii - Adrian VOINEA (citeste alte articole de acelasi autor ť) Versiunea pentru tiparire Marimea textului: O ţară frumoasă şi dovedit locuită îşi are acum, evident, guvernarea pe care o merită, pe care majoritatea şi-a dorit-o pătimaş. E de admirat cum această democraţie a reinstaurat rapid, aproape instantaneu, la cererea poporului, supremaţia binelui general, declarativ (a interesului particular de gaşcă în fapt, deşi nu e de spus acum, că nu e în acord cu trendul). Ducă-se la dracu’ băsiştii, oamenii noi şi nepătaţi, încolonaţi în spatele îngerilor Ponta şi Antonescu, vor da cep butoaielor cu lapte, cu miere şi bunăstarea ascunsă în tenebre de pedeliştii cei răi va curge în râuri. Doamne, ce viaţă vom avea la numai cinci lei pentru un euro! Îngeri am spus? Greşit am spus şi nici nu trebuia numele de familie, voi face cuvenita rectificare, arhanghelii era, arhanghelii Victor şi Crin, sau cu A, Arhanghelii, cum s-o cuveni, oare (de aici încolo trebuie mare atenţie la blasfemii, ei veghează)? Lefuri ca pe picior, şi nu picior de domnişoară crescută din puţin, cu fineţe, în buricul târgului, ci de cioban nesimţit, care atunci când calcă se cutremură celestele-nălţimi, iar Pământul, Pământul face hop-ţop cu maxim şasă pe Richter. Ei, stimaţi bugetari, vă imaginaţi cum veţi putea duce atâţia bani acasă? Dar de cheltuit credeţi că vă va fi uşor? Ce vremuri vor veni odată scăpaţi de javră! Şi vă mai dă şi Dan Diaconescu câte douăzecidemiideeuro împreunat, să fie mai lungă suma. Oameni buni, chiar am înnebunit cu toţii? Chiar stăm cu gura căscată aşteptând acadeaua? Şi dacă totuşi vine altceva, că eu aşa simt după miros. Ei au nevoie de imunitate. Ei au nevoie să nu fie condamnaţi, să nu fie încarceraţi. Sunt prea subţiri, sunt prea fragili, sunt prea de viţă bună. Hoţia lor dovedită se numeşte înscenare politică. Omul de rând merge trei ani la puşcărie pentru un ou, belferul din parlament e imun la orice hoţie ordinară, că aia intelectuală nu se pune, că nu ştie poporul ce e aia plagiat. Hai sictir! De zeci de rânduri îmi ţin înjurătura în mine, că nu e frumos şi nici deontologic, dar sunt înspăimântat deoarece: -am luptat douăzeci de ani pentru libertatea de a fi legal reprezentat și simt că nu mai sunt, ceea ce vreau eu e altceva decât fac reprezentanţii aleşi de mine, pe banii mei; -am luptat douăzeci de ani pentru a scăpa de Iliescu, de bolşevism şi văd că acum discipolii moşului mă calcă în picioare; -am dorit coagularea societăţii pentru prosperitatea individului, nu atomizarea şi nu polarizarea ei în interesul unei găşti de infractori. Şi dacă ceea ce se întâmplă în aceste zile este democratica dictatură a majorităţii, eu vă invit, deocamdată metaforic, în munţi. Sunt om de apă, născut în Calafat, am înotat în lacuri, râuri, mări, oceane, nu-mi este frică de imensitatea apei. Dar acum mă aflu în situaţia de a înota în prostia din jur şi nu mă descurc. Mi-e frică de imensitatea prostiei și, mai ales, de indestructibilitatea ei. Nu mai văd malul, aia e! Adrian Voinea este Redactor Sef al Gazetei de Sud de Oltenia. Articolul se poate citi pe www.gds.ro, in editia de maine, 6 iulie, ac. | |
| Subiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! Vin 06 Iul 2012, 01:39 | |
| |
| | | ostrovna
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
| Subiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! Vin 06 Iul 2012, 21:35 | |
| Protestul anti-Ponta s-a “tăiat” pe răcoare by Dragoş Boţa
Numărul celor care au ieşit astăzi în Piaţa Operei din Timişoara pentru a protesta împotriva încălcării principiilor democraţiei şi pentru a cere demisia premierului Victor Ponta, acuzat de plagiat, a scăzut la jumătatate în ce-a de doua zi de proteste, chiar dacă , astăzi, a fost mai răcoare. Întreaga acţiunea a stat sub semnul lentorii, căci astăzi de la faţa locului au lipsit protestatarii anti - Băsescu. Startul „promenadei civice” l-a dat profesorul universitar Daniel Vighi, care a anunţat „să plecăm la plimbare că vând doctorate. Să fie plagiate că le dau pe o sticlă de Pepsi”. „Înarmaţi” cu pancarte inscripţionate „Copy Paste demisia”, „Democraţia nu se copiază ca tezele de doctorat”, „Năstase cel încarcerat i-a făcut lui Ponta doctorat”, militanţii au făcut două ture de centru. De departe, cel mai tranşant a fost Vighi, care a anunţat că „ în câteva zile fac un protest la Gara de Nord cu nişte câini vagabonzi şi maidanezi, şi îi scriu o scrisoare lu’ tata socru (n.r senatorul PSD de Timiş Ilie Sârbu) să se ocupe el de situaţie”. Întrebat dacă nemulţumirea sa se leagă de trecerea ICR în subordinea Guvernului, Vighi a spus că „nu am treabă. Lumea zice că am luat bani de la ei. Şi uselaşii au luat!” În timp ce treceau pe lângă o terasă, protestatarii au fost apostrofaţi de un domn care bea o bere. „Jos Băsescu", a strigat cetăţeanul. O doamnă, care cu câteva minute mai devreme explica cum că tăierea pensiilor a fost necesară şi „nu trebuie să ne răzbunăm, că doar au suferit şi grecii şi, vorba aceea, şi italienii”, a replicat „domnule, mai bea o bere şi lasă-ne!”. După doar o oră de stat în stradă nemulţumiţii, inclusiv pedeliştii, au abandonat misiunea, dar au promis că „nu renunţăm şi, chiar şi dacă Băsescu va fi demis, continuăm să ieşim în stradă, pentru că nu se poate să fim conduşi de infractorul şef, care pe deasupra a mai şi plagiat”. Au plecat din Piaţa Operei înainte să se anunţe că Traian Băsescu a fost demis. | |
| | | Ion
| Subiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! Vin 06 Iul 2012, 21:48 | |
| Au plecat din Piaţa Operei înainte să se anunţe că Traian Băsescu a fost demis._____________________
Eu intelesesm ca-l "atarna", nu-l demit. Ceea ce nu e totuna. In fine, eu zic sa nu ne bucuram prea mult de necazul altuia. Si, mai ales, sa nu radem.
Cum zice francezul: "rira qui rira le dernier." Sau cum zice romanul: "urma alege."
Presupun ca se va face si un referendum. Alin Teodorescu zice ca e o mare necunoscuta acest referendum.
Vom trai si vom vedea. In orice caz, eu personal, n-am sa ma bag in aceasta afacere. Desi sunt convins ca, desi departe, voi suporta si eu, intr-un anumit fel niste consecinte. Dar, cum zice tot romanul nevoias ce sunt, prin gura poetului:
"Bucurosi le-om duce toate, de e pace, de-i razboi!"
Doamne, ajuta! | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! Sam 07 Iul 2012, 00:27 | |
| - Ion a scris:
- Opinii - Adrian VOINEA
Oameni buni, chiar am înnebunit cu toţii? Chiar stăm cu gura căscată aşteptând acadeaua? Şi dacă totuşi vine altceva, că eu aşa simt după miros. Si eu simt la fel! Căci pute, pute rău! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Ion
| Subiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! Sam 07 Iul 2012, 01:36 | |
| Dupa cate am inteles eu de la Base, pe la Antena 3, pe care o prind aici, TVRi, nu stiu de ce nu mai merge, la noi nu e posibila o coabitare. Mai ales acum.
Eu am vazurt atatea coabitari in Franta, in Anglia, chiar in Germania si Italia, si aici, in America, dar nu seamna deloc cu ce e la noi.
Asa incat, poporul roman, cand alege Presedintele, trebuie sa stie ce vrea. Sa faca alegeri parlamentare corespunzatoare. Cu atat mai mult cu cat la noi nu prea e clar ce fel de Republica avem, iar Constitutia e o lege pe care fiecare o interpreteaza, calcand-o in picioare, fiecare vede ca celalalt o incalca insa, dar nu el, cum ii convine lui.
Institutiile Statului sunt inca fragile, firave, si la orice schimbare politica se ofilesc, se degradeaza, si trebuie schimbate. Nu neaparat cu altceva mai bun. Dar, lumea crede ca, daca e altcineva, atunci e si mai bun. Nu exista o baza solida in niciuna din Institutiile democratice ale Statului Roman. Mai trebuie sa treaca multa apa pe Jii pana cand se va pune bazele si, apoi, pe una solida, sa se consolideze toate aceste institutii. Pana atunci inghitim in sec si sa ne uitam cum altii reusesc sa se impace, sa coabiteze,iar noi nu. Si suferim, suportand consecintele.
Sa fie limpede ca nu sunt nici pro-Basescu, si nici anti-Ponta, dar nici pentru impaciuitorism de tip "...pupat in Piata Independentei...".
Biata demcratie, biata Romanie, Doamne, ajuta, mai bine sa(-i/le) fie!
Noapte buna, romane! Oriunde ai fi acum, Ion
| |
| Subiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! Sam 07 Iul 2012, 10:59 | |
| - Emil Condor a scris:
- Ion a scris:
- Opinii - Adrian VOINEA
Oameni buni, chiar am înnebunit cu toţii? Chiar stăm cu gura căscată aşteptând acadeaua? Şi dacă totuşi vine altceva, că eu aşa simt după miros. Si eu simt la fel! Căci pute, pute rău! Foarte rau pute, Emil! Uite, cititi si voi aici. Niste viermi infractori care trebuie sa stea la puscarie stau de fapt in parlament... Asta numai la noi, intr-o tara de tot rahatul se poate intampla... Vin puscariasii la putere, ei sunt speranta celor care azi se bucura si saracii habar n-au ce ne asteapta... "Nu poți executa un șef de stat doar pentru că-ți stă ție în gât - infractor sau om al crimei organizate. Nu poți întrerupe un mandat din obsesiile lui Dan Voiculescu. Nu poți trasa cu forța viitorul unei țări doar pentru o poală de bani. În numele cărui popor au făcut toate acestea? Au executat un Președinte al României numai și numai în numele lor. "Infractorul Cătălin Voicu a suspendat Președintele României"Catalin Voicu: În plen, în timpul dezbaterilor, vocifera, aplauda, îl înjura în văzul tututor pe cel care, în acel moment, era Președinte în exercițiu al României. Era agitat nevoie mare. Era în orgasm infracțional. Prin toți porii emana câtă răbdare nu mai avea. Un condamnat în primă instanță la 5 ani de închisoare cu executare, exponent al mafiei politico-judiciare, a reușit astăzi să doboare un șef de stat. Cam la asta se reduce totul. Dacă n-a mai putut șantaja, așa cum făcea în trecut, a votat și a suspendat. Pe principiul bine știut: dacă nu-l ai la mână pe numărul 1, trebuie să faci orice ca să-l dobori. Ei bine, a reușit. Din nou. Parlamentul, izvorul democrației în această țară, este mândru. La fel și cei care astăzi și-au umflat conturile sau au fugit de cătușe. Nu-i nominalizez. Se știu ei, se cunosc. Tot astăzi, "interesul național" a fost tranzacționat pentru 10 locuri în Parlament dacă nu știați. Am stat și m-am gândit: cum poate un om care a fost alături de Voicu, a fugit de Voicu, a rupt un partid, s-a lipit de un președinte să se întoarcă tot la Voicu? Ca ființe umane, oare cât de jos putem fi? Să negociezi viitorul unei țări doar pentru supraviețuirea ta minusculă - gândiți-vă voi cum se poate numi asta. Eu n-am mai găsit cuvinte potrivite în dicționar. Nici nu cred că s-au inventat."Cititi mai departe aici, este tragic si adevarat... |
| Subiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! Sam 07 Iul 2012, 16:29 | |
| Save as: Romania comunista"Ieri a fost o zi de cod rosu. Lasand la o parte ca soarele s-a incrancenat sa arda intreaga zi, si in politica damboviteana s-a instalat codul rosu. De PSD, de comunism. Marturisesc ca nu vreau sa-l vad pe Basescu presedinte, si in nici un caz nu vreau sa mai vad figurile triste si compromise ale PDL-ului. Dar fantoma rosie a regimului comunist proliferat de PSD in atatia ani lungi si deprimanti ameninta sa ne ingenuncheze din nou, apocaliptic si definitiv." "L-am ascultat – absolut siderata – pe noul presedinte interimar ridicand osanale lui Iliescu si Nastase. Asta ca sa intelegem bine cine sunt sefii si sa nu ne ia prin surprindere miscarile ce vor veni. De luni incolo." "Asa se face ca vedem gloata in delir scandandu-si iubirea pentru un om care dribleaza cu diplomatie legea..." Tot articolul |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! Sam 07 Iul 2012, 17:19 | |
| - Mihaela a scris:
- [u][b]Să negociezi viitorul unei țări doar pentru supraviețuirea ta minusculă - gândiți-vă voi cum se poate numi asta.
Nu se găsesc cuvinte potrivite în dictionar pentru asta! Am auzit adesea, chiar si aici la Popas): mi-a tăiat pensia, mi-a băgat o taxă sau alta, plus altele, asta nu însemnând altceva decât că respectivii vor să fie serviti de Guvern în problemele lor personale, uitând că acel Guvern trebuie să reprezinte interesele tuturor, ale natiunii ce adesea nu se potrivesc intereselor meschine ale fiecărui individ. Este exact ce fac grupurile de politicieni: îsi servesc interesele proprii, nepăsându-le de popor, de România. Si mă întreb: cu ce sunt mai buni cei ce votează astfel de indivizi? Răspund tot eu: CU NIMIC! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! Sam 07 Iul 2012, 17:22 | |
| - Ion a scris:
- Biata demcratie, biata Romanie,
Întâi dispare una, apoi si cealaltă. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| Subiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! Sam 07 Iul 2012, 19:39 | |
| - Emil Condor a scris:
- Mihaela a scris:
- [u][b]Să negociezi viitorul unei țări doar pentru supraviețuirea ta minusculă - gândiți-vă voi cum se poate numi asta.
Nu se găsesc cuvinte potrivite în dictionar pentru asta!
Am auzit adesea, chiar si aici la Popas): mi-a tăiat pensia, mi-a băgat o taxă sau alta, plus altele, asta nu însemnând altceva decât că respectivii vor să fie serviti de Guvern în problemele lor personale, uitând că acel Guvern trebuie să reprezinte interesele tuturor, ale natiunii ce adesea nu se potrivesc intereselor meschine ale fiecărui individ. Este exact ce fac grupurile de politicieni: îsi servesc interesele proprii, nepăsându-le de popor, de România. Si mă întreb: cu ce sunt mai buni cei ce votează astfel de indivizi? Răspund tot eu: CU NIMIC! Faza cea mai hilara este ca pensia sau salariul ar fi fost taiat oricum indiferent cine ar fi fost la guvernare. Ca doar s-au taiat in TOATE tarile. Consider aiurea aceasta focusare pe basescu acum. Un NU foarte hotarat uslinosilor!! Alternativa uslinosilor mi se pare sinistra si sumbra. Evident ca ai perfecta dreptate ca isi vad DOAR interesele proprii. Se folosesc de faptul ca unii sunt nemultumiti ca li s-au taiat din pensii si salarii. Doar se folosesc de acesti oameni acum, pe moment, pentru a se catara unde doresc. Dupa aceea ... |
| | | Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| Subiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! Dum 08 Iul 2012, 10:21 | |
| Problema nu este că s-au tăiat pensii şi salarii. Problema este modul badjocoritor în care s-a făcut... şi, poate, am fi trecut şi peste asta, dacă am fi văzut că se mişcă ceva. Or, din primele două împrumuturi pe care România (n-am zis Băsescu ) le-a luat, am finanţat băncile străine. Apoi, au început să construiască parcuri prin păduri, să construiască terenuri de fotbal în pantă, să constuiască patinoare pe care nu le foloseşte nimeni. Păi, în condiţiile astea, cum să nu ţi se ridice presiunea la ulei?! Ca să nu mai zic că Băsescu a reuşit de zece ori mai mult decât ceea ce a "reuşit" Iliescu. "Bunicuţa" chemat minerii să altoiască studenţii. Băsescu ne-a învrăjbit pe toţi... bugetari contra privaţi (de parcă bugetari ar fi numai mimozele de la ghişeu); medici contra militari; profesori contra părinţi; pensionari contra salariaţi. România arată deja ca o bătaie din filmele western: fiecare dă în toată lumea şi primeşte din toate părţile. Asta a reuşit să facă Băsescu în cei opt ani de înţeleaptă cârmuire. _____________________ Free your mind!
| |
| Subiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! Dum 08 Iul 2012, 11:20 | |
| - Anahoret a scris:
- Problema nu este că s-au tăiat pensii şi salarii. Problema este modul badjocoritor în care s-a făcut... şi, poate, am fi trecut şi peste asta, dacă am fi văzut că se mişcă ceva. Or, din primele două împrumuturi pe care România (n-am zis Băsescu ) le-a luat, am finanţat băncile străine. Apoi, au început să construiască parcuri prin păduri, să construiască terenuri de fotbal în pantă, să constuiască patinoare pe care nu le foloseşte nimeni.
Păi, în condiţiile astea, cum să nu ţi se ridice presiunea la ulei?!
Ca să nu mai zic că Băsescu a reuşit de zece ori mai mult decât ceea ce a "reuşit" Iliescu. "Bunicuţa" chemat minerii să altoiască studenţii. Băsescu ne-a învrăjbit pe toţi... bugetari contra privaţi (de parcă bugetari ar fi numai mimozele de la ghişeu); medici contra militari; profesori contra părinţi; pensionari contra salariaţi. România arată deja ca o bătaie din filmele western: fiecare dă în toată lumea şi primeşte din toate părţile.
Asta a reuşit să facă Băsescu în cei opt ani de înţeleaptă cârmuire. Anahoret, nu stiu ce inseamna mod batjocoritor in care au taiat salariile. Faptul ca au fost taiate este un motiv serios, daca le taia cu iubire si respect ar fi foat la fel de neplacut. Stiu cum e, pentru ca si mie, de-a lungul timpului, mi-au mai scazut veniturile si nu e deloc o placere. Si sunt de acord cu toate relele pe care le invoci, sunt de acord ca basescu nu are tocmai o aura de sfant, da, asa e. Dar nu suport sa vad acum modul in care acesti uslinosi au luat puterea, alternativa nu e mai buna ci mai rea. Catalin Voicu sau Florin Paslaru nu sunt in masura sa ia puterea Asta cred, asta spun. Si, vorba lui Ion, vom vedea ce va mai fi. |
| | | Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| Subiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! Dum 08 Iul 2012, 13:12 | |
| Mihaela, toţi sunt o apă şi-un pământ: cum zici Cătălin Voicu, poţi să spui la fel de bine Dan Voiculescu sau Elena Udrea sau Radu Berceanu sau Nicolae Mischie. PDL-ul a făcut exact greşeala pe care a făcut-o PSD-ul cu opt ani în urmă: s-au crezut veşnici şi au început să-şi bată joc de populaţie. Nu mă încântă neapărat că vor veni cei de la USL la putere, pentru că-s la fel de penali ca şi ăştiilalţi. Mă încântă însă ca PDL-ul s-o ia peste bot şi să ajungă fix lângă PNŢ-CD. Să fie o lecţie pentru toţi politicienii că, dacă scapi hăţurile, pleci de la putere şi (dă Doamne!) ţi se cotrobăie prin dosarele încheiate cu diferite firme, şi mai intri şi la puşcărie. Deocamdată în formaţia "The Brele" îi avem pe Mischie şi Năstase, dar poate-o fi ca în seriale, cu "Va urma". Mi-ar plăcea să-l văd şi pe Videanu, şi pe Berceanu, şi pe Udrea, şi pe Boureanu (care s-a ascuns în PD-L ca să scape de pârnaie) şi lista poate continua. Locuri în formaţie mai sunt... Eu am mai scris aici, în forum, că Băsescu a deschis cutia Pandorei şi habar n-are ce-a ieşit de-acolo. Uite c-au început să se vadă, una câte una... _____________________ Free your mind!
Ultima editare efectuata de catre Anahoret in Dum 08 Iul 2012, 13:14, editata de 1 ori (Motiv : greşeli de ortografie) | |
| Subiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! Dum 08 Iul 2012, 14:55 | |
| - Anahoret a scris:
- Mihaela, toţi sunt o apă şi-un pământ: cum zici Cătălin Voicu, poţi să spui la fel de bine Dan Voiculescu sau Elena Udrea sau Radu Berceanu sau Nicolae Mischie.
PDL-ul a făcut exact greşeala pe care a făcut-o PSD-ul cu opt ani în urmă: s-au crezut veşnici şi au început să-şi bată joc de populaţie.
Nu mă încântă neapărat că vor veni cei de la USL la putere, pentru că-s la fel de penali ca şi ăştiilalţi. Mă încântă însă ca PDL-ul s-o ia peste bot şi să ajungă fix lângă PNŢ-CD. Să fie o lecţie pentru toţi politicienii că, dacă scapi hăţurile, pleci de la putere şi (dă Doamne!) ţi se cotrobăie prin dosarele încheiate cu diferite firme, şi mai intri şi la puşcărie.
Deocamdată în formaţia "The Brele" îi avem pe Mischie şi Năstase, dar poate-o fi ca în seriale, cu "Va urma". Mi-ar plăcea să-l văd şi pe Videanu, şi pe Berceanu, şi pe Udrea, şi pe Boureanu (care s-a ascuns în PD-L ca să scape de pârnaie) şi lista poate continua. Locuri în formaţie mai sunt...
Eu am mai scris aici, în forum, că Băsescu a deschis cutia Pandorei şi habar n-are ce-a ieşit de-acolo. Uite c-au început să se vadă, una câte una... Da Anahoret. Doar ca nu Basescu a deschis cutia Pandorei. Eu sunt de acord ca toti cei care au furat sa mearga la inchisoare. Toti cei care au facut infractiuni sa mearga la inchisoare. Toti cei care au luat spaga pentru a semna contracte cu statul, inclusiv la energie electrica, sa mearga la inchisoare - asta e coruptie! Nu cred ca e corect sa mearga la inchisoare cineva doar pentru ca il uraste lumea sau pentru ca e antipatic sau sa mearga una la inchisoare pentru ca e pitipoanca si se presupune ca a ajuns intr-o functie pentru ca a fost amanta cuiva. Am vazut de multe ori cum cineva este acuzat de una/unul sau de alta/altul doar pentru ca se simt inferiori sau pentru ca ar tanji la struguri/ciolan si asta pt ei e motiv sa urasca si sa strige ca au furat si ca trebuie sa mearga la inchisoare. Hai sa fim seriosi. |
| | | Ion
| Subiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! Dum 08 Iul 2012, 15:20 | |
| Hai sa fim de acord faptul ca Presedintele "a deschis cutia Pandorei", cum se zice.
In cazul de fata, a deschis drumul pedepsirii si a celor de la Putere. Aratand ca nu sunt mai presus de Lege. Pana la Basescu nu s-a intamplat asa ceva. De aceea strainii apreciaza condamnarea lui Nastase. Si in acelasi timp Regimul lui Basescu. Nu pentru ca au ceva anume, nici cu condamnatul, nici cu Presedintele.
Si, odata inceput acest lucru, ai o oarecare certitudine ca se va continua, in sensul expresiei " s-a deschis cutia Pandorei".
Si eu sunt convins ca va veni randul la toti. Daca nu aici, daca nu acum, eu mai cred si in judecata divina.
"Dumnezeu sa-i dea fiecaruia dupa dupa sufletul lui!"
Lacomia strica neamul si mosia!
O zi buna! Ion C | |
| | | Anahoret
| Subiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! Dum 08 Iul 2012, 15:45 | |
| Sunt curios dacă după ce va pica Băsescu se va redeschide dosarul ALRO şi dacă justiţia va fi tot atât de dură şi neiertătoare ca şi până acum. Şi ar mai fi misterul neelucidat al casei din Mihăileanu, ca să nu mai zic că nici "vânzările anterioare" ale Ioanei Băsescu nu au fost încă elucidate. Ei... şi poate atunci o să-l văd şi pe Băse jucând table cu Năstase... în aceeaşi cameră. Cum, dealtfel, este foarte suspect cum Nootzy Woodrea a reuşit să vândă nişte terenuri, cu preţul mult peste cel al pieţei, fix în momentul în care trebuia să scape de datoria de 3 mil euro pe care o avea la bancă. Ca să vezi ce pleaşcă (nu a lui Paleologu) i-a căzut pe cap! Aici DNA-ul dur şi incoruptibil nu s-a mai sexizat din oficiu, cu toate că miroase a şmenuială de la o poştă... Ca la fel de dealtfel şi datoriile lui Boureanu la bancă. Îmi amintesc cum spunea, senin: "Nicio problemă, să-mi ia banca terenurile înapoi şi gata!" Ete na! Poate la el, că la datornicii obişnuiţi... banca ia mai mult decât a dat: adicătelea şi ceva garanţii cu care ai girat împrumutul, nu numai ce ai cumpărat cu banii primiţi. Chiar, Boureanu cum a scăpat de datorie? Şi aici DNA-ul, sfios ca Sheherezada, tace... Şi, iarăşi, îmi mai pun o întrebare: toţi politicienii ăştia, săraci şi cinstiţi, cu ce şi-au garantat împrumuturile fabuloase? Sau să întreb altfel: ce au dat băncilor la schimb ca să ia împrumuturile astea "preferenţiale"? Dar DNA-ul şi serviciili iarăşi caută pixul pe sub masă şi nu văd ce se întâmplă în jur. Dovadă că şi alţii mai au "bube" numai că DNA-ul nu le vede. Deocamdată. Nu este nici urmă de ură aici este doar o urmă de penal. Atât! _____________________ Free your mind!
| |
| | | Ion
| Subiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! Dum 08 Iul 2012, 15:58 | |
| Asta e, Anahoret! Venim de unde am plecat. Stiu cum au imprumutat bani din banca, fara garantii, i-au pus in alta banca si luau dobanzi incredibile pe banii deponentilor. Stii vreunul dintre acestia? Iar Presedintele de atunci, zicea ca el e sarac si cinstit si ca nu le poate face nimic, ca nu are nicio putere. Pai, exista si pentru acest tip de presedinte pedeapsa. Un presedinte sud-american a fost pedepsit pentru atitudine pasiva, numai tin minte termenul juridic. Iliescu nu. Iar pe Basescu ca a deschis cutia Pandorei", in care e si el, probabil, il dam afara.
Eu l-a s vota si pe Ponta, si pe Crin, daca ar veni cu OG, asta da urgenta, in care sa se spuna ca nu se prescrie nicio fapta. Nici trecuta, nici viitoare.
Au curajul asta? Nu, categoric nu.
Si sa limiteze numarul mandatelor la DOUA. Pentru toti alesii poporului.
| |
| | | Anahoret
| Subiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! Dum 08 Iul 2012, 16:07 | |
| - Ion a scris:
- Eu l-a s vota si pe Ponta, si pe Crin, daca ar veni cu OG, asta da urgenta, in care sa se
spuna ca nu se prescrie nicio fapta. Nici trecuta, nici viitoare.
Au curajul asta? Nu, categoric nu.
Si sa limiteze numarul mandatelor la DOUA. Pentru toti alesii poporului. Păi iarăşi ar scrie presa străină că este imixtiune în trebuirle justiţiei, că este haos şi răzbunare în România. _____________________________________ P.S. Oamenii sunt naivi. Este interesant cât de "exacte" sunt unele relatări în "presa străină", când respectivele publicaţii nu prea au corespondenţi în ţară. Şi, coincidenţă, unele opinii seamănă izbitor cu ceea ce spun unii politicieni de pe la noi. Dovadă că eruoparlamentarii noştri s-au apucat de treabă. _____________________ Free your mind!
| |
| | | Ion
| Subiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! Dum 08 Iul 2012, 17:05 | |
| Nu vad care e imixtiunea cu limitarea numarului de mandate la Doua. Sa spuna Crin Antonescu acum, sa ceara coalitiei lui in Parlament, si atunci l-as vota cu amandoua mainile. Guvernul Ponta sa aiba initiativa legislativa cu privire la neprescrierea faptelor penale, si ii votez pe ai lui cu amandoua mainile. Astea nu-s imixtiuni, daca se fac in mod legal.
Decat daca eu gresesc, nepricepandu-ma cum trebuie facut,si de cine ceea ce propun eu. Ei stiu mai bine, dar nu vor.
| |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! | |
| |
| | | | TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |