LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
CAMERA DE WHISKY (II) - Pagina 16 EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
CAMERA DE WHISKY (II) - Pagina 16 EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
CAMERA DE WHISKY (II) - Pagina 16 EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
CAMERA DE WHISKY (II) - Pagina 16 EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
CAMERA DE WHISKY (II) - Pagina 16 EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
CAMERA DE WHISKY (II) - Pagina 16 EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
CAMERA DE WHISKY (II) - Pagina 16 EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
CAMERA DE WHISKY (II) - Pagina 16 EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
CAMERA DE WHISKY (II) - Pagina 16 EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
CAMERA DE WHISKY (II) - Pagina 16 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
CAMERA DE WHISKY (II) - Pagina 16 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
CAMERA DE WHISKY (II) - Pagina 16 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
CAMERA DE WHISKY (II) - Pagina 16 EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
CAMERA DE WHISKY (II) - Pagina 16 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
CAMERA DE WHISKY (II) - Pagina 16 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
CAMERA DE WHISKY (II) - Pagina 16 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
CAMERA DE WHISKY (II) - Pagina 16 EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
CAMERA DE WHISKY (II) - Pagina 16 EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
CAMERA DE WHISKY (II) - Pagina 16 EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
Fantasy Popasul reclame CPSF humanitas drumetie comment-143 nicuvar google muzica_traditionala efremovivanantonovici 1 23 taieri Limba mediu romana istorie 1918 padure problema internet brasov politica sibiu curiozitati
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
CAMERA DE WHISKY (II) - Pagina 16 I_vote_lcapCAMERA DE WHISKY (II) - Pagina 16 I_voting_barCAMERA DE WHISKY (II) - Pagina 16 I_vote_rcap 
Emil Condor
CAMERA DE WHISKY (II) - Pagina 16 I_vote_lcapCAMERA DE WHISKY (II) - Pagina 16 I_voting_barCAMERA DE WHISKY (II) - Pagina 16 I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

CAMERA DE WHISKY (II)

In jos 
+14
rolia
Cristina
dolion
zuum
yzzy
cactus
Doina
zaraza26
nicuvar
Emil Condor
abbilbal
Anahoret
aurora
ostrovna
18 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 28 ... 40  Urmatorul
AutorMesaj
zaraza26

zaraza26

Numarul mesajelor : 8994
Varsta : 59
Localizare : Nasaud
Data de inscriere : 02/10/2008

CAMERA DE WHISKY (II) - Pagina 16 Empty
MesajSubiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II)   CAMERA DE WHISKY (II) - Pagina 16 EmptyMier 30 Sept 2009, 08:10

abbilbal a scris:
Da, aşa este Zaraza, este mai simplu să tăcem decât să vorbim.

Catolicii au comemorat cu mare fast la Alba Iulia, 1000 de ani de catolicism. Oare ar mai fi făcut acest lucru dacă românii ar fi vorbit înaintea lor de faptul că dacii erau ortodocşi şi înaintea slavonei a fost folosită latina ?

Vezi ca incurci borcanele. mwah! Dacii existau inainte de aparitia crestinismului... ce sa mai vorbim de catolicism. Cei 1000 de ani n-au legatura cu românii, ci cu catolicizarea ungurilor. In sud-estul Europei, insusi catolicismul s-a rupt definitiv de ortodoxism abia la 1054. Dacii vorbeau o limba apropiata latinei. Apoi dupa cateva sute de ani au fost prinsi, datorita pozitiei geografice, in organizarea bisericii sub influenta Constantinopolelui.
Sus In jos
http://www.zarazaitsme.blogspot.com/
zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II)   CAMERA DE WHISKY (II) - Pagina 16 EmptyMier 30 Sept 2009, 08:17

Cristina a scris:

Ok, pot sa accept ca -nu o data- am facut astfel de Compromisuri (cu C mare), de-a lungul istoriei, tocmai pentru a putea supravietui, insa AZI, ce motiv (mai) au academicienii romani sa ramina pasivi?! Asta chiar nu inteleg Sad ...

Pe academicieni putin ii mai intereseaza adevarul. S-au obisnuit ca numai ei sa aiba dreptate. Restul sunt plebea, care nu inteleg destinul lor maret! Razz Au re-introdus pe î din a, dar cu altfel de reguli, fara sa ii intereseze ca romanii nu mai reusesc sa inteleaga si sa aplice aceste reguli.
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II)   CAMERA DE WHISKY (II) - Pagina 16 EmptyMier 30 Sept 2009, 08:19

Anahoret a scris:
Cristina a scris:
Ok, pot sa accept ca -nu o data- am facut astfel de Compromisuri (cu C mare), de-a lungul istoriei, tocmai pentru a putea supravietui, insa AZI, ce motiv (mai) au academicienii romani sa ramina pasivi?! Asta chiar nu inteleg Sad ...
În facultate aveam un profesor care spunea că reputaţia ştiinţifică este la fel ca virginitatea fetelor: se menţine greu şi se pierde repede. Laughing

Gândeşte-te că este o temă controversată, bazată mai mult pe deducţii şi mai puţin pe izvoare istorice. Ca atare, doar specialiştii din noua generaţie pot aborda subiectul cu entuziasm. Ei sunt singurii dispuşi să joace cu calmitate la ruleta rusească: ori faci o mare descoperire ori vei fi repudiat pe viaţă. Venerabilii academicieni şi-au clădit reputaţia o viaţă întreagă şi sunt prea puţin dispuşi să-şi asume riscul ruletei ruseşti. Totuşi, pentru asta s-a inventat mecenatul: ţinem un tânăr entuziast pe lângă noi şi, când iese la iveală marea descoperire, o semnăm împreună.

Nu a văzut că, în ultimii ani, premiile Nobel au semnătură dublă? Şi, în majoritatea cazurilor, cel de-al doilea semnatar este asiatic sau din Lumea a III-a? Wink

Asa-i. Numai, vezi ca nu exista cuvantul calmitate. In cazul tau era simplu, scriai "cu calm". mwah!
Sus In jos
abbilbal

abbilbal

Numarul mesajelor : 17567
Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania
Data de inscriere : 28/09/2008

MesajSubiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II)   CAMERA DE WHISKY (II) - Pagina 16 EmptyMier 30 Sept 2009, 09:37

Bă călugăre, hai să te întreb şi io ceva. Pentru ce românii au împrăştiat tablele găsite la Tărtăria şi au orpit cercetările din zonă pentru a se fura ce a fost de furat ? Azi e drept că nu se mai poate ceti mare lucru pe ele, dar cândva au fost toate şi se puteau pune cap la cap.

Hai să zicem că "opincarul" ce şi-a pus opinca în loc de drapel pe Parlamentul de la Budapesta a fost prea beat şi nu a ştiut ce să ia de acolo, iar când s-a trezit, Ivan i-a dat o cizmă şi nu l-a mai lăsat să intre, dar la Tărtăria nu a mai fost Ivan Turbincă să ascundă Tablele. Şi după cum spune harta, Tărtăria este cam la "şentru" României.

zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II)   CAMERA DE WHISKY (II) - Pagina 16 EmptyMier 30 Sept 2009, 10:19

abbilbal a scris:
Bă călugăre, hai să te întreb şi io ceva. Pentru ce românii au împrăştiat tablele găsite la Tărtăria şi au orpit cercetările din zonă pentru a se fura ce a fost de furat ? Azi e drept că nu se mai poate ceti mare lucru pe ele, dar cândva au fost toate şi se puteau pune cap la cap.

Hai să zicem că "opincarul" ce şi-a pus opinca în loc de drapel pe Parlamentul de la Budapesta a fost prea beat şi nu a ştiut ce să ia de acolo, iar când s-a trezit, Ivan i-a dat o cizmă şi nu l-a mai lăsat să intre, dar la Tărtăria nu a mai fost Ivan Turbincă să ascundă Tablele. Şi după cum spune harta, Tărtăria este cam la "şentru" României.

Unde s-au imprastiat? Eu am citit ca cel care l-a gasit, desi era in domeniul arheologiei, al istoriei, le-a supus unor tratamente termice nu mai stiu cu ce scop, si acum nu se mai pot data cu C14.
Sus In jos
Anahoret

Anahoret

Numarul mesajelor : 7444
Varsta : 63
Localizare : Deocamdată pe lumea asta
Data de inscriere : 11/12/2008

MesajSubiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II)   CAMERA DE WHISKY (II) - Pagina 16 EmptyMier 30 Sept 2009, 20:32

Aşa este, le-a ars ca să le poată citi.
Din păcate aşa se întâmplă când astfel de lucruri încap pe mâna unor agiamii sau când onor Academia Română şi ministerul de resort nu-şi fac treaba. Acum se pot naşte speculaţii, că sunt contrafăcute şi tocmai de aceea au fost arse. Poţi combate asta?

Apoi cred că ăsta este spiritul nostru, al românilor: să nu luăm nimic în serios.

Uite un alt exemplu: egiptenii. Câte din descoperirile cu adevărat valoroase se află în Egipt? Celebra statuie a lui Nefertiti se află la Muzeul egiptean de la Berlin iar egiptenii tot încearcă de peste jumătate de secol să o recupereze. Şi vor mai încerca încă un secol şi jumătate dar tot degeaba. Exact acelaşi lucru se întâmplă şi cu vestigiile noastre istorice (scuzaţi, dar mie nu-mi place să le spun artefacte atât timp cât avem termenul în limba română).

abbilbal

MesajSubiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II)   CAMERA DE WHISKY (II) - Pagina 16 EmptyMier 30 Sept 2009, 20:56

zaraza26 a scris:
abbilbal a scris:

Unde s-au imprastiat? Eu am citit ca cel care l-a gasit, desi era in domeniul arheologiei, al istoriei, le-a supus unor tratamente termice nu mai stiu cu ce scop, si acum nu se mai pot data cu C14.

Şi da şi nu. Arderea nu s-a făcut întâmplător şi nici nu au fost arse toate. Cel care le-a descoperit nu a fost un fiecine neştiutor. Nu ştiu pe unde se află cele care au fost date, dar sunt un număr de Table date. La timpul potrivit au fost nişte discuţii mari pe tema asta, dar nefiind de specialitate, nu le-am stocat. La fel ca şi CODEX AUREUS, care a fost şi nu mai este.

Anahoret

Anahoret

MesajSubiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II)   CAMERA DE WHISKY (II) - Pagina 16 EmptyVin 02 Oct 2009, 04:28

FLORILE
de Eugen Ionescu

Florile culese în pahare plâng
Şi visând la fluturi, la livezi cu soare
Florile culese în pahare mor.

Tristele potire picură-aşa jalnic
Pete de lumină.
Lunca toată crede că sunt doar petale.
Numai eu ştiu însă că sunt lacrimi grele,
Sfărmături de suflet.

Un bondar le-aduce veşti de la surori.
Creşte nostalgia veştedelor flori.

Florile culese, florile de câmp
Mor de nostalgie, mor visând la fluturi,
La livezi, la soare.

abbilbal

MesajSubiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II)   CAMERA DE WHISKY (II) - Pagina 16 EmptyVin 02 Oct 2009, 09:49

Da, florile mor şi odată cu noi mor şi amintirile.

zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II)   CAMERA DE WHISKY (II) - Pagina 16 EmptyVin 02 Oct 2009, 13:27

Anahoret a scris:
FLORILE
de Eugen Ionescu

Florile culese în pahare plâng
Şi visând la fluturi, la livezi cu soare
Florile culese în pahare mor.

Tristele potire picură-aşa jalnic
Pete de lumină.
Lunca toată crede că sunt doar petale.
Numai eu ştiu însă că sunt lacrimi grele,
Sfărmături de suflet.

Un bondar le-aduce veşti de la surori.
Creşte nostalgia veştedelor flori.

Florile culese, florile de câmp
Mor de nostalgie, mor visând la fluturi,
La livezi, la soare.

Of, cam trist, mie imi plac florile din pahare.
Sus In jos
Anahoret

Anahoret

MesajSubiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II)   CAMERA DE WHISKY (II) - Pagina 16 EmptyVin 02 Oct 2009, 21:16

Ei, Zaraza! La ce să te aştepţi de la unul ca Eugen Ionescu? Doar cocheta cu absurdul! Laughing Laughing Laughing

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

MesajSubiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II)   CAMERA DE WHISKY (II) - Pagina 16 EmptyVin 02 Oct 2009, 23:59

zaraza26 a scris:
Mie îmi plac florile PUNCT
Totusi prefer florile în grădină (sau pe câmp, pe ape), acelea vii.
Din cauza asta, în casă am multe plante vii (majoritatea).

Cristina

Cristina

Numarul mesajelor : 5897
Localizare : acolo unde ma regasesc
Data de inscriere : 31/03/2009

MesajSubiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II)   CAMERA DE WHISKY (II) - Pagina 16 EmptySam 03 Oct 2009, 07:47

Emil Condor a scris:
zaraza26 a scris:

CAMERA DE WHISKY (II) - Pagina 16 13 CAMERA DE WHISKY (II) - Pagina 16 Banana_smiley_20

Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II)   CAMERA DE WHISKY (II) - Pagina 16 EmptyLun 05 Oct 2009, 15:48

Emil Condor a scris:
zaraza26 a scris:

Si eu prefer florile din gradina. Cu cele din ghiveci ma impac mai greu, fiindca nu ma pricep, sunt cam afona la capitolul asta. Prefer plante simple in ghiveci. Am un asparagus si zilele trecute am plantat una din gradina, care creste si in ghiveci. E (relativ) agatatoare si face floricele mici, albastre. E o planta foarte comuna. Dar am grija de ea si parca tine locul fetei. hug Planta nu e pretentioasa si o voi urmari crescand. E sensibila la lumina, isi strange frunzulitele cand e mult soare. Nu stiam pana acum... Va trebui sa o indrept in sus, n-am unde sa o las sa creasca in jos. Va trebui sa improvizez.
Sus In jos
abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II)   CAMERA DE WHISKY (II) - Pagina 16 EmptyMar 06 Oct 2009, 01:15

Hei, călugăre, pe unde-ţi porţi paşii de taci ?

Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II)   CAMERA DE WHISKY (II) - Pagina 16 EmptyMar 06 Oct 2009, 01:17

La muncile de toamnă! thumb_yello

Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II)   CAMERA DE WHISKY (II) - Pagina 16 EmptyJoi 08 Oct 2009, 00:19

abbilbal a scris:
Hei, călugăre, pe unde-ţi porţi paşii de taci ?
Ehe, he!
Un om întelept care preferă să stea departe de gunoaiele politice care au loc peste tot acum înaintea alegerilor!
Felicitări Anahoret! hug

yzzy

yzzy

Numarul mesajelor : 1937
Varsta : 60
Localizare : Deva
Data de inscriere : 16/01/2009

MesajSubiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II)   CAMERA DE WHISKY (II) - Pagina 16 EmptyJoi 08 Oct 2009, 20:41

Emil Condor a scris:

Un om întelept care preferă să stea departe de gunoaiele politice care au loc peste tot acum înaintea alegerilor!
Felicitări Anahoret! hug
Oare?
Poate să stea deoparte doar de subiectele de politică, dar mai sunt şi altele....
oh da!

Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II)   CAMERA DE WHISKY (II) - Pagina 16 EmptyVin 09 Oct 2009, 00:23

yzzy a scris:
Emil Condor a scris:

Poate să stea deoparte doar de subiectele de politică, dar mai sunt şi altele....
oh da!
Asa gândesc si eu.

Glumeam acolo, Yzzy. Anahoret, deja a spus că este foarte ocupat în perioada asta dar la revenire se va răzbuna din plin. Asteptăm... smile

abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II)   CAMERA DE WHISKY (II) - Pagina 16 EmptyVin 09 Oct 2009, 03:02

Io gândesc că le cam chileşte călugăru nost. Aici nu scrie, la schit nu se roagă, la Plopeni nu lucră, la servici dormitează. Azi mâine hibernează.

ostrovna

ostrovna

Numarul mesajelor : 13562
Varsta : 67
Data de inscriere : 03/03/2009

MesajSubiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II)   CAMERA DE WHISKY (II) - Pagina 16 EmptyVin 09 Oct 2009, 20:21

abbilbal a scris:
Io gândesc că le cam chileşte călugăru nost. Aici nu scrie, la schit nu se roagă, la Plopeni nu lucră, la servici dormitează. Azi mâine hibernează.

Unde e Anahoret,chiar mi-e dor de el rugă rugă Question Sad
Sus In jos
abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II)   CAMERA DE WHISKY (II) - Pagina 16 EmptySam 10 Oct 2009, 02:03

ostrovna a scris:
abbilbal a scris:

Umblă brambura de la Ploieşti la Plopeni şi de la Plopeni la Ploieşti cu ocol prin Bucureşti.

Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II)   CAMERA DE WHISKY (II) - Pagina 16 EmptySam 10 Oct 2009, 02:04

ostrovna a scris:
Păi vezi? Ai plecat tu, câteva zile si l-ai provocat! Laughing
Acum mergi după el... Very Happy

ostrovna

ostrovna

Numarul mesajelor : 13562
Varsta : 67
Data de inscriere : 03/03/2009

MesajSubiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II)   CAMERA DE WHISKY (II) - Pagina 16 EmptySam 10 Oct 2009, 13:08

Emil Condor a scris:
ostrovna a scris:
Păi vezi? Ai plecat tu, câteva zile si l-ai provocat! Laughing
Acum mergi după el... Very Happy

Emile,acusica iar trebuie sa plec la Oradea,dupa diploma si iar lipsec ,ma opresc la saocra mea Sad
Sus In jos
yzzy

yzzy

Numarul mesajelor : 1937
Varsta : 60
Localizare : Deva
Data de inscriere : 16/01/2009

MesajSubiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II)   CAMERA DE WHISKY (II) - Pagina 16 EmptyMier 14 Oct 2009, 21:52

No Anahoret, te-ntreci cu gluma! No
Sau ai foarte mult de lucru rules2 sau nu mai vrei să intri pe-acişilea. scratch
Sau, Doamne-fereşte, mai sunt şi alte problemuţe? confused
Oricum, ne e dor de tine. mwah!

Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II)   CAMERA DE WHISKY (II) - Pagina 16 Empty

Sus In jos

CAMERA DE WHISKY (II)
Sus 
Pagina 16 din 40Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 28 ... 40  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» CAMERA DE WHISKY (I)
» CAMERA DE WHISKY
» Camera 131

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
LUMINA LUMII :: POPASURI personalizate si întretinute de autori :: ANAHORET-
Mergi direct la: