LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
STIRI SOCIALE (I) - Pagina 38 EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
STIRI SOCIALE (I) - Pagina 38 EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
STIRI SOCIALE (I) - Pagina 38 EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
STIRI SOCIALE (I) - Pagina 38 EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
STIRI SOCIALE (I) - Pagina 38 EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
STIRI SOCIALE (I) - Pagina 38 EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
STIRI SOCIALE (I) - Pagina 38 EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
STIRI SOCIALE (I) - Pagina 38 EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
STIRI SOCIALE (I) - Pagina 38 EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
STIRI SOCIALE (I) - Pagina 38 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
STIRI SOCIALE (I) - Pagina 38 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
STIRI SOCIALE (I) - Pagina 38 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
STIRI SOCIALE (I) - Pagina 38 EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
STIRI SOCIALE (I) - Pagina 38 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
STIRI SOCIALE (I) - Pagina 38 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
STIRI SOCIALE (I) - Pagina 38 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
STIRI SOCIALE (I) - Pagina 38 EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
STIRI SOCIALE (I) - Pagina 38 EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
STIRI SOCIALE (I) - Pagina 38 EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
google drumetie romana Popasul 1918 Fantasy sibiu comment-143 politica 23 brasov internet padure istorie problema Limba reclame 1 taieri muzica_traditionala mediu CPSF curiozitati humanitas nicuvar efremovivanantonovici
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
STIRI SOCIALE (I) - Pagina 38 I_vote_lcapSTIRI SOCIALE (I) - Pagina 38 I_voting_barSTIRI SOCIALE (I) - Pagina 38 I_vote_rcap 
Emil Condor
STIRI SOCIALE (I) - Pagina 38 I_vote_lcapSTIRI SOCIALE (I) - Pagina 38 I_voting_barSTIRI SOCIALE (I) - Pagina 38 I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

STIRI SOCIALE (I)

In jos 
+18
lutra vulgaris
delta
silverstar
bulache
zuum
dolion
Franz Schneider
rolia
yzzy
ostrovna
Cristina
cactus
zaraza26
abbilbal
nicuvar
Emil Condor
Anahoret
aurora
22 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 20 ... 37, 38, 39, 40  Urmatorul
AutorMesaj
dolion

dolion

Numarul mesajelor : 23191
Varsta : 73
Data de inscriere : 31/05/2009

STIRI SOCIALE (I) - Pagina 38 Empty
MesajSubiect: Re: STIRI SOCIALE (I)   STIRI SOCIALE (I) - Pagina 38 EmptyJoi 25 Noi 2010, 07:37

Portavionul american USS George Washington, una dintre cele mai mari nave de razboi din lume, se indreapta catre Coreea de Sud, scrie presa americana.
Portavionul din clasa Nimitz a parasit baza sa din Tokyo, Japonia, pentru a participa la o aplicatie navala comuna cu armata sud-coreeana in perioada 28 noiembrie-1 decembrie. USS George Washington opereaza 75 de avioane de lupta si are un echipaj de 6.000 de oameni. “Acest exercitiu este de natura defensiva”, sa arata intr-un comunicat al U.S. Forces Korea. Presedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, s-a aratat extrem de deranjat de atacul Coreei de Nord, insa nu a confirmat o interventie a armatei SUA. “Suntem intr-o stare de semi-razboi”, a declarat Kim Dong-jin, de la paza de coasta sud-coreena a orasului port Incheon. Coreea de Nord a atacat cu zeci de proiectile de artilerie insula Yeonpyeong din Coreea de Sud. Phenianul a deschis focul luni, 23 noiembrie, la ora locala 7.34, ora Romaniei, iar armata sud-coreeana a replicat cu 80 de runde de artilerie si a ordonat decolarea unor avioane de lupta. Autoritatile de pe insula Yeonpyeong au fost nevoite sa evacueze de urgenta populatia. Un soldat sud-coreean si-a pierdut viata si alti 13, precum si doi civili, au fost raniti.

Sursa: Capital - ((Bogdan Biszok))

dolion

MesajSubiect: Re: STIRI SOCIALE (I)   STIRI SOCIALE (I) - Pagina 38 EmptyVin 26 Noi 2010, 17:42

Mihaela a scris:
Sa-mi ia masina in conditiile in care nu ai unde sa parchezi!

Aproape 3 milioane de euro. Atat a colectat statul in primele zece luni ale acestui an, de pe urma soferilor care au parcat neregulamentar in Capitala.
De la inceputul anului si pana in luna octombrie, in Bucuresti au fost acordate 40.243 de amenzi pentru oprire sau stationare in locuri in care nu este permis. In medie, circa 3 milioane de euro au ajuns in acest fel la bugetul statului. Pentru a-i sprijini pe cei care se cred neindreptatiti de amenzile aplicate de Politia Rutiera, a fost constituita si o organizatie: Asociatia Soferilor si a Drepturilor acestora din Romania (ASDR).
Cei care vor sa ia legatura cu ASDR pot intra pe www.asdr-romania.ro sau pot suna la numarul de telefon: 0238/411.075.

Sursa: Libertatea - (Redactia Libertatea)

dolion

MesajSubiect: Re: STIRI SOCIALE (I)   STIRI SOCIALE (I) - Pagina 38 EmptyVin 26 Noi 2010, 18:06

ATENTIE LA FACTURILE PE CARE LE PLATITI!

O companie trimite facturi inșelatoare, in valoare de 527 de lei, clientilor Romtelecom. Aceștia au sesizat astazi operatorul de telefonie ca au primit facturi al caror format este similar cu cel folosit de Romtelecom, desi acestea sunt trimise de „Romtelemedia Carte de Telefoane S.R.L.” pentru furnizarea de publicitate prioritara.
Concret, clientii spun ca au fost indusi in eroare de aceste facturi care copiaza formatul facturilor Romtelecom, prin care li se solicita sa plateasca 527 lei pentru achizitionarea de publicitate prioritara publicata pe pagina de web www.cartedetelefoane.com, desi ei nu solicitasera un astfel de serviciu.

„Compania isi sfatuieste clientii sa isi citeasca cu atentie factura inainte de a o achita (in partea de sus a facturii este trecut Carte de telefoane, nu Romtelecom) si ii informeaza ca nu are in derulare niciun program prin care ofera astfel de servicii publicitare, ca nu administreaza site-ul www.cartedetelefoane.com, si nu are nicio legatura contractuala sau de alta natura cu societatea Romtelemedia Carte de Telefoane S.R.L.”, informeaza un comunicat Romtelecom. Pentru verificarea facturii si a sumei de plata, clientii pot apela gratuit din reteaua Romtelecom numarul 1930 (combinatia de taste 1-1 pentru clienti persoane juridice) sau pot verifica electronic si gratuit folosind aplicatia MyAccount.

De asemenea, Romtelecom considera ca aceste facturi care folosesc formatul facturii sale creeaza confuzie in randurile clientilor sai, chiar daca mentioneaza cu litere mici ca nu este afiliata cu Romtelecom. „Romtelecom isi rezerva dreptul de a actiona pe caile legale in aceasta situatie”, se mai spune in comunicat, compania considerand ca aceste facturi creeaza confuzie in randurile clientilor sai, chiar daca mentioneaza cu litere mici ca nu este afiliata cu Romtelecom.

Sursa: Capital - (Sorina Mihail)

Cristina

Numarul mesajelor : 5897
Localizare : acolo unde ma regasesc
Data de inscriere : 31/03/2009

MesajSubiect: Re: STIRI SOCIALE (I)   STIRI SOCIALE (I) - Pagina 38 EmptyVin 26 Noi 2010, 18:58

dolion a scris:

Aproape 3 milioane de euro. Atat a colectat statul in primele zece luni ale acestui an, de pe urma soferilor care au parcat neregulamentar in Capitala.

Abia astept sa vad cum va cheltui primarul Oprescu acesti bani smile ...

Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha
Sus In jos
dolion

dolion

MesajSubiect: Re: STIRI SOCIALE (I)   STIRI SOCIALE (I) - Pagina 38 EmptyVin 26 Noi 2010, 19:17

Acestea sunt cele 10 locatii in care sunt amplasate camerele fixe care “te controleaza la rovigneta” de pe drumurile nationale din Romania:

1. Autostrada A1 la km 70 + 460 m

2. Autostrada A2 la km 12 + 450 m

3. DN1 Bucuresti – Ploiesti la km 48 + 800 m

4. DN2 Buzau – Rm. Sarat la km 115 + 080 m

5. DN2A Slobozia – Constanta la km 113 + 500 m

6. DN5 Bucuresti – Giurgiu la km 28 + 120 m

7. DN7 Rm. Valcea – Sibiu la km 188 + 900 m

8. DN6 Bucuresti – Alexandria la km 60 + 450 m

9. DN7 Deva – Arad la km 411 + 865 m

10. DN17 Vatra Dornei – Bistrita la km 85 + 380 m

Vizitator
Anonymous

MesajSubiect: Re: STIRI SOCIALE (I)   STIRI SOCIALE (I) - Pagina 38 EmptyVin 26 Noi 2010, 20:00

Azi dimineata, la mine ningea cu niste fulgi foarte mari care se asezau pe masina si parca de-a naibii se depuneau in strat gros, ca sa-mi faca mie in ciuda.
Se vede parbrizul, zapada in dreptul stergatoarelor, si eu, uitandu-ma in oglinda retrovizoare Razz Very Happy

STIRI SOCIALE (I) - Pagina 38 Fotogr11
Sus In jos
Cristina

Cristina

MesajSubiect: Re: STIRI SOCIALE (I)   STIRI SOCIALE (I) - Pagina 38 EmptySam 27 Noi 2010, 09:24

Marmureanu: Vor fi cutremure de peste 6 grade.

"Romania va avea parte de cutremure in perioada urmatoare, dar nu mai mari de 7 grade pe scara Richter, pentru ca la noi magnitudinea critica este de 7 grade. Vor fi cutremure de sase grade sau de sase si ceva. Ne vor zgaltai, dar nu murim", a declarat Gheorghe Marmureanu.

"La ora actuala, lucreaza puternic sistemul tectonic din Asia, pana in 2020, si sunt convins ca in urmatorul timp va afecta serios Japonia, care este oarecum pregatita. Fenomenul prin care sistemul din Asia, respectiv India, lucreaza puternic a inceput in 2005 si se va termina in 2022. Pe urma va lucra sistemul tectonic african, care va fi activ pana in 2042, dar care nu a fost periculos niciodata pentru zona Vrancei. Cel mai mare cutremur generat de sistemul african in Romania a fost 6,7 grade pe scara Richter, inregistrat in 1990", a explicat directorul Institutului de Fizica a Pamantului (IFP).

http://stiri.rol.ro/marmureanu-vor-fi-cutremure-de-peste-6-grade-ne-vor-zgaltai-dar-nu-murim-668207.html

Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha
Sus In jos
ostrovna

ostrovna

Numarul mesajelor : 13562
Varsta : 67
Data de inscriere : 03/03/2009

MesajSubiect: Re: STIRI SOCIALE (I)   STIRI SOCIALE (I) - Pagina 38 EmptySam 27 Noi 2010, 11:36

Mihaela a scris:
Azi dimineata, la mine ningea cu niste fulgi foarte mari care se asezau pe masina si parca de-a naibii se depuneau in strat gros, ca sa-mi faca mie in ciuda.
Se vede parbrizul, zapada in dreptul stergatoarelor, si eu, uitandu-ma in oglinda retrovizoare Razz Very Happy

STIRI SOCIALE (I) - Pagina 38 Fotogr11

Cred ca pina la urma te-ai descurcat:)
Sus In jos
Vizitator
Vizitator
Anonymous

MesajSubiect: Re: STIRI SOCIALE (I)   STIRI SOCIALE (I) - Pagina 38 EmptySam 27 Noi 2010, 11:54

ostrovna a scris:

Cred ca pina la urma te-ai descurcat smile
Da Getuca mwah!. Nici n-a fost asa de greu. Stai sa vedem ca iarna abia incepe. Cred ca voi mai veni cu mostre Very Happy dans
Sus In jos
Cristina

Cristina

MesajSubiect: Re: STIRI SOCIALE (I)   STIRI SOCIALE (I) - Pagina 38 EmptyLun 29 Noi 2010, 10:21

O serie de reportaje despre oameni excepţionali vor fi prezentate din 1 decembrie, în campania "Împreună dăm viaţă poveştilor". bravo

Din decembrie, Antena 1 lansează campania "Împreună dăm viaţă poveştilor", primul proiect coordonat de Carmen Avram în cadrul trustului Impact. Printr-o serie de reportaje cu final deschis, 17 vedete ale postului vor susţine cazul unor personalităţi uitate.

Un exemplu: Profesorul Pesamosca, uitat şi singur .

"O ţară care nu-şi respectă valorile este o ţară fără repere. Iar o ţară fără repere este o ţară care rătăceşte.",
CARMEN AVRAM, coordonator campanie "Împreună dăm viaţă poveştilor" smile

http://www.evz.ro/detalii/stiri/campanie-pentru-oameni-extraordinari-913981.html

Sus In jos
dolion

dolion

MesajSubiect: Re: STIRI SOCIALE (I)   STIRI SOCIALE (I) - Pagina 38 EmptyMier 01 Dec 2010, 12:13

Starea deputatei PDL Monica Iacob Ridzi este stationara a declarat, marti, dr. Bogdan Popescu, purtatorul de cuvant al Spitalului Universitar, citat de Agerpres. Cu o zi inainte, Popescu a anuntat ca Iacob-Ridzi, fost ministru al Tineretului si Sportului, este internata la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, cu o infectie legata de maduva osoasa.

Dr. Popescu a precizat marti ca deocamdata nu se pune problema unui transplant. Purtatorul de cuvant al Spitalului Universitar a afirmat ca medicii fac eforturi sa scape de episodul infectios si pentru o compensare a bolii hematologice cronice cat mai buna. Apoi va urma o evaluare pentru stabilirea tratamentului.

Monica Iacob-Ridzi este internata de vineri, la sectia Hematologie a Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti. Potrivit dr. Popescu, deputatul are o suferinta la maduva osoasa, acutizata din cauza unei infectii.

dolion

MesajSubiect: Re: STIRI SOCIALE (I)   STIRI SOCIALE (I) - Pagina 38 EmptyMier 01 Dec 2010, 12:23

Actrita Catherine Zeta-Jones a asigurat, ieri, ca sotul ei, Michael Douglas, este pe "panta ascendenta" in lupta sa impotriva cancerului, in timp ce actorul a afirmat ca boala i-a oferit o "mica perspectiva asupra mortii", informeaza Agerpres.

Michael Douglas, diagnosticat cu cancer la gat in august, a indicat ca se pregateste pentru viitorul sau film in care il va intruchipa pe extravagantul artist american Liberace si si-a evocat maladia intr-un interviu acordat The Hollywood Reporter.

"Nivelul chimioterapiei combinat cu radiatiile, era maxim. Este halucinant sa vezi cum incearca ei aproape sa te ucida pentru a-ti reda viata", a adaugat Douglas, estimand ca tratamentul la care a fost supus era un "infern".

Cat despre cum l-a afectat boala, actorul spune: "Sa fiu sincer, nici n-am digerat bine chestia asta. Dupa ce m-am uitat pe analize, n-am luat-o ca ceva intre viata si moarte. Am vazut-o doar ca pe o boala peste care trebuie sa trec. Deci nu am studiat pana in adancul sufletului sa vad ce cred despre asta. Dar cu siguranta a pus o perspectiva asupra mortalitatii."

dolion

MesajSubiect: Re: STIRI SOCIALE (I)   STIRI SOCIALE (I) - Pagina 38 EmptyMier 01 Dec 2010, 12:25

De ziua nationala, studentii romani de la Universitatea Westminster din Londra i-au invatat pe colegii lor ce inseamna sa sarbatoresti pe gustul romanilor.

Organizatorii evenimentului, realizat cu sprijinul Ambasadei Romaniei in Regatul Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord, trei romani din cadrul Scolii de Media au vorbit despre semnificatia zilei de 1 Decembrie si i-au invatat pe participanti cateva cuvinte romanesti. Alina si Diana, studente la Universitatea Westminster, s-au imbracat in costume populare si, alaturi de colegul lor Ovidiu, au impartit albume foto si brosuri turistice despre Romania. „Am vrut sa le aratam britanicilor ce inseamna acasa pentru noi. Marea Britanie se mandreste cu multiculturalismul si cu libertatea de exprimare a nationalitatilor pe care le gazduieste. Am vrut sa profitam de ocazie si sa vorbim despre Romania”, spune Diana, studenta in anul trei la Relatii Publice. In ultimii cinci ani, numarul de studenti romani care au aplicat la Universitatea Westminster a crescut de 15 ori, ajungandu-se la 630 de cereri anul acesta. Specializarile cele mai cautate sunt Scoala de Media, Arta si Design si Scoala de Stiinte Sociale si Limbi Straine.

Profesorii, impresionati de eveniment „Stiam cate ceva despre istoria Romaniei, dar acum am aflat si ca faceti un vin bun” a glumit Craig, student englez. Evenimentul i-a impresionat chiar si pe profesori. Trish Evans, sefa catedrei de Relatii Publice s-a declarat uimita de frumusetea costumelor populare. „Va rog sa veniti si la curs cu ele”, le-a spus ea celor doua romance care au imbracat portul traditional. Patrick Stoddart, profesor de jurnalism si fost jurnalist la „The Times” a aprobat-o pe colega sa: „Aratati minunat, costumele sunt superbe!”
Anul acesta, 3.000 de tineri romani au plecat la studii in Marea Britanie. Asta dupa ce, odata cu intrarea tarii noastre in Uniunea Europeana, taxele de studii au scazut semnificativ.

Sursa: Evenimentul Zilei - (Oana Dan)

dolion

MesajSubiect: Re: STIRI SOCIALE (I)   STIRI SOCIALE (I) - Pagina 38 EmptyMier 01 Dec 2010, 12:27

Presedintele - director general al Uzinei Constructoare de Masini (UCM) Resita, Adrian Chebutiu, a fost retinut, miercuri dimineata, dupa mai multe ore de audiere la DNA, el urmand sa fie prezentat instantei supreme, cu propunere de arestare.

Chebutiu a fost audiat intr-un dosar in care, luni, au avut loc mai multe perchezitii in Resita si Timisoara. El a fost adus cu mandat, marti dimineata, la sediul DNA.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, ca Adrian Chebutiu este audiat in legatura cu o ancheta in derulare, care ar avea legatura cu sirianul Said Baaklini, cercetat, alaturi de un senator, de procurorii anticoruptie pentru restituiri nelegale de TVA.

Baaklini a fost prins in Bulgaria, Inalta Curte de Casatie si Justitie emitand pe numele strainului un mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Directia Nationala Anticoruptie face cercetari cu privire la modul in care sirianul Said Baaklini, apropiat al omului de afaceri Sorin Ovidiu Vintu, a achizitionat mai multe motoare, iar apoi a solicitat restituirea taxei pe valoarea adaugata, au declarat, surse judiciare. In acelasi dosar ar fi implicat si un senator, au precizat sursele citate.

Astfel, dupa ce sirianul a parasit Romania, DNA a solicitat ICCJ emiterea unui mandat de arestare european, precum si unul national de arestare preventiva.

Sursa: Mediafax

Cristina

MesajSubiect: Re: STIRI SOCIALE (I)   STIRI SOCIALE (I) - Pagina 38 EmptyMier 01 Dec 2010, 21:44

dolion a scris:
De ziua nationala, studentii romani de la Universitatea Westminster din Londra i-au invatat pe colegii lor ce inseamna sa sarbatoresti pe gustul romanilor.
Frumos smile ! Bravo lor bravo ! Bravo lor, romanilor Very Happy !

Sus In jos
dolion

dolion

MesajSubiect: Re: STIRI SOCIALE (I)   STIRI SOCIALE (I) - Pagina 38 EmptyJoi 02 Dec 2010, 09:20

Autoritatile vieneze nu au fost luate prin surprindere de prima ninsoare. Carosabilul este perfect practicabil pentru autoturisme, singurele zone albe din Viena fiind parcurile si spatiile nepietonale.
Noua echipa instalata la Primaria Vienei (Rathaus) a trecut cu succes, pe 1 decembrie, primul test de incredere in fata alegatorilor. Michael Haupl, primarul Vienei, si Maria Vassilakou, viceprimarul, au avut ocazia sa arate cetatenilor ca angajamentele de a pastra un oras prietenos si sigur nu au fost simple vorbe de campanie electorala. Prima ninsoare abundenta, care a cazut timp de peste 24 de ore, in capitala vieneza, nu i-a luat prin surprindere pe edilii orasului si nici firmele specializate in mentenanta infrastructurii. Carosabilul este perfect practicabil pentru autoturisme, pentru ca cele 350 de autovehicule speciale, pregatite in vederea sezonului rece, au lucrat permanent, pentru a nu lasa zapada sa se depuna. Chiar daca temperatura este de minus trei grade, nu s-a format gheata pe strazi. Au fost curatate inclusiv strazile laterale.

Parcurile sunt singurele zone ramase acoperite de zapada

Singurele zone albe sunt parcurile si spatiile nepietonale, unde copiii ai iesit sa se bucure de prima zapada. Compania ASFINAG, specializata in intretinerea infrastructurii, a distribuit echipelor de interventie cantitati importante din cele 28.000 de tone de sare rutiera, pregatite in mari depozite din Lopoldlau, la marginea Vienei. 1.500 de muncitori de la serviciile de curatare a strazilor au fost mobilizati pentru a face toate drumurile practicabile, si chiar pot fi vazuti lucrand in strada. Tractorase de gabarit mic, dotate cu lame si perii, curata inclusiv zonele greu accesibile pentru plugurile mari. Trotuarele sunt intesate de amestec de pietris marunt de granit si calcar, pentru a preintampina accidentele in randul trecatorilor. Scarile intrarilor de la metrou au fost securizate cu piatra speciala sintetica maruntita, pentru a impiedica alunecarea. La fiecare colt de cladire, pe perete, sunt agatate cangi pentru spart gheata, in eventualitatea ca vantul ar forma pojghite alunecoase pe trotuar din zapada topita. In pofida ninsorii, vienezii nu au renuntat la biciclete, pentru ca pistele speciale pentru biciclisti demarcate pe trotuare sunt la fel de curate ca in zilele cu vreme obisnuita. Inclusiv posesorii de caini au fost avertizati sa nu plimbe animalele fara botosi de protectie impotriva sarii aruncate pe strada. Sursa: Agerpres

Sursa: Capital - ( Capital.ro)

dolion

MesajSubiect: Re: STIRI SOCIALE (I)   STIRI SOCIALE (I) - Pagina 38 EmptyJoi 02 Dec 2010, 09:23

Si in comparatie, situatia din tarisoara noastra scumpa:

Circulatia pe Autostrada Soarelui a fost oprita intre Fundulea si Bucuresti, doar pe sensul spre Capitala, intre orele 20.30 si 21.30, pentru ca echipele de interventie sa imprastie material antiderapant, potrivit reprezentantilor Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, citati de Agerpres.

Comisarului Paul Ulieru, de la Centrul Infotrafic, a declarat ca s-a decis inchiderea traficului pe autostrada A2 intre Fundulea si Bucuresti din cauza poleiului care s-a format pe carosabil dupa ce, intre kilometrii 25 si 26 s-a format o portiune de gheata, iar in aceasta zona cinci masini au derapat si au iesit in decor, traficul fiind deviat inspre Capitala pe DN3.

Traficul rutier este blocat si pe DN2A, intre Urziceni si Slobozia.

SURSA: Mediafax

Peste 50 de persoane au solicitat ajutor la Ambulanta Bucuresti - Ilfov dupa ce au alunecat pe strada, dintre care 25 au suferit fracturi, iar alte 15 au avut diverse traumatisme, a declarat, miercuri, managerul SAMBI, Alis Grasu.
Cele peste 50 de solicitari pentru persoane care au alunecat pe strada au fost inregistrate pana la ora 15.00, a precizat managerul Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov (SAMBI), Alis Grasu. "Sunt 25 de persoane care au suferit fracturi, 14 diverse traumatisme in cadere, iar o alta are o entorsa, toate dupa ce au alunecat pe strada", a mai spus medicul Alis Grasu. De asemenea, alte 11 solicitari au fost pentru persoane care au cazut in strada, a adaugat managerul SAMBI. Alis Grasu a precizat ca, in anumite portiuni, mai ales pe langa trotuare sau la intrarile in imobile, zona alunecoasa este destul de extinsa. Potrivit meteorologilor, in urmatoarele 24 de ore, in sudul tarii sunt asteptate ploi si lapovita. In Capitala, la ora 14.00, la statia Bucuresti - Baneasa se inregistrau minus doua grade. SURSA: Mediafax

Ultima editare efectuata de catre dolion in Joi 02 Dec 2010, 09:27, editata de 1 ori
Sus In jos
dolion

dolion

MesajSubiect: Re: STIRI SOCIALE (I)   STIRI SOCIALE (I) - Pagina 38 EmptyJoi 02 Dec 2010, 09:25

NASA va organiza, joi, la ora 21.00 (ora Romaniei), o conferinta de presa pentru a prezenta o descoperire importanta din domeniul astrobiologiei, care va avea "un impact major asupra programelor de cautare a dovezilor referitoare la existenta vietii extraterestre", informeaza nasa.gov.
Astrobiologia este stiinta care studiaza originea, evolutia, distributia si viitorul vietii in Univers. Potrivit comunicatului postat pe site-ul agentiei spatiale americane, conferinta de presa va avea loc la sediul general al NASA din Washington. Evenimentul va fi transmis in direct de postul NASA TV si pe site-ul http://www.nasa.gov. La aceasta conferinta de presa vor participa Mary Voytek, directoarea Programului de astrobiologie din cadrul NASA, Felisa Wolfe-Simon, cercetator in cadrul aceluiasi departament, Pamela Conrad, astrobiolog la Goddard Space Flight Center, Steven Benner, cercetator si membru al Foundation for Applied Molecular Evolution si James Elser, profesor la Arizona State University. Pe 15 noiembrie, NASA a anuntat, tot printr-o conferinta de presa extraordinara, descoperirea celei mai tinere gauri negre din vecinatatea Terrei.

Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: STIRI SOCIALE (I)   STIRI SOCIALE (I) - Pagina 38 Empty

Sus In jos

STIRI SOCIALE (I)
Sus 
Pagina 38 din 40Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 20 ... 37, 38, 39, 40  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» STIRI SOCIALE
» Stiri IT
» Ştiri muzicale
» Stiri sportive
» AUTO - Stiri

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
LUMINA LUMII :: SOCIAL-POLITIC :: SOCIAL-
Mergi direct la: