__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| CAMERA DE WHISKY (II) | |
|
+14rolia Cristina dolion zuum yzzy cactus Doina zaraza26 nicuvar Emil Condor abbilbal Anahoret aurora ostrovna 18 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Mier 30 Sept 2009, 08:10 | |
| - abbilbal a scris:
- Da, aşa este Zaraza, este mai simplu să tăcem decât să vorbim.
Catolicii au comemorat cu mare fast la Alba Iulia, 1000 de ani de catolicism. Oare ar mai fi făcut acest lucru dacă românii ar fi vorbit înaintea lor de faptul că dacii erau ortodocşi şi înaintea slavonei a fost folosită latina ? Vezi ca incurci borcanele. Dacii existau inainte de aparitia crestinismului... ce sa mai vorbim de catolicism. Cei 1000 de ani n-au legatura cu românii, ci cu catolicizarea ungurilor. In sud-estul Europei, insusi catolicismul s-a rupt definitiv de ortodoxism abia la 1054. Dacii vorbeau o limba apropiata latinei. Apoi dupa cateva sute de ani au fost prinsi, datorita pozitiei geografice, in organizarea bisericii sub influenta Constantinopolelui. | |
| | | zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Mier 30 Sept 2009, 08:17 | |
| - Cristina a scris:
Ok, pot sa accept ca -nu o data- am facut astfel de Compromisuri (cu C mare), de-a lungul istoriei, tocmai pentru a putea supravietui, insa AZI, ce motiv (mai) au academicienii romani sa ramina pasivi?! Asta chiar nu inteleg ... Pe academicieni putin ii mai intereseaza adevarul. S-au obisnuit ca numai ei sa aiba dreptate. Restul sunt plebea, care nu inteleg destinul lor maret! Au re-introdus pe î din a, dar cu altfel de reguli, fara sa ii intereseze ca romanii nu mai reusesc sa inteleaga si sa aplice aceste reguli. | |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Mier 30 Sept 2009, 08:19 | |
| - Anahoret a scris:
- Cristina a scris:
- Ok, pot sa accept ca -nu o data- am facut astfel de Compromisuri (cu C mare), de-a lungul istoriei, tocmai pentru a putea supravietui, insa AZI, ce motiv (mai) au academicienii romani sa ramina pasivi?! Asta chiar nu inteleg ...
În facultate aveam un profesor care spunea că reputaţia ştiinţifică este la fel ca virginitatea fetelor: se menţine greu şi se pierde repede.
Gândeşte-te că este o temă controversată, bazată mai mult pe deducţii şi mai puţin pe izvoare istorice. Ca atare, doar specialiştii din noua generaţie pot aborda subiectul cu entuziasm. Ei sunt singurii dispuşi să joace cu calmitate la ruleta rusească: ori faci o mare descoperire ori vei fi repudiat pe viaţă. Venerabilii academicieni şi-au clădit reputaţia o viaţă întreagă şi sunt prea puţin dispuşi să-şi asume riscul ruletei ruseşti. Totuşi, pentru asta s-a inventat mecenatul: ţinem un tânăr entuziast pe lângă noi şi, când iese la iveală marea descoperire, o semnăm împreună.
Nu a văzut că, în ultimii ani, premiile Nobel au semnătură dublă? Şi, în majoritatea cazurilor, cel de-al doilea semnatar este asiatic sau din Lumea a III-a? Asa-i. Numai, vezi ca nu exista cuvantul calmitate. In cazul tau era simplu, scriai "cu calm". | |
| | | abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Mier 30 Sept 2009, 09:37 | |
| Bă călugăre, hai să te întreb şi io ceva. Pentru ce românii au împrăştiat tablele găsite la Tărtăria şi au orpit cercetările din zonă pentru a se fura ce a fost de furat ? Azi e drept că nu se mai poate ceti mare lucru pe ele, dar cândva au fost toate şi se puteau pune cap la cap.
Hai să zicem că "opincarul" ce şi-a pus opinca în loc de drapel pe Parlamentul de la Budapesta a fost prea beat şi nu a ştiut ce să ia de acolo, iar când s-a trezit, Ivan i-a dat o cizmă şi nu l-a mai lăsat să intre, dar la Tărtăria nu a mai fost Ivan Turbincă să ascundă Tablele. Şi după cum spune harta, Tărtăria este cam la "şentru" României. | |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Mier 30 Sept 2009, 10:19 | |
| - abbilbal a scris:
- Bă călugăre, hai să te întreb şi io ceva. Pentru ce românii au împrăştiat tablele găsite la Tărtăria şi au orpit cercetările din zonă pentru a se fura ce a fost de furat ? Azi e drept că nu se mai poate ceti mare lucru pe ele, dar cândva au fost toate şi se puteau pune cap la cap.
Hai să zicem că "opincarul" ce şi-a pus opinca în loc de drapel pe Parlamentul de la Budapesta a fost prea beat şi nu a ştiut ce să ia de acolo, iar când s-a trezit, Ivan i-a dat o cizmă şi nu l-a mai lăsat să intre, dar la Tărtăria nu a mai fost Ivan Turbincă să ascundă Tablele. Şi după cum spune harta, Tărtăria este cam la "şentru" României. Unde s-au imprastiat? Eu am citit ca cel care l-a gasit, desi era in domeniul arheologiei, al istoriei, le-a supus unor tratamente termice nu mai stiu cu ce scop, si acum nu se mai pot data cu C14. | |
| | | Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Mier 30 Sept 2009, 20:32 | |
| Aşa este, le-a ars ca să le poată citi. Din păcate aşa se întâmplă când astfel de lucruri încap pe mâna unor agiamii sau când onor Academia Română şi ministerul de resort nu-şi fac treaba. Acum se pot naşte speculaţii, că sunt contrafăcute şi tocmai de aceea au fost arse. Poţi combate asta?
Apoi cred că ăsta este spiritul nostru, al românilor: să nu luăm nimic în serios.
Uite un alt exemplu: egiptenii. Câte din descoperirile cu adevărat valoroase se află în Egipt? Celebra statuie a lui Nefertiti se află la Muzeul egiptean de la Berlin iar egiptenii tot încearcă de peste jumătate de secol să o recupereze. Şi vor mai încerca încă un secol şi jumătate dar tot degeaba. Exact acelaşi lucru se întâmplă şi cu vestigiile noastre istorice (scuzaţi, dar mie nu-mi place să le spun artefacte atât timp cât avem termenul în limba română). _____________________ Free your mind!
| |
| | | abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Mier 30 Sept 2009, 20:56 | |
| - zaraza26 a scris:
- abbilbal a scris:
- Bă călugăre, hai să te întreb şi io ceva. Pentru ce românii au împrăştiat tablele găsite la Tărtăria şi au orpit cercetările din zonă pentru a se fura ce a fost de furat ? Azi e drept că nu se mai poate ceti mare lucru pe ele, dar cândva au fost toate şi se puteau pune cap la cap.
Hai să zicem că "opincarul" ce şi-a pus opinca în loc de drapel pe Parlamentul de la Budapesta a fost prea beat şi nu a ştiut ce să ia de acolo, iar când s-a trezit, Ivan i-a dat o cizmă şi nu l-a mai lăsat să intre, dar la Tărtăria nu a mai fost Ivan Turbincă să ascundă Tablele. Şi după cum spune harta, Tărtăria este cam la "şentru" României. Unde s-au imprastiat? Eu am citit ca cel care l-a gasit, desi era in domeniul arheologiei, al istoriei, le-a supus unor tratamente termice nu mai stiu cu ce scop, si acum nu se mai pot data cu C14. Şi da şi nu. Arderea nu s-a făcut întâmplător şi nici nu au fost arse toate. Cel care le-a descoperit nu a fost un fiecine neştiutor. Nu ştiu pe unde se află cele care au fost date, dar sunt un număr de Table date. La timpul potrivit au fost nişte discuţii mari pe tema asta, dar nefiind de specialitate, nu le-am stocat. La fel ca şi CODEX AUREUS, care a fost şi nu mai este. | |
| | | Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Vin 02 Oct 2009, 04:28 | |
| FLORILE de Eugen Ionescu
Florile culese în pahare plâng Şi visând la fluturi, la livezi cu soare Florile culese în pahare mor.
Tristele potire picură-aşa jalnic Pete de lumină. Lunca toată crede că sunt doar petale. Numai eu ştiu însă că sunt lacrimi grele, Sfărmături de suflet.
Un bondar le-aduce veşti de la surori. Creşte nostalgia veştedelor flori.
Florile culese, florile de câmp Mor de nostalgie, mor visând la fluturi, La livezi, la soare. _____________________ Free your mind!
| |
| | | abbilbal
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Vin 02 Oct 2009, 09:49 | |
| Da, florile mor şi odată cu noi mor şi amintirile. | |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Vin 02 Oct 2009, 13:27 | |
| - Anahoret a scris:
- FLORILE
de Eugen Ionescu
Florile culese în pahare plâng Şi visând la fluturi, la livezi cu soare Florile culese în pahare mor.
Tristele potire picură-aşa jalnic Pete de lumină. Lunca toată crede că sunt doar petale. Numai eu ştiu însă că sunt lacrimi grele, Sfărmături de suflet.
Un bondar le-aduce veşti de la surori. Creşte nostalgia veştedelor flori.
Florile culese, florile de câmp Mor de nostalgie, mor visând la fluturi, La livezi, la soare. Of, cam trist, mie imi plac florile din pahare. | |
| | | Anahoret
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Vin 02 Oct 2009, 21:16 | |
| Ei, Zaraza! La ce să te aştepţi de la unul ca Eugen Ionescu? Doar cocheta cu absurdul! ________________________ P.S.Şi mie-mi plac florile-n pahare. Şi, la fel, îmi plac foarte mult fluturii. Probabil fiindcă ambele au viaţa scurtă pe cât sunt de frumoase. _____________________ Free your mind!
| |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Vin 02 Oct 2009, 23:59 | |
| - zaraza26 a scris:
- Of, cam trist, mie imi plac florile din pahare.
Mie îmi plac florile PUNCT Totusi prefer florile în grădină (sau pe câmp, pe ape), acelea vii. Din cauza asta, în casă am multe plante vii (majoritatea). _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Sam 03 Oct 2009, 07:47 | |
| - Emil Condor a scris:
- zaraza26 a scris:
Mie îmi plac florile PUNCT Totusi prefer florile în grădină (sau pe câmp, pe ape), acelea vii. Din cauza asta, în casă am multe plante vii (majoritatea). _____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha | |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Lun 05 Oct 2009, 15:48 | |
| - Emil Condor a scris:
- zaraza26 a scris:
Mie îmi plac florile PUNCT Totusi prefer florile în grădină (sau pe câmp, pe ape), acelea vii. Din cauza asta, în casă am multe plante vii (majoritatea). Si eu prefer florile din gradina. Cu cele din ghiveci ma impac mai greu, fiindca nu ma pricep, sunt cam afona la capitolul asta. Prefer plante simple in ghiveci. Am un asparagus si zilele trecute am plantat una din gradina, care creste si in ghiveci. E (relativ) agatatoare si face floricele mici, albastre. E o planta foarte comuna. Dar am grija de ea si parca tine locul fetei. Planta nu e pretentioasa si o voi urmari crescand. E sensibila la lumina, isi strange frunzulitele cand e mult soare. Nu stiam pana acum... Va trebui sa o indrept in sus, n-am unde sa o las sa creasca in jos. Va trebui sa improvizez. | |
| | | abbilbal
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Mar 06 Oct 2009, 01:15 | |
| Hei, călugăre, pe unde-ţi porţi paşii de taci ? | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Mar 06 Oct 2009, 01:17 | |
| La muncile de toamnă! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Joi 08 Oct 2009, 00:19 | |
| - abbilbal a scris:
- Hei, călugăre, pe unde-ţi porţi paşii de taci ?
Ehe, he! Un om întelept care preferă să stea departe de gunoaiele politice care au loc peste tot acum înaintea alegerilor! Felicitări Anahoret! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | yzzy
Numarul mesajelor : 1937 Varsta : 60 Localizare : Deva Data de inscriere : 16/01/2009
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Joi 08 Oct 2009, 20:41 | |
| - Emil Condor a scris:
Un om întelept care preferă să stea departe de gunoaiele politice care au loc peste tot acum înaintea alegerilor! Felicitări Anahoret! Oare? Poate să stea deoparte doar de subiectele de politică, dar mai sunt şi altele.... _____________________ Nimeni nu are dreptul să privească o altă persoană de sus, decât în momentul în care se apleacă şi îi întinde o mână pentru a-o ajuta să se ridice!Nu-ţi dori prea multe, nu o să ai unde le pune! | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Vin 09 Oct 2009, 00:23 | |
| - yzzy a scris:
- Emil Condor a scris:
Un om întelept care preferă să stea departe de gunoaiele politice care au loc peste tot acum înaintea alegerilor! Poate să stea deoparte doar de subiectele de politică, dar mai sunt şi altele.... Asa gândesc si eu. Glumeam acolo, Yzzy. Anahoret, deja a spus că este foarte ocupat în perioada asta dar la revenire se va răzbuna din plin. Asteptăm... _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | abbilbal
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Vin 09 Oct 2009, 03:02 | |
| Io gândesc că le cam chileşte călugăru nost. Aici nu scrie, la schit nu se roagă, la Plopeni nu lucră, la servici dormitează. Azi mâine hibernează. | |
| | | ostrovna
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Vin 09 Oct 2009, 20:21 | |
| | |
| | | abbilbal
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Sam 10 Oct 2009, 02:03 | |
| | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Sam 10 Oct 2009, 02:04 | |
| _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | ostrovna
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Sam 10 Oct 2009, 13:08 | |
| | |
| | | yzzy
Numarul mesajelor : 1937 Varsta : 60 Localizare : Deva Data de inscriere : 16/01/2009
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Mier 14 Oct 2009, 21:52 | |
| No Anahoret, te-ntreci cu gluma! Sau ai foarte mult de lucru sau nu mai vrei să intri pe-acişilea. Sau, Doamne-fereşte, mai sunt şi alte problemuţe? Oricum, ne e dor de tine. _____________________ Nimeni nu are dreptul să privească o altă persoană de sus, decât în momentul în care se apleacă şi îi întinde o mână pentru a-o ajuta să se ridice!Nu-ţi dori prea multe, nu o să ai unde le pune! | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) | |
| |
| | | | CAMERA DE WHISKY (II) | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |