__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate? | |
|
+4zaraza26 abbilbal zuum ACCENT 8 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
ACCENT
Numarul mesajelor : 785 Data de inscriere : 03/12/2008
| Subiect: Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate? Lun 30 Mar 2009, 00:15 | |
| Cunoaştem că trupul omului este format din carne şi oase. Şi mai ştim că Domnul a zis: ,,Carnea nu foloseste la nimic" (Ioan.6:63) Deci duhul (care însufleţeşte trupul) este împortant. Iar ~duhul~ nu moare niciodată. Asta presupune că duhul omului exista înainte de a avea un trup, şi dăinuieşte dincolo de moartea trupului.
De ce este necesar trupul pentru duh? Răspunsul îl găsim tot în Biblie. ,,Nu stiti ca voi sunteti Templul lui Dumnezeu, si ca Duhul lui Dumnezeu locuieste in voi?" (1Cor.3:16) ,,Caci noi suntem Templul Dumnezeului celui viu" (2Cor.6:16) ,,pentru ca noi suntem madulare ale trupului Lui, carne din carnea Lui si os din oasele Lui" (Efes.5:30) Deci trupul este un fel de locuinţă a duhului. Dar trupul mai are un rol. Dă posibilitatea duhului de a se manifesta ca un om pe pămînt. Altfel duhul n-ar avea formă.
Asta ar însemna că trupul este ca un fel de îmbrăcăminte a duhului. Îmbrăcămintea uzată, îmbătrînită, deteriorată, ar putea fi dezbrăcată (prin moartea trupului), şi înlocuită cu o altă îmbrăcăminte (alt trup). Astfel că, pe parcursul timpului, în garderoba duhului să existe mai multe veşminte de acelaş fel. Avem şi un exemplu edificator în Biblie.
Duhul lui Ilie avea un trup pe vremea regelui Ahab. Cînd Ilie a fost ridicat la cer, duhul lui s-a transferat în Elisei. Cînd Elisei a murit, a fost înmormîntat, şi a şi putrezit de i-au mai rămas doar oasele. După un an de la moartea lui Elisei, s-a întîmplat că un om care murise a fost aruncat din greşeală în groapa unde erau oasele lui Elisei. Mortul a înviat ieşind din groapă. Se poate înţelege că acelaş duh a lui Ilie îşi luase o pauză de un an de zile după moartea lui Elisei, după care şi-a reluat activitatea însufleţind pe mortul acela. Acelaş duh a lui Ilie se afla şi în Ioan Botezătorul, şi urmează să fie şi în unul din cei doi măslini amintiţi în Apocalipsa 11:4.
Pînă acum se poate spune că garderoba duhului lui Ilie conţine 5 veşminte/trupuri. Seamănă fenomenul acesta cu aşa numita ,,reîncarnare"? | |
| | | zuum
Numarul mesajelor : 3492 Varsta : 60 Data de inscriere : 29/09/2008
| Subiect: Re: Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate? Lun 30 Mar 2009, 02:27 | |
| Normal ar fi sa dai o definitie a reincarnarii ca sa avem un punct de comparatie, nu crezi? | |
| | | ACCENT
| Subiect: Re: Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate? Lun 30 Mar 2009, 08:30 | |
| Eu cred că e normal a se discuta pe tema asta pentru a se ajunge la o definiţie. Fiecare îşi spune părerea aşa după cum simte îndemnul. Şi bine ar fi să se aducă şi dovezi. Mai devreme sau mai tîrziu vom ajunge şi la definiţie. | |
| | | zuum
| Subiect: Re: Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate? Lun 30 Mar 2009, 08:34 | |
| - ACCENT a scris:
- Eu cred că e normal a se discuta pe tema asta pentru a se ajunge la o definiţie.
Fiecare îşi spune părerea aşa după cum simte îndemnul. Şi bine ar fi să se aducă şi dovezi. Mai devreme sau mai tîrziu vom ajunge şi la definiţie. Nu deschizi un subiect "reincarnarea' ca sa-l combati din prima postare cu afirmatii dintr-o alta religie, afirmatii pe care le prezinti ca fiind totale, adevarate si de necontestat. Reincarnarea nu este o vorba acolo de doi bani, e o intreaga filozofie face parte dintr-o religie si trebuie sa ne spui despre ce este vorba ca sa stim cu ce sa o comparam | |
| | | ACCENT
| Subiect: Re: Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate? Lun 30 Mar 2009, 08:46 | |
| Crezusem şi eu pentru o clipă că te-ai lăsat de sportul bruiajului, dar dacă nu te-ai lăsat antrenează-te-n continuare. Eu doar am întrebat şi aştept răspunsuri; ~ nu am venit cu verdictul. Dacă ştii să răspunzi, răspunde pertinent fără apucături copilăreşti. Spune tu din care religie face parte, care-i filozofia pe care o îndrugi, şi tot ce ştii despre... | |
| | | zuum
| Subiect: Re: Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate? Lun 30 Mar 2009, 08:52 | |
| - ACCENT a scris:
- Crezusem şi eu pentru o clipă că te-ai lăsat de sportul bruiajului, dar dacă nu te-ai lăsat antrenează-te-n continuare.
Eu doar am întrebat şi aştept răspunsuri; ~ nu am venit cu verdictul. Dacă ştii să răspunzi, răspunde pertinent fără apucături copilăreşti. Spune tu din care religie face parte, care-i filozofia pe care o îndrugi, şi tot ce ştii despre... Mai omule, e topicul tau. Daca vrei sa pui o problema in dezbatere ofere toate datele si explicatiile ca sa dovedesti ca esti in stare sa o duci..undeva. Tu vii cu ideea si astepti ca altii sa-ti ridice mingia la fileu, pai nu se face asa | |
| | | ACCENT
| Subiect: Re: Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate? Lun 30 Mar 2009, 08:55 | |
| Dar de cînd impui tu reguli aici? Ai uitat că Forumul este pentru discuţii? Deci eu am pus în discuţie un subiect, iar tu întreţii bruiajul (specialitatea ta). | |
| | | zuum
| Subiect: Re: Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate? Lun 30 Mar 2009, 08:59 | |
| - ACCENT a scris:
- Dar de cînd impui tu reguli aici? Ai uitat că Forumul este pentru discuţii?
Deci eu am pus în discuţie un subiect, iar tu întreţii bruiajul (specialitatea ta). Mai e cineva pe aici ? Cu-cu !!! Uite, nu e nimeni! Despre ce bruiaj e vorba? Erai intr-o discutie interesanta cu cineva si te-am intrerupt? Zi mersi ca sunt singurul tau prieten pe aici si nu te las sa vorbesti singur. Deci...hai sa punem accentul pe reincarnareCe este reincarnarea? | |
| | | ACCENT
| Subiect: Re: Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate? Lun 30 Mar 2009, 09:07 | |
| Păi eu am întrebat primul. De ce mai întrebi şi tu dacă tot eşti singurul interlocutor? Mai bine spune că nu ştii, şi lasă pe alţii să răspundă. | |
| | | abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate? Lun 30 Mar 2009, 10:44 | |
| Aţi deschis un subiect fain de discuţie şi hai să vă bruiez şi eu.
Păi, ce să zic. Eu cred că este reîncarnare şi despre treaba asta am scris sub o altă formă la Popasul lui Abbil. Eu cred în reîncarnare dar numai prin trecerea sufletului din corpul învechit în corpul nou al aceluiaşi om. Deci o perpetuare a omului. De ce susţin acest punct e vedere? Pentru singurul fapt că în Biblie am citit că Dumnezeu la făcut pe om pentru vecie. Tot Biblia ne spune că pentru Dumnezeu mia de ani este ca şi clipa ce a trecut. Deci într-o zi din viaţa noastră sunt multe clipe şi ca atare multe mii de ani, şi, din nou ca atare în viaţa unui om care trăieşte pe pământ să zicem 8o de ani, acel om acumulează secole de mii de ani, ceea ce ne duce la infinit. Dar cum Dumnezeu a făcut sufletul nemuritor şi trupul muritor, cum sufletului i-a fost dat ca sălaş trupul, căci fără trup sufletul este inexistent, rezultă de la sine că sufletul perpetuă dintr-un trup în alt trup, dar cum omul se naşte din părinţi unici rezultă că acea perpetuare este în unul şi acelaşi trup regenerat. Nu-mi cereţi să vă spun dacă reîncarnarea se face printr-o nouă naştere sau transferul direct al sufletului într-un alt trup situat în altă zonă geografică pentru a nu fi ecunoscut că nu vă ştiu răspunde. Dar prin reîncarnare în mod cert se curăţă creerul de cunoştinţele vechi şi dobîndeşte alte cunoştinţe la fel cum înlocuim în calculatoarele noastre softwardurile. Şi atunci când va fi să fie marea adunare, omul va afla câte mii de ani are şi ce a făcut de la începutul existenţei sale până răspunde chemării la adunare. | |
| | | zuum
| Subiect: Re: Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate? Vin 03 Apr 2009, 06:56 | |
| Reincarnarea inseamna revenirea sufletului pe Pamint, intr-un nou trup, in alte conditii decit in viata anterioara-tara, familie, profesie, destin, potrivit legilor karmice. Prin karma se intelege un ansamblu de cauze si efecte, potrivit carora este programat destinul uman. In viata orice om traieste intr-un anumit fel, infaptuieste diverse actiuni, bune sau rele. In alta viata, va culege ce a semanat, in sensul ca va suporta consecintele gindurilor si faptelor lui, pozitive sau negative. Acest ciclu karmic are ca scop evolutia sufletului, prin insusirea unor lectii de viata. Karma nu trebuie interpretata ca o pedeapsa neaparat, ci ca suma unor lectii inca neinvatate pe lungul drum al sinelui catre desavirsire. Legea Karmei este una dintre cele 7 Legi Universale, numite si Legile Kybalionului, legi imuabile. Inca din vechi timpuri, in “Cartea tibetana a mortilor” se povestea despre reincarnare, iar in textile vedice “Katha Upanisad” si “Bhagavad-Gita” erau bine explicate principiile reincarnarii. Se spune ca trupul este doar un vehicul pentru suflet, nu se indentifica cu Eul real, se degradeaza in timp, si piere, in timp ce sufletul sau spiritul nu moare niciodata, este etern, supravietuieste corpului fizic, si se poate incarna in alt corp, pentru o alta viata. Prin moarte, sufletul nu face altceva decit sa se debaraseze de corpul muritor degradat, ca de niste haine vechi, si se imbraca din nou, in haine noi-alt trup tinar-si se supune astfel ciclului nesfirsit de morti si renasteri. Cu toate ca Legea Karmei este implacabila, exista sanse de a ne elibera de ciclul ei prin atingerea unui inalt nivel de evolutie si desavirsire sufleteasca, constientizind Eul superior, profund. Astfel vom incepe sa intelegem problemele existentei pamintesti-viata, boala, batrinetea, moartea-considerate ca suferinte. Dar tocmai prin aceste suferinte sufletul evolueaza, pentru ca ele constituie cele mai bune stimulente pentru dezvoltarea facultatilor spirituale latente. Astfel ca iata, toate greutatile vietii isi au o justificare, pentru ca scopul oricarei incarnari este permanenta educatie si invatare. In zilele noastre, multi cercetatori, oameni de stiinta, medici, terapeuti, scriitori, s-au ocupat de aceasta problema. Rudolf Steiner, Raymond Moody, Elizabeth Kubler-Ross, Francois Brune, Serghei Lazarev, Patrick Drouot, conferintele si scrierile lor au aratat existenta indubitabila a acestui fenomen atit de prost inteles de oameni. La noi in tara, Scarlat Demetrescu a explicat pe intelesul tuturor in cartea “Din tainele vietii si ale Universului”, ce este reincarnarea. Toti acesti autori au relatat despre cazuri de personae supuse regresiei hipnotice care au ajuns in exlporarile lor, dincolo de pragul reincarnarii actuale, astfel putindu-se corecta probleme fizice, psihice si mentale care au aparut in aceasta viata. Tot la fel se explica si sentimental de “Déja vu”, pe care l-am trait multi dintre noi, adica recunoasterea unor locuri prin care nu am fost in acesta viata si intilnirea cu personae pe care nu le-am cunoscut, dar le recunoastem. De aceea trebuie ca noi sa ne intelegem destinul, sa ne asumam greselile, esecurile , succesele, sa ne analizam sentimentele si actiunile, relatiile cu cei din jur, pentru a ne putea echilibra spiritual, pentru a invata si evolua. Din miile de marturii a reiesit ca imediat dupa moarte pacientii au vazut un tunel cu o mare lumina la capat, intrind astfel intr-o alta dimensiune, cea spirituala, fiind intimpinati acolo de rude, prieteni, cunoscuti, ghizi spirituali si alte fiinte de lumina, energetice, fara corp, care au murit de mult in viata terestra si au venit acum sa intimpine sufletul nou sosit si sa il indrume in noua lui ipostaza de viata. Toti pacientii au povestit despre o lume desavirsita, multa iubire si bunatate, armonie si impacare deplina. Ajuns aici sufletul isi revede viata si face bilantul celor bune si celor rele, dorind sa repare greselile facute, fiind indrumat si pregatit intens, pentru ca in cele din urma sa revina la reincarnare intr-un alt corp si in alte conditii, in functie de scopurile evolutive urmarite. In acest fel se ajunge uneori ca un suflet sa doresca conditii grele de viata, corp imperfect, tocmai pentru a se maturiza si a-si plati datoriile karmice. In lumea spirituala fiecare suflet are memoria totala a tuturor vietilor sale anterioare, dar la reincarnare aceasta se sterge si apare o amnezie tocmai pentru a nu influienta destinul si calea aleasa de acel suflet in scopul evolutiei si desavirsirii. Daca nu ar fi acesta amnezie, viata noastra ar fi un iad, amintindu-ne de vieti in care am torturat, am ucis, am facut rele, lucruri care ne-ar impiedica sa ne alegem constient un alt viitor. Odata am fost bogati, odata saraci, odata sfinti, odata calai, odata genii, odata idioti, odata femei, odata barbati, astfel ca sufletul mereu pus intr-o alta ipostaza invata, se desavirseste si evolueaza neincetat, ca la o scoala. Sufletele, dupa gradul lor de evolutie pot opta sau nu pentru destinul din noua viata in sensul ca: unui suflet mai putin evoluat, i se impune prin Legea karmei viata pe care o va duce, un suflet mai evoluat are anumite posibilitati de alegere si este indrumat, iar un suflet superior revine la reincarnare de obicei la dorinta lui pentru a-i ajuta pe oameni, reamintindu-le prin viata lui, faptele lui, invataturile lui de desavisirea la care trebuie sa ajunga. Sub diferitele denumiri sub care a fost cunoscuta de-a lungul timpului-metempsihoza, transmigrare, palingenezie-respinsa de religiile crestina, ebraica, musulmana, dar adimisa de toate celelalte religii, reincarnarea ramine marea redescoperire a timpurilor noastre http://www.almeea.com/ | |
| | | ACCENT
| Subiect: Re: Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate? Vin 03 Apr 2009, 10:02 | |
| - zuum a scris:
- http://www.almeea.com/
Dacă tot ai recurs la ,,copy-paste", măcar ai aflat definiţia reîncarnării, şi religia din care face parte? | |
| | | zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate? Vin 03 Apr 2009, 11:22 | |
| De ce ar fi fantezie? Sunt sigura ca cel putin un om care nu a fost crescut in credinta ca exista reincarnare, a ajuns sa creada pentru ca i s-a intamplat sa aiba amintiri inexplicabile. Dar parerea mea e ca nu reincarnarea explica acele amintiri. | |
| | | zuum
| Subiect: Re: Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate? Vin 03 Apr 2009, 14:50 | |
| - ACCENT a scris:
- zuum a scris:
Dacă tot ai recurs la ,,copy-paste", măcar ai aflat definiţia reîncarnării, şi religia din care face parte? Accent desigur ca am "recurs" la o sursa de informatie ca sa nu ma trezesc emitand prostii din putul necunostiintei sau apreciri penibile asa cum faci tu. Subiectul este foarte interesant dar trebuie sa te informezi inainte de a face comentarii. Am vazut ca bajbai si cauti sa emiti judecati gratuite de aceea ti-am dat o sursa ca sa citesti singur despre ceea ce vrei sa comentezi. Ar trebui sa-mi multumesti! | |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate? Vin 03 Apr 2009, 19:04 | |
| - ACCENT a scris:
- zuum a scris:
... ai aflat definiţia reîncarnării, şi religia din care face parte? Nu stiu daca este neaparat sa faca parte din religie. Cred ca este nevoie de studiu indelungat pe marginea spiritualitatii pt a intelege acest fenomen care nu poate fi demonstrat deocamdata. Insa nici credinta nu poate fi demonstrata (ma refer la credinta nu la biserica si religii). |
| | | zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate? Vin 03 Apr 2009, 19:35 | |
| - Mihaela a scris:
- ACCENT a scris:
- zuum a scris:
... ai aflat definiţia reîncarnării, şi religia din care face parte? Nu stiu daca este neaparat sa faca parte din religie. Cred ca este nevoie de studiu indelungat pe marginea spiritualitatii pt a intelege acest fenomen care nu poate fi demonstrat deocamdata. Insa nici credinta nu poate fi demonstrata (ma refer la credinta nu la biserica si religii). Eu am gasit un fel de explicatie pentru reincarnare. Oamenii isi pot "aminti" experiente diverse din cauza ca au cumva acces la un camp de energie care stocheaza evenimentele. Si, bineinteles, la informatii...vezi cazurile cand vorbesc limbi pe care nu le-au stiut. Asta daca e adevarat... ca eu inca n-am intalnit pe nimeni. | |
| | | ACCENT
| Subiect: Re: Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate? Vin 03 Apr 2009, 22:03 | |
| - zuum a scris:
-
...ca sa nu ma trezesc emitînd prostii sau apreciri penibile asa cum faci tu. ...trebuie sa te informezi inainte de a face comentarii. Ar trebui sa-mi multumesti! De ce să-ţi mulţumesc? Tu ai impresia că eu n-am citit chestiile astea? Erai tu prunc cînd le citeam eu. Cunosc destul de bine ce mi-ai dat ca să studiez. Dar tu voiai o definiţie şi o religie în care să se încadreze reîncarnarea. Eu nu-ţi dau definiţia şi nici religia. Eu am venit cu citate din Biblie (vezi prima postare). Şi bănuiesc că ele nu-s prostii, şi nici aprecieri penibile. Şi n-am venit cu comentarii, ci cu o întrebare pe care o repet acum: [Seamănă fenomenul acesta cu aşanumita ,,reîncarnare"?] Şi-ţi mai pun o întrebare personală: De ce-ar trebui să mă informez din ce vrei tu? | |
| | | zuum
| Subiect: Re: Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate? Sam 04 Apr 2009, 07:21 | |
| - ACCENT a scris:
- Tu ai impresia că eu n-am citit chestiile astea?
Erai tu prunc cînd le citeam eu. Cunosc destul de bine ce mi-ai dat ca să studiez. Nu importa ce impresie imi fac eu , ci mai degraba ce impresie faci tu - poti citi pana nu mai poti daca nu se vede, degeaba iti pierzi timpul! - Citat :
- Dar tu voiai o definiţie şi o religie în care să se încadreze reîncarnarea.
Reciteste-ti primul post si comenteaza tu ce se numeste ce ai prezentat pana la penultimul rand? - Citat :
- [Seamănă fenomenul acesta cu aşanumita ,,reîncarnare"?]
Tu pui intrebarea si tu raspunzi : De ce este necesar trupul pentru duh? Răspunsul îl găsim tot în Biblie.Ca sa nu mai spun ca Bib lia la tine e un...fenomen!!! | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate? Sam 04 Apr 2009, 18:16 | |
| - zaraza26 a scris:
- ...un om a ajuns sa creada (în reîncarnare) pentru ca i s-a intamplat sa aiba amintiri inexplicabile. Dar parerea mea e ca nu reincarnarea explica acele amintiri.
Este si părerea mea. Eu am altfel de explicatii pentru "reîncarnare", în care, repet, nu cred. Asa zic eu: Emil, Zaraza si oricine face parte dintr-un "lant spiritual" care este Duhul de viată. Când unul dintre noi moare (în trup), Duhul îsi continuă activitatea în alte vieti ce apar, deci doar prin modalitatea asta "Duhul se reîncarnează" care practic nu este reîncarnare, nu? Duhul e mereu acelasi iar de El depind toate vietile ce apar, acelasi Duh este în toti. Este clară deci pozitia mea: Emil moare si nu mai revine. Acelasi Emil nu o să mai fie pe pământ. Poate nu am explicat destul de bine, as fi vrut să fiu mai clar dar speranta mea este că m-am făcut înteles cât de cât. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | zuum
| Subiect: Re: Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate? Dum 05 Apr 2009, 04:01 | |
| Sau.....
Atingerea spiritualitatii este scopul si singura realizare a vietii omenesti. In filozofia indiana( Vedanta-una din ele de fapt) aceasta spiritualitate sau spirit, care se numaste "Brahman", este cea care a creat intregul univers prin combinatia dintre energie si materie.
Toate obiectele reprezinta manifestari ale unei "materii" primordiale. Toate fortele naturale cum sunt gravitatia, gandurile sau sentimentele la nivelul constiintei noastre sunt manifestari ale unei "energii" primordiale numita PRANA. Universul este o manifestare sau proiectie a lui Dumnezeu, Brahman, creat prin combinatia de energie si materie. Realitatea absoluta a tuturor creatiilor este acelas Brahman.
El este " adevaratul Eu" si "adevaratul Tu" , cel care dizolva diferentele dintre noi. Deci, daca iti fac rau tie, imi fac rau mie, iubindu-i pe ceilalti, ma iubesc pe mine. ( Iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti????)
Cand marim cercul nstru de iubire la infinit pentru a atinge cu dragostea noastra totala intreaga Creatie a lui Dumnezeu atunci putem experimenta identitatea noastra cu universul. Existenta noastra (umana) se transforma intr-o experienta absoluta de dragoste, cunoastere si extaz.
O fiinta umana este alcatuita din trei elemente, ATMA , mintea(ratiunea) si trupul. Dintre astea trei, ATMA reprezinta forma pura de Brahman ( deci este partea divina).
Mintea unui om este alcatuita din trasaturi pozitive si negative. Se naste cu ele. O persoana, creste, se dezvolta avand la baza combinatia aceasta de trasaturi plasate intr-un anumit mediu social , stilul sau de viata se numeste SANSKARA(= actiuni bune/rele, ambianta familiala, sociala). Aceasta SANSKARA ii calauzeste omului toate procesele rationale si activitatile fizice ale vietii.
Coexistenta elementelor pozitive/negative in mintea omului cauzeaza contradictii intelectuale si emotionale, creind confuzie intre noi si in noi, facandu-ne sa experimentam frica, nesiguranta, durerea, tradarea, gelozia, facandu-ne sa ne cauzam rau si durere unul altuia si totodata dan nastere la prejudecati.
Aceasta confuzie duce la producerea iluziei/ignorantei (MAYA) MAYA este perceptia limitata a omului si este la fel de puternica ca si Brahman. Lumea durerii si a placerilor creata de mintea umana ne apare ca o ultima realitate. Noi trebuie sa invatam sa vedem PRIN aceasta MAYA sa devenim una cu 'miezul' fiintei noastre care este Brahman pur. Urcand pe scara trezirii constiintei noastre spirituale, pas cu pas, putem minimaliza si eventual eradica durerea si conflictele din noi aducand pacea si fericirea in loc.
Exista cateva cai pentru a atinge asta si se practica prin yoga. Acesta este un proces continuu. Meditatia este cheia ( Rugaciunea???) Doar prin meditatie si concentratie putem patrunde misterele si semnificatiile vietii. | |
| | | ACCENT
| Subiect: Re: Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate? Dum 05 Apr 2009, 10:38 | |
| Aş vrea să ştiu dacă Zuum poate să arate ce legătură există între postarea lui de mai sus cu titlul topicului. Şi dacă nu este nici o legătură ajungem la concluzia că Zuum este necesar în discuţia asta, deoarece dacă n-ar fi el, cine ne-ar mai îndobitoci şi ne-ar mai duce în rătăcire cu un bruiaj atît de bine pus la punct? | |
| | | zuum
| Subiect: Re: Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate? Dum 05 Apr 2009, 17:54 | |
| - ACCENT a scris:
- Aş vrea să ştiu dacă Zuum poate să arate ce legătură există între postarea lui de mai sus cu titlul topicului. Şi dacă nu este nici o legătură ajungem la concluzia că Zuum este necesar în discuţia asta, deoarece dacă n-ar fi el, cine ne-ar mai îndobitoci şi ne-ar mai duce în rătăcire cu un bruiaj atît de bine pus la punct?
Am continuat ideea lui Emil dar pe alt plan si, da, are... | |
| Subiect: Re: Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate? Dum 05 Apr 2009, 20:35 | |
| - ACCENT a scris:
- ...dacă n-ar fi el, cine ne-ar mai îndobitoci şi ne-ar mai duce în rătăcire ...?
Este un alt punct de vedere, nu vad de ce ar indobitoci pe cineva. |
| | | ACCENT
| Subiect: Re: Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate? Dum 05 Apr 2009, 21:08 | |
| Mihaela, e bună intervenţia ta, dar încă nu-l cunoşti pe Zuum. Bine-ar fi să rămînă doar la stadiul de punct de vedere care oricum este paralel cu titlul topicului. DAR SĂ DISCUTĂM DESPRE REÎNCARNARE. Care ar fi opinia ta la acest subiect? | |
| Subiect: Re: Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate? Dum 05 Apr 2009, 21:25 | |
| - ACCENT a scris:
DAR SĂ DISCUTĂM DESPRE REÎNCARNARE. Care ar fi opinia ta la acest subiect? Accent, opinia mea nu este deloc exclusivista, eu nu resping reincarnarea, si desi cred in Dumnezeu si am o relatie speciala cu EL, sunt convinsa ca adevarul a fost putin trunchiat de crestini inca de la inceput. Nu ma hazardez sa combat ci imi pastrez convingerile pentru mine fiind un subiect atat de personal, si pentru ca am vazut prea multe dispute pe teme religioase. De fapt si credinta este ceva personal, "foarte personal" as spune. |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate? | |
| |
| | | | Reîncarnarea ~ fantezie sau realitate? | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |