Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
Subiect: Re: Statutul femeii in Islam Vin 03 Dec 2010, 09:09
Karima a scris:
Staruiesti in ignoranta si nu inteleg de ce. [...] Pacat ca singura ta sursa de a te informa sunt cliseele uzate care circula in mass media si pe astea le fluturi cu ignoranta,cine a locuit si trait printre musulmani poate confirma oricand ca nu este asa.
Eu nu am folosit adverbe gen "ignoranta" pe post de argumente, Karima si frumos ar fi sa discutam despre idei si nu despre useri. Altminteri, tactica de a deturna fondul discutiei catre useri, chiar daca o privesc si raspund la ea cu amuzament , nu ma intereseaza in mod special ...
Karima a scris:
Sunt doar cazuri in unele tari care se ghideaza dupa propriile legi neavand mai nimic in comun cu islamul ori tari in care unele persoane sunt obligata sa faca jocul celor aflati la conducere,la fel neavand prea multe in comun cu islamul.
Ok, sa admitem ca sunt doar citeva cazuri si doar in unele tari, dar sa nu uitam ca sunt tari mari si considerate puternice, in lumea islamica . In plus, au fost aceste tari si "legile lor proprii" condamnate -in mod oficial si la nivel inalt- de catre celelalte tari care se considera pur islamiste?
Karima a scris:
Nu a spus Allah ca femeia trebuie batuta,nu este specificat de catre Allah ca femeia trebuie sa poarte ,,doar anumite'' haine,nu a specificat si nu contine nici o carte islamica mentiunea ca femeia trebuie sa mearga in urma barbatului,
Asta am spus si eu, ca nu Allaah a spus asa ceva, ci ca exista musulmani (lasi) ce sustin ca Allaah ar fi spus asa ceva, si care se ascund dupa Islam, pentru a-si inrobi femeile.
Karima a scris:
nu exista nici o interdictie care impune femeii musulmane sa nu mearga la scoala in islam
Din pacate, musulmani precum talibanii nu gindesc ca tine.
Karima a scris:
Ce inseamna inrobita?
De exemplu, inseamna ceea ce invata mii de copii si tineri, de la acesti potentati musulmani ai zilei, care invoca Islamul si Coranul, atentie ...
_____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha
Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
Subiect: Re: Statutul femeii in Islam Vin 03 Dec 2010, 09:34
Karima a scris:
Dar vad ca ne tot invartim in jururl cozii si tot repetam aceleasi fraze la infinit(vezi postarile Cristinei) pe care eu le-am explicat si demonstrat asa cum am putut mai bine Mi-e imposibil sa comentez orice stire aparuta in mass media si pe care cu copy paste Cristina o aduce aici Si apoi nici ea nu stie ce vrea de fapt:comentam religie sau aspecte din unele tari?
Pina una alta, observ ca ma comentezi pe mine, Karima . Ori, daca asa intelegi tu sa discutam despre statutul femeii in Islam, sorry , mai bine redenumesti topicul in "Statutul Cristinei, hai la Bairam !" ...
_____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha
Karima MODERATOR
Numarul mesajelor : 1735 Data de inscriere : 25/08/2008
Subiect: Re: Statutul femeii in Islam Vin 03 Dec 2010, 09:37
Cristina a scris:
Karima a scris:
Staruiesti in ignoranta si nu inteleg de ce. [...] Pacat ca singura ta sursa de a te informa sunt cliseele uzate care circula in mass media si pe astea le fluturi cu ignoranta,cine a locuit si trait printre musulmani poate confirma oricand ca nu este asa.
Eu nu am folosit adverbe gen "ignoranta" pe post de argumente, Karima si frumos ar fi sa discutam despre idei si nu despre useri. Altminteri, tactica de a deturna fondul discutiei catre useri, chiar daca o privesc si raspund la ea cu amuzament , nu ma intereseaza in mod special ...
Ati spune ca esti ignoranta nu este argumentul discutiei mele ci constatarea nivelului de informatie la care te afli. Conform DEX-ului(pe care eu il utilizez si ti-l recomand cu caldura):
IGNORÁNȚĂ f. 1) Stare de ignorant; lipsă de cunoștințe sau de practică într-un anumit domeniu; incompetență; neștiință. 2) Lipsă de instruire și de cultură generală; incultură. [G.-D. ignoranței] /
Daca ma intrebi pe mine ca musulmana ceva referitor la religia mea ,eu iti raspund documentat si tu ma contrazici pt ca asa l-ai auzit tu pe Gigi ca zicea sau asa ai citit pe net,refuzi deci sa ma crezi pe mine aflata in miezul problemei atunci sigur esti ignoranta si dai dovada de ignoranta,asta e nivelul tau fie ca te superi sau nu.
Citat :
Karima a scris:
Sunt doar cazuri in unele tari care se ghideaza dupa propriile legi neavand mai nimic in comun cu islamul ori tari in care unele persoane sunt obligata sa faca jocul celor aflati la conducere,la fel neavand prea multe in comun cu islamul.
Ok, sa admitem ca sunt doar citeva cazuri si doar in unele tari, dar sa nu uitam ca sunt tari mari si considerate puternice, in lumea islamica . In plus, au fost aceste tari si "legile lor proprii" condamnate -in mod oficial si la nivel inalt- de catre celelalte tari care se considera pur islamiste?
Eu si foarte multi musulmani de pe acesta planeta nu consideram Afghanistanul ca fiind o tara ,,mare si puternica'' in lumea islamica. Si bineinteles ca eu ca si multi alti milioane de musulmani condamnam unele aspecte din tarile respective.Cum as putea sa fiu de acord cu burka spre exemplu cand religia islamica spune clar ca unei femei are dreptul sa i se vada fata si mainile atunci cand se afla in public?
Citat :
Asta am spus si eu, ca nu Allaah a spus asa ceva, ci ca exista musulmani (lasi) ce sustin ca Allaah ar fi spus asa ceva, si care se ascund dupa Islam, pentru a-si inrobi femeile.
Pe mine personal putin ma intereseaza ce sustin unii,islamul nu sustine toate ineptiile. Ce inseamna femeie inrobita?
Citat :
Karima a scris:
nu exista nici o interdictie care impune femeii musulmane sa nu mearga la scoala in islam
Din pacate, musulmani precum talibanii nu gindesc ca tine.
Problema lor.Si multi reprezentanti ai multor religii aflati in cler sustin si practica homosexualitatea care este interzisa din punct de vedere religios in toate religiile si? Ce treaba am eu cu talibanii? Ce treaba au musulmanii? Noi urmam Coranul si Sunna Profetului care indeamna la studiu,deci?
Citat :
Karima a scris:
Ce inseamna inrobita?
De exemplu, inseamna ceea ce invata mii de copii si tineri, de la acesti potentati musulmani ai zilei, care invoca Islamul si Coranul
Ti-am spus clar ca pe mine sursele gen youtube ,ziare,radio shantz nu ma intereseaza si nici nu ma preocupa.La fel ca pe multi alti musulmani. Altceva ma ghideaza pe mine Quranul sa fac.Noi nu invatam de pe youtube
Ultima editare efectuata de catre Karima in Vin 03 Dec 2010, 09:49, editata de 1 ori
Karima MODERATOR
Subiect: Re: Statutul femeii in Islam Vin 03 Dec 2010, 09:47
Cristina a scris:
Karima a scris:
Dar vad ca ne tot invartim in jururl cozii si tot repetam aceleasi fraze la infinit(vezi postarile Cristinei) pe care eu le-am explicat si demonstrat asa cum am putut mai bine Mi-e imposibil sa comentez orice stire aparuta in mass media si pe care cu copy paste Cristina o aduce aici Si apoi nici ea nu stie ce vrea de fapt:comentam religie sau aspecte din unele tari?
Pina una alta, observ ca ma comentezi pe mine, Karima . Ori, daca asa intelegi tu sa discutam despre statutul femeii in Islam, sorry , mai bine redenumesti topicul in "Statutul Cristinei, hai la Bairam !" ...
Eu nu te comentez pe tine absolut deloc ci comentez aberatiile postate de tine si preluate de tine din mass media. Care musulman ti-a spus tie ca femeia trebuie sa mearga in spatele barbatului? Unde scrie asta in Quran? Aceasta afirmatie ai facut-o de cel putin trei ori pana acum,asta inseamna ca repeti la infinit aceleasi fraze imprumutate ,fara nici o logica sau baza religioasa,te inavarti in jurul cozii desi eu ti-am raspuns clar la acest aspect.
Subiect: Re: Statutul femeii in Islam Vin 03 Dec 2010, 09:56
Daca iti spun opinia mea, sunt ignoranta si doar opinia ta este ne-ignoranta, pentru ca traiesti acolo printre ei. Daca iti expun opinia unor femei care traiesc acolo printre ei, nu te intereseaza pe motiv ca am ajuns in era comunicatiilor libere, la nivel global. Ce spui tu e documentat, marturiile altor femei (precum Neda, precum Wafa Sultan si multe altele) nu sunt documentate.
Bref, asa este, Karima, (doar) cum spui tu .
ps: pentru mine este clar ca ti-este greu sa accepti/tolerezi o opinie diferita, fara sa ataci posesorul ei. Ca atare, nu are rost sa continui o discutie in acesti termeni.
Ultima editare efectuata de catre Cristina in Vin 03 Dec 2010, 09:59, editata de 1 ori
Karima MODERATOR
Subiect: Re: Statutul femeii in Islam Vin 03 Dec 2010, 09:57
Citat :
De exemplu, inseamna ceea ce invata mii de copii si tineri, de la acesti potentati musulmani ai zilei, care invoca Islamul si Coranul,
Sfanta naivitate.....te-ai uitat intai in ograda ta? Ce invata copiii de la stirile de la ora 5? Citi barbati si-au mai violat copiii? Cate prostituate au mai fost promovate in ziare si la Tv? Vrei sa pun si eu video?
Revin cu mentiunea dinainte: -eu nu am timp si nici chef sa comentez orice stire aparuta pe net -in lumea asta mare nu exista oameni perfecti nu stiai?
Subiect: Re: Statutul femeii in Islam Vin 03 Dec 2010, 10:01
Cristina a scris:
Daca iti spun opinia mea, sunt ignoranta si doar opinia ta este ne-ignoranta, pentru ca traiesti acolo printre ei. Daca iti expun opinia unor femei care traiesc acolo printre ei, nu te intereseaza pe motiv ca am ajuns in era comunicatiilor libere, la nivel global. Ce spui tu e documentat, marturiile altor femei (precum Neda, precum Wafa Sultan si multe altele) nu sunt documentate.
Bref, asa este, Karima, (doar) cum spui tu .
probabil ca trebuie sa iti repet la infinit:
Nu Wafa Sultan reprezinta islamul,eu si miile de musulmani nu invatam de la Wafa Sultan ci din Quran si Sunna Profetului.Atat. Ca sa ne poti cunoaste ar trebui sa inveti si tu cate ceva despre religia noastra.
Subiect: Re: Statutul femeii in Islam Vin 03 Dec 2010, 12:10
Cristina a scris:
ps: pentru mine este clar ca ti-este greu sa accepti/tolerezi o opinie diferita, fara sa ataci posesorul ei. .
De fapt tu esti cea care nu accepti o opinie diferita. Dar deh...
VOTAN
Numarul mesajelor : 630 Localizare : brasov Data de inscriere : 25/11/2010
Subiect: Re: Statutul femeii in Islam Vin 03 Dec 2010, 13:10
Felul in care suntem educati si traditia isi pun amprenta pe oameni si rare sunt situatiile in care acestia sunt de acord sa schimbe ceva!Deci cate capete atatea palarii!
_____________________ CE NU TE OMOARA TE INTARESTE !!
abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
Subiect: Re: Statutul femeii in Islam Vin 03 Dec 2010, 15:45
Cu alte cuvinte, avantaj pentru cei care nu poartă pălărie.
_____________________ Noa, seeerbus drajilor! .......BLOG PERSONAL
zuum
Numarul mesajelor : 3492 Varsta : 60 Data de inscriere : 29/09/2008
Subiect: Re: Statutul femeii in Islam Vin 03 Dec 2010, 17:27
Karima a scris:
Sfanta naivitate.....te-ai uitat intai in ograda ta? Ce invata copiii de la stirile de la ora 5? Citi barbati si-au mai violat copiii? Cate prostituate au mai fost promovate in ziare si la Tv? Vrei sa pun si eu video?
Da, si ? Ce vrei sa spui cu asta?
Karima MODERATOR
Subiect: Re: Statutul femeii in Islam Vin 03 Dec 2010, 17:37
zuum a scris:
Karima a scris:
Da, si ? Ce vrei sa spui cu asta?
Tie nimic zuum.Era doar un raspuns unei idei emisa de altcineva
Subiect: Re: Statutul femeii in Islam Vin 03 Dec 2010, 17:47
zuum a scris:
maha a scris:
Karima,sunt noua pe forum dar vreau sa te felicit pentru ceea ce faci tu aici pentru religia noastra,sa te binecuvanteze Allah pe tine si famila ta. acum ma voi pune pe citit ca inca nu am citit chiar tot
Ce vrei sa spui ?
Ce este asa greu de inteles?
VOTAN
Subiect: Re: Statutul femeii in Islam Vin 03 Dec 2010, 20:39
Ei ZUUM,vrea Karima sa spuna ca la noi e "asa si pe dincolo"....iar la ei nu se intampla prapastenii d-astea.Cel putin eu asa am inteles!
Karima MODERATOR
Subiect: Re: Statutul femeii in Islam Vin 03 Dec 2010, 20:59
VOTAN a scris:
Ei ZUUM,vrea Karima sa spuna ca la noi e "asa si pe dincolo"....iar la ei nu se intampla prapastenii d-astea.Cel putin eu asa am inteles!
Ai inteles gresit. Daca ai citi inainte de raspunsul meu ceea ce Cristina a postat si anume:
Citat :
De exemplu, inseamna ceea ce invata mii de copii si tineri, de la acesti potentati musulmani ai zilei, care invoca Islamul si Coranul, atentie
la care a adaugat si doua video-uri in care protagonistii vorbeau despre exemple negative din societatea islamica Adica draga -doamne niste copii daca umaresc aceste video-uri/vorbitori nu au ce invata
Raspunsul meu a fost:
Citat :
Adica am intrebat-o pe stimabila ce invata copiii din Romania din stirile de la ora 5
Adica ne uitam si criticam ograda lu altul dar uitam de-a noastra.Asa e omul.
Nu am sustinut nicicand ca musulmanii sunt sfinti si nici oamenii perfecti dar e imensa diferenta intre un om-un practicant al unei religii-un nepracticant si o religie. Religia spune-omul dispune Fiecare dupa cat il duce capul si isi asuma riscurile Iar cand Cristina gaseste ceva pe net care cuprinde cuvantul islam sau musulman,fuge cu stirea in dinti si mi-o pune mie pe tapet de parca eu alta treaba nu as avea decat sa disec toate ineptiile aparute pe net,sau parca e vina mea ca unii musulmani gresesc,sau parca e vina islamului.Aiurea nu?
Ma gandesc ca acum am fost destul de explicita
Ultima editare efectuata de catre Karima in Vin 03 Dec 2010, 21:17, editata de 1 ori
VOTAN
Subiect: Re: Statutul femeii in Islam Vin 03 Dec 2010, 21:09
Da,ma scuzi,nu am citit mai sus!
zuum
Subiect: Re: Statutul femeii in Islam Dum 05 Dec 2010, 04:36
maha a scris:
zuum a scris:
maha a scris:
Karima,sunt noua pe forum dar vreau sa te felicit pentru ceea ce faci tu aici pentru religia noastra,sa te binecuvanteze Allah pe tine si famila ta. acum ma voi pune pe citit ca inca nu am citit chiar tot
Ce vrei sa spui ?
N-am inteles de ce tre sa va felicitati reciproc pentru niste lucruri care ar trebui sa fie normale....cel putin intre musulmani!
maha
Numarul mesajelor : 12 Data de inscriere : 02/12/2010
Subiect: Re: Statutul femeii in Islam Dum 05 Dec 2010, 20:24
zuum a scris:
maha a scris:
zuum a scris:
maha a scris:
Ce vrei sa spui ?
N-am inteles de ce tre sa va felicitati reciproc pentru niste lucruri care ar trebui sa fie normale....cel putin intre musulmani!
De ce nu avem voie?Si nu inteleg cu ce te deranjeaza?
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: Statutul femeii in Islam Dum 05 Dec 2010, 20:38
maha a scris:
zuum a scris:
O să te obisnuiesti cu el, pe Zuum îl deranjează orice nu apartine credintei lui.
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
Karima MODERATOR
Subiect: Re: Statutul femeii in Islam Dum 05 Dec 2010, 20:41
Emil Condor a scris:
maha a scris:
zuum a scris:
O să te obisnuiesti cu el, pe Zuum îl deranjează orice nu apartine credintei lui.
Subiect: Re: Statutul femeii in Islam Dum 05 Dec 2010, 21:01
Emil Condor a scris:
maha a scris:
zuum a scris:
Da din pacate am observat si eu,va multumesc domnule Emil pentru sustinere.
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: Statutul femeii in Islam Dum 05 Dec 2010, 21:04
Eh, domn! Nu sunt eu Acela! Ajunge numele Emil si mă voi simti mult mai confortabil.
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
VOTAN
Subiect: Re: Statutul femeii in Islam Dum 05 Dec 2010, 21:07
ba eu cred ca esti!
zuum
Subiect: Re: Statutul femeii in Islam Lun 06 Dec 2010, 08:22
Emil Condor a scris:
maha a scris:
zuum a scris:
De cand simti nevoia sa dai replica in locul meu ? Unde scrie in regulament ca ai si acest drept ? Cand scrii asa ceva chiar crezi ca respectivul ( pe care il socotesti "membru" al acestui forum unde e " cald si bine" ) pune capul jos si zice " sa traiti, don sef" ??? Considera ca ti-am zis ceea ce meriti si sa fii sanatos in continuare!
zuum
Subiect: Re: Statutul femeii in Islam Lun 06 Dec 2010, 08:27
maha a scris:
Sigur ca aveti voie ! Daca s-ar putea probabil ca ati sari coarda sau ati juca sotronul...cui ii pasa ? Doar ca afirmatii de genul asta : te felicit pentru ceea ce faci tu aici pentru religia noastra mi se par inutile ....forumul acesta nu are ca scop A FACE CEVA pentru religia personala.....sau poate are si nu am stiut eu pana acum ! In care caz ma pun si eu la treaba sa FAC CEVA pentru Ortodoxie poate ma felicita si pe mine domnul Emil !