Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: ZBOR DE CONDOR (II) Mar 15 Sept 2009, 04:23
cactus a scris:
prins-ai peshte ? De care ? Cand vii prin R sa-mi aduci si mie o bata cu toate cele pentru prins rapitori..
Eu merg numai pentru răpitori. Nu servesc crap, somn, mreană...
Promit că la trecerea mea prin tară (cine stie, poate chiar si mai devreme) o să ai dorinta împlinită referitor la sculele de pescuit.
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: ZBOR DE CONDOR (II) Mar 15 Sept 2009, 04:26
abbilbal a scris:
Emil Condor a scris:
Multumesc Rolia dragă!
Înainte de a fi cu voi, făceam ocazional fotografii dar acum nu mai plec de-acasă fără pozar.
Ha, ha, ha, boală molipsitoare...
"Virus" întâlnit destul de frecvent la Popas.
cactus Trecut în nefiintă :(
Numarul mesajelor : 3260 Localizare : Paradis Data de inscriere : 26/08/2008
Subiect: Re: ZBOR DE CONDOR (II) Mar 15 Sept 2009, 05:43
Emil Condor a scris:
cactus a scris:
prins-ai peshte ? De care ? Cand vii prin R sa-mi aduci si mie o bata cu toate cele pentru prins rapitori..
Eu merg numai pentru răpitori. Nu servesc crap, somn, mreană...
Promit că la trecerea mea prin tară (cine stie, poate chiar si mai devreme) o să ai dorinta împlinită referitor la sculele de pescuit.
multzam mult de tot; sa stii ca ciorba de mreana e super; si daca prinzi pietrari e minunat... (aia-s un fel de simulacru de cega in miniatura - dupa ce-i curetzi ii pui direct in frigare, frigi pe carbuni si-i halesti de tot ca pe saratzele... pe vremuri se prindeau pe Crishuri)
_____________________ "Să muriţi bine " (Băsescul )
Dacă cineva ţi-a făcut un rău, nu căuta să te răzbuni. Aşază-te pe malul râului şi în curând îi vei vedea trecând cadavrul. (Lao Ti)
Emil Condor
Subiect: Re: ZBOR DE CONDOR (II) Mar 15 Sept 2009, 05:49
Am mâncat în viata mea si pestii mai sus mentionati dar acum nu mă mai pasionează pentru că se prind usor. Îmi place să muncesc pentru a prinde ceva.
Subiect: Re: ZBOR DE CONDOR (II) Mar 15 Sept 2009, 06:10
Emil Condor a scris:
Am mâncat în viata mea si pestii mai sus mentionati dar acum nu mă mai pasionează pentru că se prind usor. Îmi place să muncesc pentru a prinde ceva.
cu conditzia sa aiba balta peste...
Dacă cineva ţi-a făcut un rău, nu căuta să te răzbuni. Aşază-te pe malul râului şi în curând îi vei vedea trecând cadavrul. (Lao Ti)
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
Subiect: Re: ZBOR DE CONDOR (II) Mar 15 Sept 2009, 09:38
Emil Condor a scris:
abbilbal a scris:
Bă braşovene, nu crezi că la un foc de tabără se stă tolănit pe unde apuci ? şi nicidecum pe scaune ? Dar... treacă de la noi ! Ce e şi civilizaţia exagerată.
Nu, nu cred aceea! Stă fiecare cum vrea...asa stiu eu. Abby, după cum mentiona Zaraza, acolo era nisip, nu iarbă. Unde avem iarbă stăm si pe jos. Dar mentionez că nisipul în Camp Site este de 10 ori mai bun ca iarba prin prisma faptului că scapi de insecte - în nisip nu le place.
Civilizatie exagerată??!! Merg cele două cuvinte împreună? Ce e civilizat e plăcut si ce e plăcut nu poate fi exagerat căci n-ar mai fi plăcut. Sau gresesc eu?
Eu am nascocit expresia "mofturile civilizatiei moderne" si o aplic pentru produsele care nu iti creeaza confort asa cum ai crede, ci te fac doar sa scoti bani din buzunar. Este o retea de magazine Plus, unde vad cel mai bine aceste produse. Nu sunt scumpe si tocmai de aceea atrag pe unii, care nu-si permit altele mai scumpe. Sa simta si ei ca fac cumparaturi... Organizatoare de dulapuri, "organiser" pe engleza; chiar si eu ma uit lung la un desfacator simplu de sticle, dar care arata ca o floare. Tot felul de chestii care nu-ti sunt cu adevarat necesare si mai arata si kitsch, daca e sa judecam la rece. Materiale ieftine care vor arata repede foarte uzate. De exemplu si masina personala, pe care o folosim uneori excesiv, cand am putea face mai multa miscare.
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
Subiect: Re: ZBOR DE CONDOR (II) Mar 15 Sept 2009, 16:47
Emil Condor a scris:
abbilbal a scris:
Bă braşovene, nu crezi că la un foc de tabără se stă tolănit pe unde apuci ? şi nicidecum pe scaune ? Dar... treacă de la noi ! Ce e şi civilizaţia exagerată.
Nu, nu cred aceea! Stă fiecare cum vrea...asa stiu eu. Abby, după cum mentiona Zaraza, acolo era nisip, nu iarbă. Unde avem iarbă stăm si pe jos. Dar mentionez că nisipul în Camp Site este de 10 ori mai bun ca iarba prin prisma faptului că scapi de insecte - în nisip nu le place.
Civilizatie exagerată??!! Merg cele două cuvinte împreună? Ce e civilizat e plăcut si ce e plăcut nu poate fi exagerat căci n-ar mai fi plăcut. Sau gresesc eu?
Mă, frumosule, dar unde am spus eu că voi staţi în iarbă ? când în jurul vostru era culoarea gri ? Sau în Canada iarba nu este verde ?
Apoi, uitându-mă mai atent, îţi dau dreptate. Nu se făcea să staţi pe scoici. Aşa că mai bune au fost scaunele.
Ce e plăcut nu poate fi exagerat ? Eu cred că da. Că civilizaţia exagerată duce la ceva neplăcut, îţi dau dreptate. Pentru asta americanii sunt aşa sensibii faţă de anumite boli în comparaţie cu românii. Şi la iarbă verde ei nu consumă nimic nespălat şi să consume ceva fără ca ei să se spele pe mâini, ferească Sfântul ! Tu, de când eşti în Canada, ai mai luat o prună de jos să o duci la gură, sau ai mai mâncat un măr luat de jos şi şters pe curul nădragilor ?
_____________________ Noa, seeerbus drajilor! .......BLOG PERSONAL
Subiect: Re: ZBOR DE CONDOR (II) Mar 15 Sept 2009, 18:06
la inceput am vrut sa tzi-o dau pe asta - ca-i "specifica"
Subiect: Re: ZBOR DE CONDOR (II) Mar 15 Sept 2009, 18:07
da´ dupa aia m-am razgandit si asta e pentru tine, ca esti ficior fain...
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: ZBOR DE CONDOR (II) Mar 15 Sept 2009, 21:35
ANUL 1959
•2 ianuarie: URSS lansează prima sondă spaţială spre Lună, Luna 1 (Lunik-1), primul obiect pământean care s-a apropiat de satelitul natural al Pământului la 6.500 km •7 ianuarie: Statele Unite recunosc noul guvern cubanez al lui Fidel Castro •8 ianuarie: Charles de Gaulle, la 68 de ani a devenit primul preşedinte al celei de-a cincea Republici Franceze •9 ianuarie: În Franţa, Michel Debré este prim ministru, André Malraux ministru al Culturii •13 ianuarie: Comuniştii cubanezi execută 71 de suporteri ai lui Fulgencio Batista •17 februarie: SUA lansează Vanguard II, primul satelit meteo •18 februarie: Femeile din Nepal votează pentru prima dată •17 martie: Tenzin Gyatso, al 14-lea Dalai Lama, liderul spiritual al Tibetului, fuge din ţară, autoexilându-se în India, după o răscoală armată nereuşită a populaţiei tibetane •9 iunie: Este lansat la apă "George Washington", primul submarin dotat cu rachete balistice •16 iulie: Nikita Hruşciov îşi dă "angajamentul său solemn" că URSS nu va începe "niciodată, niciodată, niciodată" un război •31 iulie: Crearea organizaţiei separatiste basce ETA •7 august: SUA lansează Explorer VI •1 septembrie: Au fost stabilite relaţiile diplomatice dintre România şi Japonia •12 septembrie: Misiunea sovietică Luna 2, prima sondă ce a atins suprafaţa lunară •15 septembrie: Voiajul lui Nikita Hruşciov în SUA (15-28 sept.) •13 octombrie: SUA lansează Explorer VII •12 noiembrie: S-a deschis, la Belgrad, prima expoziţie industrială românească din perioada postbelică, organizată de Camera de Comerţ a României •1 decembrie: Este semnat Tratatul Antarcticii, prin care s-a interzis efectuarea de teste militare în Antartica. Tratatul este semnat de 12 naţiuni, printre care şi SUA •În România, salariul în agricultură este interzis iar terenul pe care țăranii nu îl pot cultiva este confiscat.
Arte, Ştiinţă, Literatură şi Filozofie •20 iunie: A avut loc premiera bucureşteană a operei Falstaff, de G. Verdi, avându-l în rolul titular pe Petre Ştefănescu Goangă •Karl Popper publică Logica descoperirii ştiinţifice
Naşteri •12 ianuarie: Per Gessle, chitarist suedez •20 ianuarie: Cornelia Ardelean, politician român •28 ianuarie: Eugen Bejinariu, politician român •4 februarie: Monica Macovei, avocat şi politician român independent •14 februarie: Renée Fleming, cântăreaţă de operă americană •16 februarie: John McEnroe, jucător american de tenis de câmp •23 februarie: Valentin Stan, analist politic •18 martie: Luc Besson, regizor, scenarist, producător francez •16 aprilie: Ovidiu Brânzan, politician român •19 aprilie: Florea Voinea, politician român •25 aprilie: Varujan Pambuccian, politician român •27 aprilie: Cezar Preda, politician român •1 mai: Marian Petrache, politician roman •31 mai: Emil Condor, parintele forumului “Popasul Prisma Condor” •1 iunie: Cristian Popescu, poet român (d. 1995) •13 iunie: Klaus Johannis, politician român de naţionalitate germană •19 iunie: Christian Wulff, politician creştin-democrat german •23 iunie: Petru Tărniceru, politician român •19 august: Andrei Izbaş, erou moldovean •14 septembrie: Morten Harket, cântăreţ norvegian •21 septembrie: Crin Antonescu, politician român •10 octombrie:Michael Klein, fotbalist român •15 octombrie: Sarah Ferguson, Ducesă de York •15 octombrie: Ion Mînzînă, politician român •19 octombrie: Teofan Savu, arhiepiscop ortodox al Craiovei şi mitropolit al Olteniei •21 octombrie: Zoe Dora Kish, născută Zoe Dora Ana Tămaş, creatoare de modă, textile designer şi ceramistă americană •4 decembrie: Teodor Niţulescu, politician român •5 decembrie: Gheorghe Adrian Miuţescu, politician român
Decese •15 februarie: Owen Willans Richardson, fizician britanic, laureat al Premiului Nobel (n. 1879) •26 martie: Raymond Chandler, nuvelist american (n. 1888) •4 august: Ioan Bălan, episcop greco-catolic de Lugoj (n. 1880) •5 august: Edgar Guest, poet englez (n. 1881) •4 septembrie: Iuliu Haţieganu medic, membru al Academiei Române (n. 1885) •14 octombrie: Errol Flynn, actor american (n. 1909) •15 noiembrie: Charles Thomson Rees Wilson, fizician scoţian, laureat al Premiul Nobel (n. 1869) •Ion Gigurtu, inginer şi om politic, prim-ministru al României (n. 1886)
Premii Nobel •Fizică: Emilio Gino Segrè, Owen Chamberlain •Chimie: Jaroslav Heyrovsky •Medicină: Severo Ochoa, Arthur Kornberg •Literatură: Salvatore Quasimodo •Pace: Philip John Noel-Baker
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
Subiect: Re: ZBOR DE CONDOR (II) Mar 15 Sept 2009, 23:43
hehe... ce companie are Emil, in anul lui... Monica Macovei, Valentin Stan, Varujan Pambuccian, politician român (matematician), Crin Antonescu, politician român... vezi, Emile, esti leat cu Crin!
Subiect: Re: ZBOR DE CONDOR (II) Mar 15 Sept 2009, 23:45
Multi politicieni, nu-i asa?
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
Subiect: Re: ZBOR DE CONDOR (II) Mar 15 Sept 2009, 23:55
Emil Condor a scris:
Multi politicieni, nu-i asa?
dada... semn ca trebuie si tu sa aprofundezi politica din Romania :box:
Subiect: Re: ZBOR DE CONDOR (II) Mier 16 Sept 2009, 00:02
Eh! Nu o s-o mai fac acum... Am spus că în trecut am lucrat la ideea de a candida sau a promova un candidat într-un nou Partid ce să-l creez aici dar am văzut câtă bătaie de cap este, câte piedici inutile trebuiesc depăsite si am considerat că nu se merită. Rămân la aceeasi părere...
Emil Condor
Subiect: Re: ZBOR DE CONDOR (II) Mier 16 Sept 2009, 03:17
dolion a scris:
ANUL 1959 [... ...]
Emil Condor
Subiect: Re: ZBOR DE CONDOR (II) Mier 16 Sept 2009, 03:24
cactus a scris:
la inceput am vrut sa tzi-o dau pe asta - ca-i "specifica"
Să trăiesti fratele meu!
abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
Subiect: Re: ZBOR DE CONDOR (II) Mier 16 Sept 2009, 04:47
Noa serbus mă Milu nost. Am apărut şi eu să-ţi ţin de urât !
_____________________ Noa, seeerbus drajilor! .......BLOG PERSONAL
Emil Condor
Subiect: Re: ZBOR DE CONDOR (II) Mier 16 Sept 2009, 06:00
Să trăiesti, Abby! Am avut ceva program administrativ (în afara Popasului de data asta).
Subiect: Re: ZBOR DE CONDOR (II) Mier 16 Sept 2009, 22:06
asta-i pentru tine si pentru mine; m-a insotzit pretutindeni; noaptea-i lunga; abia incepe.... Sa stii ca nu-i (?????) vina mea ca-s pacatos. EL ma iarta...
Emil Condor
Subiect: Re: ZBOR DE CONDOR (II) Joi 17 Sept 2009, 00:05
Cactus!
Frumoasă interpretare!
O stii si în limba română?
Refrenul sună cam asa:: Atunci Îti cânt Măret Stăpânitor Ce mare esti, ce mare esti!
Mda! Fiecare zi ce trece, vrem nu vrem, ne apropie mai mult de Cel ce este Măret Stăpânitor.
Subiect: Re: ZBOR DE CONDOR (II) Joi 17 Sept 2009, 06:21
alege...
sau
Subiect: Re: ZBOR DE CONDOR (II) Joi 17 Sept 2009, 06:22
....
sau...
Subiect: Re: ZBOR DE CONDOR (II) Joi 17 Sept 2009, 06:24
....
totdeauna am zis io ca-s grozav...
Emil Condor
Subiect: Re: ZBOR DE CONDOR (II) Vin 18 Sept 2009, 03:55
cactus a scris:
....totdeauna am zis io ca-s grozav...
Esti!
Emil Condor
Subiect: Re: ZBOR DE CONDOR (II) Vin 18 Sept 2009, 04:01
Aseară am fost la Wellesley, orăselul în care am rezidat 5 ani si mi-a plăcut mai mult ca oricare altul (în care am locuit). Acolo a fost un târg (bâlci - parcă asa se mai numeste prin unele locuri ale tării, nu?) iar în final am asistat la un spectacol de artificii destul de reusit. Singurul inconvenient pentru mine: nu m-am îmbrăcat destul de gros si am cam tremurat. Voi veni imediat cu niste poze de acolo.