__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| AGATE MAGICE...poezii de Mihai LEONTE | |
|
+5Ion abbilbal yzzy Emil Condor Mihai LEONTE 9 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Mihai LEONTE
Numarul mesajelor : 580 Varsta : 83 Localizare : Moldova Noua Romania Data de inscriere : 04/01/2009
| Subiect: Re: AGATE MAGICE...poezii de Mihai LEONTE Dum 10 Mai 2009, 06:20 | |
| SIMBOLIC
Simbolic eu, Efemer fulg de nea, Cristalizată într-un, Microorganism, Instabil. Gândire zburdalnică, În nesfârşitul Univers, Figură şăgalnică, Plină de interes. | |
| | | Mihai LEONTE
Numarul mesajelor : 580 Varsta : 83 Localizare : Moldova Noua Romania Data de inscriere : 04/01/2009
| Subiect: Re: AGATE MAGICE...poezii de Mihai LEONTE Mier 13 Mai 2009, 06:50 | |
| MINERUL
Minerul e singur. În frontul rece, Pereţii umezi, Zgomot plin, De perforator Războinic.
Minerul e singur. Statuia lui, Tronează sus Pe un piedestal De beton alb.
Minerul e singur. Bătrân şi bolnav, Cu suflul greu, Din plămânii Cimentaţi cu Silicii în ace.
Minerul e singur, În scânduri albe. Sicriul e greu, Din bradul verde. Cei care-l duc, Înjură în gând. Comentează; Va singur Şi în mormânt.
N-a avut soţie, N-a avut copii. | |
| | | Mihai LEONTE
| Subiect: Re: AGATE MAGICE...poezii de Mihai LEONTE Joi 14 Mai 2009, 05:54 | |
| SUNT DE VINĂ?
Sunt de vină oare, Că am venit pe lume, În viaţa asta trecătoare, Spune ursitoare, spune?
Când am venit se ştie, Am plâns neştiutor, Nu ştiam că viaţa o să fie Un cântec tulburător.
Copil fiind m-am bucurat De tot ce era frumos, Acum poate am uitat De acel băiat timid, sfios.
Am crescut. Plecat în lume, Să înfrunt urcuşul vieţii Bucuros nici nu pot spune, Acum la vârsta bătrâneţii. | |
| | | Mihai LEONTE
| Subiect: Re: AGATE MAGICE...poezii de Mihai LEONTE Dum 17 Mai 2009, 06:36 | |
| SEMEŢIE
Tinere fără teamă, Priveşte înainte, Sfidează timpul. Tu nu ai trecut, Doar viitor. Fii optimist. | |
| | | Mihai LEONTE
| Subiect: Re: AGATE MAGICE...poezii de Mihai LEONTE Dum 17 Mai 2009, 06:37 | |
| NU MĂ VREAU
Nu mă vreau închis în cochilia Acelui melc în casa-i singulară, Eu vreau viaţa, veselia, Izbucnind ca frunza-n primăvară.
Nu-mi vreau cuvintele închise, În sipete de bronz şi încuiate, Visez poieni cu albele narcise Şi gânduri libere, descătuşate.
Eu mă supun doar vieţii agitate, Prefer aglomerările urbane, Cuvinte spuse cu sinceritate, Adresate fiinţelor umane.
Nu mă-nchid în nici o carapace, Libere sunt gândurile să alerge, Pe la prieteni încolo şi încoace, Lăsându-le să vină şi să plece. | |
| | | yzzy
Numarul mesajelor : 1937 Varsta : 60 Localizare : Deva Data de inscriere : 16/01/2009
| Subiect: Re: AGATE MAGICE...poezii de Mihai LEONTE Dum 17 Mai 2009, 06:53 | |
| Frumos! Ca de fiecare dată! _____________________ Nimeni nu are dreptul să privească o altă persoană de sus, decât în momentul în care se apleacă şi îi întinde o mână pentru a-o ajuta să se ridice!Nu-ţi dori prea multe, nu o să ai unde le pune! | |
| | | Mihai LEONTE
| Subiect: Re: AGATE MAGICE...poezii de Mihai LEONTE Mar 26 Mai 2009, 07:02 | |
| ALEARGĂ
Aleargă Şi vei prinde, Din urmă, Visul dintâi, Al copilului, Inocent. | |
| | | Mihai LEONTE
| Subiect: Am luat...autor Mihai LEONTE Vin 26 Iun 2009, 20:10 | |
| AM LUAT
Am luat din munţii României, Rezistenţa rocii dure, Cântând Oda Bucuriei, Am găsit esenţa vieţii pure.
Mi-am încărcat sufletul cu flori, Care au cea mai aleasă gingăşie, Acumulând înaltele-i splendori Ce emană în juru-mi bucurie.
Ce ştii de cântecul de ape? De simfonia linului izvor, Pe care o asculţi când eşti aproape, Aducându-ţi linişte în grai odihnitor.
Acesta e cerul fără nori, Albastru ca marea liniştită, Acesta e câmpul plin de flori, Ca rochia ta fiinţă iubită. | |
| | | Mihai LEONTE
| Subiect: Cum e iubirea?...autor Mihai LEONTE Mar 07 Iul 2009, 08:03 | |
| CUM E IUBIREA?
Iubirea cântec infinit, Ştiut de cei ce au iubit. Iubirea e întregul Univers, Ce niciodată nu e şters. Iubirea e Melancolie, Cuprinsă şi în Poezie. Cu iubirea mergi departe, Chiar în stele îndepărtate. Iubirea e spaţiul necuprins, Un Apogeu ce poate fi atins. | |
| | | Mihai LEONTE
| Subiect: Paleta de culori...autor Mihai LEONTE Mar 01 Sept 2009, 07:10 | |
| PALETĂ DE CULORI
Oare ce culoare Ţi se potriveşte? Eşti un albastru Ca cerul nesfârşit? Eşti verde precum Câmpul în primăvară? Eşti roşie ca merele În toamnă? Doar părul E înzăpezit. Culori diverse, Interpătrunse, Amestecate palete, Ca evenimente, Devenite amintiri. | |
| | | Mihai LEONTE
| Subiect: De ce???...autor Mihai LEONTE Dum 01 Noi 2009, 11:50 | |
| DE CE ???
De ce ai plecat Ioane, În lumea de neant? Unde nu e nici azi, Nici mâine, Tărâmul celălalt.
ERONAT!!! N-am murit. De ce să mor? Eu încă visez, La stele, La flori, La iubire…
La dispariţia prematură a poetului Ion CHICHERE. Septembrie-2004 | |
| | | abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: AGATE MAGICE...poezii de Mihai LEONTE Dum 01 Noi 2009, 12:07 | |
| Te salut Mihai ! Am trecut pe uliţa ta şi te-am văzur robotind. Spor la treabă ! | |
| | | Ion
Numarul mesajelor : 5072 Localizare : USA Data de inscriere : 29/10/2009
| Subiect: Re: AGATE MAGICE...poezii de Mihai LEONTE Dum 01 Noi 2009, 16:06 | |
| La inceput eu n-am crezut ca poti iubi fara sa ceri fara sa speri sa fii la fel de mult iubit la randu-ti.
dar mai tarziu, de-acuma stiu ca poti iubi oricat demult far sa ceri Nimic in schimb.
Acum as vrea sa fiu iubit la fel de mult cat am iubit si eu atunci.
Vad insa ca-i mai greu sa fii iubit decat sa iubesti.
De ce ma-ntreb? Nu e totuna? Nu, pentru ca:
Iubirea nu este un scop, Cu ea nu se face trop(c).
Iubirea este ca un nimb, Cu ea nu se face schimb. Iubire nu se da la schimb.
Daca te astepti sa spun, ca te-am iubit ca un nebun Chiar de-as fi pe ultimul meu drum Atunci nu-ti spun, si nici acum
Caci iubirea e un lucru sfant, Cu ea voi merge in mormant. .................................cuvant
Ion | |
| | | Mihai LEONTE
| Subiect: Lui Nicolae LABIS...poezie de Mihai LEONTE Mier 02 Dec 2009, 20:44 | |
| Lui Nicolae LABIŞ poet român 1935-1956
in memoriam
Unde eşti băiete drag? Să-ţi revezi copilăria, Codrii cei înalţi de brad, Să te cuprindă nostalgia.
Tu ai plecat de mult în vreme, Puţini îşi mai aduc aminte, Încercând să te recheme, Prin nescrisele cuvinte.
Pasărea cu clonţ de fier, Lupul rău care a muşcat, Din pământ, dar şi din cer, Te-au distrus şi ai plecat. | |
| | | Mihai LEONTE
| Subiect: Privesc...autor Mihai LEONTE Lun 01 Mar 2010, 19:17 | |
| PRIVESC…
Privesc spre cer neîncetat, Cu mâinile pe al meu piept, Vreau să am sufletul curat, În orice judecată să fiu drept.
Doamne dă să fie bine La toţi din lumea asta, Să aibă zile senine, Ocolească-ne năpastă.
De ce să condamn tinereţea, Cea care m-a purtat cu elan, Astfel am atins bătrâneţea, Mergând înainte, an după an.
Nu! N-am să plâng vreodată, Voi zâmbi chiar când e greu, Urcând treaptă cu treaptă, Până ajung la apogeu. | |
| | | Mihai LEONTE
| Subiect: Simpla urare...autor Mihai LEONTE Mar 20 Apr 2010, 19:27 | |
| SIMPLĂ URARE
În plină primăvară a vieţii În plină înflorire tinerească Înfocată vâltoare a tinereţii Îţi voi cânta „Mulţi ani trăiască”
Urări simple îţi voi spune Buchete de flori înmiresmate Te rog la urmă a-mi permite Să-ţi dăruiesc gânduri curate. | |
| | | Mihai LEONTE
| Subiect: Spune...autor Mihai LEONTE Mar 20 Apr 2010, 19:27 | |
| SPUNE
Spune negrule pământ, Îmi vei da grâul curat, Aşa cum l-am semănat? Da, credinciosule ţăran Vei primi grâu pentru pâine, Şi pentru recolta de mâine.
Spune piatră sfărâmată, Cât aur o să-mi dai? Simt în vârful de lopată Că lumină vrei să ai. Da minerule ce ai trudit, Vreau să rămân tot rege, Că-s metal mereu râvnit, Pe care lumea îl alege.
Spune tu bătrâne lut, Dacă-ţi este ţie drag, Să fii frământat, bătut, În ulcele transformat? Da, îmi face chiar plăcere Să simt căldura mâinii, Ca o caldă adiere, Vreau să fiu o oală, În locul ţărânii. | |
| | | Mihai LEONTE
| Subiect: Daca am iubit?...autor Mihai LEONTE Lun 26 Apr 2010, 22:14 | |
| DACĂ AM IUBIT?
Dacă am iubit vreodată? Te rog întreabă inima Dacă a întâlnit vreo fată Ce nu o poate uita.
Pe ale inimii file, Pe ale vieţii mele caiet Pe cine am iubit? Pe cine? Hai, spune, nu fi discret! | |
| | | Mihai LEONTE
| Subiect: Puieti de timp...autor Mihai LEONTE Lun 03 Mai 2010, 07:36 | |
| PUIEŢI DE TIMP…
Am plantat, Puieţi de timp, Din care Răsărit-au ani. Au fost şi sunt, Nu pot să-i schimb, Nici în aur, Nici în bani. Zdrobesc timpul, Secundă de secundă, Împing viaţa, Înainte Pentru a fi Cât mai fecundă. Zdrobesc timpul, În morile de zile, Plămădind viaţa, Cu evenimentele, Mobile. | |
| | | Mihai LEONTE
| Subiect: Traim...autor Mihai LEONTE Lun 10 Mai 2010, 17:15 | |
| TRĂIM...
Trăim cu amintiri de neuitat, Ce rămân în suflet încrustate, În somnul nostru zbuciumat, Cu vise care mor în noapte.
Mi-a murit orice visare, Nu mai beau nici vinul dulce, Nici pelin cu gust amar, Las gândurile să se culce.
Inima în lungul ei tic-tac, În zile înnorate sau nopţi târzii, Nimic să pare nu-i pe plac, Dar toate astea, nu le ştii. | |
| | | delta
Numarul mesajelor : 1385 Data de inscriere : 23/03/2010
| Subiect: Re: AGATE MAGICE...poezii de Mihai LEONTE Lun 10 Mai 2010, 20:36 | |
| Doamne fereşte... era să spun ceva... P.S. Şi ce gust zici că are pelinul? | |
| | | Mihai LEONTE
| Subiect: Re: AGATE MAGICE...poezii de Mihai LEONTE Mier 12 Mai 2010, 07:42 | |
| - delta a scris:
- Doamne fereşte... era să spun ceva...
P.S. Şi ce gust zici că are pelinul? *** Era vorba de vinul ,,pelin"! Acesta are totusi un gust placut. Multumesc pentru citire si comenatriu. Te mai astept... | |
| | | delta
Numarul mesajelor : 1385 Data de inscriere : 23/03/2010
| Subiect: Re: AGATE MAGICE...poezii de Mihai LEONTE Mier 12 Mai 2010, 19:41 | |
| - Mihai LEONTE a scris:
- Era vorba de vinul ,,pelin"! Acesta are totusi un gust placut.
Aaa... vinul. Că pelin avem pe grinduri o grămadă. Unele locuri sunt acoperite practic doar de pelin... Găseşti cel puţin vreo 5 specii (care diferă uşor vizibil între ele), deşi probabil sunt mai multe. Nu-mi dau seama care se pune în vin, dar presupun că alea de talie mai mică, deoarece din cele înalte nu am văzut decât în Dobrogea, în timp ce vinul se tratează cu pelin şi în alte zone ale ţării... | |
| | | Mihai LEONTE
| Subiect: Am parcurs...autor Mihai LEONTE Dum 04 Iul 2010, 08:12 | |
| AM PARCURS...
Am parcurs drumul în viaţă, A fost greu, dar nu m-am plâns, Am avut o tentă îndrăzneaţă, La necazuri, am şi râs. Nu încerca să treci prin lume, Astfel ca nimeni să te vadă, Să nu laşi nici un fel de urme, Sau fără să faci vreo treabă. Obrazul ţi-e brăzdat, De urma anilor trecuţi, Ce fără teamă au săpat, Să rămână semne, Să nu uiţi.
| |
| | | Mihai LEONTE
| Subiect: Zambetul...autor Mihai LEONTE Mier 06 Oct 2010, 17:16 | |
| ZÂMBETUL
Zâmbetul e adiere, Primită din Paradis, Alinare, mângâiere, Ce îţi face viaţa vis. Zâmbetul întinereşte, Speranţă nouă aducând, Prietenii ţi-i înnoieşte, Sufletul întinerind. Zâmbind înfruntă viaţa, Fă-i bucuriei loc, Zi, bună dimineaţa, Şi zâmbiţi vă rog.
| |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: AGATE MAGICE...poezii de Mihai LEONTE | |
| |
| | | | AGATE MAGICE...poezii de Mihai LEONTE | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |