| CAMERA DE WHISKY (II) | |
|
+14rolia Cristina dolion zuum yzzy cactus Doina zaraza26 nicuvar Emil Condor abbilbal Anahoret aurora ostrovna 18 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
ostrovna
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Sam 02 Ian 2010, 20:58 | |
| | |
|
| |
Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Sam 02 Ian 2010, 21:00 | |
| Măi... voiam să scriu ceva dar am uitat! _____________________ Free your mind!
| |
|
| |
Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Sam 02 Ian 2010, 21:02 | |
| Dolioane... cu pistruile m-ai lovit la lingurică! _____________________ Free your mind!
| |
|
| |
ostrovna
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Sam 02 Ian 2010, 21:05 | |
| - Anahoret a scris:
- Măi... voiam să scriu ceva dar am uitat!
De la pistrui ti se trage ca n-ai pus in castronase capsunile mari si dulci si-acum nu poti sa te culci:) | |
|
| |
Anahoret
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Sam 02 Ian 2010, 21:24 | |
| Ei, Geta! Când am cunoscut-o, soţia mea avea combinaţia letală: roşcată cu pistrui! Pe cuvânt de onoare, nici acum nu ştiu ce a găsit ea la mine de m-a luat de bărbat! _____________________ Free your mind!
| |
|
| |
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Sam 02 Ian 2010, 21:37 | |
| - Anahoret a scris:
- Ei, Geta!
Când am cunoscut-o, soţia mea avea combinaţia letală: roşcată cu pistrui! Norocosule! Mai esti în viată... _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
|
| |
ostrovna
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Sam 02 Ian 2010, 21:40 | |
| | |
|
| |
Anahoret
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Sam 02 Ian 2010, 21:40 | |
| - Emil Condor a scris:
- Norocosule! Mai esti în viată...
Ea e norocoasă! Întotdeauna am spus că eu am nimerit mai bine în căsnicie decât ea! _____________________ Free your mind!
| |
|
| |
ostrovna
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Sam 02 Ian 2010, 21:43 | |
| | |
|
| |
Anahoret
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Sam 02 Ian 2010, 21:43 | |
| - Emil Condor a scris:
- Norocosule! Mai esti în viată...
Vezi că prietenilor le-am spus că la acţiunea din 3 mai 2011 va fi prezent şi un tip din Canada. În Canada -- Montreal -- este stabilit unul dintre puţinii prieteni pe care-i am în viaţa asta. Ce n-aş da să vă întâlniţi amândoi în Făgăraş! _____________________ Free your mind!
Ultima editare efectuata de catre Anahoret in Sam 02 Ian 2010, 21:49, editata de 1 ori | |
|
| |
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Sam 02 Ian 2010, 21:47 | |
| Aoleu! Deja simt "un vânt " care mă împinge, si mă împinge... Să dea cerul ca atunci să pot fi acolo. Mi-o doresc! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
|
| |
Anahoret
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Sam 02 Ian 2010, 21:53 | |
| Sper să ai o surpriză plăcută! De genul "nu tot ceea ce vezi [în forum] este în realitate" _____________________ Free your mind!
| |
|
| |
ostrovna
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Sam 02 Ian 2010, 21:54 | |
| | |
|
| |
Anahoret
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Sam 02 Ian 2010, 21:56 | |
| _____________________ Free your mind!
| |
|
| |
Emil Condor
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Sam 02 Ian 2010, 21:59 | |
| _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
|
| |
Anahoret
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Sam 02 Ian 2010, 22:04 | |
| Emile, să fim noi sănătoşi şi să ne ajute Dumnezeu să ne vedem! De celelalte ne-om descurca şi singuri! _____________________ Free your mind!
| |
|
| |
Emil Condor
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Sam 02 Ian 2010, 22:05 | |
| Asa să fie! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
|
| |
ostrovna
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Dum 03 Ian 2010, 01:27 | |
| | |
|
| |
Anahoret
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Dum 03 Ian 2010, 11:17 | |
| - dolion a scris:
- Când învăţătorul spiritual şi discipolii săi începură să mediteze, pisica ce trăia în mănăstire făcu un zgomot care îi deranjă. Prin urmare învăţătorul a ordonat ca pisica să fie legată fedeleş în timpul practicilor de meditaţie. Ani de zile ulterior când maestrul a murit călugării continuau să lege pisica în timpul sesiunilor de meditaţie. Când eventual şi pisica a murit, a fost adusă o altă pisică pentru a fi legată. Secole mai târziu învăţaţii descendenţi ai învăţătorului spiritual au scris tratate erudite despre semnificaţia religioasă a legării fedeleş a pisicii în timpul practicilor de meditaţie.
Postarea lui Dolion mi-a amintit de o parabolă budistă, pe care o redau mai jos. Ea a fost extrasă din cartea "Templul de aur" de Yukio Mishima.După recitarea sutrei, toată lumea a fost chemată în capera stareţului să asculte predica. Alesese pilda paisprezece din Mumon-kan1 "Nansen omoară o pisică" – ce apare şi în pilda 63 din Hekigan-roku2 sub numele de "Nansen omoară o pisicuţă" şi în pilda şaizeci şi patru sub numele de "Chōshū poartă o pereche de pantofi pe cap". Era cunoscută ca una din cele mai dificile probleme ale sectei Zen încă din timpuri străvechi. În perioada T'ang trăia un bine cunoscut preot Ch'an pe nume P'u Yiian, care locuia pe muntele Nan Ch'üan şi de aceea i se spunea Nan Ch'üan – Nansen în japoneză. Într-o zi, când toţi călugării erau la tunsul ierbii, apăru în templul liniştit o pisicuţă. Toată lumea era curioasă s-o vadă. Au fugit după bietul animal şi l-au prins. Acesta deveni obiect de dispută între aripa estică si cea vestică a templului: fiecare voia să-l ţină pentru el. Părintele Nansen, care urmărea cearta, înşfăcă pisicuţa de ceafă şi, punându-i cuţitul pe gât, spuse: "Dacă sunteţi în stare să spuneţi ce trebuie, pisicuţa este salvată; dacă nu, va muri!" N-a fost nimeni în stare să răspundă, aşa că părintele Nansen omorî pisicuţa şi o aruncă. La lăsarea serii se întoarse la templu mai-marele discipolilor, Chōshū. Părintele Nansen i-a spus ce s-a întâmplat şi i-a cerut părerea. Chōshū îşi scoase imediat pantofii, îi puse pe cap şi părăsi încăperea. Văzând acestea, părintele Nansen se jeli: "Oh, dacă ai fi fost aici astăzi, viaţa pisicuţei ar fi fost cruţată." Aceasta era povestea în linii mari. Partea în care Chōshū îşi pune pantofii pe cap era considerată deosebit de dificil de interpretat, dar, după spusele stareţului, nu ridica nici o problemă. Motivul pentru care părintele Nansen omorâse pisica era anihilarea iluziei sinelui şi stârpirea tuturor gândurilor vane ori a închipuirilor. Dând dovadă de necugetare, tăiase capul pisicii, îndepărtând astfel orice contradicţii, opoziţii şi duşmănie între sine şi ceilalţi. Această faptă era cunoscută sub numele Sabia-ucigătoare, pe când cea a lui Chōshū – Sabia-dătatoare-de-viaţă. Gestul, de o infinită mărinimie – ă poarte pe cap obiecte murdare –, este considerat o dovadă de nobleţe budistă. Yukio Mishima – Templul de aur, ed. Humanitas, Bucureşti, 2006, pag: 61-63Nu-i aşa că acum zicala românească "A rupe pisica" are alt înţeles? NOTE:_________________________________________________ 1 Colecţie de patruzeci şi opt de kōan (parabole) bazate pe anecdotele maeştrilor Zen, compilate de preotul chinez Wu-men (Mumon) în anul 1228. 2 Colecţie de 100 parabole, alese şi comentate de preotul chinez Yüan-wu în 1125. _____________________ Free your mind!
| |
|
| |
Blue
Numarul mesajelor : 186 Localizare : Ardeal, România Data de inscriere : 02/01/2010
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Dum 03 Ian 2010, 13:04 | |
| - ostrovna a scris:
- Emil Condor a scris:
- Vă cam strălucesc ochii!
Nu aveti antrenament la Whisky! Normal, nu este usoară trecerea de la zeamă de prune la zeamă de plosnite! S-o crezi tu ca dam zeama de prune pe aia de plosnite ,io de beu un stamplu chiar imi lucesc ochii Absolut... Oricât de sclifosit ar fi produsul domnului Walker şi oricât de frumoasă i-ar fi eticheta, musai să se închine în faţa măriei sale înmărgelate şi cu dop de cocean, reîncarnarea Sfintei Prune, indiferent că i se spune Pălincă, Horincă, sau Ţuică, ori Jinars, sau Rachiu, adus la înnobilare în alambicul enigmatic al Sfântultui Cazan. Pentru a parafraza o cunoscută zicere: "Îmi sclipesc ochii, deci încă exist..." | |
|
| |
Anahoret
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Dum 03 Ian 2010, 15:11 | |
| _____________________ Free your mind!
| |
|
| |
Blue
Numarul mesajelor : 186 Localizare : Ardeal, România Data de inscriere : 02/01/2010
| |
| |
Emil Condor
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Dum 03 Ian 2010, 19:03 | |
| - Blue a scris:
Ce mândru e românul nostru... lângă "Sfântul Cazan", cum îl numesti tu. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
|
| |
Blue
| |
| |
Anahoret
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Dum 03 Ian 2010, 20:11 | |
| - Blue a scris:
- Dacă ai fost vreodată la un cazan de făcut ţuică, ai putut observa o chestie. Ca din întâmplare, apar acolo oameni extrem de preocupaţi de ceea ce se întâmplă dispuşi oricând să îţi dea sfaturi în ceea ce priveşte îndeletnicirea respectivă...
Ai observat că exact aceeaşi chestie se întâmplă când o maşină are pană? Este cineva care-i băgat în motor până la glezne şi o mulţime de sfătuitori pe margine! _____________________ Free your mind!
| |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) | |
| |
|
| |
| CAMERA DE WHISKY (II) | |
|