LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate? - Pagina 2 EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate? - Pagina 2 EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate? - Pagina 2 EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate? - Pagina 2 EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate? - Pagina 2 EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate? - Pagina 2 EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate? - Pagina 2 EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate? - Pagina 2 EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate? - Pagina 2 EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate? - Pagina 2 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate? - Pagina 2 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate? - Pagina 2 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate? - Pagina 2 EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate? - Pagina 2 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate? - Pagina 2 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate? - Pagina 2 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate? - Pagina 2 EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate? - Pagina 2 EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate? - Pagina 2 EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
comment-143 brasov Fantasy 23 politica nicuvar romana Limba padure humanitas 1 curiozitati taieri 1918 reclame drumetie muzica_traditionala mediu sibiu CPSF efremovivanantonovici internet Popasul problema istorie google
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate? - Pagina 2 I_vote_lcapReîncarnarea ~ fantezie sau realitate? - Pagina 2 I_voting_barReîncarnarea ~ fantezie sau realitate? - Pagina 2 I_vote_rcap 
Emil Condor
Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate? - Pagina 2 I_vote_lcapReîncarnarea ~ fantezie sau realitate? - Pagina 2 I_voting_barReîncarnarea ~ fantezie sau realitate? - Pagina 2 I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate?

In jos 
+4
zaraza26
abbilbal
zuum
ACCENT
8 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5  Urmatorul
AutorMesaj
Emil Condor

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate? - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate?   Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate? - Pagina 2 EmptyDum 05 Apr 2009, 21:27

Da, Mihaela, relatia cu Dumnezeu este cea mai personală relatie ce poate exista.

zuum

zuum

Numarul mesajelor : 3492
Varsta : 60
Data de inscriere : 29/09/2008

MesajSubiect: Re: Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate?   Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate? - Pagina 2 EmptyLun 06 Apr 2009, 05:05

Mihaela a scris:
Nu ma hazardez sa combat ci imi pastrez convingerile pentru mine fiind un subiect atat de personal, si pentru ca am vazut prea multe dispute pe teme religioase. De fapt si credinta este ceva personal, "foarte personal" as spune.

Da Mihaela, dar daca am face toti ca tine n-ar mai exista activitate la sectia de religii! Very Happy
Sus In jos
yzzy

yzzy

Numarul mesajelor : 1937
Localizare : Deva
Data de inscriere : 16/01/2009

MesajSubiect: Re: Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate?   Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate? - Pagina 2 EmptyLun 06 Apr 2009, 07:07

zuum a scris:

Da Mihaela, dar daca am face toti ca tine n-ar mai exista activitate la sectia de religii! Very Happy
Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate? - Pagina 2 876722
Sorry, nu m-am putut abţine! Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate? - Pagina 2 154834

Sus In jos
ACCENT

Numarul mesajelor : 785
Data de inscriere : 03/12/2008

MesajSubiect: Re: Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate?   Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate? - Pagina 2 EmptyLun 06 Apr 2009, 09:21

zuum a scris:

yzzy a scris:

Sorry, nu m-am putut abţine! Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate? - Pagina 2 154834
De aici se poate desprinde de ce Zuum se străduieşte atît de asiduu să întreţină bruiajul pe forum.
Pentru el este important să scoată cîte o ,,perlă", ca să vină altul să o corecteze.
De fapt nu are importanţă că duce lumea în rătăcire. El doreşte să fie luat în şuturi, pentru că numai aşa poate să atragă atenţia asupra lui. Doar şi personajele negative au un rol de jucat. Aşa a descoperit el că n-are cum să fie un personaj pozitiv, şi se dă în spectacol cum poate.
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

Numarul mesajelor : 8994
Varsta : 59
Localizare : Nasaud
Data de inscriere : 02/10/2008

MesajSubiect: Re: Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate?   Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate? - Pagina 2 EmptyLun 06 Apr 2009, 09:53

ACCENT a scris:
zuum a scris:

yzzy a scris:

De aici se poate desprinde de ce Zuum se străduieşte atît de asiduu să întreţină bruiajul pe forum.
Pentru el este important să scoată cîte o ,,perlă", ca să vină altul să o corecteze.
De fapt nu are importanţă că duce lumea în rătăcire. El doreşte să fie luat în şuturi, pentru că numai aşa poate să atragă atenţia asupra lui. Doar şi personajele negative au un rol de jucat. Aşa a descoperit el că n-are cum să fie un personaj pozitiv, şi se dă în spectacol cum poate.

Esti foarte subiectiv. Si Zuum e creatia lui Dumnezeu, cu BUNE, cu RELE, cum suntem toti. N-ar fi rau daca ai incerca sa te vezi pe tine cu alti ochi. hug
Sus In jos
http://www.zarazaitsme.blogspot.com/
zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate?   Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate? - Pagina 2 EmptyLun 06 Apr 2009, 10:12

zuum a scris:
Sau.....

Atingerea spiritualitatii este scopul si singura realizare a vietii omenesti. In filozofia indiana( Vedanta-una din ele de fapt) aceasta spiritualitate sau spirit, care se numaste "Brahman", este cea care a creat intregul univers prin combinatia dintre energie si materie.

Toate obiectele reprezinta manifestari ale unei "materii" primordiale. Toate fortele naturale cum sunt gravitatia, gandurile sau sentimentele la nivelul constiintei noastre sunt manifestari ale unei "energii" primordiale numita PRANA.

Universul este o manifestare sau proiectie a lui Dumnezeu, Brahman, creat prin combinatia de energie si materie. Realitatea absoluta a tuturor creatiilor este acelas Brahman.

El este " adevaratul Eu" si "adevaratul Tu" , cel care dizolva diferentele dintre noi. Deci, daca iti fac rau tie, imi fac rau mie, iubindu-i pe ceilalti, ma iubesc pe mine. ( Iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti????)

Cand marim cercul nstru de iubire la infinit pentru a atinge cu dragostea noastra totala intreaga Creatie a lui Dumnezeu atunci putem experimenta identitatea noastra cu universul.
Existenta noastra (umana) se transforma intr-o experienta absoluta de dragoste, cunoastere si extaz.

O fiinta umana este alcatuita din trei elemente, ATMA , mintea(ratiunea) si trupul. Dintre astea trei, ATMA reprezinta forma pura de Brahman ( deci este partea divina).

Mintea unui om este alcatuita din trasaturi pozitive si negative. Se naste cu ele. O persoana, creste, se dezvolta avand la baza combinatia aceasta de trasaturi plasate intr-un anumit mediu social , stilul sau de viata se numeste SANSKARA(= actiuni bune/rele, ambianta familiala, sociala).
Aceasta SANSKARA ii calauzeste omului toate procesele rationale si activitatile fizice ale vietii.

Coexistenta elementelor pozitive/negative in mintea omului cauzeaza contradictii intelectuale si emotionale, creind confuzie intre noi si in noi, facandu-ne sa experimentam frica, nesiguranta, durerea, tradarea, gelozia, facandu-ne sa ne cauzam rau si durere unul altuia si totodata dan nastere la prejudecati.

Aceasta confuzie duce la producerea iluziei/ignorantei (MAYA)
MAYA este perceptia limitata a omului si este la fel de puternica ca si Brahman.
Lumea durerii si a placerilor creata de mintea umana ne apare ca o ultima realitate.
Noi trebuie sa invatam sa vedem PRIN aceasta MAYA sa devenim una cu 'miezul' fiintei noastre care este Brahman pur.
Urcand pe scara trezirii constiintei noastre spirituale, pas cu pas, putem minimaliza si eventual eradica durerea si conflictele din noi aducand pacea si fericirea in loc.

Exista cateva cai pentru a atinge asta si se practica prin yoga. Acesta este un proces continuu. Meditatia este cheia ( Rugaciunea???) Doar prin meditatie si concentratie putem patrunde misterele si semnificatiile vietii.

Am citit despre PRANA, si BRAHMAN, si MAYA, dar nu pot sa ma exprim asa fluent ca tine... thumb_yello
As face cateva remarci. Nu neaparat poate fi vorba despre combinatia energie/materie, ci in alte parti se vorbeste despre diferitele nivele de vibratie, astfel materia fiind de fapt la un nivel de vibratie foarte joasa.

Mintea unui om nu este alcatuita din trasaturi negative si pozitive... asa este educat de mic. De foarte putina vreme am inceput sa-mi dau seama ce efect puternic in timp au basmele copilariei cu eroi fie negativi, fie pozitivi! Prin disciplina continua, mintea unui om poate trece dincolo de aceasta MAYA, a inchipuirilor binelui si a raului. Nu e nevoie de meditatie si concentrare, astia sunt termeni din yoga, care limiteaza intelegerea de catre europeni. Trebuie doar sa vrei, sa iti disciplinezi mintea. Sa exersezi in interpretarea corecta a realitatii. Doar permanent ajungem sa spunem... ei! era si ceva bun in tot raul asta!
acord
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate?   Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate? - Pagina 2 EmptyLun 06 Apr 2009, 10:15

zuum a scris:
Mihaela a scris:
Nu ma hazardez sa combat ci imi pastrez convingerile pentru mine fiind un subiect atat de personal, si pentru ca am vazut prea multe dispute pe teme religioase. De fapt si credinta este ceva personal, "foarte personal" as spune.

Din fericire asta nu este posibil! oh da!

Nu cumva fiecare parere aflata undeva dincolo de punctul de echilibru atrage o parere din partea opusa acestui punct? scratch
Si atunci putem spune ca exista contradictii sau exista echilibru? Quot erat demonstrandum. Lumea asta e perfect echilibrata!!!
Sus In jos
ACCENT

MesajSubiect: Re: Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate?   Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate? - Pagina 2 EmptyLun 06 Apr 2009, 11:29

Totuşi mai trebuie şi respect pentru Cuvîntul lui Dumnezeu, ceea ce la Zuum nu prea găseşti. El mai degrabă are respect pentru Yoga şi pentru practicile orientale.
De aceea îşi şi permite să ia în derîdere Cuvîntul lui Dumnezeu.
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate?   Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate? - Pagina 2 EmptyLun 06 Apr 2009, 11:52

ACCENT a scris:
Totuşi mai trebuie şi respect pentru Cuvîntul lui Dumnezeu, ceea ce la Zuum nu prea găseşti. El mai degrabă are respect pentru Yoga şi pentru practicile orientale.

Dumnezeu accepta si aceste manifestari ale incercarii oamenilor de a se apropia de Adevar. Parerea mea e ca putem invata de la oricine...un pic acolo...
Sus In jos
Cristina

Cristina

Numarul mesajelor : 5897
Localizare : acolo unde ma regasesc
Data de inscriere : 31/03/2009

MesajSubiect: Re: Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate?   Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate? - Pagina 2 EmptyLun 06 Apr 2009, 12:05

Exact, Zaraza smile . De acord cu tine. Si sunt de acord si cu Zuum.
Nu sunt de acord cu toti cei care au impresia ca Biblia este singura ce reprezinta "cuvintul lui Dumnezeu" si care, in aroganta lor, ii persifleaza pe toti ceilalti. Punct.
ps:...si de la capat Laughing
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate?   Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate? - Pagina 2 EmptyLun 06 Apr 2009, 12:58

Cristina a scris:
Nu sunt de acord cu toti cei care au impresia ca Biblia este singura ce reprezinta "cuvintul lui Dumnezeu" si care, in aroganta lor, ii persifleaza pe toti ceilalti. Punct.
ps:...si de la capat Laughing

Aha, ieri am vazut la televizor procesiunea de Florii a catolicilor din Bucuresti. Si mi-am dat seama ca avem nevoie de acestia, desi nu m-as incolona, dar e nevoie de credinta in ceva pozitiv, avem nevoie sa vedem pe cineva dedicat trup si suflet Caii, Adevarului si Vietii...
Sus In jos
ACCENT

MesajSubiect: Re: Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate?   Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate? - Pagina 2 EmptyLun 06 Apr 2009, 15:31

zaraza26 a scris:
N-ar fi rau daca ai incerca sa te vezi pe tine cu alti ochi.
Cristina a scris:
Nu sunt de acord cu toti cei care au impresia ca Biblia este singura ce reprezinta "cuvintul lui Dumnezeu" si care, in aroganta lor, ii persifleaza pe toti ceilalti. Punct....si de la capat
Încerc acum să mă văd cu ochii Cristinei. Nu-i exclus să fiu şi arogant cu cine merită să fiu. Poate că mai am şi alte defecte, dar în nici un caz nu-mi bat joc de Cuvîntul lui Dumnezeu aşa cum face Zuum.
A ţine un batjocoritor în braţe, presupune o încurajare în plus de a continua batjocura la adresa Cuvîntului.
Aş vrea să ştiu şi eu care sînt toţi ceilalţi pe care zici că i-aş fi persiflat, Cristina. Din cîte îmi amintesc, pe tine nu te-am persiflat.
Sus In jos
abbilbal

abbilbal

Numarul mesajelor : 17567
Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania
Data de inscriere : 28/09/2008

MesajSubiect: Re: Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate?   Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate? - Pagina 2 EmptyLun 06 Apr 2009, 16:52

ACCENT a scris:

Aici nu-ţi dau dreptate Accent. Zuum este un prea bun ortodox pentru a accepta Yoga. Şi asta ţi-o spun pentru că nici eu nu accept Yoga, deşi nu sunt la fel de bun ca Zuum. Şi din tot ce a scris Zuum până acum nu mi s-a părut că a luat în derâdere Cuvântul lui Dumnezeu. Doar că te-a combătut pe tine mai vehement.

abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate?   Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate? - Pagina 2 EmptyLun 06 Apr 2009, 17:00

ACCENT a scris:
Aş vrea să ştiu şi eu care sînt toţi ceilalţi pe care zici că i-aş fi persiflat, Cristina. Din cîte îmi amintesc, pe tine nu te-am persiflat.

Stai liniştit ACCENT. Când va fi cazul, dacă va fi, am să te trag de mânecă mai discret sau mai agresiv, după cum mi se va da la îndemână. Până atunci nu-ţi fă probleme şi continuă. Din contraziceri se învaţă mai multe decât din consens.

Cristina

Cristina

MesajSubiect: Re: Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate?   Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate? - Pagina 2 EmptyLun 06 Apr 2009, 18:01

[quote="ACCENT"]
zaraza26 a scris:
Încerc acum să mă văd cu ochii Cristinei. Nu-i exclus să fiu şi arogant cu cine merită să fiu. Poate că mai am şi alte defecte, dar în nici un caz nu-mi bat joc de Cuvîntul lui Dumnezeu aşa cum face Zuum.
A ţine un batjocoritor în braţe, presupune o încurajare în plus de a continua batjocura la adresa Cuvîntului.
Nu, Accent, pe mine (inca) nu m-ai persiflat Cool ... Dar nu e niciodata prea tirziu, mai ales ca imi place sa tin in brate ... lumea Laughing , nu-i asa Wink ?! . No problem la mine smile , dar tu iti asumi riscul de a te controversa cu mine Very Happy , respectiv cu cineva care spune ce gindeste si care isi si asuma ceea ce spune Wink ...
Eu nu m-am referit in mod expres expres la tine, ci la acei habotnici ipocriti, care se considera cei mai curati si drepti (recte orto-docti) din lume, numai pentru ca poarta pe frunte eticheta de "ortodox", sau pentru ca se duc regulat la biserica unde fac "donatii" (eu le spun spagi, atita timp cit Biserica refuza sa dea chitante si sa plateasca impozite ca toti ceilalti), sau pentru ca isi saruta icoana (a se citi idolul) in timp ce-si invidiaza vecinul, sau pentru ca seara isi spun rugaciunile in timp ce injura in timpul zilei sau numai pentru ca invata (uneori ca papagalii) si redau citate-ntregi din Biblie, fara sa fi invatat nimic din ele. [persoanele de fatza se exclud smile ]
In acelasi timp, nu mi s-a parut ca Zoom ar batjocori ceva sau pe cineva, dar poate gresesc ...

Ultima editare efectuata de catre Cristina in Lun 06 Apr 2009, 18:07, editata de 1 ori
Sus In jos
Cristina

Cristina

MesajSubiect: Re: Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate?   Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate? - Pagina 2 EmptyLun 06 Apr 2009, 18:07

abbilbal a scris:
Zuum este un prea bun ortodox pentru a accepta Yoga.
Adica cei care accepta Yoga nu pot fi si "buni ortodocsi", in acelasi timp? :really: Si daca da, de ce, mai exact?
Sus In jos
abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate?   Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate? - Pagina 2 EmptyLun 06 Apr 2009, 18:37

Cristina a scris:
abbilbal a scris:
Zuum este un prea bun ortodox pentru a accepta Yoga.
Adica cei care accepta Yoga nu pot fi si "buni ortodocsi", in acelasi timp? :really: Si daca da, de ce, mai exact?

Cristina, ne place sau nu, dar dogmele nici unei religii nu acceptă altă religie, care la rândul ei îşi are propriile dogme. Din acest punct de vedere eu nu cad în plasa nici unei religii pentru că nu sunt un dogmatic. Am propriile mele idei şi merg pe drumul meu, bun rău, cum o fi. Din acest motiv aşi putea spune că sunt un eretic, dar pentru că nu "bruiez" slujbele religioase nu sunt excomunicat. Şi cu toate acestea continui să susţin că sunt ortodox, deşi am fost botezat greco-catolic, pentru că aşa a fost moda atunci când m-au botezat pe mine.

Cristina

Cristina

MesajSubiect: Re: Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate?   Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate? - Pagina 2 EmptyLun 06 Apr 2009, 19:29

Abby,
1. Yoga este un concept/sistem filozofic in sine, si nu o religie, neaparat (chiar daca Yoga este asociata cu hinduismul si budismul). Ca atare, nu vad de ce un "bun" ortodox nu ar putea practica Yoga, in acelasi timp;
2. Spui ca "dogmele nici unei religii nu acceptă altă religie, care la rândul ei îşi are propriile dogme". Eu spun ca dogmele anumitor religii nu accepta alta religie, deoarece nu este cazul budismului, de exemplu. Eu spun ca daca religia ortodoxa nu accepta alte religii, inseamna ca nu practica toleranta pe care o propovaduieste, si e pacat;
3. A fi credincios nu implica neaparat apartenenta (mai ales declarativa) la o religie. A avea credinta nu inseamna ca esti musai dogmatic. Si nici nu au vreo legatura -neaparat- cu biserica.
Sus In jos
zuum

zuum

MesajSubiect: Re: Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate?   Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate? - Pagina 2 EmptyLun 06 Apr 2009, 20:07

ACCENT a scris:
Încerc acum să mă văd cu ochii Cristinei. Nu-i exclus să fiu şi arogant cu cine merită să fiu.
E normal, noi toti, muritorii, vrem sa fim in control, sa dirijam sa stapanim. Aia e partea slaba din noi pe care aghiuta o manipuleaza cu succes. Recomand postul!
Sus In jos
abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate?   Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate? - Pagina 2 EmptyLun 06 Apr 2009, 21:27

Crtistina a scris:
.... Yoga este un concept/sistem filozofic in sine, si nu o religie, neaparat....

Şi conceptul ortodox despre credinţă este tot o filizofie, ca însăşi religia în ansamblul ei. În urmă cu vreo cinci ani am lucrat cu un yoghin la redactarea unor materiale menite să prezinte practicile yoga. De acolo am desprins concluzia că şi Yoga este o religie ca oricare alta, exerciţiile yoga fiind în strânsă legătură cu rugăciunea.

Cristina a scris:
...daca religia ortodoxa nu accepta alte religii, inseamna ca nu practica toleranta pe care o propovaduieste

Din păcate, aşa este.

Cristina a scris:
...A fi credincios nu implica neaparat apartenenta (mai ales declarativa) la o religie. A avea credinta nu inseamna ca esti musai dogmatic. Si nici nu au vreo legatura -neaparat- cu biserica

Până vor ajunge toţi creştinii la această concluzie, va mai trece mult timp.

ACCENT

MesajSubiect: Re: Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate?   Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate? - Pagina 2 EmptyLun 06 Apr 2009, 22:31

zuum a scris:
Recomand postul!
Crezi că am nevoie de recomadarea ta ca să postesc? Oricum, nu ţie îţi va ajuta, că tot de bruiaj te vei ţine.
Ce mai spui despre reîncarnare? Hai să mai scrii o perlă... ca să devii vedetă.
Sus In jos
zuum

zuum

MesajSubiect: Re: Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate?   Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate? - Pagina 2 EmptyMar 07 Apr 2009, 01:12

ACCENT a scris:
zuum a scris:
Recomand postul!
Crezi că am nevoie de recomadarea ta ca să postesc? Oricum, nu ţie îţi va ajuta, că tot de bruiaj te vei ţine.
Ce mai spui despre reîncarnare? Hai să mai scrii o perlă... ca să devii vedetă.

Daca ai citit ce am scris despre suflet si trup ( in yoga) spune-mi ce ai gasit necorespunzator.
Reincarnarea....daca nu exista as vrea sa fie inventata!
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

MesajSubiect: Re: Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate?   Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate? - Pagina 2 EmptyMar 07 Apr 2009, 02:45

Am învătat o expresie nouă si am învătat-o pentru că mi-a plăcut. thumb_yello
La Cristina am găsit-o si are dreptate totală.
Cristina a scris:
"donatii", eu le spun spagi...
Spagi la biserică.Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate? - Pagina 2 154834

ACCENT

MesajSubiect: Re: Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate?   Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate? - Pagina 2 EmptyMar 07 Apr 2009, 08:35

zuum a scris:

Reincarnarea....daca nu exista as vrea sa fie inventata!
Hai să vedem cum o inventezi tu!
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate?   Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate? - Pagina 2 EmptyMar 07 Apr 2009, 18:27

Citat :
Şi conceptul ortodox despre credinţă este tot o filizofie, ca însăşi religia în ansamblul ei. În urmă cu vreo cinci ani am lucrat cu un yoghin la redactarea unor materiale menite să prezinte practicile yoga. De acolo am desprins concluzia că şi Yoga este o religie ca oricare alta, exerciţiile yoga fiind în strânsă legătură cu rugăciunea.

Tu ai aflat asta dintr-o singura sursa... Apoi, religiile din Asia se deosebesc destul de mult de cea crestina, deoarece nu au o abordare a divinitatii ca la noi.
Yoga poate fi practicata fara raportare la divinitate. In acest caz se practica meditatii si nu rugaciune. E, vorba aia, o mica-mare diferenta. Daca el aborda Yoga ca o religie... fie, dar exista oameni care o practica fara vreo legatura cu religia.
hug
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate?   Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate? - Pagina 2 Empty

Sus In jos

Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate?
Sus 
Pagina 2 din 5Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Iluzie şi realitate
» Undeva,intre vis si realitate...

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
LUMINA LUMII :: RELIGII si CULTE :: CRESTINISM (teme generale)-
Mergi direct la: