__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! | |
|
+15Iisus zaraza26 delta abbilbal Ion Franz Schneider yzzy dolion Emil Condor ostrovna nicuvar Cristina Anahoret cactus aurora 19 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! Mar 20 Oct 2009, 22:33 | |
| De ce mă dau pe mâna Doctorului de Lelia MUNTEANU | 21 OCTOMBRIE 2009 Fiindcă nu-s sănătoasă. Zic altfel: ca să aibă şi el măcar un vot în urnă. Glumesc. Votez cu Doctorul ca să mă pun bine, că nu se ştie niciodată. Reformulez: pentru că vreau să trăiesc în România lui Oprescu. O ţară în care singurele partide sunt alea de canastă. Unii - (duşmănoşi) - zic că n-ar fi făcut nimic pentru Bucureşti. Păi, tocmai ăsta-i argumentul lui forte. Dacă iese preşedinte o să stea potolit. Destul ne-am agitat cinci ani cu Jucăuşul. Votez cu Doctorul că-i de gaşcă, spune snoave. Aia cu pălăria şi cocoşeii, bine adusă din condei, poate ţine loc de program politic. Votez cu Doctorul fiindcă i-a dat un job lui Cozmâncă: înjură pesedeul door to door. În România lui Oprescu nimeni n-o să se mai trezească devreme. (Slavă ţie, Doamne). Primarul Five O'Clock, dacă ajunge preşedinte, o să ne bage ore de linişte între şapte şi cinsprezece, ca să ne odihnim bine. Care-i atuul Doctorului? C-a avut totdeauna o relaţie strânsă cu electoratul feminin. Mare crai, deşi nu-i monarhist. Ca să fim corecţi, azi e un crai în adormire, ca masonii. Somn uşor, frate! Semnul electoral cu care se avântă Doctorul în bătălie e steaua cu şapte colţuri. Frumos, dar greşit. Ar trebui să fie Autostrada Suspendată. Ăsta-i brandul lui. Dacă se alege, poate să suspende Parlamentul, în cazul în care nu-l recepţionează gata suspendat. Ce-ar mai avea voie să suspende?... Abia îl aştept la Cotroceni, să-l văd trecând în revistă Garda de Onoare, cu aerul lui sictirit-solemn. Ca şi fostul primar Băse la vremea lui, Doctorul trebuie să joace totul pe-o singură carte: Manual de Chirurgie vol. III, intitulat "La căpătâiul bolnavului, dacă mai e loc" sau (între specialişti) "Izvorul Tămăduirii". Preşedintele Oprescu ne va scoate din criză, aplicând un protocol ca la carte. Vom avea o resuscitare unplugged (curentul e scump, aparatele - scoase din priză). Atenţie cum se taie cheltuielile! Astea-s ca firele de la bombă: roşu sau albastru? Tre' să le nimereşti, altfel eşti obligat să măreşti veniturile şi n-ai de unde. Am închis paranteza. Dacă manevra nu iese, va fi chemat Isărescu, să facă respiraţia "gură la gură", pardon "buget la buget". O zic pe viu, fără anestezie: dacă Doctorul nu reuşeşte să-l externeze pe Băsescu de la Cotroceni, o să mai aibă de zăcut în primărie încă trei ani... Urmează: "De ce votez cu Crin"lelia.munteanu@gandul.info _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! Joi 22 Oct 2009, 18:19 | |
| Urmatorul candidat la prezidentiale (in noaptea asta incepe campania electorala!!!) Oui, we Crin!de Lelia MUNTEANU | 22 OCTOMBRIE 2009 Ce-ar fi să votăm şi noi măcar o dată cu cineva care nu ne reprezintă? Să ne facem de cap. În ţara asta veselă, unde candidaţii la preşedinţie scot bani pe imprimantă, manglesc vapoare, termopane, gresie şi faianţă, sechestrează persoane, candidatul liberalilor bate la ochi. E de-a dreptul suspect. E atât de băiat bun şi la locul lui - vorba lu' Copilu Minune, dacă i-ar face imnu de campanie (că tocmai a rămas fără angajament) - încât nici pe la Parlament n-a prea trecut, ca să nu deranjeze. Are un discurs de cameră, fără alămuri. E mai convingător când ciupeşte viola d'amore (cultivat, elaborat, potrivind tonurile şi semitonurile în cvinte perfecte), decât atunci când încearcă să sufle în trompetă. Ce-i drept, nu mişcă mase mari de oameni nici din gară pân' la tren. Consilierii şi strategii se străduiesc să-l coloreze, să-l contureze pentru campanie, dar au o problemă: Crin nu are personalitatea accentuată cu care ne-au obişnuit ceilalţi. E drăguţ şi prevenitor, ca un păpuşel Ken (masculinul distinsei Barbie). Numele lui te duce cu gândul la mareşalul unei armate de paintballişti. Numele lui te duce mai degrabă cu gândul la bătăile cu flori decât la caftul electoral. Mă întreb cum se va descurca Obama al nostru la încinsul campaniei: când va trăsni cu înjurături de rude până la gradul VI, când se va da la picioare, când adversarii îi vor rupe o mână şi-l vor bate cu ea în cap. În privinţa asta, Doctorul Oprescu are muniţie: doar ce deschide gura şi-i face pe toţi de spital. Geoană o să-l imite şi el pe Băsescu, până îi iese. Dar Crin? Nu-l vor jumuli petală cu petală? Nu-l vor înghiţi "Sarracenia purpurea"? (Am dat un nume ştiinţific de plante carnivore, ca să discutăm ca nişte intelectuali ce sunteţi). Păi, când le zicea Obama (originalul) alegătorilor: "Yes, we can!", cădeau ăia în transă mistică, după care se trezeau şi se căutau febril de ştampile. Bine, ştiu, acolo nu-i cu ştampile, da' la noi e. Iar dacă ai noroc de tuş şi prinzi loc în autocar, votezi până la ora închiderii. Aseară, când am pus pixul jos şi am executat pe loc repaus, Crin îşi lua zborul spre Cotroceni, de la Crevedia. Ce să-i doresc? Să aibă oo! lelia.munteanu@gandul.info_____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
| Subiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! Joi 22 Oct 2009, 19:04 | |
| - aurora a scris:
Aseară, când am pus pixul jos şi am executat pe loc repaus, Crin îşi lua zborul spre Cotroceni, de la Crevedia. Ce să-i doresc? Să aibă oo!
Suuuuper tare! _____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha | |
| | | Franz Schneider
Numarul mesajelor : 3180 Varsta : 63 Localizare : Intr-o vagauna din Romania Data de inscriere : 09/09/2008
| Subiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! Joi 22 Oct 2009, 19:06 | |
| Azi, la Petrosani si-au facut aparitia Geoana si Abramburica. La Universitate si la Casa de Cultura a municipiului. Un mare fis... nu am vazut mai mult de 100 persoane adunate la gramada. | |
| | | aurora
| Subiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! Lun 26 Oct 2009, 22:52 | |
| "Gândul" Miţa Baston, al treilea omde Lelia MUNTEANU | 26 OCTOMBRIE 2009 V-aţi întrebat vreodată cine e al treilea om în stat? O doamnă, în fişa postului. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Miţa Baston, adică Roberta Anastase. Conduce juma' de Parlament, ca femeile în trafic: cu un ochi în retrovizoare şi unul în pudrieră. Din când în când pune câte-o frână bruscă, scoate capul pe geam şi te umple de respect. Ce s-a întâmplat? Primul om în stat, Preşedintele României, l-a luat la mişto pe al doilea om în stat. Al doilea om în stat, Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, care n-are haz nici cât un procuror, i-a replicat, memorabil de stupid: "Fie vă este frică, fie aţi experimentat droguri uşoare"... O prostie sclipitoare, care ar fi trecut nebăgată în seamă, dacă nu s-ar fi nimerit cu televizorul deschis al treilea om în stat - republicana de la Ploieşti. 'Mneaei a simţit nevoia să se repeadă în apărarea lui Băsescu, ca un microbist care plonjează din fotoliu să respingă de pe linia porţii. Şi i-a zis-o: Geoană face campanie cu tineri drogaţi. Să ne înţelegem: primii doi oameni în stat sunt în campanie electorală, şi-o trag artistic pe unde apucă, dintr-un capăt în altul al ţării. Credeam însă că măcar al treilea om în stat păstrează o brumă de... normalitate. Nu mă-ncurc cu vorbe de moftangii: decenţă, luciditate. Dacă Miţa Baston ar fi zis că Geoană însuşi e drogat, mai treacă-meargă. Să te legi însă de nişte copii - fie că sunt, fie că nu sunt membri sau simpatizanţi de partid - asta te scoate din România bunului simţ. Dar, ca la concursurile de frumuseţe, prima doamnă a deputaţilor nu s-a oprit aici. A continuat, cu entuziasmul cu care în juneţe voia, probabil, să salveze planeta: "De altfel, dacă îi urmăriţi discursul, deja câtorva din spatele lui, din sală, li se făcuse poftă" (de droguri uşoare, carevasăzică). Mi-a îngheţat zâmbetul. Ce spui, soro? Jură-te pe Statuia Libertăţii! Sau nu-l mai ambarasa pe candidatul PD-L că pe Geoană ştie Băsescu de unde să-l apuce şi unde să-l pălească. Vorba 'Mnealui: de duşmani mă pot apăra, dar de propria şefă de Cameră - ba. lelia.munteanu@gandul.info_____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
| Subiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! Mar 27 Oct 2009, 08:12 | |
| Mihai Gâtlan, tanarul de 19 ani ucis in lovitura de stat data de IliescuAvea doar 19 ani. Iar atunci, în 1989, se considera rocker. Şi, în măsura în care se putea pe atunci, chiar a şi trăit ca un rocker. Dar, contrar acestei apartenenţe oarecum exotice, îşi vedea vii to rul pus în sluj ba Bisericii. Ce fel de preot ar fi putut de veni acest tânăr rebel? Nu o să ştim niciodată: Dumnezeu l-a che mat la El înainte de vreme, preschimbat în martir. Puştiul, abia ieşit din adolescenţă, se numea Mihai Lucreţiu Gâtlan. Şi a fost primul bucureştean ucis în Capitală în cursul dramaticelor evenimente din Decembrie '89. Acum, după douăzeci de ani, din toate visele lui spulberate atunci nu au mai rămas decât o cruce şi o placă din marmură neagră fixată pe un perete din centrul Capitalei. Şi un mormânt acope rit cu o lespede de marmură în Cimitirul Eroilor Revoluţiei. Plus o mulţime de amin tiri care acum mai trăiesc doar în me moria părinţilor şi a prietenilor săi. Ion Gâtlan, tatăl lui Mihai, este şi el unul dintre revoluţionarii din Bu cu reşti. Este un om obişnuit care în De cem brie '89 a plătit de două ori preţul de sânge, durere şi eroism pe care istoria l-a pretins în schimbul căderii re gi mului comunist. Prima dată, pentru că atunci l-a pierdut pe cel mai mare dintre copiii săi. Iar a două oară, pentru că la scurt timp după fuga cuplului Ceau şes cu a participat în mod direct la de ca pi tarea structurii de comandă de la vârful partidului. Aflat în sediul CC al PCR, el a fost cel care i-a arestat pe Constantin Dăscălescu, pe Ilie Verdeţ şi pe gene ralul Iulian Vlad. Dar asta este o altă pa gină a Revoluţiei, pe care o vom întoarce atunci când îi va veni şi ei timpul. Cine a fost Mihai Gâtlan? "Era cel mai mare din cei şase copii ai mei. Încă din copilărie era atras de imaginea înalţilor prelaţi înveşmântaţi în odăjdii. Apoi, când a mai crescut, şi-a dorit să urmeze Teologia. Iar, pe atunci, asta nu prea era «pe linie». La un moment dat, una dintre rudele mele m-a şi reclamat pe la autorităţi că vreau să-mi bag copilul la Teologie şi că astfel o să-i stric viitorul. Dar nu eu l-am trimis acolo. În nici un caz. În schimb l-am învăţat să facă în viaţă exact ce vrea el şi ce-i place. Iar el asta îşi dorea. În vara anului 1989 a făcut pregătire, un fel de meditaţii, cu un preot. Dar nu a apucat să dea examenul. Dar preotul care i-a fost profesor a fost şi cel care i-a făcut slujba de înmormântare. Să ştii însă că Mihai nu a fost nici pe departe vreun habotnic care-şi petrecea timpul în post şi rugăciuni. Nu, în nici un caz. A făcut mult sport şi la un mo ment s-a apucat şi de arte marţiale: judo, karate. De astea s-a lăsat însă destul de repede, zicea că nu vrea să-şi rupă oasele. Dar, mai mult decât toate, i-a plăcut să cânte. Avea o voce superbă. Şi, la fel ca majoritatea prietenilor lui, se considera rocker. Asta pe timpul când rockerii erau nişte tineri despre care oficialii regimului comunist susţineau că nici nu există. Dar cine asculta la ei? Existau peste tot, în Bucureşti şi prin marile oraşe din ţară." http://1989.jurnalul.ro/stire-special/mihai-gatlan-rockerul-martir-de-la-dalles-524799.html _____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha | |
| | | aurora
| Subiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! Mar 27 Oct 2009, 10:51 | |
| Au fost multi morti, in multe orase ale Romaniei, la evenimentele din decembrie 1989. Unii au murit eroic, altii au murit accidental, ca s-au aflat in loc nepotrivit la moment nepotrivit. Amintirea lor va ramane vesnic in amintirea celor apropiati, sau in amintirea colectiva.
Incep acum evocarile evenimentelor din decembrie, pentru ca se apropie aniversarea Sunt 20 de ani si inca istoria acelor zile nu s-a scris. Oare au trecut cei 20 de ani a lui Brucan? _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | aurora
| Subiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! Mar 27 Oct 2009, 12:14 | |
| "Gândul" Femeia care a pus blondele pe gânduride Lelia MUNTEANU | 27 OCTOMBRIE 2009 Îmi fac şi io un anamnesis, că se poartă: am scris atâta despre Elena Udrea că mă apropii de Flaubert, ca Ninel Potârcă de Cotroceni. Mai am 357 de pagini şi scot pe piaţă "Madame Bovary" în varianta platinată şi întinsă cu placa. Voi aborda cu realism temperat tema femeii care a restituit categoriei sale socio-cosmetice demnitatea, care a pus blondele pe gânduri, făcându-le să ţintească mai departe de echipa naţională de futbol, scoţându-le din bamboouri, rostogolindu-le ca o sisifă postmodernă din Dorobanţi spre dealul Cotrocenilor, ridicându-le dincolo de condiţia lor de eroine tragice ale eposului comic şi reaşezându-le ontologic în paradigma mercedesului tunat, a vuittonului cu blană, a fotei cu swarovsky. De când e în politică, Elena a fost mereu o damă bună (am tradus "domina buona" - cum altfel?). N-a făcut nici o greşeală. (Cu preşedintele Norvegiei a fost o combinaţie nefericită între încrederea ei în perfidul moderator şi un firesc trac geto-dac care te cuprinde în emisiunile live cu bile). Şi iată că duminică seară, la Cavadineşti, greşeşte ca o copilă. Ca o co-pi-lă! Ce-a fost acolo? O adunare electorală (trei sute de săteni, veniţi să ia trendul). Cânta Gheorghe Turda "Noi suntem români". Fior patriotic. Cânta şi poporul, la refren: "Noi suntem români, noi suntem romani/ Noi suntem urmaşii lui Traian". Pe ultima notă a intrat Elena cu discursul. Ăsta-i momentul. Prima blondă din istorie cu expertiza-n două ministere o dă cu stânga-n dreapta. Începe. Zice: "Aşa este. Noi suntem urmaşii lui Traian… ai lui Traian Băsescu"… Vai de mine! Păi, ăsta-i fix imnul contracandidaţilor. Fiecare dintre ei, săracii, speră la asta, visează să fie urmaşi ai lui Traian la Cotroceni. "Învingem împreună", al lui Geoană, e slogan? E o scânceală de scufiţă roşie care vorbeşte singură prin pădure. "România bunului-simţ", al lui Crin, e slogan? E un solo de harpă. "Noi suntem urmaşii lui Traian" - da! Ça sonne fort! De-a dreptul eclatant! Mai ales dacă-l rostesc cei doi în cor, ca să se audă mai bine. Cum trebuia să procedeze Elena în situaţia dată? Anestezia cu o privire bine ţintită auditoriul şi punea piciorul în prag: "Pân-aici! Tăiaţi refrenul! Domnul preşedinte e propriul urmaş la Cotroceni. Corect e să cântăm: "Noi suntem luntraşii lui Traian"…Sau şi mai bine: "De ce Crinul ăsta pal? De ce Mircea, De ce bal?
Noi suntem români, noi suntem romani Şi votăm tot cu Traian".lelia.munteanu@gandul.info_____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | aurora
| Subiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! Mar 27 Oct 2009, 12:43 | |
| de citit... si de luat aminte! (eventual Poporul nu greşeşte niciodatăde Cristian Tudor POPESCU | 27 OCTOMBRIE 2009 Subject: Despre referendum ... - Citat :
- Închei cu o propunere pentru dl. Loghin: ce-ar fi dacă am vota alternativ, la fiecare rând de alegeri,
o dată cetăţenii alegători cu numele începând cu litere de la A la M, data viitoare cei care se încadrează de la N la W? Situaţia României ar deveni mai rea? Printre votanţii din această ţară nu sunt destui escroci, mincinoşi, puturoşi, somnoroşi, a facerişti, antiromâni? N-ar fi ei împuţinaţi astfel? Câţi km de autostradă, câte manuale pentru copii şi câţi măturători s-ar putea plăti cu banii astfel economisiţi? _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | Cristina
| Subiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! Mier 28 Oct 2009, 13:42 | |
| Dan Nica dezinformeaza din nouDupa ce a lansat petarda cu fraudarea alegerilor prin turism electoral, fostul ministru de Interne PSD Dan Nica revine cu noi acuzatii nefondate: la europarlamentare, 650 de romani s-ar fi dus la Viena special pentru a pune stampila pe buletinul de vot a doua oara! Realitatea este ca, asa cum reiese din datele de la BEC, la Viena au votat doar 242 de romani, scrie ziare.com. "Si va dau o informatie in premiera, pe care n-ati mai avut-o, si imi cer scuze. La alegerile pentru Parlamentul European n-am avut parte doar de un turism national, ci si de unul international. La Viena, 650 de persoane din judetele Arad si Bihor au votat multiplu", a spus Dan Nica luni seara la Realitatea TV, scrie Ziua. Acuzatiile sunt contrazise insa de cifrele oficiale, pe site-ul Biroului Electoral Central constituit pentru europarlamentare, www.bec2009pe.ro, figurand numai 242 de voturi in Austria, nicidecum 650.Contactat de ziarul citat pentru explicatii, fostul ministru a declarat: "Avem informatii ca au plecat persoane din Arad si Bihor si apoi au votat si la Viena. Inseamna ca s-au oprit si la Budapesta, daca in Austria au fost 242 de voturi. Informatiile mi-au venit de la cei care i-au monitorizat pe cei care au plecat atunci in excursii. Informatia am aflat-o saptamana trecuta de la persoane private, nu mi-a fost oferita de structuri ale MAI. Nu are nicio legatura cu ministerul. Saptamana trecuta, cand m-am intalnit cu niste oameni, mi-au spus: Haide sa iti spun una tare!. Si mi-au spus-o. Mi-au spus ca au avut informatii ca au plecat in dimineata respectiva si au votat". Iata ca, la o luna dupa ce a declansat actuala criza politica prin asa-zise "dezvaluiri" legate de o eventuala fraudare a alegerilor, Nica revine cu informatii nefondate, cel putin pana la o eventuala verificare de catre oamenii legii. http://www.revista22.ro/dan-nica-dezinformeaza-din-nou-6868.html _____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha | |
| | | aurora
| Subiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! Mier 28 Oct 2009, 18:16 | |
| Revista 22 spune ceva despre cazul Haysaam? _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | Cristina
| Subiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! Joi 29 Oct 2009, 09:08 | |
| - aurora a scris:
- Revista 22 spune ceva despre cazul Haysaam?
Asta e "specialitatea" securistului de serviciu Sorin Rosca Stanescu, via dosarul (pre)facut de dgipi-ul lui vanghelie . Ca atare, te las pe tine sa te "delectezi" ! _____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha | |
| | | Cristina
| Subiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! Lun 02 Noi 2009, 11:22 | |
| FMI a venit, a vizitat ruinele guvernamentale şi a spus ce se ştia: acordarea tranşelor de împrumut depinde de aprobarea bugetului înainte de 15 dec. Ca de obicei, dl Geoană nu şi-a revendicat atentatul asupra Palatului Victoria dar s-a arătat dispus „să găsim formula juridică potrivită astfel încât un proiect de buget să fie aprobat în colaborare cu guvernul în exerciţiu, dincolo de situaţia precară în care se află“. Şi în care l-a adus el însuşi. Dl Cristian Diaconescu a recunoscut că „e o problemă naţională şi ar trebui luată în serios de toată lumea“. Interesant! Nu ştiau că e o problemă naţională înainte de a-şi face mendrele electorale - pentru câteva procente în plus? Şi dl Crin Antonescu „a luat act“ de condiţiile FMI. Acum a luat act? O lume-ntreagă le ştia, el nu le-a cunoscut? Se vede însă că o lună de miere în grup a valorat mult mai mult pentru partidele Grivco decât 2 mld. de euro de la FMI, BM şi CE. Asta n-a împiedicat însă dansurile nupţiale ale candidaţilor acompaniaţi de tarafurile lor electorale. Patru ONG-uri l-au reclamat pe dl Băsescu la Avocatul Poporului fiindcă având „două afişe“, unul pentru prezidenţiale şi altul pentru referendum, este avantajat faţă de ceilalţi candidaţi întrucât „ar trage două lovituri de la 11 m în loc de una“ - după cum explica un arbitru. Altădată fluierau mai bine! Ce-i împiedică pe cei din Grivcoaliţie să-şi facă şi ei câte două afişe? Sau chiar trei? Dacă dl Băsescu ameninţă „de ce le e frică nu scapă“, dl Geoană ar putea replica: „fără frică şi fără scăpare“ iar dl Antonescu ar putea scrie: „cui i-e frică, se scapă“ - şi câte altele. Aflat la mitingul electoral de la Constanţa, dl Băsescu le-a promis susţinătorilor săi din PD-L că va continua lupta pentru „a smulge România din mâinile oligarhilor“. Şi cui s-o dea? Asta dacă nu-i smulg oligarhii mâinile! În numele acestora, dl Patriciu şi-a proclamat avansul: „cu tot respectul, există un decalaj mare între felul în care au evoluat oamenii de afaceri şi felul în care au evoluat politicienii“. Cu tot respectul, dacă nu erau politicienii şi serviciile secrete, oamenii de afaceri (bine selectaţi) nu „evoluau“ şi nu ajungeau la miliarde de euro. Şi nu ajungeam acum la războiul dintre cei care vor să mulgă România şi cei care vor să le-o smulgă. Faptul că acum oligarhii vor să aleagă ei preşedinţii şi premierii nu înseamnă decât o întoarcere ritualică la locul faptei: pe 22 noiembrie vom vedea cine trage-n noi iar pe 22? http://www.curentul.ro/2009/index.php/2009110236298/Bref/Brumar.html_____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha | |
| | | aurora
| Subiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! Lun 02 Noi 2009, 12:21 | |
| - Cristina a scris:
- aurora a scris:
Asta e "specialitatea" securistului de serviciu Sorin Rosca Stanescu, via dosarul (pre)facut de dgipi-ul lui vanghelie . Ca atare, te las pe tine sa te "delectezi" ! Dezinformezi cu rea credinta, astea cu Hayssam, cu Munaf, cu doctorul mesagerul personal a lui Basescu, sunt FAPTELE lui basescu, ale presedintelui romaniei, nimic nu este trucat. Sunt BANI cristina, bani multi... unde sunt banii scosi din tara? Pentru astea ar trebui sa dea socoteala basescu, si sper intr-o zi sa vina si vremea socotelilor! SRS nu a fost securist, in schimb basescu a fost. Si inca metodele lui de "lucru" sunt unele securiste. _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | Franz Schneider
Numarul mesajelor : 3180 Varsta : 63 Localizare : Intr-o vagauna din Romania Data de inscriere : 09/09/2008
| Subiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! Lun 02 Noi 2009, 12:35 | |
| Cristina, Parerea mea e ca ar cam trebui sa ne trezim la realitate si sa incepem sa ne ajutam singuri. Nu sa stam sa asteptam toata ziua buna ziua mila FMI, a UE, a ...lui Sulea Spatarul, vorba romanului. Ca asa suntem noi ...un popor de milogi. Stim toata ziua numai sa ne plangem. Dar cand e sa punem osul la treaba... canci ! Eu m-am cam saturat de ifosele de domnisoara batrana a astora de la FMI. N-as lua un sfantz de la ei. E cel mai pagubos imprumut care putea fi luat de Boc si Basescu. Acu' sa se spele cu ei pe cap. | |
| | | aurora
| Subiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! Lun 02 Noi 2009, 12:45 | |
| Acu' din pacate imprumutu e luat si papat, si nici macar nu stim cu ce conditii. O sa ne trezim cand vom incepe sa platim, sa il dam inapoi. Atunci o sa ne trezim cu totii. _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | Cristina
| Subiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! Lun 02 Noi 2009, 18:52 | |
| - Franz Schneider a scris:
- Cristina,
Parerea mea e ca ar cam trebui sa ne trezim la realitate si sa incepem sa ne ajutam singuri. Nu sa stam sa asteptam toata ziua buna ziua mila FMI, a UE, a ...lui Sulea Spatarul, vorba romanului. Ca asa suntem noi ...un popor de milogi. Stim toata ziua numai sa ne plangem. Dar cand e sa punem osul la treaba... canci !
Spune asta bugetarilor care stau si abuzeaza pe banii statului, te rog. Nu-mi spune mie, care muncesc in mediul privat si care DAU bani la stat, inclusiv pentru salariile milogilor despre care vorbesti . _____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha | |
| | | Cristina
| Subiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! Lun 02 Noi 2009, 18:56 | |
| - aurora a scris:
- Cristina a scris:
- aurora a scris:
Asta e "specialitatea" securistului de serviciu Sorin Rosca Stanescu, via dosarul (pre)facut de dgipi-ul lui vanghelie . Ca atare, te las pe tine sa te "delectezi" ! Dezinformezi cu rea credinta iar tu ma ataci cu rea-credinta, doar pentru ca am o alta opinie decit tine ! Noroc ca mie-mi trece repede si nu (te) bag prea mult in seama cind pari ca o iei pe aratura . _____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha | |
| | | nicuvar
Numarul mesajelor : 2464 Varsta : 68 Localizare : Timisoara Data de inscriere : 16/10/2008
| Subiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! Lun 02 Noi 2009, 19:21 | |
| _____________________ Membru fondator al PSN: Puterea Suntem Noi!
| |
| | | Franz Schneider
| Subiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! Lun 02 Noi 2009, 20:36 | |
| - Cristina a scris:
- Franz Schneider a scris:
- Cristina,
Parerea mea e ca ar cam trebui sa ne trezim la realitate si sa incepem sa ne ajutam singuri. Nu sa stam sa asteptam toata ziua buna ziua mila FMI, a UE, a ...lui Sulea Spatarul, vorba romanului. Ca asa suntem noi ...un popor de milogi. Stim toata ziua numai sa ne plangem. Dar cand e sa punem osul la treaba... canci !
Spune asta bugetarilor care stau si abuzeaza pe banii statului, te rog. Nu-mi spune mie, care muncesc in mediul privat si care DAU bani la stat, inclusiv pentru salariile milogilor despre care vorbesti . Cui anume sa spun asta Cristina ? Cadrelor didactice ? Personalului din Sanatate ? Pensionarilor ? Pe astia ii faci tu milogi ? Ei nu sunt platitori de taxe si impozite ? De ce oare ai tu impresia ca toti bugetarii-s o apa si-un pamant iar voi PRIVATII sunteti soarele de pe cer ? Pai tu crezi ca pe ei nu-i jupoaie statul la fel ca pe tine ? N-ai vrea tu sa facem noi doi putin schimb de servicii ? Vii tu in locul meu si merg eu in locul tau. Eu, in locul tau, ma descurc. Te asigur. Dar tu in locul meu ce vei face ? De ce ai tu impresia ca toata lumea face si drege si castiga bani necinstiti pe seama privatilor ? Saracii privati care si-au facut de cele mai multe ori suma prin firmele capusa ...pe spinarea statului. Nu in particular... in general vorbind. Cristina, te ataci cam tare si nu e drept. Nu toti bugetarii merita apelativul de milogi. Politicienii insa DA. Mai ales cei care au guvernat tara asta in ultimii 20 ani. | |
| | | aurora
| Subiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! Lun 02 Noi 2009, 22:16 | |
| - Cristina a scris:
- aurora a scris:
- Cristina a scris:
- aurora a scris:
Asta e "specialitatea" securistului de serviciu Sorin Rosca Stanescu, via dosarul (pre)facut de dgipi-ul lui vanghelie . Ca atare, te las pe tine sa te "delectezi" ! Dezinformezi cu rea credinta iar tu ma ataci cu rea-credinta, doar pentru ca am o alta opinie decit tine !
Noroc ca mie-mi trece repede si nu (te) bag prea mult in seama cind pari ca o iei pe aratura . Cristina, pune un exemplu de atac al meu la adresa ta! Eu pun argumente, fapte, tu raspunzi cu bataie de joc la adresa numelor unor oameni. Eu intreb la modul serios, tu raspunzi cu bataie de joc. Ti-am spus, am o opinie si mi-o sustin, tu ai alta opinie si o sustii. Nu asta este problema. Discutam fapte, opinii, cu vorbe frumoase, decente. Cand ii "spurci" pe unii si altii, gandeste-te ca dupa alegeri, indiferent cine va fi noul presedinte, se vor face niste aliante, pentru a se forma majoritate in parlament. Cum vei vorbi atunci despre cei pa care ii "spurci" acum? _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | aurora
| Subiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! Lun 02 Noi 2009, 23:27 | |
| „Fraiere, e vorba de politică!“de Gheorghe CERCELESCU | 03 NOIEMBRIE 2009 Dacă criza politică nu s-ar fi suprapus cu cea economică, România ar fi avut şanse, după semnalele care începuseră să vină din piaţă, să se ridice deasupra liniei roşii chiar din ultimul trimestru al anului în curs. Oricum, scăderea PIB-ului în 2009 va fi sub nivelul anticipat de FMI. Probleme îngrijorătoare au apărut însă în legătură cu inflaţia. După căderea Guvernului, cursul de schimb se află sub presiune. BNR descurajează speculaţiile pe curs. Dar până unde aperi leul şi cu ce costuri? Dacă nu îl susţii, inflaţia şi dobânzile îşi iau zborul. Nimeni nu se aştepta ca certurile ca la uşa cortului dintre politicieni să înceapă cu două luni înainte de alegerile prezidenţiale, timp în care nota de plată s-ar putea încărca nemeritat de mult. Politicienii noştri au dovedit însă din nou că nu cunosc mecanismele economice. Dar şi mai grav este faptul că propriile interese îi împiedică să conştientizeze consecinţele dramatice ale ignoranţei lor. Nici liderii sindicali nu sunt mai luminaţi. Ei cer un salariu minim de 750 lei, ceea ce este o inepţie. Deoarece salariaţilor trebuie să le spui ce putere de cumpărare le oferi în euro, nu în lei. Degeaba creşti salariul minim în lei cu 17%, dacă cursul de schimb se depreciază cu 20%, ca rezultat al majorării salariale. Cine mai este însă preocupat, cu excepţia bancherilor centrali, de soarta inflaţiei sau a cursului de schimb? Toţi vor salarii mai mari, chiar dacă este evident că nu ai de unde să le plăteşti. Nu s-a învăţat nimic din experienţa nefericită din ultimii doi ani, când s-au dat bani fără nicio acoperire economică, şi astăzi ne împrumutăm din greu, nu pentru a ieşi din criză, ci pentru a plăti greşelile din trecut. Îngrijorările sunt însă mult mai mari decât par la prima vedere. Englezii consideră economia o ştiinţă a dezamăgirii, pentru că nu-ţi spune că totul merge bine. Din această cauză economia s-a politizat, nu numai în România, ci în aproape toată lumea. Până şi economişti de mare prestigiu - cum este Krugman, laureatul de anul trecut al Premiului Nobel pentru economie - nu mai vorbesc economic, ci politic. Krugman a scris chiar un articol pe care l-a intitulat sugestiv "Fraiere, e vorba de politică!", în care are 100% dreptate. Politizarea economiei este produsul fricii. Pompezi bani publici cu nemiluita, creezi deficite mari, dar nu te interesează consecinţele de peste ani. Se încearcă să se rezolve astfel o problemă politică sau social-economică pe termen scurt prin crearea alteia pe termen lung. A rămas celebră replica dată de Keynes unui ziarist care l-a întrebat dacă s-a gândit la faptul că, din cauza politicilor intervenţioniste,monetare şi fiscale, pe care le promovează, generaţiile viitoare vor plăti impozite şi dobânzi mai mari. "Pe termen foarte lung, suntem toţi morţi", i-a răspuns Keynes. Altfel spus, pentru greşelile pe care le faci azi nu mai răspunzi când va veni ziua judecăţii. Aceasta înseamnă politizarea economiei, iar cum s-a născut ea din frică rezultă clar din biografia marelui economist englez. Prima soţie a lui Keynes a fost o balerină rusoaică, refugiată la Londra, care i-a povestit prin ce a trecut în timpul Revoluţiei din Octombrie 1917. Îngrozit, Keynes a început să militeze pentru satisfacerea revendicărilor sindicatelor britanice, care deveniseră puternice după prima conflagraţie mondială. Când Churchill şi alţi miniştri de atunci susţineau că salarii mai mari se pot da numai în funcţie de productivitatea muncii, Keynes le replica: "Sunteţi nebuni, vreţi un octombrie roşu şi în Anglia?" Astfel de temeri au revenit, din cu totul alte motive, în actualitate. Iar un semnal l-a dat chiar FMI, care a abandonat reţetele sale monetariste în favoarea keynesismului. Aşa că politicienii noştri nu prea au de ce să se teamă de tranşele de împrumut. Buldogul a devenit un biet pekinez. Dar o asemenea metamorfozare este una dintre cele mai proaste veşti pentru români. Pentru că în România ultimilor 20 de ani nu s-a făcut nimic bun pentru economie şi nivelul de trai al populaţiei decât atunci când guvernanţii noştri au fost împinşi de la spate din exterior. gh.cercelescu@gandul.info _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | Cristina
| Subiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! Mar 03 Noi 2009, 07:34 | |
| - nicuvar a scris:
Cred ca ai gresit forumul. Pe acest forum ne respectam. Nu este frumos cum procedezi. Cum iti permiti sa o jignesti pe o colega de forum? Cred ca cea care o ia pe aratura esti tu. Aici ne respectam si nu ne jignim, asa cum faci tu. Crezi ca daca Emil are aceeasi optiune politica cu a ta iti poti permite asemenea jigniri? Imi pare rau. Credeam ca ai inteles ce si cum e pe aici. Mereu te crezi atacata, persecutata, cenzurata, dar poate nu iti dai seama ca doar tu jignesti si ataci, fara niciun motiv. Pa. Voteaza cum vrei si traieste cum vrei. Dar nu ii jigni pe ceilalti. Da, ar trebui sa NE respectam. Vad ca tu consideri ca nu o respect pe Aurora atunci cind ii raspund la atacuri, cu aceeasi moneda (adica o bag in seama), in schimb nu consideri ca Aurora ma ataca afirmind ca "dezinformez -eu, utilizator ca si tine, ca si ea- cu rea-credinta". A fost vorba ca putem sa balacarim politicienii, dar fara a ne ataca intre noi asa cum a facut acum Aurora, luind-o pe aratura (calea) atacului la persoana mea. ps: faptul ca ii iei apararea este de inteles si de apreciat, dar pina la un punct, adica pina la punctul in care incepi si incurajezi atacurile ei la persoana mea. Lucrurile pe care le-ai spus trebuie sa fie valabile pentru TOTI, deci inclusiv pentru tine si Aurora. Daca veti continua in acest stil, chiar ca nu va voi mai baga in seama, pe niciunul dintre voi, asa cum au ales Yzzy, Silverstar si altii, tocmai din cauza acestui mod indoielnic de a purta civilizat un dialog. Daca visul tau si al Aurorei este sa nu ma mai vedeti pe acest forum, inclusiv dupa alegeri (ca vad ca ai o mare grija in privinta asta ), as putea sa va indeplinesc visul . Si cu asta, eu -personal- am pus PUNCT acestei discutii. Imi cer scuze tuturor pentru off-topic, dar se pare ca _din cind in cind- trebuie reamintit -unora-dreptul de a avea o opinie diferita! _____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha | |
| | | Franz Schneider
| Subiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! Mar 03 Noi 2009, 07:43 | |
| Dar cu mine ramai in continuare prietena, nu-i asa Cristina ? | |
| | | Cristina
| Subiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! Mar 03 Noi 2009, 07:43 | |
| Un articol EXTREM DE ACTUAL!!!! Dictatura mediocritățiiAm cunoscut numeroși politicieni occidentali și foarte mulți gazetari care scriu pentru ziare importante sau animă emisiuni la radio sa la tv. Nici un politician de cultură democratică nu își face adversarul nesimțit. Nici un jurnalist de la o instituție de presă care se respectă nu își ia peste picior invitații. Cu atât mai puțin atunci când e moderator, adică atunci când menirea sa este aceea de a netezi asperitățile confruntării, pentru a o face inteligibilă publicului.Astăzi, în cele două emisiuni TV la care am fost invitat, un tânăr pesedist mi-a spus că sunt nesimțit - așa că a trebuit să plec din studio, iar mai târziu - un gazetar spunea bancuri cu aerul că acest gest e o lecție pentru mine - pe acest jurnalist l-am pus la punct, explicându-i că educația primită mă împiedică să accept o asemenea situație jenantă.Există și în România politicieni decenți, ca și jurnaliști educați și civilizați. Ei sunt însă - în categoriile respective - minoritari.I ar această minoritate e redusă la tăcere de o majoritate zgomotoasă și needucată.Aceasta e singura dictatură din România de azi: dictatura mediocrității.Ironia și zâmbetul, dar și replica tăioasă ne pot salva.Jos dictatura!http://cristianpreda.ro/ _____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! | |
| |
| | | | TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |